|
اخبار
«سرنخ» به فصل دوم میرسد
جهانبخش سلطانی از بازیگران اصلی مجموعه تلویزیونی «سرنخ»، از تدارک برای تولید فصل دوم این سریال خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، جهانبخش سلطانی، هنرپیشه پیشکسوت سینما و تلویزیون که سال 1375 با مجموعه تلویزیونی «سرنخ» در قاب تلویزیون دیده شد، از اتخاذ تصمیماتی برای ساخت فصل دوم این سریال گفت. وی در این باره به ایرنا گفت: سریال «سرنخ» که مخاطبان بسیاری داشت و برای علاقهمندان «قصههای مجید» داستانی نوستالژیک بود، قرار است در صورت همراهی دوستان با نویسندگی و کارگردانی بهزاد خداویسی که نقش مصطفی را در این سریال بازی میکرد، به دومین فصل خود برسد.
سلطانی اضافه کرد: فعلا یک قسمت را در اصفهان فیلمبرداری کرده و ساختهایم و به تهران آوردهایم تا به نهادهای مختلف نشان بدهیم و ببینیم چه کسی حاضر به سرمایهگذاری است. این سریال به نام کیومرث پوراحمد است ولی ما در تولید آن تلاش داریم و خواستیم نشان دهیم بدون ایشان هم میتوانیم کاری در همان سطح و با محتوای ارزشی تولید کنیم.
***
دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان منصوب شد
طی حکمی از سوی محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن پرویز به عنوان «نماینده تامالاختیار وزیر و دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور» منصوب شد. به گزارش «وطنامروز»، محسن پرویز با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دبیری شورای «ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران» رسید. در این حکم آمده است: «نظر به تعهد و روحیه انقلابی و مکتبی جنابعالی و سوابق ارزشمند فرهنگی- هنری و شناخت مناسب از هنرمندان، بهموجب این حکم به سمت «نماینده تامالاختیار وزیر و دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور» منصوب میشوید. امید است با استعانت از خداوند متعال و بهرهگیری از ظرفیتهای اعضای حقوقی و حقیقی این شورا، در جهت پاسداشت شأن و منزلت هنرمندان، نویسندگان و شاعران و همچنین پیگیری تشکیل کمیتههای تخصصی و انجام وظیفه محوله، موفق و مؤید باشید». محسن پرویز، پزشک، نویسنده و روزنامهنگار که مسؤولیت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در کارنامه کاری و حرفهای خود دارد، در حوزه ادبیات آثاری چون داستانهای بلند معلم خودمانی و بوی گل، بوی او و مجموعه داستانهای عبدالله، دیگر از پرستوها خبری نیست، آن روز در کنار تو و ستارهای در زمین را به چاپ رسانده است. ریاست 4 دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز از دیگر سوابق وی به شمار میرود. همچنین از جمله کارهای بنیادین وی در امور کتاب و کتابخوانی، میتوان به برقراری جوایزی چون جلال آلاحمد، گام اول، کتاب فصل احیا و تقویت ۲ جشنواره پروین اعتصامی و شعر فجر، برگزاری نخستین همایش شاعران ایران و جهان، تأسیس خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و بنیاد ادبیات داستانی اشاره کرد. وی هماکنون رئیس انجمن قلم ایران است.
***
پویش «سلام فاطمه» آغاز شد
پویش «سلام فاطمه» به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) آغاز به کار کرد. به گزارش «وطنامروز» پویش «سلام فاطمه» به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) به همت مرکز موسیقی ماوا- سازمان هنری- رسانهای اوج آغاز به کار کرد. علاقهمندان میتوانند قطعه «سلام فاطمه» را با صدای محمدحسین پویانفر، مداح اهل بیت(ع) گوش داده و ویدئوهای مربوط به همخوانی آن را به همصدای آسمان در فضای مجازی ارسال کنند. «سلام فاطمه» جدیدترین مداحی استودیویی پویانفر است که آذر امسال به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در ایام فاطمیه اول منتشر شد.
