|
اعلام محدودیتهای ترافیکی امروز جاده چالوس
رئیس پلیس راه البرز از اجرای محدودیت ترافیکی در جاده کرج - چالوس و آزادراه تهران- شمال خبر داد. سرهنگ پیمان کرمی گفت: تردد انواع وسایل نقلیه از ساعت ۱۳ الی ۲۴ روز پنجشنبه (۱۹ آبان) از مرزنآباد به سمت کرج ممنوع است. همچنین تردد انواع وسایل نقلیه از ساعت ۱۳ روز جمعه (۲۰ آبان) از کرج (میدان امیرکبیر) و ابتدای آزادراه تهران - شمال به سمت مرزنآباد ممنوع است.
ارسال به دوستان
تصویب ۲ فوریت طرح الحاق یک ماده به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
قانون جوانی جمعیت پخته شد
عضو کمیته جمعیت شورای انقلاب فرهنگی در گفتوگو با «وطنامروز»: 25 سال، فرصت مناسبی برای جوانی جمعیت است
روز گذشته مجلس شورای اسلامی 2 فوریت طرح الحاق یک ماده به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را تصویب کرد تا فرآیند پرداخت وام فرزندآوری و ازدواج تسهیل شود.
به گزارش «وطنامروز»، یک سال از اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت میگذرد. دولت طی این مدت اقدامات متفاوتی چون افزایش رقم وام ازدواج و فرزندآوری، تامین هزینه ناباروری، ارائه امتیاز خودرو و... را برای تشویق خانوارها به فرزندآوری انجام داده است اما به گفته کارشناسان این اقدامات شاید خیلی کارساز نباشد و چنانچه فکری اساسی برای سالمندی جمعیت کشور نشود، باید منتظر یک «ابربحران» باشیم و این در حالی است که طی یک سال گذشته حدود 10 درصد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اجرا شده است.
در این باره شهلا کاظمیپور، جمعیتشناس و عضو کمیته جمعیت شورای انقلاب فرهنگی در گفتوگو با «وطنامروز» گفت: از آنجا که طبق برآوردها، ایران در 25 سال آینده با روند فعلی رشد جمعیت به کشوری سالمند تبدیل خواهد شد، بنابراین توجه به جوانسازی جمعیت بسیار حائز اهمیت است، این در حالی است که با گذشت یک سال از اجرای قانون جوانی جمعیت فقط 5 درصد آن محقق شده است.
وی با بیان اینکه در صورت بیتوجهی به مساله رشد جمعیت بیتردید در 25 سال آینده دچار بحران جمعیت جوان در کشور خواهیم شد، گفت: البته 25 سال فرصت بسیار مناسبی است تا زمینه فرزندآوری در این مدت برای خانوارها ایجاد شود، بنابراین ارائه وام یا امتیاز خودرو به خانوارهایی که بچهدار میشوند به تنهایی کارساز نیست، چرا که با توجه به رشد نرخ تورم و افزایش هزینههای زندگی، اقدامات باید برای ایجاد رفاه نسبی و کاهش هزینهها از سر گرفته شود.
این جمعیتشناس خاطرنشان کرد: خیلی از کشورها 50 سال پیش شرایط کنونی ما را تجربه کردهاند اما با اقدامات درست توانستهاند زیرساختهای لازم را برای حفظ جوانی جمعیت و ایجاد رفاه برای سالمندان فراهم کنند اما در ایران نهتنها فکر آنچنانی برای جمعیت سالخوره آینده نمیشود، بلکه نسبت به رشد جمعیت نیز اقدامات کارسازی به چشم نمیخورد. هماکنون بیش از 1.5 میلیون جمعیت سالخورده ما تحت حمایت نهادهایی چون کمیته امداد و بهزیستی هستند.
وی اظهار داشت: برای تعدیل ساختار جمعیت باید کاری کرد که میزان موالید در کشور افزایش یابد و از طرفی زیرساختهای لازم برای حمایت از سالخوردگان آینده نیز که در رنج سنی 40 سال قرار دارند فراهم شود، چرا که سالمندی فینفسه مساله نیست اما چنانچه این قشر از جامعه در آینده با آمار بالا، با ناتوانی و فقر مواجه شوند و نتوانند هزینههای درمان و معاش خود را داشته باشند مسالهساز خواهد شد. بنابراین توصیه میشود افرادی که در سنین 30 سال به بالا هستند حتما خود را تحت پوشش بیمه قرار دهند تا در آینده دچار مشکل نشوند.
