|
داوطلبان کنکور نظام قدیم باید آزمون ترمیم معدل استاندارد بدهند
یوسف نوری، وزیر آموزشوپرورش درباره برگزاری آزمون ترمیم معدل گفت: اگر از ما سوابق تحصیلی دانشآموزان را بخواهند، این سوابق در اختیار سازمان سنجش قرار خواهد گرفت اما دانشآموزانی که نظام قدیم آموزشی هستند باید بتوانند یک آزمونی بدهند که استاندارد باشد و بعد سوابق آنها را به سازمان سنجش ارسال کنیم.
ارسال به دوستان
کمبود دارو از هفته آینده با عرضه فراوان به بازار برطرف میشود
تولید انبوه و واردات گسترده دارو
با توجه به اینکه صنایع داروسازی مدتی است به صورت 3 شیفت کار میکنند و از طرفی واردات دارو نیز در دستور کار قرار گرفته است، کمبود برخی داروها از محل تولید داخل و واردات طی هفته پیش رو با عرضه انبوه به بازار مرتفع میشود. رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه به مردم تضمین میدهیم هفته آینده مشکل کمبود آنتیبیوتیکهای خوراکی، سرمهای تزریقی، شربت استامینوفن، بروفن و... حل شود، از ارائه تسهیلات بانکی ۱۵۰۰۰ میلیارد تومانی به صنایع داروسازی کشور خبر داد. سیدحیدر محمدی درباره کمبودهای آنتیبیوتیکی و... گفت: اخیرا حجم زیادی بالغ بر ۵۰ تن سوسپانسیون آنتیبیوتیک واردات داشتیم و تا پایان هفته جاری هم بیش از ۶ میلیون بطری آنتیبیوتیک خوراکی وارد میکنیم که اگر به بازار تزریق شود، در کنار تولید 3 شیفت داخلی بحث کمبود دارویی رفع میشود. بنابراین به مردم تضمین میدهیم که ظرف هفته آینده مشکل کمبود آنتیبیوتیکهای خوراکی، سرمهای تزریقی، شربت استامینوفن، بروفن و... حل شود. وی با اشاره به تسهیلات بانکی برای صنعت داروسازی گفت: پیش از این به بانکها به صورت دستوری اعلام شده بود که تسهیلات بانکی را به صنعت داروسازی ارائه دهند. برخی بانکهای خصوصی گفتند ما بنگاه اقتصادی هستیم و باید سود داشته باشیم، بنابراین پرداخت این تسهیلات برای آنها توجیه اقتصادی نداشت. به همین دلیل برای توجیه اقتصادی داشتن، شرکتهای داروسازی هم باید کمک کنند و طرحهایی با توجیه اقتصادی به بانکها ارائه دهند. منتها ما از بانکها خواستیم این اعتبار را با تضمین وزارت بهداشت به شرکتهای دارویی ارائه دهند و ما این را تضمین میکنیم.
افزایش ۲ برابری تولید آنتیبیوتیکها
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو نیز در توضیح اقدامات انجامشده جهت رفع کمبود برخی اقلام دارویی گفت: تولید انواع شربت و سوسپانسیون استامینوفن طی آبانماه با افزایش ۲ برابری نسبت به ماه گذشته، از ۴ میلیون عدد فراتر رفت. محمد پیکانپور با اشاره به شیوع زودهنگام آنفلوآنزا در مهرماه و افزایش مصرف داروهای سرماخوردگی، آنتیبیوتیکها و سرم اظهار کرد: طی ماه گذشته (مهرماه) شربت استامینوفن مصرف شده کمتر از ۲ میلیون بطری بود که میزان تولید تنها طی ۲۱ روز آبانماه از ۴ میلیون فراتر رفته است. وی درباره تامین انواع آنتیبیوتیکها نیز به ایسنا گفت: میزان تولید آنتیبیوتیک نسبت به ماههای گذشته سه برابر شده و ثبت سفارش واردات ۶ میلیون آنتیبیوتیک نیز انجام شده است که امیدواریم تولید و واردات در کنار هم پاسخگوی کمبود مقطعی بازار باشد. مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: با اقدامات مناسب صورتگرفته برای حل چند مشکل صنعت داروسازی اعم از اعمال نرخ مالیات بر ارزش افزوده از ۹ به یک درصد از ابتدای سال، پیگیری رفع موانع اعطای تسهیلات ۱۵ هزار میلیارد تومانی به صنعت داروسازی و پرداخت ۲۴ ساعته ارز واردات دارو و مواد اولیه، امیدواریم بزودی مشکلات موجود درباره تامین انواع آنتیبیوتیکها، استامینوفن، بروفن و... رفع شود.
