|
بدهی خارجی ایران 17.4 درصد کم شد
آمار بانک مرکزی نشان میدهد میزان بدهیهای خارجی ایران در پنجماهه نخست امسال 17.42 درصد معادل یک میلیارد و ۵۱۲ میلیون دلار کاهش یافته است. بر اساس آخرین دادههای آماری بانک مرکزی، میزان بدهی خارجی ایران در پایان مرداد ۱۴۰۱ بر اساس سررسید اولیه بدهیها، ۷ میلیارد و ۱۶۳ میلیون دلار است. بر اساس این گزارش، ۵ میلیارد و ۲۳۹ میلیون دلار از بدهی خارجی ایران، بدهیهای میانمدت و بلندمدت و یک میلیارد و ۹۲۴ میلیون دلار از این میزان بدهیهای کوتاهمدت است.
ارسال به دوستان
بیمه اصل و سود سهام جواب داد؛ بازگشت شاخص بورس به کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد
عملیات احیای بورس
بیشترین رشد شاخص کل بازار سرمایه در ۲۰ ماه اخیر با 3.5 درصد رشد روزانه اتفاق افتاد
گروه اقتصادی: دیروز شاخص کل بورس با رشد 3.5 درصدی نسبت به روز کاری قبل از آن، بهترین رشد روزانه خود را در ۲۰ ماه اخیر ثبت کرد. به گزارش «وطنامروز»، در جریان نخستین روز کاری هفته، شاخص هموزن با ۹ هزار و ۳۴ واحد (2.47 درصد) افزایش به رقم ۳۷۴ هزار و ۷۸۴ واحد و شاخص کل بورس تهران نیز با افزایش ۴۴ هزار و ۷۸۲ واحدی (4.94 درصد) به تراز یک میلیون و ۳۲۸ هزار واحد رسید.
در جریان معاملات دیروز، بیش از ۸ میلیارد و ۸۴۲ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۵۳ هزار و ۵۹۸ میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار تهران داد و ستد شد.
گروه فرآوردههای نفتی با ۳۶ هزار و ۷۷ معامله به ارزش ۵هزار و ۳۰۴ میلیارد ریال در صدر گروههای بورسی نشست.
همچنین به ترتیب، گروه خودرو با ۴۳ هزار و ۶۴۹ معامله به ارزش ۳ هزار و ۳۴۶ میلیارد ریال، گروه فلزات اساسی با ۲۴ هزار و ۷۶۰ معامله به ارزش ۳ هزار و ۱۵۳ میلیارد ریال، گروه شیمیایی با ۲۳ هزار و ۷۶۷ معامله به ارزش ۳ هزار و ۹۵ میلیارد ریال و گروه چندرشتهای صنایع با ۱۸ هزار و ۷۷۱ معامله به ارزش هزار و ۵۳۸ میلیارد ریال در صدر برترین گروهها قرار گرفتند.
بر این اساس، شرکت فولاد مبارکه اصفهان با ۴ هزار و ۳۴۱ واحد، شرکت ملی صنایع مس ایران با ۳ هزار و ۶۷۵ واحد، شرکت پالایش نفت تهران با ۲ هزار و ۹۱۹ واحد، شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس با ۲ هزار و ۵۰۶ واحد و شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان با ۲ هزار و ۱۴۹ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر رشد شاخص کل داشتند.
در مقابل، شرکت کابل البرز با ۲۴ واحد، شرکت تامین سرمایه نوین با ۱۶ واحد، شرکت فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش با ۱۴ واحد، شرکت شهد ایران با 4.2 واحد و شرکت تامین سرمایه امید با ۴ واحد، بیشترین تاثیر منفی را بر رشد شاخص کل داشتند. از تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ که شاخص کل بورس رشد روزانه 3.9 درصدی را ثبت کرده بود، تا دیروز هیچگاه رشد روزانه بورس به 3.5 درصد نرسیده بود.
* آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز دیروز بیش از ۳۲۱ واحد افزایش داشت و به ۱۷ هزار و ۷۰۷ واحد رسید. در این بازار بیش از 4میلیارد و ۲۳۶ میلیون برگه سهم و اوراق مالی دادوستد شد و تعداد دفعات معاملات دیروز فرابورس بیش از ۲۲۷ هزار و ۴۱۴ نوبت بود. پلیمر آریا ساسول (آریا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، شرکت سرمایهگذاری صبا تامین (صبا)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع) و بیمه پاسارگاد (بپاس) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند. همچنین تامین سرمایه دماوند (تماوند) و بیمه سامان (بساما) تاثیر منفی بر این شاخص داشتند.
