|
اوکراین در خرسون منع آمد و شد اعلام کرد
مقامات اوکراین در خرسون منع آمد و شد وضع کردند و ورود و خروج از شهر را با استناد به تلاشهای پاکسازی مین ممنوع کردند. به گزارش ایسنا به نقل از تاس، یاروسلاو یانوشویچ، رئیس اداره نظامی منطقهای خرسون اوکراین در ویدئویی که در کانال تلگرامی دولت منتشر شد، گفت: «ما باید از امروز، از ساعت 5 بعدازظهر تا 8 صبح، منع آمد و شد اعمال کنیم».
ارسال به دوستان
فرماندار فلوریدا گزینه مطلوب جمهوریخواهان و احتمالا پلن B ترامپ است
رقابت خاموش ترامپ و دیسانتیس
پایگاه خبری اسپکتیتور: برنده واقعی انتخابات، توهمات پارانوئیدی بود
گروه بینالملل: پایگاه خبری اسپکتِیتور در گزارشی با اشاره به برگزاری انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا، به طور خاص پیروز اصلی و نهایی این انتخابات را توهمات پارانوئیدی عنوان و تاکید کرد فرآیندهای انتخاباتی در آمریکا شبیه به هیولایی ترسناک شده که در قالب آن به هر چیزی غیر از منافع مردم این کشور توجه میشود. البته اسپکتِیتور به این نکته نیز اشاره میکند که انتخابات میاندورهای اخیر کنگره آمریکا به وضوح نشان داد تا چه اندازه نظام و سیستم حکمرانی و وضعیت دموکراسی در آمریکا، برخلاف آنچه تبلیغ میشود، ماهیتی مخدوش و بحرانی دارد.
پایگاه خبری اسپکتیتور در این رابطه مینویسد: «در شبِ انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا، رسانهها و سیاستمداران آمریکایی به نحو گستردهای به مردم این کشور گفتند اکنون مردم آمریکا باید تصمیم بگیرند و تعیینکننده نهایی آنها هستند. این در حالی است که در واقعیت چنین نبود. رایگیری به پایان رسید اما انگار هیچ فرد، گروه یا حزبی، پیروز انتخابات میاندورهای کنگره نبوده است. در عین حال، همه با نگاههایی نگران به ایالت جورجیا چشم دوختهاند که ظاهرا این ایالت نیز همچنان وضعیت مبهم انتخاباتی خود را حفظ خواهد کرد.
مردم در بحبوحه انتخابات میاندورهای آمریکا صحبتهای زیادی انجام دادند، با این حال هیچ تحلیل و تفسیر خاص و معناداری از اینکه مردم چه میخواهند ارائه نشده است. آمریکاییها دههها این استدلال را مطرح کردهاند که شیوه حکمرانی در آمریکا راهگشا نیست و نظام سیاسیشان نیز با بحران روبهرو است. انتخابات جاری نیز بخوبی نشان داد آمریکا تا چه اندازه دچار انشقاق و چنددستگی است.
جالب است که به اصطلاح قدرتمندترین و پیچیدهترین دموکراسیِ جهان(آمریکا) هنوز نمیتواند زیرساختهای ساده اجرای دموکراسی را فراهم کند. به عنوان مثال بخشهایی از ایالت آریزونا با ایجاد اختلال در سیستمهای انتخاباتی رو به رو شد و مردم مدتها جهت دادنِ رأیشان سرگردان بودند.
انتخابات آمریکا وضعیت عجیبی پیدا کرده است. مثلا شمار قابل توجهی از مردم(یکسوم آمریکاییها) قبل از آغاز انتخابات، رای خود را پُست میکنند. جالب اینکه این رأیها قبل از برگزاری مناظرات انتخاباتی داده میشوند و عملا برگزاری مناظرات و تاثیرگذاری آنها بر رأی افراد را بیمعنا میکند.
