|
جایزههای بهترین بازیکن و بهترین مهاجم ماه پرتغال برای مهدی طارمی
مهاجم ایرانی تیم فوتبال پورتو ۲ جایزه از سازمان لیگ پرتغال را از آن خود کرد. مهدی طارمی موفق شد جایزه بهترین بازیکن و بهترین مهاجم ماه سپتامبر فوتبال پرتغال را از آن خود کند. طارمی در 4 بازی، ۳ گل زده و ۲ پاس گل داده بود. این مهاجم بعد از دریافت جایزه خود گفت: از سازمان لیگ ممنونم. از بازیکنان و کادر فنی هم که به من کمک زیادی کردند تشکر میکنم.
ارسال به دوستان
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران مقابل نیکاراگوئه
مهدی ترابی پیامآور شادی
تیم ملی فوتبال ایران در دیداری که بسیاری از بازیکنان اصلیاش را به همراه نداشت، برابر تیم ملی نیکاراگوئه به برتری رسید تا کیروش ارزیابی کاملی از بازیکنان در اختیارش داشته باشد. تیم ملی فوتبال ایران که خود را برای حضور در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر آماده میکند، شامگاه پنجشنبه در ورزشگاه خالی از تماشاگر آزادی به مصاف تیم ملی نیکاراگوئه رفت که این بازی یک بر صفر به سود شاگردان کیروش به پایان رسید. مهدی ترابی (۱۵) تکگل ایران را زد. تیم ملی ایران در این دیدار با علیرضا بیرانوند (۶۳ سیدحسین حسینی)، سیدآریا برزگر (۷۸ امیرعلی صادقی)، مرتضی پورعلیگنجی، مهدی ترابی (۷۸ امسامان تورانیان)، میلاد سرلک (۶۳ مهدی هاشمینژاد)، ابوالفضل جلالی، وحید امیری، محمدحسین کنعانیزادگان، رامین رضاییان، امید نورافکن (۶۳ امید ابراهیمی/ ۶۵ شجاع خلیلزاده) و روزبه چشمی به میدان رفت. کیروش در شرایطی تیمش را در این دیدار به میدان فرستاد که لژیونرها را در اختیار نداشت و به همین خاطر ترکیبی متفاوت را به میدان فرستاد و تلفیقی از بازیکنان باتجربه تیم ملی و جوانان را که در داخل کشور بازی میکردند مورد ارزیابی قرار داد.
مهدی ترابی زننده تکگل ایران برابر نیکاراگوئه
در نیمه اول هر چند ملیپوشان کشورمان فرصتهای مناسبی داشتند و بخش عمده زمان بازی را از آن خود کرده بودند اما نتوانستند بیشتر از یک گل بزنند که آن هم روی تعلل بازیکنان خط دفاعی نیکاراگوئه به دست آمد و مهدی ترابی با ضربهای دقیق دروازه حریف را باز کرد. در نیمه دوم اما شرایط متفاوت شد و کیروش سعی کرد بازیکنان دیگری را هم محک بزند. یکی از بازیکنانی که در نیمه دوم به میدان آمد و نسبت به سایرین از سن بالاتری برخوردار بود، امید ابراهیمی، مرد تاثیرگذار جامجهانی قبل بود که 2 دقیقه پس از حضورش در زمین دچار مصدومیت شد و از زمین بیرون رفت تا وضعیتش برای حضور در جامجهانی مبهم شود. ابراهیمی که بازوبند کاپیتانی را هنگام ورود از امیری گرفته بود با خروج زودهنگام از زمین بازوبند را به این بازیکن بازگرداند. نیکاراگوئه هر چند در این دیدار یکی دو
موقعیت خوب روی دروازه ایران ایجاد کرد اما حریفی نبود که ملیپوشان را تحت فشار قرار دهد. به همین خاطر کیروش از این بازی به عنوان دیداری برای ارزیابی و محک زدن بازیکنان جوان استفاده کرد تا بتواند بهترینهای آنها را در فهرست ۲۶ نفره نهایی حاضر در جامجهانی قرار دهد. بعد از انجام تستهای پزشکی، مشخص شد امید ابراهیمی مقابل نیکاراگوئه دچار پارگی کامل کشاله شده و حداقل 2 ماه دور از میادین خواهد بود. او بزودی تحت عمل جراحی قرار میگیرد و قطعا جامجهانی قطر را از دست داد.
گفتوگوی کیروش با نسل بعدی
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران تمرینات ویژهای را برای بازیکنان رده جوانان در آخرین روزهای ارزیابی فنی داخلی برگزار کرد؛ نفراتی که قرار است در پایان جامجهانی نسل بعدی فوتبال ایران را شکل بدهند. رقابتهای جامجهانی سال جاری بر خلاف دورههای گذشته در پاییز برگزار میشود تا ورزشکاران و هواداران فوتبال بتوانند در آب و هوای گرم کشور قطر از تماشای فوتبال بزرگان دنیا لذت ببرند. همین موضوع باعث شد این رقابتها در میانههای فصل جاری فوتبال باشگاهی در سراسر دنیا برگزار شود و سرمربیان تیمهای ملی حاضر در این رقابتها با چالش کمبود زمان برای هماهنگی با شاگردان خود روبهرو شوند. کارلوس کیروش، سرمربی تیم ملی ایران نیز از این قاعده مستثنا نبود تا تصمیم بگیرد در روزهایی که بازیکنان تیم بزرگسال را تمرین میدهد، از جوانان و امیدها نیز دعوت کند تا شرایط آنها را نیز ارزیابی کرده و بسنجد. کیروش نه تنها برای پر کردن جای خالی نفرات در تمرینات از جوانان و امیدهای فوتبال کشور بهره برد، بلکه به آنها فرصت داد خود را با بزرگسالان بسنجند و شرایط تمرین در بین حرفهایهای فوتبال کشور را پیدا کنند. سرمربی پرتغالی که در دوران مربیگری خود در فوتبال ایران و سایر کشورها نشان داده است توانایی زیادی در کشف استعدادها دارد، در روزهای گذشته که آخرین جلسات تمرینی تیم ملی بزرگسالان در تهران قبل از اعزام به دوحه قطر محسوب میشد، با بازیکنان جوان صحبت و برای آنها جلسات ویژه روانی را در کنار سایر بازیکنان بزرگسال برگزار کرد.
