|
دولت روحانی قیمت دلار را ۶۳۰ درصد افزایش داد
دولت قبل سال ۹۲ دلار را در کانال ۳ هزار تومان تحویل گرفت و با ۶۳۰ درصد افزایش در کانال ۲۷ هزار تومان تحویل داد. سیاستهای مخرب اقتصادی مانند استمرار ارز ترجیحی، استقراض از بانک مرکزی و رشد شدید پایه پولی، فروش سنگین اوراق و ایجاد تعهدات بالا برای آینده و کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی سال ۱۴۰۰، تنها بخشهایی از آنومی اقتصاد کشور در آن مقطع بود.
ارسال به دوستان
اخبار
ورود ۲۰۰ واگن ساخت داخل
به ناوگان حمل ترکیبی کشتیرانی ایران
شرکت حملونقل ترکیبی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با خرید ۲۰۰ دستگاه واگن باری از تولیدکنندگان داخلی، زمینه را برای تسریع در عملیات خدماترسانی به صاحبان بار فراهم کرد. شرکت حملونقل ترکیبی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به منظور توسعه خدماترسانی و کسب بازارهای تازه، ۲۰۰ دستگاه انواع واگنهای باری را از تولیدکنندگان داخلی خریداری کرده است. شرکت حملونقل ترکیبی از شرکتهای تابعه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران طی برگزاری مناقصهای، قرارداد ساخت ۱۰۰ دستگاه واگن لبهبلند را با یکی از سازندگان داخلی منعقد کرده که بزودی این واگنها تحویل شرکت مذکور خواهد شد تا نسبت به بازار حمل مواد معدنی و فله ورود کند. همچنین با راهاندازی کریدورهای فعال در گروه کشتیرانی، این شرکت متعاقباً با برگزاری مناقصه یادشده، ۱۰۰ دستگاه واگن مسطح ۲۶ متری از یکی دیگر از شرکتهای تولیدکننده داخلی خریداری کرد که واگنهای مذکور هماکنون در حال ساخت است. گفتنی است هر دستگاه واگن باری لبهبلند ظرفیت حمل حدود 68.5 تن انواع کالا را دارد که ضمن کاهش زمان حمل، در کاهش مصرف سوخت و کمک به حفظ محیطزیست بسیار مؤثر است. گفتنی است ساخت ۲۰۰ دستگاه واگن یاد شده به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای ۵۰۰ نفر شغل جدید ایجاد کرده است.
***
تداوم کاهش رشد ۱۲ ماهه پایه پولی و نقدینگی
سال جاری رشد خلق پول بانکها و به تبع آن رشد نقدینگی به میزان قابل توجهی کنترل شد. نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی از 42.8 درصد در پایان مهر ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی به 34.3 درصد در پایان مهر ۱۴۰۱ کاهش یافته است. روند رشد 12 ماهه پایه پولی با آغاز به کار دولت سیزدهم و متأثر از رویکرد انضباطگرایانه دولت و سیاستهای پولی و نظارتی فعال بانک مرکزی به طور قابل ملاحظهای کاهشی بوده و از 42.6 درصد در پایان تیر ۱۴۰۰ به 34.5 درصد در پایان مهر ۱۴۰۱ رسید.
