|
اخبار
بازداشت برخی سرشبکههای کودکان کار
رئیس سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران از برخورد با سرشبکههای کودکان کار و خیابان توسط دستگاه قضا و نیروی انتظامی خبر داد و گفت: در این بخش، برنامه مدونی آغاز شده و تعداد زیادی از این افراد دستگیر و بازداشت شدهاند. احمدیصدر درباره آخرین اقدامات شهرداری برای رسیدگی و ساماندهی کودکان کار و خیابانی گفت: در این زمینه طی سال گذشته ۳۲ بار طرح جمعآوری این کودکان توسط برخی دستگاهها اجرا شد اما نتیجهای نداشت و در واقع طرح شکست خورد. وی با بیان اینکه طبق قانون، شهرداری تهران هیچ وظیفهای در ارتباط با کودکان کار و خیابانی ندارد، ادامه داد: با این حال شهرداری تهران در قالب قرارگاه آسیبهای اجتماعی به این موضوع ورود کرده و در این زمینه مدارس کودکان کار و خیابانی را در سطح شهر تهران راهاندازی کرده است که ۳۰ مدرسه در حال حاضر در این حوزه فعالیت دارند. رئیس سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه ۸۰ درصد کودکان کار و خیابانی اتباع خارجی هستند، گفت: در این زمینه اداره اتباع باید ورود کند تا این افراد به کشورشان بازگردند. وی همچنین از برخورد با سرشبکههای کودکان کار و خیابان توسط دستگاه قضا و نیروی انتظامی خبر داد و متذکر شد: در این بخش، برنامه مدونی آغاز شده است و تعداد زیادی از این افراد دستگیر و بازداشت شدهاند. احمدیصدر به اجرای طرح جدید ساماندهی کودکان کار و خیابانی در ۳ ماه آینده اشاره کرد و گفت: این طرح میتواند چالشها و مشکلات در این حوزه را برطرف کند.
***
مسمومیت ۱۴ نفر در تهران با گاز منوکسیدکربن
رئیس مرکز اورژانس تهران از مسمومیت ۱۴ نفر با گاز منوکسیدکربن در 2 حادثه طی روز جمعه 25 آذر خبر داد. دکتر یحیی صالحطبری در گفتوگو با ایسنا، درباره جزئیات وقوع این ۲ حادثه گفت: در حادثه اول ساعت ۳:۲۹ بامداد دیروز یک مورد تماس درباره مسمومیت با گاز منوکسیدکربن با سامانه ۱۱۵ اورژانس گرفته شد که بلافاصله تکنسینهای اورژانس به محل اعزام شدند. وی گفت: محل وقوع این حادثه یک کارگاه واقع در پاسداران، میدان هروی، روبهروی ایستگاه متروی حسینآباد بود. رئیس مرکز اورژانس تهران ادامه داد: تکنسینهای اورژانس با حضور در محل مشاهده کردند 8 نفر بر اثر استنشاق گاز خطرناک منوکسیدکربن دچار مسمومیت شدهاند که در ادامه تمام این 8 نفر را به مراکز درمانی منتقل کردند. وی اظهار کرد: همچنین ساعت ۳:۴۳ بامداد دیروز حادثه دیگری درباره مسمومیت با گاز منوکسیدکربن به اورژانس اطلاع داده شد که این حادثه در محدوده اشرفیاصفهانی، بلوار پونک اتفاق افتاده بود. وی ادامه داد: در این حادثه 6 نفر بر اثر استنشاق منوکسیدکربن دچار مسمومیت شده بودند که آنها نیز به منظور تکمیل روند درمانیشان به مراکز درمانی منتقل شدند.
