|
عرضه ۴۰۰۰ دستگاه پژو ۲۰۷ یکشنبه آینده در بورس کالا
هفته آینده ۴۰۰۰ دستگاه پژو ۲۰۷ و ۵۰۰ دستگاه هایما در بورس کالا معامله میشود. قیمت پایه معاملاتی پژو ۲۰۷ به میزان ۱۸۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و قیمت پایه هایما S۸ معادل ۹۳۴ میلیون تومان تعیین شده است. پیش پرداخت پژو ۲۰۷ به میزان ۱۰۰ درصد بوده و هایما نیز ۵۰ درصد است. باید دید این بار دو خودرو به چه میزان کشف قیمت و معامله میشوند.
ارسال به دوستان
قیمتسازی و بازی روانی دلالان در فضای مجازی برای افزایش قیمت ارز در روز تعطیل بازار
دلار در کانال دلالی
گروه اقتصادی: قیمت ارز در بازار آزاد در روزهای اخیر بدون دلیل اقتصادی تصاعدی شده است. بررسیها نشان میدهد ردپای گروههای ذینفع یعنی دلالان و برخی معاندان ایران در ایجاد فضای روانی برای خرید ارز و افزایش قیمت آن بسیار پررنگ است.
به گزارش «وطن امروز»، اتاقهای قیمتگذاری دلار و طلای فردایی، اصناف غیرمجاز و دلالان ارزی دیروز (سهشنبه) در روز تعطیل هم به قیمتسازیهای کاذب خود در کانالهای تلگرامی ادامه دادند. در حالی که تمام بازارهای کشور به دلیل سالروز شهادت حضرت زهرا(س) در تعطیلی کامل به سر میبردند، برخی کانالهای بدون هویت در فضای مجازی از عبور نرخ دلار از مرز ۴۲ هزار تومان در بازار خبر دادند؛ موضوعی که بار دیگر قیمتسازی دروغین این کانالها از نرخ ارز را به وضوح آشکار کرد. حال آنکه طبق قانون هرگونه معاملات فردایی ارز و طلا غیرواقعی و جرم است. حباب ارز طی روزهای گذشته و بعد از اقدامات مجرمانه دلالان ارزی در کانالهای تلگرامی و اتاقهای معاملاتی فردایی افزایش یافته است. با ترکیدن حباب ارزی و اقدامات قضایی روزهای آینده دستگاه قضا، بسیاری از فعالان غیرقانونی بازار ارز و دلالان نقرهداغ میشوند.
جالب اینجاست که خبر دروغین عبور قیمت دلار از 42 هزار تومان بلافاصله به شکل گستردهای در رسانههای ضدایرانی بازتاب داده شد. انتشار این خبر در حالی بود که دیروز تمام بازارهای کشور تعطیل بود و هیچ بازاری برای معامله ارز وجود نداشت که بتوان از قیمتهای آن، نرخ واقعی بازار را به دست آورد.
* برخورد ضابطان قضایی با ۳ گروه از فعالان ارزی اتاقهای معاملاتی فردایی
رئیس کل دادگستری استان تهران هفته جاری از برخورد ضابطان قضایی با ۳ گروه از فعالان ارزی تحت عنوان اخلالگران بازار ارز خبر داد. علی القاصی در حاشیه تفاهمنامه سهجانبه همکاری متقابل قوه قضائیه، مرکز اطلاعات مالی و ضابطان دادگستری در اجرای تکالیف و قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم درباره آنچه برخورد با اخلالگران ارزی خوانده میشود، گفت: حسب درخواستهای مجریان، دستگاه قضایی با ۳ گروه تحت این عنوان برخورد میکند.