بر اساس این گزارش، پس از انتشار اطلاعات پولی و بانکی مهرماه در نشریه الکترونیک گزیده آمارهای اقتصادی در پایگاه اطلاعرسانی بانک مرکزی، تحلیلهای متفاوتی در برخی رسانهها و مطبوعات در این باره ارائه شده که ضروری است مطالب زیر در راستای شفافیت و تنویر افکار عمومی و با هدف درک درست و دقیق این تحولات مورد توجه قرار گیرد: بررسی رشد نقدینگی در مهر ۱۴۰۱ حاکی از تداوم روند کاهشی این متغیر همچون ماههای گذشته است به طوری که حجم نقدینگی در پایان مهر ۱۴۰۱ به رقم 56769.7 هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به پایان سال ۱۴۰۰ معادل 17.5 درصد رشد نشان میدهد. پایه پولی نیز در پایان مهر ۱۴۰۱ با رشدی معادل 18.0 درصد نسبت به پایان سال ۱۴۰۰ به 7129.3 هزار میلیارد ریال رسیده است. همچنین پایه پولی در 12 ماهه منتهی به پایان مهر ۱۴۰۱ معادل 34.5 درصد رشد داشته که نسبت به رشد دوره مشابه سال قبل (36.4 درصد) 1.9 واحد درصد کاهش نشان میدهد. لازم به ذکر است روند رشد 12 ماهه پایه پولی با آغاز به کار دولت سیزدهم و متأثر از رویکرد انضباطگرایانه دولت و سیاستهای پولی و نظارتی فعال بانک مرکزی به طور قابل ملاحظهای کاهشی بوده و از 42.6 درصد در پایان تیر ۱۴۰۰ به 34.5 درصد در پایان مهر ۱۴۰۱ رسیده است.
***
کدام بانکها بیشتر وام دادند؟
بررسیها نشان میدهد بانکها و مؤسسات اعتباری کشور تا پایان مهر امسال 16.5 درصد بیشتر از پایان سال قبل وام پرداخت کردهاند. طبق اطلاعات منتشر شده از سوی بانک مرکزی، تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات اعتباری تا پایان مهر امسال معادل 4125.6 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به اسفند سال گذشته با رشد 16.5 درصدی همراه شده است. همچنین تسهیلات قرضالحسنه، 10.4 درصد از کل تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات اعتباری قرضالحسنه را تشکیل داده و حجم عمده عملکرد تسهیلاتی بانکها مربوط به مرابحه با 37.8 درصد و فروش اقساطی با 14.2 درصد بوده است. از سوی دیگر، بانکهای تجاری در کل 864.1 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردهاند که رشد 16.1 درصدی داشته و سهم وامهای قرضالحسنه از این میزان تسهیلات 110.9 هزار میلیارد تومان است که اعطای این وام از سوی بانکهای تجاری در پایان سال گذشته 27.8 درصد افزایش یافته است. گفتنی است 12.8 درصد وامهای بانکهای تجاری را قرضالحسنه تشکیل میدهد. در بانکهای تجاری کشور نیز سهم عمده تسهیلات پرداختی مربوط به تسهیلات مرابحه با 36.3 درصد معادل 313.9 هزار میلیارد تومان بوده است. علاوه بر این ۱۷ درصد تسهیلات بانکهای تجاری به رقم 146.5 هزار میلیارد تومان در پایان مهرماه به تسهیلات فروش اقساطی اختصاص داشته که این رقم در اسفند سال قبل 152.9 میلیارد تومان بوده است. به طور کلی، سهم عمده تسهیلات پرداختی بانکهای تجاری در پایان مهر امسال به مرابحه، فروش اقساطی و قرضالحسنه اختصاص یافته است.
ارسال به دوستان
آغاز دور دوم سفرهای استانی رئیسجمهور؛ وعدههای دور اول در مسیر عملیاتیشدن
هنگام ثمر
افتتاح تصفیهخانه بیرجند، فولاد قائنات و ۵۰ کیلومتر بزرگراه، در کنار انجام مقدمات احداث راهآهن در سفر دوم رئیسجمهور به خراسان جنوبی
گروه اقتصادی: حالا با گذشت یکسوم دوران دولت سیزدهم و شروع دور دوم سفرهای استانی، میتوان گفت دولت سیدابراهیم رئیسی به هنگام ثمر دادن رسیده است و از این پس در سفرهای استانی باید شاهد افتتاح طرحهایی باشیم که در دور اول سفرها وعده شده بود. به گزارش «وطنامروز»، در روزهای اخیر سیدابراهیم رئیسی در رأس هیاتی متشکل از وزرای دولت سیزدهم به خراسان جنوبی سفر کرد و مورد استقبال مردم این استان قرار گرفت. این در حالی است که در ۲ ماه گذشته شاهد خرده اعتراضها و آشوبهایی در برخی نقاط کشور بودیم اما اینطور که پیداست جریان کار و حرکت و زندگی هنوز ادامه دارد.