***
۱۴۰ هزار هکتار از اراضی استان ایلام کانون بحرانی گرد و غبار
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با اعلام اینکه ۱۴۰ هزار هکتار از اراضی استان ایلام کانون بحرانی گرد و غبار است، گفت: اعتبار ملی برای مقابله با ریزگردها به ایلام اختصاص خواهد یافت. علی سلاجقه، معاون رئیسجمهور روز پنجشنبه (۲۴ آذرماه) در جریان بازدید از منطقه حفاظتشده کولگ، نهالکاری را از اولویتهای اساسی عنوان و اظهار کرد: استان ایلام نیازمند اعتبار ویژه برای مهار گرد و غبار است و برای مقابله با کانونهای داخلی اعتبار ملی به استان اختصاص مییابد. وی با بیان اینکه ۱۴۰ هزار هکتار کانون بحرانی گرد و غبار در استان ایلام شناسایی شده است، اظهار کرد: منشأ اصلی گرد و غبار استان شهرستانهای دهلران و مهران است که امیدواریم با عملیات مالچپاشی در استان ایلام به عنوان پایلوت پس از تعیین ردیف اعتبار لازم بتوانیم منشأ داخلی در استان را مهار کنیم. سلاجقه همچنین با اشاره به منشأ خارجی گرد و غبار ایلام خاطرنشان کرد: استان ایلام دارای ۴۲۵ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق است که همواره تحت تأثیر کانونهای گرد و غبار از کشور عراق قرار میگیرد که تلاش میشود ضمن رایزنی با مقامات عراقی و استفاده از فناوری نوین، استفاده از پوشش گیاهی و احداث بادشکن این مشکل به صورت ویژه پیگیری شود. وی افزود: مناطقی که منشأ ریزگردها هستند شناسایی شده و با همکاری منابع طبیعی کشور به عنوان دستگاه اجرایی و سازمان حفاظت محیطزیست در قالب ستاد گرد و غبار کشور، امسال اعتبارات ویژهای به این مناطق اختصاص یافته است.
***
سد چمشیر کهگیلویهوبویراحمد برای آبگیری تأییدیه گرفت
مدیرکل حفاظت محیطزیست کهگیلویهوبویراحمد با بیان اینکه سد چمشیر هیچگونه مشکل زیستمحیطی ندارد و مورد تایید کامل قرار گرفته است، گفت: تاییدیه آبگیری این سد داده شده است. آرش مصلح در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: طی روزهای اخیر نماینده سازمان حفاظت محیطزیست کشور در محل احداث سد چمشیر حضور داشت و تاییدیه آبگیری سد را داد و به طور کامل تایید شد که سد چشمشیر هیچگونه مشکل زیستمحیطی وجود ندارد. وی با اشاره به اینکه سد چمشیر 93 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، عنوان کرد: با توجه به برنامه زمانبندی، تا پایان امسال عملیات آبگیری این سد انجام میشود. مصلح ابراز کرد: زیر کشت بردن اراضی پاییندست، تولید 482 گیگاوات انرژی برقابی در سال، ایجاد بستر مناسب برای افزایش تولید آبزیان و توسعه گردشگری، کنترل سیلاب و شوری آب رودخانه زهره از جمله اهداف احداث سد چمشیر است. گفتنی است سد و نیروگاه چمشیر در 25 کیلومتری جنوب شرقی گچساران در استان کهگیلویهوبویراحمد روی رودخانه زهره ساخته میشود. سرشاخههای اصلی رودخانه زهره نیز کوههای شمال غرب استان فارس و شرق کهگیلویهوبویراحمد و رودخانههای فهلیان، آب شیرین و شیو است.
ارسال به دوستان
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته سال 1400 واریز شد
سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزشوپرورش از واریز پاداش پایان خدمت تمام فرهنگیان بازنشسته سال 1400 خبر داد. صادق ستاریفرد در گفتوگو با فارس با بیان اینکه پاداش پایان خدمت فرهنگیان ۱۵ آذر پرداخت شد، اظهار کرد: پاداش پایان خدمت تمام فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۰ که ۷۲ هزار نفر هستند، به طور کامل پرداخت شد.
