|
اخبار
قدردانی خانه طراحان از تیم ملی با یک دیوارنگاره
دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر پایتخت با عنوان «هواداریات میکنیم تا ابد»، برای قدردانی از زحمتها و تلاشهای بازیکنان تیم ملی فوتبال کشورمان در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر رونمایی شد.
به گزارش «وطنامروز»، دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر پایتخت بامداد دیروز- چهارشنبه (نهم آذر)- با عنوان «چه در روز خوب و چه در روز بد/ هواداریات میکنیم تا ابد»، برای قدردانی از زحمتها و تلاشهای بازیکنان و دستاندرکاران تیم ملی فوتبال کشورمان در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر به همت سازمان هنری- رسانهای اوج رونمایی شد.
در توضیح این دیوارنگاره که توسط خانه طراحان انقلاب اسلامی طراحی شده، آمده است: «ما کنار شما هستیم و تنها نخواهید بود. به تلاشتان خسته نباشید میگوییم. شما دلیران ایرانزمین هستید. تلاشهای شما از چشمان مردم عزیز ایران دور نمیماند. بچهها متشکریم». محمد تقیپور طراحی گرافیک و مجتبی حسنزاده طراحی نوشتار این دیوارنگاره را بر عهده داشتند.
سازمان هنری- رسانهای اوج با همکاری خانه طراحان انقلاب اسلامی پیش از این نیز همزمان با فرارسیدن موعد بازیهای جامجهانی ۲۰۲۲ قطر، دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) تهران را با تصویری از بدرقه تیم ملی فوتبال توسط نامداران و اسطورههای ایرانزمین و نیز با تصویری از حضور تیم ملی فوتبال کشورمان در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر و مضمون «تا پای جان برای ایران» رونمایی کرده بود.
***
برگزاری پنجمین نمایشگاه مد و لباس «بشرا» در «کوشک باغ هنر»
پنجمین نمایشگاه مد و لباس «بشرا» در«کوشک باغ هنر» در حال برگزاری است. به گزارش «وطنامروز»، پنجمین نمایشگاه مد و لباس «بشرا» (بانوی خوشیمن) از تاریخ ۷ تا ۱۱ آذرماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۱ تا ۲۰ در «کوشک باغ هنر» در حال برگزاری است. در روزهای نمایشگاه عرضه محصولات متنوع پوشاک، مانتو، زیورآلات و… در نظر گرفته شده است. مراسم اختتامیه این نمایشگاه نیز ۱۱ آذرماه از ساعت ۱۴ تا ۱۶ به همراه استنداپ کمدی و اهدای هدایا به برندهای برتر برگزار خواهد شد.
گفتنی است ارائه محصولات برتر ایرانی و برندهای معتبر پوشاک، کار و کارآفرینی، حمایت از تولید ملی و زنان تولیدکننده و همچنین حمایت از کسب و کارهایی که در ۲ ماه اخیر دچار مشکل شدهاند و حمایت از زنان کارآفرین و سرپرست خانوار از جمله اهداف برگزاری نمایشگاه مد و لباس «بشرا» است. علاقهمندان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند به آدرس بزرگراه حقانی، خروجی کتابخانه ملی، کوشک باغ هنر مراجعه کنند.
***
صدور پروانه ساخت ۲ فیلم سینمایی
شورای صدور پروانه ساخت آثار سینمایی با ساخت ۲ عنوان فیلم موافقت کرد.
به گزارش «وطنامروز»، شورای پروانه ساخت فیلمهای سینمایی در آخرین جلسه با صدور پروانه ساخت ۲ عنوان فیلم «دروغهای زیبا» به تهیهکنندگی، کارگردانی و نویسندگی مرتضی آتشزمزم و «استعفا» به تهیهکنندگی غلامرضا آزادیبروجنی، کارگردانی نوید ابداناسماعیلی و نویسندگی وحید ابداناسماعیلی و امیرمحمد یوشی موافقت کرد.