یکسوم یا به عبارتی ۱۶ ماه از عمر دولت سیزدهم گذشته است. رسم سفرهای استانی چند هفته پس از تشکیل کابینه سیدابراهیم رئیسی بعد از 8 سال دوباره از سر گرفته شد؛ سفرهایی که در وهله اول ظرف یک سال گذشته صرفا به شناسایی نارساییهایی عمیق دهه 90 و پس از آن وعده گرهگشایی و شروع درمان زخمهای تاریخی دولت روحانی گذشت. حالا دیگر وعدههای دور اول سفرها و تصمیمات کلان اتخاذ شده رفته رفته در حال به بار نشستن و ثمر دادن است.
برای مثال در سفر اخیر به خراسان جنوبی، پروژه تصفیهخانه فاضلاب بیرجند با حدود ۲۳ میلیون یورو سرمایهگذاری، خط تولید ایرانی و کاملا فناور کویر تایر با حدود ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری و کارخانه تولید فولاد قائنات افتتاح شد.
این نشان از آن دارد که حداقل دولت سیزدهم درباره مسائلی که وعده داده پای کار بوده است. ظرف چند ماه گذشته چند پروژه ملی و بزرگ دیگری نیز توسط دولت سیزدهم به ثمر نشسته است که از اصلیترین آنها میتوان به ابرپروژه آبرسانی غدیر خوزستان، آبرسانی سنندج و آبرسانی همدان اشاره کرد.
* پایان 14 سال انتظار
«مجتمع فولاد قائنات» یکی از 8 طرح فولادی کشور و طرحهای اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی است که از زمان احداث آن طی ۱۴ سال گذشته تاکنون وعدههایی برای افتتاح این طرح داده شده بود.
تکمیل، رفع نواقص و تامین زیرساختهای این واحد بزرگ صنعتی در یک سال گذشته با پیگیری مسوولان استان و مشارکت دستگاههای ملی در دستور کار قرار گرفت و با افتتاح رسمی کارخانه احیای مستقیم مجتمع فولاد قائنات، خراسان جنوبی به جمع استانهای دارای صنعت فولاد میپیوندد. برای راهاندازی واحد احیای مستقیم به منظور تولید آهن اسفنجی، ۱۰۰ میلیون یورو هزینه شده است و با توجه به اینکه در راستای تقویت دانش فنی و مهندسی ایرانی و مقابله با تحریمها ۴۵ شرکت داخلی عهدهدار طراحی و تولید قطعات مورد نیاز این مجتمع بودند، در احداث این واحد بالغ بر ۲ میلیون و ۳۵۳ هزار یورو صرفهجویی ارزی شده است.
* حل بحران آب خوزستان
ابرپروژه آبرسانی غدیر که از ۱۰ سال پیش در خوزستان آغاز شده است، طی یک سال اول دولت سیزدهم با دستور رئیسجمهور و وزیر نیرو و نیز تزریق بودجه ویژه به این طرح شتاب زیادی گرفت و در نهایت شهریورماه به بهرهبرداری رسید. با افتتاح این طرح سطح کیفی و کمی آب در غرب استان خوزستان افزایش بسیار چشمگیری داشت و مردم غرب استان بعد از سالها از آب آشامیدنی بسیار باکیفیتی بهرهمند شدند. در طرح آبرسانی غدیر آب رودخانه دز که آبی بسیار باکیفیت است، به شبکه آبرسانی غرب خوزستان تزریق خواهد شد و سختی آب آشامیدنی مردم بعد از سالها به زیر هزار میکروموس بر سانتیمتر خواهد رسید. برای اجرای این طرح تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان هزینه شده که یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن از محل اسناد خزانه تامین شده است.