فوت 2 بیمارمبتلا به ویروس کرونا در یک شبانهروز
وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در شبانهروز گذشته ۵۷ بیمار «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه 2 بیمار نیز جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز یکشنبه تا ظهر دوشنبه ۲۲ آبان، ۵۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۲۶ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت، ۲ بیمار مبتلا به «کووید-۱۹» هم جان خود را از دست دادند و به این ترتیب مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۴۴ هزار و ۶۱۲ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۳۳۴ هزار و ۱۳ نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی ۷۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» هم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. گفتنی است تاکنون ۶۵ میلیون و ۱۳۰ هزار و ۳۲۰ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۵۳۷ هزار و ۷۹۰ نفر دوز دوم و ۳۱ میلیون و ۳۵۶ هزار و ۴۲۱ نفر نیز دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را در کشور تزریق کردهاند. به این ترتیب مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۵۵ میلیون و ۲۴ هزار و ۵۳۱ دوز رسید. در حال حاضر هیچ شهرستانی در وضعیت قرمز نیست اما 7 شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۸۰ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۶۱ شهرستان در وضعیت آبی بیماری «کووید-19» قرار دارند.
ارسال به دوستان
دبیر علمی هجدهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان در گفتوگو با «وطنامروز»:
مراکز درمانی نیازمند پرستارند
متخصصان کودکان بیمارستان مفید در نشستی به تشریح وضعیت شاخصهای سلامت و بیماریهای کودکان و علل رجوع به مراکز درمانی در کشور پرداختند. به گزارش «وطنامروز»، نشست خبری متخصصان کودکان بیمارستان مفید دیروز برگزار شد. دراین نشست سید محمدتقی حسینیطباطبایی، دبیر علمی هجدهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان گفت: مراکز درمانی نیازمند پرستار هستند و چنانچه فکری اساسی برای جذب پرستار نشود، با مشکلات فراوانی مواجه خواهیم شد. وی در پاسخ به این سوال «وطنامروز» که هماکنون بیش از 100 هزار پرستار در کشور وجود دارد که بخش عمدهای از آنها بیکار هستند، چرا این افراد جذب کار نمیشوند، افزود: حقوق پایین پرستاری و عدم ثبات شغلی آنها در کنار ناتوانی دولت در امکان پرداخت حقوق مناسب موجب شده است این افراد جذب بازار کار نشوند، بنابراین مسؤولان باید فکری اساسی برای جذب پرستاران بکنند تا آنها با برخورداری از حقوق مناسب و امنیت شغلی به این کار رو آورند. دبیر علمی هجدهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان گفت: این کنگره امسال با برگزاری ۴ کارگاه آغاز میشود و ۲۱ سخنران در این کارگاهها خواهیم داشت. همچنین وبینار بینالمللی با ۹ سخنران خارجی داریم.