***
انتقاد مدیر رادیو نمایش
از شایعهسازی حول فوت بازیگران
محسن سوهانی، مدیر رادیو نمایش با اعلام خبر مساعد بودن وضعیت سلامتی توران مهرزاد، بر لزوم تمهیداتی برای جلوگیری از این خبرسازیهای جعلی درباره هنرمندان تاکید کرد. به گزارش «وطنامروز»، خبر فوت رضا رویگری هفته گذشته در فضای مجازی دست به دست شد و سپس در گفتوگویی این موضوع تکذیب شد. هفته پیش از آن هم خبری از درگذشت ابوالفضل پورعرب منتشر شد که این بازیگر با اعلام بستری شدن مجدد خود در بیمارستان از وضعیت جسمی خودش خبر داد. اما این رویه خبرسازی جعلی درگذشت هنرمندان به سالهای قبل برمیگردد که بارها درباره زندهیاد جمشید مشایخی و برخی هنرمندان دیگر در زمان حیاتشان چنین خبرهایی منتشر میشد. حالا در تازهترین مورد این فیکنیوزها و خبرسازان جعلی سراغ توران مهرزاد، بازیگر سینما، تلویزیون، تئاتر و رادیو رفتهاند؛ بازیگری که مردم او را با بازی در سریالهای ماندگار و بزرگی همچون «امام علی(ع)» و «این خانه دور است» یا فیلمهای سینمایی «پری»، «خط قرمز»، «قرمز»، «برج مینو»، «لیلا» و خیلی از آثار دیگر میشناسند. محسن سوهانی، مدیرکل هنرهای نمایشی و رادیو نمایش در این باره به تسنیم گفت: حال خانم توران مهرزاد خوب است و مشکلی ندارد. اگر چه ایشان کهولت سن دارند اما خدا را شاکریم که در قید حیات هستند و وضعیت جسمیشان هم وخامتی ندارد. وی با اشاره به اینکه خبر جعلی درگذشت هنرمندان شوکی است که به جامعه هنری وارد میشود و این آسیبزاست، خاطرنشان کرد: هر چند وقت یک بار میبینیم خبر درگذشتی را منتشر میکنند که منبع آن جعلی است. یا خود هنرمند، یا خانواده و نزدیکان یا مسؤولان مربوط، آن خبر را تکذیب میکنند اما همان خبر جعلی، شوکی است که به خود هنرمند، خانواده و جامعه فرهنگ و هنر ما وارد میشود. واقعا در این زمینه باید تمهیداتی اندیشیده شود، چرا که این فیکنیوزها آسیبسازند و باید جلوی این خبرسازیهای جعلی درباره هنرمندان گرفته شود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
درباره شارلاتانیسم حمید فرخنژاد
بیهمهچیز
گروه فرهنگ وهنر: «تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل»؛ این ضربالمثل کاربردی، حکایت هنرمندنماهایی است که این روزها در ماهگیری از آب گلآلود سیاست، به نظر متبحر میآیند؛ سلبریتیهایی که با یک بررسی اجمالی میتوان به قصد و غرض آنها از اینگونه حواشی رسید. در جدیدترین رفتار از سوی این قشر سلبریتی، حمید فرخنژاد، بازیگر سینما که در گذشته هم درباره فرزندش اظهاراتی را مطرح کرده بود، این بار بعد از خروج از کشور با انتشار یک پست اینستاگرامی با الفاظی که شاید نتوان در بین برخی براندازان هم دید، به توهین علیه نظام اسلامی پرداخته است. از سویی با نگاهی به فعالیتهای او در سینما به زعم رسانهها و منتقدان سینمایی میتوان به این مساله رسید که این بازیگر در گیشه، موفق ظاهر نمیشد اما اصرار داشت دستمزدهایی بالا بگیرد و حتی در تیتراژ کارهایش، شروطی را در همان مرحله عقد قرارداد مطرح میکرد تا نامش همیشه صدر باشد.
