|
اخبار
رادیو مقاومت راهاندازی میشود
رادیو مقاومت که سال گذشته همزمان با سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی راهاندازی شده بود، امسال نیز در آستانه سومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی از ۲۹ آذرماه آغاز به کار میکند. به گزارش «وطنامروز»، رادیو مقاومت سال گذشته با شعار صدای گفتمان مقاومت و مکتب سلیمانی راهاندازی شد. این رادیو فصلی امسال نیز همزمان با سومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی با شعار سند چشمانداز رادیو و مکتب شهید سلیمانی مجددا از تاریخ ۲۹ آذرماه راهاندازی می شود و تا ۳۰ دی ماه فعالیت خواهد داشت. مراسم راهاندازی این رادیو فصلی و رونمایی از نخستین دایرهالمعارف تکنیکهای پایه علومشناختی در رسانه و مجموعه کتب علومشناختی ۲۹ آذرماه ساعت ۱۰ صبح با حضور مسؤولان لشکری و کشوری در ساختمان شهدای رادیو برگزار میشود.
***
آغاز ثبتنام اصحاب رسانه برای حضور در فجر
ثبتنام اصحاب رسانه برای حضور در چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر از دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱ آغاز میشود و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت. روابط عمومی چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر اعلام کرد: با هدف تکریم اصحاب رسانه و ممانعت از تضییع حقوق ایشان، مقررات صدور کارت جشنواره را به شرح ذیل اعلام میدارد: علاقهمندان میتوانند از روز دوشنبه ۲۸ آذرماه تا ساعت ۲۴ روز یکشنبه ۴ دیماه با مراجعه به سامانه جشنواره به آدرس
fajrfilmfestival.com ثبتنام و مدارک لازم را بارگذاری کنند. این زمان برای تمام متقاضیان حضور در سینمای رسانه جشنواره بینالمللی فیلم فجر غیرقابل تمدید است و به تقاضاهایی که بعد از تاریخ مقرر یا خارج از سامانه جشنواره ارسال شود، ترتیب اثر داده نخواهد شد.
***
«سفر به دیار فراموش شدگان» منتشر شد
کتاب «سفر به دیار فراموش شدگان»، نخستین اثر جدی درباره اردوهای جهادی توسط انتشارات قدیانی منتشر شد. به گزارش مهر، کتاب «سفر به دیار فراموش شدگان»، شامل ۱۲ تکنگاری از ۱۲ اردوی جهادی است که علی نورآبادی به عنوان خبرنگار در این اردوها حضور داشته است. اردوها در سالهای مختلف و در استانها و مناطق مختلف برگزار شده است؛ از سیستانوبلوچستان و منطقه بشاگرد در هرمزگان گرفته تا استانهای شمالی. از کردستان گرفته تا سبزوار در خراسان و از قم و اصفهان گرفته تا منطقه «اندیکا» در خوزستان و لرستان. در این تکنگاریها تلاش شده است تا همه جنبهها، فعالیتها و اتفاقات اردوهای جهادی دیده و نگاشته شود. همچنین توجه به وضع زندگی مردم در مناطق محروم، کسب و کار آنها، کمبودها، اثرات حضور نیروهای جهادی در روستاها، طرحهایی که ساخته میشود، بازدیدهای مسؤولان از اردوها، نقاط قوت و ضعف اردوها و دهها نکات جالب و خواندنی دیگر از ویژگی این کتاب است. در بخشی از این کتاب آمده است: «پیرمرد میگفت: کسی خانه ندارد؛ فقط چادر. ما فقط برق داریم. ۲ سال پیش لولهکشی آب کردند اما آب نیامد. شاید آب کم است و به ما نمیرسد. روستاهای اطراف روزی یکی دو ساعت آب دارند اما آب روستای ما کلاً قطع است. بارها به فرمانداری، بخشداری، دهیاری و... رفتهایم. خبری نمیشود. میگویند: باشد. اقدام میکنیم... جمهوری اسلامی این روستا را گم کرده ولی زمان جنگ گم نبود. روستای 60-50 خانواری ما 17 شهید داده». گفتم: «گم نکرده... اگر جمهوری اسلامی شما (محرومان) را گم کند که جمهوری اسلامی نیست...». این کتاب با قیمت ۱۱۰ هزار تومان منتشر شده است.