کاظمیپور در ادامه گفت: هماکنون که جمعیت سالمند کشور 5 میلیون نفر است این افراد با مشکلات عدیده معیشتی و درمانی مواجهند اما از آنجا که در 25 سال آینده یکسوم جمعیت کشور سالمند خواهند شد و از طرفی امید به زندگی در پی پیشرفتهای علمی- بهداشتی نیز زیاد شده است، باید از هماکنون فکری اساسی برای دچار نشدن به چنین بحرانی شود.
عضو کمیته جمعیت شورای انقلاب فرهنگی به چگونگی طرح اجرای قانون جوانی جمعیت اشاره کرد و افزود: مهمترین بحث برای اجرای دقیق چنین قانونی، ایجاد امنیت و ثبات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است. اکنون یک سال از اجرایی شدن این قانون میگذرد؛ قانونی که 60 تا 70 ماده دارد اما هنوز اقدام خاصی نشده است و متولیان آن در پاسخ میگویند در تدارک مقدمات اجرایی آن هستیم، این در حالی است که به برخی افراد که صاحب فرزند شدهاند به دلیل نداشتن کارت پایان خدمت وام تعلق نگرفته است.
رفع موانع وام فرزندآوری و ازدواج
فرآیند پرداخت وام فرزندآوری هر چند به کندی انجام میشود اما خیلی از مشمولان توانستهاند این وام را دریافت کنند البته برخی مشمولان نیز به دلیل نداشتن کارت پایان خدمت یا بدهیهای مالیاتی و... تاکنون نتوانستهاند از چنین امتیازی بهرهمند شوند ولی مجلس در تلاش است موانع سد راه را برای این افراد بردارد. در این باره عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی میگوید مجلس به دنبال تصویب نهایی طرحی است که بر اساس آن وام ازدواج و فرزندآوری به تمام جوانان مشمول تعلق گرفته و جامعه یکمیلیونی را شامل میشود. محسن دهنوی با اشاره به تصویب ۲ فوریت طرح الحاق یک ماده به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: مجلس در قانون جمعیت و خانواده تسهیلاتی را برای کمک به ازدواج و تشویق فرزندآوری پیشبینی کرده بود، منتها به دلیل وجود یکسری خلأهای قانونی، جمعیت زیادی از جوانان امکان دریافت این تسهیلات را نداشتند. وی توضیح داد: مشمولان غایب نظاموظیفه یا آنهایی که بدهی بانکی و مالیاتی داشتند نمیتوانستند از تسهیلات ازدواج و فرزندآوری استفاده کنند. ما در این طرح دوفوریتی به دنبال این هستیم که این ممنوعیت قانونی برداشته شود و همه جوانان بتوانند از تسهیلات فرزندآوری و ازدواج استفاده کنند. نماینده تهران اضافه کرد: در صورت تصویب نهایی این طرح، ممنوعیتهای موجود در قوانین دیگر که مانع دریافت وام ازدواج و وام فرزندآوری میشد، برداشته خواهد شد و براساس آن جمعیت یک میلیونی باقیمانده از جوانان میتوانند از تسهیلات ازدواج و فرزندآوری برخوردار شوند. منابع اعطای این تسهیلات هم در تبصره ۱۶ قانون بودجه سال جاری دیده شده است. دهنوی افزود: اگر این طرح تصویب شود همه مشمولان در قانون جوانی جمعیت و قوانین عادی میتوانند وام ازدواج و فرزندآوری بگیرند و هیچ قانون دیگری مانع دریافت این تسهیلات نمیشود. یعنی اگر کسی مشمول غایب نظام وظیفه هم بود میتواند وام ازدواج و فرزندآوری بگیرد. عضو هیات رئیسه مجلس گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۲ فوریت طرحی موافقت کردند که در صورت تصویب نهایی آن موانع پرداخت وام ازدواج و تسهیلات فرزندآوری برداشته میشود. دهنوی به عنوان متقاضی 2 فوریت طرح گفت: مجلس شورای اسلامی با پیگیریهایش تصویب کرد که وام ازدواج برای زوج زیر ۲۵ سال به ۱۵۰ میلیون افزایش پیدا کند اما تنها ۳۰ درصد از این جمعیت توانستهاند وام ازدواج دریافت کنند. وی توضیح داد: موانع قانونی همچون بدهی مالیاتی، بدهی به افراد و مشمولان غایب نظام وظیفه باعث شده امکان دریافت وام ازدواج وجود نداشته باشد و این یعنی بالغ بر یک میلیون نفر از این تسهیلات برخوردار نمیشوند، لذا در تلاش هستیم این مساله را حل کنیم؛ این موضوع مشکل تامین منابع مالی ندارد و صرفا باید موانع قانونی رفع شود. در طرح الحاق یک ماده به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت آمده است: «در اجرای مواد این قانون درباره استفاده از امتیازات و تسهیلات با هدف تشویق فرزندآوری، چنانچه به موجب قوانین خاصی پرداخت این تسهیلات یا ارائه امتیازات، موکول به رعایت شرایط معینی گردیده یا مشمول ممنوعیت شده باشد، بانکها و موسسات اعتباری مکلفند اعطای تسهیلات و امتیازات فوق را فقط با رعایت این قانون انجام دهند».