رشد شاخص کل بورس میتواند تحت تاثیر اقدامات و نیز تصمیمات اتخاذشده از سوی دولت برای احیای بازار سرمایه باشد البته در رابطه با صعود کنونی بازار سرمایه نمیتوان نقش افزایش قیمت بیمحابای دلار را بیتاثیر دانست.
هفته گذشته نیز تصمیمات اتخاذ شده از سوی مسؤولان در قالب یک بسته حمایتی ١٠ بندی در دستور کار قرار گرفت.
در این بسته، مصوباتی از جمله بیمه شدن اصل و سود سهام مردم در یک سال آینده تا واریز شدن منابع جهت حمایت از سهام ناشران بزرگ مدنظر قرار گرفت که این اتفاق توانست بار دیگر امید را به سهامداران و نیز صعود را به شاخص بورس بازگرداند.
همچنین یکی از بندهای اصلی بسته حمایتی بازار سرمایه، سبد سهام یا همان اوراق تبعی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان است که ۹۶ درصد سهامداران حقیقی را پوشش میدهد و این طرح مورد تایید اکثر فعالان حاضر در این بازار قرار گرفت.
در ادامه اقدامات انجامشده از سوی مسؤولان دولتی، طی چند روز گذشته سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی به صنایع این اطمینان را داد که دولت سیزدهم، وارد روند قیمتگذاری دستوری نمیشود.
در یک هفته گذشته قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش داشته است به طوری که دیروز دلار با قیمت ۳۵ هزار تومان در بازار داد و ستد شد.
* با خرید نماد «سهامیار» پرتفوی خود را بیمه کنید
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: نماد «سهامیار» برای بیمه سهام سهامداران در نظر گرفته شده که قرار است بر این اساس پرتفوی سهامداران حقیقی با ارزش سهام کمتر از ١٠٠ میلیون تومان بیمه شود.
ادامه روند نزولی شاخص بورس در بازار طی چند وقت گذشته مسؤولان را بر آن داشت به منظور کاهش نوسانات ایجاد شده در بازار، تصمیماتی اتخاذ کنند و با اجرای آن مانع از ضرر و زیان سهامداران در این بازار شوند که این تصمیمات در قالب یک بسته حمایتی ١٠ بندی آماده شد.
در این بسته، مصوباتی از جمله بیمه شدن اصل و سود سهام مردم در یک سال آینده تا واریز شدن منابع جهت حمایت از سهام ناشران بزرگ مدنظر قرار گرفت که این اتفاق توانست بار دیگر امید را به سهامداران و نیز صعود را به شاخص بورس بازگرداند. همچنین یکی از بندهای اصلی بسته حمایتی بازار سرمایه که مورد تایید مقامات رده عالی اقتصادی کشور قرار گرفت، بیمه سبد سهام یا همان اوراق تبعی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان است که ۹۶ درصد سهامداران حقیقی را پوشش میدهد.
اگرچه از نظر کارشناسان اتخاذ این تصمیم پس از ٢ سال از آغاز ریزش بازار کمی دیر است اما اجرایی شدن آن میتواند بار دیگر رونق را به این بازار بازگرداند و معاملات بورس را به مسیر اصلی خود هدایت کند.
در ادامه چنین تصمیمی و نیز انتظار سهامداران برای انتشار جزئیات بیشتر از این خبر، مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگویی به ارائه جزئیاتی از نحوه بیمه شدن سبد سهام سرمایهگذاران پرداخت و گفت: نماد «سهامیار»، نمادی است که برای بیمه سهام سهامداران در نظر گرفته شده است. امیرمهدی صبایی اظهار داشت: بر این اساس، قرار است در آن پرتفوی سهامداران حقیقی با ارزش سهام کمتر از ١٠٠ میلیون تومان بیمه شود.
صبایی خاطرنشان کرد: بر اساس ارزیابیهای انجام شده به نظر میرسد با ایجاد این نماد و ابلاغ تصمیم از سوی مراجع ذیصلاح طی هفته جاری این وعده به مرحله عملیاتی برسد.
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: سهامداران دارای پرتفوی کمتر از ١٠٠ میلیون تومان میتوانند با خرید یک ریالی این نماد، پرتفوی سهام خود را بیمه کنند و تا زمان سررسید بازدهی حداقل ٢٠ درصدی برای آنها تضمین شود.