***
تجلیل از فینچر در سزار
دیوید فینچر با دریافت یک سزار افتخاری در فرانسه تجلیل میشود. به گزارش مهر به نقل از ورایتی، دیوید فینچر قرار است بالاترین جایزه سینمایی فرانسه را در مراسمی که ۲۴ فوریه ۲۰۲۳ در پاریس برگزار میشود، دریافت کند. آکادمی سزار که همتای اسکار آمریکاست، با انتشار بیانیهای از فینچر به عنوان یکی از فیلمسازان نادری یاد کرد که کل فیلمشناسی وی در طول سالهای کاریاش به کالت بدل شده است. این آکادمی فینچر را هنرمندی رویاساز خواند که فیلمهایش هیپنوتیزمکننده، روشنفکرانه و منبع الهام بسیاری از هنرمندان بودهاند. فینچر به تازگی در همکاری با نتفلیکس سریال مستندی جدید با عنوان «تماشا» در تجلیل سینما ساخته و کارگردانی فیلم سینمایی «قاتل» را که درامی درباره یک قاتل حرفهای با بازی مایکل فاسبندر است برای نتفلیکس انجام داده است. نامزدهای چهل و هشتمین دوره سزار ۲۵ ژانویه معرفی خواهند شد.
***
انتصاب مدیر روابط عمومی جشنواره کودک
با حکم سیدمهدی جوادی، دبیر سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان فاطمه آذری، مدیر روابط عمومی این رویداد سینمایی شد. به گزارش تسنیم، به نقل از روابط عمومی سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، در این حکم آماده است: سرکار خانم فاطمه آذری نظر به سوابق، تعهد و تجارب شما در حوزه رسانه و خبر به پیشنهاد جناب آقای احسان هوشیارگر رئیس محترم شورای ارتباطات و اطلاعرسانی و تبلیغات سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان به عنوان «مدیر روابط عمومی» این جشنواره منصوب میشوید.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
سینماحقیقت برگزیدگان خود را شناخت
«عزیز» بهترین فیلم
«نردبان ایوان» بهترین مستند نیمهبلند و «مدار چهل و پنجم» بهترین مستند بینالملل شدند
مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره فیلم مستند «سینماحقیقت» شامگاه جمعه در تالار وحدت برگزیدگانش را شناخت. به گزارش «وطنامروز»، در بخش بینالملل جایزه بهترین مستند کوتاه مسابقه بینالملل به صورت مشترک به «یک قایق روی دریا» به کارگردانی آرمان قلیپور و «کشیم عاشق» به کارگردانی امیر آقاعبداللهی اهدا شد. جایزه بهترین مستند نیمهبلند هم به «نردبان ایوان» به کارگردانی نیکولای بم از روسیه تعلق گرفت. جایزه ویژه هیات داوران بخش بینالملل نیز به مستند «مدار چهل و پنجم» به کارگردانی لارنس ابوحمدان از اردن اهدا شد. در ادامه و پس از پخش کلیپ هیات داوران بخش مستندهای بلند مسابقه بینالملل، جایزه بهترین مستند بلند به «سهنهزارم» به کارگردانی بهروز نورانیپور از ایران رسید. جایزه ویژه این بخش به «زندگی فولادی» به کارگردانی مانول باوئر از پرو اهدا شد.
