|
۱۲ هزار صیاد بدون مجوز فعالیت میکنند
سیدجواد ساداتینژاد، وزیر جهادکشاورزی از حضور ۱۲ هزار صیاد بدون مجوز در کشور خبر داد. وی افزود: به جای اینکه به سمت محدودیت صید برویم که در برخی مواقع نیز موفق نبودهایم، باید به سمت سرمایهگذاری و تقویت سواحل برویم. مجلس نیز باید در زمینه تقویت ذخایر در حوزه سواحل، اقداماتی انجام دهد.
ارسال به دوستان
دلار ظرف یک هفته اخیر در کانال 33 هزار تومان در نوسان است
تب دلار آرام گرفت؟
عرضه اوراق گواهی ارزی، افزایش عرضه ارز در سامانه نیما و هدایت متقاضیان خرد ارز به بازار متشکل از اصلیترین اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار است
گروه اقتصادی: افزایش تامین ارز در سامانه نیما، طراحی خرید خرد از بازار متشکل ارزی و همچنین عرضه اوراق گواهی ارزی باعث شد روند صعودی قیمت ارز متوقف شود. آنطور که بانک مرکزی اعلام کرده است تأمین ارز در سامانه نیما از ابتدای سال جاری تا 26 آبان به 42 میلیارد دلار رسیده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 34 میلیارد دلار بوده و نشاندهنده رشد 30درصدی در سال جاری است.
به گزارش «وطنامروز»، روز گذشته در حالی بازار ارز شروع به کار کرد که نرخ دلار در معاملات توافقی در کانال 33 هزار تومان بود. بر این اساس معاملات توافقی دلار در بازار ارز روز گذشته با قیمت خرید ۳۳هزار و ۲۶۰ تومان کار خود را آغاز کرد. طبق اعلام بانک مرکزی، فروش ارز توافقی در شعب منتخب بانکهای ملی ایران، ملت، تجارت و صادرات ایران و صرافیهای عضو بازار متشکل ارزی برای اشخاص حقیقی بالای 18 سال با ارائه کارت ملی نیز فراهم شده است. متقاضیان ارز حداکثر 2 هزار یورو میتوانند بهصورت آنلاین یا حضوری از صرافیها و شعب منتخب بانکهای عامل خرید کنند. از اواخر خردادماه سال 1401 بانک مرکزی برای ساماندهی بازار ارز و در تعامل با کانون صرافیها، صرافیهای معتبر و صادرکنندگان، بازار توافقی عرضه و تقاضای ارز را راهاندازی کرد و امکان معاملات توافقی ارز در صرافیها و بازار متشکل ارزی نیز فراهم شد. این بازار طی ماههای اخیر سبب تأمین تقاضاهای خرد مردم شده و به معیار مهم قیمتگذاری ارز تبدیل شده است. در حال حاضر میتوان گفت چند روزی است که قیمت دلار در کانال 33 هزار تومان مانده و افزایش قابل توجهی نکرده است.
کنترل بازار ارز با اجرای درست طرح عرضه اوراق گواهی ارزی
اوراق ارزی بانک مرکزی از ۲۵ آبان ۱۴۰۱ با سررسید ۳ ماهه به عاملیت بانک ملی ایران منتشر شده و از ۲۸ آبان امکان خرید این اوراق در شعب ارزی بانک ملی فراهم شده است. هر شخص حقیقی بالای ۱۸ سال میتواند حداقل به اندازه معادل ریالی یکهزار دلار و حداکثر 4 هزار دلار اوراق ارزی بخرد و مبنای محاسبه نرخ این اوراق نیز در زمان انتشار، بازخرید و سررسید اوراق، نرخ پایانی روز قبلِ دلار بازار توافقی (سایت بازار متشکل ارز ایران) است. این اوراق علاوه بر معافیت از مالیات، امکان نقد شدن پیش از سررسید را هم با تحویل به شعب ارزی بانک ملی دارا هستند. خریداران میتوانند با مراجعه به یکی از شعب ارزی بانک ملی درخواست خرید اوراق ارزی خود را اعلام و اوراق خود را دریافت کنند. خرید این اوراق برای همه افراد بلامانع است و ربطی به خرید ارز توافقی توسط افراد در گذشته ندارد. بنابراین مشکلی در