او که حالا شناخت بیشتری از شیوه بازی امثال امیرعلی صادقی، سینا عبداللهی، آریا برزگر و... پیدا کرده، آنها را امیدوار به آینده کرده است. کیروش که نشان داده است در تربیت نسل فوتبالی استعدادی ویژه دارد، فرآیندی مشخص را برای شناسایی بیشتر بازیکنان مستعد تیم امید در نظر گرفته است تا بتواند همچون علیرضا جهانبخش، سعید عزتاللهی، علیرضا بیرانوند، سیدمجید حسینی و وحید امیری بازیکنان دیگری را به فوتبال ملی معرفی کند؛ بازیکنانی که با پایان جامجهانی ۲۰۲۲ و خداحافظی بازیکنان پا به سن گذاشته، باید جای آنها را پر کنند تا شاید خیلی زود بتوانند در سطح ملی خودنمایی کرده و جایگاه بهتری هم در تیمهای باشگاهی خود
پیدا کنند.
علیرضا بیرانوند: نیکاراگوئه ما را غافلگیر کرد
دروازهبان تیم ملی فوتبال ایران ابراز امیدواری کرد این تیم بتواند در جام جهانی اتفاق ماندگاری را رقم بزند. علیرضا بیرانوند درباره بازی با نیکاراگوئه گفت: بازی خوبی بود. سورپرایز شدیم واقعاً. تیم خیلی خوبی داشتند. وقتی وسط زمین آمدند برای گرم کردن فکر میکردم 5-4 گل به این تیم میزنیم اما سورپرایزمان کردند. وی ادامه داد: این بازی خیلی به ما کمک خواهد کرد. این را در آینده خواهید دید. یک ماهی بدون بازی بودیم و این دیدار قطعاً به تیم ملی کمک خواهد کرد. ضمن اینکه بازیکنان جوان نمایش خوبی داشتند.
دروازهبان تیم ملی فوتبال ایران ادامه داد: امیدوارم همه چیز دست به دست هم دهد که ما در جام جهانی موفق باشیم و از این مسابقات لذت ببریم و اتفاق ماندگاری را رقم بزنیم.
راهحل کیروش برای جای خالی
امید ابراهیمی چیست؟
امید ابراهیمی با مصدومیت در دیدار با نیکاراگوئه، جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را از دست داد. تیم ملی فوتبال ایران پنجشنبهشب در دیدار دوستانه مقابل نیکاراگوئه به برتری یک بر صفر دست یافت اما اتفاق تلخ این دیدار مصدومیت امید ابراهیمی بود. بررسیهای اولیه روی این هافبک دفاعی باتجربه نشان میدهد کشاله ران او به طور کامل پاره شده و نیازمند عمل جراحی است و حداقل 2 ماه نیاز به استراحت دارد. به این ترتیب تیم ملی در فاصله کمتر از ۱۰ روز تا جام جهانی، یکی از آمادهترین بازیکنان خود را از دست داد. ابراهیمی در تمرینات روزهای گذشته تیم ملی یکی از نفرات بسیار آماده بود. این اتفاق در حالی است که احمد نوراللهی، دیگر هافبک دفاعی تیم ملی ایران هم در آخرین بازی خود برای تیم الاهلی مصدوم شده بود اما به جام جهانی میرسد. سایر هافبکهای دفاعی تیم ملی ایران شامل سعید عزتاللهی، روزبه چشمی و میلاد سرلک هستند. احسان حاجصفی هم مواقعی در پست هافبک دفاعی به میدان میرود.
با توجه به بازی بسته و تدافعی تیم ملی، کیروش حساب زیادی روی بازیکنانی که در این پست به میدان میروند، باز کرده و در این شرایط، نفرات فوق باید جای خالی ابراهیمی را پر کنند.