اگر برای سالمندی جمعیت کشور فکری نکنیم باید منتظر یک «ابَربحران» باشیم
رئیس مرکز تحقیقات سالمندی گفت: در چند سال آینده بیشترین رشد سالمندی دنیا را در ایران خواهیم داشت و فرصتی نیز برای رفع این مشکلات باقی نمانده است! در عین حال با توجه به نیاز ۲۰درصد سالمندان به خدمات مراقبتی میتوان برای 1.5 میلیون نفر شغل ایجاد کرد.
کاهش نرخ باروری از سویی و پیشرفت علم و تکنولوژی بویژه در حوزههای بهداشتی و درمانی از سوی دیگر، باعث افزایش جمعیت سالمند و شکل گرفتن پدیده سالمندی جمعیت در کشورمان شده است.
سرشماریهای انجامشده در کشور نشاندهنده روند رو به رشد سریع سالمندی جمعیت است که بسیاری از کارشناسان به دلیل نبود زیرساختهای کافی برای مواجهه با این مساله، از آن به عنوان بحران یا ابربحران یاد میکنند.
دکتر احمد دلبری، رئیس مرکز تحقیقات سالمندی در گفتوگو با تسنیم در پاسخ به اینکه در زمان حاضر چه تعداد سالمند در کشور داریم؟ گفت: در زمان حاضر 10.7 درصد جمعیت کشور را سالمندان یا افراد بالای 60 سال تشکیل میدهند که شامل 9 میلیون و 300 هزار نفر در کل کشور است. این در حالی است که به پاس زحماتی که در سالهای اخیر در حوزههای بهداشتی و درمانی کشیده شده است، امید به زندگی در کشور افزایش یافته به طوری که در سال 1335 امید به زندگی در کشور 37 سال بود اما در سال 1395 این عدد به بیش از 75 سال رسید! بنابراین در 40 سال گذشته درصد جمعیت افراد بالای 60 سال 2 برابر شده است اما در آینده 2 برابر شدن جمعیت سالمندان در 20 سال اتفاق میافتد و انتظار میرود سال 1430 این عدد به بیش از 30 درصد جمعیت کشور برسد!
این در حالی است که در کشور فرانسه 120 سال طول کشید تا میزان جمعیت سالمند از 10 به 20 درصد برسد و در کشور سوئد ۲ برابر شدن جمعیت سالمندان 90 سال طول کشید اما روند ۲ برابر شدن جمعیت سالمند در کشور ما 20 سال طول خواهد کشید. وی درباره رشد جمعیت در دهههای 60 و 70 گفت: علت این است که بیشزایی در دهه 60 اتفاق افتاد؛ در دهههای 60 و 70 رشد جمعیت بسیار زیادی داشتیم و از سوی دیگر از نظر بهداشتی و درمانی، وضعیت بهتری پیدا کردیم و طول عمر و امید به زندگی افراد بیشتر شد و با بهبود مراقبتهای بهداشتی، میزان مرگومیر نوزادان و کودکان نیز کمتر شد که این مساله باعث افزایش رشد جمعیت سالمند در کشور ما در سالهای آینده میشود.
این در حالی است که کشورهای پیشرفته به موازات افزایش جمعیت، زیرساختهای لازم برای افزایش جمعیت سالمند را نیز فراهم و از آن بهعنوان یک صنعت استفاده کردهاند، در حالی که در کشور ما چنین اتفاقی نیفتاده است و سالمندی را تبدیل به بحران کردهایم.
