|
ارسال به دوستان
اخبار
تجارت خارجی کشور به 69.5 میلیارد دلار رسید
تجارت خارجی کشور در ۸ ماهه سال جاری با ۱۰درصد افزایش به ۶۹ میلیارد و ۴۸۴ میلیون دلار رسید.
سیدمرتضی عمادی، سخنگوی گمرک ایران با اعلام این مطلب گفت: از مجموع تجارت خارجی کشور، ۳۷ میلیارد و ۱۱۶ میلیون دلار به واردات و ۳۲ میلیارد و ۳۶۸ میلیون دلار به صادرات اختصاص داشت.
سخنگوی گمرک ایران درباره تغییرات ارزش صادرات و واردات کشور در ۸ ماهه سال جاری گفت: در این مدت ارزش صادرات غیرنفتی 4.44 درصد و ارزش واردات 15.25 درصد افزایش نشان میدهد.
عمادی افزود: در ۸ ماهه سال جاری میزان وزنی صادرات غیرنفتی ۷۰ میلیون و ۴۰۲ هزار تن بوده که حدود ۱۶ درصد کاهش داشته است و میزان وزنی واردات ۲۳ میلیون و ۴۰۵ هزار تن بوده و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 12.44 درصد کاهش یافته است.
سخنگوی گمرک درباره اقلام عمده صادرات غیرنفتی در ۸ ماهه امسال اظهار داشت: پروپان مایع شده، متانول، بوتان مایع شده، پلی اتیلن، قیر نفت، اوره، گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و روغنهای سبک، عمدهترین کالاهای صادراتی در این مدت را به خود اختصاص دادند.
عمادی گفت: ۵ کشور عمده مقصد صادرات در ۸ ماهه امسال به چین، عراق، امارات عربی متحده، ترکیه و هند اختصاص داشت. وی درباره عمده اقلام وارداتی گفت: اقلام عمده وارداتی در ۸ ماهه سال جاری شامل ذرت دامی، برنج، گندم، دانه سویا، روغن دانه آفتابگردان، گوشی تلفن همراه، کنجاله و شکر تصفیه نشده بوده است.
به گفته وی، کشورهای امارات عربی متحده، چین، ترکیه، هند و آلمان ۵ کشور عمده مبدأ واردات در ۸ماهه سال جاری بودند.
***
مجوز ترخیص ۲۲۰ دستگاه خودروی وارداتی صادر شد
بر اساس درخواست وزارت صنعت، معدن و تجارت و مطابق مکاتبه گمرک مجوز ترخیص ۲۲۰ دستگاه خودروی تویوتا هایس برای یک شرکت خصوصی صادر شد. مدیرکل دفتر واردات گمرک ایران در مکاتبهای با مدیرکل گمرک بوشهر با توجه به نامه دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت، دستور ترخیص ۲۲۰ دستگاه خودروی وارداتی تویوتا هایس را صادر کرد.
در این مکاتبه آمده است: با توجه به نامه هشتم اسفندماه ۱۴۰۰ دفتر مقررات صادرات و واردات منضم به نامه دوم اسفندماه ۱۴۰۰ دفتر صنایع خودرو و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره ۲۲۰ دستگاه خودروی ون تویوتا هایس توسط یک شرکت جهت آمادهسازی و تجهیز و تبدیل به خودروی امداد و نجات و خدمات شهری با رعایت دقیق مصوبات هیات وزیران موضوع بند ۵ مندرجات ذیل یادداشت فصل ۸۷ کتاب مقررات صادرات و واردات با رعایت ضوابط ثبت سفارش و مقررات مربوطه، نسبت به مورد با رعایت کامل مقررات اقدام کند.
فرآیند ترخیص خودروهای مذکور ارتباطی به مجموعه خودروهای رسوبی قبل از سال ۹۷ نداشته و اخیراً وارد گمرک شدهاند.
سامانه ثبت سفارش واردات خودرو هنوز به صورت عملی باز نشده، بر این اساس باید از سوی دستگاههای ذیربط دولتی، شفافسازی لازم درباره صدور مجوز ترخیص و ثبت سفارش این خودروها که فرآیند خروج آنها از گمرک در آبانماه امسال انجام شده، صورت گیرد.
همچنین با توجه به خصوصی بودن شرکتی که مجوز واردات دریافت کرده باید درباره نکتهای که در متن مجوز درباره تغییر کاربری مطرح شده، شفافسازی انجام شود.
