|
ماهاتیر محمد در ۹۷ سالگی سرانجام شکست خورد
«ماهاتیر محمد» رهبر کهنهکار مالزی روز شنبه سرانجام نخستین شکست انتخاباتی خود را در ۵۳ سال گذشته متحمل شد؛ ضربهای که میتواند پایان 7 دهه فعالیت سیاسی او باشد. او نتوانست در انتخابات مالزی کرسی پارلمانی خود را در حوزه انتخابیه جزیره لنکاوی حفظ کند و در میان 5 نفر، چهارم شد.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران: تهران به قطعنامه آژانس پاسخ خواهد داد
پاسخ هستهای در نطنز و فردو
گروه بینالملل: قطعنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران که با هدایت آمریکا و اروپاییها تصویب شد، دوره جدیدی از تقابلها بین ایران و آژانس را در پی داشته است؛ تقابلی که بانی آن واشنگتن و خودداری این کشور برای انجام تعهداتش در روند احیای توافق هستهای است. بعد از تصویب قطعنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران، مقامات کشورمان به این موضوع واکنش شدیدی نشان دادند. محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در پاسخ به قطعنامه تحمیلی آژانس بینالمللی علیه تهران اعلام کرد که حتما ایران به این موضوع پاسخ خواهد داد. معاون رئیسجمهور در پاسخ به سوالی درباره قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران اظهار داشت: «پیش از این هم گفته بودیم که صدور قطعنامه مشخصا یک اقدام غیرسازنده برای حفظ فشار حداکثری است و هیچ کمکی به طرفهای مقابل برای حل مسائل موجود نخواهد کرد».
اسلامی افزود: «ما از مدیرکل آژانس هم شنیده بودیم و وی تأکید داشت صدور قطعنامه کمکی به پیشبرد امور نخواهد کرد. به نظر میرسد ۳ کشور اروپایی و آمریکا به استفاده از انواع روشهای مختلف فشار ازجمله صدور قطعنامه و تحریم عادت دارند و پرواضح است که اینگونه فشارها بیسرانجام خواهد بود».
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه با بیان اینکه این اقدام اشتباه و تصویب قطعنامه علیه کشورمان همانطور که پیشتر هم گفته شده بود، پاسخ محکمی از سوی ایران به همراه خواهد داشت، تصریح کرد: «برنامههای هستهای جمهوری اسلامی ایران مطابق قانون اقدام راهبردی مجلس پیش میرود و صدور قطعنامههای متعدد علیه ایران در پیشبرد این برنامهها خللی ایجاد نخواهد کرد».
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران هم به قطعنامه آژانس علیه ایران واکنش قاطعی نشان داد. امیرعبداللهیان در حالی به این اقدام «غیرسازنده» آژانس اشاره کرده که به گفته او «۲ هفته پیش هیأتی متشکل از مقامات وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی به وین سفر کرده و درباره همکاری نیرومندتر ایران و آژانس توافق کردند و دیدار سازندهای را با آقای رافائل گروسی، مدیرکل آژانس انجام دادند». وزیر امور خارجه که بعد از ملاقات با همتای عمانی صحبت میکرد، گفت: «به یکباره در راستای تأثیرگذاری بر محیط داخلی و همچنین اعمال فشار حداکثری و در تداوم سیاست بشدت ریاکارانه این روزهای ایالات متحده آمریکا، قطعنامهای را علیه ایران روی میز گذاشته و بار دیگر از آژانس سوءاستفاده سیاسی کردند».
