|
اخبار
رهاسازی کامل گندک دماوند از دست زمینخواران
از ساعت ۵ صبح دیروز یکشنبه، هفتمین مرحله عملیات رفع تصرف ۳۰ هکتار از اراضی ۱۱۰۰ هکتاری گندک دماوند آغاز و با پایان این مرحله، پاکسازی کامل این منطقه انجام شد. اراضی گندک دماوند طی ماههای اخیر مورد تصرف برخی سودجویان قرار گرفته بود؛ از ۱۱۰۰ هکتار پلاک اصلی ۵۳ گندک، ۳۰ هکتار زمین دست متصرفان بود که بتدریج از فروردین سال جاری تاکنون رفع تصرف شد. اقدامات حفاظتی و قانونی برای رفع تصرف اراضی گندک از ابتدای سال جاری آغاز شد و هر ماه آزادسازی بخشی از زمینها انجام شد. خردادماه اعلام شد که ۲۴ هکتار از اراضی مذکور در منطقه زیبادشت دماوند شامل ۸۴ قطعه با هماهنگی دادستانی، دستور قضایی و همکاری شهرداری دماوند آزادسازی و 4 زمینخوار بزرگ آن دستگیر شدند. بخشی از زمینها هنوز در تصرف زمینخواران بود که بنا بر اعلام مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از ساعت ۵ صبح یکشنبه عملیات رفع تصرف آن آغاز و در نهایت آزاد شد. خلیل محبتخواه، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران رفع تصرف اخیر گندک را ۲۴ قطعه و در مجموع ۲۱ هزار مترمربع به ارزش ۱۲۵ میلیارد تومان اعلام و از تلاش مدیرکل راهوشهرسازی شرق استان تهران، دادستانی دماوند و همراهی نیروی انتظامی در این زمینه تشکر کرد.
***
مقاومسازی ۱۴ پل در تهران طی سال جاری
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران از مقاومسازی ۱۴ پل در سال جاری خبر داد و گفت: از ۷۵۳ پل موجود در تهران، ۴۵ درصد بتنی و ۵۵ درصد فلزی است. محمد آقامیری در جلسه شورای شهر تهران به ارائه گزارشی درباره مقاومسازی پلهای شهر تهران پرداخت و با بیان اینکه تهران ۷۵۳ پل دارد که عمر برخی از آنها به بیش از ۶۰ سال میرسد، گفت: قبل از انقلاب فقط ۳۹ تقاطع و ۴۷ پل داشتیم اما حالا این عدد به ۵۵۱ پل و ۳۳۳ تقاطع میرسد. وی با بیان اینکه از ۷۵۳ پل موجود در تهران ۴۵ درصد بتنی و ۵۵ درصد فلزی است، گفت: تعداد ۱۹ پل در سالهای ۹۳ تا ۹۶ مقاومسازی شده و از سال ۹۶ تا سال قبل نیز تنها 4 پل مقاومسازی شده بود اما در سال جاری مقاومسازی ۱۴ پل فعال شده و ۸۰ تعمیر تخصصی نیز انجام شده است، همچنین مطالعات 6 طرح نیز به اتمام رسیده است. عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در این میان مناطق موظف شدند ۴۴۱ پل را مقاومسازی کنند، گفت: ۷۴ پل یعنی بیشترین پلها در منطقه ۴ و کمترین تعداد پل در منطقه ۹ است.