وی در پاسخ به اینکه چرا در ایران از سالمندی بهعنوان یک بحران یاد میشود؟ گفت: با توجه به وضعیتی که در پیش رو داریم بهنظر میرسد با یک عقبافتادگی 50 تا 60 ساله در حوزه سالمندی مواجهیم و بیم آن میرود که در کشور با توجه به اینکه آمادگی رویارویی با این حجم از جمعیت سالمند و بویژه سالمندان آسیبپذیر را نداریم، این فرصت تبدیل به یک بحران و چهبسا ابربحران شود.
دلبری ادامه داد: ما تجربه بیشزایی دهه 60 را بخوبی به یاد داریم؛ از نیروی جوان که عامل توسعه است بهخوبی استفاده نکردیم و در نتیجه بخشی از این نیروها به جای عامل توسعه به عامل آسیب تبدیل شدند. آسیبهای اجتماعی فعلی ناشی از ناکارآمدی مدیریتی ما در این برهه زمانی بود و قضیه زمانی بدتر میشود که بدانیم مشکلات حوزه سالمندی، 5 تا 6 برابر حوزه جوانان است، زیرا اگر جوانان درآمد مناسبی پیدا نکنند و مسکن نداشته باشند یا ازدواج نمیکنند و یا حداقل توان اشتغال در مشاغلی نظیر کارگری برای گذران امور روزمره خود را دارند اما سالمندی که دچار سکته مغزی یا مشکلات و بیماریهای خاصی میشود نیاز به افرادی دارد که از او مراقبت کنند، در حالی که زیرساختهای لازم برای مراقبت از سالمندان بخوبی مهیا نیست و نیروی مراقب نیز کم داریم.
ارسال به دوستان
چه کسانی باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند؟
خطر مرگ برای برخی مبتلایان به آنفلوآنزا
ابتلای مادران باردار به آنفلوآنزا ممکن است با عوارضی چون زایمان زودرس، سقط و مردهزایی همراه باشد؛ به همین جهت، تزریق واکسن آنفلوآنزا به همه مادران باردار توصیه میشود. علاوه بر این درباره افرادی که دارای نقص ایمنی هستند یا بیماری زمینهای دارند، تزریق این واکسن ضروری به نظر میرسد. شیرین نیرومنش، استاد تمام دانشگاه علومپزشکی تهران گفت: آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است که مختص فصل پاییز و زمستان است و در ۲ سال گذشته به دلیل رعایت بهتر نکات بهداشتی، میزان شیوع آنفلوآنزا بسیار کم بود اما در حال حاضر با بازگشایی مدارس و کمرنگ شدن رعایت استانداردها، شاهد بروز بیشتر این بیماری هستیم. وی تب، بیحالی، بدن درد، سرفههای شدید و گاهی گرفتاریهای ریوی را از علائم این بیماری دانست و گفت: در خانمهای باردار به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی بارداری و افزایش تجمع مایع در بدن، به طور طبیعی احساس تنگی نفس وجود دارد. با ابتلای مادر باردار به آنفلوآنزا، این تنگی نفس بیشتر میشود و برای اینکه با کاهش اکسیژن خون مادر مواجه نشویم، نیاز به پیگیری و مراجعه به پزشک توصیه میشود. استاد تمام دانشگاه علومپزشکی تهران در پاسخ به این سوال که مادر باردار هنگام ابتلا به آنفلوآنزا، نیاز به مصرف چه داروهایی دارد؟ گفت: درمانهای حمایتی مانند مصرف مایعات فراوان، آبمیوه، چای کمرنگ، شیر داغ، سوپ و آشهای ساده و در صورت تب، مصرف استامینوفن ساده همراه با پاشویه توصیه میشود. وی افزود: ابتلای مادر باردار به آنفلوآنزا ممکن است با عوارضی چون زایمان زودرس، سقط و مردهزایی همراه باشد؛ به همین جهت، تزریق واکسن آنفلوآنزا به همه مادران باردار توصیه میشود. عضو هیأت علمی دانشگاه علومپزشکی تهران با تاکید بر این که بیماریهای زمینهای باعث شدیدتر شدن عوارض آنفلوآنزا میشوند، گفت: مادران باردار مبتلا به دیابت، آسم، بیماریهای قلبی، نقص سیستم ایمنی مانند مبتلا به HIV و... در صورت ابتلا به آنفلوآنزا، تحمل کمتری در مقابل عوارض این ویروس داشته و با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد. نیرومنش به تمام مادران باردار، بالاخص مادران با بیماریهای زمینهای توصیه کرد برای کاهش عوارض این بیماری، واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
یک فوتی و شناسایی ۹۷ بیمار جدید کرونا در کشور
وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: در شبانهروز گذشته ۹۷ بیمار «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و یک بیمار نیز جان خود را به دلیل این بیماری از دست داد. بر این اساس از ظهر سهشنبه تا ظهر چهارشنبه ۱۸ آبان، ۹۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۳۵ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت، یک بیمار مبتلا به «کووید-۱۹» جان خود را از دست داد و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۴ هزار و ۶۰۵ نفر رسید. این در حالی است که خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۳۳۳ هزار و ۴۵۰ نفر از بیماران بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی ۸۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۶۵ میلیون و ۱۲۷ هزار و ۷۸۴ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۵۳۴ هزار و ۸۴۳ نفر دوز دوم و ۳۱ میلیون و ۳۵۱ هزار و ۲۳۸ نفر دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کردند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۵۵ میلیون و ۱۳ هزار و ۸۶۵ دوز رسید. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر یک شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۲۴ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
افزایش ارتفاع موج در سواحل جنوبی
نفوذ سامانه جدید بارشی به ۲۹ استان
سازمان هواشناسی کشور نسبت به نفوذ سامانه جدید بارشی به ۲۹ استان و افزایش ارتفاع موج در نواحی ساحلی جنوب کشور تا ۲ متر هشدار داد. این سازمان با صدور هشدار زرد از ادامه فعالیت سامانه بارشی و نفوذ سامانه جدید، بارش باران، رعدوبرق، در مناطق مستعد احتمال تگرک، در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف و وزش باد شدید موقتی در نواحی مستعد گرد و خاک خبر داد. این مخاطرات امروز در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گیلان، اردبیل، غرب مازندران، بوشهر، ایلام، خوزستان، لرستان، همدان، کردستان، کرمانشاه، زنجان، قزوین، البرز، کهگیلویهوبویراحمد، چهارمحالوبختیاری، بوشهر، غرب و شمال فارس، جنوب و غرب اصفهان و ارتفاعات و دامنه تهران و کرمان و فردا در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، مازندران، اردبیل، کردستان، زنجان، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، ایلام، همدان، کهگیلویهوبویراحمد، چهارمحالوبختیاری، مرکزی، همدان، نیمه شمالی فارس، بوشهر، نیمه غربی اصفهان، قم، قزوین، البرز و دامنه و ارتفاعات تهران دور از انتظار نیست. این شرایط جوی روز شنبه ۲۱ آبان در اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، آذربایجان شرقی، زنجان، قزوین، ایلام، لرستان، همدان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویهوبویراحمد، خوزستان، بوشهر، نیمه شمالی فارس، اصفهان، یزد، خراسان جنوبی، تهران، قم، البرز و غرب و جنوب سمنان و روز یکشنبه 22 آبان در مازندران، گلستان، ارتفاعات و دامنه نیمه شمالی کرمان، سمنان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، یزد و شمال و شرق اصفهان انتظار میرود. بر اثر این مخاطرات، احتمال لغزندگی جادهها، اختلال در سفرهای بینشهری بویژه در عبور از گذرگاههای کوهستانی، احتمال آبگرفتگی محدود و محلی، بالا آمدن سطح آب رودخانهها، تاخیر در پرواز و احتمال وارد شدن خسارت به صنعت کشاورزی وجود دارد. سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب احتمالی، احتیاط در سفرهای برونشهری، احتیاط در فعالیت کوههنوردی و جابهجایی عشایر کوچرو، آمادگی زمستانی راهداری بویژه در گردنههای مناطق سردسیر و احتیاط در قرار دادن نهادههای کشاورزی در فضای باز را توصیه میکند.
