|
لاپید: اسرائیل از داخل در حال فروپاشی است
نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی اعلام کرد بنیامین نتانیاهو ضعیفترین نخستوزیر است. یائیر لاپید، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی گفت: بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر مکلف ضعیفترین نخستوزیر است. دولت در آشوب و تنش است. این یک دولت راستگرا نیست بلکه دولتی دیوانه است.
ارسال به دوستان
فارن افرز: روزهای طلایی تحریمهای آمریکا ممکن است بزودی سر آید
افول نظم اعتباری آمریکا
گروه بینالملل: اصطلاح «افول آمریکا» شاید از پربسامدترین عبارتهایی بوده است که طی سالیان اخیر در سپهر سیاسی ایران و جهان مطرح شده است. در توضیح و تشریح این گزاره اما اشتباهات فراوانی صورت گرفته است و افول آمریکا را به طور مثال برابر با افزایش بیخانمانهای این کشور و عدم تامین هزینههای درمانی توسط آمریکاییها دانستهاند.
اینها معانی افول آمریکا نیست. افول آمریکا یعنی زیر سوال رفتن نظم اعتباری که ایالات متحده در جهان وضع کرده است. این نظم اعتباری در تعیین دستورکارهای جهانی و قواعد و هنجارهای بینالمللی معنا پیدا میکند. به عنوان مثال قواعد مالی جهانی که توسط بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول دهههاست تعیین میشود به عنوان بازوی مالی آمریکا پس از جنگ دوم جهانی تاسیس شدند، البته بنا بر این مثل مشهور که «تاریخ را فاتحان مینویسند». پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و هژمون شدن ایالات متحده در دوران پساجنگ سرد، آمریکا از ابزارهایی مثل تحریم و حقوق بشر در مواجهه با کشورهای تجدیدنظرطلب استفاده کرد.
یکی از اتفاقاتی که در آستانه هر تغییر نظمی رخ میدهد ازکارافتادگی اعتبار نظم پیشین است. در دوره فعلی که در فضای روابط بینالملل وارد فضای انتقالی نظم به سر میبریم، اعتیاد آمریکا به استفاده از ابزار تحریم - که حتی کارشناسان و سیاستمداران از این عنوان برای استفاده بیش از حد ترامپ از تحریم علیه ایران استفاده میکردند- یکی از نشانههای افول نظم اعتباری آمریکاست که مجله فارنافرز وابسته به شورای روابط خارجی آمریکا طی گزارشی به خنثی شدن آن پرداخته است.
در مقاله مبسوط فارن افرز آمده است: تحریمها مدتهاست سلاح دیپلماتیک مورد علاقه ایالات متحده است. پاسخ دولت بایدن به تهاجم روسیه به اوکراین نمونهای از این موارد است: دولت فوراً مجموعهای از اقدامات اقتصادی تنبیهی را بر مسکو تحمیل کرد و سایر دولتها را دعوت به انجام همین کار کرد. اینکه تحریمها ابزار محبوب سیاستگذاران ایالات متحده هستند منطقی است. آنها خلأ بین بیانیههای دیپلماتیک توخالی و مداخلات نظامی مرگبار را پر میکنند. با این حال، روزهای طلایی تحریمهای ایالات متحده ممکن است بزودی به پایان برسد.
رسانه تخصصی آمریکایی مینویسد: از آنجا که واشنگتن بیش از پیش به تحریمها تکیه میکند، بسیاری از کشورهای تحت تحریم شروع به مقاوم کردن اقتصاد خود در برابر چنین اقداماتی کردهاند. بویژه ۳ رویداد در دهه گذشته آنها را متقاعد کرده است این کار را انجام دهند. سال 2012 ایالات متحده ارتباط ایران را با سوئیفت؛ سیستم پیامرسان جهانی که تقریباً همه پرداختهای بینالمللی را امکانپذیر میکند، قطع کرد تا این کشور را از نظر مالی منزوی کند. دیگر دشمنان ایالات متحده به این موضوع توجه کردند و نمیدانستند آیا آنها ممکن است بعدی باشند. سپس سال 2014 کشورهای غربی پس از ضمیمه کردن کریمه توسط روسیه، تحریمهایی را علیه این کشور اعمال کردند که این اتفاق مسکو را بر آن داشت تا خودمختاری اقتصادی را در اولویت قرار دهد. سرانجام سال 2017 واشنگتن یک جنگ تجاری را با پکن آغاز کرد که خیلی سریع به بخش فناوری سرایت کرد. با این اقدام ایالات متحده به دشمنان خود هشدار داد دسترسی آنها به فناوری حیاتی ممکن است قطع شود. این ۳ قسمت به ظهور یک پدیده جدید دامن زده است: مقاومت در برابر تحریمها. قدرت ایالات متحده برای اعمال تحریمها علیه سایر کشورها ناشی از اولویت دلار آمریکا و نظارت ایالات متحده بر کانالهای مالی جهانی است. پس منطقی است که دشمنان ایالات متحده به دنبال نوآوریهای مالیای باشند که این مزیت ایالات متحده را کاهش دهد. چنین کشورهایی به طور فزایندهای به قراردادهای تبادل ارزی، جایگزینهای سوئیفت و ارزهای دیجیتال میل پیدا کردهاند.