ارسال به دوستان
هزینههای مالی پرسشبرانگیز در باشگاه استقلال
لیست اعجابآور
زهره فلاحزاده: باشگاه استقلال علاوه بر پروندههای خارجی، با چالش طلبکاران داخلی نیز مواجه است. مشکلات مالی باشگاه استقلال تبدیل به چالشی بزرگ برای مدیریت جدید این باشگاه شده است و به همین خاطر علی فتحاللهزاده و معاونانش با وجود تعطیلی مسابقات لیگ برتر، روزهای سختی را پشت سر میگذارند. سوای موارد اصلی مانند پرونده استراماچونی، باشگاه استقلال طلبکاران داخلی و متفاوتی دارد که پرداخت مطالبات آنها تبدیل به دغدغهای جدی شده است. نکته مهم درباره این هزینههای عجیب و غریب این است که با وجود قرارداد بسته شده، ظرف 4 ماه گذشته در بیشتر موارد پولی پرداخت نشده است. به عنوان مثال بر اساس پیگیریها مشخص شد ظرف 4 ماه پولی به محل تهیه غذا برای اعضای تیم پرداخت نشده، در حالی که گفته میشود این مورد برای باشگاه استقلال 25 میلیون تومان به صورت روزانه هزینه داشته است. همچنین بابت تهیه ماشین تشریفات برای اعضای کادرفنی 290 میلیون تومان در هر ماه هزینه ایجاد شده که طی 4 ماه گذشته پولی در این زمینه نیز پرداخت نشده است. علاوه بر این، موارد دیگری نیز در جدول هزینههای استقلال مانند قراردادهای عجیب و غریب برای افراد مختلف وجود دارد که مشخص نیست بر چه مبنایی بوده است. به عنوان مثال قرارداد یکی از ماساژورهای تیم 800 میلیون است یا گفته میشود قرارداد یکی از عوامل باشگاه بالای یک میلیارد تومان بسته شده است. طی روزهای گذشته کارشناسان سازمان بازرسی با حضور در باشگاه استقلال مشغول حسابرسی هزینهها و درآمدهای این باشگاه هستند. البته هنوز گزارش حسابرسی ارائه نشده و قرار است در هفته پیش رو این گزارش تکمیل شود. مشکلات مالی باشگاه استقلال به حدی است که با وجود قول مدیرعامل مبنی بر پرداخت پاداش ۳ برابری در رختکن تیم پس از بازی با نساجی به خاطر کسب سوپرجام، هنوز پولی تامین نشده و باشگاه تصمیمی در این باره نگرفته است. به این ترتیب حالا دلیل درخواست وام 200 میلیاردی علی فتحاللهزاده از یک بانک برای پرداخت حقوق اعضای تیم بخوبی مشخص میشود. البته رسانهای شدن این نامه و درخواست، ناراحتی مدیرعامل و اعضای هیات مدیره باشگاه را در پی داشته و هیچکدام از آنها مایل به انتشار این خبر نبودند. با این حال مدیران باشگاه استقلال و در رأس آنها علی فتحاللهزاده در تلاشند پیشاز شروع دور جدید تمرینات، با تامین منابع مالی، تیم را شارژ کنند. این مساله در جلسه هیات مدیره باشگاه که شامگاه سهشنبه گذشته برگزار شد، مورد بحث قرار گرفت و مدیران باشگاه در این جلسه به بررسی راههای تهیه پول و اسپانسر پرداختند. ارسال به دوستان
مطالبه حجاب اختیاری مؤلفه مدرنیته برای توسعه و مدرنیزاسیون
روحالله اژدری: مطالبات ضدفرهنگی ملی و اسلامی اغتشاشگران در 50 روز گذشته و تحلیل موضعگیری رسانههایی از داخل که ادعای اصلاحطلبی دارند، نشان از تموج دوباره تقابل 2 تفکر موجود در سپهر تاریخی 150 سال اخیر است که یکی متکی بر فرهنگ بومی و سنت اسلامی و دیگری متکی بر یک فرهنگ مهاجم و ضدملی است. جریان دوم که آنها را با عنوان «لیبرال» میشناسیم، بیش از150 سال در هر عرصهای با پشتیبانی نظری و عملی بیگانگان در داخل فعال بوده و از فتح تهران و اعدام شیخ شهید تا انقلاب اسلامی در عرصه قانونگذاری و تولید فرهنگ غربی و مدیریت دیکتاتوری پهلوی حضور داشتهاند و تلاش بسیاری برای به اصطلاح توسعه کشور کردهاند اما فعالیت و حاکمیت دیکتاتورگونه آنها جز عقبماندگی، فقر، فساد، خفقان، مزدوری و شیردهی به بیگانگان و تحقیر ملت قهرمان ایران نتیجهای نداشته است. انقلاب اسلامی در واقع علیه خیانت، فساد و دیکتاتوری آنان در کشور به وقوع پیوست. این جریان فکری که از ابتدای پیدایش تاکنون دارای تنوعی شتر- گاو- پلنگی است، از روشنفکران ضددین، سلبریتیهای رقاصه، خواننده و بازیگر، پریبلندههای روسپی و ورزشکارهای بیمخی چون شعبان جعفریها و تا آخوندهایی ملبس به لباس روحانیت مثل ممقانیها و خرقانیها و امامیها را شامل میشود. این جریان همچون عصر سیاه و خونین و خفتبار پهلوی اکنون نیز مشحون از حضور روشنفکران و سلبریتیها و پورناستارهای همزاد پریبلنده و همجنسبازان قوم لوطمسلک و آخوندهای لیبرال است و به قول خودشان از سروش فیلسوف تا گوگوش رقاص و خواننده را شامل میشود. اکنون که انقلاب بعد از 44 سال استقلال این کشور را تضمین و ایران را به یک قدرت بزرگ منطقهای تبدیل کرده است، در میان فشارها و تحریمهای دشمنان که باید روح وحدت ملی و وطنپرستی را در مقابل دشمن زنده و همه را در تقویت اقتصاد و وضع معیشت مردم بسیج کند، این جریان سر برآورده و با بسیج