فرخنژاد تا 4 روز پیش در ایران حضور داشت اما به واسطه انتشار استوریهایی، اجازه خروج از کشور را نداشت. به همین دلیل، از طریق صنف خود وارد عمل شد تا دستگاه قضا را مجاب کند به دلیل سال جدید میلادی و اینکه میخواهد با پسرش ملاقات کند، اجازه خروج از کشور داشته باشد. دستگاه قضا هم رأفت به خرج داده و با گرفتن تعهد از آقای بازیگر، اجازه خروج وی را صادر کرد. یک نکته دیگر در این میان غیرحرفهای بودن فرخنژاد است؛ او تا ساعات پایانی حضورش در کشور، مشغول بازی در سریال «سقوط» بود که توسط فیلیمو در دست تولید است. فرخنژاد به واسطه کار چه در قامت بازیگر و چه در مقام تهیهکننده و کارگردان، بخوبی مطلع است که اظهارنظرهای شخصی از این دست، تا چه اندازه میتواند سرنوشت پروژهها را به خطر بیندازد. اکنون با این حرکت او، نهتنها برای سریال «سقوط» محدودیتهای احتمالی ایجاد خواهد شد بلکه برای دیگر آثارش نظیر «زنبور کارگر» و «ملاقات با جادوگر» که در نوبت نمایش هستند نیز گرفتاریهایی به وجود خواهد آمد که دیگر عوامل پروژهها هم تحت تاثیر خواهند بود.
واکنش اهالی و برخی مدیران سینمایی نیز نسبت به مواضع اخیر فرخنژاد از اهمیت ویژهای برخوردار است. روحالله سهرابی، مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی کشور به مواضع اخیر حمید فرخنژاد واکنش نشان داد و خطاب به او تأکید کرد: «حنای شما دیگر رنگی ندارد». او مینویسد: مردم فراموش نخواهند کرد شما یکی از پرکارترین بازیگران در آثار امنیتی و حتی ایدئولوژیک این حکومتی که دیکتاتورش خواندهاید بودهاید که اتفاقا چون نقش بازی کردن را خیلی خوب بلدید بازیهایتان هم باورپذیر بود. امروز که وارد مرحله دیگری از نقشآفرینی خود شدهاید از باب حرمت جلسات دوستانهای که طی همین چند ماه با یکدیگر داشتیم، عرض میکنم: ای کاش این ارتفاع پست را نمیگرفتید و با ورود به مارپیچ دروغ، اینگونه به زیست حرفهای خود پایان نمیدادید!
* شما بازیگر خوبی بودید اما فقط یک بازیگر خوب!
سیدمحمود رضوی، تهیهکننده سینما و مشاور فرهنگی رئیس مجلس نیز در توئیتی نوشت: «حمید فرخنژاد بازیگر است و همزمان با اعتراضات نقش یک مامور امنیتی را بازی میکرده و حالا با اتمام کار و دریافت دستمزد میلیاردی، به عنوان یک دیکتاتور در تلاش است با توهین به رهبری، جلوی پخش کار یک گروه چند ده نفری را بگیرد! او حالا هم نقش بازی میکند، تا آن طرف آب خریدار پیدا کند»!
حسین لامعی، نویسنده و مستندساز هم در صفحه اینستاگرام خود اینطور نوشت: وارد پیج فرخنژاد شوید و پستهای همه این سالهایش را بخوانید؛ تندترینش فوت شجریان است که نوشته تسلیت! این بزرگترین کنش سیاسی استاد (!) در ایران بود.
حالا بامزه اینجاست که فرخنژاد ۴ شب قبل آخرین صحنه خود در سریال «سقوط» را بازی کرد، کل پولش را گرفت و سریع از ایران خارج شد، حال به گمانتان سقوط چگونه سریالی است؟ آیا در حمایت از زن، زندگی، آزادی است؟ در حمایت از معترضان؟ در اعتراض به گرانیها؟ خیر! «سقوط» سریالی تحت نظر و پشتیبانی نهادهای امنیتی است، سریالی در عراق پیرامون داعش و آزادسازی موصل توسط جمهوری اسلامی.