* شناسایی و مسدودسازی ۲۳۰۰ حساب بانکی فعالان غیرمجاز ارزی
وزارت اطلاعات نیز چندی پیش همزمان با افزایش اقدامات سودجویانه برخی شبکههای دلالی در افزایش کاذب تقاضا در بازار ارز و ایجاد جو ملتهب اقتصادی در چند روز گذشته در اطلاعیهای اعلام کرد: سربازان گمنام امامزمان عجلالله تعالی فرجهالشریف با اقدامات اطلاعاتی خود ضمن شناسایی فعالان غیرمجاز بازار ارز، حساب بانکی بیش از ۲۳۰۰ نفر از این افراد را مسدود کرده و پیگیری قضایی اعمال مجرمانه آنها را در دستور کار قرار دادهاند. بررسیها نشان میدهد این افراد برخلاف مقررات و ضوابط اعلامی، اقدام به خرید و فروش غیرمجاز ارز در بازار غیررسمی یا معاملات فردایی کرده و از این طریق موجب اخلال در نظام ارزی کشور شدهاند.
* ۸۸ نفر از دلالان ارز دستگیر شدند
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ هم اخیرا اعلام کرد ۸۸ نفر از اعضای اتاقهای قیمتگذاری دلار و طلای فردایی، اصناف غیرمجاز و دلالان ارزی در یک ماه اخیر شناسایی و دستگیری شدند. به گفته سرهنگ بهرامی، ۱۱ میلیون واحد انواع ارز به صورت فیزیکی از این شبکه اخلالگران اقتصادی کشف و ضبط شد.
* قیمتسازی برای دلار حتی در ساعات نیمهشب!
اعلام قیمت دلار در روز تعطیلی بازارها البته تنها سند اثبات دروغ بودن قیمتهای اعلامی کانالهای مجازی نیست. اعلام پیشاپیش قیمت ارز در ساعات و روزهای آینده، اعلام قیمت در ساعاتی از نیمهشب که نه تنها بازارهای ایران بلکه بازارهای عراق، افغانستان، ترکیه و امارات به عنوان بازارهای برونمرزی ارز در تعطیلی کامل به سر میبرند، از دیگر شواهد دروغین بودن قیمتهای اعلامی این کانالهاست.
* رشد ۷۱ درصدی عرضه و معاملات ارز در سامانه نیما
رئیسکل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ایجاد تعادل در بازار ارز وظیفه همه دستگاههاست، از رشد ۷۱ درصدی عرضه و معاملات ارز در سامانه نیما خبر داد.
علی صالحآبادی در مجلس شورای اسلامی درباره ارزیابی سیاستها و اقدامات ارزی دولت گفت: تا آذرماه امسال حدود 33.5 میلیارد دلار در سامانه نیما ارز عرضه و خریداری شده که این میزان در ماه مشابه سال گذشته 19.6 میلیارد دلار بوده و در مجموع ۷۱ درصد عرضه و معاملات ارز در سامانه نیما نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: در بازار متشکل ارزی هم 2.1 میلیارد دلار معامله شده که نسبت به سال گذشته ۵۱ درصد افزایش داشته است. بنابراین بازارهای رسمی کشور کاملا متعادل است و هیچ کمبودی در این سامانهها وجود ندارد و آن چیزی که در بازار غیررسمی ارز وجود دارد، نسبت به بازار رسمی آن بسیار کوچکتر است.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اهمیت ثبات در اقتصاد کلان افزود: برای مدیریت بازار ارز کشور برنامههای متعددی در سطح دولت برای ثبات در سطح اقتصاد کلان و کنترل تورم و نقدینگی در حال انجام است.
وی مهمترین ابزارهای بانک مرکزی در این باره را کنترل نقدینگی و تورم دانست و افزود: علاوه بر این، سیاستهای کنترل جانب عرضه و تقاضا در بازار نیز در حال اجراست.
صالحآبادی هماهنگی بین سیاستهای ارزی و تجاری را ضروی دانست و گفت: یکی از برنامههای جدی بانک مرکزی که با همکاری وزارت صمت دنبال میکنیم هماهنگی سیاستهای ارزی با سیاستهای تجاری است و این موضوع حائز اهمیت بسیار است، چرا که ما کمبود ارز نداریم و مهم آن است که یک واردکننده ارز مورد نیاز خود را از کشور دیگری تأمین نکند به گونهای که تراکم ارز در یک جا زیاد شود و در جای دیگری ارز مازاد داشته باشیم.