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی پنجشنبه ۲۶ آبان (۱۷ نوامبر) در وین قطعنامه جدیدی را در محکومیت «عدم همکاری ایران» با این نهاد تصویب کرد. ۲۶ عضو از ۳۵ عضو این آژانس با متن ارائه شده توسط آمریکا و تروئیکای اروپا (بریتانیا، فرانسه و آلمان) موافقت کردند. تنها روسیه و چین به پیشنویس این قطعنامه رای مخالف دادند، 5 کشور نیز رای ممتنع دادند و ۲ عضو دیگر شورا غایب بودند. این دومین قطعنامه علیه ایران در سال جاری پس از ماه ژوئن است و دلیل هر دو هم از دید آژانس یکی است: عدم وجود پاسخدهی «معتبر ایران به لحاظ فنی» درباره آثار اورانیوم یافت شده در 3 سایت اعلام نشده. این قطعنامه شورای حکام در مرحله فعلی اهمیتی نمادین دارد اما ممکن است مقدمهای باشد برای کشاندن اختلاف آژانس و ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد و احتمال اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران. ناصر کنعانی، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در این باره گفت: «۴ کشور غربی به عنوان پیشنهاددهندگان این قطعنامه ضدایرانی با سوءاستفاده از شرایط اخیر، صرفا با انگیزه و هدف اعمال فشار سیاسی بر ایران، پیشنهاد تصویب این قطعنامه را به شورای حکام دادهاند؛ اقدامی که تاثیر منفی بر روند حلوفصل فنی موضوعات مدنظر آژانس خواهد گذاشت». کنعانی در همین روز اعلام کرد: «هیچ دلیل موجه فنی یا فوریت پادمانی برای ارائه قطعنامه علیه ایران وجود نداشته است». محسن نذیری، نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز ساعاتی پس از تصویب قطعنامه جدید در شورای حکام گفت این قطعنامه میتواند بر همکاری تهران با این آژانس تأثیر بگذارد. نماینده ایران در آژانس گفت: «اهداف سیاسی بانیان این قطعنامه ضدایرانی محقق نخواهد شد اما تصویب آن میتواند بر روند همکاری و تعاملات سازنده جمهوری اسلامی ایران با آژانس اثرگذار باشد».
در حالی که ۲ هفته پیش هیأتی متشکل از مقامات وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به وین سفر کرده و درباره همکاری ایران و آژانس توافق کردند و دیدار سازندهای با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس انجام دادند ولی به یک باره در راستای تاثیرگذاری بر محیط داخلی و همچنین اعمال فشار حداکثری و در تداوم سیاست بشدت ریاکارانه این روزهای ایالات متحده آمریکا، قطعنامهای را علیه ایران روی میز گذاشته و بار دیگر از آژانس سوءاستفاده سیاسی کردند. شورا با انجام این کار پیام ارسال کرده مبنی بر اینکه ضروری و اضطراری است که ایران به تعهدات پادمانی خود ذیل «انپیتی» پایبند باشد و بدون درنگ اقدامات مشخصشده را انجام دهد؛ «ایران باید درباره ذرات اورانیوم شناسایی شده در 3 مکان اعلام نشده توضیحات معتبر ارائه کند و مکان مواد هستهای یا تجهیزات مرتبط آلوده مرتبط را مشخص کند. قطعنامه مذکور بار دیگر بر حمایت تزلزلناپذیر شورا از تلاشهای دیرینه آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای حل این مسائل حیاتی با ایران صحه میگذارد. همانطور که روشن کردهایم چنانچه ایران این کار را انجام دهد و مدیرکل بتواند گزارش دهد که مسائل باقیمانده پادمانی دیگر حلنشده نیستند، شورا میتواند بررسی این موضوع را فیصله دهد. ما امیدواریم ایران از این فرصت برای همکاری مبتنی بر حسننیت با آژانس بینالمللی انرژی اتمی جهت فیصله دادن به این مسائل حل نشده استفاده کند، به گونهای که انجام هیچ اقدام دیگر از سوی شورا درباره این مسائل لازم نباشد».