***
قتل ۴ عضو یک خانواده
به دست داماد سابق در شهر قدس
فرمانده انتظامی غرب استان تهران از دستگیری فردی که اقدام به قتل 4 نفر از اعضای خانواده همسر سابقش کرده بود، خبر داد. سردار کیوان ظهیری در تشریح جزئیات این خبر گفت: چندی پیش تماسی با مرکز فوریتهای پلیسی۱۱۰ برقرار شد که حاکی از وقوع قتل در شهرستان قدس بود. در پی این تماس بلافاصله ماموران انتظامی و تیمی از کارآگاهان پلیس آگاهی شهر قدس برای بررسی موضوع به محل حادثه اعزام شدند. وی با اشاره به حضور ماموران در محل حادثه افزود: حضور ماموران در محل و انجام بررسیهای اولیه نشان داد داماد خانواده به دلیل اختلاف خانوادگی با سلاح گرم اقدام به قتل ۴ نفر از اعضای خانواده همسرش کرده و از محل قتل متواری شده است. فرمانده انتظامی غرب استان تهران با بیان اینکه رسیدگی به موضوع در دستور کار فوری ماموران قرار گرفت، گفت: ماموران پلیس آگاهی شهرستان قدس با انجام کار اطلاعاتی و استفاده از روشهای پلیسی، متهم به قتل را مورد شناسایی قرار داده و پس از هماهنگی با مقام قضایی و در جریان عملیات پلیسی این فرد را در عرض کمتر از 2 ساعت در مخفیگاهش واقع در فاز یک شهر اندیشه دستگیر و به مقر انتظامی منتقل کردند. بر اساس اعلام مرکز اطلاعرسانی پلیس غرب استان تهران، سردار ظهیری با اشاره به انجام بازجویی از متهم دستگیر شده، گفت: متهم تحت بازجویی قرار گرفت و در جریان آن در حالی که در مواجهه با شواهد و ادله چارهای جز اعتراف نداشت به قتل 4 نفر از اعضای خانواده همسر سابق خود اعتراف و انگیزه خود را اختلافات خانوادگی و مصرف مواد مخدر عنوان کرد.
***
تمدید مهلت شرکت در رویداد «حرکت بابرکت» تا ۱۰ دی
مهلت شرکت در رویداد ملی «حرکت با برکت» تا ۱۰ دیماه تمدید شد. به گزارش روابط عمومی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، با توجه به استقبال و درخواست علاقهمندان و ایدهپردازان، مهلت شرکت در رویداد ملی «حرکت با برکت» تا ۱۰ دیماه جاری تمدید شد. کارشناسان، نخبگان، اعضای هیأت علمی، چهرههای دانشگاهی، شرکتهای دانشبنیان و سازمانهای مردمنهاد میتوانند طرحها و ایدههای خلاقانه، فناورانه، کارآفرینانه و دانشبنیان خود را در حوزه اشتغالزایی معلولان به رویداد «حرکت با برکت» ارائه دهند. رویداد ملی «حرکت با برکت» به عنوان نخستین رویداد کارآفرینی ویژه افراد دارای معلولیت، قرار است به شناسایی و حمایت از طرحها و ایدههای برتر در حوزه اشتغالزایی برای معلولان بپردازد. بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام رویداد ملی «حرکت با برکت» را با هدف فرهنگسازی و ایجاد ظرفیت برای توانمندی معلولان با مشارکت سازمان بهزیستی کشور و موسسه رعد الغدیر برگزار میکند. تاکنون تعداد قابل توجهی طرح و ایده به رویداد «حرکت با برکت» رسیده و پیشبینی میشود با تمدید شرکت مهلت، طرحهای بیشتری به دبیرخانه ارسال شود. فعالان و ایدهپردازان این حوزه میتوانند ایدهها و طرحهای خود در حوزه اشتغال معلولان، اشتغال معلولان در زمینه بنگاهمحور، خوداشتغالی معلولان و حوزه تولید خدمات و محصولات مورد نیاز معلولان را به آدرس event.barkat.ir ارسال یا با دبیرخانه رویداد به شماره تلفن ۶۳۴۶۸۸۸۸- ۰۲۱ تماس حاصل کنند.
ارسال به دوستان
احتکار ۸ تن آنتیبیوتیک در انبار لبنیات
8 تن ماده اولیه شربت آنتیبیوتیک در انبار یک شرکت لبنیاتی کشف و ضبط شد. به گزارش مهر، نماینده سازمان غذا و دارو در این باره گفت کشف ۸ تن مواد اولیه شربت کوآموکسی کلاو، برای مصرف 2.5 ماه در کشور کافی است. گفته میشود این مواد اولیه دارویی سال ۹۹ وارد و احتکار شده است.