ورود سامانه بارشی جدید به کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش باران در برخی استانها و ورود سامانه بارشی به غرب کشور خبر داد. صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: پنجشنبه(امروز) در شمال غرب و غرب سواحل دریای خزر؛ همچنین در غرب فارس، شمال بوشهر، جنوب خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد بارش پراکنده رخ میدهد. به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، جمعه(فردا) با ورود سامانه بارشی به جنوب غرب کشور بارش در غرب و جنوب غرب کشور تقویت میشود و در مناطقی از شمال غرب و دامنههای جنوبی البرز واقع در قزوین، البرز و تهران نیز ابرناکی، وزش باد و بارش پراکنده رخ میدهد. وی ادامه داد: شنبه ۲۱ آبان بارش در غرب و جنوب غرب ادامه دارد و در جنوب کرمانشاه، همدان، مرکزی، لرستان، ایلام و شمال شرق خوزستان و چهارمحال و بختیاری شدت خواهد داشت. ضیاییان افزود: یکشنبه ۲۲ آبان بارش پراکنده در جنوب غرب، برخی مناطق غرب، مرکز و شمال شرق کشور ادامه خواهد داشت. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران نیز اظهار کرد: آسمان تهران پنجشنبه(امروز) قسمتی ابری و غبار صبحگاهی و بتدریج افزایش ابر با حداقل دمای ۷ و حداکثر دمای ۱۶ و روز جمعه (فردا) نیمهابری و گاهی وزش باد با احتمال بارش پراکنده با حداقل دمای ۹ و حداکثر دمای ۱۷ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. ضیاییان گفت: پنجشنبه(امروز) بندرعباس با دمای ۳۱ و ۳۲ درجه سانتیگراد گرمترین و بجنورد با دمای ۲- و ۱- درجه سانتیگراد سردترین مراکز استانهای کشور هستند.
ارسال به دوستان
اخبار
دستگیری اعضای باند کپیکننده اطلاعات ۱۳ هزار کارت بانکی
با تلاش ماموران پلیس فتای البرز، اعضای باند کلاهبرداری اسکیمری که در سراسر کشور بیش از ۱۳ هزار کارت بانکی را کپیبرداری کرده بودند، در استانهای البرز و هرمزگان دستگیر شدند. سردار عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی استان البرز با اعلام این خبر بیان کرد: در پی ارجاع چندین پرونده برداشت غیرمجاز از حساب شهروندان به پلیس فتای استان، بررسی موضوع به صورت ویژه در دستور کار اداره مبارزه با جرائم سایبری این پلیس قرار گرفت.
وی افزود: بررسیهای اولیه ماموران حاکی از این بود که برداشتها به گونهای انجام شده که کارت بانکی شهروندان در اختیار خود آنها بوده که با توجه به اطلاعات به دست آمده، انجام برداشت اسکیمری از سوی کلاهبرداران برای ماموران محرز شد. فرمانده انتظامی استان البرز تصریح کرد: در ادامه با بررسی تراکنشهای صورتگرفته از کارت بانک مالباختگان، مشخص شد همه آنها در یک بازه زمانی مشخص از یک دکه مطبوعاتی در فردیس خریداری کردهاند. این مقام ارشد انتظامی گفت: بلافاصله بررسیهای اطلاعاتی و پلیسی برای شناسایی متهمان انجام و با بهکارگیری اقدامات پیچیده فنی در یک بازه زمانی کوتاه 3 کلاهبردار در این زمینه در استانهای البرز و هرمزگان شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی دستگیر شدند.
***
شناسایی آسیبهای اجتماعی دانشآموزان
نشست تخصصی «واکاوی عوامل آسیبزا، چالشها و فرصتهای نسل جدید» با حضور قائممقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و دبیرکل شورای عالی آموزشوپرورش کشور برگزار شد. رضا مسعودیفر در این نشست تخصصی به عوامل آسیبزا و راهکارهای مقابله با آن گفت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به طور کلی در 4 بخش فعالیت میکند که درباره ۳ بخش میتوانیم با وزارت آموزشوپرورش همکاری مستمر داشته باشیم. وی ادامه داد: مهمترین فعالیتهای این معاونت در حوزه حمایت از زنان و خانواده، حمایت از اطفال و نوجوانان و مشارکتهای مردمی و سرمایههای اجتماعی است.