ظرفیت یک جنگ ترکیبی با فریب برخی جوانان ناآگاه و تصاحب مطالبه بحق مردم در زمینه معیشت و پررنگ کردن موضوع حجاب اختیاری و مساله زنان، تلاش دارد یا جمهوری اسلامی را براندازد یا یک قدم او را به خواست بیگانگان و مزدوران هرزهاش به عقبنشینی در موضوع حجاب وادارد تا آن را مقدمه و سکوی مطالبات بعدی قرار دهد. برای فهم سکو بودن حجاب اختیاری باید به خوانش این جماعت از توسعه و لوازم و زیرساختهای آن پرداخت. در 50 روز اخیر که کشور در آتش اقدامات آشوبطلبانه پیادهنظام جریان توسعهخواه گرفتار بود، علاوه بر عملیات رسانهای بیبیسی و اینترنشنال سعودی، در داخل کشور نیز روزنامههای اصلاحطلب اقداماتی را در راستای عملیات رسانهای در حوزه شناختی برای تغییر منطق تحلیل مردم از مطالبات و خواستههایشان انجام دادهاند که این حرکت کاملا موازی و همخط با رسانههای تروریستی مثل اینترنشنال سعودی است. روزنامههای اصلاحطلب در طول مدت اغتشاشات در کشور در زمینه محکومیت اعمال خشونتآمیز پیادهنظام داعشی لیبرالیسم اقدامی انجام نداده و بیشتر تلاش برای برجسته کردن و تلقین خفقان و خشونت و شکنجه در کشور کرده و برخورد با اغتشاشگران را به نام خشونت ساختاری مورد نقد قرار دادهاند. بیشتر مطالب و تیترهای آنها در نقد حاکمیت جمهوری اسلامی و القای وجود شکاف طبقاتی، نسلی و سبک زندگی بوده و از حاکمیت خواستهاند در مقابل خواست این جریان کوتاه آمده و مطالبات ضدملی و ضددینی آنان را به رسمیت بشناسد. از جمله مسائلی که به آن نمیپردازند و از آن به تعمد عبور میکنند، نقش آشکار و روشن بیگانگان در ایجاد برنامهریزیشده و پروژهای آشوب و براندازی نظام جمهوری اسلامی و تجزیه ایران است. اینکه چرا جریان لیبرال در پشت صحنه حمایت از نیروی پیادهنظام حاضر در صحنه اغتشاشات قرار دارد، به فرصتطلبی آنان برای فشار و امتیازگیری به نفع جریان به اصطلاح توسعهخواه روشنفکر بازمیگردد. برای فهم اینکه جریان اصلاحطلب لیبرال در کشور، صورت تئوریک و بازوی عملیات شناختی اغتشاشگران کنونی است، باید به متون روزنامههای موجود رجوع شود. مرور تیترها، مقالات و مصاحبههای روزنامه اصلاحطلب اعتماد در طول 50 روز گذشته شاهد این مدعاست. این تیترها را مشاهده کنید: «مطالبه جمعآوری گشت ارشاد، تغییر در مطالبات زنان، بازیابی سرمایه اجتماعی زنان، موانع اعتماد عمومی در ایران، تضاد منزلت و موقعیت زنان، اصلاحات باید کرد، دغدغه زندگی خوب، نگران سرطان وطنم، اجرای قانون یا شرع، تکیه بر اکثریت به جای اقلیت، روزنامهنگاری جرم نیست، در مبارزه با فساد عزمی نداریم، زنان حقوق خود را میخواهند، علیه خشونت، شب آتشین اوین، مصائب یک کلمه: ارشاد، ما با بحران متقاطع روبهرو هستیم». اما چنانکه گفته شد همه این عملیات شناختی در رسانههای اصلاحطلب به خوانش آنان از مفهوم و زیرساختهای توسعه بازمیگردد. جالب است بدانیم در همین زمین و در همین ایام (دوشنبه ۱۶ آبان1401) روزنامه اعتماد در مقالهای با عنوان «ناامنی ناآرامی» به قلم حسن احمدی ایدئولوژی اسلامی را خلاف منافع ملی معرفی و مخاطب را با این سوال مواجه میکند: چرا ما باید ایدئولوژی را بر منافع ملی و توسعه و رشد ترجیح دهیم؟ این روزنامه در ادامه مینویسد: «تلاشهای بیثمر «مدرنیزاسیون دستوری و دولتی بدون سپری کردن پروسه مدرنیته» و عدم توجه به تار و پود سنتها و زیرساختهای فکری و فرهنگی تجدد و فقدان رخدادگی توسعه انسانی و توسعه فرهنگی در یکایک افراد جامعه، از ظرفیتهای اکولوژیک گرفته تا دیگر شاخههای بومی و اقلیمی، به مثابه حرکت 5 درصد الیت محرک توسعه، با وجود توده ناهمسو [است] که همچون گوی ثقیلی، زنجیروار به گامهای رو به توسعه بسته شدهاند. دوگانگی فرهیختگان مذهبی-غیرمذهبی، حوزوی- دانشگاهی، سستی تفکر و پایههای بخش مذهبی روشنفکران موافق توسعه و یله بودن بخش بنیادگرا و ارتجاع مذهبی و از طرفی نحیف بودن طبقه متوسط اجتماعی، مانع اساسی مقابل توسعه در جامعه ایرانی 150 سال دوره گذار سنت- تجدد محسوب میشود». این جملات که مدرنیته را زیرساخت مدرنیزاسیون میداند، انسان را یاد این سخن دکتر سروش، پدر روشنفکران مذهبی میاندازد که غرب چشم بسته به توسعه دست یافته است و ما هم اگر بخواهیم به توسعه دست یابیم، باید چشم خود را بسته و با سرعت در همان راهی که غرب رفته است برویم. این جمله بدان معناست تمام تجربههای منفی و مثبت غرب را با وجود اینکه آن تجربه آموخته غرب در پیش روی ما است و میتوانیم از آن استفاده کنیم، بازتولید و تجربه کنیم. روشنفکر مقلد و الینه شده و عجول در رسیدن به توسعه، همین را میخواهد. میخواهد برای رسیدن به مدرنیزاسیون و تکنولوژی از روی تمام ارزشهای متعالی بشری عبور کند.