اما نکته اصلیای که در رابطه با پروند توافق هستهای ایران وجود دارد این است که آمریکا بارها در خفا به ایران پیامهایی برای احیای توافق هستهای فرستاده است اما در عمل ایران را بیشتر تحریم میکند. در همین زمینه، رئیس دستگاه دیپلماسی از پیام تازه آمریکاییها به تهران درباره مذاکرات رونمایی کرد؛ پیامی که در میانه مواضع تیم بایدن مبنی بر اینکه مذکرات در دستور کار کاخ سفید قرار ندارد، حاوی معانی فراوانی است. به نظر میرسد دولت بایدن که تلاش کرد از اتفاقات اخیر در ایران حداکثر بهره را ببرد و در بیم و امید به ثمر رسیدن اغتشاشات در ایران به سر میبرد، به این ادراک رسیده باشد که ظرفیت حوادث ایران برای آسیب زدن به کشورمان ته کشیده و حالا شاید بتواند آنچه کف خیابانهای تهران رخ داد، به امتیازی نقد تبدیل کند، البته واشنگتن بیش از هر نکتهای به نیاز خود به توافق واقف است و هیچ جایگزینی برای آن متصور نیست. از اواخر تابستان مشخص و اعلام شده بود تیم آمریکایی به دلیل در پیش بودن انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا در شرایط توافق قرار ندارد و آن را به بعد از انتخابات موکول کرده بود اما دولت بایدن با شروع اغتشاشات در ایران تلاش کرد دلیل این وقفه را آنچه خود حمایت از معترضان در ایران خواند، جلوه دهد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در همین زمینه گفت ۳ روز پیش آمریکا پیامی درباره توافق هستهای از طریق واسطهها به تهران ارسال کرده است. وزیر امور خارجه مدعی شد که مقامهای آمریکایی رفتار دوگانهای دارند و از یکسو پشت پرده برای رسیدن به توافق عجول هستند و از سوی دیگر در رسانهها صحبتهای دیگری را مطرح میکنند. امیرعبداللهیان گفت: «ما اجازه نمیدهیم آنها با برخی پیامها به آشوب و اغتشاشات در ایران دامن زنند و همزمان خواستار مذاکرات با ایران هم باشند. آمریکاییها در تبادل پیامها حتی تعجیل دارند که هرچه زودتر به نقطه توافق برسیم. اینگونه رفتار دوگانه آمریکا جدید نیست اما تاریخ مصرف چنین سیاستهایی گذشته است».
وی البته بیان کرد طرفین به نقطه خوبی در مذاکرات رسیدهاند و توافق «ریلگذاری» شده است. او در این رابطه گفت: «پس از سفر به نیویورک و استقرار راب مالی و علی باقری، پیامها به واسطه کشور سوم اروپایی منتقل شد و ما هم برای نشانه حسن نیت، یک زندانی آمریکایی با جرم محسوس جاسوسی را آزاد کردیم و از طریق عمان تحویل دادیم». او همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: «ما به صراحت اعلام کردهایم که باید موارد اتهامی که آژانس در حوزه هستهای مطرح کرده حلوفصل شود و ما حاضر به توافقی نیستیم که بعدا مانند استخوان لای زخم مانده، دائم آژانس بخواهد از مسیر سیاسی و به بهانه این موارد اتهامی فشارهایی را به ایران وارد کند.
در مجموع به نظر میرسد که آمریکا رفتار منافقانهای درباره پرونده هستهای ایران دارد؛ از سویی به دنبال تحریم حداکثری است و از طرف دیگر برای توافق التماس میکند، موضوعی که ترامپ هم بر آن تاکید کرده است.
***
ترامپ: بایدن برای ورود به برجام به ایران التماس کرد
دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا شامگاه شنبه طی سخنرانی در نشست سالانه ائتلاف یهودیان جمهوریخواه بار دیگر به انتقاد از سیاستهای جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا پرداخت و از خروج غیرقانونی و یکجانبه واشنگتن از توافق هستهای ۲۰۱۵ که در زمان حضور او در کاخ سفید انجام گرفت، دفاع کرد. بنا بر گزارش شبکه فاکس نیوز، ترامپ در بخشی از صحبتهای خود گفت: من ایالات متحده را از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج کردم؛ جایی که به جهان و بزرگترین ناقضان حقوق بشر اجازه میداد به ما و به اسرائیل حمله کنند. وی در ادامه با تاکید بر اینکه دولت وی نزدیکترین دوستی بوده که رژیم صهیونیستی تاکنون در کاخ سفید داشته است، افزود: من همچنین از توافق هستهای یکطرفه با ایران خارج شدم و سختترین تحریمها را علیه این کشور اعمال کردم.