ارسال به دوستان
میانگین ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری نسبت به سال گذشته 14 درصد افزایش داشته است
حال خوب سدها
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در گفتوگو با «وطنامروز»: بارشهای زمستانی مناسب پیشبینی میشود
گروه اجتماعی: با ورود چند سامانه بارشی به کشور در پاییز امسال، اغلب استانها از نیمه دوم آبان با بارش باران و برف در ارتفاعات مواجه شدند. در پی این بارشها حجم ورودی آب به سدهای کشور افزایش یافته و طبق پیشبینی کارشناسان هواشناسی، بارشها در زمستان بهتر خواهد بود و حجم ورودی آب بیشتری به سدها را شاهد خواهیم بود. بنا بر این گزارش میزان آب ورودی به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر تا ۱۹ آذرماه) نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با رشد ۱۴ درصدی همراه شد، همچنین نسبت به ۵ آذرماه نیز یک درصد رشد نشان میدهد. میزان کل ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه) تا ۱۹ آذرماه در حالی به رقم ۳ میلیارد و ۴۳ میلیون مترمکعب رسیده که این رقم در مدت مشابه پارسال 3.01 میلیارد مترمکعب بود که رشد ۱۴ درصدی نشان میدهد. همچنین این عدد در ۵ آذرماه 2.7 میلیارد مترمکعب بود که با یک درصد رشد روبهرو شده است. بر اساس اعلام دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور، حجم آب موجود در سدهای کشور نیز از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۹ آذرماه به رقم 18.02 میلیارد مترمکعب رسید، این رقم در سال گذشته 17.56 میلیارد مترمکعب بود که رشد ۳ درصدی نشان میدهد. وضعیت خروجی آب از سدها هم اینگونه است که در این مدت ۴ میلیارد و ۵۵ میلیون مترمکعب آب از سدها خارج شده است. سال آبی گذشته رقم خروج آب از سدها ۴میلیارد و ۷۵ میلیون مترمکعب بود.
* سدهای هرمزگان همچنان در وضعیت خوب
در این بین وضعیت سدهای استان هرمزگان از بقیه سدهای کشور بهتر است، بهگونهای که سد استقلال با ۱۴۱ میلیون مترمکعب آب با رشد ۱۴۷ درصدی ذخیره آب نسبت به پارسال همراه شده است. میزان پر بودن این سد اکنون ۵۹ درصد است. سد شمیل و نیان هم با ۴۱ میلیون مترمکعب آب، رشد ۱۸۷ درصدی نسبت به سال آبی پارسال دارد و میزان پرشدگی آن به ۴۱ درصد رسیده است. درصد پرشدگی سدهای کشور هم که هفته گذشته ۳۷ درصد بود بدون تغییر باقی ماند. میزان آب ورودی به سدهای کشور از ابتدای سال آبی به نسبت سال گذشته مناسب بوده و طبق گزارشهای موجود ذخایر سدهای کشور از ابتدای مهر تا ۱۴ آذر امسال، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲درصد رشد کرده است. همچنین بر اساس آمار، مجموع ذخایر 5 سد استان تهران 290 میلیون متر مکعب پرشدگی دارد که 15 درصد حجم کل سدها را شامل شده است. همچنین میزان بارشها در روزهای 13 و 14 آذر سال 1401 در حوزه آبریز سد طالقان 10.5 میلیمتر، حوضه آبریز سد لتیان 19 میلیمتر، حوضه آبریز سد ماملو 21.2 میلیمتر و حوضه آبریز سد لار 23 میلیمتر بوده است.