وی تاکید کرد: جزئیات بیشتر درباره سایر پارامترها به محض اجرای نهایی اطلاعرسانی خواهد شد.
***
تلاش دولت برای جلب اعتماد سهامداران خرد بازار
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: تصمیم شورای عالی بورس برای بیمه پرتفوی سهامداران، به رونق و توسعه اقتصادی کشور کمک میکند. سیدمحمدرضا میرتاجالدینی درباره بسته ۱۰ بندی حمایت از بازار سرمایه و بیمه سهام سهامداران افزود: این اقدام شورای عالی بورس در جهت اعتمادسازی برای سهامداران خرد و ورود با اطمینان بیشتر به بازار سرمایه است. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ابراز داشت: بدون شک بیمه شدن سهام سرمایهگذاران علاوه بر جمعآوری نقدینگی و استفاده در حوزه تولید به رونق تولید کمک میکند و اقدام مطلوبی برای توسعه اقتصادی کشور است. نماینده تبریز در پایان تاکید کرد: یکی از مطالبات مجلس و مردم، حمایت دولت از سهامداران بویژه سهامداران خرد و بیمه پرتفوی سرمایهگذاران است تا آنها در نوسانات بازار آسیب نبینند؛ این بسته حمایتی کمک بزرگی به بازار است.
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از دلایل رشد هیجانی قیمت دلار در روز گذشته
ناهماهنگی مرکزی و صرافیها!
راهاندازی سامانه برخط بازار متشکل باعث توقف فروش ارز به مراجعان حضوری شد
گروه اقتصادی: دیروز در حالی قیمت دلار آمریکا در بازار آزاد وارد کانال 36 هزار تومان شد که در روز کاری قبلی (پنجشنبه هفته گذشته) هر دلار در بازار 34 هزار و 800 تومان فروخته میشد.
به گزارش «وطنامروز»، بررسیها نشان میدهد عوامل متعددی مانند به جمعبندی نرسیدن مذاکرات هستهای، اغتشاشات اخیر و عدم تزریق از سوی بازارساز از اصلیترین دلایل افزایش قیمت ارز در روزهای اخیر بوده است اما به صورت استثنایی دلیل رشد قیمت در روز گذشته ناشی از عدم هماهنگی بین بانک مرکزی و صرافیها بوده است.
در همین باره یک مقام مسؤول در بازار متشکل ارزی گفت: همزمان با راهاندازی سامانه برخط بازار متشکل ارزی، برخی صرافها فروش ارز به مراجعان حضوری را متوقف کردند که همین امر باعث نوساناتی در قیمت شد، در حالی که صرافها باید به مراجعان حضوری هم ارز بفروشند.
توکلی درباره علت افزایش قیمت ارز طی ساعات نخست معاملات دیروز صبح در بازار ارز اظهار داشت: از آنجا که روز نخست آغاز به کار سامانه برخط بازار متشکل ارزی بود، مشکلی در فرآیند توزیع به وجود آمد که با ورود سریع بانک مرکزی و بازار متشکل ارزی، مشکل تا حدودی رفع شد.
وی با تأکید بر اینکه هدف از راهاندازی سامانه برخط بازار متشکل ارزی، کمک کردن به مردم و صرافیها در فرآیند خرید و فروش ارز است و بیشتر جنبه توصیهای دارد، گفت: در بخشنامه بانک مرکزی هم تأکید شد که تمام صرافیها موظفند مشتریانی را که از طریق این سامانه اقدام به خرید ارز کردهاند، در اولویت قرار دهند و به معنای عدم پاسخگویی به مراجعان حضوری نیست.
این مقام مسؤول در بازار متشکل ارزی تأکید کرد: هدف از راهاندازی سامانه برخط بازار متشکل ارزی به هیچوجه ایجاد محدودیت در خرید و فروش ارز نبوده است.
توکلی گفت: امروز (دیروز) متأسفانه تعدادی از صرافیها به تقاضای مشتریان حضوری برای خرید ارز جواب نمیدادند و همین امر هم موجب ایجاد نوساناتی در بازار شد ولی با اطلاعرسانی تکمیلی به صرافها، تأکید کردیم هم به مراجعان حضوری و هم خریداران آنلاین پاسخگو باشند.
وی افزود: با توجه به فرآیند توزیع ارز از طریق سامانه برخط بازار متشکل ارز ایران، امیدواریم تقاضای خرید ارز با آرامش و رعایت حال متقاضیان خرید بهتر مدیریت شود و تمام توان صرافان درگیر شود تا با کمک به عرضه بیشتر، بهتر و سهلتر، آرامش به بازار بازگردد.