ایالتهای مختلف آمریکا نیز قواعد و فرآیندهای مختلفی را در بحث شمارش آرای پستی و... اجرایی میکنند. در برخی ایالات این کشور، روند شمارش آرا به قدری طولانی و زمانبر میشود که فقط و فقط موجب تقویت شک و تردیدها در این رابطه میشود. به طور کلی اینطور به نظر میرسد که آمریکا با عقلانیت دموکراتیک فاصله زیادی دارد.
قبل از انتخابات میاندورهای کنگره، بسیاری از تحلیلها و تفسیرها مخصوصا از جانب جریانها و رسانههای نزدیک به حزب جمهوریخواه، از راه افتادن «توفان قرمز» (پیروزی گسترده جمهوریخواهان) در این کشور خبر میدادند و معتقد بودند جمهوریخواهان پیروز مسلم انتخابات خواهند شد. با این حال، خودِ آنها با شروع انتخابات مواضع خود را پس گرفتند و ادعای یک «موج انتخاباتی» را مطرح کردند. جالب است که حتی رسانههای آمریکایی نیز نمیدانند از چه صحبت میکنند!
جمهوریخواهان به احتمال فراوان اکثریت مجلس نمایندگان را کسب خواهند کرد. با این حال، پیروزی آنها تاکنون با اختلافی به مراتب کمتر از آنچه آنها پیشبینی میکردند اتفاق افتاده است. در سنا نیز به احتمال زیاد دموکراتها همچنان کنترل خود را بر این مجلس حفظ خواهند کرد.
واقعیت امروز آمریکا این است که نه جمهوریخواهان و نه دموکراتها از موقعیتی مسلم و تثبیت شده در میان افکار عمومی این کشور برخوردار نیستند و همین مساله تحلیل معادلات سیاسی این کشور را به امری پیچیده تبدیل کرده است. این روزها هر اتفاق سیاسی در آمریکا به مثابه یک پیروزی یا فاجعه تصویرسازی میشود. هر شکستی در قالب انتخابات نیز باید بهمثابه حرکت به سمت اقتدارگرایی و جنگ داخلی در این کشور در نظرگرفته شود. هر پیروزی نیز بهمثابه پیروزی آزادی بر استبداد معرفی میشود.
دموکراتها در مدت اخیر درباره تهدیداتی که ترامپ و یاران وی برای آمریکا و جهان به همراه دارند دست به سخنرانیهای فراوان زدند، با این حال در قانع کردن افکار عمومی شکست خوردند. دموکراتها در روزهای اخیر مدام از آن دسته از نمایندگان و کاندیداهای حزب جمهوریخواه صحبت کردند که همچون ترامپ، نتایج انتخابات ریاستجمهوری 2020 آمریکا را انکار کردهاند و این قبیل افراد را تهدیدی برای آمریکا تصویرسازی و معرفی کردند. با این حال واقعیت این است که خود دموکراتها نیز تا حد زیادی هنجارهای دموکراتیک را به شیوهای نرم و طولانیتر در آمریکا زیر پا گذاشتهاند و فرقی با جمهوریخواهان ندارند.
همین طیف (بویژه فردی نظیر «باراک اوباما») به صورت غیرمستقیم سعی در القای این مساله به مردم داشتند که اگر به دموکراتها رای ندهند، عملا به فاشیسم رای دادهاند و بهمثابه عاملِ آن عمل کردهاند. حتی بایدن پیشنهاداتی را جهت آنچه اصلاح رویههای انتخاباتی در ایالتهایی نظیر جورجیا خوانده ارائه کرده که به زعم بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران، نوعی تغییر رویهها و چارچوبها در راستای منافع دموکراتها تفسیر میشود.