در ادامه محسن یزدی مدیر شبکه مستند روی سن آمد و گفت: هر سال شبکه مستند جایزهای به یکی از فیلمهای بخش مسابقه «سینما حقیقت» میدهد. ما این جایزه را امسال به فیلم خیلی خوب و جذاب «برای پس از مرگم» به کارگردانی عبدالرضا نعمتاللهی اهدا میکنیم. اهدای جوایز مسابقه شهید آوینی، بخش بعدی این مراسم بود که در این بخش تندیس برنزی به صورت مشترک به مستندهای «عملیات دماوند» به کارگردانی احسان مشکور و «در پس جنگ» به کارگردانی محمدحسین محمودیان اهدا شد. در ادامه ۲ فیلم برای دریافت تندیس نقرهای معرفی شدند؛ «پاییز 50 سالگی» به کارگردانی محسن اسلامیزاده و «قرار روز شانزدهم» به کارگردانی احسان اصغرزاده. تندیس طلایی این بخش به مستند «سهنهزارم» بهروز نورانیپور رسید. در ادامه مراسم نوبت به اهدای جوایز بخش ملی رسید که در این بخش با حضور هیأت داوران، جایزه بهترین نویسنده گفتار متن به محمد نصرت خوارزمی برای «پاییز 50 سالگی» اهدا شد. همچنین جایزه بهترین موسیقی متن به احسان عبدیپور برای «کوهستان بیصدا» تعلق گرفت. جایزه بهترین صدا هم به محمدحسین ابراهیمی برای «خونه مامان شکوه» اهدا شد. در بخش بعدی جایزه بهترین پژوهش به امید رحمتینسب برای «پیله ابریشم» تعلق گرفت. جایزه بهترین تصویربرداری هم به فرشاد افشینپور برای «دنیای وحشی زاگرس» رسید. در ادامه این بخش جایزه بهترین تدوین به آرش ضابطیاصل برای «کشیم عاشق» اهدا شد.
جایزه بهترین کارگردانی مستند کوتاه هم به امیر آقاعبداللهی برای «کشیم عاشق» تعلق گرفت. در بخش بعدی جایزه بهترین کارگردانی مستند نیمهبلند به محمدرضا خوشفرمان برای «اسپانک» اهدا شد. جایزه ویژه هیات داوران به مهدی بخشیمقدم و مهدی شامحمدی برای «خونه مامان شکوه» رسید. لوح تقدیر سرباز وطن به «بنده نیکوکار» از کشور آرژانتین رسید. این جایزه به شخصیتی که به پیادهروی اربعین رفته بود اهدا شد. آگوستین خلیل بعد از دریافت این جایزه بیان کرد: من عاشق این کشور هستم. وقتی این اختلافات را میبینم دلم میگیرد. با هم بسازید. این کشور الگویی برای جهان است. جریان اربعین جریان ظهور است. جریان اربعین جریان وحدت بشریت است. اینجا صدها مستند درباره اربعین ساخته میشود اما در آن سوی آبها آن را پنهان میکنند. تندیس بخش «سرباز وطن» هم به محسن اسلامزاده برای «پاییز 50 سالگی» رسید. اسلامزاده پس از دریافت جایزه خود، در واکنش به اظهارات یکی دیگر از مستندسازان بیان کرد: من آنقدر به جشنواره عمار فیلم دادهام که بچهها به شوخی میگویند بخش اسلامزاده در آنجا هست! چرا نگاه تحقیرآمیز به عمار داریم؟ این نگاه اشتباه است. سینماحقیقت همیشه امثال ما را به بخش آوینی شوت میکرد و امسال هم به همین بخش راه پیدا کردیم! بعید است فیلمهایی که در این جشنواره است، در عمار پذیرفته شود. ما نگران آینده هستیم. وی افزود: رک میگویم که وقایع سیستانوبلوچستان را مستند کردهام و تندترین انتقادات را در آن داشتهام اما همین نیروی انتظامی چقدر سختی کشید؟ سال ۹۸ نسبت به سهمیهبندی بنزین انتقاد کردیم، من لیبی و افغانستان را از نزدیک دیدهام، یک روز تهران را هم دیدم. اگر این مملکت ناامن شود هیچ کدام از ما سالم و خوش کنار هم نخواهیم بود. در بخش بعدی برنامه جایزه بهترین کارگردانی مستند بلند به مسعود زارعیان برای «غیرمسکونی» رسید. در ادامه جایزه بهترین فیلم مستند به مهدیهسادات محور برای «عزیز» تعلق گرفت.
