|
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» باجواد خیابانی درباره ویژهبرنامه جامجهانی
شبهای خیابانی
احمدرضا انصاریپور: تلویزیون همواره در هر دوره جامجهانی، بخش مهمی از کنداکتور خود را به ویژهبرنامههایی متناسب با این ایام اختصاص میداده است اما جام جهانیای که پیش رو داریم با توجه به همجواریمان با کشور میزبان اهمیت ویژهای برای ما دارد. به همین جهت اندک اندک برنامههایی را روی آنتن میبینیم که نوید نزدیک بودن جامجهانی 2022 قطر را میدهد.
به گزارش «وطنامروز»، جامجهانی بویژه جامجهانیای که کشور همسایهمان میزبان آن باشد، تنها یک رویداد ورزشی نیست. این رویداد ظرفیتهای رسانهای و فرهنگی تکرارنشدنیای میتواند برایمان داشته باشد که باید آنها را غنیمت بشماریم. بار بخشی از این ظرفیت رسانهای بر دوش تلویزیون است و به همین خاطر این روزها شبکه ورزش کمکم خودش را آماده میکند تا بتواند در طول این رقابتها، مرجعیت خودش در بین بینندگان تلویزیون را حفظ کند و خاطرات خوبی را برای آنها رقم بزند.
شبکه ورزش ویژهبرنامه جامجهانی 2022 قطر را از 25 مهرماه روی آنتن فرستاد. این برنامه که فعلا ۲ شب در هفته پخش میشود، با آغاز جامجهانی هر شب میزبان خانههای مخاطبان خواهد بود و از ۴ استودیو در تهران، قطر، سواحل خلیجفارس و استودیوی خبر روی آنتن این شبکه میرود. بتازگی عبدالله روا و محمد میر ۲ مجری ورزشی شناختهشده تلویزیون به عنوان ۲ مجری اعزامی به قطر برای این ویژهبرنامه انتخاب شدهاند. کارنامه هر یک از این ۲ مجری ورزشی، مژده یک ویژهبرنامه جذاب در شبهای جامجهانی را به ما میدهد اما انتظاری که از تلویزیون میرود، تنها یک ویژهبرنامه نیست و حتما تلویزیون برنامههای دیگری نیز برای این ایام تدارک دیده است تا مخاطبان ورزشی را راضی نگه دارد.
به همین بهانه سراغ جواد خیابانی، مجری و گزارشگر باسابقه تلویزیون رفتیم و از او درباره عملکرد تلویزیون در این حوزه و برنامهسازی برای جامجهانی پرسیدیم.
خیابانی در پاسخ به این سوال که تلویزیون ما به عنوان رسانه کشوری که همسایه میزبان جامجهانی است چطور عمل کرده، گفت: من همواره این نکته را در جمع همکارانم گفتهام که در زمان اردوی تیم ملی قبل از رویدادهای بینالمللی ورزشی، ما تلویزیونیها هم در اردو هستیم. به عبارت دیگر همزمان با تمریناتی که ملیپوشان ما برای آماده شدن برای مسابقات دارند، ما هم در حال طراحی دکور، هماهنگی کارشناسان و میهمانان، تدارک آیتمهای گوناگون و... هستیم. به هر حال تلویزیون هم به عنوان رسانهای که متعلق به این ملت و تیم ملی است، خود را آماده میکند و به تبع امکاناتی که در اختیار دارد تلاش میکند تا همواره بهترین عملکرد خود را داشته باشد.
وی درباره انتخاب عبدالله روا به عنوان یکی از مجریان اعزامی به قطر برای ویژهبرنامه جامجهانی عنوان کرد: در شرایطی هستیم که مردم نیاز به شادی دارند و شاید انتخاب آقای روا به عنوان مجری هم به همین دلیل باشد که ویژهبرنامه جامجهانی رگههایی از طنز ورزشی را در خود داشته باشد و به نظرم این همان چیزی است که در این شرایط به آن احتیاج داریم.پیش از آنکه عبدالله روا به سمت «ویدئوچک» برود، کمتر اثری در حوزه طنز ورزشی داشتیم اما او با رفتن سراغ این ایده، توانست بخوبی دیده شود و از پس کار برآید. تصورم بر این است که در ویژهبرنامه جامجهانی هم کم و بیش این سبک و سیاق را شاهد خواهیم بود.