* وعدهای که محقق شد
مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب شهر بیرجند از معدود طرحهای عمرانی برخوردار از منابع مالی بانکی بینالمللی در استان خراسان جنوبی است که دارای ظرفیت ۲۱ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانهروز یا ۲۵۰ لیتر بر ثانیه است و جمعیت ۱۴۰ هزار نفر را زیر پوشش قرار میدهد. از جمله مصوبات سفر اول رئیسجمهور به خراسان جنوبی در شهریور سال گذشته، اختصاص بیش از ۱۴۵ میلیارد تومان برای تکمیل طرحهای فاضلاب در ۳ شهر بیرجند، فردوس و سربیشه بود که از این مقدار ۶۰ میلیارد تومان برای طرح فاضلاب سربیشه، ۶۰ میلیارد تومان برای طرح فاضلاب فردوس و ۲۵ میلیارد تو مان برای اجرای طرح فاضلاب شهر بیرجند مصوب شده است. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در مراسم افتتاح این طرح گفت: مدول دوم تصفیهخانه بیرجند که از سال گذشته به مرحله بهرهبرداری آزمایشی رسید، امروز رسما افتتاح شد.
حسین امامی افزود: از ابتدای سال ۱۳۹۴ عملیات اجرایی مرحله دوم تصفیهخانه فاضلاب بیرجند آغاز شد و این پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۳ میلیون یورو از محل بانک بینالمللی توسعه و تجارت اکو و ۱۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات عمرانی ملی تکمیل شده است. وی بیان کرد: طرح فاضلاب بیرجند پس از اخذ مجوزهای لازم از شورای اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه کشور و بانک مرکزی از طریق وزارت نیرو به منظور دریافت وام از بانک توسعه و تجارت اکو معرفی شد. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: پساب این تصفیهخانه که امروز به بهرهبرداری رسید، در بخشهایی چون صنعت، کشاورزی و فضای سبز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
* رئیسجمهور: مقدمات احداث راهآهن در خراسان جنوبی فراهم شده
رئیسجمهور در این سفر همچنین گفت: مقدمات احداث راهآهن در خراسان جنوبی فراهم شده است و تلاش میکنیم کار زودتر از موعد به نتیجه برسد.
سیدابراهیم رئیسی، شامگاه جمعه در نشست خبری پایان سفر ۲ روزه به خراسان جنوبی، راهآهن را از وعدههای دولت و ضرورتهای استان در بخش پیوست ریلی برشمرد و گفت: میزان راه آهنی که میتواند استان خراسان جنوبی را از مشکل خارج کند، بالا نیست و تقریبا ۲۷۰ کیلومتر است که باید ایجاد شود.
رئیسجمهور بیان کرد: برنامهریزیها برای اجرای این حجم از پروژه انجام و اعتبارهایی هم در نظر گرفته شده، لذا همه مقدمات از جمله پیمانکار و مجری فراهم است و کار به نحوی آغاز شده است، تنها باید طوری آن را دنبال کنیم که زودتر از موعد مقرر به نتیجه برسد که معتقد هستیم با توجه به ظرفیت نیروی انسانی استان امکانپذیر است.
وی افزود: امروز نمونهای از چهرههای سختکوش استان را در روستای مرزی لانو دیدیم، جوانان پرتلاشی که از بیرجند، خوسف، بشرویه، قاین و نهبندان و نقاط مختلف استان در جادههای سختگذر کار مهم آبرسانی انجام میدهند، از این رو زمان را باید کوتاه کنیم تا مشکلات روستاهایی که مشکل آبرسانی دارند، رفع شود و اعتبارات آن نیز تامین شده که البته باید از مجموعه سپاه و بسیج هم قدردانی کرد.
وی افزود: در این راستا اقدامات آبرسانی در استان را از نظر تامین اعتبار دنبال کردیم تا کارها با جدیت و سرعت دنبال شود، لذا با کمک مردم در روستاها و مجموعههای ارزشی که کار اجرای آبرسانی را دنبال میکنند، امیدواریم در زمانی کوتاه شاهد آبرسانی به روستاها و مناطق باشیم.
* خبر خوش رئیسجمهور به مرزنشینان خراسان جنوبی
رئیسجمهور در دومین روز از سفر به استان خراسان جنوبی، در شهر نهبندان از پرداخت یک نوبت عواید فروش سوخت به مرزنشینان استان خبر داد.