در ادامه این مقاله آمده: هشدارها درباره اثرات منفی استفاده بیش از حد از تحریمها چیز جدیدی نیست. در سال 1998 بیل کلینتون، رئیسجمهور سابق ایالات متحده، ابراز تاسف کرد که ایالات متحده از تحریمها خوشحال شده است. او نگران این بود که این کشور در خطر این است که به نظر برسد میخواهد همه کسانی را که با آن مخالف هستند تحریم کند. در آن زمان، این ترسها بیش از حد به نظر میرسید، چرا که ایالات متحده هنوز یک قدرت اقتصادی بیرقیب بود و تحریمها هنوز هم گاهی اوقات ابزار موثری بودند. به عنوان مثال، اواخر دهه 1990 معمر قذافی، حاکم سابق لیبی را وادار کردند مظنونان ۲ بمبگذاری در پرواز لاکربی را تحویل دهد و زرادخانه تسلیحاتی خود را برچیند. اما از آن زمان، سرعت استفاده از تحریمها بشدت افزایش یافته است و دشمنان ایالاتمتحده با اتخاذ تدابیر پیشگیرانه به دور زدن مجازاتها پرداختهاند.
فارن افرز میافزاید: یکی از راههایی که کشورها خود را در برابر تحریمها مقاومتر کردهاند، سوآپ دوجانبه ارز است که به آنها اجازه میدهد دلار آمریکا را دور بزنند. معاملات مبادله ارز، بانکهای مرکزی را مستقیماً به یکدیگر متصل میکند و نیاز به استفاده از ارز سوم را برای تجارت از بین میبرد. چین با ذوق و شوق از این ابزار استقبال کرده و با بیش از 60 کشور از جمله آرژانتین، پاکستان، روسیه، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه و امارات عربی متحده قراردادهای مبادله ارز امضا کرده است که در مجموع به 500 میلیارد دلار میرسد. هدف پکن روشن است: اینکه شرکتهای چینی بتوانند کانالهای مالی ایالات متحده را در زمانی که میخواهند دور بزنند. سال 2020 برای نخستین بار، چین بیش از نیمی از تجارت خود با روسیه را با ارزی غیر از دلار آمریکا تسویه کرد و اکثر این مبادلات تجاری را از تحریمهای ایالات متحده مصون ساخت. اینکه روسیه و چین کانالهای پرداخت را با استفاده از یوآن و روبل توسعه میدهند، نباید تعجبآور میشد. مارس 2020 سازمان همکاری شانگهای -یک باشگاه سیاسی که چین، هند و روسیه را به عنوان اعضای آن به حساب میآورند- در تلاش برای دور زدن دلار آمریکا و تحریمهای ایالات متحده، توسعه پرداختها به ارزهای محلی را در اولویت قرار داد.
رسانه شورای روابط خارجی آمریکا همچنین مینویسد: با توجه به وضعیت افتضاح روابط بین واشنگتن و پکن، تمایل فزاینده چین برای کنار گذاشتن دلار آمریکا قابل درک است. با این حال، متحدان ایالات متحده نیز در حال انعقاد قراردادهای مبادله ارز هستند. هند در سال 2019 موشکهای پدافند هوایی اس400 را از روسیه خریداری کرد. این معامله 5 میلیارد دلاری میتوانست ایالات متحده را به وضع تحریم تحریک کند اما هند و روسیه یک قرارداد مبادله ارزی را که به زمان شوروی بازمیگردد، احیا کردند. هند موشکهای روسی را با استفاده از ترکیبی از روبل و روپیه هند خریداری کرد و به این ترتیب از تحریمهای ایالات متحده که میتوانست برای توقف فروش استفاده شود، جلوگیری کرد. راه دیگری که کشورها برای رفع اثر تحریم کردهاند، توسعه سیستمهای پرداخت غیرغربی است. تا زمانی که کشورها به استفاده از کانالهای مالی غرب بویژه سوئیفت ادامه دهند، از گستره تحریمها در امان نخواهند بود. قطع کامل دسترسی یک کشور به سوئیفت، به مثابه گزینه هستهای در زرادخانه تحریمهای ایالات متحده است. این گزینه فقط یک بار علیه ایران استفاده شده است. چین و روسیه مشغول آمادهسازی جایگزینهای خود برای سیستم پیامرسان مالی در صورتی که کشورهای غربی تصمیم به قطع ارتباط با آنها بگیرند هستند. سومین ابزاری که دشمنان ایالات متحده برای فرار از تحریمها از آن استفاده میکنند، ارز دیجیتال است. در این زمینه چین پیشتاز است. در حال حاضر حدود 300 میلیون چینی در بیش از 20 شهر از جمله پکن، شانگهای و شنژن از یوآن دیجیتال استفاده میکنند. این ارز دیجیتال توسط بانک مرکزی چین صادر شده و در تلفنهای همراه شهروندان چینی ذخیره میشود. این مکانیسم به سرعت در حال رشد است و پیشبینیها میگوید یک میلیارد نفر تا سال 2030 از این ارز استفاده خواهند کرد.