ارسال به دوستان
بذرپاش: در کنار شهرداریها به عنوان شرکای راهبردی برای نوسازی بافتهای فرسوده حضور داریم و از آنها حمایت خواهیم کرد
نوسازی بافت فرسوده با شراکت شهرداریها
تسهیلات اسکان موقت یا وام بانکی ترجیحی و ارزانقیمت با رویکرد نوسازی این بافتها در اختیار متقاضیان قرار میگیرد
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه عقبماندگیهای بخش مسکن با تقویت و تسریع نوسازی بافتهای فرسوده جبران میشود بر سهم قابل توجه این بخش در تولید مسکن تأکید کرد و گفت: راهبرد وزارت راه و شهرسازی افزایش میزان مشارکت شهرداریها و انجام اقدامات نوآورانه برای بنبستشکنی نوسازی بافتهای فرسوده است.
مهرداد بذرپاش ۵ دی مصادف با سالروز زلزله بم و روز ایمنی و کاهش مخاطرات طبیعی، در آیین پایانی پویش بزرگ «بم، سفیر نوسازی برای ایران قوی» به بیان بخشی از برنامهها و سیاستهای وزارتخانه متبوعش درباره مسکن و ساماندهی بافتهای ناکارآمد پرداخت.
بذرپاش گفت: باید اقدامات پیشگیرانه سرلوحه کارها و فعالیتها قرار گیرد تا شاهد تکرار این تجربیات تلخ نباشیم.
وی گفت: بازسازی بم به عنوان حرکتی نهضتی و اجتماعی بسیار امر خوبی است و لازم است حرکت نوسازی بافتهای فرسوده و ناپایدار به عنوان نهضت و حرکتی پایدار همواره در دستور کار باشد و تا وقتی که حتی یک بافت ناپایدار شهری نداشته باشیم، این کار باید ادامه یابد.
* جبران عقبماندگیهای بخش مسکن با تقویت و تسریع نوسازی بافتهای فرسوده
بذرپاش خاطرنشان کرد: نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد میتواند سهم قابل توجهی در تولید مسکن داشته باشد که این موضوع باید مورد توجه و تاکید باشد، همچنان که قانونگذار و دولت نیز برای ما این موضوع را تکلیف کرده است و نیاز بازار و جامعه، تولید مسکن و جبران عقبماندگیها و نیاز انباشتهای است که طی سالها ایجاد شده است. این نیاز انباشته مسکن و عقبماندگیها بویژه در کلانشهرها سبب افزایش قیمت شده که باید هرچه سریعتر جبران شود.
* تقویت تولید مسکن در بافتهای فرسوده با نوسازی و بهسازی
وی ادامه داد: ما از مسیرهای مختلفی این موضوع را دنبال میکنیم که یکی از حوزههای تمرکز ما تولید مسکن در بافتهای فرسوده و ناپایدار شهری و روستایی است. یکی از روشهای تولید مسکن که هم سهلالوصولترین روش است و هم مشکلات روشهای دیگر را ندارد، تولید مسکن در همین بافتهاست که دارای خدمات زیربنایی و روبنایی مناسب هستند که با نوسازی دنبال خواهد شد. به این معنا تولید مسکن در این بافتها هم هزینه کمتری برای کشور به دنبال دارد و هم سریعتر به تولید مسکن و انتفاع مردم منجر میشود.
وی تاکید کرد: در نوسازی بافتهای فرسوده و رونق تولید مسکن باید نوآورانه بنبستشکنی کنیم و اگر بخواهیم از کمبودها و بنبستها صحبت کنیم، راه به جایی نمیبریم. هنرمان این است که از روشهای مختلف بنبستشکنی کنیم.