دومین دور سفرهای استانی دولت سیزدهم هم مانند دور نخست از مناطق محروم و این بار با هدف پیگیری مصوبات دور نخست سفرها آغاز شد؛ سفری که نشان میدهد دولت بر عهد خود با مردم برای حضور در میدان و عمل به وعدههایش پایبند است.
موضوع قابل توجه اینجاست که تمام پروژهها و طرحهای اجرایی شده در دولت سیزدهم با وجود پایداری و حتی تشدید تحریمها و فشارهای خارجی و همزمان با جراحی اقتصادی ناگزیر ناشی از صدمات دولت قبل رخ داده است.
البته هنوز هم نارساییهایی در اقتصاد کشور وجود دارد و نباید چشم بر آنها بست و باید هر چه زودتر به این مسائل پرداخته شود.
ارسال به دوستان
بذرپاش: هر کدام از بانکها متعهدند پرداخت تعداد مشخصی تسهیلات را بر عهده بگیرند تا عملیات اجرایی طرحهای ساختمانی سرعت یابد
تکلیف بانکها برای ساخت مسکن
وزیر راهوشهرسازی گفت: از روز شنبه (امروز) به همه بانکهای کشور فراخوان میدهیم و هر کدام از بانکهای کشور متعهدند پرداخت تعداد مشخص شده تسهیلات را بر عهده بگیرند تا عملیات اجرایی طرحهای ساختمانی سرعت بگیرد. مهرداد بذرپاش اظهار کرد: مدل جدید در طرح نهضت ملی مسکن واگذاری زمین و احداث واحدهای یک طبقه است که به الگوی ایرانی- اسلامی نزدیکتر است. وی با بیان اینکه واگذاری زمین و احداث واحدهای یکطبقه را در دستور کار قرار دادیم و در همه شهرها آغاز کردیم، افزود: در فاز اول شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر انجام شده و در روزهای آینده واگذاری زمین آغاز میشود. وزیر راهوشهرسازی گفت: در برخی از شهرها هنوز درصددیم که زمین را فراهم کنیم و طبق ماده ۱۰ قانون جهش تولید همه دستگاهها موظفند زمین در اختیار بگذارند و هر جا که راهوشهرسازی مناسب دانست برای اجرای طرح با سرعت انجام میشود. بذرپاش با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن چند مدل را دنبال میکنیم، اضافه کرد: در این روش با واگذاری زمین رایگان و تسهیلات بانکی و آورده متقاضی خانه ساخته میشود. وی گفت: برای اتمام واحدهای مسکن مهر نیز تعداد قابل توجهی از تعهدات مسکن مهر باقی مانده که در تلاشیم از صندوق ملی مسکن تامین اعتبار شود. وزیر راهوشهرسازی اضافه کرد: در این راستا واحدهایی که بیش از ۶۰ درصد پیشرفت داشتند در اولویت هستند که امیدواریم تا پایان سال بخش اعظمی تحویل هموطنانمان شود. وی بیان کرد: عقبماندگیهای زیادی در سالهای قبل بوده که سریعا باید آن را جبران کنیم و سالانه ساخت یک میلیون مسکن نیاز جامعه است.