وی ادامه داد: طب بازساختی، موضوع جدیدی است که در کشور ما هم شروع شده و امیدواریم تداوم داشته باشد. وی درباره وضعیت شاخصهای سلامت کودکان کشور گفت: شاخصهای ما خوب است ولی سرعت کشورهای منطقه بالاست و ما دچار چالشهایی هستیم. از نظر تغذیه کودکان دچار مشکلاتی هستیم و شاخصها در این زمینه نگرانکننده است. طباطبایی به کمبود آهن در کودکان زیر ۶ سال اشاره کرد و افزود: مطالعات نشان داده با کمبود آهن در کودکان زیر ۶ سال مواجه هستیم. همچنین شمسالله نوریپور، رئیس بیمارستان کودکان مفید در این نشست اظهار داشت: در کنگره پیش رو، توجه به مباحث دانشبنیان است و از همین رو، پنل شرکتهای دانشبنیان را در کنگره امسال خواهیم داشت. نوریپور ادامه داد: ۶۰ درصد مراجعان بیمارستان مفید از استانهای محروم کشور هستند. علت عمده مراجعات از مناطق محروم، ناشی از بیماریهای پیچیدهای است که نیازمند درمانهای تخصصی است. وی با اشاره به کمبود آنتیبیوتیک گفت: آنتیبیوتیک اگر درست استفاده شود، هیچ کمبودی نخواهیم داشت. وی در ادامه اظهار داشت: کودکان بالای ۶ ماه میتوانند واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند. در ادامه، خسرو رحمانی، دبیر اجرایی کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان گفت: کنگره از ۳۰ آبان تا ششم آذر در محل بیمارستان مفید برگزار میشود. وی گفت: همچنین ارائه مقالات به صورت الکترونیکی انجام میشود. وی افزود: امسال، رویکرد محصولات دانشبنیان را در کنگره مورد توجه قرار دادهایم که یکی از این موارد، طب بازساختی خواهد بود که در زمینه بیماریهای کودکان کاربرد دارد. در ادامه، قمرتاج خانبابایی، معاون آموزشی بیمارستان مفید، گفت: احیا، مایعدرمانی و تغذیه، خون و هموژیلانس، از جمله کارگاههایی است که در کنگره امسال برگزار میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
اعزام ۲۲۰۰ پزشک
به مناطق کمبرخوردار کشور
معاون درمان وزیر بهداشت از اعزام ۲۲۰۰ پزشک به بیمارستانهای کشور خبر داد و گفت: مناطق کمبرخوردار در اولویت هستند. سعید کریمی در نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تأکید بر اینکه به دنبال این هستیم تا شعار وزارت بهداشت مبنی بر «عدالت و تعالی نظام سلامت» را پیش ببریم، گفت: در عین حال که مشکلاتی وجود دارد اما از نظر پزشکی، جزو کشورهای اول منطقه هستیم و در بحث شاخصهای بهداشتی، ایران وضعیت خوبی دارد. وی با بیان اینکه طی ۲ تا ۳ هفته آینده توزیع پزشک متخصص انجام میشود، از اعزام ۲ هزار و ۲۰۰ پزشک متخصص به استانهای کشور خبر داد و گفت: در استانهای پهناور مثل خراسانجنوبی، مشکلات توزیع پزشکان متخصص سختتر است و امیدواریم در مناطق کمبرخوردار شرایطی فراهم شود تا پزشکان متخصص، تمایل به ماندن در این مناطق بعد از اتمام طرح را نیز داشته باشند. معاون درمان وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه مناطق کمبرخوردار اولویت وزارت بهداشت است، خاطرنشان کرد: تا جایی که در توان وزارت بهداشت است، برای ارتقای سطح بهداشت و درمان خراسان جنوبی تلاش میکنیم.
شورای شهر تهران
نام نمایشگاه شهرآفتاب را تغییر داد
اعضای شورای شهر تهران با تغییر نام نمایشگاه شهرآفتاب موافقت کردند. اعضای شورای شهر تهران در جلسه دیروز لایحه شهرداری تهران درباره اصلاح اساسنامه شرکت نمایشگاه شهرآفتاب را روی میز بررسی قرار دادند و محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در تشریح جزئیات این لایحه اظهار کرد: شهرداری تهران در لایحه اصلاح اساسنامه خود 2 اصلاحیه اصلی دارد که یکی از این اصلاحیهها حذف عبارت «بهرهبرداری» از عنوان شرکت است، چرا که معتقدند در انعقاد قراردادها به مشکل برمیخورند و اصلاحیه دوم هم تغییر نام نمایشگاه شهرآفتاب به شرکت نمایشگاه بینالمللی تهران است که میتواند برند مناسبی باشد. ما پیشنهاد دادیم اگر تغییر نام تصویب شد تا مدتها در کنار نام جدید شرکت از کلمه شهرآفتاب استفاده کنند تا نام جدید فراگیر شود.