طبقهبندی دهکها ذیل سامانه هدفمندی یارانهها و دریافت یارانه نقدی به وجود نخواهد آمد. حسین درودیان، اقتصاددان و کارشناس بازار ارز درباره کارآمدی این ابزار در مدیریت بازار ارز گفت: اوراق گواهی ارزی، یک ابزار مالی برای کسانی است که قصد خرید ارز دارند. بانک مرکزی با فروش این اوراق به خریداران ارز پیشنهاد میدهد که به جای خرید مستقیم ارز این اوراق را بخرند؛ در واقع هر اتفاقی برای ارز بیفتد برای این اوراق نیز رخ میدهد. وی افزود: هدف بانک مرکزی از عرضه این اوراق این است که متقاضیان کمتر سراغ خرید مستقیم در بازار ارز بروند تا فشار روی بازار ارز کاهش یابد و قیمت نیز راحتتر و بیشتر قابل مهار باشد. بنابراین این اوراق ابزاری است که اگر به صورت درست اجرا و به صورت قابل توجهی استقبال شود، خود به ابزاری کاربردی برای ساماندهی خریداران تبدیل میشود؛ یعنی این اوراق باعث کاهش هجوم برای خرید ارز توسط مردم و مهار قیمت ارز میشود. درودیان با بیان اینکه این اوراق ابزار خوبی است اما ریسکهایی با خود دارد، ادامه داد: اگر بلندمدت باشد، ممکن است سبب افزایش بیسابقه نرخ ارز شود و تعهد ارزی قابل توجهی گردن دولت و بانک مرکزی بیفتد که بسیار خطرناک است. البته در حال حاضر به صورت 3 ماهه پیشبینی شده است. کارشناس اقتصاد با تاکید بر اینکه اوراق گواهی ارزی باید برای مردم جذابیت داشته باشد تا به هدف برسد، اظهار داشت: به نظر میرسد اگر به این اوراق سود تعلق میگرفت یا در صورت کاهش قیمت تسویه با همان قیمت خرید انجام میشد، بهطور قطع انگیزه و جاذبهای برای خرید این اوراق ایجاد میشد.
کاهش نرخ تورم
دیروز همچنین شصتودومین جلسه مجمع عمومی بانک مرکزی با حضور رئیسجمهور برگزار شد. علی صالحآبادی، رئیس کل بانک مرکزی در ابتدای این مجمع به تشریح اقدامات این بانک بویژه سیاستهای اتخاذ شده برای مدیریت قیمت ارز پرداخت. وی با اشاره به برنامههای این بانک برای کنترل تورم و نقدینگی گفت: این روند از سال گذشته آغاز شده و نرخ تورم از 59.3 درصد در پایان شهریور ۱۴۰۰ به 39.6 درصد در پایان شهریور ۱۴۰۱ کاهش یافته است که نشاندهنده کاهش
19.7 درصدی نرخ تورم به صورت متوسط ۱۲ ماهه است. رئیس کل بانک مرکزی همچنین تصریح کرد: شاخص ۱۲ ماهه بهای تولیدکننده نیز از 82.6 درصد در ابتدای دولت به ۴۱ درصد در پایان شهریور ۱۴۰۱ کاهش یافته و نرخ نقطه به نقطه این شاخص نیز از 70.1 درصد در ابتدای دولت به ۳۵ درصد در پایان شهریور ۱۴۰۱ کاهش یافته است. وی با اشاره به رشد ۳ برابری وصولیهای ارزی در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۳۹۹ گفت: این شاخص از 7 میلیارد دلار در سال ۱۳۹۹ به ۲۱ میلیارد دلار در پایان سال ۱۴۰۰ رسیده است. صالحآبادی همچنین کاهش مدت زمان تخصیص ارز دارو و تجهیزات پزشکی از ۳۰ به حداکثر ۲ روز و نیز راهاندازی بازار توافقی ارز برای پاسخگویی به نیاز متقاضیان را از دیگر اقدامات مهم بانک مرکزی در چند ماه گذشته عنوان کرد. وی همچنین گفت: وصول مطالبات ارزی از کارگزاران داخلی و خارجی، افزایش 5برابری نسبت به سال گذشته داشته است که اقدام مهمی به شمار میرود. رئیس کل بانک مرکزی در ادامه با اشاره به کاهش بیش از 5 واحد درصدی رشد نقدینگی در پایان شهریور ۱۴۰۱ نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته گفت: رشد نقدینگی از 40.6 درصد در سال ۱۳۹۹ به ۳۹ درصد در پایان شهریور ۱۴۰۰ و ۳۵ درصد در پایان شهریور ۱۴۰۱ کاهش یافته است. وی در ادامه با اشاره به رشد ۵۴ درصدی پرداختی شبکه بانکی به بخشهای اقتصادی در سال ۱۴۰۰ بیان کرد: تسهیلات پرداختی شبکه بانکی به بخشهای اقتصادی از ۱۹ هزار و ۲۶۷ هزار میلیارد ریال در پایان سال ۱۳۹۹ به ۲۹ هزار و ۶۸۲ هزار میلیارد ریال در پایان سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است. صالحآبادی همچنین از رشد ۴۵ درصدی پرداخت تسهیلات بانکی در 7ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل خبر داد. صالحآبادی با اشاره به اقدامات نظارتی این بانک بر عملکرد شبکه بانکی، کنترل مقداری ترازنامه بانکها و حرکت به سمت برنامهریزیهای کمی، کنترل و پیگیری اضافه برداشت برخی بانکها، ساماندهی پرداخت تسهیلات در بانکهای دارای اضافه برداشت، رتبهبندی بانکها بر اساس شاخصهای نظارتی و تطبیق سطح فعالیت و خدمات آنها با رتبه مربوطه، طراحی داشبوردهای نظارتی هوشمند در ۲ سطح کلان و خرد، برقراری ارتباط سامانه «سمات» با سایر سامانههای نظارتی حاکمیتی، تکمیل سامانه «نهاب»، بازنگری در روشهای فروش اموال مازاد بانکها در راستای افزایش انگیزه شبکه بانکی و تسهیل فرآیند ضمانت بانکها در انتشار اوراق بدهی در بازار سرمایه را از مهمترین اقدامات نظارتی بانک مرکزی برشمرد.
یأسآفرینان به دنبال بر هم زدن نظام اقتصادی و تشویش اذهان عمومی هستند
رئیسجمهور پس از استماع این گزارش، به برخی موارد ذکرشده از جمله روند کاهشی نرخ تورم، افزایش صادرات، وصول درآمدهای ارزی کشور، روند کاهشی نوسانات نرخ دلار، روند کاهشی رشد نقدینگی، افزایش خالص داراییهای خارجی و همچنین حفظ و تقویت ذخایر ارزی کشور اشاره کرد و گفت: استمرار این اقدامات موجب اطمینانبخشی به مردم و همچنین فعالان اقتصادی است. در این جلسه همچنین بانک مرکزی مکلف شد موضوع اضافه برداشت برخی بانکها را که انضباط مالی و پولی شبکه بانکی کشور را تحت تأثیر قرار داده با جدیت پیگیری کند. حل موضوع تکالیف به جا مانده از سالهای قبل در گزارشهای مالی، عملیاتی کردن نظر ناظران در گزارشهای مالی بانک مرکزی، تأکید بر کنترل تورم و رشد نقدینگی، کنترل و نظارت جدی بر بانکها بویژه بانکهای خصوصی و هدایت اعتبارات به سمت فعالیتهای مولد، کنترل ترازنامههای بانکها و تسهیل دسترسی مردم به تسهیلات بانکی از دیگر مسائلی بود که رئیسجمهور، بانک مرکزی را به اجرا و پیگیری دقیق آنها مکلف کرد. سیدابراهیم رئیسی همچنین از بانک مرکزی خواست با تسریع در تسهیل روابط پولی و بانکی با دیگر کشورها، خارج کردن اقتصاد کشور از انحصار دلار را با جدیت دنبال کند. رئیسی تأکید کرد: خروجی اقدامات و عملکرد بانک مرکزی و سایر نهادهای اقتصادی دولت باید در جهت ثبات اقتصادی، امنیت سرمایهگذاری و حمایت از تولید و اشتغال باشد و با هر گونه یأسآفرینی با هدف بر هم زدن نظام اقتصادی کشور یا تشویش اذهان عمومی با جدیت برخورد شود.
ارسال به دوستان
توصیه عجیب دولت آلمان به شهروندانش:
آب معدنی و کنسرو ذخیره کنید!
اداره فدرال حمایت اجتماعی و امدادرسانی در بلایای طبیعی آلمان به مردم این کشور توصیه کرد خود را برای قطع برق در فصل زمستان آماده و کنسرو و آب معدنی ذخیره کنند.