مرتضی آتشزمزم، کارگردان و تهیهکننده سینما و تلویزیون است و در کارنامه کاریاش آثاری چون «جگر زلیخا»، «مالیخولیا»، «سیمین»، «مرگ سپید» و «بن بست» دیده میشود. نوید ابداناسماعیلی نیز هماکنون فیلم «طبقه یکونیم» را روی پرده سینماها دارد.
***
158 تکآهنگ پاپ آبان مجوز گرفتند
دفتر موسیقی وزارت ارشاد با اعلام سهم بالای موسیقی پاپ از 186 تکآهنگ مجوز گرفته در آبانماه، از سردمداری این سبک در حوزه موسیقی کشور خبر داد.
به گزارش «وطنامروز»، آمار مجوزهای صادره دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آبان ۱۴۰۱ اعلام شد که بر اساس این آمار، مجوز 186 تکآهنگ، ۲۵ آلبوم موسیقی، 7 نماهنگ و 5 کتاب صوتی صادر شده است.
در میان تکآهنگهای مجوز گرفته که تعداد آنها به 186 اثر میرسد، 158 اثر در ژانر موسیقی پاپ، ۱۳ اثر در ژانر موسیقی ردیف دستگاهی، ۹ اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، ۳ اثر در ژانر موسیقی نواحی، ۲ اثر در ژانر موسیقی کلاسیک و یک اثر در ژانر موسیقی الکترونیک تولید شده است.
در بخش آلبومها نیز مجوز ۱۴ آلبوم موسیقی ردیف دستگاهی، 4 آلبوم موسیقی پاپ، 3 آلبوم موسیقی کلاسیک، ۲ آلبوم موسیقی نواحی و ۲ آلبوم موسیقی تلفیقی در آبانماه صادر شده است. در بخش نماهنگها، یک نماهنگ در گونه ردیف دستگاهی و ۴ نماهنگ در گونه موسیقی پاپ بوده و گونه موسیقی نواحی و موسیقی تلفیقی هر کدام یک نماهنگ داشتهاند. در آبان امسال همچنین تاییدیه ۳۷۸ قطعه شعر صادر شده است. برای این آثار فقط مجوز انتشار صادر شده و زمان انتشار آنها در اختیار مالک اثر است.
در این بازه زمانی برای ۷ استودیوی صدابرداری و مرکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری، مجوز یا تمدید اعتبار نیز صادر شده است.
ارسال به دوستان
سهم 50 درصدی موضوع شهادت از آثار مردمی جشنواره تئاتر تهران
مردم؛ راویان شهادت
گروه فرهنگ و هنر: دفاعمقدس تنها یک رویداد تاریخی نبود، بلکه نقطه عطفی بود برای ظهور یک سبک جدید در عرصه فرهنگ و هنر این میهن؛ سبکی که جنگی بود اما با دیگر سبکهای جنگی تفاوت اساسی داشت و این تفاوت اساسی را مدیون روحیهای ورای محاسبات دو دوتا چهارتای عقل است؛ روحیهای که با هیچ فرمولی جز از خود گذشتگی نمیتوان درکش کرد و هنوز هم در بین اهالی فرهنگ پرطرفدار است.
به گزارش «وطنامروز» با اینکه 34 سال از پایان جنگ تحمیلی 8 ساله ایران و عراق میگذرد، هنوز هم میبینیم که آثار مختلف سینما، تئاتر و تلویزیون ما حرفهای تازهای در این زمینه دارند. ایثار و شهادتی که سرآغاز آن دفاعمقدس ما بود، در این سالها در تولیدات نمایشی گوناگونی حلول کرد و هر بار پنجرهای نو از این حماسه بزرگ را بر مردم گشود. با این وجود اما موضوع ایثار و شهادت نه کهنه شده و نه محبوبیت خود را بین مخاطبان از دست داده است و همین امر سبب شده تا در بیستوهفتمین جشنواره تئاتر تهران، بیش از نیمی از آثار، ایثار و شهادت را محور مضمون و محتوای خود قرار دهند. فرهاد مختاری، دبیر این جشنواره در این باره گفته است: «در شرایط موجود ۶۰ گروه تئاتر صحنهای در بخشهای مختلف جشنواره تئاتر استانی متقاضی بودهاند که بیش از نیمی از آنها با موضوع ایثار و شهادت و فرمانده شهید حاجقاسم سلیمانی بوده است».