***
نهاد امنیتی تلآویو: آمریکا علاقهمند به امضای توافق هستهای با ایران است
نهاد امنیتی تلآویو بر این باور است آمریکا علاقهمند به امضای توافق هستهای با ایران است و پیشبینی میکند با رخ دادن تحولاتی در چند ماه آینده گفتوگوهای هستهای از سر گرفته شود. بنا بر گزارش سهشنبه روزنامه عبری هاآرتص، مقامات امنیتی تلآویو بر این باورند سطوح نظامی در آمریکا امضای توافق هستهای با ایران را تأیید میکنند اما مانع اساسی را در حال حاضر حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین میدانند. طبق این گزارش، سرویس امنیتی تلآویو به اظهارات «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا درباره مرگ توافق هستهای بیشتر به عنوان یک «لغزش زبانی» مینگرد تا سخنانی الزامآور. هاآرتص مینویسد برخی مقامات دستگاههای اطلاعاتی تلآویو از تشدید تأثیر ایران در برخی مناطق جدید خاورمیانه نگرانند. این مقامات که اشارهای نیز به نام آنها نشده، ادعا کردند اردن از جمله کشورهایی است که تأثیر ایران در آن بیشتر خواهد شد. در بخش دیگری از این گزارش همچنین به نقل از مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی ادعا شده است ممکن است فشارهای اقتصادی وارد شده به ایران و اغتشاشات در این کشور، تهران را به مذاکرات هستهای بازگرداند. بر اساس این گزارش، اتفاقنظری در سرویس امنیتی رژیم صهیونیستی وجود دارد که میگوید خروج «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ با تشویقهای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر وقت تلآویو «یک خطای راهبردی» بوده است.
برخی منابع دیگر نیز در دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی اشاره کردند خروج از برجام با یک طرح جایگزین برای مقابله برنامه هستهای ایران همراه نبوده است. به گفته این منابع، ایران از زمانی که کار روی برنامه هستهای را آغاز کرده، اکنون در بهترین وضعیت قرار دارد.
ارسال به دوستان
ارزیابیهای مدودف، معاون پوتین از سال ۲۰۲۳؛ از فروپاشی اتحادیه اروپایی تا جنگ داخلی در آمریکا
پیشبینیهای آقای خاص!
مدودوف، رئیسجمهوری سابق روسیه و معاون فعلی شورای امنیت ملی این کشور قدرتهای غربی را به دروغگویی، ایجاد شکافی که برای دهههای آینده باقی خواهد ماند و متقاعد کردن مسکو مبنی بر اینکه تلاش برای دستیابی به توافق با آنها بیمعنی است، متهم کرد. دیمیتری مدودوف، در مقالهای برای Rossiyskaya Gazeta نوشت: سال ۲۰۲۲ توهمات را درباره غرب از بین برد و ثابت کرد وعدهها و اصول غرب نمیتواند ارزش داشته باشد. وی در ادامه نوشت: افسوس! هیچکس در غرب وجود ندارد که بتوانیم به هر دلیلی با او معامله و تعامل داشته باشیم. مدودف با بیان اینکه کشورهایی که مدعی رهبری جهانی هستند، وقتی ادعا کردند گسترش ناتو در اروپا تهدیدی برای مسکو به شمار نمیرود، روسیه را فریب دادند، افزود: زمانی که از نقشه راه صلح برای اوکراین حمایت کردند، دوباره دروغ گفتند. هدف آنها این بود که به کییف زمان بدهند تا برای درگیری مسلحانه نهایی با روسیه آماده شود. او گفت روسیه باید بالاترین «ضمانتهای امنیتی» ممکن را دریافت کند تا وضعیتی را که میتواند منجر به جنگ سوم جهانی شود، عادی کند. وی افزوده است: توافقهای جدید خلع سلاح اکنون غیرواقعی و غیرضروری است. اگر آنها را دریافت نکنیم، تنش به طور نامحدود باقی خواهد ماند. جهان همچنان در آستانه جنگ جهانی سوم و فاجعه اتمی قرار خواهد گرفت. ما هر کاری برای جلوگیری از آن انجام خواهیم داد. مدودف اظهار داشت: تنها چیزی