ارسال به دوستان
سیلی انقلابی یک دختر به رئیسجمهور فرانسه
ژیگولو باز کتک خورد
سیلی خوردن «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه از یک فرد معترض خبرساز شد. این زن با اعتماد به نفس تمام جلوی چشم محافظان مکرون یک سیلی به صورت او زد ولی بعد از آن توسط محافظان مکرون بازداشت شد. این برای بار نخست نیست که مکرون از مردم فرانسه سیلی میخورد. خرداد سال قبل هم مکرون در حین بازدید از بخش لادروم واقع در جنوب شرق این کشور از یک فرد سیلی خورد. هویت فردی که در جریان یک بازدید، به صورت رئیسجمهور فرانسه سیلی زده بود، مشخص شد. مکرون در پاسخ به سوالی درباره وجود خشم نسبت به سیاستهای دولتش گفت:«نه! حماقت وجود دارد و زمانی که حماقت با خشونت همراه شود، غیرقابل پذیرش است و این چیز دیگری است و این 2 [حالت] نباید با یکدیگر اشتباه گرفته شوند». مکرون سال 2018 هم از سوی مردم فرانسه تخممرغ خورد. در جریان بازدید مکرون از نمایشگاهی در شهر لیون فرانسه، فردی به سوی مکرون تخممرغ پرتاب کرد که بلافاصله این فرد بازداشت شد. پرتاب تخممرغ به سمت مکرون دارای سابقه است! البته مکرون در جریان بازدید از لبنان هم توسط معترضان لبنانی مورد حمله تخممرغی قرار گرفت. معترضان لبنانی با پرتاب تخممرغ به سر مکرون، رئیسجمهور فرانسه از وی استقبال کردند.
این در حالی است که پلیس فرانسه در مقابل معترضان در پاریس که به مناسبت چهارمین سالروز آغاز اعتراضات جلیقه زردها دست به راهپیمایی زده بودند، متوسل به باتوم و شلیک گاز اشکآور شد. اعتراضات هفتگی جلیقه زردها در فرانسه ۱۷ نوامبر سال ۲۰۱۸ میلادی در واکنش به وضعیت بد اقتصادی و افزایش قیمت سوخت آغاز شد. معترضان روز شنبه در پاریس تجمع کرده و خواستار عدالت اجتماعی و مالیاتی، افزایش دستمزدها و حقوق بازنشستگان در بحبوحه تورم سرسامآور و همچنین کاهش قیمت سوخت و کالاهای ضروری شدند. تصاویر منتشر شده در رسانههای اجتماعی نشان میدهد پلیس برای متفرق کردن معترضان در پاریس به شلیک گاز اشکآور و استفاده از باتوم متوسل شده است. اعتصابهای سراسری هفته گذشته که توسط اتحادیه «کنفدراسیون سراسری کارگری» برگزار شد، منجر به اختلال در حملونقل در پاریس و برخی دیگر از شهرهای بزرگ فرانسه شد. معترضان شامل کارگران بخشهایی چون حمل و نقل، آموزش، بهداشت و درمان، انرژی و تولید و همچنین طرفداران جنبش جلیقه زردها بودند. پلیس تعداد شرکتکنندگان را در تجمعی که از ساعت 14:30 عصر دیروز به وقت پاریس (۱۷ به وقت تهران) از منطقه ۲ پایتخت فرانسه آغاز شد، ۶۸۰ نفر اعلام کرد. در این تجمع چهرههای مهم این جنبش همچون ژروم رودریگ که سال ۲۰۱۹ در جریان اعتراضات و شلیک پلیس یک چشم خود را از دست داد، حضور داشتند. این تجمع 3 ساعته که در منطقه ۱۸ پایان یافت در میان تدابیر امنیتی و حضور نیروهای پلیس برگزار شد. بر پایه ویدئوهایی که تظاهراتکنندگان در شبکههای اجتماعی منتشر کردند، در مسیر راهپیمایی چندین مورد درگیری میان معترضان با پلیس رخ داده که طی آن پلیس از باتوم و گاز اشکآور علیه معترضان استفاده کرده است. پلیس دستگیری 3 نفر را تایید کرده است. پاییز ۲۰۱۸ در واکنش به افزایش مالیات بر سوخت، اعتراضاتی در سراسر فرانسه شکل گرفت که مهمترین آنها در اول دسامبر و در طاق پیروزی و خیابان شانزهلیزه پاریس ثبت شد؛ اعتراضاتی که با نام «جلیقه زردها» الهامبخش اعتراضاتی در خارج از مرزهای فرانسه نیز شد.
ارسال به دوستان
گروه عرین الاسد، جزئیات عملیات فریب نیروهای رژیم صهیونیستی در نابلس را فاش کرد
غافلگیری به سبک شیران
گروه مقاومت «عرین الاسد» صبح دیروز (یکشنبه ۲۰ نوامبر) اعلام کرد نیروهای ویژه اسرائیلی را صبح شنبه به داخل شهر قدیمی نابلس که در آنجا برای آنها کمین گذاشته بود کشانده و با تیراندازی شدید و استفاده از مواد منفجره از 3 محور، آنها را غافلگیر کرده است.
