|
اعلام آمادگی ایران برای انجام تعمیرات نیروگاهی در ونزوئلا
مسعود مرادی، مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران گفت: آمادگی داریم در زمینه انجام ۱۰ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی در ونزوئلا فعالیت کرده و اقدام کنیم. این کشور اعلام نیاز برای تعمیر ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه داشته که تفاهمنامهای هم در این زمینه منعقد شده است. تلاش میشود این موضوع در سفر رئیس مجلس به این کشور پیگیری و اجرایی شود. ارسال به دوستان
اخبار
رشد ۹ درصدی تولید فولاد ایران در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۲
انجمن جهانی فولاد در تازهترین گزارش خود اعلام کرد ایران در ۱۰ ماهه ابتدایی سال جاری میلادی در مجموع ۲۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد رشد ۹ درصدی بود. میزان تولید فولاد خام ایران در اکتبر سال جاری میلادی نیز با ۳.۵ درصد رشد نسبت به اکتبر ۲۰۲۱ میلادی به ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن افزایش یافت. فولادسازان جهان از ابتدای ژانویه تا پایان اکتبر ۲۰۲۲ میلادی یک میلیارد و ۵۵۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که این میزان حاکی از افت ۳.۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. این در حالی است که ۶۴ کشور فولادساز جهان ماه اکتبر ۲۰۲۲ میلادی ۱۴۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بدون تغییر ماند.
***
کمتر از ۱۰ درصد نیروگاههای کشور از سوخت مازوت استفاده میکنند
مدیر شرکت مادر تخصصی برق حرارتی گفت: از ۱۳۲ نیروگاه موجود در کشور تنها ۱۴ نیروگاه از سوخت مازوت استفاده میکنند که این ۱۰ درصد نیروگاههای کشور است. عبدالرسول پیشاهنگ گفت: ما در تابستان ۶۹ هزار مگاوات نیاز مصرف داریم اما در زمستان این مقدار به ۳۰ هزار مگاوات میرسد، زیرا مقداری از آن ظرفیت کولینگ است و از ابتدای مهرماه تا پایان اردیبهشتماه نیروگاههای فرسوده و نیروگاههای راندمان پایین از مدار خارج میشوند.
وی ادامه داد: این زمان صرف تعمیر نیروگاههای فرسوده میشود. پیشاهنگ اضافه کرد: اکنون مساله مورد نظر برنامه کوتاهمدت زمستان پیش رو است. خوشبختانه در تعاملی که با وزارت نفت وجود دارد سوخت معادل که در تابستان ۳۰۰ میلیون متر مکعب است در زمستان به ۲۰۰ میلیون متر مکعب رسیده و مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه ترجیح ما استفاده از سوخت مایع است، توضیح داد: از ۱۳۲ نیروگاه تنها ۱۴ نیروگاه از سوخت مازوت و سایر نیروگاهها از گازوئیل استفاده میکنند، یعنی کمتر از ۱۰ درصد نیروگاههای کشور. مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی اضافه کرد: تهران از سال ۸۸ تاکنون مصرف مازوت نداشته و سوخت دوم در نیروگاههای تهران گازوئیل است. وی تاکید کرد: اگرچه امکان استفاده از مازوت برای ما وجود دارد اما استفاده از گاز تعمیرات را کاهش میدهد ولی باید شرایط چنین اقدامی وجود داشته باشد.
***
ثبت بالاترین رکورد صادرات نفت و محصولات پتروشیمی ایران
وزیر نفت از ثبت بالاترین رکورد صادرات نفت خام، میعانات گازی و محصولات پتروشیمی ایران در آبانماه امسال خبر داد و گفت: این بالاترین رکورد از سال ۱۳۹۷ (شروع تحریمهای ظالمانه ترامپ علیه ایران) تاکنون است.
جواد اوجی با تأکید بر اینکه پیش از دولت سیزدهم رقم صادرات نفت و میعانات گازی کشور قابل توجه نبود، گفت: بنده پارسال قول دادم با تلاش این کارکنان و نیروهای مسلح کشور افزایش صادرات نفت و میعانات گازی رقم خواهد خورد.
وزیر نفت اضافه کرد: صنعت نفت ایران هماکنون در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارد و بالاترین تحریمها بر این صنعت اعمال شده است. اوجی از ثبت بالاترین رکورد صادرات نفت خام، میعانات گازی و محصولات پتروشیمی ایران در آبانماه امسال خبر داد و گفت: این بالاترین رکورد از سال 1397 (شروع تحریمهای ظالمانه ترامپ علیه ایران) تاکنون است.