مسعودیفر به همکاری این معاونت در زمینه پیشگیریهای فرهنگی- اجتماعی با وزارت آموزشوپرورش اشاره کرد و گفت: شناسایی، مراقبت و درمان دانشآموزان پرخطر در زمینه آسیبهای اجتماعی (طرح نماد)، تدوین محتوای مشترک در زمینه سواد رسانهای و فضای مجازی و نحوه مواجهه با آسیبهای آن و فعالسازی بیشتر جامعهپذیری دانشآموزان میتواند از دیگر زمینههای همکاری فیمابین باشد. در ادامه این جلسه معاونان و مدیران کل وزارت آموزشوپرورش نکات خود را درباره جلسه بیان کرده و راهکارهای خود را ارائه دادند. در پایان محمود امانیطهرانی، دبیرکل شورای عالی آموزشوپرورش کشور ضمن قدردانی از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم برای همکاریهای موثر، به اهمیت گفتوگو با دانشآموزان اشاره کرد و برگزاری نشستهای مشترک را در این زمینه مهم دانست.
***
افتتاح ایستگاههای باقیمانده شبکه متروی تهران تا پایان سال 1402
در بازدید از 6 ایستگاه در حال ساخت از بخش میانی خط 6 متروی تهران، آخرین وضعیت پیشرفت عملیات اجرایی و همچنین زمان تقریبی افتتاح ایستگاههای باقیمانده این خط مورد بررسی قرار گرفت. مدیرعامل شرکت متروی تهران در این بازدید با اشاره به تمرکز تمام ارکان مرتبط مدیریت شهری پایتخت بر اتمام هر چه سریعتر ایستگاههای باقیمانده شبکه مترو، گفت: تکمیل ایستگاههای خطوط 6 و 7 از آن جهت از درجه اهمیت برخوردار است که شهردار تهران از تیرماه تاکنون، ۲ بار شخصا از آخرین وضعیت ایستگاههای باقیمانده بازدید میدانی به عمل آوردهاند. در بازدید اخیر شهردار نیز دستوراتی مبنی بر تسریع روند پیشرفت عملیات اجرایی ایستگاهها صادر و مقرر شد شهرداران مناطق مرتبط، همکاری جدیتری در این زمینه داشته باشند.
مسعود درستی، مدیرعامل شرکت متروی تهران در ادامه افزود: بیتردید با تامین بهموقع منابع مالی و همکاری بیشتر مناطق، این امکان وجود دارد که ایستگاههای باقیمانده در خطوط 6 و 7 تا پایان سال 1402 به بهرهبرداری برسند تا شبکه خطوط هفتگانه تکمیل شوند. این در حالی است که هماکنون 2 ایستگاه در خط 7 و نیز 14 ایستگاه در خط 6 باقیمانده و پیشرفت عملیات ساختمانی آنها به طور میانگین حدود 80 درصد است.
***
مرگ ۳۰ نفر بر اثر استنشاق گاز مونوکسیدکربن
مدیرعامل سازمان آتش نشانی از راهاندازی سامانهای بهمنظور پاسخگویی به سوالات شهروندان در حوزه خطرات گاز مونوکسیدکربن خبر داد و گفت: ۳۰ نفر بر اثر استنشاق گاز مونوکسیدکربن در سال گذشته جان باختند. قدرتالله محمدی، مدیرعامل سازمان آتشنشانی با اشاره به اقدامات این سازمان به منظور آگاهسازی شهروندان از خطرات گاز مونوکسیدکربن گفت: کار بزرگی را در این زمینه آغاز کردهایم که به کل کشور تعمیم پیدا کند. مدیرعامل سازمان آتشنشانی خاطرنشان کرد: در این راستا، سامانهای به شماره تماس ۶۴۳۲۳۲۳۲ از شنبه فعال خواهد شد که از ساعت ۹ صبح تا ۲۳ پاسخگوی شهروندان درباره موضوع گاز مونوکسیدکربن و مخاطرات احتمالی ناشی از آن خواهد بود.
وی اظهار کرد: کارشناسان سازمان آتشنشانی در این سامانه راهنماییهای لازم را ارائه میکنند تا شهروندان نسبت به رفع خطر اقدام کنند. محمدی عنوان کرد: از ساعت ۲۳ تا ۹ صبح روز بعد نیز همکاران ما در سامانه ۱۲۵ پاسخگوی شهروندان خواهند بود. مدیرعامل سازمان آتشنشانی در بخش پایانی سخنان خود از مرگ ۳۰ نفر بر اثر استنشاق گاز مونوکسیدکربن در سال گذشته خبر داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|