در بیانیه مطبوعاتی این گروه مقاومتی آمده است اکنون با تاکتیک متفاوتی با رژیم اشغالگر برخورد میکند و رهبران و سربازان خود را پنهان کرده و این امر منجر به قطع جمعآوری هرگونه اطلاعات درباره عرین الاسد شده است و اشغالگران و مزدورانشان دیگر هیچ اطلاعاتی درباره این گروه مقاومتی ندارند. در ادامه این بیانیه از شهروندان فلسطینی خواسته شده هیچ عکسی از هیچ مبارز مقاومتی را در شبکههای اجتماعی منتشر نکنند و حتی در وسایل شخصی نگه ندارند. عرین الاسد همچنین خواستار عدم تصویربرداری از هیچ مبارز مقاومتی و ضبط فیلمهای دوربینهای نظارتی نصب شده در مقابل منازل و مغازهها شد، با توجه به اینکه این تصاویر اکنون «به شمشیری بر گردن رزمندگان مقاومت تبدیل شده است». بر اساس این بیانیه، ارتش اشغالگر تلاش میکند این دوربینها را هک و تحرکات نیروهای مقاومت را زیر نظر قرار دهد. این بیانیه چند هفته پس از ترور شماری از رهبران و اعضای آن و گذشت چند روز از ادعای تلآویو مبنیبر مهار این گروه مقاومتی منتشر شده است. صبح روز شنبه، درگیری مسلحانه شدیدی میان نیروهای مقاومت فلسطین و اشغالگران پس از یورش نیروهای ویژه رژیم صهیونیستی به شهرک قدیمی شهر نابلس روی داد. اشغالگران طی یورش روز شنبه، محله «الیاسمینه» و «حوش العطوط» در شهرک قدیمی را محاصره کردند و 2 جوان فلسطینی به نامهای محمود حسنین و عبدالفتاح الدلال را دستگیر کردند اما قبل از عقبنشینی از شهر نابلس، محمود حسنین را آزاد کردند و نفر دوم را پس از رسیدن به اردوگاه حواره در جنوب نابلس آزاد کردند. چندی پیش گروه مقاومت «عرین الاسد» با انتشار بیانیهای رژیم صهیونیستی را تهدید و اعلام کرد این رژیم از شدت حملات و غافلگیری آنها در کرانه باختری حیرتزده و شوکه میشود.
ارسال به دوستان
نتانیاهو: به دنبال توافق با یک کشور خاص عربی هستم
رابطه با عربستان؛ سودای نتانیاهو
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر مامور تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی در سخنرانی ویدئوکنفرانسی برای حامیان این رژیم در لاسوگاس درباره موضوعاتی از قبیل اغتشاشات ایران و توافق سازش با کشورهای عربی سخن گفت.
کنفرانس «ائتلاف یهودیان جمهوریخواه» در لاسوگاس با سخنرانی ویدئوکنفرانسی بنیامین نتانیاهو پیگیری شد و او که مامور تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی است، ابتدا با سوالی درباره روابطش با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا مواجه شد. بنیامین نتانیاهو در سخنرانی خود گفت:« ما (نتانیاهو و بایدن) ۴۰ سال است دوست بودهایم، از سال ۱۹۸۲ که من برای نخستین بار به عنوان معاون سفیر وارد واشنگتن دیسی شدم و او به عنوان یک سناتور جوان از ایالت دلاور کارش را شروع کرده بود و ما از آن زمان با هم رفاقت ایجاد کردیم و با هم به توافق رسیدیم. درباره برخی موضوعات اختلاف نظر داریم اما این اختلاف نظر، اختلاف نظر اعضای یک خانواده است».
رهبر حزب لیکود که سابقه چند دوره نخستوزیری رژیم صهیونیستی را دارد، ادامه داد: «من افتخار این را داشتم که با چندین رئیسجمهور دموکرات و جمهوریخواه آمریکا تعامل داشته باشم و میتوانم به شما بگویم اگرچه در برخی مواقع اختلاف نظرهای مقطعی وجود داشته اما من برای تداوم ائتلاف اسرائیل و آمریکا ارزش قائل هستم، چرا که این شراکت میان مردمهای ما است و بخش وسیعی از افکار عمومی آمریکا اعتقاد دارند اسرائیل نماینده ارزشهای مشترک (با آمریکا) است... و آنها ما را تحسین میکنند... این اساس و پایه روابط من با روسای جمهور آمریکا بوده است، این یک ائتلاف بین 2 دولت دارای تمدن مشترک است، البته فقط این موضوع نیست، این را به خاطر داشته باشید که اسرائیل، سرزمین موعود است و آمریکا هم یک سرزمین موعود جدید است».