* احتمال بارشهای مناسب در زمستان
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در گفتوگو با «وطنامروز» درباره رشد میزان ورودی آب به سدهای کشور گفت: البته محاسبه ورودی آب به سدهای کشور میانگینی از مجموعه منابع آبی است که در پی بارشهای پاییزه شکل گرفته است که این بارشها در استانهای مختلف متفاوت است، به طور مثال بارشها طی 3 ماه اخیر در استانهای چهارمحالوبختیاری، کهگیلویهوبویراحمد، بوشهر، فارس، لرستان و... تا حدودی مناسب بوده اما در برخی استانها چون تهران، البرز، سمنان و قزوین بارش آنچنانی رخ نداده است؛ بنابراین در مجموع افزایش میزان ورودی آب به سدهای کشور به دلیل بارشها و همچنین عدم تبخیر آب در این فصل بوده است. احد وظیفه در پاسخ به اینکه پیشبینی شما از میزان بارندگیها در کشور تا پایان آذر و در نهایت دیماه چگونه است، اظهار داشت: بارشهای پاییزی طی 10 روز آینده به صورت پراکنده البته نهچندان قوی در استانهای غرب، جنوب غربی، شرق و سواحل شمالی اتفاق میافتد اما برای تامین منابع آبی شاید خیلی چشمگیر نباشد ولی طبق پیشبینیها این احتمال وجود دارد که شرایط بارشها در ماههای زمستانی مناسب باشد. وی خاطرنشان کرد: بارشهای زمستانی در کشور معمولا تامینکننده مخازن آب برای مصارف تابستان است که طبق پیشبینی دادههای جوی و هواشناسی، بارشهای در زمستان امسال نسبتا مناسب خواهد بود.
* مصرف آب در تهران؛ همچنان در اوج
مدیر بهرهبرداری از تأسیسات آب شهری شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: تهران برای به پایداری رسیدن منابع آبی، نیازمند ۲۸۳ میلیمتر بارش در سال است، در حالی که متوسط بارندگیهای سال گذشته این استان ۲۰۷ میلیمتر بوده است. علیاکبر ملکوتی افزود: در حالی که کمتر از۱۰ روز تا آغاز زمستان باقیمانده، استان تهران تنها ۳۱ میلیمتر بارش داشته است و همچنان اوج مصرف آب در این کلانشهر بر مدار ۴۰ هزار لیتر در ثانیه است؛ این میزان مصرف آب برای روزهای سرد بویژه چنین شرایطی بالاست. وی ادامه داد: در روزهای اخیر ذخیره روزانه آب مخازن شهر تهران یک میلیون مترمکعب بوده است، در صورتی که در شرایط نرمال ذخیره مخازن آب شهر تهران باید یک میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب باشد.
ارسال به دوستان
ادامه بارشهای پراکنده در اغلب استانها
برف و بوران برخی راههای مواصلاتی را بست
بارش برف و باران در برخی استانهای کشور که از عصر شنبه تا صبح دیروز ادامه داشت، موجب شد برخی محورهای مواصلاتی بسته شود. در این باره رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ترافیک فراجا دیروز اعلام کرد: شب گذشته در پی بارش برف و بوران، محور جاده بوئین ـ خوانسار به صورت موقت مسدود شده بود که امروز (دیروز - یکشنبه) پس از ایمنسازی بازگشایی شد. سرهنگ احمد شیرانی همچنین افزود: بارش برف در برخی جادههای کشور و محورهای استانهای اصفهان، چهارمحالوبختیاری، فارس و کرمان باعث ترافیک نیمهسنگین شده بود. همچنین رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش باران در برخی نقاط کشور، تداوم آلودگی هوا در برخی کلانشهرها تا سهشنبه و افزایش دما در بیشتر استانها خبر داد. به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، با گذر متناوب امواج تراز میانی جو از غرب کشور دوشنبه ۲۱ آذر (امروز) در برخی نقاط واقع در شمال غرب، غرب و جنوب غرب کشور افزایش ابر، گاهی رگبار پراکنده باران و برف و وزش باد رخ میدهد. صادق ضیاییان افزود: سهشنبه 22 آذر نیز برای مناطقی از شمال غرب و دامنههای جنوبی البرز واقع