***
توزیع ۶۰ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت در آذر و اسفند
عضو هیأت مدیره شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت با بیان اینکه مرحله دوم سود سهام عدالت بر اساس رویه هر ساله اسفندماه پرداخت خواهد شد، گفت: کارگروه ۳ نفره سهام عدالت از بهمنماه سال گذشته تشکیل شده و جلسات آن به صورت منظم برگزار میشود.
محمد خزائی، عضو هیأت مدیره شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت در پاسخ به سوالی درباره اعضای کارگروه ۳ نفره سهام عدالت گفت: کارگروه در راستای مصوبه شورای عالی بورس 13 بهمنماه سال 1400 تشکیل شده است.
وی با اشاره به اعضای کارگروه تشکیل شده درباره سهام عدالت، گفت: کارگروه شامل نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی (آقای قربانزاده و آقای سبحانیان) و نمایندههای شورای حقیقی شورای عالی بورس (آقای دانشکاظمی و آقای شعبانی) و کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت میشود. خزائی افزود: این کارگروه مسؤولیت موضوعات مرتبط با سهام عدالت نظیر تغییر سهام، تغییر نمایندگان در شرکتهای سرمایهپذیر، معرفی افراد در شرکتهای سرمایهپذیر و تصمیماتی که باید در مجامع گرفته شود را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه به طور مرتب جلسات این کارگروه برگزار میشود، گفت: تا امروز دستاوردهای مهمی با توجه به تصمیمات این کارگروه خاص شده است. حدود 200 نفر از افراد که برای حضور در شرکتهای سرمایهپذیر کاندیدا شده بودند در کارگروه مصاحبه و بررسی شدند. برای مجامع شرکتهای سرمایهپذیر تصمیماتی گرفته شده و بر این اساس توانستیم سود سهام را به بیش از ۲ برابر افزایش دهیم. نماینده کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت در کارگروه سهام عدالت در پاسخ به سوالی درباره زمان پرداخت سود سهام عدالت، گفت: به احتمال زیاد پرداخت سود مرحله اول تا پایان این ماه انجام خواهد شد و مرحله دوم نیز در اسفندماه و طبق روال گذشته انجام خواهد شد. گفتنی است با توجه به اطلاعات اعلام شده، کل سود کسب شده شرکتهای سهام عدالت در عملکرد سال 1400 برابر 60 هزار میلیارد تومان بوده و قرار است این سود در ۲ نوبت به حساب حدود 49 میلیون ذینفع سهام عدالت واریز شود.
ارسال به دوستان
ادامه شکستهای سریالی تحمیل اعتصاب به بازاریها
بازار پای کار
رؤسای اتحادیههای سراجان، فروشندگان لوازم خانگی و لوازم ورزشی از فعالیت 100 درصدی واحدهای صنفی در روز گذشته خبر دادند
گروه اقتصادی: آشوبطلبان در ادامه اقدامات ضدایرانی خود فراخوان اعتصابی برای ۱۴، ۱۵ و 16 آذرماه طی روزهای گذشته در فضای مجازی منتشر کردند و در پی به تعطیلی کشیدن نظام توزیع خرد کالا در کشور بودند که باز هم با عدم همراهی مردم و هوشیاری بازاریان همانند فراخوانهای قبلی مغلوب شدند. به گزارش «وطنامروز»، پیگیریها از اتحادیهها و اصناف حاکی از آن است همه بازاریان بیاعتنا به این فراخوانها، از صبح دیروز به کسبوکار روزانه و عادی خود پرداختهاند و بازار با هوشیاری بازاریان، زنده و پویاست. بررسیهای میدانی از پایتخت نشان میداد آرامش کامل در یک روز بارانی بر بازار لالهزار و فردوسی حکمفرما بود. رسانههای معاند تبلیغات گستردهای را در هفته اخیر برای تعطیل کردن اصناف و بازاریان انجام داده و حتی در این راه عدهای را تشویق به اقدامات خشونتآمیز از قبیل سنگپراکنی و حمله با سلاح سرد به مردم و بازاریان کرده بودند. حتی در برخی صرافیها مردم برای خرید ارز بدون نگرانی صف بسته بودند.