مجری باسابقه تلویزیون همچنین درباره انتخاب محمد میر به عنوان دیگر مجری اعزامی به قطر گفت: من 4 سال پیش از این در جامجهانی قبلی با آقای میر همکاری داشتم و به جرات میتوانم بگویم که او با وجود توانمندیهایش که همان ۴ سال پیش هم ثابت شده بود، در 4 سال اخیر به اندازه 10 سال پیشرفت کرده است و به نظرم انتخاب او به عنوان مجری ویژهبرنامه جامجهانی انتخابی کاملا درست است.
جواد خیابانی در پاسخ به اینکه تلویزیون چه ظرفیتهای مغفول دیگری برای جامجهانی دارد، تاکید کرد: برنامهسازی در حوزه جامجهانی هم سختیهای خاص خودش را دارد. حتی ساخت یک پلیبک 10 دقیقهای هم زمان زیادی از برنامهساز میگیرد و باید دشواریهای کار را نیز در نظر گرفت. در کل همانطور که عرض کردم تلویزیون به تبع امکانات موجود تلاش کرده تا از ظرفیتهای این رویداد بزرگ جهانی استفاده شود.
وی در پایان از ویژهبرنامه دیگری به همین مناسبت سخن به میان آورد و گفت: به مناسبت جامجهانی ویژهبرنامهای تحت عنوان «جام و جزیره» داریم. این برنامه به طور زنده از جزیره قشم روی آنتن میرود و من اجرای آن را برعهده دارم. نکتهای که راجع به این ویژهبرنامه میتوان گفت این است که فقط یک ویژهبرنامه ورزشی نیست، بلکه یک کار اجتماعی، فرهنگی و ورزشی است. در این برنامه ما در جزیره قشم به خانههای مردم محلی میرویم و علاوه بر آشنایی با ظرفیتها و استعدادهای ورزشی منطقه، با فرهنگ این ناحیه آشنا میشویم و از این طریق به معرفی ورزشکاران شهرستانی هم میپردازیم. احتمالا این برنامه تا پیش از آغاز جامجهانی به آنتن برسد.
ارسال به دوستان
دبیر جشنواره فیلم کوتاه از فشارهای بیرونی برای تحریم جشنواره گفت
شکست تحریم اجباری!
دبیر سیونهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران درباره تحریمکنندگان و ریشههای احتمالی تحریم توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش «وطن امروز»، در گیرودار ناآرامیهایی که در یک ماه اخیر دامنگیر جامعه شده است، برخی رویدادهای فرهنگی و هنری به تعویق افتادند اما جشنواره فیلم کوتاه تهران ترجیح داد سیونهمین دوره خود را در زمان مقرر برگزار کند. این در حالی بود که برخی فیلمسازان انصراف خود از این جشنواره را در فضای مجازی اعلام کردند و از سوی عدهای هم این احتمال مطرح میشد که جشنواره امسال نتواند استقبال عمومی را جلب کند و نمره قبولی بگیرد اما با گشوده شدن در پردیس سینمایی ملت به روی علاقهمندان به تماشای آثار جشنواره فیلم کوتاه، میزان استقبال مردم از جشنواره همه این محاسبات را بر هم ریخت تا پروژه تحریم جشنواره شکست بخورد؛ پروژهای که مهدی آذرپندار، دبیر جشنواره در سخنانی آن را ناشی از فشارهایی میداند که دستان پشت پرده علیه فیلمسازان اعمال کردهاند.