* نوسازی بافتهای فرسوده با اصلاح قوانین تقویت میشود
بذرپاش گفت: ما شهرداریها را در نوسازی بافتهای فرسوده به عنوان شرکای استراتژیک میشناسیم. شهرداریها یکی از تکالیف قانونیشان پایدارسازی بافتهای فرسوده و اصلاح این بافتهاست که در قانون شهرداریها نیز مصوب شده است. غیر از وظیفه قانونی، ما به عنوان دولت در کنار شهرداریها به عنوان شرکای راهبردی حضور داریم و از آنها حمایت لازم را خواهیم داشت.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در یک سال گذشته اقدامات خوبی در ستادهای بازآفرینی شهری ایران انجام شد که خود منجر به افزایش تعداد پروانههای ساختمانی در بافتهای فرسوده شد که از جمله آنها میتوان به تسهیل در صدور پروانه ساختمانی تا ۵۰ درصد و در برخی مناطق تا ۸۵ درصد اشاره کرد که این مکانیزمهای تشویقی بسیار کمککننده است و مردم را برای تخریب و نوسازی ترغیب میکند. همچنین شاهد هستیم تخریب و نوسازیها بویژه در شهرهای کوچک سرعت گرفته است.
* افزایش تسهیلات نوسازی در بافتهای فرسوده برای سال آتی در دستور کار است
بذرپاش ادامه داد: تسهیلات بانکی ارزانقیمت -که در قالب تبصره ۱۸ برای نوسازی بافتهای فرسوده و ناپایدار ارائه میشود- شامل تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی در تهران، ۴۰۰ میلیون تومانی در سایر کلانشهرها، ۳۵۰ میلیون تومانی در مراکز استانها و ۳۰۰ میلیون تومانی در سایر شهرهاست که تا ۱۵۰ میلیون تومان با نرخ سود صفر درصد پرداخت میشود که اینها مشوقهای مناسبی است که برای نوسازی بافتهای فرسوده در نظر گرفته شده است. در برنامه است تا این تسهیلات در بودجه سال آینده بهبود یابد و در حکم برنامه نیز احکام مناسبتری برای آنها در نظر گرفته خواهد شد.
وی در ادامه گفت: با هدف توسعه مکانیزمهای تشویقی بازسازی بافتهای فرسوده، تسهیلات اسکان موقت یا وام بانکی ترجیحی و ارزانقیمت با رویکرد نوسازی این بافتها در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
همچنین وی با اشاره به اینکه طبق آمارها ۲ میلیون و ۵۰۰ بنای ناپایدار در کشور وجود دارد، تاکید کرد: نوسازی بافتهای فرسوده نه یک انتخاب، بلکه ضرورت است که برای به سرانجام رسیدن نیازمند یک اقدام فراگیر و همهجانبه است.
ارسال به دوستان
ثبات قیمت مرغ ۷ ماه پس از اصلاح ارز ترجیحی ادامه دارد
تداوم عرضه مرغ زیر قیمت مصوب
روزهایی که دولت قصد داشت ارز رانتی 4200 تومانی مشهور به ارز جهانگیری را حذف کند، عدهای با ادعای حمایت از مردم هراس ایجاد میکردند که حذف ارز 4200 تومانی، قیمت مرغ را به 100 هزار تومان میرساند اما امروز نهتنها مرغ با قیمتی زیر نرخ مصوب عرضه میشود، بلکه دولت برای تنظیم بازار اقدام به صادرات مرغ هم میکند. پس از حذف ارز 4200 تومانی، منتقدان دولت برای ایجاد التهاب در بازار، ایجاد تردید برای دولت در حذف ارز رانتی 4200 تومانی و ترساندن مردم، ادعای افزایش قریبالوقوع قیمت برخی کالاهای اساسی نظیر مرغ را مطرح کردند و حتی مدعی شدند قیمت یک کیلوگرم مرغ به 100 هزار تومان میرسد اما اکنون قیمت مرغ کاملا تحت کنترل است.
دولت اردیبهشت امسال تصمیم گرفت ارز دولتی 4200 تومانی را که برای واردات اختصاص مییافت و به اعتقاد کارشناسان موجب رانت و فسادهای میلیاردی شده و تاثیری هم در کاهش قیمتهای بازار نداشت حذف کند.
دولت قبل با ادعای کنترل قیمت کالاهای اساسی، سیاست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی را اجرا کرد. در دوره اجرای این سیاست، رکورد تورم پس از انقلاب شکسته شد و میلیاردها دلار ذخایر ارزی آن هم در شرایط کمبود ارز از کشور خارج شد؛ این مسائل و بسیاری مسائل دیگر در نهایت موجب شد دولت سیزدهم به این سیاست خاتمه دهد.