درست در همین نقطه است که نمیتوان شعارهای بایدن در زمان پیروزیاش در انتخابات ریاستجمهوری 2020 آمریکا را که مدام تاکید میکرد «من فرمانده اتحاد آمریکا هستم» باور کرد. بسیاری از آمریکاییها از خود میپرسند جو بایدنِ سال 2020 کجاست؟ بایدن به جای اثبات کارایی دموکراتها صرفا به دنبال تخریب جمهوریخواهان بوده است، رویهای که عرصه سیاست در آمریکا را به عرصهای جهت تبادل نفرت تبدیل کرده است. اکنون هیولای دموکراسی آمریکایی با گذر از انتخابات میاندورهای کنگره، به سمت انتخابات ریاستجمهوری 2024 این کشور حرکت میکند. ترامپ در این انتخابات حضوری فعال خواهد داشت و حزب جمهوریخواه نیز همه امکاناتش را در اختیار او قرار خواهد داد. شکی نیست حزب جمهوریخواه سعی خواهد کرد ظرفیتهای دونالد ترامپ را در راستای منافع کلان خود بسیج کند. در عین حال، جو بایدن که در ماه جاری 80 ساله خواهد شد، سیمای یک سیاستمدار بیچاره و ضعیف را دارد. همه میدانند کارنامه رئیسجمهور مستقر آمریکا فاجعهبار است و وی به قدری سالخورده است که توان انجام وظایف ریاستجمهوری را ندارد.
از سوی دیگر، جدال در میان جمهوریخواهان بهشدت افزایش یافته است. بر اساس نتایج یک نظرسنجی جدید که جمعه منتشر شد، جمهوریخواهان و مستقلهای متمایل به آنها، «ران دیسانتیس» فرماندار فلوریدا را به دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق این کشور برای نامزدی حزب جمهوریخواه در انتخابات سال ۲۰۲۴ ترجیح میدهند. به گزارش وبگاه خبری «هیل» وابسته به کنگره آمریکا، در نظرسنجی انجام شده توسط موسسه یوگاو، ۴۲ درصد جمهوریخواهان و مستقلهای متمایل به آنها گفتند دیسانتیس را به ترامپ برای نامزدی در سال ۲۰۲۴ ترجیح میدهند. فقط ۳۵ درصد گفتند ترامپ را به دیسانتیس ترجیح میدهند.
طبق این گزارش، آن دسته از شرکتکنندگان در این نظرسنجی که خود را جمهوریخواهان راسخ میدانند، احتمال بیشتری داشت که نامزد سومی را (۴۵ درصد) به ترامپ به جای فرماندار فلوریدا که در انتخابات میاندورهای توانست بار دیگر صاحب این سمت شود، ترجیح دهند. 43 درصد جمهوریخواهان راسخ گفتند دیسانتیس را ترجیح میدهند. در عین حال، دیسانتیس در بین رایدهندگان متمایل به جمهوریخواهان حمایت بیشتری کسب کرد و ۴۵ درصد افراد این گروه، نامزدی وی را در مقابل ۲۱ درصد حمایت از نامزدی ترامپ، ترجیح دادند. با این حال، ۳۸ درصد پاسخدهندگانی که خود را جمهوریخواهان نه چندان راسخ توصیف کردند، گفتند دیسانتیس را ترجیح میدهند، در مقابل ۳۱ درصد از افراد این گروه همین نظر را درباره ترامپ داشتند. این نتایج بعد از یک هفته تنش بین ترامپ و دیسانتیس پس از پیروزی قاطع وی در فرمانداری فلوریدا منتشر شده است. دیسانتیس در کنار ترامپ به عنوان گزینه اصلی بالقوه برای نامزدی حزب جمهوریخواه در انتخابات سال ۲۰۲۴ در نظر گرفته میشود.