مهدی آذرپندار درباره علل زمینهساز تصمیم بر تحریم جشنواره فیلم کوتاه، به مهر گفت: جشنواره چهارشنبه ۲۷ مهر آغاز شد. وقتی یک هفته به عقب میرویم به چهارشنبه ۲۰ مهر میرسیم که شاهد بیشترین انصرافها از جشنواره بودیم. این جریان از سهشنبهشب آغاز شد، بیشترین تعداد انصراف را روز چهارشنبه داشتیم و بخشی از آن هم در روز پنجشنبه ادامه داشت. این همان آخر هفتهای است که شنبه بعد از آن، یکی از ملتهبترین روزهای ناآرامیها در تهران، سنندج و برخی شهرهای دیگر بود. سوال من این است: چرا غروب این روز شنبه، هیچ کس انصراف نداد؟ چرا در روز یکشنبه و دوشنبه بعد از این شنبه ملتهب، کسی انصراف نداد؟ مگر نمیگویند چون حال بیرونی فیلمسازان متأثر از این حوادث بد بوده، انصراف دادهاند؟ پس باید انصرافها به مقطع اوجگیری حوادث نزدیک باشد!
وی همچنین ادامه داد: صحبتی که در این ایام با بچههای فیلمساز داشتم، برایم بسیار مؤثر بود. حتی برخی از این بچهها، چند دقیقه قبل از انتشار پستشان در فضای مجازی مبنی بر انصراف، با من تماس گرفتند و گفتند «من دیگر نمیکشم!» در برخی از بچهها حتی در متنهایی که نوشتهاند این حس وجود دارد؛ گویی مثل یک مادر که دارد از بچهاش خداحافظی میکند. چرا این اتفاق باید میافتاد؟ چند نفر از فیلمسازان این موضع را به صراحت نوشتند. یکی از این کارگردانها در متن خود صراحتا نوشت اعتقادی به این ماجرا ندارد که نباید در جشنواره حضور داشته باشیم اما به احترام شما من هم نمیآیم.
دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران در پایان استقبال همه طیفها از جشنواره را یادآور شد و خاطرنشان کرد: اگر برخی اهالی سینما این تصور را دارند که اگر کسی ریش دارد، پیراهنش را روی شلوار میاندازد، یا روسریاش عقب نرفته، نمیتواند مخاطب سینما باشد، آنها هستند که باید تصور خود را اصلاح کنند. در این جشنواره همه طیفها و همه سلایق، با پوششهای مختلف در صف سالن سینما بودند. تأکید میکنم بهعنوان ستاد برگزاری، به هیچ عنوان افراد غیرسینمایی را به جشنواره دعوت نکردیم اما قرار نیست عدهای تصور کنند، سینما فقط متعلق به آنهایی است که سیگار میکشند و روسریشان را کمی عقب نگه میدارند. برای دریافت و درک این دوستان از سینما و مخاطبان سینما، متأسفم. معتقدم سینما برای همه افرادی است که با افکار مختلف، فیلم دیدن و فیلم ساختن را دوست دارند. در جشنواره امسال شاهد حضور طیفهای مختلف مخاطبان بودیم که فصل مشترک آنها عشق به سینماست و همه آنها برای ما محترم هستند.
ارسال به دوستان
یک جایزه به جوایز جشنواره موسیقی فجر اضافه شد
جایزهای برای جریانهای نوین
دستاندرکاران برگزاری سیوهشتمین جشنواره موسیقی فجر، یک جایزه ویژه به منظور حضور جریانهای نوین موسیقی و صدا در نظر گرفتند.
به گزارش «وطن امروز»، در راستای معرفی و قدردانی از آثار برگزیده اهالی موسیقی ایران، دستاندرکاران سیوهشتمین جشنواره موسیقی فجر یک جایزه ویژه را به بخش رقابتی (جایزه باربد) این رویداد ملی اضافه کردند. «ایده و اجراهای نو در حوزه صدا و موسیقی» بخش اضافه شده به عناوین و جوایز بخش رقابتی سیوهشتمین جشنواره موسیقی فجر است.
این بخش به منظور حضور جریانهای نوین موسیقی و صدا در ایران که در بازنگری صورتهای شنیداری به ایدهپردازی و اجرا بدون پیشداوری مرسوم در ساخت و اجرای موسیقی متداول میپردازد، این دوره به عنوان جایزه ویژه به جشنواره اضافه شده است. در این بخش به ۳ گروه شاخص از گروههای شرکتکننده مبلغ ۳۰ میلیون تومان پرداخت میشود.