حال دولت سیزدهم عامل این رانت و فساد در کشور را برداشته است، در همان ابتدای اجرای طرح هم دولت اعلام کرد که نگاه بلندمدت دارد و نباید قضاوت زودهنگام کرد، اکنون قیمتها با آنچه برخی منتقدان ادعا داشتند بسیار فاصله دارد و با اینکه دولت یارانه حذف شده را به صورت نقدی به خود مردم میدهد اما قیمت مرغ با اظهارات آن موقع برخیها فرسنگها فاصله دارد.
دولت به این دلیل که مرغ سهم بیشتری در سبد خانوار مردم دارد، قیمت را در شرایط تعادل نگه داشته است و مرغ حتی کمتر از نرخ مصوب دولتی که ستاد تنظیم بازار اعلام کرده بود، به فروش میرود، البته در راستای جلوگیری از زیان تولیدکننده دولت تلاش کرده است بازار را به قیمت مصوب نزدیکتر کند.
در حالی که پس از حذف ارز 4200 تومانی هر کیلوگرم مرغ 63 هزار تومان تصویب شد اما افزایش تولید و بالا رفتن عرضه در بازار سبب شده است امروز قیمت مرغ 10 هزار تومان کمتر از نرخ مصوب یعنی هر کیلو 53 هزار تومان به فروش برود که در روزهای گذشته حتی به کیلویی 43 هزار تومان هم رسیده بود.
پس از حذف ارز 4200 تومانی، منتقدان دولت برای ایجاد التهاب در بازار و ترساندن مردم، ادعای افزایش قریبالوقوع قیمت مرغ به حتی 100 هزار تومان را میکردند اما اکنون قیمت مرغ کاملا تحت کنترل است.
دولت سیزدهم در همان ابتدای اجرای طرح مردمیسازی یارانهها میدانست که اجرای این طرح بزرگ به این آسانی نخواهد بود اما با این اعتقاد که ادامه دادن تخصیص ارز ترجیحی خطاست، دست به این اقدام بزرگ زد، همان موقع هم بسیاری آن را ریسک بزرگ دولت عنوان کردند و برخی رئیسجمهور را از این اقدام برحذر داشتند. امروز همه کارشناسان اقتصادی متفقالقول هستند که ارز چندنرخی عامل فساد است و تجربه اجرای آن در دولت دوازدهم هم همه را به این باور رساند که ارز دولتی نهتنها قیمت بازرا را کاهش نداد، بلکه عامل نشتی ارز از خزانه دولتی به دست افراد خاص شد.
* چرا قیمت مرغ پس از حذف ارز ترجیحی پایین آمد؟
پس از حذف ارز 4200 تومانی ساماندهی خاصی در واردات نهادهها و توزیع آن شکل گرفت، در کنار آن با امیدواری تولیدکنندگان به تامین نهاده و برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی، تولید مرغ در کشور افزایش یافت؛ بخش واردات سروسامان گرفت، واردات از نظر وزنی کمتر شد و توزیع آن از طریق سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی منظم و بهموقع شد، زیرا پیش از این به دلیل سود سرشاری که واردات با ارز دولتی و فروش آن به قیمت آزاد داشت، همه برای واردات هجوم میآوردند، بازارهای سیاه نهاده شکل میگرفت و نهاده از گمرک به انبارهای شخصی هدایت میشد و دست دولت و تولیدکننده در حنا میماند.
* کاهش واردات بیاندازه با اصلاح ارز ترجیحی
در اینباره چهارم دی سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد اعلام کرد پس از اجرای سیاست حذف ارز ترجیحی واردات روغن آفتابگردان حدود ۴۰ درصد، گندم ۲۸ درصد، کنجاله ۶۰ درصد، ذرت ۱۶ درصد و روغن پالم ۱۰ درصد کاهش یافته است، این واردات نتایج و ثمرات سیاست غلطی بود که به فعالان اقتصادی این انگیزه را میداد در سالهای قبل بیشبرآورد، بیشاظهاری و بیشواردات انجام دهند.