ارسال به دوستان
هشدار زرد هواشناسی تهران نسبت به تداوم آلودگی هوا تا 30 آذر در خانه بمانید و از تردد غیرضروری پرهیز کنید
تهران ریه ندارد!
رئیس شورای عالی استانها: هیچ نیروگاهی در تهران مازوت استفاده نمیکند
تهرانیها 10 روز متوالی است با هوای آلوده مواجهند و بدتر اینکه طبق پیشبینی هواشناسی این آلودگی تا چهارشنبه ادامه دارد؛ موضوعی که پایتختنشینان و ساکنان شهرهای صنعتی و کلانشهرها را کلافه و خیلی را راهی مراکز درمانی کرده است. در این بین کارشناسان بهداشت و هواشناسی تاکید دارند مردم بویژه سالمندان، کودکان، زنان باردار و افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی حتیالامکان طی این روزها از منزل خارج نشوند. در این شرایط اداره کل هواشناسی استان تهران با توجه به کاهش کیفیت و آلودگی هوا، کاهش تردد غیرضروری و پرهیز از حرکات ورزشی در فضای باز را توصیه کرد.
اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار آلودگی سطح زرد و با اشاره به تداوم پایداری نسبی جو، کاهش کیفیت و آلودگی هوا از روز شنبه ۲۶ آذرماه تا روز چهارشنبه ۳۰ آذرماه آورده است: پایداری نسبی جو، عدم وزش باد قابل ملاحظه و افزایش غلظت آلایندههای جوی (بویژه pm2.5) در تهران، اسلامشهر، بهارستان، پاکدشت، پیشوا، قدس، ری، شمیرانات، شهریار، رباطکریم، قرچک، ملارد و ورامین پیشبینی میشود. از این رو کاهش کیفیت هوا تا حد ناسالم برای گروههای حساس و در صورت عدم کنترل منابع آلایندهها در بعضی ساعات در حد ناسالم برای تمام گروهها پیشبینی میشود؛ در همین راستا اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به کاهش تردد غیرضروری و پرهیز از حرکات ورزشی در فضای باز بویژه توسط سالمندان، کودکان و افراد با سابقه بیماریهای قلبی و تنفسی، کاهش تردد خودروها و کنترل فعالیت واحدهای صنعتی توصیه کرده است. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسؤولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
* هیچ نیروگاهی در تهران مازوت استفاده نمیکند
با آنکه ۸۰ درصد سهم آلودگی شهر تهران مربوط به منابع آلاینده متحرک است، باز هم سالانه دهها هزار خودرو وارد شهر میشود و این موضوع در کنار جولان صدها هزار موتوسیکلت کاربراتوری در سطح شهر موجب شده پایتخت در دود و آلودگی غوطهور شود؛ معضلی که هر سال با ورود به فصول سرد سال به دلیل وارونگی هوا تشدید میشود و نفس کشیدن را برای پایتختنشینان سخت میکند. رئیس شورای عالی استانها با اشاره به اینکه در فصل سرما کشور در مقابل دوگانه توقف صنایع و مازوتسوزی و آلودگی هوا قرار میگیرد، گفت: تلاش شهرداریها برای نوسازی ناوگان حملونقل عمومی با هدف کاهش آلودگی هواست. پرویز سروری در حاشیه برگزاری اجلاس عمومی شورای عالی استانها در تشریح روند تاثیرگذاری مدیریت شهری در موضوع آلودگی هوا با تاکید بر اینکه در تهران نیروگاهها به هیچ عنوان از مازوت استفاده نمیکنند، گفت: امروز متاسفانه در کشور در ارتباط با تامین برق با توجه به شدت مصرف با مشکلات بسیاری مواجه هستیم.