برای تبیین بخش مردم در این جشنواره، سراغ مختاری رفتیم و در گفتوگویی که با وی داشتیم، جزئیات بیشتری را درباره این دسته آثار که سهم بیش از 50 درصدی در این جشنواره داشتهاند، جویا شدیم.
دبیر بیستوهفتمین جشنواره تئاتر استان تهران درباره هدف برگزاری این قبیل رویدادها گفت: فلسفه وجودی این جشنواره، رونق کارهای مردمی است. ما در هنر به دنبال فعالسازی ظرفیتهای مردمی هستیم. گفتمان شهادت گفتمان مردم بصیر ما و پشتوانه انقلاب اسلامی است. این گفتمان یکی از محورهای اصلی انقلاب ما است. انقلاب اسلامی با ایثار و روحیه شهادتطلبی در جبهههای گوناگون علیه بیگانگان به وجود آمده و بهترین روایت در جنگ هیبریدی امروز، روایت مردم است.
مختاری درباره وضعیت صاحبان این روایت در طول 40 سال پس از انقلاب تصریح کرد: انقلاب اسلامی و مردم آگاه ما 40 سال است که مورد هجمه انواع تحریمهای ظالمانه هستند. در 8 سال جنگ تحمیلی این مردم بودند که پای این خاک و شرف ایستادند و مقاومت کردند. نظام استکباری در تمام میدانها در این 40 سال شکست خورد و برای روایت کردن این استقامتها و تلاشهای ثمربخش، بهترین کار این است که به مردم رجوع کنیم. فرهنگ شهادت و ازخودگذشتگی نیز متعلق به همین مردم است و یکی از موضوعات اصیل و کارآمدی است که میتوان روی آن مانور داد. ما در این جشنواره، به دنبال لایههای مردمی بودیم تا روایت خویش از ایثار و شهادت را داشته باشند.
وی اقدامات انجامشده در این باره را اینگونه برشمرد: در مساجد و سالنهای نمایش تلاش کردیم بستری برای ارائه این مفاهیم فراهم کنیم و چند تئاتر مردمی به سرعت آماده و اجرا شد. حتی بخشی به نام «رفیق شهیدم» تدارک دیده شد و اقدامات درخور توجهی در این راستا انجام شد.
دبیر جشنواره تئاتر تهران که مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز هست، در ادامه گفت: نظام استکباری سالهاست میکوشد 3 عنصر تفکر، تعقل و تدین را از ملت ما بگیرد و در ادامه این نقشه شوم، بیاراده کردن مردم و تجزیه ایران اسلامی را پیش ببرد ولی مردم آگاه و بابصیرت ما تمامقد مقابل این جنگ همهجانبه ایستادهاند. حتی در جریان اغتشاشات اخیر هم دیدیم که مردم روایات ناصواب و فریبنده از وقایع را پس زدند و مسبب شکست خوردن این جنگ ترکیبی شدند.
مختاری خاطرنشان کرد: برآورد اندیشکدههای غربی این است که سال 2027 هژمونی قدرت غرب از بین برود و قدرت جهانی در بین 8 کشور تقسیم شود. چین، برزیل، هند، روسیه و ایران 5 مورد از آن 8 کشورند و حضور ایران در بین این کشورها، استکبار جهانی را به جوش و خروش وادار کرده است. آنها تمام زورشان را به میدان آوردهاند تا ایران اسلامی در بین این 8 کشور نباشد اما این تلاشها بیهوده است و نظم نوین جهانی را محور مقاومت شکل میدهد و قلب محور مقاومت هم ایران است.