آنطور که «ولت ام سونتاگ» گزارش داده است «رالف تیسلر» رئیس اداره فدرال حمایت اجتماعی و امدادرسانی در بلایای طبیعی آلمان طی مصاحبهای گفت مردم این کشور باید خود را برای قطعی برق در فصل زمستان آماده کنند.
وی تأکید کرد: باید فکر کنیم در فصل زمستان شاهد خاموشی و قطعی برق میباشیم. منظور من قطعی برق موقت و منطقهای است. این مساله نهتنها به خاطر کمبود انرژی، بلکه به خاطر کمک به شبکه توزیع انجام میشود.
به گفته این مقام آلمانی، بسیاری از مقامات محلی در شهرداریها در سراسر آلمان برای خاموشیهای احتمالی آمادهاند و برنامههای دقیقی را در این مسیر آماده کردهاند. وی گفت: البته شرایط برخی شهرها بسیار بدتر است. ما انتظار خاموشیهای موقت کوتاهمدت را داریم اما اینکه آمادگی خوبی برای آن ایجاد شود، بسیار مهم است.
تیسلر به مردم آلمان و مقامات توصیه کرد خود را برای چنین شرایطی آماده و برای خود کنسرو و آب معدنی ذخیره کنند.
رئیس اداره فدرال حمایت اجتماعی و امدادرسانی در بلایای طبیعی آلمان به مردم گفت: در گام نخست چند بسته آب معدنی و کنسرو غذا ذخیره کنند و مقدار آن باید برای مصرف 10 روز کافی باشد. این پیشنهاد سازمان من به مردم است. پیام ما این است که برای بحرانهای احتمالی آماده باشید. فکر نکنید همه چیز در همه شرایط از قبل آماده شده است.
وی گفت: در کنار تهیه غذا و آب برای چندین روز، مردم باید رادیوی باتریخور و شمع تهیه کنند.
افزایش 50 درصدی قیمت قبوض برق و گاز در آلمان
همچنین رویترز در گزارشی آورده است بسیاری از خانوارهای آلمان از ابتدای سال 2023 باز هم شاهد افزایش قیمت برق و گاز خواهند بود. دلیل این مساله این است که بسیاری از نیروگاهها و شرکتهای توزیع گاز شاهد افزایش قیمت یا هزینههای تولید این حاملهای انرژی هستند.
«تورستن استورک» کارشناس مؤسسه وریووکس طی بیانیهای اعلام کرده از نظر تاریخی قیمت برق و گاز در آلمان بالاست و باعث کاهش قدرت خرید خانوارها شده است.
این مؤسسه که قیمت 800 شرکت توزیع برق و 700 شرکت توزیع گاز را دنبال میکند به این نتیجه رسیده که 137 شرکت توزیع منطقهای میخواهند از ابتدای سال 2023 متوسط 61 درصد به قیمت برق اضافه کنند. از سوی دیگر 167 شرکت توزیع گاز هم میخواهند متوسط 54 درصد به قیمت گاز تحویلی خود به خانوارهای آلمانی بیفزایند.
این مساله به طور کلی میتواند به افزایش بیش از 50 درصدی هزینه برق و گاز برای خانوارهای ساکن در بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا منجر شود. قیمت گاز در آلمان از ابتدای سال جاری تاکنون به طور متوسط 40 درصد رشد کرده است. به گزارش وریووکس، خانوارهایی که به طور متوسط سالانه 4 هزار مگاوات ساعت برق مصرف میکنند باید 813 دلار پول بیشتر بدهند و خانوارهای با مصرف حدود 20 هزار کیلووات ساعت گاز نیز 1294 دلار افزایش هزینه در قبض خود را تجربه خواهند کرد.
دلیل بالا رفتن قیمت برق و گاز در آلمان، کاهش واردات از روسیه و پایین آمدن تولید برق هستهای در فرانسه است.
کارشناسان میگویند تورم قیمت حاملهای انرژی با وجود تلاش دولت برای کنترل آن اما همچنان بالا خواهد رفت.