در قزوین، البرز و تهران، همچنین در جنوب غرب کشور واقع در خوزستان، کهگیلویهوبویراحمد، چهارمحالوبختیاری و استانهای اصفهان، غرب فارس و بوشهر ابرناکی، رگبار باران گاهی رعدوبرق و وزش باد پیشبینی میشود و در مناطق سردسیر و ارتفاعات بارش برف انتظار میرود. ضیاییان ادامه داد: چهارشنبه 23 آذر در غرب کشور همچنین در جنوب آذربایجان غربی و استان کردستان بارش باران و برف رخ میدهد؛ این وضعیت پنجشنبه ۲۴ آذر در غرب، جنوب غرب و در استانهای بوشهر، غرب فارس و جنوب اصفهان، همچنین در شمال آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی ادامه خواهد داشت. وی در ادامه افزود: تا روز سهشنبه در شهرهای صنعتی و پرجمعیت واقع در شمال غرب، غرب و دامنههای جنوبی البرز آلودگی هوا تداوم دارد. به گفته ضیاییان، از دوشنبه تا اواخر هفته افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور رخ خواهد داد. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی روزهای آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران دوشنبه ۲۱ آذر کمی ابری و غبارآلود، بتدریج افزایش ابر و در بعدازظهر وزش باد ملایم با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۹ درجه سانتیگراد و روز سهشنبه ۲۲ آذر نیمهابری تا ابری همراه با غبار محلی و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۴ و حداکثر دمای ۱۰ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
* آغاز طرح زمستانی امدادونجات از ۲۳ آذر
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر کشورمان با بیان اینکه طرح امداد زمستانه هلالاحمر از ۲۳ آذر آغاز میشود، جزئیات اجرای این طرح را تشریح کرد. مهدی ولیپور با اشاره به آغاز طرح امداد زمستانه جمعیت هلالاحمر از ۲۳ آذر گفت: مانند سالهای گذشته طرح امداد زمستانه جمعیت هلالاحمر با محوریت سازمان امدادونجات به منظور امدادرسانی در جادههای کشور قبل از آغاز فصل زمستان شروع میشود. وی با اشاره به فعالیت ۵۷۵ پایگاه ثابت و ۱۰۰ پست موقت در گردنههای خطرناک و در طول طرح زمستانه، اظهار کرد: ۴۶۴ شعبه و دفتر نمایندگی، ۳۰۵ مرکز پشتیبانی امدادی، ۳۲ مرکز کنترل و هماهنگی عملیات استان، ۳۵ مرکز آنست و ۲۲ مرکز امداد هوایی در این طرح شرکت میکنند که در مجموع ۱۵۳۳ مرکز امدادی و پایگاهی را شامل میشود. به گفته رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلالاحمر کشور، در این طرح بیش از ۳۵۰۵ خودروی عملیاتی شامل ۱۰۶۳ دستگاه آمبولانس، ۱۲۷۰ خودروی امدادی، ۱۹ اتوبوس امدادی، ۴۵۶ خودروی نجات، ۵۰ خودروی ویژه عملیات، ۱۱ خودروی فرماندهی عملیات، ۴۸۰ موتوسیکلت امدادی، ۱۲۲ موتورلانس و ۱۹ فروند بالگرد شرکت میکنند. ولیپور با اشاره به حضور ۱۳ هزار امدادگر در این طرح افزود: ۴۵۰۰ تیم عملیاتی فعال، ۳۱ تیم واکنش سریع، ۲۲ هزار داوطلب تخصصی امداد و نجات و ۳۴۰۰ نیروی عملیاتی تخصصی کادر، در این طرح حضور دارند. وی یک از معضلات امدادرسانی به افراد در راه مانده را نبود علائم و نشانههای رانندگی در جادهها و تونلها دانست و ادامه داد: همین مساله باعث میشود بسیاری از رانندگانی که در راه ماندهاند، ندانند در کجا هستند و بنابراین نتوانند محل دقیق خود را به ما بگویند که این مساله باعث کند شدن امدادرسانی میشود. رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلالاحمر یکی دیگر از مشکلات پیشرو برای امدادرسانی را خاموش بودن روشنایی جادهها دانست و تاکید کرد که این مشکلات با سازمانها، ارگانها و وزارتخانههای مربوطه مطرح شده است و بزودی حل میشود.