وی افزود: قدرت و اقتدار امروز ایران، حاصل شکیبایی مادران شهدا، گذشت پدران شهدا و بالاتر از همه رهبری آگاهانه و انقلابی رهبر حکیم انقلاب، حضرت امام خامنهای است. امروز غربیها میگویند ایران امنترین کشور اسلامی است و برای به خطر انداختن این امنیت تمام تلاش خود اعم از تشکیل گروههای تروریستی همچون داعش یا ایجاد آشوب و اغتشاش و... را به کار بستهاند اما خیالهایی که در سر میپرورانند، خیالهایی باطل است.
فرهاد مختاری با اشاره به پیشتاز بودن ایران امروز در عرصههای مختلف گفت: امروز در عرصه علم و صنعت اعم از تولید ناخالص ملی، نانو، مدرنسازی کارخانهها و... ایران یک کشور پیشتاز است و در عرصههایی چون تولید فرآوردههای نفتی و کشاورزی خودکفا هستیم و عدهای تلاش دارند با روایتهای غلط خود این تلاشهایمان را مخدوش کنند تا به این واسطه، اراده، استقلال و اقتدار را از ما سلب کنند ولی مردم ما آگاهند و دار و ندارشان را دادند تا زیر سلطه هیچ قدرت مستبد و زورگویی نباشند. ایران اسلامی امانت خدا روی زمین است و ما باید وظیفه امانتداری خود را به نیکی انجام دهیم و این امانت را به منجی بشریت تحویل دهیم.
وی بازخورد مخاطبان جشنواره را نیز اینگونه توصیف کرد: از استقبالهای مردمی که در محلات مختلف و سالنها و نمایشگاهها صورت گرفت، به وضوح میتوان حضور مردم پای کار این انقلاب را درک کرد. مردم برای روایتهای درست و مفاهیم ارزشمند در میدان هستند. ما فقط بسترساز بروز و ظهور این مفاهیم و گفتمان شهادت هستیم و آنچه در عمل ارائه میشود، روایت مردم است.
مختاری در پایان گلایهای از حافظه تاریخی برخی افراد مطرح کرد و افزود: ای کاش افراد خارجنشین و دوتابعیتی ما تاریخ را مطالعه میکردند. اگر آنها امروز در خارج از مرزها در کمال آرامش و امنیت زندگی میکنند، به برکت خون همین شهداست. ای کاش آنها روزی که محمدرضا پهلوی از ایران فرار کرد را به خاطر بیاورند؛ روزی که هواپیمای او در میانه آسمان با کمبود سوخت مواجه شد و هیچ کشوری برای سوختگیری به وی اجازه فرود نداد. جایگاه امروز ایرانیان در خارج از مرزها به برکت همین اقتدار نظام اسلامی است که با خون شهدا و ایستادگی مردم بصیرمان به دست آمده است.
ارسال به دوستان
سنگتمام شاعران برای شهید فخریزاده در حوزه هنری
از شعرخوانی برای فخر ایران تا رونمایی از کتاب «یادگار ماندگار»
محفل شعر «فخر ایران»؛ گرامیداشت یاد شهید دکتر محسن فخریزاده روز گذشته با حضور خانواده این شهید بزرگوار و جمعی از شاعران در حوزه هنری برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، محفل شعر «فخر ایران» به منظور پاسداشت مقام شهید محسن فخریزاده، دانشمند هستهای، با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب روز گذشته در حوزه هنری برگزار شد. حجتالاسلاموالمسلمین علی شیرازی، جانشین سازمان عقیدتی - سیاسی وزارت دفاع، در ابتدای این مراسم با بیان اینکه تلفیق علم و ایمان، علم و معنویت ریشه در تاریخ اسلام دارد، گفت: ریشه علم در دوران حیات تمدن نوین اسلامی، در طول قرون سوم تا ششم در ایران شکل گرفت. ایران زادگاه علم در دوران تمدن نوین اسلامی است. ما در این قرونی که اشاره شد، دانشمندان بزرگی داشتیم. در آن ایام از استکبار و آمریکا خبری نبود. آنچه در دنیا مطرح بود، اروپا بود؛ آن هم نه اروپای مستکبر. اروپا در آن زمان قدرت آنچنانی نداشت و از نظر علمی تهی بود. طبق تاریخی که خود اروپاییها و غربیها نقل کردهاند، علم را از ایران دریافت کردهاند.