توکلی گفت: با توجه به جذابیت نرخ بازار متشکل برای صادرکنندگان، عرضه در بازار توافقی بیشتر شده است که بر این اساس و همچنین حضور بازارساز، امیدواریم بازار به آرامش خوبی برسد.
وی در ادامه از افزایش سقف تراکنش پوز صرافیها به 100 میلیون تومان خبر داد و گفت: سقف تراکنش دستگاههای کارتخوان صرافیها از 50 به 100 میلیون تومان افزایش یافته است و هر مشتری با کارت بانکی به نام خود میتواند از صرافیها تا 100 میلیون تومان خرید انجام دهد.
* سودجویی دلالان ارزی از فاصله قیمتی ارز توافقی و ارز غیررسمی
اختصاص سهمیه ارز مسافرتی موجب شده است عدهای سودجو با اجاره کارت ملی افراد، سهمیه دلار سالانه ارز آنها را با نرخ توافقی خریداری کنند و با فروش در بازار آزاد (غیررسمی) سودی به جیب بزنند. بسیاری از سودجویان و دلالان ارزی روزانه چندین کارت ملی را اجاره میکردند و با حضور صاحبانشان و پرداخت مبلغی ناچیز به آنها، سهمیه ارز این افراد را که عموما از اقشار ضعیف جامعه هستند، خریداری کرده و سودهای بادآورده و کلانی به جیب میزنند.
البته این شیوه عملکرد دلالان مخاطراتی هم برای صاحبان کارت ملی دارد. از طرفی افرادی که برای خرید این ارز از سوی دلالها معرفی میشوند، به اجبار کد ملی، کارت بانکی، شماره حساب و بعضا رمز کارت بانکی خود را در اختیار دلالان ارزی قرار میدهند که ممکن است در روزهای بعد سوءاستفادههای گستردهای از این اطلاعات افراد از سوی دلالان ارزی انجام شود.
این در حالی است که به گفته برخی مقامات، کسانی که اقدام به خرید ارز مسافرتی میکنند به واسطه ثبت یک مسافرت خارجی و خرید 2 هزار دلار جزو دهکهای پردرآمد محسوب میشوند و ممکن است یارانه آنها در آینده قطع شود.
* اعمال مالیات بر سود حاصل از خرید و فروش ارز به عنوان مالیات بر عایدی سرمایه انجام شود
البته پیشبینی میشود با اجرای فروش ارز از طریق سامانه برخط بازار متشکل ارزی، تقاضای کاذب خرید ارز حذف شود اما به هر حال ضرورت دارد دولت و بانک مرکزی برای حل این معضل چارهای بیندیشد که در این باره میتوان به اعمال مالیات بر سود حاصل از خرید و فروش ارز به عنوان مالیات بر عایدی سرمایه اختصاص پرداخت (به عنوان مالیات سوداگری یا مالیات درآمدهای اتفاقی).
* احتمال حذف یارانه کمکمعیشتی خریداران ارز با کارت ملی
پیش از این یک کارشناس اقتصاد گفته بود: ماهیت کالایی ارز باید تعریف شود، لزوما هر شهروندی مصرفکننده و متقاضی ارز نیست و در این روند پرداخت ارز به هر کد ملی زمینه این را به وجود میآورد تا افرادی متولد شوند که سپر انسانی اخلالگران بازار ارز هستند.
به گفته میثم مهرپور، مدل پرداخت ارز به نرخ توافقی برای هر کد ملی در نهایت سبب میشود اسکناس به دست متقاضی واقعی نرسد و طبیعتا زمینه اخلال در بازار مهیا شود و میلیاردها دلار از منابع ارزی کشور در این سالها به این شیوه هدر رفته است.
وی در تشریح مخاطرات موجود برای افرادی که برای خرید ارز به نرخ توافقی به دلالها اعتماد میکنند اما خود متقاضی واقعی نرخ ارز نیستند، بیان کرد: ممکن است بسیاری از افرادی که کد ملی خود را در اختیار اخلاگران بازار ارز قرار میدهند، برای سود اندک این کار را انجام داده و اساسا تمکن مالی خرید 2000 دلار به مبلغ بیش از 60 میلیون تومان را نداشته باشند. وی تاکید کرد: سیستم سیاستگذار نمیتواند تشخیص دهد خریدار ارز با کد ملی مشخص، تمکن مالی خرید را داشته یا نه اما با توجه به اینکه این فرد این ارز را با قیمت بیش از 60 میلیون تومان خریداری کرده و برای مصارفی تعریف شده نظیر مسافرت خارجی استفاده میکند، طبیعتا تمکن مالی لازم را داشته و دولت این اجازه را دارد سیاستهای حمایتی نظیر پرداخت یارانه را از وی سلب کند و به دست متقاضیان نیازمند برساند.