جایزه باربد سیوهشتمین جشنواره موسیقی فجر در قالب بخشها و عنوانهای مختلف پیشروی هنرمندان متقاضی حضور در این بخش قرار گرفته است. در بخش «موسیقی دستگاهی» عناوینی چون «آهنگسازی موسیقی با کلام»، «آهنگسازی موسیقی بیکلام»، «اجرای موسیقی بیکلام (تکنوازی و چند نوازی)» و «خوانندگی موسیقی دستگاهی» مدنظر قرار گرفته است. در بخش «موسیقی نواحی» نیز «اجرای موسیقی نواحی» و «خوانندگی موسیقی نواحی» مورد توجه قرار دارد.
«آهنگسازی موسیقی کلاسیک غربی»، «اجرای موسیقی کلاسیک غربی» در بخش «موسیقی کلاسیک غربی» و «آهنگسازی موسیقی معاصر و ارکسترال ایرانی با کلام»، «آهنگسازی موسیقی معاصر و ارکسترال ایرانی بیکلام» و «خوانندگی موسیقی معاصر و ارکسترال ایرانی» در بخش «موسیقی معاصر و ارکسترال ایرانی» بخشهای رقابتی این دوره از جایزه باربد را تشکیل میدهند.
در بخش «موسیقی تلفیقی» هم مواردی چون «آهنگسازی موسیقی تلفیقی با کلام»، «آهنگسازی موسیقی تلفیقی بیکلام»، «اجرای موسیقی تلفیقی بیکلام» و «خوانندگی موسیقی تلفیقی» مورد توجه قرار گرفته است.
در بخش موسیقی پاپ هم «آهنگسازی موسیقی کودک» و «اجرای موسیقی کودک» و در بخش «کتابهای موسیقی» عناوینی چون «کتابهای پژوهشی (تاریخی و فنی)»، «کتابهای آموزشی»، «کتابهای نت (آثاری که ارزش تاریخی و حفظ میراث موسیقی داشته باشند)» از اولویتهای ارزیابی معرفی شدهاند.
فراخوان بخش رقابتی سیوهشتمین جشنواره موسیقی فجر براساس آییننامه جشنواره روز یکشنبه اول آبانماه با هدف معرفی و تقدیر از آثار برگزیده اهالی موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سلیقه شنیداری مخاطبان، صیانت از هویت ملی مبتنی بر آموزههای آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق و همچنین شناسایی و تبیین چارچوبها و استانداردهای کیفی گونههای مختلف موسیقی اعلام شد.
سیوهشتمین جشنواره موسیقی فجر بهمن سال جاری در بخشهای مختلف در تهران و استانهای دیگر برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
اغتشاشات، نزدیک به یک میلیون و 800 هزار مخاطب را پراند
ضربه 60 میلیاردی به سینما!
اغتشاشها و ناآرامیهای یک ماه اخیر، روند صعودی مخاطبان سینما را متوقف و خسارت سنگینی به آن وارد کرد.
به گزارش «وطنامروز»، سینماهای کشور در مهرماه با جذب ۶۳۵ هزار مخاطب، ۱۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان فروش داشتند. سینماهای کشور در آغازین روزهای مهرماه به دلیل تعطیلات رسمی مناسبتهای اواخر ماه صفر، تعطیل بودند. بعد از این مدت نیز کشور درگیر ناآرامیهایی شد که تاثیرات سوئی بر راندمان سینماها داشت.
با این مختصات، سینماهای کشور طی مهرماه، علاوه بر تعطیلی در مناسبتهای شهادت، به دلیل اغتشاشات، زودتر از موعد مقرر، فعالیت خود را به پایان رساندند که این میزان در سینماها و پردیسهای مختلف، از ساعت ۱۸ الی ۲۳ در نوسان بود. با این حال در مهرماه ۴۲ هزار سانس برقرار بود که به جذب ۶۳۵ هزار مخاطب انجامید. گیشه سینماها نیز ۱۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بلیت فروختند تا نخستین ماه پاییزی، با یک عملکرد ضعیف برای سینماهای کشور آغاز شود. این شرایط در حالی رقم خورد که قرار بود از فردای اتمام ماه صفر، با نمایش ۳ فیلم جدید، نفس تازهای در کالبد سینمای ایران دمیده شود؛ نفسی که احتمالا تا امروز و با نمایش چند فیلم دیگر، بر تشدید روند استقبال از سینما و گیشه آن میافزود اما متاسفانه ناآرامیها همانند کرونا، خسارات متعددی به سینمای ایران وارد آورد.