وی با اشاره به برخی دانشمندان ایرانی که سرآمد علوم مختلف از جمله پزشکی، فلسفه، ریاضیات، زمینشناسی و... در جهان بودند، ادامه داد: آنها چندین علم را آموخته و صاحب حرف نو در زمینههای مختلف علم بودند. اروپاییها علم پزشکی را از ایران گرفتند. امروز هم در برخی دانشگاههای مهم دنیا کتابهای بوعلی سینا تدریس میشود. به عنوان نمونه، در بزرگترین دانشگاه طب سنتی در هند آثار این دانشمند ایرانی تدریس میشود. کشور ما صاحب چنین اندیشمندان، مردان بزرگ و علامههای حماسهآفرین در عرصه علمی است.
بخش دیگر این برنامه به شعرخوانی شاعران اختصاص داشت. علیرضا قزوه، شاعر و مدیر دفتر شعر و موسیقی صدا و سیما، سرودهای را به شهدای هستهای تقدیم کرد:
اسب تحریم لم داده است بر سجادهها
میخورد تا هفت پشت از لقمه آمادهها
اف به این اصحاب فتنه، تف به این تکرار شوم
آن سلبریتی جماعت، وین مخنث مادهها
دستشان با تولههای خرس در یک کاسه است
میزنم چون شیر امشب در صف وادادهها
باده پنهان خوردهاند و باده پنهان میکنند
نعرهاش باقی است، داد از مستی آن بادهها
روزگاری شد که در موج بلا افتاده است
با گرفتاران دنیا، کار ما آزادهها
تف به این برجام و فرجام و به تَکرار دروغ
سوخت ایرانم به دستِ از نفس افتادهها
شهریاری را شما تقدیم دشمن کردهاید
حاجقاسم را شما کشتید! آقازادهها!
این وزیران و وکیلان نارسیده میروند
«شهریاری» فخر ایران است و «فخریزاده»ها
محمدمهدی عبداللهی از دیگر شاعران حاضر در این مراسم بود که غزل زیر را به شهید فخریزاده تقدیم کرد:
ایستاده در غبار آمد سر بازارها
عاشقی تفسیر شد با قصه سردارها
شور شیرین شهادت بر سرش افتاده بود
تا حدیث حسن محسن شد عیان بر دارها
مالکی دیگر زمین افتاد و بالا رفت و ماند
پرچم عزت به دوش زخمی عمارها
انتقام خون فخریزاده را باید گرفت
بیدرنگ از آلصهیون، از همه کفتارها
پاسخ رگبار با موشک تلافی میشود
هان تلاویو است فردا تلی از آوارها
ملت ما هم حسینی باشد و هم زینبی
گفته این را حاجقاسم در شب پیکارها
با ولایت بودن و یار ولی ماندن خوش است
عاقبت ختم به خیر است اینچنین ایثارها
تا شهیدان خدایی زندهاند و شاهدند
رجعت آلالهها را بارها و بارها
میرسد آدینه موعود و میآید ز راه
منتقم با لشکری از میثم تمارها
حامد فخریزاده، فرزند شهید فخریزاده نیز در ادامه این مراسم ضمن گرامیداشت یاد شهدا، سروده زیر را به شهدا تقدیم کرد:
پدرم رفت ولی در قلمش جوهر هست
خط خونی ز مسیرش به سر دفتر هست
گر حسین بن علی بر سر نی قرآن خواند
تا که تحریف نگردد هدفش خواهر هست
عالِمی مُهر به خون زد همه اعمالش را
مرگ سرخی مگر ای دوست از این بهتر هست
روزت مبارک ای نفس آسمانیام
ای بیمثال پادشه زندگانیام
در پایان این مراسم با حضور فرزندان شهید فخریزاده و جمعی از مسؤولان از کتاب «یادگار ماندگار»؛ برگزیده آثار چهارمین محفل شعر اربعین که به همت شهید فخریزاده بنیان گذاشته شده بود، رونمایی شد.