عباس تقدسینژاد، مدیرعامل شرکت نمایشگاه شهر آفتاب نیز گفت: بهتر است یک برند جدید ایجاد کنیم، پیشنهاد ما این است نام مجموعه شهر آفتاب به شرکت نمایشگاههای بینالمللی تهران تغییر کند. اعضای شورای شهر به بیان نظرات خود پرداختند و نهایتا مهدی چمران پیشنهاد داد نام شرکت نمایشگاه شهرآفتاب به شرکت نمایشگاههای بینالمللی آفتاب تهران تغییر نام یابد، چرا که منظور از آفتاب برکت حضور مرقد بنیانگذار انقلاب است. نهایتا اعضای شورای شهر با ۱۹ رای با تغییر نام نمایشگاه شهر آفتاب موافقت کردند، همچنین با رأی مثبت خود لایحه شهردار تهران درباره اصلاح اساسنامه شرکت نمایشگاههای بینالمللی آفتاب (شهر آفتاب تهران) را به تصویب رساندند.
افزایش ۲۳ درصدی مراجعه بیماران به مجتمع دارویی هلال ایران
رئیس مجتمع دارویی - درمانی هلال ایران گفت: تعداد بیماران مراجعهکننده به مرکز درمانی در ۶ ماه نخست ۱۴۰۱ در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته ۲۳ درصد رشد داشته است. شاهرخ رامین درباره میزان مراجعه شهروندان به این مرکز گفت: این افزایش در اتاقهای عمل رکورددار است. در ۶ ماه نخست امسال تعداد خدمات ارائهشده در اتاقهای عمل ۳۷ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است. وی افزود: ۲۰ درصد افزایش در مراجعه به کلینیک باروری رویش قابل توجه است. مراجعه به این مرکز برای تعیین جنسیت نوزاد قبل از بارداری و درمان ناباروری زوجین در ۶ ماه نخست امسال افزایش قابل توجهی داشته است.
رامین تاکید کرد: در مجموع پذیرش بیمار در بخشهای بستری و سرپایی در کلینیکهای فوقتخصصی و تخصصی این مجتمع ۲۳ درصد افزایش یافته است. مجتمع دارویی- درمانی هلال ایران در خیابان جشنواره در شرق تهران قرار دارد و بخش فوقتخصصی چشمپزشکی، کلینیک دندانپزشکی و مرکز باروری رویش تعدادی از بخشهای این مرکز است که در ایام سال مورد استقبال بیماران خارجی قرار میگیرد و نقش مؤثری در توریسم سلامت در مجموعه هلالاحمر دارد.
فعالیت ۶۶۹ مرکز معاینه فنی خودروهای سبک
مدیرعامل اتحادیه سازمانهای حملونقل همگانی کشور گفت: در راستای اجرای قانون هوای پاک و سهولت دسترسی مالکان خودروها به مراکز معاینه فنی، تا پایان نیمه نخست سال ۱۴۰۱ در مجموع ۶۶۹ مرکز معاینه فنی خودروهای سبک، ۱۷۹ مرکز معاینه فنی خودروهای سنگین و ۴۴۷ آزمایشگاه هیدرواستاتیک در سراسر کشور فعالیت داشتند. عبدالله متولی در این باره اضافه کرد: در 6 ماه نخست امسال ۷ مرکز معاینه فنی خودروهای سبک و ۴ مرکز معاینه فنی خودروهای سنگین درکشور راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ۸۳ درصد آلودگی هوای تهران و۷۰ درصد در سایر کلانشهرهای کشور از منابع متحرک است، لذا با همکاری و هماهنگی همه دستگاههای مسؤول در قانون هوای پاک، رعایت آییننامه اجرایی نحوه انجام معاینه فنی و صدور برگ معاینه فنی خودرو، برخورد پلیس راهور با خودروهای فاقد معاینه فنی و تشدید نظارتهای معاینه فنی، یقیناً تاثیر منابع متحرک بر آلایندگی در شهرها کاهش خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس ماده۶ قانون هوای پاک، تمام وسایل نقلیه موتوری اعم از سبک، نیمهسنگین، سنگین و موتورسیکلت که توسط بخشهای دولتی، عمومی و غیردولتی به کار گرفته میشوند، ملزم به اخذ گواهی معاینه فنی پس از طی دوره معافیت خود بر اساس قانون هستند.