ارسال به دوستان
مدارس تهران به دلیل تداوم آلودگی هوا امروز و فردا هم غیرحضوری شد؛ ضرورت استفاده از ماسک N95
جولان آلایندهها در پایتخت
26 هزار نفر در سال به دلیل آلودگی هوا دچار مرگ زودرس میشوند
تداوم آلودگی هوا در تهران مدارس این کلانشهر را دوباره به تعطیلی کشاند. سازمان هواشناسی کشور نیز با اشاره به افزایش آلودگی هوا در ۷ استان تهران، البرز، اراک، ارومیه، تبریز، اصفهان و سمنان تا چهارشنبه ۲۳ آذر با صدور هشدار زردرنگ از پایداری جو، آلودگی هوا، سکون هوا و افزایش غلظت آلایندههای جوی خبر داد. در این شرایط جوی احتمال افزایش غلظت آلایندهها، افزایش شاخصهای آلودگی هوا، کاهش کیفیت هوا در حد ناسالم برای گروههای حساس و در صورت عدم مهار منابع آلاینده (ثابت و متحرک) در مناطق پرتردد، ناسالم برای همه وجود دارد. انباشت آلاینده در پایتخت دیروز طوری بود که معاون استاندار تهران از «غیرحضوری» شدن مدارس در مقاطع ابتدایی و متوسطه برای دوشنبه و سهشنبه ۲۱ و ۲۲ آذرماه در تمام شهرستانهای استان تهران جز فیروزکوه، پردیس، دماوند و رودهن خبر داد.
عابد ملکی با اشاره به تداوم آلودگی هوا در تهران و تشکیل جلسه دوباره کمیته اضطرار آلودگی هوا در استانداری در تشریح مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران گفت: جلسه اضطرار آلودگی هوا یکشنبه با حضور اعضا برگزار شد که با توجه به ادامه تشدید آلایندگی هوا مقرر شد دوشنبه و سهشنبه ۲۱ و ۲۲ آذرماه تمام مدارس مقطع ابتدایی و متوسطه شهرستانهای استان تهران جز فیروزکوه، پردیس، دماوند و شهر رودهن به صورت غیرحضوری فعالیت کنند. مهدهایکودک و پیشدبستانیها نیز در تمام شهرستانهای استان تهران جز فیروزکوه، پردیس، دماوند و شهر رودهن تعطیل و فعالیتهای ورزشی نیز در روزهای دوشنبه و سهشنبه ممنوع خواهد بود. وی در ادامه افزود: از شهروندان درخواست میکنیم از ترددهای غیرضرور خودداری و در صورت لزوم حتما از ماسک مناسب N95 استفاده کنند. به گفته ملکی، همچنین فروش طرح ترافیک نیز طی این 2 روز متوقف است و فعالیت کارخانههای شن و ماسه نیز تا روز چهارشنبه متوقف میشود. وی ادامه داد: روسای ادارات با تقاضای مرخصی مادران دانشآموزان موافقت کنند.