کارشناس اقتصاد گفت: این حرف یعنی کسی که با کد ملی اقدام به خرید ارز کرده است، دیگر نیازمند سیاستهای حمایتی دولت نیست.
***
وزارت اطلاعات خبر داد
مسدود شدن 2300 حساب بانکی فعالان غیرمجاز ارزی
وزارت اطلاعات اعلام کرد ۲۳۰۰ حساب بانکی فعالان غیرمجاز ارزی شناسایی و مسدود شد.
روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت اطلاعات اعلام کرد: همزمان با افزایش اقدامات سودجویانه برخی شبکههای دلالی در افزایش کاذب تقاضا در بازار ارز و ایجاد جو ملتهب اقتصادی در چند روز گذشته، سربازان گمنام امام زمان عجلالله تعالی فرجه الشریف با اقدامات اطلاعاتی خود ضمن شناسایی فعالان غیرمجاز بازار ارز، حساب بانکی بیش از 2300 نفر از این افراد را مسدود کرده و پیگیری قضایی اعمال مجرمانه آنها را در دستور کار قرار دادهاند.
بررسیها نشان میدهد این افراد برخلاف مقررات و ضوابط اعلامی، اقدام به خرید و فروش غیرمجاز ارز در بازار غیررسمی یا معاملات فردایی نموده و از این طریق موجب اخلال در نظام ارزی کشور شدهاند.
وزارت اطلاعات در مسیر مبارزه با مفاسد اقتصادی و حراست از امنیت اقتصادی، اجازه هر گونه سودجویی از ناآرامیهای اجتماعی و اغتشاشات صورتگرفته اخیر را نداده و با هر اقدامی که موجب ضربه به معیشت مردم شریف ایران شود، قاطعانه برخورد خواهد کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
معاون اول رئیسجمهور در شهرستان بشاگرد:
کمک به اقشار ضعیف و محروم دغدغه دولت است
معاون اول رئیسجمهور دولت سیزدهم گفت: یکی از دغدغههای اصلی دولت سیزدهم کمک به اقشار ضعیف و محروم جامعه است و امیدوارم با تلاشهای دولت، شاهد آن باشیم که شهرستان بشاگرد به منطقهای برخوردار، درخشان و الگویی برای خدمات نظام تبدیل شود. محمد مخبر در مراسم افتتاح دبستان (برکت) دانشمند شهید محسن فخریزاده با قدردانی از زحمات و خدمات مرحوم والی و همه کسانی که برای حل مسائل و محرومیتزدایی منطقه بشاگرد خدمت کردهاند، اظهار داشت: منطقه بشاگرد منطقهای محروم، وفادار، دلسوز و ولایتمدار است. زمانی هر گاه اسم بشاگرد شنیده میشد، محرومیت، کمبود و مشکلات به ذهن خطور میکرد که امیدوارم این مقطع گام دوم برای حل مشکلات این منطقه باشد و بتوانیم مشکلات و سختیهای مردم بشاگرد را مرتفع کنیم. مخبر با تأکید بر اینکه منطقه بشاگرد هنوز تا رسیدن به نقطهای که حق مردم آن است فاصله زیادی دارد، گفت: تا قبل از انقلاب کمتر کسی نام این منطقه را شنیده بود که با تلاش مرحوم والی و دیگر خدمتگزاران، این منطقه معرفی شد و در مسؤولان کشور نسبت به بشاگرد حساسیت ایجاد شد. معاون اول رئیسجمهور در ادامه خطاب به دانشآموزان و والدین آنها در شهرستان بشاگرد گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز بخش زیادی از مسؤولان کشور از مناطق محروم بودهاند. از امام خمینی(ره) که از اطراف خمین بودند تا مقام معظم رهبری، رؤسایجمهور ادوار مختلف، وزرا، رؤسای مجلس و فرماندهان سپاه از مناطق محروم کشور بودهاند. مخبر تصریح کرد: کابینه آینده نظام از میان فرزندان این کشور و بویژه از مناطق محروم شکل خواهد گرفت. از این رو باید قدر دانشآموزان را بدانیم و خودشان نیز باید حداکثر تلاش و کوشش خود را به کار گیرند تا بتوانند استعدادهایشان را شکوفا کنند.