وی افزود: این افزایش مصرف ما را در مقابل دوگانهای قرار داده است که یا باید مجموعههای صنعتی را متوقف کنیم یا در برخی استانها برای تأمین برق از مازوت استفاده کنیم که به تبع آن آلودگی هوا را به همراه دارد؛ این مشکلی است که امروز با آن مواجه هستیم. سروری ادامه داد: با تمام این مشکلات تا جایی که امکانپذیر بوده گاز به عنوان جایگزین مازوت استفاده میشود، یک نمونه آن در کلانشهر تهران است که نیروگاهها از مازوت استفاده نمیکنند اما با توجه به کاهش دما در کشور، شدت مصرف گاز هم افزایش زیادی داشته و به سختی تامین مصارف خانگی و سایر بخشها انجام میشود.
سروری تاکید کرد: شوراها در سراسر کشور به این مباحث ورود کردهاند و در حد توان خود میتوانند با تعیین نقش فرهنگی خود و ارتباط مستقیمی که با مردم دارند، نقشآفرین باشند. برای مثال در تهران با تشکیل کارگروههای مختلف با دستگاههای مرتبط و موثر در این حوزه تعاملات جدی داریم، البته این موضوع تنها به مدیریت شهری مربوط نیست.
رئیس شورای عالی استانها با تاکید بر اینکه برای رفع معضل آلودگی هوا باید همه دستگاههای مرتبط با همافزایی تدابیر لازم را اتخاذ کنند، افزود: وقتی تولید خودرو باز گذاشته میشود و سالانه ۸۰۰ هزار خودرو وارد شهر میشود در حالی که خروجی حتی ۱۰ درصد این رقم هم نیست، یعنی یک غول بزرگ متحرک آلودگی در شهر رها شده است.
وی افزود: در این شرایط اگر صنایع متوقف شوند تولید آسیب میبیند و عرضه افزایش پیدا میکند و به دنبال آن قیمت کالاها بالا میرود و باز هم مردم آسیب میبینند، لذا نیاز است در این حوزه اولویتبندی انجام شود و تلاش کنیم با فرهنگسازی، مصرف بهینه از سوی شهروندان محقق شود. سروری ادامه داد: بیتردید مردم همیشه گرهگشا بودهاند و اگر امروز هم در مصرف توجه بیشتر داشته باشند شاید دیگر نیاز به مازوتسوزی در کشور یا قطع برق نداشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ درصد سهم آلایندگی شهر تهران مربوط به منابع آلاینده متحرک است، افزود: مدیریت شهری با وجود تمام مشکلات مالی با تامین منابع مالی لازم، اقدامات گسترده و موثری را برای نوسازی ناوگان حملونقل عمومی که در سالهای اخیر در تهران به دست فراموشی سپرده شده بود، داشته است اما برای موتوسیکلتها باید تصمیم ملی اتخاذ شود و شهرداری به تنهایی نمیتواند برای جایگزینی موتورهای کاربراتوری با انژکتوری و برقی اقدام کند؛ در حقیقت شهرداریها میتوانند برای این موضوع تسهیلات فراهم کنند ولی اتخاذ تصمیم منجر به یک اقدام موثر، باید توسط دستگاههای بالادست و تعامل دولت و مجلس انجام شود و مدیریت شهری نیز همراهی کند.
رئیس شورای عالی استانها تاکید کرد: مدیریت شهری با حساسیت و جدیت موضوعات مربوط به آلودگی هوا در تهران و سایر کلانشهرها را دنبال خواهد کرد و تمام ظرفیتهای موجود را برای سلامت شهروندان به کار خواهد گرفت که تحقق این مهم نیز نیازمند به حرکت درآمدن چرخ نوسازی ناوگانهای حملونقل عمومی در شهرهای کشور است که با حساسیت دنبال خواهد شد.