ارسال به دوستان
6 کشته و 81 مجروح در حمله انتحاری در میدان تقسیم استانبول
نا امنی در تقسیم
گروه بینالملل: انفجار در میدان استانبول ترکیه موجب زخمی شدن 81 نفر و کشته شدن 6 نفر شد. تلویزیون ترکیه روز گذشته گزارش داد: انفجاری در خیابان استقلال مشرف به میدان تقسیم استانبول رخ داد. گزارش شده عده زیادی از مردم در پی این انفجار زخمی شدهاند. بعد از این حادثه، تیمهای پزشکی زیادی به محل اعزام شدند و نیروهای امنیتی منطقه را محصور کردند. عصر دیروز انفجاری در محله بیاوغلو میدان تقسیم استانبول ترکیه رخ داد که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی شد. همچنین تروریستی بودن این انفجار از سوی رسانهها مورد اشاره قرار گرفته است. رسانههای ترکیهای میگویند پلیس به دلیل احتمال وقوع دومین انفجار، منطقه را تخلیه کرده، خیابان استقلال را بسته و یک دایره امنیتی در اطراف میدان تقسیم ایجاد کرده است. تصاویر منتشر شده از وضعیت دلخراش مصدومان و کشتههای انفجار در استانبول ترکیه حکایت دارد. استاندار استانبول در توئیتی اعلام کرد در پی انفجار در مرکز این شهر، شماری کشته و زخمی شدهاند. همچنین اسپوتنیک گزارش داد یک منبع به این خبرگزاری گفته پلیس انفجار در مرکز استانبول را حمله تروریستی احتمالی میداند. اینترنت هم به صورت محدود در کل ترکیه قطع شده است و منابع خبری در استانبول از ممنوعیت پخش صحنههای مربوط به انفجار دیروز خبر میدهند. همچنین خبری منتشر شد مبنی بر اینکه تلگرام در ترکیه قطع شده است. دادستانی استانبول انتشار تصاویر از محل حادثه را ممنوع و برای منتشرکنندگان قرار تعقیب صادر کرد.
از سوی دیگر رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در یک سخنرانی زنده تلویزیونی اعلام کرد این حمله تروریستی بوده است. او میزان تلفات این حمله را 6 کشته و 56 زخمی اعلام کرد. رئیسجمهوری ترکیه در نخستین واکنش به انفجار در خیابان تقسیم استانبول با وعده مجازات عاملان گفت تروریستها در ترکیه به اهداف خود نخواهند رسید. اردوغان گفت عاملان بمبگذاری را شناسایی خواهیم کرد و مجازات خواهند شد و تروریسم به هدف خود نمیرسد. وی شمار کشتهها را ۶ نفر و تعداد زخمیهای این انفجار را 56 نفر اعلام کرد. اردوغان گفت: عناصری که تلاش میکنند دولت ترکیه را تضعیف کنند، به جاهطلبیهای خود نخواهند رسید.
رئیسجمهور ترکیه گفت: انفجار در میدان تقسیم تروریستی بود و تاکنون میدانیم که یک زن در آن دست داشته است. موضوع همچنان در دست بررسی است. تلاش برای سرنگونی دولت ترکیه از طریق تروریسم با شکست مواجه خواهد شد.
نیروهای پلیس ترکیه در محل انفجار و خیابان استقلال استانبول مستقر شدهاند و خودروهای پلیس و امدادی در خیابان استقلال حضور دارند. همه شهروندان از محل حادثه بلافاصله به خیابانهای مجاور استقلال هدایت شدند. نکته جالب اینکه همزمان با وقوع انفجار در ترکیه، وزیر کشور دولت اردوغان در شمال سوریه است. «سلیمان سویلو» به شهر الراعی واقع در شمال استان حلب رفته است. اعلام شده هدف سویلو از این سفر افتتاح مدرسه و پارک در این منطقه بوده است. وی پس از آن به ادلب رفت تا تعدادی واحد مسکونی را در آن منطقه افتتاح کند.
در مجموع باید دید انفجار در استانبول توسط چه گروهی انجام شده است؛ گروههای تروریستی مثل داعش یا گروههای کرد معارض با دولت اردوغان و «پکک» یا اینکه گروههای مستقل در پس پرده این انفجار تروریستی هستند؟ موضوعی که هر چه باشد بیربط به فضای داخلی ترکیه و انتخابات خرداد سال آینده این کشور نیست.