ارسال به دوستان
رقابت فیلمسازان جوان
فیلمهای بخش بینالملل جشنواره رشد معرفی شدند
فهرست فیلمهای بخش مسابقه بینالملل پنجاهودومین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی - آموزشی - تربیتی منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، فهرست کامل فیلمهای بخش مسابقه بینالملل پنجاهودومین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی - آموزشی - تربیتی رشد منتشر شد که بر اساس آن، ۱۰۴ فیلم در این بخش حضور خواهند داشت و برای دریافت تندیسهای پویانمایی، مستند و فیلمهای داستانی به رقابت خواهند پرداخت.
در بخش پویانمایی ۱۶ اثر ایرانی و ۱۷ اثر خارجی حضور دارند، همچنین فیلمهای بخش داستانی بلند شامل 7 فیلم ایرانی و ۲ فیلم خارجی است. در بخش مستندهای بلند نیز ۹ فیلم ایرانی و 4 فیلم خارجی حضور دارند. در این جشنواره همچنین 8 فیلم کوتاه مستند از ایران و 7 فیلم کوتاه مستند خارجی با هم رقابت میکنند. در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه هم که بیشترین تعداد آثار بخش بینالملل جشنواره در آن حضور دارند، ۱۸ فیلم ایرانی و ۱۶ فیلم خارجی هستند.
اکران فیلمهای این دوره از جشنواره بر اساس برنامه ارائهشده در دو نوبت صبح (مخصوص مدارس) و بعدازظهر خواهد بود. همچنین کارگاهها و نشستهایی تخصصی با موضوعات مرتبط با حوزه آموزش و سینما، به صورت روزانه در این جشنواره برپا میشود. امسال ۳۴۶۰ فیلم از ایران و بیش از ۱۰۰ کشور جهان به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود. جشنواره فیلم رشد از هفتم آذرماه آغاز به کار کرده و قرار است تا ۱۳ آذرماه ادامه داشته باشد.
ارسال به دوستان
اسکار ۲۰۲۳ کوتاه نمیشود
پخش مستقیم اهدای جوایز در هر ۲۳ شاخه
مراسم اهدای جوایز به برندگان هر ۲۳ شاخه جوایز اسکار ۲۰۲۳ به صورت مستقیم از تلویزیون پخش میشود. به گزارش «وطنامروز»، برخلاف سال پیش که اهدای جایزه به برندگان ۸ شاخه از جوایز اسکار به صورت مستقیم از تلویزیون پخش نشد و در حالی که تماشاگران در حال تماشای آگهیهای بازرگانی بودند این ۸ شاخه برندگان خود را شناختند، سال 2023 همه مراسم به صورت مستقیم و بدون تدوین پخش میشود. بیل کرامر، مدیرعامل آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک تأیید کرد همه شاخههای اسکار در پخش زنده تلویزیونی جا دارند. سال پیش برای اینکه پخش مراسم اسکار زیادی طولانی نشود، شاخههای موسیقی متن، آرایش چهره و مو، مستند کوتاه، تدوین فیلم، طراحی تولید، انیمیشن کوتاه، فیلم کوتاه زنده و صدابرداری از پخش تلویزیونی مستقیم مراسم حذف شدند که با خشم بسیاری در صنعت فیلم روبهرو شد. کرامر که تابستان امسال به این سمت انتخاب شد از آن زمان چند بار در این باره صحبت کرده بود و حالا موفق شده قولش را به فعل درآورد. «جیمی کیمل» برای سومین بار برای اجرای مراسم اسکار بازمیگردد. کرامر از این امر ابراز خوشحالی کرده و گفته به نظرش حیاتی است که کسی میزبان برنامه باشد که اجرای زنده تلویزیونی را بشناسد. وی تاکید کرد با توجه به اینکه آکادمی به برگزاری صدمین سال مراسم نزدیک میشود، باید ریتم درستی در پیش گرفته شود. «گلن وایس» برای هشتمین سال متوالی کارگردانی مراسم را بر عهده دارد. گفتنی است نودوپنجمین دوره جوایز اسکار ۱۲ مارس ۲۰۲۳ برگزار و به صورت زنده از تئاتر دالبی در هالیوود پخش میشود. ارسال به دوستان