تمام سرمایههای ارزشمند بشری را دور بریزد و چون مهمترین مانع برای دور ریختن آن ارزشها دین است، لذا باید اول با دین و مظاهر دینی از جمله حجاب و حیا و ناموس مبارزه کند. برای روشنفکر غیرمذهبی که نماد آنان را در تجمع برلین و آمستردام مشاهده کردیم، از محل عریان شدن نیلوفر فولادی تا خیابان «ردلایت» جایی که زنان را برای بردگی جنسی به فروش میگذارند، فاصله کوتاهی است. اگر به فرض محال بتوانند حجاب را بردارند، مطالبات خود را تا آزادی روسپیگری و همجنسگرایی هم دنبال خواهند کرد، چون در اندیشه لیبرالیسم و روشنفکران منتسب به این ایدئولوژی، بدن متعلق به خود فرد است و هر جور میتواند از آن استفاده کند. بردگی جنسی آخر پروژه حجاب اختیاری است که یکی از مولفههای توسعه شمرده میشود. این همان زیرساختی است که با عنوان مدرنیته باید مقدمه مدرنیزاسیون باشد. این همان رخدادگی توسعه انسانی و فرهنگی مورد رضایت ارتجاع ضدمذهبی است. اما انقلاب اسلامی دقیقا با حذف ارزشهای اسلامی و بشری مخالف است. انقلاب اسلامی خود دارای زیرساخت توسعه انسانی و فرهنگی است. انقلاب اسلامی مدرنیته غربی را به دیوار میکوبد. برای دفاع از ارزشهای انسانی و دینی جانها فدا کرده و قبرستانهایی پر از شهدا دارد که به دست همین جماعت داعشی- لیبرالی و خزیده در دامن غرب آباد شدهاند. باز هم دارد شهید میدهد و خواهد داد تا اصحاب من النور الی الظلمات نتوانند در جامعه اسلامی جولان دهند و جوانان و زنان را به سوی ظلمات با خود همراه کنند. توسعه و رشد با زیرساخت فرهنگ بومی و اسلامی تاکنون جواب داده و ایران را مقتدرترین کشور منطقه کرده است و اگر نبود جریان لیبرال داخلی که همچون زنجیرهای بسته به دست و پای حرکت تعالی کشور عمل میکند، قطعا ما در جایگاهی فراتر از امروز در مقابل تمدن پوسیده غرب ایستاده بودیم.
ارسال به دوستان
گزافهگوییهای دیکتاتور باکو
گزافهگوییهای دیکتاتور باکو
مهدی سیفتبریزی*: با سخنرانی الهام علیاف در مراسم افتتاحیه اجلاس کشورهای ترکزبان، به نظر میرسد تنشهای موجود میان ایران و رژیم باکو وارد مرحله جدید و بدون بازگشتی شده است. نقطه شروع دور تازه و اینبار جدی تنشهای موجود میان 2 کشور را باید در تغییرات ژئوپلیتیک منطقه قفقاز جنوبی پیگیری کرد؛ جایی که جنگ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در سال 2020 بر سر مناطقی از قرهباغ کوهستانی و بازگشت برخی سرزمینها مانند «شوشی»، حاکمان متوهم باکو را بر آن داشت با تغییر نقشه ژئوپلیتیک و جابهجایی مرزهای کشورهای منطقه، مقدمات دستیابی به رویای امپراتوری ترکان را محقق کنند. شاید برخی ریشه مشکلات و تنشهای موجود میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم باکو را که در یک سال اخیر نمود خارجی پیدا کرده و نه تنها در رسانهها، بلکه در سخنان و موضعگیریهای سران 2 کشور به وضوح قابل رویت است، ماحصل رقابتهای ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک میان 2 کشور بدانند. ترویج این نوع نگاه در جامعه و در میان پژوهشگران و سیاستمداران اگر نگوییم حاصل نفوذ عوامل جمهوری باکو است، حتما از جهل، کجفهمی و سادهانگاری افراد و این دست رسانهها نسبت به ریشههای اصلی اختلافات نشأت میگیرد، هرچند مطمئنا عوامل ذکر شده نقش کاتالیزور و شتابدهنده در روند تقابلی میان 2 کشور را بر عهده دارند. سخنان دیکتاتور باکو در جمع رهبران کشورهای ترکزبان بخوبی نمایانگر عمق اختلافات قومی، مذهبی و سرزمینی میان ایران و رهبران سرزمینهای شمال ارس است که در سالهای گذشته با صبر استراتژیک از سوی مقامات ایران مدیریت و کنترل شده است. روند تقابلی دولت علیاف با ایران، پس از دیدار وی با ولادیمیر پوتین و نیکول پاشینیان در نشست سوچی و عدم دستیابی به اهداف خود در این دیدار و فریز ماندن اختلافات میان آذربایجان و ارمنستان رو به فزونی گذاشت، به نحوی که وی در این مدت کوتاه دعوت ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران را نپذیرفت و در سخنرانیای که در شوشی به مناسبت جنگ 2020 انجام داد به صورت مستقیم ایران را تهدید به عملیات نظامی کرد(!) همچنین رسانههای رسمی این کشور به صورت کاملا خصمانه به سیاستهای منطقهای ایران حمله کرده و تهدید به تخریب سفارت کشورمان در باکو کردند که موجب فراخواندن سفیر آذربایجان به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی شد.
البته به نظر میرسد این روند پس از ورود و اظهار نظر مستقیم علیاف درباره موضوع قومیتها در ایران و تحریک گسلهای قومیتی، حمایت از نیروهای پانترک جداییطلب بویژه در جریان اغتشاشات اخیر و همچنین ایفای نقش اول در جریان ترور شاهچراغ به گفته مقامات امنیتی کشور به پایان رسیده و جهتی معکوس به خود بگیرد. وی در این سخنرانی با تهدید تمامیت ارضی ایران و اشاره مستقیم به جمعیت 40 میلیونی آذریهای ایران از برنامهریزی به منظور جذب دائمی آنان در سازمان کشورهای ترکزبان سخن به میان آورد. وی در ادامه با بیان این موضوع که «نسل جوان در جهان ترک باید فرصت تحصیل به زبان مادری خود را در مدارس کشورهای محل زندگی خود داشته باشند؛ متاسفانه اکثر 40 میلیون آذربایجانی ساکن خارج از مرزهای آذربایجان از این فرصت محروم هستند» سعی در دمیدن در آتش چالشهای قومیتی در فضای ملتهب این روزهای کشور را داشت. سخنان علیاف مطمئنا در یک پازل طراحی شده ضد امنیت ملی جمهوری اسلامی در یک بازه میانمدت بیان شده است. موید این موضوع را میتوان در حمایت کامل کاخسفید از دولت جمهوری باکو در مقابل ایران دانست. همچنین گستاخیهای دیکتاتور باکو را باید در نتیجه انتخابات رژیم صهیونیستی و پیروزی نتانیاهو جستوجو کرد، زیرا علیاف «بیبی» را نزدیکترین متحد خود در تقابل با ایران میداند.