در آخرین اخبار تکمیلی معاون رئیسجمهور ترکیه اعلام کرد: یک مهاجم انتحاری که ظاهرا زن است بمب را منفجر کرده؛ این را یک اقدام تروریستی میدانیم.
اوکتای با بیان اینکه تا الان 6 نفر جان باختند و 81 نفر نیز مجروح هستند که وضعیت 2 نفر از آنها وخیم است، افزود: پشت این اتفاقات هر کسی که باشد، حتی اگر آن سر دنیا هم برود، او را پیدا خواهیم کرد.
ارسال به دوستان
سخنگوی دستگاه دیپلماسی دخالتهای فرانسه و آلمان در امور ایران را محکوم کرد
پاسخ به موذیگری پاریس و برلین
سخنگوی وزارت امور خارجه موضع اخیر صدراعظم آلمان در قبال جمهوری اسلامی ایران را مداخلهجویانه، تحریکآمیز و غیردیپلماتیک عنوان کرد. ناصر کنعانی اظهار داشت: متأسفانه برخی مدعیان حقوق بشر با فراموشی کارنامه تاریک خود در قبال مردم شریف و مقاوم ایران در جریان حمایت کور و غیرانسانی از رژیم صدام، همراهی با تحریمهای ظالمانه متعاقب خروج آمریکا از برجام و نیز سکوت در برابر اقدامات تروریستی داعش که آخرین آن حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ بود، حقوق بشر را دستمایه بازیهای سیاسی کردهاند. وی افزود: اراده جمهوری اسلامی ایران در مبانی بنیادین حقوق بشر از جمله کرامت انسانی، مقابله با زور و دفاع از مظلوم همواره مبتنی بر اصل مسؤولیتپذیری بوده و این در حالی است که آلمان با فرار از مسؤولیت بینالمللی خود در احترام به حق حاکمیت کشورها، ضمن پناه دادن به گروههای تروریستی و تجزیهطلب معاند جمهوری اسلامی ایران و نیز اتخاذ رویکرد گزینشی و دوگانه در برابر جنایت رژیم کودککش صهیونیستی در اقصی نقاط جهان از جمله فلسطین، خود را به عنوان مدافع حقوق بشر معرفی میکند. سخنگوی دستگاه دیپلماسی با تأکید مجدد بر اینکه تخریب پیوندهای تاریخی، پیامدهای بلندمدت دارد، تصریح کرد: مطالبات حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران از مقامات آلمان فهرست بلندی است، لذا این آلمان است که باید مسؤولانه نسبت به گذشته شفافسازی کند. وی افزود: بدین سبب این دیدار نقض فاحش مسؤولیتهای بینالمللی فرانسه در مبارزه با تروریسم و خشونتطلبی است و به منزله ترویج این پدیده شوم است. سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: این گونه اقدامات ضدایرانی بدون شک در حافظه مردم بزرگ ایران که شناخت خوبی از رویکردهای گزینشی و ضدحقوق بشری برخی رهبران اروپایی دارند، حک خواهد شد. ارسال به دوستان
شهروندان آلبانی علیه دولت این کشور دست به تظاهرات گسترده زدند
اعتراض در لانه منافقین
گروه بینالملل: شهروندان آلبانی در اعتراض به شرایط بد اقتصادی و فقر فزاینده، در «تیرانا» پایتخت این کشور تظاهرات کردند.
تظاهراتکنندگان مخالف دولت آلبانی شنبه شب پس از گرد آمدن در برابر دفتر «ادی راما» نخستوزیر این کشور، در اعتراض به فساد ملی و اداری، افزایش فقر و شمار شهروندانی که آلبانی را ترک میکنند، با ماموران پلیس درگیر شدند.