رهبر حزب لیکود مدعی شد: «به نظر من باید این موضوع را دور بزنیم و ما میتوانستیم این کار را بکنیم به 2 دلیل اساسی: اول، ظهور ایران و تهدیداتی که این موضوع نهتنها برای کشورهای عربی (حاشیه جنوبی) خلیج (فارس)، بلکه کل کشورهای عربی خاورمیانه ایجاد میکند و دلیل دوم، ظهور اسرائیل است. ماموریت من به عنوان نخستوزیر اسرائیل این بوده است که اسرائیل را بسیار قوی کنم تا این ایده که امکان حذف اسرائیل وجود دارد، از بین برود... توانمندی بالا تنها به ارتش قوی نیاز ندارد، بلکه به اقتصاد قوی هم نیازمند است، چرا که شما نمیتوانید یک ارتش قوی را حفظ کنید شامل پهپادها، اف 35، توانمندیهای اطلاعاتی، سایبری، زیردریایی، تانک و دیگر موارد، همه اینها به پول نیاز دارند و شما نمیتوانید این کار را انجام دهید مگر آنکه اقتصاد اسرائیل را از دست شبهسوسیالیستها آزاد کنید و به یک اقتصاد بازار آزاد تبدیل کنید و من این کار را کردم».
ارسال به دوستان
دور دنیا
عربستان مانع مذاکره و توافق میان لبنانیها
عضو شورای مرکزی حزبالله لبنان تأکید کرد مداخله عربستان در امور داخلی لبنان بدترین مداخله خارجی است. به گزارش ایسنا به نقل از سایت النشره، نبیل قاووق گفت: تجربه جلسات انتخاب رئیسجمهور ثابت کرد هیچ تیمی قدرت انتخاب رئیسجمهور بدون توافق را ندارد. اگر طرفهای لبنانی همچنان بخواهند بدون توافق به دنبال انتخاب رئیسجمهور باشند، این جلسات کماکان ادامه خواهد داشت. ما خواهان رئیسجمهوری توافقی هستیم که اولویتش نجات کشور و وحدت ملی باشد. ما رئیسجمهوری نمیخواهیم که علیه مقاومت توطئه کند یا کشور را به فتنه بکشاند. وی گفت: کسانی که به دنبال درگیری هستند، کشور را وارد یک ماجراجویی نسنجیده کردند. مسؤول اول کشاندن لبنانیها به درگیری و کشمکش، نظام عربستان است. تعدادی از نمایندگان همچنان از فشارهای عربستان برای تغییر موضعشان درباره انتخاب رئیسجمهور گله میکنند. مداخله عربستان شنیعترین مداخله خارجی در امور داخلی لبنان است. نخستین مسؤول منع مذاکره و توافق میان لبنانیها سفارت عربستان است. البته تمام این اتفاقات مقاومت را از وظیفه خود برای آمادگی و ارتقای تواناییهای نظامیاش دور نخواهد کرد.
افشای حجم غارت نفت یمن توسط متجاوزان
شبکه خبری المسیره اسنادی را منتشر کرد که حجم صادرات نفت خام غارت شده از یمن را پیش از اعمال قانون حمایت از منابع نفتی این کشور نشان میدهد. سایت شبکه خبری المسیره یمن به صورت انحصاری اسنادی را منتشر کرد که نشان میدهد حجم صادرات نفت خام غارت شده از یمن پیش از اجرای قانون حمایت از منابع نفتی این کشور، ماهانه بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه بوده است. این اسناد شامل صورتجلسهها و مناقصههای کمیته موسوم به «کمیته عالی بازاریابی نفت خام» برای فروش نفت خام المسیله، شبوه و مأرب به شرکتهای خارجی است. بر اساس صورتجلسههای فروش، میزان فروش نفت خام المسیله ماهانه ۲ میلیون بشکه و میزان فروش نفت خام شبوه و مأرب ماهانه ۶۰۰ هزار بشکه بوده است. همچنین در صورتجلسههای تنظیم شده میان مسؤولان وزارت نفت وابسته به دولت مستعفی یمن و شرکت اماراتی ادنوک پیشبینی شده حجم صادرات نفت خام شبوه و مأرب 2 برابر شده و به یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در ماه برسد.