* پژوهشگر مسائل بینالملل
ارسال به دوستان
به حریف پاس گل ندهید
جواد آقایی: تعدادی از بازیکنان تیمملی فوتبال ایران در مراسم آغاز مسابقه با نیکاراگوئه، با پخش سرود ملی ایران همراهی نکردند؛ اقدامی که بلافاصله مورد استقبال ضد انقلاب و رسانههای تروریستی قرار گرفت.
اگرچه بازی با نیکاراگوئه یک بازی دوستانه دسته چندم بود و برخی بازیکنان ایران هم گمنام بودند و به طور کلی این بازی چندان جدی گرفته نشد و شاید مردم زیادی هم به تماشای آن ننشستند اما به هر حال بازی تیمملی فوتبال ایران بود و باید قوانین و مقررات آن رعایت میشد. بازیکنانی که سرود ملی ایران را نخواندند، در واقع یک اقدام توهینآمیز را مرتکب شدند. هم به ایران توهین کردند و هم به مردم ایران بیاحترامی! بازیکن تیمملی فوتبال ایران باید با سرود ملی همراهی کند. در مسابقات بینالمللی، هنگام پخش سرود ملی، ورزشکاران آن کشور نسبت به سرود ملی و مردم خود ادای احترام میکنند؛ یا متن سرود را زمزمه میکنند یا اینکه به نشانه احترام دستها را روی سینه و روی پرچم ملی خود میگذارند. این اقدام، یک رفتار ملی و ادای احترام ورزشکاران یک کشور به وطن و هموطنانشان است.
رفتاری که بعضی بازیکنان تیمملی فوتبال ایران در بازی با نیکاراگوئه مرتکب شدند، نه تنها بیاحترامی به ایران، بلکه بیاحترامی به مردم ایران بود. به همین خاطر این اقدام موهن طی 2 روز گذشته واکنشهای متعددی در افکار عمومی ایرانیان در پیداشته است و اکثر مردم نسبت به این رفتار ابراز نارضایتی و بعضا عصبانیت کردهاند.
البته یک نگاه غیراحساسی و دقیقتر به این ماجرا معتقد است باید همه بازیکنان تیمملی فوتبال کشورمان را نسبت به اتفاقات 2 ماه اخیر و ماهیت و پشت پرده آن آگاه کرد تا همه آنها متوجه شوند اتفاقا این اقدام -یعنی نخواندن سرود ملی ایران- نه تنها مطالبه مردم نیست، بلکه همان کاری است که دشمنان فوتبال ایران میخواهند. به عبارتی نخواندن سرود ملی، یک اقدام دشمن شادکن است. چرا میگوییم این اقدام تعدادی از بازیکنان فوتبال خواسته مردم نیست و اتفاقا خواسته دشمن است؟
1- نخواندن سرود ملی چه کسانی را خوشحال میکند؟ مردم؟ عدهای میگویند نخواندن سرود ملی و برخی اقدامات نمادین دیگر توسط برخی ورزشکاران، همراهی با ناراحتی و غم مردم است. ناراحتی مردم؟ پس چرا هنگام پیروزی تیمهای ورزشی در مسابقات مختلف، مردم روی سکوها به جشن و شادمانی میپردازند؟! در 2 ماه گذشته آیا سابقه داشته است در یک رقابت ورزشی، پس از پیروزی و موفقیت نماینده یا نمایندگان ایران، تماشاگران ایرانی روی سکوها ابراز خوشحالی نکرده باشند؟ آیا در بازیهای فوتبال ساحلی شادی مردم را روی سکوها ندیدیم؟! آیا خودمان در خانههایمان ابراز شادمانی نکردیم؟ آیا با قهرمانی تیمملی کشتی فرنگی ایران در مسابقات جام جهانی باکو، ایرانیان روی سکوهای سالن مسابقات ابراز خوشحالی نکردند؟ خود ما چطور؟ مردم اینها هستند. با پیروزی ورزشکاران تیمهای ملی کشورشان خوشحال میشوند و با شکستهای آنان ناراحت.
قطعا مردم ایران از رفتارهایی مثل نخواندن سرود ملی ایران توسط ورزشکاران ملی خوشحال نخواهند شد. مردم ایران از تیمملی خود انتظار پیروزی در جامجهانی را دارند. انتظار دارند افتخارآفرینی کنند. انتظار دارند با پیروزی بر حریفان مردم را خوشحال کنند. اتفاقا این قبیل رفتارها ممکن است این نگرانی را برای مردم ایجاد کند که برخی بازیکنان تیمملی درگیر و اسیر حاشیه شدهاند و ممکن است عملکرد مناسبی در جام جهانی از خود نشان ندهند و تیمملی فوتبال ایران از حاشیهسازی این بازیکنان آسیب ببیند، بویژه که امسال بسیاری نسبت به صعود تیمملی فوتبال کشورمان به مرحله بعدی بسیار امیدوارند.
2- از نخواندن سرود ملی چه کسانی خوشحال میشوند؟ مشخص است؛ همانهایی که دنبال تحریم ورزش ایران هستند. همانهایی که یک بار 2 سال قبل تمام زورشان را زدند تا سازمانهای بینالمللی ورزش ایران را تحریم کنند تا ورزشکاران ایرانی در میادین بینالمللی حاضر نشوند، حالا به بهانه حوادث اخیر در ایران، دوره افتادهاند از اروپا تا کانادا و آمریکا که به فیفا فشار آورند تا تیمملی فوتبال ایران را از مسابقات جام جهانی حذف کند! اینها همانهایی هستند که برای تحریم ایران تلاش و با مقامات دولتهای آمریکا و اروپا رایزنی میکنند. آنها همانهایی هستند که بارها و بارها علنا در مصاحبههای خود، سخنرانیهای خود و دیدارهای خود با مقامات غرب، خواستار حمله نظامی به ایران شدهاند.