ارسال به دوستان
آلودگی هوای پایتخت برای چهارمین روز متوالی
هوای تهران سربی است
کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران مصوب کرد؛ تعطیلی زنگ ورزش مدارس و ممنوعیت فعالیتهای ورزشی در فضای باز
پایتختنشینان چند روز است هوای ناسالم استنشاق میکنند و طبق بررسیها و پیشبینیها چنانچه وضعیت جوی تهران بارانی و با وزش باد همراه نشود، احتمال تداوم آلودگی هوا در روزهای آینده دور از انتظار نیست.
به گزارش «وطنامروز»، غبار هوای تهران را فرا گرفته است. این پدیده نامیمون که هر ساله با فصول سرد به دلیل وارونگی هوا اتفاق میافتد، نفس کشیدن را برای پایتختنشینان سخت کرده و خیلیها را روانه مراکز درمانی میکند. طبق جدیدترین ارزیابیها از تبعات آلودگی مزمن، دستکم ۲۰ درصد مرگومیر افراد بالای ۳۰ سال در مناطق آلوده، متاثر از همین شرایط جوی است. بررسی وضعیت 7 ماه و نیم سپری شده از سال جاری نشان میدهد تعداد روزهای نارنجی نسبت به مدت مشابه پارسال تقریبا ۲ برابر شده است. این در حالی است که هوای تهران از اواسط پنجشنبه گذشته، با وجود بارش باران در همان روز، وارد وضعیت نارنجی شده و انباشت ریزذرات آلاینده سمی با حجم بالا در هوا، هفتهای آلوده را پیشروی تهرانیها قرار داده است.
جولان آلایندهها در جو پایتخت از عصر روز پنجشنبه گذشته آغاز شد و در برخی ساعات شبهنگام شاخص کیفیت هوا به محدوده اضطرار بالای ۱۵۰ رسید به طوری که روز جمعه شاخص کیفیت هوا در تمام ساعات هوای آلوده را گزارش میکرد و شاخص کیفیت هوای ۲۴ساعت منتهی به صبح این روز ۱۲۹ (ناسالم برای گروههای حساس) محاسبه شد. روند تشدید آلودگی هوای پایتخت در روز شنبه نیز ادامه پیدا کرد. طبق این گزارش، ظهر روز شنبه، شاخص لحظهای کیفیت هوا همچنان در محدوده ناسالم برای گروههای حساس (بین ۱۰۱ تا ۱۵۰) قرار داشت. همچنین روز یکشنبه هوای تهران برای ساکنان این شهر ناسالم گزارش شد. هشدار نارنجی هوای تهران ناشی از افزایش غلظت ریزذرات معلق سمی موسوم به 2,5PM است که این روزها آسمان را کدر کرده است.
به دنبال تداوم هوای آلوده در کلانشهر تهران طی چند روز اخیر عدد شاخص آلودگی کیفیت هوای تهران روز گذشته روی عدد ۱۱۲ گزارش شد. همچنین احتمال افزایش آلودگی در روزهای آینده تا جایی است که روز گذشته کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران تشکیل جلسه داد اما خروجی این جلسه فقط منجر به تأکید بر رعایت پروتکلها بهداشتی و عدم خروج غیراضطراری شهروندان از منزل شد؛ در حالی که 28 دستگاه متولی هوای پاک باید برای رفع این معضل برنامهریزی و اقدام کنند. بررسیها نشان میدهد افزایش استفاده از خودروی شخصی طی هفتههای اخیر، تحت تاثیر کاهش تقاضای تاکسی آنلاین، عامل تازهای برای افزایش غلظت ریزذرات آلاینده در هوای تهران شده است تا حجم آلودگی هوای پایتخت ۶ برابر سقف مجاز شود. آلودگی هوا در حالی دست از سر ساکنان تهران و کلانشهرها بر نمیدارد که گویا مسؤولان و متولیان اجرای قانون هوای پاک توجهی به عملیاتی شدن این قانون ندارند و به جای هماهنگی و انسجام برای رفع تدریجی معضل آلودگی هوا، هر کدام از دستگاههای بیستوهشتگانه توپ بیبرنامگی و ناکارآمدی را به زمین دیگری میاندازند. به طور مثال 17 میلیون خودروی فرسوده در کشور وجود دارد که بخش عمده آنها باید اسقاط شود اما هیچ اقدامی در این زمینه نشده است؛ توجه به استانداردسازی خودرو برای رعایت استانداردهای آلودگی هوا نیز توسط خودروسازان انجام نمیشود، در حالی که طبق بررسیها عامل اصلی آلودگی هوا دود ناشی از فعالیت خودروهاست.