* تهران؛ بیست و یکمین پایتخت آلوده دنیا
رئیس کمیسیون حملونقل شورای شهر تهران اعلام کرد از بین ۱۱۳ کشور، ایران رتبه ۲۴ آلودگی هوا را دارد و در بین ۱۰۷ پایتخت دنیا نیز تهران رتبه ۲۱ آلایندگی را دارد. جعفر تشکریهاشمی با بیان اینکه سالانه بیش از ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر به علت آلودگی هوا در دنیا دچار مرگ زودرس میشوند که چهار و نیم میلیون نفر به دلیل ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون جان خود را از دست میدهند، گفت: نکته قابل توجه این است که آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ و میر در دنیاست اما در کشورهای در حال توسعه سومین عامل محسوب میشود و این در حالی است که آلودگی هوا آثار ظاهری ندارد اما در کودکان، سالمندان، مادران باردار و... تاثیر زیادی میگذارد و آلایندههایی همچون ازون، ذرات معلق، نیتروژن، دی اکسید کربن و... از گازهای تهدیدکننده سلامت هستند که در گرفتگی عروق، سرطانها، عفونتهای ریوی و مرگ و میر نوزادان اثر میگذارند. وی با تاکید بر اینکه بررسیها نشان داده صنایع و سوخت خودروها از عوامل اصلی تولید آلایندههای کمتر از 2.5 میکرون هستند و کربن سیاه نیز برای سلامت بسیار مضر بوده و بر تغییرات آب و هوایی اثر میگذارد، گفت: به لحاظ روانی آلودگی هوا موجب خشونت، اضطراب و افسردگی افراد میشود. این در حالی است که بیش از ۲۶ هزار نفر در سال به دلیل آلودگی هوا دچار مرگ زودرس میشوند و هزینههای ناشی از آلودگی هوا را نیز حدود ۳۰ میلیارد دلار برآورد کردهاند. تشکریهاشمی گفت: خودروهای فرسوده ۲۵ برابر خودروهای یورو۲ آلودگی تولید میکنند.
وی با اشاره به تجربیات سایر کشورها در حل مشکل آلودگی هوا گفت: یکی از راههای زودبازده نصب فیلتر جاذب دوده در اتوبوسهای دیزلی و کامیونهای شهری و جایگزینی موتورهای کاربراتوری، تعویض کاتالیست تاکسیها و مدیریت تقاضای سفر از طریق خدمات دولت الکترونیک و مناسبسازی سوخت است. همچنین نوسازی ناوگان اتوبوسرانی، توسعه مترو و جلوگیری از مازوتسوزی نیز از دیگر راهکارهای مکمل محسوب میشود.
شاخص کیفیت هوای تهران دیروز نیز همچون روزهای گذشته در شرایط ناسالم قرار گرفت؛ آنطور که عدد شاخص کیفیت بر روی 145 بود.
***
قوه قضائیه با دستگاههای مقصر در آلودگی هوا برخورد کند
آلودگی هوا داد اعضای شورای شهر را هم درآورد. عضو شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد از عملکرد نهادها و سازمانهای مربوط مقابله با معضل آلودگی هوا، نسبت به عدم مسؤولیتپذیری آنها تذکر داد و از قوهقضائیه خواست با نهادهایی که مسؤولیت خود را به درستی انجام نمیدهند، برخورد کند. حبیب کاشانی در یکصد و سیزدهمین جلسه شورای ششم در تذکری درباره معضل آلودگی هوا خطاب به نهادها و سازمانهای مختلف که مسؤولیت حل این معضل را برعهده دارند، اظهار کرد: در طول ۴۳ سال عمر انقلاب اسلامی هنوز یک نهاد پیدا نشده است که بگوید دلیل این آلودگی هوا، خطای انسانی است، هنوز کسی حاضر نشده به احترام این عدم مسؤولیتپذیری در قبال این معضل بزرگ از سمت خود کنارهگیری کند. وی افزود: در اینجا ترک فعل اتفاق افتاده است، چه کسی باید پاسخگو باشد؟ چه کسی مسؤولیت کار را برعهده دارد؟ هر نهادی که مقصر این معضل است از جمله خودروسازی، وزارت کشور، شهرداری و محیطزیست، مسؤولیت را بپذیرد؛ گزارش ارائه شده از سوی رئیس کمیسیون حملونقل و ترافیک شورای شهر تهران، آنقدر جامع و کامل است که مورد استناد قوهقضائیه قرار گیرد تا به این طریق مقصر اصلی شناسایی شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|