اینها از تحریم ورزش و فوتبال تا تبدیل اعتراض در ایران به آشوب و اغتشاش و خشونت، از تلاش برای تحریم مردم ایران و درخواست علنی برای حمله نظامی به ایران، یک خط و استراتژی واحد را دنبال میکنند.
اینها همانهایی هستند که مردم را به خاطر زندگی عادی و روزمره شماتت میکنند؛ همانهایی که به زور میگویند مردم نباید شادی، میهمانی و دورهمی داشته باشند؛ همانهایی که میگویند مردم نباید سینما بروند و تفریحات معمول را انجام دهند؛ همان تندروهایی که به زور به کاسب و مغازهدار فشار میآورند که کسبوکار خود را تعطیل کند؛ دقیقا همین افراد و همین طیف تندرو از نخواندن سرود ملی ایران توسط ورزشکاران تیمهای ملی کشورمان ابراز خوشحالی میکنند. همینها و لشکر فیک و رباتهایشان هستند که به صفحات مجازی ورزشکاران حمله میکنند و آنها را برای اجرای خواستههای نامعقولشان تحت فشار قرار میدهند. این طیف تندرو طرفداری بین مردم ندارند. عدهای منفور و راندهشده هستند و خودشان هستند و عدهای سبکسر و لشکر فیک مجازیشان، اگرنه مردم - مردم واقعی و نه لشکر فیک مجازی - دارند زندگی میکنند؛ طبق معمول؛ و اتفاقا مردم واقعی از پیروزیهای تیمملی فوتبال خوشحال میشوند؛ هم روی سکوها جشن و شادمانی میکنند و هم در منازل و خیابانها. مردم واقعی اگر تیمملی فوتبال ایران در جامجهانی قطر در مسابقهای پیروز شود، به خیابانها میآیند و جشن و پایکوبی به راه
میاندازند.
3- بازیکنان تیمملی باید دقت کنند در کدام زمین بازی میکنند. بازیکنان تیمملی فوتبال ایران باید دقت کنند و هوشیار و باهوش باشند. بازیکنان تیمملی فوتبال ایران دقت کنند که امسال در گروه ایران، 2 تیم انگلیس و آمریکا حضور دارند؛ 2 کشوری که بیشترین خط آشوب و تحریم و جنگ علیه ایران از آنها و عوامل فارسیزبانشان صادر میشود؛ 2 کشوری که امسال در جام جهانی هم بیرون از زمین و هم درون مستطیل سبز رقیب ما هستند. برای بازیکنان و کادر مربیگری تیمهای ملی فوتبال آمریکا و انگلیس چه خبری بهتر از اینکه رقیب سرسختشان در مسابقات این دوره، یعنی تیمملی فوتبال ایران، بیرون از زمین مسابقه و در زمین مسابقه درگیر حواشیای باشد که سیاستمداران این 2 کشور در 2 ماه اخیر برای ایران ساخته و پرداختهاند؟
دشمنان ایران نتوانستند مانع حضور تیمملی ایران در مسابقات جامجهانی شوند اما حالا دنبال نتیجه نگرفتن تیمملی فوتبال کشورمان در جامجهانی هستند. آنها با شادی مردم ما مخالفند. ببینید در این 2 ماه گذشته چطور با شادی و زندگی مردم ایران مقابله کردهاند. یک اقدام آنها را بیاورید که باعث خوشحالی و شادی مردم ایران شده باشد. بیاییم مرور کنیم: تلاش برای حذف تیمملی فوتبال ایران از جام جهانی، مذاکره با سیاستمداران آمریکایی، کانادایی و اروپایی برای تحریم بیشتر مردم ایران، راهاندازی کمپین برای تعطیل کردن سفارتخانههای ایران در دنیا، راهاندازی کمپین برای حمله نظامی آمریکا و ناتو به ایران، فشار به مردم کوچه و بازار برای برگزار نکردن جشن و شادی و حمله به کاسبان و مغازهداران برای تعطیلی کسب و کارشان. جواب مشخص است؛ هیچکدام. اینها مردم نیستند. اینها ایرانی نیستند. اینها دشمن ایران و ایرانی هستند. بیاییم در جامجهانی، اول اینها و سپس کشورهای حامیشان را در مستطیل سبز شکست دهیم.
ارسال به دوستان
اخبار
مالکیت مادامالعمر سالن هفتم تیر
به کشتی رسید
سالن شهدای هفتم تیر تهران به صورت مادامالعمر در اختیار هیات کشتی استان تهران و فدراسیون کشتی قرار گرفت. پس از بازسازی و نوسازی کامل سالن شهدای هفتم تیر تهران به عنوان یکی از قدیمیترین سالنهای ورزشی و کشتی پایتخت توسط فدراسیون کشتی و انجام اقدامات گستردهای از جمله بازسازی سالن کشتی، سالن تمرین، استخر، سونا، جکوزی، خوابگاه ۵۰۰ نفری و ساخت ۸ واحد مغازه که با مبلغ ۵۵ میلیارد تومان هزینه تجاریسازی آن با شهرداری تسویه شده و همچنین رستوران و راهاندازی سیستم گرمایشی و سرمایشی و... با توجه به ارتباط سازنده فدراسیون کشتی و اداره کل ورزش و جوانان، این سالن طی قراردادی به صورت مادامالعمر در اختیار هیأت کشتی تهران و فدراسیون کشتی قرار گرفت. فدراسیون کشتی اعلام کرد با بازسازی، نوسازی و تجهیز کامل این سالن و امکانات خوابگاهی، برگزاری مسابقات بینالمللی و داخلی در سطح بسیار وسیع در سالن شهدای هفتم تیر تهران امکانپذیر شد و در آینده شاهد برگزاری این رقابتها در این سالن که در مرکز شهر تهران قرار دارد، خواهیم بود.
***
تیام خط خورد، مانه رسید!