ارسال به دوستان
فرار فرخنژاد از انتقاد صریح همکارانش در سریال «سقوط»
دلقک علیه همه
گروه فرهنگ و هنر: هر گاه برای رفتارت بهانه و توجیه منطقیای نیافتی، صورتمساله را پاک کن! این فرمولی است که حمید فرخنژاد پس از بیحرمتی آشکارش به میهن و ملت و همکاران سینماییاش، به آن پناه آورده است و نامه سرگشاده عوامل سریال «سقوط» را انکار میکند و میگوید این نامه از سوی همکارانم در این سریال نیست! قطعا کسی که خود متشاکی این نامه است، در مقام تایید یا تکذیب این نامه نیست و اگر قرار باشد نامه از سوی شخصی تکذیب شود، آن شخص حمید فرخنژاد نیست. تا لحظه تنظیم این گزارش، 24 ساعت از انتشار نامه گذشته و تکذیبی در کار نبوده است و این ادعای فرخنژاد چیزی جز داعیهای واهی و غیرعقلانی نیست؛ داعیهای که آخرین دستاویز اوست تا بتواند همانند کبکی که سرش را زیر برف میکند و خیال پنهان بودن دارد، همچنان مقابل دیده همگان نقاب حق به جانب بودن را مقابل صورت بگیرد و خیال کند کسی از اصل ماجرا باخبر نیست!
از خروج حمید فرخنژاد از کشور بیش از 3 شبانه روز میگذرد اما بگومگوها در این باره همچنان ادامه دارد. پشتپا زدن یک بازیگر به جایی که در آن رشد کرده و بزرگ شده، به خودی خود اتفاق تازهای نبود اما حیلههای وی، از این مهاجرت یک قصه بدیع ساخت که شخصیتی شیاد و دغلباز و نمکنشناس به نام حمید فرخنژاد نقش اول آن است. فرخنژاد به قدری در این نقش خود مصنوعی بازی کرده که حالا ناچار شده برای توجیه خیانتش به نان و نمکی که با همکارانش در آخرین پروژه کاریاش خورده، دست به انکار بزند. او پس از اینکه عوامل سریال «سقوط» در نامهای گلایهآمیز او را به بیمعرفتی و منفعتطلبی محکوم کردند، متنی در صفحه اینستاگرامی خود منتشر کرد و نوشت: «نامهای منتشر شده منتسب به شما و خطاب به من. از آنجایی که پای این نامه امضای هیچکدام از شما وجود ندارد، پی به داستان پشت آن بردم. عمیقا اعتقاد دارم بزرگوارانی که بیش از ۲ ماه در کنارشان افتخار همکاری داشتم، آزادمردتر از آن هستند که زیر چنین نامهای را امضا کنند». انکار نامهای که رسما از سوی عوامل سریال در اختیار رسانهها قرار گرفته، تنها راهی است که فرخنژاد پیش روی خود میبیند تا بر این بیحرمتی پرسود خود سرپوش بگذارد. نامهای که تا لحظه تنظیم این گزارش و با گذشت 24 ساعت از انتشارش، نه تکذیبیهای بر آن وارد شده است و نه شبههای درباره آن وجود دارد، به طور کلی از سوی این بازیگر انکار میشود به این دلیل که امضایی پای آن نیست! این در حالی است که اگر همان افرادی که فرخنژاد به آزادمردیشان ایمان دارد، نویسنده این نامه نباشند، آنقدر آزاده هستند که انتساب نامه به خودشان را تکذیب کنند البته که نامه، زبان دل همه آنهاست. گذشته از این موضوع، همین که فرخنژاد خود را در مقام پاسخگویی به این نامه میبیند، کافی است تا واقعیت را درباره این نامه به ما نشان دهد. اگر بنا به وارد کردن اتهام بدون برهان و سند و مدرک باشد، میتوان مدعی شد بیانیهای که فرخنژاد علیه میهن و رهبر مملکتش منتشر کرد هم نوشته خودش نبوده و گروههای ضدانقلاب به طور مستقیم یا غیرمستقیم حساب کاربری وی را در دست گرفتهاند و بخشی از اهدافشان را از طریق صفحه مجازی این بازیگر پیش میبرند اما بیایید کمی واقعنگر باشیم و از سطح این داعیههای دم دستی عبور کنیم.