اخراج زن مسلمان از کمیته مجلس آمریکا
«کوین مککارتی» رئیس احتمالی بعدی مجلس نمایندگان آمریکا گفت «ایلهان عمر» نماینده دموکرات مینهسوتا را به دلیل انتقادهایش از اسرائیل از کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان حذف خواهد کرد. مککارتی همچنین اشاره کرد انتقاد شخصی او از عمر در سال گذشته از دیگر عوامل بوده است. مککارتی، نماینده جمهوریخواه کالیفرنیا که حزبش بتازگی اکثریت را در مجلس به دست آورد، روز شنبه در کنفرانس سالانه ائتلاف یهودیان جمهوریخواه در لاسوگاس گفت: «به یاد دارم او درباره من چه گفت. به یاد دارم او درباره اسرائیل چه گفت. به یاد دارم او درباره روابط [ایالات متحده و اسرائیل] چه گفت. خوب به خاطر دارم. سال گذشته به شما قول دادم او دیگر در کمیته امور خارجی نخواهد بود. من به این قول عمل میکنم».
فراخوان عمران خان برای تجمع حامیانش در اسلامآباد
عمران خان از حامیانش خواست شنبه هفته آینده برای آخرین مرحله از کارزارش جهت برگزاری انتخابات زودهنگام در اسلامآباد تجمع کنند. نخستوزیر سابق پاکستان که به دلیل رای عدم اعتماد در مجلس پاکستان در ماه آوریل از قدرت برکنار شد، گفت پس از رسیدن به راولپندی، در ۲۶ نوامبر سرانجام به اسلامآباد خواهد رسید و در پایتخت این کشور تظاهراتی را به همراه حامیانش بر پا خواهد کرد.
خان روز شنبه حین برگزاری تماس ویدئویی با حزبش موسوم به «تحریک انصاف پاکستان» گفت: این کارزار بلندمدتی است تا آزادی واقعی برای این کشور رقم بخورد. پس از آنکه به خان در اوایل ماه نوامبر در جریان اعتراضی حمله شد و مورد اصابت گلوله قرار گرفت، حامیان او همچنان به تجمعات خود ادامه دادهاند. نخستوزیر سابق پاکستان چنین حملهای را «تلاشی برای ترور» توصیف کرد و «شهباز شریف» نخستوزیر این کشور، «رعنا ثناءالله» وزیر کشور پاکستان یا داعش را به انجام چنین حملهای متهم کرد. این در حالی است که مقامات پاکستان چنین اتهامی را رد کردند.
کشته شدن 9 غیرنظامی در پی حمله ترکیه به سوریه
منابع آگاه در شمال شرق سوریه از کشته شدن غیرنظامیان و نظامیان سوری در حملات ترکیه به استانهای حسکه و حلب خبر دادند. به نوشته المیادین، این حملات که بامداد دیروز انجام شد، در شهر مرزی «المالکیه» حداقل ۹ کشته از غیرنظامیان را در پی داشته است. خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز گزارش داد تعدادی از نظامیان این کشور در حملات ترکیه به حومه حلب و حسکه کشته شدهاند. طبق این گزارش، جنگندههای ارتش ترکیه نقاطی در جنوب غرب «الدرباسیه» و اطراف شهر «المالکیه» و روستای «تل حرمان» در شمال شهرک «ابوراسین» را بمباران کردند که موجب کشته و زخمی شدن غیرنظامیان و خسارات شدید به خانههای مردم شد. نهاد موسوم به «دیدهبان حقوق بشر سوریه» (مستقر در لندن) نیز مدعی شد در حملات جنگندههای ترکیه، حداقل ۱۲ نفر از جمله 6 شبهنظامی کُرد و 6 نظامی ارتش سوریه کشته شدهاند. وزارت دفاع ترکیه دیروز اعلام کرد جنگندههای این کشور علیه «پکک» و جناحهای داخلی طرفدار آن در شمال سوریه و عراق عملیات انجام دادهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|