* 16 ماه بیاعتنایی به پرداخت تسهیلات مسکن
در شرایطی که نظام بانکی طی ۱۶ ماه گذشته وقع چندانی به پروژه نهضت ملی مسکن ننهاده، وزیر راهوشهرسازی از فراخوان به بانکها برای عمل به تعهداتشان خبر داده است. اظهارات وزیر راهوشهرسازی در شرایطی مطرح شده که طی ۱۶ ماه گذشته از ۲۶ بانک و موسسه بانکی که متعهد به پرداخت ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات طرح جهش تولید و تامین مسکن شدهاند، تنها یک بانک به تعهد خود عمل کرده است! بانک مسکن تاکنون ۶۰ هزار میلیارد تومان وام به بخش مسکن داده و سایر بانکها به نوعی از این بخش جاخالی دادهاند. کمبود منابع و طولانی بودن فرآیند تقسیط وامهای بخش مسکن از جمله دلایل بیمیلی بانکها به پرداخت تسهیلات این بخش است. مدت زمان پرداخت وام واحدهای نهضت ملی مسکن ۲۰ سال تعیین شده و طبیعتا بانکها دلشان نمیخواهد منابع خود را در این مدت طولانی فریز کنند. از سوی دیگر برخی کارشناسان معتقدند بانک به عنوان یک بنگاه اقتصادی، تسهیلات خود را به بخشهایی که بازدهی بهتری دارند واگذار میکند و از این لحاظ نمیتوان به بانکها خرده گرفت. با این حال رکود بخش مسکن و پایین بودن توان متقاضیان، شرایطی را ایجاد کرده که ظاهرا چارهای جز ورود بانکها به این حوزه نیست. اما تجربه ۱۶ ماه گذشته نشان داد آنها حتی به تاکیدات مقامات دولت مبنی بر پرداخت وام پروژههای نهضت ملی مسکن توجه جدی نشان ندادهاند. پرداخت نشدن تسهیلات تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان طرح نهضت ملی مسکن از یک سو به کند شدن سرعت اجرای این پروژه و از طرف دیگر به تحمیل تورم ناشی از رشد قیمت مصالح ساختمانی منجر شده است. حال باید ببینیم که آیا بانکها از هفته آینده به اولتیماتوم جدید توجه نشان میدهند یا در بر پاشنه قبل خواهد چرخید.
***
۵۰ کیلومتر بزرگراه در خراسان جنوبی به بهرهبرداری رسید
۵۰ کیلومتر از پروژههای بزرگراهی استان خراسان جنوبی در سفر حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور، وزیر راهوشهرسازی و اعضای هیات دولت به این استان مورد بهرهبرداری قرار گرفت. افتتاح بخشی از راهگذر بزرگراهی جنوب به شمال شرق کشور (حد فاصل چابهار- زاهدان- بیرجند- مشهد- سرخس) از آن جهت حائز اهمیت است که از مسیرهای راهبردی در نیمکره شرقی جهان و در موقعیت استراتژیک و ژئوپلیتیک ایران و مورد توجه کشورهای جهان بوده که از طریق بنادر ایران در سواحل خلیجفارس و دریای عمان (سواحل مکران) امکان دسترسی تولیدکنندگان بزرگ اقتصادی خاور دور را به آسیای میانه و منطقه اوراسیا تسهیل میکند. این راهگذر ارتباط ترانزیتی کشورهای شمال اروپا و روسیه را از طریق دریای خزر و خلیجفارس به کشورهای حوزه اقیانوس هند و جنوب و جنوب شرق آسیا برقرار کرده، از این رو سواحل مکران و بنادر جنوبی کشور را به عنوان بنادر استراتژیک در مبادله کالا بین شرق و غرب دنیا مطرح کرده است. از دیگر مزایای این پروژه کاهش صد درصدی مسافت ترانزیت کالا بین شرق و غرب جهان، افزایش ترانزیت کالا و خدمات از حوزه اقیانوس هند و جنوب آسیا به کشور روسیه و شمال اروپا و بالعکس، اتصال بنادر جنوبی کشور به بنادر شمالی و پایانههای مرزی است. همچنین میتوان از ویژگیهای خاص این کریدور به دو بانده شدن مسیر، افزایش سرعت طرح، حذف نقاط حادثهخیز و کاهش مسافت، افزایش جاذبه گردشگری، اتصال راههای مواصلاتی بین استانها، ایمنی در تردد زائران بارگاه حضرت ثامنالحجج(ع)، کاهش تصادفات رخ به رخ، افزایش ترانزیت کالا و خدمات، اتصال ایمن استانهای واقع در محور، اتصال بنادر جنوبی به بنادر شمالی کشور و امکان افزایش ظرفیت بنادر اشاره کرد. آنطور که شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور اعلام کرده است، پیشرفت فیزیکی این پروژه، 54 درصد و اعتباری بالغ بر 166 هزار و 450 میلیارد ریال مورد نیاز است. وضعیت فعلی پیشرفت کریدور در استانهای مختلف به ترتیب استان سیستانوبلوچستان 45 درصد، خراسان جنوبی 74 درصد و استان خراسان رضوی 65 درصد است. گفتنی است زمان تکمیل این کریدور استراتژیک طبق برنامهریزیهای انجام شده سال 1404 خواهد بود. همچنین بخش دوم این کریدور راهگذر جنوب به شمال شرق کشور (حد فاصل دیهوک-فردوس- تربتحیدریه- مشهد- سرخس) است که علاوه بر داشتن مزایای فوق 63 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. در گزارش اعلامی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور آمده برای تکمیل این پروژه 7 هزار و 113 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است. در این مراسم مهرداد بذرپاش، وزیر راهوشهرسازی با اشاره به افتتاح قطعه 50 کیلومتری بزرگراهی این استان اظهار داشت: تکمیل کریدورهای اصلی جادهای و ریلی از اولویتهای وزارت راهوشهرسازی است.