***
تداوم تعطیلی مدارس در پی آلودگی هوا
بر اساس مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوا، تمام مقاطع تحصیلی استانهای تهران و البرز امروز 26 آذر (غیر از شهرستانهای پردیس، دماوند و فیروزکوه) غیرحضوری است و طرح ترافیک روزانه هم فروخته نخواهد شد. جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوا دیروز جمعه با حضور اعضا برگزار شد که بر اساس مصوبات این کارگروه، شنبه ۲۶ آذرماه در تمام شهرستانهای استان تهران و البرز جز پردیس، دماوند و فیروزکوه مدارس غیرحضوری است و کلاسهای درس در بستر فضای مجازی برگزار میشود. بر اساس این مصوبه، مهدهای کودک نیز در روز شنبه ۲۶ آذر تعطیل است اما کلاسهای درس در مقاطع ابتدایی و متوسطه به صورت غیرحضوری و مجازی دایر است. همچنین فعالیتهای ورزشی در فضاهای باز ممنوع است و مجوز روزانه ورود به محدوده طرح ترافیک برای روز شنبه ۲۶ آذر توسط شهرداری تهران صادر نمیشود. به شهروندان توصیه میشود از تردد غیرضروری در سطح شهر خودداری کنند و مدیران ادارات نیز میتوانند با تقاضای مرخصی مادران دارای فرزند دانشآموز موافقت کنند. شاخص لحظهای کیفیت هوای پایتخت دیروز روی عدد ۱۴۲ و در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت.
ارسال به دوستان
سازمان هواشناسی هشدار زرد بارش صادر کرد
بارش برف و باران در 13 استان
با فعال شدن سامانه بارشی جدید از اواخر هفته گذشته، اغلب استانهای کشور طی روزهای گذشته با بارش برف و باران به صورت پراکنده مواجه بودند. طبق پیشبینیها این بارشها همچنان در هفته جاری ادامهدار خواهد بود؛ به طوری که سازمان هواشناسی نسبت به بارش برف و باران در اغلب استانها هشدار داده است. سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ از فعالیت سامانه بارشی، بارش باران و برف در برخی نقاط همراه با رعدوبرق و مهآلودگی در روزهای ابتدایی هفته جاری خبر داد. این شرایط جوی روز شنبه در گیلان، مازندران، گلستان، همدان، مرکزی، شرق لرستان، اصفهان، یزد، چهارمحالوبختیاری، شرق کهگیلویهوبویراحمد، خراسان شمالی، شمال استانهای فارس و کرمان پیشبینی میشود. بر اثر این مخاطره لغزندگی و احتمال کاهش شعاع دید در جادهها، اختلال در سفرهای بین شهری بویژه در عبور از گذرگاههای کوهستانی، احتمال آبگرفتگی معابر به صورت محدود، تاخیر در پرواز، خسارت به صنعت کشاورزی، افت فشار گاز و احتمال اختلال در عملیات عمرانی دور از انتظار نیست. به توصیه سازمان هواشناسی، در این شرایط جوی باید احتیاط در سفرهای برونشهری، به همراه داشتن تجهیزات زمستانی و سوخت کافی هنگام سفر، لایروبی کانالها و آبروها، احتیاط در فعالیت کوهنوردی و جابهجایی عشایر کوچرو در دستور کار قرار گیرد. همچنین باید احتیاط در عبور از حاشیه مسیلها، انجام اقدامات لازم برای فعالیتهای عمرانی و بتنریزی، تمهیدات لازم در جهت حفظ ماشینآلات کشاورزی، مدیریت در مصرف انرژی و آمادگی راهداری بویژه در گردنههای برفگیر در دستور کار قرار بگیرد. در هشدار نارنجیرنگ سازمان هواشناسی پیشبینی میشود پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسؤول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود. هشدار زرد اما به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسؤولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند. ارسال به دوستان
سالانه ۵۳۰ هزار سقط جنین عمدی در کشور اتفاق میافتد
کشتار واقعی
با آنکه مسؤولان برای مواجه نشدن با بحران پیری جمعیت کشور طی 2 دهه آینده بر جوانسازی جمعیت تاکید دارند اما متاسفانه توجه آنچنانی به این موضوع مهم نمیشود و به جای توجه به فرزندآوری، سالانه صدها هزار مورد سقط جنین در کشور اتفاق میافتد. در این باره مشاور عالی وزیر کشور در حوزه جمعیت میگوید: سالانه ۵۳۰ هزار سقط جنین عمدی در کشور رقم میخورد. پروفسور محمداسماعیل اکبری در نشست شورای اداری استان مرکزی اظهار کرد: موضوع افزایش جمعیت امروز به یک قانون در کشور تبدیل شده است و استانداران نیز مکلف به اجرای آن هستند. وی تصریح کرد: در بررسی ساختار جمعیت، با 3 مولفه جمعیت زیر ۱۵ سال، ۱۵ تا ۶۵ سال و بالای ۶۵ سال روبهرو هستیم و در این امور، متولی مربوطه وزارت بهداشت است. جمعیت ۱۵ تا ۶۵ سال در واقع گروه مولد جامعه است و این گروه باید باسواد و توانمند و پاسخگوی نیازهای جامعه زیر ۱۵ سال و بالای ۶۵ سال باشند. وی تصریح کرد: کشور ظرفیت جمعیت ۳۵۰ میلیون نفری را دارد.