حالا به نظرتان نقش استاد (!) در این سریال چیست؟ او نقش یک مامور امنیتی جمهوری اسلامی را ایفا میکند و نشان میدهد جمهوری اسلامی چگونه عراق را پاک و آزاد کرد... او برای این نقش پول بسیار کلان گرفت و با همان سریع رفت آمریکا تا بگوید: جمهوری اسلامی خیلی بد است! هفت خطتر از این سلبریتیها در کل سیاره نیست!
***
درد بیدرمان خودفروختگی!
احمدرضا انصاری: نمک خوردنها و نمکدان شکستنها ادامه دارد و حمید فرخنژاد، تازهترین نمونه است اما در هیاهوی این دهنکجیها، ضدانقلاب خارجنشین هم بیکار ننشسته و روز به روز چهره واقعی خودش را بیش از پیش نمایان میکند. نازنین بنیادی از همین جنس آدمهاست که پشت نقاب طرفداری از حقوق بشر، هر چه میخواهد دل تنگ اربابانش، میگوید و بیشتر سرزمین مادریاش را زیر پا میگذارد. یک روز با ایفای نقشهای غالبا سیاسی و ترسیم تصویر تروریست از میهنش و روز دیگر با ایفای نقش عروسک خیمه شب بازی برای آنانی که عداوتشان با ایران، کودک و زن و پیر و جوان نمیشناسد. در چنین شرایطی که هر نمکخوردهای از جمهوری اسلامی از راه میرسد لگدی به نمکدان میزند، بنیادی هم بر امواج رسانههای معلومالحال سوار شده و ضمن دمیدن در آتش خشونتهای خیابانی، ناجوانمردیها علیه این ملت را نیز تطهیر میکند. آخرین لگدپراکنی او برمیگردد به گفتوگویش با پوریا زراعتی در شبکه سعودی ایران اینترنشنال که در آن گفته است: «این تحریمهای اقتصادی مثل شیمیدرمانی میماند و برای اینکه بیماری سرطان را خوب کند، به بقیه قسمتها هم صدمه میرساند. اینکه بگوییم تحریم خوب است یا بد، خیلی پیچیده است!» البته نباید از این اظهارنظر بنیادی تعجب کرد؛ برای کسی که چشمش را تعمدا به روی دشواریهای تامین دارو برای کودکان بیمار بسته، تشخیص خوب یا بد بودن تحریم پیچیده است! برای کسی که در مسیر خوشرقصی برای اربابان خویش حتی خاک مادری هم نمیشناسد، به همان میزان که تشخیص این موضوع پیچیده است، تطهیر این ظلم آشکار ساده و سهل است!
***
بیشخصیت
محمدعلی میرزایی: اگر کسی حمید فرخنژاد را بشناسد، متوجه میشود متنی که در صفحه او منتشر شده را خودش ننوشته است. نه اینکه موافق متن نباشد، چرا که او وقیحتر از این حرفهاست اما سوادش قد نمیدهد. عمراً اگر این آدمهایی که در اول متن نامشان را آورده، بشناسد. بیسوادی فرخنژاد البته چیزی نیست که نخستین بار عیان شده باشد. او از حرف زدن عادی هم عاجز است. صحبت کردن او در نشستها و گفتوگوهایی که داشته است، شاهدی بر این مدعاست. او حتی جملهای را که مقصودش بود نمیتوانست به درستی ادا کند. مثلا یک بار آمد بگوید به نظراتی که پای پستهایش هست اهمیتی نمیدهد، بعد جوری سینهخیز رفت که همه مردم ایران را فدای پسرش کرد. حالا هم وقیحانه بعد از اینکه از کشور فرار کرده، ژست چهگوارایی گرفته و لاف در غربت میزند. بیآنکه اصلا عقلش به این برسد که این لاف، به قواره نشستن مگسی روی هیبت ایران عزیز هم نیست ولی خب، زحمتی شد برای رفقای بازیگرش. ثابت کرد علاوه بر بیشخصیتی، شعور، معرفت و درک صنف را هم ندارد. به یک گروه که چند ماه برای تولید