ارسال به دوستان
خاک خوردن مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس
حدود ۲ سال است تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس شورای اسلامی در حال خاک خوردن است و به نظر میرسد هنوز عزم جدی برای تصویب و محقق کردن آن وجود ندارد؛ مالیاتی که جذابیت فعالیت در بازارهایی از جمله طلا، سکه، ارز و مسکن را کاهش میدهد. این طرح در حالی برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارجاع شده که در واقع مهمترین هدف از تصویب و اجرایی کردن آن مقابله با سفتهبازی، سوداگری و دلالی بوده است. در واقع وضع مالیات بر سود حاصل از دلالی در بازارهایی همچون سکه، طلا، ارز، مسکن، خودرو و زمین با هدف جلوگیری از رشد غیرواقعی قیمتها در بازار داراییها از یک سو و از سوی دیگر مقابله با سفتهبازی را میتوان از مهمترین دلایل مطرح کردن این طرح عنوان کرد. با توجه به مزایای مثبتی که این طرح به دنبال خواهد داشت حدود ۲ سال است که تصویب یا حتی عدم تصویب آن در مجلس شورای اسلامی در بلاتکلیفی به سر برده و با وجود اینکه کلیات آن در خرداد سال گذشته به تصویب مجلس رسیده اما تصویب نهایی آن همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد. اگر چه به عقیده کارشناسان اجرای درست این طرح منوط به برخورداری از ثبات اقتصادی در کشور است و در شرایط تورمی که امروز شاهد آن هستیم شاید آنچنان که باید کارایی نداشته باشد اما در این بین نباید این مهم را نیز فراموش کرد اکثریت ناراضیای که تصویب و اجرایی شدن قانون مالیات بر عایدی سرمایه به ضررشان خواهد بود همان سوداگران و دلالان بازارها هستند. در واقع این طرح به بخش زیادی از جامعه که نیاز مصرفی داشته و به دنبال سودآوری، سوءاستفاده و دلالبازی نیستند کمک خواهد کرد؛ طرحی که در کشورهای توسعهیافته بخوبی شاهد اجرایی شدن آن هستیم و بعد از کسر تورم مالیات از داراییها گرفته میشود.
* مطرح کردن طرح عایدی بر سرمایه پا روی دم شیر گذاشتن بود
آلبرت بغزیان، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این رابطه گفت: باید به سازمان مالیاتی تبریک گفت که جرأت کرده و چنین موضوعی را مطرح کرده و پا روی دم شیر گذاشته است. وی افزود: تصویب و به دنبال آن اجرای این قانون فضا را بر سوداگران بسته و دست مافیاگران و تمام کسانی را که با خرید و فروشها به سودهای بالایی میرسند و نانشان در این کار میباشد کوتاه خواهد کرد.
این کارشناس اقتصادی ضمن انتقاد از اینکه متاسفانه زمانی به دنبال تصمیمگیری و اجرایی کردن قوانین هستیم که بخش زیادی از خلأهای قانونی سود برده و برای اجرای آن شاهد مقاومتهایی هستیم، تصریح کرد: طرح مالیات بر عایدی سرمایه در کشورهای توسعهیافته در حال اجراست، البته در زمانی که همه چیز بویژه از نظر اقتصادی در وضعیت عادی بود، انجام دادند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|