* صنف سراجان در حال کسبوکار در بازار بزرگ تهران
سیدمحمد موسوی، رئیس اتحادیه سراجان در این باره میگوید: شنیده شده بود ضدانقلاب برای تعطیلی واحدهای صنفی فراخوانی داده است اما بازاریان که به این فراخوانها اعتنایی نمیکنند. وی ادامه داد: صنف سراجان در بازار بزرگ تهران، چهارراه سیروس، منوچهری و سایر نقاط تهران، امروز (دوشنبه) کاملا فعال هستند و همه واحدهای صنفی به فعالیت روزانه خود ادامه میدهند. رئیس اتحادیه سراجان بیان داشت: با توجه به بازدیدهایی که امروز (دوشنبه) از نقاط مختلف بازار داشتیم و اطلاعاتی که کسب کردهایم، بقیه صنوف نیز در بازار مانند روزهای قبل فعال هستند و هیچ مشکلی وجود ندارد.
* واحدهای صنفی لوازم خانگی همه باز و فعال هستند
اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان و عرضهکنندگان لوازم خانگی نیز با تأکید بر اینکه اصناف فعالیت روزانه خود را دارند، گفت: فعالیت واحدهای صنفی لوازم خانگی از نخستین ساعات صبح امروز (دیروز) آغاز شده است و اگر به آنها اجازه داده شود تا 2 نیمه شب هم حاضر به فعالیت هستند. رئیس اتحادیه فروشندگان و عرضهکنندگان لوازم خانگی اظهار داشت: بر اساس بازدیدهایی که شخصا از خیابان امین حضور و اطراف خیابان جمهوری و همچنین خیابان ولیعصر(عج) داشتهام، واحدهای صنفی لوازم خانگی به صورت 100 درصد باز هستند و هیچ واحد صنفی امروز تعطیل نکرده است. وی تصریح کرد: معاندان نظام بدانند مردم مملکتی را که با خون شهدا حفظ شده است دوست دارند و به هیچ عنوان به خواستههای دشمن پاسخ نمیدهند.
* فعالیت کامل واحدهای عرضهکننده لوازم ورزشی
ابوالقاسم توسلینوروزی، رئیس اتحادیه لوازم ورزشی نیز گفت: بر اساس گزارشی که بازرسان اتحادیه از فعالیت صنف لوازم ورزشی ارائه کردهاند، در روز جاری (دوشنبه) این صنف 100 درصد فعال بوده است و هیچ مشکلی نیز در رابطه با فعالیت آنها وجود نداشته است. رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم ورزشی بیان داشت: 600 واحد صنفی عرضهکننده لوازم ورزشی در خیابان ولیعصر(عج) حدفاصل خیابان فرهنگ تا چهارراه امام خمینی(ره) قرار دارد که همه این واحدهای صنفی امروز(دیروز) فعال بودهاند. وی اظهار داشت: عمده فروشندگان لوازم ورزشی در خیابان ولیعصر(عج) فعالیت دارند اما بر اساس گزارشها سایر واحدهای صنفی عرضهکننده لوازم ورزشی در سایر نقاط تهران نیز فعال هستند و توجهی به فراخوان تعطیلی نداشتهاند. گزارشها از شهرهای دیگر و بازارهای بزرگ در مراکز استانها نیز حاکی از شکست پروژه اعتصاب سراسری است.
پیش از این ضدانقلاب سراغ کامیونداران رفته بود که این موضوع هم با هوشیاری کامیونداران مواجه شد.
* مشکلات باعث اعتصاب ما نمیشود
رئیس کانون سراسری کامیونداران ایران در این باره گفت: رانندگان کامیونها اعتصاب نکرده و همواره در حال حمل کالا از بنادر و پایانههای ترانزیتی هستند. فیروز خدایی گفت: در حال حاضر هیچ مشکلی در پایانههای بار نداریم و توزیع بار به طور کامل انجام میشود. کامیونداران نیز در حال حمل بار بویژه کالاهای اساسی هستند. به گفته وی، در برخی مسیرهای تردد کامیونها در طول شب شاهد سنگپرانی به رانندگان و کامیونداران هستیم که به رانندگان توصیه شده برای احتیاط در طول روز تردد کنند. خدایی میگوید: رانندگان کامیون مشکلاتی از جمله مشکل سوخت، لاستیک و روغن موتور دارند اما هیچیک از این مشکلات منجر به اعتصاب یا حمل نکردن کالا از بنادر یا پایانههای ترانزیتی نمیشود.