* صادرات مرغ برای تنظیم بازار
امیدواریای که در تامین نهاده ایجاد شد، وزارت جهاد کشاورزی را برای برنامهریزی افزایش تولید وا داشت و جوجهریزی ماهانه از 120 به 135 میلیون افزایش یافت و حتی عرضه مازاد شکل گرفت که شرکت پشتیبانی امور دام کشور و اتحادیهها مجبور به جمعآوری مرغ مازاد شدند به طوری که در کنار آن صادرات را هم آزاد کردند تا کمک بیشتری به تنظیم بازار شود.
بنا بر این گزارش، به هر حال همانطور که کارشناسان پیشبینی کرده بودند با حذف ارز 4200 تومانی نهتنها با کمبود یا گرانی بیش از حد کالاهای اساسی از جمله مرغ مواجه نشدیم، بلکه امروز قیمت مرغ پایینتر از نرخ مصوب است و تولید به قدری انجام میشود که دولت برای تنظیم بازار دست به صادرات مرغ میزند یا مردم را تشویق به خرید مرغ میکند.
ارسال به دوستان
اخبار
همزمان با موج جدید سرما
۱۰ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور اضافه شد
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از اضافه شدن تولید روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز خبر داد. علیرضا دانشی اظهار کرد: با پیگیری و تاکید مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و تلاشهای شبانهروزی کارکنان شرکت نفت و گاز آغاجاری و کمکهای مجموعه مدیریت تعمیرات ستاد مناطق نفتخیز جنوب در ۴۵ روز گذشته تعمیرات اساسی انجیال ۱۰۰۰ به پایان رسید و گاز وارد شبکه سراسری شد. وی با اشاره به اینکه این اقدام جهادی در کمترین زمان ممکن و در 4 جبهه انجام شد، ادامه داد: اورهال انجیال ۱۰۰۰ در ابتدا در دستور کار قرار گرفت و در مسیر آن تعویض خطوط لوله و بازسازی ایستگاه مجتمع تفکیک نیز با موفقیت به پایان رسید. دانشی افزود: در چند سال گذشته به تعمیرات اساسی مجتمع و ایمنسازی این خطوط توجه نشده بود که با اجرای این طرحها شاهد پایداری تولید و انتقال گاز با هدف تامین بخشی از سوخت زمستان کشور خواهیم بود.
***
پیشبینی درآمد ۷ هزار میلیاردی از فروش خودروهای رسوبی
رئیس سازمان اموال تملیکی با بیان اینکه در صورت دریافت مجوز فروش خودروهای رسوبی این موارد در لایحه بودجه در نظر گرفته خواهد شد، گفت: پیشبینی ما این است که از فروش خودروهای رسوبی حدود
۷ هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت حاصل میشود. عبدالمجید اجتهادی در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد تعیین بند درآمدی برای خودروهای رسوبی موجود در بنادر و گمرکات در بودجه سال 1402 گفت: این خودروها شامل ماشینآلات سنگین راهسازی و معدنی، خودروهای سواری بالای 2500 سیسی و خودروهای سواری پایینتر از 2500 سیسی است. همچنین برخی از این خودروها قاچاق است. وی با بیان اینکه با توجه به قوانین فعلی ما نمیتوانیم این خودروها را در مزایده به فروش برسانیم، گفت: ما پیشنهادی ارائه کردیم که در کمیسیون اقتصادی مطرح شد. در لایحه بودجه ظرفیت بسیار خوبی برای بحث درآمدی فروش این خودروها وجود دارد. در صورت صدور مجوز فروش این خودروها میتوان بند درآمدی مربوطه را در بودجه سال آینده در نظر گرفت. وی در پاسخ به سوالی درباره پیشبینی درآمد حاصل از فروش خودروهای رسوبی گفت: پیشبینی ما این است که در صورت فروش خودروها با حجم موتور بالاتر و پایینتر 2500 سیسی و همچنین ماشینآلات سنگین راهسازی حدود 7 هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت حاصل شود.