همانطور که گفته شد آنچه رخ داده یک نقشآفرینی ضعیف از سوی بازیگری است که سالها داشت برای این ملت نقش بازی میکرد. به وقایع روز واکنش نشان میداد تا تظاهر کند طرفدار و حامی مردم است؛ با سقوط هواپیمای اوکراینی نقاب غم به چهره میزد و همسو با جریان ضدانقلاب جشنواره فجر را تحریم میکرد؛ تحریمی که به تازگی هم برای چندمین بار آن را تبلیغ کرده است، البته جاهایی هم دم خروس بیرون میزد و 80 میلیون ایرانی را فدای فرزندش میکرد! حالا او پس از این همه سال نقش بازی کردن، در راه حفظ منافعش و به دست آوردن اقامت دائم آمریکا دست خود را برای این مردم رو کرده اما هنوز هم عاجزانه تلاش دارد خود را مردمی و هوادار حق و پایبند به حرمت نان و نمک نشان دهد. حمید فرخنژاد ابتدا به ملت ایران حقه زد و تصویری از خویش به مردم نشان داد که زمین تا آسمان با واقعیت تفاوت داشت. سپس به مقامات قضایی حقه زد و به بهانه آغاز سال نو میلادی و دیدار فرزندش تعهدی داد و از کشور خارج شد. فرخنژاد در آخرین مرحله از عملیات دغلبازی خود نیز همصنفانش را در سریال «سقوط» و «پدر گواردیولا» و دیگر پروژههایی که احتمالا در سکوت خبری تولید شدهاند، دور زده است. فرخنژاد با مواضع اخیرش تمام زحمات عوامل این سریالها را به مخاطره انداخته است و اوج شیادی او اینجاست که او به خوبی میدانست مواضعش منجر به در معرض خطر قرار گرفتن پخش این سریالها خواهد شد. او دستمزد خودش را از این پروژهها گرفت اما حق و حقوق دیگر عوامل این سریالها را به محاق برد. کاری که به راحتی میتوان عنوان حرام لقمگی به آن نهاد. او دستمزد پروژهای را گرفت که حالا به خاطر شیادیاش، پخش آن در هالهای از ابهام قرار گرفته است. در واقع دستمزد را گرفت اما کاری کرد تا خود سریال پخش نشود. او برای تبدیل اقامت موقتش در آمریکا به اقامت دائم، آنقدر حواسش به شیادی و حیلهگری بود که متوجه نبود دارد چه چیزهایی را از دست میدهد!
***
رئیس سازمان سینمایی: فرهنگ اینقدر بیحساب و کتاب نیست
محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی در اختتامیه جشنواره «سینماحقیقت»، در واکنش به اظهارات حمید فرخنژاد گفت: «حوادث اخیر شگفتانگیز بود. بیانیه یکی از بازیگران دیروز خط قرمزها را درنوردید. نمیشود هر کسی مبانی اصلی را زیر سوال ببرد و ما چیزی نگوییم. شما حق ندارید به رهبر و مرشد ما توهین کنید. عرصه فرهنگ اینقدر بیحساب و کتاب نشده است. اینجا هنوز جمهوری اسلامی است. برخی در توهم هستند. تا کی تحتتأثیر رسانههای شیشهای هستید؟ تا کی پیادهنظام اینترنشنال و منوتو هستید؟ یک لحظه به خودمان بیاییم. این کشور دودستی تقدیم کسی نمیشود. این کشور روز به روز بالنده میشود.»