ارسال به دوستان
معاون وزیر صمت اعلام کرد
صادرات روزانه ۲۵۰ تن مواد غذایی در ایام جامجهانی به قطر
معاون وزیر صمت گفت: روزانه ۲۵۰ تن مواد غذایی و کشاورزی به قطر ارسال میشود که اکنون چند محموله آن به آن کشور رسیده است. علیرضا پیمانپاک درباره آخرین اقدامات این سازمان در مراودات تجاری با قطر همزمان با جامجهانی و استفاده از این فرصت در توسعه تجارت خارجی اظهار کرد: یکی از رویکردهای اصلی دولت سیزدهم توسعه تجارت با کشورهای همسایه است. قطر نیز یکی از اهداف این رویکرد محسوب میشود که رئیسجمهور شخصاً سفری به این کشور داشت و در دیدار با امیر قطر توافقات خوبی انجام و دستورات لازم صادر شد. رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه روابط تجاری ایران و قطر در گذشته توسعهیافته نبود، گفت: مشکلاتی مانند زیرساختهای گمرکی و حملونقل کالا وجود داشت که با اختصاص بخشی از بنادر قطری به حمل مستقیم کالا از ایران و احداث خط مستقیم کشتیرانی، این مشکلات تا حدودی برطرف شد. وی به ایجاد مرکز تجاری در دوحه و اعزام هیأت ۷۵ نفره از تجار ایرانی به قطر اشاره کرد و افزود: در این سفر تجار مذاکرات خوبی برای توسعه تجارت داشتند و توافقات خوبی انجام شد. معاون وزیر صمت با اشاره به برگزاری نمایشگاه محصولات مواد غذایی، مواد شوینده، صنایعدستی، کیف و کفش در قطر گفت: این نمایشگاه یک ماه پیش با حضور برندهای برتر ایرانی برگزار شد و بیش از ۳۵ نفر از شیوخ قطری از آن بازدید کردند.
وی دستاورد برگزاری این نمایشگاه در آستانه جامجهانی را انعقاد موافقتنامه تأمین مواد غذایی و کشاورزی در ایام جامجهانی عنوان و بیان کرد: با این توافقنامه روزانه ۲۵۰ تن مواد غذایی و کشاورزی به قطر ارسال میشود که اکنون چند محموله آن به قطر رسیده است.
ارسال به دوستان
اخبار
لزوم تدوین استراتژی توسعه صنعتی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به آمارهای مختلف اقتصادی از عملکرد دولت قبل در دهه گذشته بشدت انتقاد کرد و آن را مسبب افزایش فقر در کشور دانست. غلامحسین شافعی با اشاره به دعوت سازمان برنامه و بودجه از اتاق بازرگانی برای تدوین بودجه، اظهار داشت: برای رفع مشکلات اقتصادی باید به 2 اولویت توجه کرد؛ نخست، سرمایهگذاریهای عظیم و دسترسی به فناوریهای روز و سپس حضور افراد دارای اهلیت حرفهای در مناصب مهم اقتصاد کشور که این دو میتواند برای بهبود اقتصاد کشور راهگشا باشد.
وی با تاکید بر اینکه بیتوجهی به این 2 مورد موجب حرکت اقتصاد کشور در مسیر اشتباه و هدایت به سمت نقطه بحرانی کنونی شده است، خاطرنشان کرد: محاسبات گوناگون ۱۰ سال اخیر نشاندهنده کاهش بیش از ۳۰درصدی درآمد سرانه حقیقی هر ایرانی، قرار گرفتن نزدیک به ۱۰ میلیون ایرانی زیر خط فقر و پیشی گرفتن حجم استهلاک از حجم سرمایهگذاری است. شافعی اظهار داشت: بدون وجود چشمانداز روشن درباره این سیاستها یک فعال اقتصادی نمیتواند تصمیمات میانمدت و بلندمدت بگیرد. وی با اشاره به تدوین استراتژی توسعه صنعتی کشور، گفت: تدوین سند توسعه صنعتی کشور در دستور کار قرار دارد و از آنجا که این سند، یک سند فرابخشی است اتاق ایران امیدوار است که با دعوت از بخش خصوصی در کارگروههای تدوین سیاستها درباره رستههای اولویتدار مشارکت عموم و همگرایی در اجرایی شدن سند مساله مشورت را در صدر کار این سند قرار دهند.
شافعی بیان داشت: تاکنون از مزیتهای نسبی خود نظیر نیروی تحصیلکرده و به نسبت ارزان و همچنین منابع غنی انرژی و معدنی برای توسعه زنجیره ارزش در کشور بهره نبردهایم و برعکس صنایع سرمایهبر و خامفروشی در اولویت قرار گرفته است، امیدواریم تهیه این سند و اجرایی شدن آن معضل تصمیمگیری جزیرهای را حل کند و از آن برای زنجیره تولیدات رقابتپذیر استفاده شود.