در شرایط عادی - اگر اغتشاشات اتفاق نمیافتاد - وضعیت استقبال از سینماها مانند ۶ ماه نخست سال بود (که احتمالا مانند هر سال در پاییز فراتر از این میزان نیز میرفت)، سینماها باید در مهرماه با همان متوسط ۴۲ هزار مخاطب برای ایام عادی و ۱۵۰ هزار نفر برای سهشنبهها و 2 روز انتهایی هفته، به مخاطب ۲ میلیون و ۴۳۰ هزار نفری دست مییافتند. حال میبینیم که ناآرامیها، یک میلیون و ۷۹۵ هزار مخاطب را از سینما دور کرد.
این تعداد مخاطب با توجه به میانگین قیمت بلیت امسال سینماهای کشور که ۳۳ هزار تومان است، حدود ۶۰ میلیارد تومان خسارت به سینما وارد آورده است. این رقم با توجه به بازه زمانی ۲۷ روز، یک تراز منفی سنگین برای سینمای کشورمان محسوب میشود که تداوم آن، نگرانیهای عمیقی را برای سینمادوستان و فعالان این صنعت به وجود آورده است. بویژه اینکه حدود یکسوم از مهرماه، بلیت به صورت نیمبها عرضه شد که این شرایط، سبب افزایس نسبتا محسوس مخاطب شد و اگر این وضعیت وجود نداشت، تعداد مخاطب، بهمراتب کمتر از آن چیزی بود که به آن اشاره شد.
ارسال به دوستان
اخبار
افتتاح جشنواره فیلم 100 با شعار «ایران عزیز»
سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ با شعار «ایران عزیز» شروع به کار کرد.
به گزارش «وطنامروز»، سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ صبح روز گذشته آغاز به کار کرد. در مراسم افتتاحیه از پوستر جشنواره نیز رونمایی شد. در این دوره، «ایران عزیز» به عنوان شعار جشنواره انتخاب شده است. این جشنواره که به صورت دوسالانه برگزار میشود، سیزدهمین دوره خود را در حالی آغاز کرده است که کرونا و برخی مشکلات دیگر، وقفهای چهارساله را بر آن تحمیل کرد. پیشتر سخنانی مبنی بر تغییر شیوه برگزاری این رویداد از دوسالانه به بازهای طولانیتر مطرح بود اما حمیدرضا جعفریان، رئیس سازمان سینمایی سوره در نشست خبری جشنواره در این باره گفت: این اتفاق بستگی به برگزاری این دوره دارد اما تلاش میکنیم دوسالانه بماند و دیگر چراغ جشنواره خاموش نشود.
به گفته یوسف منصوری، دبیر جشنواره، موضوعات بخش مسابقه ملی سیزدهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ با رویکرد «ایران عزیز» عبارتند از: پیشرفت، اخلاق، زیباییها، اقتصاد و ثروت ملی، امید، خانواده، میهندوستی، عدالت و آزادی.
***
رقابت برای مجری شدن در قاب امید
بخش اول مسابقه «مجرینو» با شرکت ۱۸ نوجوان و جوان از سراسر ایران به پایان رسید و قرار است پس از شمارش آرا، 6 نفر به مرحله بعد بروند که از بین آنها هم 3 نفر برگزیده خواهند شد.
به گزارش «وطنامروز»، تابستان امسال با شروع جشنواره تابستانه شبکه امید، برنامه باشگاه امید روی آنتن شبکه رفت. این برنامه در نخستین مأموریت خود فراخوان ارسال نشانهای پیشنهادی نوجوانان برای تغییر نشان و شعار شبکه را داد. برنامه باشگاه امید در اواسط راه، مسابقه «مجرینو» را در دل خود جا داد و طی چند فراخوان تعداد بسیار زیادی ویدئو از سرتاسر ایران برای این برنامه ارسال شد که هر کدام مورد داوری و بازبینی قرار گرفتند. پس از آن شرکتکنندگان از پنجم شهریور ۱۴۰۱ روی آنتن زنده شبکه امید، استعداد خود را در زمینه اجرا و مهارت مدیریت یک گفتوگوی چالشی محک زدند.