وی با اشاره به ساختار فراماسونری و تلاش قدرتهای جهانی برای تحدید جمعیت ایران افزود: ۷۰ سال پیش مساله تحدید جمعیت مطرح شد. قدرتهای جهان معتقدند اگر رشد جمعیت ادامه یابد، جمعیت دنیا در سال ۲۱۰۰ به ۱۸ میلیارد نفر میرسد، مسلما امکانات رفاهی و غذا و آب برای این میزان جمعیت نخواهیم داشت و گرمایش زمین اتفاق میافتد، بر همین اساس آنها رشد جمعیت را تحت کنترل درآوردهاند، در حالی که این نگاه غلط است و مسلما اگر جمعیت بالا باشد، میتوان امکانات و زیرساختهای مورد نیاز را فراهم کرد. وی با بیان اینکه در ماه گذشته ۹ سمینار برای اجرای قانون جوانی جمعیت در آمریکا برگزار شد اما در ایران هنوز یک سمینار هم برگزار نشده است، افزود: در سال ۹۵ نرخ باروری 2.01 درصد اعلام شد اما طبق بررسی من، این رقم 1.9 درصد بود که در سال ۹۶ به 1.5 درصد رسید. مدت زمان کاهش نرخ باروری در انگلستان ۹۵ سال طول کشید اما این زمان در ایران به ۱۰ سال رسید. مشاور عالی وزارت کشور در حوزه جمعیت گفت: تا سال ۲۱۰۰، ۱۰ کشور رشد جمعیت ۲۰۰ میلیونی خواهند داشت و ایران در این بین جایی ندارد. مطالعه اقتصادی جهان متوجه جمعیت است؛ به عنوان مثال در سال ۲۰۱۷ ترکیه به لحاظ جمعیت هفدهمین کشور اقتصادی جهان است و ایران جایگاه ۲۲ را دارد. پیشبینی شده است که در سال ۲۰۳۰ ایران جایگاه ۲۲ و ترکیه جایگاه ۱۳ را در اختیار خواهند داشت و در سال ۲۰۵۰ ایران از جدول گروه یک کشورهای جهان حذف خواهد شد.
اکبری در ادامه گفت: ۵۰ درصد علت ناباروری در کشور مربوط به مردان است، بنابراین کشور باید ۶ درصد سالمند، ۲۴ درصد زیر ۱۵ سال و ۷۰ درصد جمعیت مولد(۱۵ تا ۶۵ سال) داشته باشد.
وی بیان کرد: طبق مطالعات سال ۹۸، ۵۳۰ هزار سقط جنین عمدی سالانه در کشور رقم میخورد که ۴۴ درصد این سقطها خودبهخودی است و کنترل این شرایط ممکن است. بخشی از این (۵۴ درصد) سقطها نیز به دلیل مصرف قرص است.