زنگ ورزش مدارس شهر تهران تعطیل شد
اجرای برنامههای ورزشی و فعالیت بدنی دانشآموزان در زنگ ورزش، هوای آزاد و فضای باز امروز به علت آلودگی هوای شهر تهران «ممنوع» است. اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزشوپرورش شهر تهران اعلام کرد: بنا بر تصمیم کمیته اضطرار آلودگی هوای استانداری تهران و با توجه به افزایش آلایندههای جوی و روند آلودگی هوا در شهر تهران، برنامههای ورزشی و فعالیت بدنی دانشآموزان در زنگ ورزش در فضای باز مدارس، دوشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۱ لغو شد. در ادامه این اطلاعیه آمده است: به مدیران مدارس مناطق نوزدهگانه شهر تهران تاکید میشود از هر گونه برنامه ورزشی و فعالیت بدنی دانشآموزان در زنگ ورزش روز دوشنبه ۲۳ آبانماه جلوگیری به عمل آورند.
ممنوعیت فعالیتهای ورزشی در فضای باز با تصویب کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران
کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران در محل استانداری تهران تشکیل جلسه داد و بر ممنوعیت فعالیتهای ورزشی در فضای باز و خودمراقبتی شهروندان تأکید شد. با توجه به تشدید آلودگی هوای تهران در ۲ روز گذشته و قرارگیری عدد شاخص آلودگی کیفیت هوای تهران روی عدد ۱۱۲ و احتمال افزایش آلودگی هوا در روزهای آتی، کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران به ریاست عابد ملکی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران تشکیل جلسه داد. در ابتدای این جلسه گزارشی از روند کیفیت هوای تهران ظرف روزهای گذشته و پیشبینی کیفیت هوا برای روزهای آینده ارائه شد که بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا دیروز شاخص آلاینده «ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون» روی عدد ۱۱۲ یعنی شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت. همچنین آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون» با میانگین ۱۲۷ بود و کیفیت هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران در پایان جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران در جمع خبرنگاران در تشریح جزئیات مصوبات این جلسه گفت: با توجه به اینکه وضعیت هوا در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد باید شهروندان بر اساس آموزشهایی که از طریق رسانهها ارائه میشود خودمراقبتی را در دستور کار قرار دهند و به این موضوع توجه ویژهای داشته باشند. وی افزود: ممنوعیت فعالیتهای ورزشی در فضای باز، تردد حداقلی گروههای حساس از جمله کودکان، زنان باردار، بیماران قلبی، عروقی و تنفسی و سالمندان و همچنین استفاده از ماسکهای مناسب همچون N95 برای روزهایی که شرایط هوا در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار میگیرد باید مورد توجه قرار گیرد. معاون استاندار تهران تاکید کرد: با توجه به وضعیت وارونگی هوا و احتمال تداوم شرایط ناسالم برای گروههای حساس باید شهروندان توصیههای خودمراقبتی را جدی بگیرند.