* آخرین حربه، حمله به کامیونداران
آشوبطلبان زمانی که با سد هوشیاری کامیونداران مانند بازاریها مواجه شدند بار دیگر تنها منطق خود یعنی زور، ارعاب و تهدید را به کار گرفتند. از ابتدای هفته تصاویری از تیراندازی به کامیونهای فعال در جادهها منتشر میشود و در برخی از ویدئوها حتی جریانات ضدایرانی اقدام به رجزخوانی علیه کامیونداران میکنند.
آنها به دنبال القای ناامنی در جادههای کشور هستند. حتی اقداماتی همچون میخپاشی و سنگپراکنی به کامیونها گزارش شده است. دلیل اصلی توجه این جریان به صنفی مانند کامیونداران این است که در خیال خام خود میخواهند به شبکه نظام توزیع کشور که از آن میتوان به عنوان خون در بدنه اقتصاد کشور یاد کرد صدمه وارد کنند.
ارسال به دوستان
افزایش ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون تومانی قیمت خودرو در بازار آزاد طی یک ماه اخیر
قیمت خودرو دوباره ترمز برید
گروه اقتصادی: بررسی آخرین وضعیت بازار خودرو نشان از تلاطم و آشفتگی این بازار دارد. در وضعیتی که نوسان قیمت دلار، سیگنال افزایش قیمت خودروهای خارجی را میدهد، در عمل هنوز واردات خودرو انجام نشده و نتوانسته تب تورمی بازار را کنترل کند. از سوی دیگر مازاد تقاضای خودروی داخلی با وجود افزایش تولید نسبت به سال گذشته همچنان باقی مانده و در نتیجه تورم آن تشدید میشود. بررسی بازار خودرو در بازه زمانی یک ماهه نشان میدهد قیمتها بین ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان در مدلهای مختلف افزایش داشته است.
بازار خودرو پس از چند ماه سکوت و ثبات نسبی، طی یک ماه گذشته مجدد دچار نوسان و افزایش قیمت محسوس بین ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان شده است. بر این اساس روز گذشته پراید ۱۱۱ معادل ۲۱۴ میلیون تومان، پراید ۱۳۱ معادل ۲۰۰ میلیون، تیبا هاچبک ۲۲۴ میلیون، تیبا صندوقدار ۲۱۹ میلیون، ساینا ۲۳۰ میلیون، کوییک دندهای ۲۲۹ میلیون و کوییک اتوماتیک پلاس ۳۱۲ میلیون تومان در بازار آزاد قیمت خورد.
همچنین پژو ۲۰۶ تیپ ۲ معادل ۳۴۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ معادل ۴۱۰ میلیون، پژو پارس ساده ۳۷۰ میلیون، دنا معمولی ۴۴۵ میلیون، رانا پلاس ۳۵۰ میلیون و سمند LX ساده ۳۳۸ میلیون تومان در بازار آزاد قیمت خورده است.
بررسی بازار خودرو حکایت از آن دارد معاملات قابل توجهی در بازار انجام نمیشود و بازار در یک رکود نسبی به سر میبرد؛ نکته مهم اینکه اگر چه قیمت خودرو همواره متناسب با نوسانات نرخ دلار افزایش مییافت اما مؤلفه دیگری هم در تغییر قیمت خودرو اثرگذار بوده و آن عرضه کم خودرو به بازار است.
بر همین اساس نیز، هم مشتریان واقعی و هم فروشندگان، به امید تغییر وضعیت عرضه و انتظار برای رسیدن خودروهای وارداتی به بازار کشور، از معاملات عقبنشینی کرده و بازار خودرو پیش از موعد در یک خواب زمستانی فرو رفته است.
البته آنطور که متولیان وزارت صمت میگویند تعدادی از خودروهای وارداتی به پشت مرزهای کشور رسیدهاند اما با این وضعیت قیمت دلار در بازار، باید منتظر ماند و دید این خودروها با چه قیمتی عرضه خواهند شد. پیش از این مسؤولان اعلام کرده بودند خودروهای خارجی با قیمتهای اقتصادی و از محدوده ۲۰۰ میلیون تومان به بالا عرضه خواهند شد، این در حالی است که ارزانترین خودروی ایرانی مربوط به پراید ۱۳۱ با قیمت ۲۰۰ میلیون تومان است، بنابراین اینکه خودروی خارجی نیز همقیمت با خودروهای همردیف با پراید و تیبا عرضه شود، جای سوال است.