***
اقتصاد دنیا سال ۲۰۲۳ وارد رکود میشود
مرکز تحقیقات اقتصادی و تجاری انگلیس اعلام کرد ادامه مبارزه سیاستگذاران با تورم و افزایش نرخ بهره بانکهای مرکزی روند رشد اقتصاد در ۲۰۲۳ را متوقف و دنیا را وارد رکود میکند.
آنطور که بلومبرگ گزارش داده است، مرکز تحقیقات اقتصادی و تجاری انگلیس اعلام کرد افزایش نرخ بهره بانکهای مرکزی با هدف مهار تورم باعث کوچک شدن بسیاری از اقتصادها شده و دنیا را در آستانه رکود اقتصادی در 2023 قرار داده است. این مرکز اعلام کرد اقتصاد دنیا برای اولینبار در 2022 از 100 تریلیون دلار گذشت اما ادامه مبارزه سیاستگذاران با تورم روند رشد اقتصاد در 2023 را متوقف میکند. در گزارش این مرکز آمده است: «دنیا در مبارزه با تورم هنوز به پیروزی نرسیده است، ما انتظار داریم بانکهای مرکزی سیاست افزایش نرخ بهره را در سال جدید میلادی بهرغم هزینههای اقتصادی آن ادامه دهند. هزینه پایین آوردن تورم کاهش رشد اقتصادی در سالهای آینده است». این یافتهها بدبینانهتر از آخرین پیشبینی صندوق بینالمللی پول بوده است.
***
صدور 166 هزار مجوز کسبوکار در درگاه ملی مجوزها
دبیر کارگروه صدور مجوزهای کسبوکار وزارت اقتصاد از صدور 166 هزار مجوز کسبوکار از طریق سامانه ملی مجوزها از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و گفت: فاز اول سامانه ملی مجوزهای کسبوکار تا پایان ماه جاری به بهرهبرداری کامل میرسد. سیدامیر سیاح درباره آخرین وضعیت درگاه ملی مجوزهای کسبوکار اظهار داشت: در حال حاضر 75 درصد از سامانه ملی کسبوکارها کامل شده و امیدوارم تا آخر دی امسال فاز اول این سامانه آماده بهرهبرداری شود. وی افزود: البته از اول امسال از سامانه ملی مجوزهای کسبوکار به طور نیمهکاره بهرهبرداری شد و تاکنون حدود 166 هزار مجوز هم صادر شده است ولی تا آخر دی فاز اول به بهرهبرداری کامل میرسد.
دبیر کارگروه صدور مجوزهای کسبوکار وزارت اقتصاد گفت: فاز دوم زمانی آغاز میشود که شامل صدور آنی مجوزهای کسبوکار باشد. وقتی مدارک متقاضی در درگاه ملی کامل باشد، به صورت اتوماتیک مجوزها صادر میشود؛ در حال حاضر اینگونه نیست و فقط مجوزهای ثبتمحور به شکل اتوماتیک صادر میشود.
سیاح عنوان کرد: بخش دیگری از درگاه ملی مجوزها که از دی شروع میشود، این است که همه استعلامات از دستگاهها به طور خودکار و از طریق درگاه ملی مجوزها انجام میشود و امیدواریم تا پایان ماه جاری، فاز اول درگاه ملی کسبوکارها تکمیل شود.
وی درباره دستگاههایی که بیشترین و کمترین همکاری را با سامانه ملی مجوز کسبوکارها داشتهاند، توضیح داد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش مشاغل خانگی همکاری خوبی داشته است، بعد از آن وزارت نیرو، سازمان انرژی اتمی و سازمان ملی استاندارد بیشترین همکاری را داشتهاند و دستگاههایی که بدتر از همه جواب متقاضی را دادهاند، بخشهای وزارت کار جز مشاغل خانگی، وزارت صنعت، وزارت ورزش و جوانان، وزارت میراث فرهنگی و وزارت علوم است. این ارگانها و سازمانها بالای 40 درصد تأخیر در بررسی درخواستها داشتهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|