یک اثر زحمت کشیدهاند، خسارت زد. علاوه بر خسارت مادیای پروژه مذکور متحمل شده، همکاران سینمایی فرخنژاد باید چوب حماقتها و خیانتها و بیشخصیتی او را بخورند. فرخنژاد نشان داد فاقد مولفههای اولیه پرستیژ داشتن و فهم مناسبات حرفهای در سینماست؛ او دیگر شخصیتی نخواهد داشت و مانند برخی دیگر که پس از یکی دو روز افتادن روی زبانها، فراموش شدهاند، فراموش میشود. بازیگران قدرتمندتر از او در سالهای دوری از ایران، کمترین توفیقی در حرفه خود نداشتهاند؛ تکلیف فرخنژاد که روشن است. اگر به خاطر مخالفتها و بدگوییهایش علیه ایران، از دشمنان ایران، حمایتی نگیرد، طبعا با همان شیوهای که پیش از این زندگی میکرد، نمیتواند روزگار بگذراند. باید دیالوگ رضا عطاران در هزارپا را به او یادآوری کرد: تموم شد! خیلی تاثیرگذار بود!
***
عوامل «سقوط» خطاب به حمید فرخنژاد: کاش حرمت نان و نمک برایت مقدس بود
عوامل گروه سریال «سقوط» در نامهای سرگشاده از حمید فرخنژاد بابت تصمیم فردی و به مخاطره انداختن سریال گلایه کردند.
به گزارش «وطنامروز»، نامه سرگشاده گروه تولید سریال سقوط به این شرح است:
حمیدخان فرخنژاد؛ سلام که رسم ادب و معرفت و احترام است! همه ما تیم تولید سریال «سقوط» شوکه هستیم. مگر میشود مرارتهایی که در روزهای سخت و خاکآلود فیلمبرداری در کوه و بیابان کشیدیم، از خاطر برد؟ مگر میشود شبهای سرد سقز را که با میهماننوازی هموطنان عزیز کرد گرم شده بود، فراموش کرد؟ مگر میشود شببیداری عوامل تولید و علاقهشان را به تولید سریالی متفاوت و جذاب برای مردم از یاد برد؟
حمیدخان! چطور میشود که زحمتهای گروهی را که خود در میانشان بودید، نبینید و تصمیمی فردی بگیرید که پخش سریال به مخاطره بیفتد؟ چطور میشود وقتی یاد بیانیهنویسی بیفتید که کارتان تمام شده باشد و بیخبر بار سفرتان را هم بسته باشید ولی برایتان مهم نباشد که بقیه اعضای گروه چه بلایی بر سرشان میآید؟
چقدر سخت است که چند روز قبل همدیگر را در آغوش گرفته باشیم و برای هم آرزوی موفقیت در پروژههای بعدی را کرده باشیم و حالا همان آدمها را در مخمصهای گرفتار کرده باشید که انگار زحمات یکسالهشان خاکستر شده. چقدر خودخواهانه است که شرایط سخت کنونی مردم را دیده باشیم و بدتر از آن را، سر همکاران خود آورده باشید. چقدر عجیب است که خبرهای درگوشی حل مشکل خروج هنرمندان را شنیده باشیم و دقیقا رفتاری کنید که مشکل ممنوعالخروجی دوباره برای همه هنرمندان و دوستانتان برقرار شود.
جناب فرخنژاد! کاش معرفتی بود، کاش حرمت نان و نمک همچنان مقدس بود، کاش رفتار حرفهای فقط در هنگام نقد کردن چک معنا پیدا نمیکرد، کاش ارزش کلمهها اینقدر راحت و آسان نمیشکست.
همکاران شما در سریال سقوط
ارسال به دوستان
نشست خبری هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت برگزار شد
تبیین نظریه مقاومت
هفدهمین دوره جشنواره فیلم مقاومت که نسبت به ادوار قبل تغییراتی از جمله تغییر نام جایزه جهان بدون اسرائیل را تجربه کرده، در حالی برگزار میشود که اختتامیه آن مقارن با روز جهانی مستضعفین برگزار خواهد شد.