رئیس سازمان سینمایی همچنین در اختتامیه جشنواره سینماحقیقت گفت: تا روزی که من در سازمان سینمایی باشم، فیلمی بدون حجاب بر روی پرده نخواهد رفت. به گزارش «وطنامروز»، محمد خزاعی در مراسم اختتامیه جشنواره سینماحقیقت با تاکید بر پایبندی به اصول و ارزشهای انقلاب اسلامی گفت: تا روزی که من در سازمان سینمایی باشم و آقای اسماعیلی من را در سازمان نگه دارند، هنرمندان شورش و اغتشاش نکنند و نمایندگان مجلس تحصن و تعصب نکنند، قطعاً فیلمی بدون حجاب روی پرده نخواهد رفت؛ این را مطمئن باشید. وی افزود: ما نیامدهایم بازگردیم به دهه ۴۰ و ۵۰؛ اینجا سینمای جمهوری اسلامی است.
ارسال به دوستان
ویژهبرنامه شب یلدای شبکه 3 با مهران رجبی
خودمونیتر
تهیهکننده برنامه «خودمونی» اعلام کرد اجرای ویژهبرنامه شبکه ۳ در شب یلدا را مهران رجبی بر عهده دارد. به گزارش مهر، حامد خانی تهیهکننده برنامه «خودمونی» که قرار است شب یلدا در قالب یک ویژهبرنامه روی آنتن شبکه ۳ برود، درباره تدارک این برنامه گفت: این ویژهبرنامه به صورت تولیدی روی آنتن شبکه ۳ میرود و ۳ روز ضبط آن طول میکشد. ضبط برنامه از شنبه (دیروز) ساعت ۱۵ شروع میشود و تا آخر دوشنبهشب ۲۸ آذرماه ادامه دارد.
وی ادامه داد: این ویژهبرنامه یلدایی قرار است روزهای ۲۹ و ۳۰ آذر از ساعت ۲۱ تا ۲۴ روی آنتن برود و آیتمهای مختلفی هم دارد. در بخشی از این ویژهبرنامه هم میزبان هنرمندان و خوانندگان هستیم. کلیات کار حضور میهمانان ویژه است، حافظخوانی داریم و همچنین اتفاقات مرسوم و معمول این ایام را خواهیم داشت.
این تهیهکننده درباره مجری این برنامه و اینکه با توجه به حواشی، آیا قرار نیست مجری دیگری برای این شبها انتخاب کنند، بیان کرد: حواشی که میگویید برای آقای رجبی درست کردند، وگرنه خودش که زندگیاش را میکرد. مهران رجبی چهرهای محبوب است.
وی گفت: مردمی که به استودیوی برنامه «خودمونی» میآیند خیلی نسبت به حضور مهران رجبی مشتاق و همراه هستند، البته یکسری هم احتمالا واکنشهایی در نقد حضور او داشتهاند.
خانی درباره اینکه احتمال دارد این حواشی به تغییر مجری منتهی شود، اظهار کرد: ما که بهشدت از مهران رجبی راضی هستیم و تا آخر این فصل هم قطعاً با او خواهیم بود تا در فصلهای آینده ببینیم چه میشود.