ناظران این اعتراضها را تلاش «سالی بریشا» رئیس حزب مخالف دموکرات آلبانی برای قدرتنمایی پیش از برگزاری انتخابات محلی مه ۲۰۲۳ ارزیابی میکنند. وی در همین ارتباط با اشاره به شمار فزاینده شهروندان این کشور که به انگلیس مهاجرت میکنند، گفته است: جهان درست مانند ۳۲ سال پیش ما را به عنوان افرادی میبیند که با قایقهای کوچک از کشورشان میگریزند. واشنگتن سال ۲۰۲۱ ورود بریشا را که پیش از این رئیسجمهوری و نخستوزیر این کشور بوده، به اتهام فساد به خاک آمریکا ممنوع کرد، البته وی منکر این اتهامات شده است.
پلیس شماری از این معترضان را که پس از ۳ ساعت گرد آمدن در برابر ساختمان دولت، حلقه امنیتی ماموران را شکسته و به سوی این ساختمان، جوهر قرمز و سیاه پرتاب کرده بودند، دستگیر کرد.
آلبانی سال جاری شاهد افزایش 8 درصدی قیمتها بوده است، بویژه برای مواد غذایی اساسی و سوخت آن هم پس از حمله روسیه به اوکراین. حامیان اپوزیسیون همچنین راما را به خاطر هزاران مرد جوانی که هر ساله در جستوجوی زندگی بهتر کشور را ترک میکنند، مقصر میدانند. راما میگوید کابینهاش تورم را در مقایسه با تورم 2 رقمی در سایر نقاط اروپا پایین نگه داشته و اشاره کرده است دولت به خانوادهها و مشاغل کوچک یارانه برق میدهد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
همکاری جنبش فتح با تلآویو
در ترور «یاسر عرفات»
یک سند بتازگی لو رفته است که نشان میدهد تشکیلات خودگردان فلسطین و جنبش فتح بویژه محمود عباس در ترور یاسر عرفات، رهبر فقید تشکیلات خودگردان دست داشتهاند. پایگاه خبری عربی۲۱ گزارش داد این سند از صورتجلسه کمیته تحقیقات مربوط به مرگ عرفات است و نشان میدهد وی با توطئهای که از سوی برخی اعضای تشکیلات خودگردان با همکاری «آریل شارون» نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی صورت گرفته بود، از دنیا رفته است. «محمود عبدالقادر أبو عدوی» عضو شورای عالی نظامی سازمان آزادیبخش فلسطین و عضو شورای ملی با انتشار صورتجلسه مذکور، تأکید کرد شارون طرف سیاسی مخالف عرفات را قانع کرده بود که «اگر از شر وی نجات پیدا کند، حکومت را در اختیار او قرار خواهد داد». وی ادامه داد: «افرادی که در این جلسه حضور داشتند، عبارتند از ابومازن (محمود عباس)، زهیر مناصره، نبیل عمرو و حکمت زید. آنان پیامی به ابوعمار (عرفات) فرستادند. من نیز همان شب ابوعمار را دیدم. او به من گفت خائنی که به جای جبریل رجوب تعیین کردم، پیام کودتا به من داده است. من هم او را از دفتر اخراج کردم».
آمار ساختگی آلخلیفه
در انتخابات بحرین
انتخابات پارلمانی رژیم آلخلیفه روز گذشته در حالی پایان یافت که بسیاری از ناظران و فعالان اعلام کردند مردم این کشور در این انتخابات شرکت نکردند و آلخلیفه مجبور شد آمار جعلی و ساختگی برای اعلام میزان مشارکت مردمی در این انتخابات اعلام کند. به گزارش مرآه البحرین، دولت بحرین به رغم ترفندهایی که برای افزایش درصد مشارکت در انتخابات انجام داد، پس از آنکه نتوانست مردم را وادار به شرکت در انتخابات کند، مجبور به جعل درصد مشارکت آنها در این انتخابات نمایشی شد. دولت بحرین میزان مشارکت مردم در انتخابات را درصدی خیالی اعلام کرد که بالاترین میزان از نخستین دوره انتخابات پارلمان در سال 2002 بود. در همین راستا «نواف المعاوده» وزیر دادگستری و رئیس کمیته عالی نظارت بر انتخابات مدعی شد که میزان مشارکت رأیدهندگان در انتخابات 73 درصد بود. بر اساس این گزارش، باید گفت وزیر دادگستری بحرین چگونه به این درصد رسید و چرا بالاترین درصد را اعلام کرد؟ چگونه این درصد نسبت به میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی سال 2006 که گروههای مخالف تمامقد کرسیهای پارلمان را به دست آوردند بیشتر شد و به 73 درصد رسید؟!