ارسال به دوستان
آیا عرضه خودرو در بورس، جایگزین قرعهکشی میشود؟
بورس خودرو در بورس کالا
از اردیبهشتماه تاکنون قریب به 4080 خودرو در بورس کالا بر اساس نظام عرضه و تقاضا عرضه شده است
آمارهای بورس کالا حاکی از آن است از ابتدای عرضه نخستین خودرو در بورس، تاکنون در مجموع ۵ هزار و ۲۳۶ دستگاه خودرو روی تابلو معاملات رفته و در نهایت ۴ هزار و ۸۰ دستگاه از این خودروها مورد معامله قرار گرفته است.
فروش این تعداد خودرو در بورس کالا که قیمت کالاها در آن بر اساس نظام عرضه و تقاضا کشف میشود، رخداد یک رویداد مهم را به بخشهای مختلف اقتصادی از جمله فعالان صنعت خودرو و بازار سرمایه مخابره میکند که تصمیم دولت برای کنار گذاشتن قیمتگذاری دستوری به عنوان بازیگر اصلی در زیاندهی سود شرکتهای تولیدی، کاملا جدی و برنامهریزی شده است. خودرو در ادامه جریان واقعیسازی قیمت زنجیره فولاد، سیمان، شیشه و سایر محصولات با اتکا به سازوکار عرضه و تقاضا در بورس قرار گرفته و حتی تایر خودرو نیز برای احیای این صنعت و سودآوری واحدهای تولیدی در صف ورود گسترده به بورس کالا قرار دارد. طی روزهای گذشته نیز به دلیل فراگیری بیشتر محصول ایران خودرو در میان عموم مردم، استقبال قابل توجهی از عرضه پژو ۲۰۷ تولیدی ایران خودرو در بورس کالا صورت گرفت به طوری که در برابر عرضه یک هزار دستگاه، تقاضایی معادل 5 هزار و ۹۰۰ دستگاه به ثبت رسید که به گفته کارشناسان، استمرار عرضهها و اطمینان خریداران از برنامه عرضه منظم در بورس کالا قطعاً میتواند در مدت زمان کوتاهی به تعادل بازار خودرو کمک کند. دیروز پژو ۲۰۷ با میانگین ۳۴۲ میلیون و ۸۴۲ هزار تومان کشف قیمت شد که با احتساب مالیات و هزینههای جانبی قیمت تمام شده پژو ۲۰۷ در بورس به ۳۹۱ میلیون تومان رسید اما این محصول در بازار آزاد حدود ۴۴۰ میلیون تومان قیمت دارد و اینجا مشخص میشود چرا شفافیت و حذف رانت به سود مصرفکننده واقعی است. همه مردم باید بدانند در سازوکار بازار سرمایه، خبری از شانس و قرعهکشی نیست، بلکه رقابت و شفافیت در این بازار حرف اول را میزند و معاملات پژو ۲۰۷ نیز ۶۰ دقیقه میان خریداران به طول انجامید.
شیوه معاملات نیز به این شکل است که همه خریداران با علم و آگاهی کامل نسبت به سایر قیمتها، اقدام به رقابت میکنند که همین رقابت به معنای برداشتن گامی بزرگ در جهت حذف رانت از بازار خودرو به شمار میرود.
به گفته مسوولان سازمان بورس و اوراق بهادار، عرضه پژو ۲۰۷ آغاز ورود سایر خودروهای عمومی و پرتیراژ در بورس کالا است و به این ترتیب متقاضیان خودرو نیز میتوانند به جای امتحان کردن شانس خود در سیستم قرعهکشی در سازوکاری قانونمند و شفاف یعنی بازار سرمایه به خرید خودرو روی بیاورند.
در پایان باید گفت همانطور که از تابلوی معاملات بازار سهام و گروه خودروییها برمیآید، سهامداران نیز به اهمیت موضوع ورود خودرو به بورس کالا و رسیدن سود حاصل از تولید به خودروسازان واقف شدهاند و با ادامه این روند میتوانند به رشد سودآوری این صنعت امیدوار باشند.
* گام بزرگ به سمت افزایش سود خودروسازهای جاده مخصوص
یکشنبه هفته جاری ۱۰۰۰ دستگاه پژو ۲۰۷ دستی در بورس کالا طی فرآیندی شفاف و عادلانه، در قیمت ۳۴۲ میلیون و ۸۴۲ هزار تومان معامله شد. این قیمت ۸۰ درصد بالاتر از قیمت پایه بود و میتوان گفت حدود ۱۵۵ میلیون تومان اختلاف از قیمتگذاری دستوری با قیمت فروش در بورس کالا، این بار به جای جیب دلالان، نصیب تولیدکننده شد. البته خریداران باید نزدیک به ۴۹ میلیون تومان نیز بابت مالیات، عوارض قانونی، بیمه و شمارهگذاری پرداخت کنند.
فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو در این باره بیان کرد: عرضه خودرو در بورس کالا، اتفاق خوشایندی بود و قطعا این روش عرضه از روش قرعهکشی و فروش خودرو با قیمتی کاملا غیرواقعی بهتر است. با این روش هم شرکتهای خودروساز امکان فروش محصول با قیمتی مناسبتر و واقعیتر را خواهند داشت و با افزایش حاشیه سود، از زیانشان کاسته خواهد شد و هم دولت امکان دریافت مالیات بیشتر از خودروسازان را خواهد داشت.
وی اضافه کرد: با احتساب هزینههای مربوط به مالیات و... باز هم قیمت تمامشده خودرو برای خریداران از بازار آزاد ارزانتر خواهد بود و خرید خودرو از بورس کالا برای مصرفکنندگان هم توجیه خواهد داشت.
زاوه ادامه داد: اگر عرضهها در بورس کالا دائمی باشد، حتما فاصله قیمت فروش کارخانه با قیمت بازار کاهش یافته و بازار خودرو به تعادل خواهد رسید. امیدواریم شرایطی فراهم شود که تمام محصولات ایرانخودرو و سایپا از طریق بورس کالا عرضه شود تا سود حاصل از تولید و فروش خودرو، نصیب سهامداران شرکتهای خودروساز شود.
کارشناس صنعت خودرو در خاتمه در رابطه با راهکارهای بهبود وضعیت در شرکتهای خودروسازی گفت: یکی از شرکتهای بورسی تولیدکننده خودروی سنگین، بعد از تغییر مدیریت و اصلاح برخی استراتژیها، از زیان خارج شد و نشان داد بهبود وضعیت شرکتها، نیازمند راهکارهای عجیب نیست. حتما مدیران سایر شرکتهای خودروساز هم میتوانند از تجربه این شرکت کمک بگیرند.
ارسال به دوستان
بانک مرکزی انگلیس: لندن با یک دوره رکود ۲ ساله بسیار چالشبرانگیز و ۲ برابر شدن نرخ بیکاری تا سال 2025 رو به رو خواهد شد
جزیره غرق در رکود و تورم
همزمان با کاهش توان خرید خانوارهای انگلیسی، پیشبینی میشود سهم مالیات از تولید ناخالص این کشور تا 5 سال آینده به بیش از 37 درصد یعنی بالاترین سطح از زمان جنگ دوم جهانی برسد
گروه اقتصادی: با تشدید بحران انرژی در اروپا پس از شروع جنگ اوکراین و عملیات نظامی روسیه، پیشبینیها حاکی از رکود همراه با تورم در انگلیس است. کاهش میزان تولید صنایع پیشران و افزایش بیسابقه نرخ بهره برای کنترل تورم در این کشور مؤید این موضوع هستند.
به گزارش «وطنامروز»، بانک مرکزی انگلیس در گزارش اخیر خود هشدار داد این کشور با طولانیترین رکود اقتصادی طی چند سال اخیر مواجه خواهد شد. این در حالی است که انگلیس نرخ بهره بانکی را به بیشترین میزان در 3 دهه اخیر افزایش داده است. همچنین بانک مرکزی این کشور هشدار داده است این رکود 2 ساله بسیار چالشبرانگیز بوده و باعث ۲ برابر شدن نرخ بیکاری در این کشور تا سال 2025 خواهد شد. در کنار گزارش اخیر بانک مرکزی انگلیس، سایت راشاتودی به نقل از یکی از مقامات دولتی این کشور از کاهش درآمد خانوارهای انگلیسی خبر داده است. بر این اساس، ناظر مخارج دولت انگلیس گفته است: «کاهش 7درصدی درآمد خانوارهای انگلیسی ظرف ۲ سال آینده محتمل است و دهه آتی را میتوان دهه دلخراش برای رشد توصیف کرد». راشاتودی در ادامه تحلیل خود درباره آینده اقتصادی انگلیس آورده است: «کاهش قدرت خرید خانوارها به قدری حاد خواهد بود که رشد 8 سال گذشته در انگلیس را از بین خواهد برد، زیرا افزایش دستمزدها نمیتواند با تورم و افزایش نرخ بهره همگام شود».
* کاهش استانداردهای زندگی در انگلیس
OBR (دفتر مسؤولیت بودجه انگلیس) گفته است انگلیس با وضعیت فعلی اقتصادی عملاً به سال 2013 باز خواهد گشت. همچنین این سومین بار از اواسط دهه 1950 است که در آن سالهای متوالی کاهش استانداردهای زندگی در انگلیس وجود خواهد داشت. آخرین بار این اتفاق پس از بحران مالی جهانی در این کشور رخ داده بود. OBR در آخرین بهروزرسانی خود درباره چشمانداز اقتصاد و امور مالی عمومی که در پاییز منتشر شده است، آورده بود: «چشمانداز مالی میانمدت انگلیس از پیشبینی قبلی در ماه مارس (اسفند - فروردین) بدتر شده است».