ارسال به دوستان
مقصران حادثه متروپل آبادان به حبس تعزیری، پرداخت دیه، انفصال از خدمات دولتی و عمومی محکوم شدند
صدور حکم نهایی برای محکومان متروپل
پس از حدود ۶ ماه از حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان و روند دادرسی ۲۱ نفر از متهمان پرونده، احکام نهایی محکومان در دادگاه تجدید نظر صادر شد و به مرحله اجرا رسید. به گزارش فارس، دادستان اهواز با اعلام این خبر بیان کرد: هر کدام از محکومان به ۳ سال حبس تعزیری و پرداخت دیه به خانواده و ورثه جانباختگان حادثه، اقامت اجباری، انفصال از خدمات دولتی و عمومی، لغو پروانه اشتغال و منع اشتغال در حرفه مهندسی ساختمان محکوم شدند. صادق جعفریچگینی افزود: ۱۰ نفر از محکومان در حال حاضر دوران حبس خود را سپری میکنند و حکم مابقی محکومان نیز صادر شده که در اسرع وقت حکم جلب آنها اجرایی خواهد شد. دادستان اهواز با بیان اینکه بخشی از دیهها به خانوادههای حادثهدیدگان ریزش ساختمان متروپل آبادان پرداخت شده و اعلام رأی نهایی دادگاه در حضور خانوادههای آسیبدیده از حادثه متروپل آبادان اعلام شده است، اسامی این محکومان را اعلام کرد. بر این اساس، امین تقویفر (مهندس ناظر) به میزان 2.5 درصد تقصیر، امیر اسماعیلی وردنجانی (سرپرست وقت معاونت سرمایهگذاری و نماینده فنی از طرف شهرداری -کارمند) به میزان 2.5 درصد تقصیر، عبدالرضا نادریانفر (سرپرست دفتر نظام مهندسی آبادان) به میزان ۲ درصد تقصیر، سعید پارسافر (طراح و مشاور) به میزان ۲ درصد تقصیر، محمد قنبر دزفولی (طراح و مشاور) به میزان ۲ درصد تقصیر، محمودرضا شیرازی (شهردار سابق) به میزان 1.5 درصد تقصیر، حسین حمیدپور (شهردار سابق) به میزان 1.5 درصد تقصیر، علیرضا بازافت (سرپرست منطقه یک شهرداری) به میزان 1.5 درصد تقصیر، خرم مولایی سفیددشتی (سرپرست منطقه شهرداری) به میزان 1.5 درصد تقصیر، فرهاد میاحی (مدیر منطقه یک شهرداری) به میزان یک درصد تقصیر، محمد ذوقی (سرپرست فنی و شهرسازی منطقه شهرداری) به میزان یک درصد تقصیر، محمد حویزاوی (شهردار) به میزان نیم درصد تقصیر، فریبرز دائمالذکر (مسؤول فنی و شهرسازی منطقه یک شهرداری) به میزان نیم درصد تقصیر، علیرضا بچاری (سرپرست شهرداری آبادان) به میزان نیم درصد تقصیر، محمدحسن حیاتی (سرپرست شهرداری آبادان) به میزان نیم درصد تقصیر، امید طاهازاده (سرپرست شهرداری آبادان) به میزان نیم درصد تقصیر، سیدجمالالدین موسوی (مدیرعامل شرکت مشاور) به میزان نیم درصد تقصیر، محسن وزیری قناتنوئی (طراح و مشاور) به میزان نیم درصد تقصیر، محمدرضا صالحیوانانی (سرپرست دفتر نظام مهندسی آبادان) به میزان نیم درصد تقصیر و محمد خواجهپور (ناظر سازه) به میزان نیم درصد تقصیر، مقصران این حادثه شناخته شده و حکم دریافت کردند. خانوادههای حادثهدیدگان متروپل در گفتوگو با دادستان مرکزی استان خوزستان خواستار رسیدگی کامل به احکام صادر شده محکومان هستند. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|