* عاملی برای کاهش قیمت وجود ندارد
بررسی قیمتهای ثبت شده در سایتهای آگهی خودرو نیز پس از گذشت هفتهها از سقفشکنی دلار، حکایتگر بلاتکلیفی و سردرگمی بازار است.
قیمت خودرو همگام با افزایش نرخ دلار شروع به افزایش کرد اما هنگامی که نوسانات دلار متوقف شد، خودرو درگیر افزایش قیمتها بود که البته همچنان نیز ادامه دارد.
عماد جعفری، کارشناس صنعت خودرو درباره تاثیر عرضه خودرو در بورس کالا بر قیمت خودرو گفت: عرضه خودرو در بورس کالا تنها به دولت کمک میکند و کمکی به کاهش قیمتها نمیکند.
این کارشناس توضیح داد: از طرف دیگر، سودی که از عرضه خودرو در این محیط به دست میآید، نه به جیب مصرفکنندگان میرود و نه خودروسازان که آن را در راستای پیشرفت خود استفاده کنند.
وی افزود: برای کاهش قیمت خودرو تنها باید دست واسطهها را کوتاه کرد و عرضه خودرو در بورس کالا چنین کاری را انجام نمیدهد. در حال حاضر نیز هیچ عاملی برای کاهش قیمت خودرو وجود ندارد و به نظر میرسد بازار به همین روند افزایش قیمت خود ادامه دهد.
* شکاف قیمتی بیش از اندازه یک خودرو!
یکی از نتایج سیاستگذاری غلط در حوزه خودرو، ایجاد شکاف قابل توجه قیمتی میان قیمت کارخانه و بازار آزاد در خودروهای داخلی است. در همین ارتباط اگر به عنوان نمونه برخی خودروها را مورد بررسی قرار دهیم، در حال حاضر قیمت پژوپارس سال در بازار آزاد حدود 370 میلیون تومان است، در حالی که قیمت کارخانه این خودرو 176 میلیون تومان است که نشان از شکاف نزدیک به 200 میلیون تومانی است. این اختلاف قیمت تنها با افزایش میزان تولید خودرو و عرضه آن در بازار کاهش خواهد یافت و با روند قرعهکشیهای قطرهچکانی وزارت صمت، این اختلاف قیمت تشدید خواهد شد.
* افزایش کف قیمت کارخانهای خودروها
حذف خانواده تیبا و ساینای معمولی از سبد محصولاتی سایپا سبب بالا آمدن کف قیمت کارخانهای خودرو شد. با حذف این خودروها کف قیمت خودرو در کارخانه بیش از 50 درصد رشد را تجربه کرد.
بر اساس اعلام وزارت صمت، ۲ عضو خانواده تیبا (تیبا صندوقدار و تیبا 2) و ساینا از خط تولید خارج شدند. خروج این خودروها از خط تولید باعث شد ارزانترین محصولات سبد ۲ خودروساز بزرگ کشور از دور خارج شوند. تیبا صندوقدار با قیمتی حدود 120 میلیون تومان (قیمت کارخانه) ارزانترین محصول حاضر در سبد محصولاتی ۲ خودروساز بزرگ کشور محسوب میشد. ساینا معمولی نیز در مبدأ قیمتی حدود 124 میلیون تومان داشت. تیبا 2 نیز با قیمتی حدود 127 میلیون تومان جایگاه سوم ارزانترین خودرو در سبد محصولاتی ایرانخودرو و سایپا را به خود اختصاص داده بود. حالا با حذف خانواده تیبا و ساینا، کوییک با قیمتی حول و حوش 180 میلیون تومان، عنوان ارزانترین خودروی کارخانهای سایپا را تصاحب خواهد کرد. این رشد قیمت با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور سبب خواهد شد بخش دیگری از خریداران به دلیل ناتوانی در تامین مبلغ مورد نظر برای خرید خودرو از دور خارج شوند.
بر همین اساس لازم است پلتفرمهای اقتصادی از سوی خودروسازان تولید و عرضه شود تا کف قیمتی برای خودروهای داخلی کاهش یابد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|