به گزارش «وطن امروز» نشست خبری هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت صبح روز پنجشنبه 24 آذرماه در بنیاد فرهنگی روایت فتح با حضور دکتر جلال غفاری دبیر هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت، دکتر محسن رفیعی دبیر اجرایی جشنواره، دکتر اسماعیل آجرلو قائممقام جشنواره، جواد تمدنی مدیر روابط عمومی جشنواره و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.
جلال غفاری، دبیر هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت در این نشست گفت: اختتامیه جشنواره همزمان با میلاد حضرت صاحبالزمان عجلالله تعالی فرجهالشریف و روز جهانی مستضعفین برگزار میشود که مایه برکت جشنواره خواهد بود.
جواد تمدنی، مدیر روابط عمومی جشنواره در آغاز این نشست با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها گفت: جشنواره فیلم مقاومت از سال 62 تاکنون نزدیک به 4 دهه است که کار خود را آغاز کرده و خاطرات خوبی برای اهالی سینما به جا گذاشته است.
وی که مدیریت این نشست را برعهده داشت، افزود: پس از برپایی این نشست از پوستر جشنواره با حضور خانواده معظم شهید اسداللهی و شهید ابراهیم هادی رونمایی میکنیم، سپس از اتاق کار شهید سیدمرتضی آوینی که پس از سالها بازسازی شده دیدن میکنیم.
همچنین جلال غفاری، دبیر جشنواره هفدهم فیلم مقاومت با بیان اینکه توفیقها و عدم توفیقهای ما به خاطر توجه یا غفلت از چارچوب گفتمان نظری محور مقاومت است، گفت: جشنواره فیلم مقاومت تا ۱۱ دوره با عنوان دفاعمقدس برگزار میشد و پس از آن با نگاهی بینالمللی با حضور آقای خزاعی با عنوان مقاومت برگزار میشود.
وی افزود: رهبری تأکید داشتهاند که نظریه مقاومت را تبیین کنید. این در حالی است که معمولا مقاومت را به درگیریهای سیاسی و نظامی تقلیل میدهیم، در حالی که باید گفتمان مقاومت را در نظر بگیریم. مقاومت کلام گفتمانی است که ریشه آن به زندگی انسانها از ابتدای خلقت صورت انسانی مربوط میشود.
غفاری ادامه داد: انسان ذاتا نمیتواند زیر بار زور برود. در سیره انبیا و اولیا هم چنین است. حضرت سیدالشهدا علیهالسلام هم دقیقا بر همین گفتمان مقاومت حرکت میکند و بر قله آن میایستد. این حرکت تا انقلاب اسلامی و ادامه حرکتهای آن تا به امروز ادامه داشته است.
وی افزود: رهبری در سالهای گذشته بارها بر کلام گفتمان محور مقاومت تاکید داشتهاند و تفسیرهای گوناگونی از جمله اقتصاد مقاومتی را مطرح میکنند. به این ترتیب گفتمان مقاومت را در سینما هم میتوانیم در ابعاد گوناگون بیان کنیم و باید در این بیان از تقلیل آن به نگرشهای صرفا مذهبی، سیاسی یا درگیریهای نظامی پرهیز کنیم. عدم درک و فهم درست از کلام مقاومت مانع از حرکت درست ما میشود پس تصمیم گرفتیم با نگاهی مقاومتی، به واسطه آن سوژههایی را بسط دهیم و نسبت به آن تصمیم بگیریم.
دبیر هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت افزود: اختتامیه جشنواره همزمان با میلاد حضرت صاحبالزمان عجلالله تعالی فرجه الشریف و روز جهانی مستضعفین برگزار میشود که مایه برکت جشنواره خواهد بود.