وزیر نیرو:
در حال تقویت بخشهای فنی برای تبادل برق با روسیه هستیم
وزیر نیرو گفت: سنکرون اولیه با شبکه روسیه انجام شده و اقدامات فنی برای سنکرون مشترک شبکه برق بین ایران، آذربایجان، ارمنستان و روسیه را انجام میدهیم تا بتوانیم با روسیه ارتباط برقی داشته باشیم و این باعث پایداری برق کشور میشود. علیاکبر محرابیان اظهار کرد: همانطور که قبلا گفتیم تبادل برق جزو برنامههای وزارت نیرو است، در زمانهایی که نیاز به برق داریم برق را از کشورهای مختلف بویژه کشورهای ترکمنستان، آذربایجان و ارمنستان وارد میکنیم.
وی ادامه داد: همینطور در زمانهایی که برق مازاد داریم نسبت به صادرات برق اقدام خواهیم کرد، البته تبادلات برق را همانطور که در قراردادهای سال گذشته داشتیم ادامه میدهیم. وزیر نیرو درباره روسیه گفت: سنکرون اولیه انجام شده و اکنون در حال انجام کارها و مطالعات فنی برای سنکرون کردن برق مشترک ایران، آذربایجان، ارمنستان و روسیه هستیم.
محرابیان تصریح کرد: هدف این است که بتوانیم با روسها ارتباط برقی داشته باشیم و این مساله باعث پایدارسازی برق کشور میشود و امکان تامین برق در فصول مختلف را فراهم میکند، اکنون در حال تقویت بخشهای فنی برای توسعه هستیم. وزیر نیرو با بیان اینکه صنعت برق اکنون در ریل خوبی قرار گرفته و از توانمندی بالایی هم برخوردار است، اظهار کرد: ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات صنعت برق در داخل تولید میشود. وی افزود: صنعت برق اکنون هم برای رفع ناترازیها و هم برای رشد اقتصادی از ظرفیت خوبی برخوردار است.
دستفروشی شغل رسمی شد
فعال حوزه کار تبدیل شدن دستفروشی به شغل رسمی را در راستای آسان شدن شرایط کسبوکار در جامعه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر توان خرید مغازه و پرداخت اجارههای سنگین وجود ندارد و افراد مایلند به مشاغلی بپردازند که کمترین هزینه و بیشترین سودآوری و درآمدزایی را برایشان داشته باشد. هادی ابوی درباره تبدیل شدن دستفروشی به شغل رسمی در کشور ابراز عقیده کرد و گفت: معتقدم زمانی که فضای کسبوکار را سخت میکنیم و دریافت مجوزها دشوار میشود، پدیدهای مثل دستفروشی رواج مییابد. در شرایط فعلی ایجاد اشتغال از هر منظر حائز اهمیت است و لذا این اقدام را در راستای تسهیل شرایط کسبوکار میدانم.
وی افزود: سالهای سال است که بر ساماندهی پدیده دستفروشی و دستفروشان در کشور تاکید داریم و در این راستا مکانهایی برای استقرار دستفروشان در نظر گرفته شده و جمعهبازارها و روزبازارها ایجاد شده است. ابوی درباره نحوه فعالیت دستفروشان گفت: دستفروشان نمیتوانند در هر گوشه و کناری بساط کنند، بلکه ساماندهی آنها باید در دستور کار قرار گیرد، چرا که برخی از مشاغل را به خطر میاندازند.
وی تصریح کرد: اگر قرار باشد دستفروشی به شکل آزاد و در هر جایی رواج داشته باشد به ضرر کسبه و مردم خواهد بود، لذا باید روز بازارها را برای حضور دستفروشان فعال کنیم و مکانهایی برای فعالیت آنها در نظر بگیریم. در روزهای اخیر رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسبوکار وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد که با اعطای شناسه یکتا به دستفروشان، حرفه دستفروشی به عنوان کسبوکار رسمی شناخته میشود و صاحبان این مشاغل با ارائه کد ملی میتوانند مجوز کسبوکار بگیرند. به گفته وی، با همکاری و کمک شهرداریها و وزارت کار، شغل دستفروشی از یک حرفه کاذب و مزاحم به شغلی مفید و رسمی تبدیل خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|