مسابقه «مجرینو» ایده نویی در بین مسابقههای استعدادیابی است. این مسابقه در برنامه باشگاه امید و از طریق شبکه امید در تابستان ۱۴۰۱ برگزار شد که مراحل بعدی آن تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
***
۸۸۶ کنسرت در 6 ماه اول 1401
آمار برگزاری اجراهای صحنهای حوزه موسیقی طی 6 ماه اول سال ۱۴۰۱ از سوی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد.
به گزارش «وطن امروز»، در نیمسال نخست سال جاری، ۸۸۶ عنوان اجرای صحنهای با ۲ هزار و ۶۸ اجرا، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفتهاند که از این تعداد، ۴۰۶ اجرای صحنهای مربوط به دفتر موسیقی و مابقی مربوط به استانهای کشور بوده است.
مجوز اجرای صحنهای موسیقی در سالنهای با ظرفیت کمتر از ۱۲۰۰ نفر به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها تفویض شده است که در این میان اصفهان با ۲۱۸ اجرا، آذربایجان شرقی با ۱۷۱ اجرا، اردبیل با ۱۵۷ اجرا، فارس با 122 اجرا، گیلان با ۲۰۳ اجرا، مازندران با ۱۸۶ اجرا، کرمان با ۷۳ اجرا، گلستان با ۴۷ اجرا، البرز با ۴۳ اجرا، کردستان با ۳۷ اجرا، یزد با ۳۷ اجرا، آذربایجان غربی با ۴۲ اجرا، خوزستان با ۳۲ اجرا، بوشهر با ۳۰ اجرا، سمنان با ۲۸ اجرا، سیستانوبلوچستان با ۳۲ اجرا، هرمزگان با ۳۱ اجرا، همدان با ۲۳ اجرا و قزوین با ۲۰ اجرا دارای اجرای صحنهای بیشتری بودهاند.
***
کنداکتور پاییز بدون «دورهمی»
پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما در حاشیه رونمایی از طرح تحولی مدرسه تلویزیونی ایران توضیحاتی درباره وضعیت پخش ادامه «دورهمی» و سرنوشت نامعلوم آن داد.
به گزارش «وطنامروز»، سری جدید مسابقه «دورهمی» پیش از اینها مراحل ضبط و تولید خود را پشت سر گذاشته بود و خبرهایی از آمادهسازی آن برای حضور در کنداکتور شبکه نسیم از ابتدای ماه ربیعالاول به گوش میرسید اما با بروز برخی تنشها در فضای جامعه و در پی آن اظهارات مهران مدیری، کارگردان این برنامه، پخش ادامه «دورهمی» با اما و اگرهایی همراه شد که تا امروز هم شبکه نسیم این برنامه را در کنداکتور خود قرار نداده است.
چندی پیش مهران مدیری در ویدئوی جدیدی که به اشتراک گذاشت، مواضع خود را شفافتر کرد و برخی سخنان خود را اصلاح کرد تا احتمال بازگشت «دورهمی» به آنتن قوت بگیرد. پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما اما در حاشیه رونمایی از طرح تحولی مدرسه تلویزیونی ایران، درباره ویدئویی که مهران مدیری منتشر کرد و احتمال همکاری و پخش برنامه «دورهمی» گفت: ما برای برنامهای هزینه کردیم و تولید شده است. درباره جوانب حقوقی آن در معاونت حقوقی سازمان صداوسیما بررسیهایی در حال انجام است اما با توجه به موضعگیریهایی که شد، باید درباره ادامه پخش برنامه بررسی انجام شود که برنامه پخش شود یا خیر؟ در حال حاضر جمعبندی این است که دورهمی در کنداکتور پاییز قرار داده نشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|