غفاری گفت: ممکن است دارایی ما امروز همپا با سینمای لیبرال هالیوود و بالیوود نباشد اما میتوان در همین سینمای مقاومت به خاطر ظرفیتی که گفتمان مقاومت دارد از آن به عنوان رقیب سینمای لیبرال حرف زد. همانطور که سینمای دفاعمقدس امروز ظهور عینی در دنیا پیدا کرده است، سینمای مقاومت هم امکان مشابه را دارد.
غفاری در ادامه با بیان اینکه نگاه ما به جشنواره جدای از تمایز با دیگر جشنوارهها این است که مقاومتی باشد، گفت: از آنجایی که خلیجفارس یکی از مناطق مقاومتی ایران با جزایر همیشه ایرانی است، اختتامیه جشنواره در خلیجفارس برگزار میشود. هر ایرانی با حضور در خلیجفارس احساس غرور و افتخار میکند، چرا که قدرت و امنیت خلیجفارس در دستان ایران امروز است.
وی افزود: باید رویکرد جشنوارهداری را تغییر دهیم و دست از اموری حول محور کاخهای جشنوارهای برداریم. جشنواره مقاومت باید نوع جشنوارهداریاش را تغییر دهد و با مضمون آن همسو شود. جشنواره تنها یک خبر نیست بلکه باید انگیزهای برای مسابقه و ایجاد جریانی اجتماعی در حوزه مقاومت داشته باشد.
غفاری اظهار کرد: جشنواره باید نسلهای آینده و گام دومی سینمای انقلاب را کشف، تربیت و برای آینده سینمای ایران آماده کند. حمایتهای ویژه تولیدی در بخشهای فیلم کوتاه و استعدادیابی جشنواره داریم تا در آینده برای جشنواره فیلمهای فاخری تولید شود.
دبیر هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در ادامه گفت: سوژه و گفتمان مقاومت برای بسیاری از فیلمسازان حرفهای ما تبیین نشده است که طی روزها و ماههای گذشته با ارتباط با آنها برای این موضوع ارتباط برقرار کردیم تا جشنوارهای پویاتر از ادوار گذشته داشته باشیم.
وی با تاکید بر تشکلیابی و جبههبندی فیلمسازان مستقل در سرتاسر دنیا گفت: لیبرال در نگاه اول خوب است اما در واقع موجب جنگ و آشوب شدهاند. سینمای مقاومت با مضمون و گفتمان مقاومت به عنوان جشنواره مستقل و در مقابل سینمای لیبرال و سرمایهداری فعالیت خواهد کرد.
غفاری با اعلام این خبر که برای آنکه جشنواره از دور فعالیتهایش عقب نماند تصمیم گرفتیم تا آن را سالانه برگزار کنیم، گفت: هر جا سینماگری در دنیا با جریان سینمای لیبرال و سرمایهداری درگیر و طرد شده است مورد توجه ما قرار میگیرد و آنها را برادران و خواهران خود در این زمینه میدانیم.
وی در ادامه با بیان اینکه تمام بخشهای جشنواره هفدهم فیلم مقاومت بینالمللی است و همه آنها در راستای جهانی و بینالمللی عمل خواهند کرد، گفت: هفتههای فیلم مقاومت در 17 کشور دنیا با به نمایش درآمدن برگزیده فیلم مقاومت در آنها برگزار میشود. جشنوارهها کارکردهای گوناگونی دارند، از جمله جشنواره کن که بازار فیلم موفقی داشته است اما فیلمهای حرفهای در آن جایگاه ویژهای نداشته و ندارد. در جشنواره مقاومت هم ما میخواهیم تا بازار فیلم مقاومت حتی به صورت نمونه کوچکی از آن داشته باشیم تا سالهای آینده بازار فیلمی با سوژه مقاومت داشته باشیم. شهید و شهادت همان چیزهایی است که سینمای غرب هیچگاه نمیتواند آن را درک کند.
غفاری در پایان با اشاره به اضافه شدن بخش سریال به بخشهای اصلی جشنواره بیان کرد: کشورهای عربی معمولا به تماشای سریال علاقه دارند؛ ما بخش سریال را به همین منظور برنامهریزی کردیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|