سادیو مانه در لیست تیم ملی سنگال در جامجهانی 2022 قرار گرفت. آلیو سیسه لیست 26 نفره بازیکنان تیم ملی سنگال برای حضور در جامجهانی 2022 قطر را اعلام کرد. در این بین حضور مانه که در بازی آخر بایرنمونیخ آسیب دیده بود، از نکات مهم لیست سنگال است. پیشتر اعلام شده بود این بازیکن بزرگ در جامجهانی حضور ندارد. از کولیبالی، مندی، کویاته، گانا و اسماعیل سار میتوان به عنوان دیگر ستارههای شیرهای ترانگا نام برد. لیست تیم ملی سنگال در جامجهانی 2022 قطر به شرح زیر است:
دروازهبانان: ادواردو مندی، آلفرد گومیس و سنی دینگ
مدافعان: کالیدو کولیبالی، عبدو دیالو، یوسف سابالی، فوده بالوتوره، پاپه عبدوسیسه، اسماعیل جیکوبز و فورمنس مندی
هافبکها: ادریسه گانا، شیخ کویاته، نامپالیس مندی، کرپین دیاتا، پاپه گویه، پاپه سار، پاس سیسه، مصطفی نامه و لوم اندیایه
مهاجمان: سادیو مانه، اسماعیل سار، بولایه دیا، بامبا دینگ، فامارا دیدو، نیکولاس جکسون و ایلیمان اندیایه
***
مخالفت فیفا با پیراهن ویژه دانمارک برای جامجهانی
فیفا تیم ملی دانمارک را از پوشیدن پیراهن تمرینی با شعار حمایت از حقوق بشر در جامجهانی 2022 به میزبانی قطر منع کرد. فدراسیون فوتبال دانمارک ماه گذشته نسخه جدیدی از پیراهن تیم ملی این کشور برای شرکت در جامجهانی قطر را معرفی کرد؛ پیراهنی که قرار بود قبل از شروع بازی و هنگام گرم کردن مورد استفاده قرار بگیرد. علت معرفی نسخه جدید از پیراهنها این بود که اسپانسر پیراهن دانمارک، شرکت هومل، اعلام کرد به دلیل اعتراض به قطر حاضر نیست نامش در جامجهانی 2022 نمایش داده شود. هومل شرکتی دانمارکی است که در حوزه تولید پوشاک و تجهیزات ورزشی فعالیت میکند و اسپانسر پیراهن تیم ملی این کشور به حساب میآید. هومل اعلام کرد به دلیل اعتراض به شرایط قطر که باعث از دست رفتن جان انسانهای زیادی شده، حاضر نیست با نام و نشان خود در جامجهانی شرکت کند. در همین رابطه اتحادیه فوتبال دانمارک اعلام کرده بود ۲ اسپانسر تیم ملی لوگوی خود را از پیراهن تمرینی این تیم حذف خواهند کرد تا جا برای نوشته حقوق بشری باز شود. یاکوب ینسن، رئیس اتحادیه فوتبال دانمارک گفت: «نامهای از فیفا دریافت کردیم که کیت تمرینی با شعار حقوق بشر برای همه به دلایل فنی رد شده است. ما بابت این کار تأسف میخوریم. معتقدیم این یک شعار جهانی است و جلب توجه سیاسی نیست». تیم ملی دانمارک در گروه D جامجهانی 2022 با تیمهای ملی فرانسه، استرالیا و تونس رقابت خواهد کرد.
***
کارلوس کیروش: برد همیشه خوب است
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران پس از پیروزی تیمش برابر نیکاراگوئه در دیداری تدارکاتی گفت: بدترین قسمت این دیدار مصدومیت امید ابراهیمی بود. کارلوس کیروش در پایان این دیدار گفت: برد همیشه خوب است. پس از چند روز تمرین پرفشار میخواستیم یک بازی تدارکاتی داشته باشیم که در مجموع خوب بود. سرمربی تیم ملی فوتبال ایران ادامه داد: بازیکنان جوان ما فرصت بازی پیدا کردند و بازیکنان باتجربه هم فرصت دیگری برای بازی پیدا کردند. در مجموع بازی خوبی بود. او درباره مصدومیت امید ابراهیمی هم گفت: بدترین قسمت بازی امشب مصدومیت امید ابراهیمی بود.
***
روزنامه پرتغالی: طارمی به ایران بازنمیگردد!
مهدی طارمی، مهاجم تیم فوتبال پورتو برای حضور در اردوی تیم ملی ایران مستقیم به قطر خواهد رفت. لیست نهایی تیم ملی فوتبال ایران برای حضور در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر بزودی منتشر خواهد شد. ایران با هدایت کارلوس کیروش، سومین حضور متوالیاش در جامجهانی را تجربه خواهد کرد اما شرایط نسبت به دورههای گذشته متفاوت است. با توجه به برگزاری این دوره از رقابتها در ماههای آبان و آذر، بازیکنان تا یک هفته قبل از شروع جامجهانی در باشگاههای خود مشغول بازی هستند؛ از جمله لژیونرهای ایران مثل مهدی طارمی، علیرضا جهانبخش، علی قلیزاده و... . این بازیکنان بعد از پایان بازیهای باشگاهی خود در هفته آینده، راهی اردوی تیم ملی میشوند. روزنامه رکورد پرتغال خبر داد مهدی طارمی، مهاجم ایرانی پورتو قطعا یکی از نفرات دعوت شده به اردوی تیم ملی است. به نوشته این روزنامه، طارمی همانند سایر لژیونرهای اروپایی ایران بعد از پایان بازی شنبه شب پورتو، مستقیم به قطر میرود و دیگر به ایران بازنمیگردد. ایران روز چهارشنبه هفته آینده در آخرین دیدار تدارکاتی پیش از حضور در جام جهانی، در دوحه پشت درهای بسته به مصاف تیم ملی تونس خواهد رفت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|