* رکود و کاهش تولید ناخالص در انگلیس
روزنامه لو فیگارو فرانسه هم در تحلیلی تازه به موضوع بحران اقتصادی در انگلیس پرداخته و به نقل از جرمی هانت، وزیر دارایی انگلیس آورده است: «تولید ناخالص داخلی انگلیس در سال آتی میلادی به میزان 1.4 درصد کاهش خواهد یافت». همچنین وی در جریان ارائه بودجه سال آتی انگلیس از برنامه کمکی به مبلغ ۵۵ میلیارد پوند خبر داده است. این در حالی است که اندرو بیلی، رئیس بانک مرکزی انگلیس دوازدهم آبان پس از تصمیمگیری درباره افزایش چشمگیر نرخ بهره بینبانکی در این کشور، اعلام کرد انگلیس وارد یک دوره طولانی رکود اقتصادی شده است.
* بلای مالیات بر سر خانوارهای انگلیسی
نقطه سیاه دیگر اقتصاد انگلیس ظرف چند سال آینده برنامه دولت این کشور برای افزایش میزان مالیات است. در حالی که تورم و رکورد توامان به خانوارهای انگلیسی فشار میآورد؛ تا سال 2027 قرار است سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی این کشور به 37.1 درصد (بالاترین سطح از زمان جنگ جهانی دوم) برسد.
* رکود تولید در صنایع پیشران انگلیس
دادههای بانک لویدز نشان میدهد تولید در انگلیس به پایینترین سطح خود از زمان قرنطینه سراسری «کووید-19» کاهش یافته است. در ماه اکتبر (مهر- آبان) بخشهای کلیدی اقتصاد این کشور شاهد کاهش شدید تولید و کاهش تقاضا برای کالاها و خدمات بودند. 12 بخش از 14 بخش تولید، خدمات و ساختوساز در ماه گذشته کاهش تولید را تجربه کردند. دادهها نشان میدهد تعداد صنایعی که کاهش سفارشهای جدید را ثبت کردهاند، بالاترین میزان از زمان نخستین قرنطینه در 2020 بوده است. بخش مواد شیمیایی با شاخص 29.5 ضعیفترین عملکرد را داشت که در آن رکود بیش از 50 درصد ثبت شده است. پس از آن فلزات و معادن با 31.1 و محصولات خانگی با 38.4 قرار دارند. از ماه جولای (تیر- مرداد) بیش از نیمی از بخشهای اقتصاد انگلیس که توسط بانک لویدز نظارت میشوند به طور مداوم کاهش تولید و تقاضا را گزارش کردهاند که نشان میدهد شرایط اقتصادی در ماههای اخیر بدتر شده است. جیوون لولای، رئیس بخش اقتصاد و بینش بازار در بانک لویدز، در این باره گفته است: «با توجه به اینکه هم چالشهای داخلی و هم بادهای مخالف جهانی ما در کوتاهمدت از بین نخواهند رفت، سؤال کلیدی این است که این رکود چقدر ممکن است ادامه یابد».
***
ناامنی غذایی در انگلیس!
ناامنی غذایی در انگلیس منجر به حذف وعدههای غذایی میلیونها نفر در این کشور شده است. در گزارش موسسه خیریه بنیاد غذا در این باره آمده است: وضعیت در چند ماه گذشته در انگلیس رو به وخامت بوده و به دلیل بحران هزینههای زندگی در این کشور وضعیت هر روز بد و بدتر هم میشود. بر اساس گزارش تارنمای یورونیوز، پس از اینکه زنجیرههای تامین در بحبوحه همهگیری کووید و حمله روسیه به اوکراین بشدت تحت تاثیر قرار گرفت، از هر 5 خانواده کمدرآمد، یک خانواده با کمبود مواد غذایی مواجه شد. در کنار این اتفاق قریب به 18 درصد از خانوارهای انگلیسی نیز در ماه سپتامبر (شهریور- مهر) مجبور به کاهش مصرف مواد غذایی شدند. این در حالی است که 6 درصد از خانوادههای انگلیسی یک روز کامل را بدون مواد غذایی پایان دادند.
همزمان با تورم 2 رقمی و بیسابقه در انگلیس، برچسبهای امنیتی روی بستههای گوشت در فروشگاههای انگلیسی قرار گرفت! این کار پیشتر صرفا برای محصولات لوکس انجام میشد. یورونیوز در این باره نوشته است: «این منظرهای است که کمتر کسی فکر میکرد در انگلیس ببیند». تارنمای یورونیوز در ادامه گزارش خود آورده است: «دزدیهای مواد غذایی در انگلیس در هفتههای اخیر بشدت افزایش یافته است».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|