اختصاص بودجه ۱۰۰ هزار میلیاردی برای مقابله با آلودگی هوا
سرپرست مرکز ملی هوا میگوید برای نخستینبار ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۲ برای حمایت از قانون هوای پاک احصا شده و با این موضوع برنامههای مقابله با آلودگی هوا بسیار بهتر اجرا میشود. بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، پایتختنشینان از ابتدای سال تاکنون ۱۳۵ روز هوای قابل قبول، ۸۸ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس، ۸ روز هوای ناسالم، ۲ روز هوای بسیار ناسالم، ۲ روز هوای خطرناک و تنها 2 روز هوای پاک را تجربه کردند. سرپرست مرکز ملی هوا بیان داشت: احصای بودجه مورد نیاز انجام و بیش از یکصد هزار میلیارد تومان از سوی وزارت کشور، وزارت نیرو، وزارت نفت، سازمان محیط زیست، سازمان ملی استاندارد، هواشناسی، وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی احصا شد و قرار است این میزان بودجه در قانون بودجه ۱۴۰۲ لحاظ شود. موضوع آلودگی هوا هر سال همزمان با کاهش دما و آغاز پاییز بیشتر مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد. راهکارهای مختلف ارائه میشود ولی متأسفانه به سرانجام نمیرسد. طبق قانون هوای پاک، ۲۳ دستگاه به صورت غیرمستقیم و ۱۹ دستگاه به صورت مستقیم در مدیریت و کاهش آلودگی هوای کلانشهرها نقش دارند. سازمان محیطزیست مهمترین رکن اجرای قانون هوای پاک است. همچنین سازمان حفاظت محیطزیست وظیفه نظارت بر اجرای صحیح این قانون را برعهده دارد اما به نظر میرسد توان این سازمان به نظارت بر اجرای کامل شیوهنامههای قانون هوای پاک نمیرسد، چرا که بیشتر دستگاهها از انجام تکالیف قانونی خود غافل ماندهاند.
ارسال به دوستان
باز هم رسوایی عوامل پروژه کشتهسازی، این بار در پرونده مرگ دروغین یک شهروند کرد
دختر دهگلانی زنده است
خبرسازان معاند یک بار دیگر با تمسک به شیوه کشتهسازی این بار از کشته شدن یک دختر ۱۶ ساله در دهگلان استان کردستان خبر دادند. بنا به این گزارش، طی روزهای اخیر برخی حسابهای کاربری فعال در زمینه کشتهسازی در شبکههای اجتماعی و همچنین رسانههای دروغپراکن خبری را با عنوان «به کما رفتن دختر ۱۶ ساله دهگلانی با ضربات باتوم ماموران» منتشر کردند.
حجتالاسلام سیدحسین حسینی، رئیس کل دادگستری استان کردستان در این باره گفت: رسانههای ضدانقلاب با انتشار اخبار کذب و دروغ برای دعوت از مردم برای تجمع و اغتشاش، درصدد ایجاد ناامنی در جامعه هستند و در جدیدترین مورد خبرسازی خود در استان کردستان مدعی شدند دختر دهگلانی توسط ماموران مجروح شده و به کما رفته است. وی تصریح کرد: در پی انتشار این ادعا در فضای مجازی، موضوع در دستور کار اولویتدار دادگستری استان قرار گرفت و طبق تحقیقات مشخص شد خانم هستی حسینپناهی ۱۶ ساله و اهل روستای قوری چیا از توابع دهگلان استان کردستان است. رئیس کل دادگستری استان کردستان در تشریح اتفاق صورت گرفته برای هستی حسینپناهی گفت: دانشآموز مورد اشاره روز چهارشنبه هجدهم آبانماه از دبیرستان محل تحصیل خود در دهگلان به قصد عزیمت به منزل در روستای قوری چیا سوار مینیبوس سرویس مدرسه خاتمالانبیا دهگلان شده و در مسیر بازگشت به منزل، با وجود ممانعت همکلاسیها، این فرد خودش را از مینی بوس به پایین پرت میکند. حجتالاسلام حسینی با اعلام اینکه هماکنون حال عمومی دختر دهگلانی مساعد گزارش شده است، افزود: در بیمارستان کوثر سنندج اقدامات درمانی لازم روی خانم حسینپناهی انجام شده است. در همین باره پروندهای در دادگستری استان کردستان تشکیل شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|