***
۱۰ محور سند همکاری امضاشده بین ایران و روسیه
در جریان سفر هفته گذشته جواد اوجی، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران به روسیه و برگزاری کمیسیون مشترک ۲ کشور، سند همکاریای در 10 محور زیر بین طرفین امضا شد که باعث جهش در حجم تجارت ایران و روسیه خواهد شد. این محورها عبارتند از:
1- برقراری همکاری بانکی گسترده برای ایجاد یک نظام پرداخت مناسب و قابل اتکا جهت تسهیل تجارت و سرمایهگذاری
2- بهرهبرداری کامل ایران از وام دولتی ۵ میلیارددلاری روسیه به ایران و مذاکره جهت افزایش این مقدار به ۲ برابر
3- تجارت حاملهای انرژی بویژه گاز، نفت خام و فرآوردههای نفتی و توسعه بازارهای صادراتی گاز ایران با مشارکت طرف روس
4- سرمایهگذاری طرف روس در بخشهای مختلف صنعت نفت ایران بویژه توسعه زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و پالایش نفت ایران
5- گذردهی بار از کریدور شمال- جنوب بویژه با تمرکز بر استفاده کامل از ظرفیت و زیرساختهای موجود و توسعه زیرساختها در ادامه
6- انجام هماهنگی لازم بین ۲ کشور در زمینه استانداردهایشان در زمینه اقلام و محصولات مختلف صنعتی، کشاورزی و...
7- تبادل محصولات کشاورزی شامل واردات غله از روسیه و صادرات محصولات کشاورزی گرمسیری به روسیه و استفاده از موقعیت ایران جهت تبدیل شدن به هاب ترانزیتی و سوآپ محصولات کشاورزی روسیه
8- ایجاد صندوق مشترک برای سرمایهگذاریهای منطقهای و جهانی
9- ایجاد اتحادیه مناطق آزاد ایران و روسیه و توسعه این همکاریها به سایر کشورهای حاضر در کریدور شمال- جنوب
10- توافق صندوقهای ضمانت 2 طرف برای صدور ضمانتنامه متقابل برای شرکتهای هر طرف با هدف کاهش ریسک تجارت و سرمایهگذاری.
***
اکونومیکتایمز:
صادرات نفت روسیه به هند به ۹۴۶ هزار بشکه رسید
بر اساس آمار منتشرشده، صادرات نفت روسیه به هند در ماه اکتبر نسبت به ماه قبل از آن ۸ درصد رشد داشته و به ۹۴۶ هزار بشکه در روز رسیده است. آنطور که اکونومیکتایمز گزارش داده است روسیه در ماه اکتبر توانست با پشت سر گذاشتن عربستان و عراق به بزرگترین صادرکننده نفت به هند تبدیل شود.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی مؤسسه وُرتکسا - که محمولههای انرژی را رهگیری میکند - صادرات نفت روسیه به هند در ماه اکتبر نسبت به ماه قبل از آن ۸ درصد رشد کرده و به ۹۴۶ هزار بشکه در روز رسیده است. هند ۲۲ درصد نفت وارداتی خود در ماه اکتبر را از روسیه، 20.5 درصد را از عراق و ۱۶ درصد را هم از عربستان وارد کرده است. اتحادیه اروپایی در سال جاری چند بسته تحریم اقتصادی را علیه مسکو اعمال کرده که از ماه دیگر تحریم نفت حمل شده از دریا یا به اصطلاح «نفت دریایی» به آن اضافه خواهد شد و در واقع واردات نفت روسیه به اروپا تقریبا متوقف میشود.
روسیه ماه اکتبر ۳۴ درصد نفت بیشتری را نسبت به اتحادیه اروپایی به هند فروخته است. ماه گذشته چین بزرگترین واردکننده نفت دریای روسیه بود و روزانه یک میلیون بشکه از این کشور خرید کرده است. اوایل سال جاری بود که هند پس از اعمال تحریمها علیه مسکو از سوی کشورهای غربی و تخفیف خوردن نفت روسیه، واردات از این کشور را افزایش داد. بهرغم فشارهای غرب به هند برای توقف واردات نفت از روسیه، این کشور تاکنون نهتنها واردات خود را متوقف نکرده بلکه افزایش هم داده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|