رئیس رسانه ملی در جمع خبرنگاران رسانههای مختلف هند:
اینستاگرام و توئیتر رفتار دیکتاتورمآبانه دارند
رئیس سازمان صداوسیما گفت: هوشیاری و اتحاد رسانههای کشورهای مستقل جهان در برابر استعمار رسانهای غرب باید حفظ شود. حتی سکوهای انتشار تحت کنترل آنها از جمله اینستاگرام، توئیتر، تلگرام و واتسآپ هم رفتار دیکتاتورمآبانه دارند. به گزارش «وطنامروز»، پیمان جبلی روز گذشته در جمع خبرنگاران رسانههای مختلف هند با تشریح وجوه و ابعاد اشتراکات ۲ کشور گفت: ارزشهای مشترک بین ایران و هند بسیار زیاد است و ما به عنوان رسانه نقش مهمی در تقویت این رابطهها داریم. هند کشوری بزرگ، قدرتمند و تاثیرگذار در آسیا و جهان به شمار میآید و ایران نیز کشوری بزرگ در غرب آسیاست که در عرصههای مختلف جهانی تاثیرگذار است.
وی با تاکید بر نقش رسانههای ۲ کشور در ارتقای روابط اقتصادی، فرهنگی و رسانهای ایران و هند اضافه کرد: باید تعاملات ۲ کشور بیشتر از پیش شود و در این میان رسانههای ایران و هند نقش بسزایی در تقویت تبادلات دوجانبه دارند. خوشبختانه استعمار قدیم دیگر وجود ندارد اما استعمار جدید با شیوه نوین وارد میدان شده است. آنها همان کشورهای استعمارگر قدیم هستند که اکنون جریان غالب رسانهای را در دست گرفتهاند.
جبلی با بیان اینکه استعمار جدید از طریق رسانهها همان اهداف استعمار قدیم را در پیش گرفته است، گفت: نتیجه استعمار قدیم قیام دیر یا زودهنگام مردم برای اخراج استعمارگران بود اما استعمار جدید با در دستداشتن رسانهها، از آنها علیه ملتهای آزادیخواه بهره میبرد و با پنهان کردن خود در جریان اطلاعرسانی، همچنان دیگران را مستعمره خود میخواهد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، رسانههای غربی و غولهای تولیدات هنری و... از جمله هالیوود علیه ما دست به کار شدند و فیلمهای ضدایرانی چون «بدون دخترم هرگز» در راستای اهداف غرب در هالیوود ساخته شد.
وی اضافه کرد: جشنوارههای فیلم در غرب فقط فیلمهایی از ایران را میپذیرند که سیاهنمایی و جنبههای منفی کشورمان را نشان دهند. آنها برخلاف ادعاهایشان مبنی بر آزادی بیان و جریان آزاد اطلاعات اقدام میکنند و اجازه انتشار مطالبی برخلاف میلشان را نمیدهند. حتی سکوهای انتشار تحت کنترل آنها از جمله اینستاگرام، توئیتر، تلگرام و واتسآپ هم رفتار دیکتاتورمآبانه دارند.
جبلی یادآور شد: آمریکاییها فرمانده محبوب نظامی ما سردار سلیمانی را به شهادت رساندند؛ فرماندهای که قهرمان بینالمللی مبارزه با تروریسم بود ولی مشی تروریسم رسانهای غرب در حدی دنبال میشود که اگر شما در اینستاگرام عکسی از او منتشر کنید، فوری صفحه شما را میبندند. اگر میخواهیم کشورهایی بزرگ و تاثیرگذار در جهان باشیم، باید با هم کار کنیم. توانمندیهای ایران و هند بسیار زیاد است و در کنار یکدیگر میتوانیم در برابر استعمارگران جدید بایستیم و پیشرفت کنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|