نتانیاهو مأمور تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی شد
اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی دیروز یکشنبه (۲۲ آبان) در محل اقامت خود با بنیامین نتانیاهو، رهبر حزب لیکود در کنست این رژیم دیدار و وی را رسما مامور تشکیل کابینه جدید کرد. هرتزوگ روز جمعه بعد از دیدار با همه گروههای سیاسی در کنست این رژیم اعلام کرد: بعد از پایان مشورتها ۶۴ عضو کنست بنیامین نتانیاهو، رئیس حزب لیکود را برای تشکیل دولت پیشنهاد کردند. وی یائیر لاپید، نخستوزیر موقت رژیم صهیونیستی را مورد حمایت ۲۸ عضو کنست اعلام کرد و افزود: همین تعداد از اعضای کنست هیچ کس را برای تصدی پست نخستوزیری معرفی نکردند. بر اساس قوانین رژیم صهیونیستی، نتانیاهو ۲۸ روز فرصت دارد تا کابینه جدید را تشکیل دهد و در صورت لزوم، امکان تمدید آن تا ۱۴ روز خواهد بود.
لبنان متهم جنایت اسپایکر را
به عراق تحویل داد
یک منبع امنیتی در عراق اعلام کرد لبنان یک شهروند عراقی را به دولت این کشور تحویل داد که بغداد او را به عنوان نوه برادر ناتنی صدام و متهم به مشارکت در جنایت اسپایکر، معرفی کرده است. به گزارش ایسنا، این منبع امنیتی که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری فرانسه گفت، عبدالله السبعاوی، نوه برادر ناتنی صدام است که روز جمعه به بغداد تحویل داده شد. او یکی از مجریان قتل عام اسپایکر است که در جریان آن گروه تروریستی داعش در سال ۲۰۱۴ صدها نظامی عراقی را اعدام کرد. طبق اعلام دستگاه قضایی لبنان، السبعاوی متولد ۱۹۹۴ یازدهم ژوئن ۲۰۲۲ به موجب حکم بازداشت پلیس اینترپل و بنا به درخواست عراق دستگیر شد. او به ارتکاب جنایتها و قتل عام در این کشور متهم است.
حمایت عراق از آرمان فلسطین
ریاستجمهوری عراق در بیانیهای تأکید کرد موضع این کشور در قبال مساله فلسطین واضح و روشن است. در این بیانیه آمده است: پس از بازگشت «عبداللطیف جمال رشید» رئیسجمهور عراق از اجلاس اتحادیه عرب در الجزایر و نشست تغییرات آب و هوایی در شرمالشیخ مصر، برخی بدخواهان عراق با ایجاد جنجال به دنبال تحتالشعاع قرار دادن دیدارهای موفق رئیسجمهور با سران بسیاری از کشورها بودند. بنا بر گزارش خبرگزاری عراق (واع)، در این بیانیه آمده است: «درباره همه دیدارهای رئیسجمهور بیانیههای رسمی از سوی دفتر اطلاعرسانی ریاستجمهوری صادر شده است و و در هیچ یک از ۲ کشور (الجزایر و مصر) دیدار یا نشستی نبوده که اعلام نشده باشد». ریاستجمهوری عراق در بیانیه خود افزود: «موضع عراق در بیان سیاست خود مبنی بر احترام به منافع مشترک و پایبندی به مسائل بزرگ از جمله مشکل ملت عربی فلسطین واضح و آشکار بوده و این موضع از جانب همه قابل تقدیر بوده و محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در دیدار با رئیسجمهور عراق از موضع بغداد قدردانی کرده است».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|