این تهیهکننده در پایان درباره اینکه با توجه به شرایط این روزها، چالشی در دعوت از هنرمندان داشتهاند یا خیر هم عنوان کرد: طبیعتاً برخی هنرمندان هستند که موضع دارند و علیه نظام مسائلی را مطرح و طبیعتاً راهشان را به نوعی جدا کردهاند. ما سمت این قشر نمیرویم؛ اما برخی عزیزان هستند که موضعی ندارند و همواره همراه بودهاند، سعی داریم از این قشر دعوت کنیم. اینها هم تا امروز فحششان را خوردهاند. بابت اینکه با آن گروه اول همراهی نکردهاند اما خودشان بابت حضور در تلویزیون مشکلی ندارند.
ارسال به دوستان
علی رهبری، آهنگساز ایرانی در سن پترزبورگ روی صحنه میرود
هزار و شب در روسیه شنیدنی میشود
علی رهبری، رهبر ارکستر و آهنگساز ایرانی با ۲ پروژه موسیقایی «هزار و یک شب» و «تخت جمشید» کنسرتهایی را در شهر سنپترزبورگ روسیه برگزار میکند. به گزارش «وطنامروز»، علی رهبری، آهنگساز و رهبر ارکستر بینالمللی ایرانی، بار دیگر برای ۲ برنامه مختلف به سنپترزبورگ میرود. کنسرت اول که جمعه سیام دیماه برگزار میشود دارای ۲ قسمت است که قسمت اول شامل کنسرتو ویولن اثر فازیل سای، آهنگساز مشهور کشور ترکیه خواهد بود. به گفته علی رهبری، «هزار و یک شب» نام این کنسرتو ویولن است که کاملا به سبک شرقی آهنگسازی شده است. سولوی ویولن این اثر را نوازنده مشهور آذربایجان، الوین گانییف خواهد نواخت. قسمت دوم این کنسرت نیز شامل سمفونی شماره ۴ چایکفسکی است که بنا به اظهارات علی رهبری، وی وقتی حدود ۱۷ سال پیش و بعد از ۳۰ سال دوری از وطن به ایران بازگشته بود به پیشنهاد مرحوم فریدون ناصری این سمفونی اجرا نشده در کشورمان را رهبری کرد. بر اساس برنامهریزیهای انجام گرفته، کنسرت دوم شنبه هشتم بهمنماه برگزار میشود که آن هم دارای ۲ بخش است. قسمت اول کنسرت مربوط به اجرای قطعه «تخت جمشید» اثر طالب خانشهیدی از آهنگسازان خوشنام بینالمللی اهل تاجیکستان است. به گفته علی رهبری، طالب خانشهیدی که از شاگردان آرام خاچاطوریان بوده خود را خیلی ایرانی میداند، کما اینکه تیترهای آثارش اکثراً ایرانی است و در شناسایی نام ایران در جهان بیش از هر آهنگساز دیگر نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است. قسمت دوم، سمفونی مانفرد اثر چایکفسکی است. این اثر که حدود یک ساعت به طول میانجامد از شاهکارهای چایکفسکی است که حدود ۴۰ سال پیش توسط علی رهبری با ارکستر فیلارمونیک چک نیز برای کمپانی سوپرافون ضبط شده است. علی رهبری آن زمان سمت رهبر میهمان دائم ارکستر فیلارمونیک چک را بر عهده داشت. علی رهبری تیرماه سال ۱۴۰۰ توسط والری گرگیف یکی از مشهورترین رهبران جهان و مدیرکل هنری مجموعه اپرای مارینسکی در سنت پترزبورگ به عنوان رهبر میهمان دائم ارکستر اپرای مارینسکی انتخاب شد. این مجموعه دارای ۴۰۰ نوازنده، بیش از ۲۵۰ خواننده کر، ۳ سالن اپرا و چند سالن کنسرت دیگر است. در این سالن اپرا، بزرگانی چون چایکفسکی، کرساکف، موسورسکی، راخمانینوف، پروکوفیف، شوستاکوویج و دهها آهنگساز بینالمللی آثارشان را بارها رهبری و اجرا کردهاند. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|