که امروز «دشمنان» فدراسیون روسیه را مهار میکند «درک این است که روسیه در زمینه بازدارندگی هستهای و رویارویی با تهدیدهای واقعی بر اساس اصول سیاست دولتی فدراسیون روسیه هدایت میشود. مشکل این است که در این صورت، هیچکس متعاقباً متوجه نخواهد شد آیا این یک حمله تلافیجویانه بوده است یا یک حمله پیشگیرانه. این البته منفعتطلبان غربی را میترساند؛ کسانی که برای مدت طولانی توهم آسیبناپذیری و مصونیت را در ازای اطلاعات کامل به گروههای سیاسی اوکراین میدادند. بنابراین جهان غرب بین میل سوزان برای تحقیر، توهین، تجزیه و نابودی هر چه بیشتر روسیه از یک سو و تمایل به اجتناب از یک آخرالزمان هستهای از سوی دیگر، تعادل برقرار میکند. مدودف همچنین اعتراف کرد روسیه به دنبال پایان دادن به دولت اوکراین است. وی نوشته است: ما تمام تلاشهای لازم را انجام خواهیم داد تا تمام اهداف عملیات نظامی محقق شود و رژیم منزجرکننده ملیگرایان کییف دیگر وجود نداشته باشد. امروز هیچکس دیگری جز ما نمیتواند از عهده این ماموریت برآید. رئیسجمهوری سابق روسیه همچنین مدعی شد: درگیری در اوکراین، جنگی است نیابتی که مدتها در حال شکلگیری بوده است. رفتار واشنگتن و دیگر کشورها در سال ۲۰۲۲ یک هشدار آخر برای همه کشورهای جهان است مبنی بر اینکه هیچ کاری با جهان آنگلوساکسون وجود ندارد، چون این یک سارق، یک کلاهبردار و یک فریبکار است که میتواند هر کاری انجام دهد. وی افزود: برای روسیه احیای عادیسازی روابط با غرب شاید سالها و حتی دههها به طول بینجامد. از این به بعد تا زمانی که نسل جدیدی از سیاستمداران عاقل در غرب به قدرت برسند، بدون آنها کار خواهیم کرد. ما مراقب و هوشیار خواهیم بود. ما روابط خود را با سایر نقاط جهان توسعه خواهیم داد. مدودف با استدلال اینکه فقدان رهبری غربی میتواند یک عملکرد مثبت هم داشته باشد که او آن را انحطاط اخلاقی نظم نواستعماری تحت امر آمریکا میداند، ادامه داد: غرب از ارائه ایدههای جدیدی که بشریت را به پیش میبرد، مشکلات جهانی را حل یا امنیت جمعی را تامین میکند، ناتوان است. چندین بلوک منطقهای در آینده نزدیک ظهور میکنند که هرکدام از آنها ارزش و قوانین خود را دارند و روسیه نیز در این نظم جدید جایگاه خودش را دارد. وی همچنین آرزو کرد سال نو برای غرب خوب باشد و افزود: همه دوست دارند پیش از سال نو پیشبینی کنند. بسیاری در حال ارائه فرضیههای آیندهنگرانه هستند و در ارائه غیرمنتظرهترین یا حتی پوچترین فرضیهها با هم رقابت میکنند. ما هم مشارکت کنیم. رئیس جمهوری سابق روسیه یکسری پیشبینیها کرد که شامل موارد زیر میشود؛ نفت ۱۵۰ دلار در هر بشکه و گاز ۵۰۰۰ دلار در هر ۱۰۰۰ متر مکعب، بازگشت انگلیس به اتحادیه اروپایی و متعاقب آن فروپاشی اتحادیه اروپایی سیاستمدار روس همچنین تصرف مناطق غربی اوکراین سابق توسط لهستان و مجارستان، تاسیس رایش چهارم در آلمان و اقمار متحدش و متعاقب آن جنگ این ائتلاف با فرانسه، تجزیه اروپا و تقسیمبندی جدید لهستان را نیز پیشبینی کرد. مدودف از طرف دیگر مساله جدا شدن ایرلند شمالی از انگلیس و پیوستنش به جمهوری ایرلند، وقوع جنگ داخلی در آمریکا، تبدیل شدن کالیفرنیا و تگزاس به عنوان ۲ کشور مستقل، انتخاب ایلان ماسک به عنوان رئیسجمهوری ایالات متحده و رد دلار و یورو به عنوان ذخایر ارزهای جهانی را نیز پیشبینی کرد. وی در نهایت به دوستان آنگلوساکسون و متحدانشان سال جدید را تبریک گفت. ارسال به دوستان
مقام مصری: بغداد قادر است نقش میانجی را در نزدیک کردن دیدگاههای قاهره و تهران ایفا کند
چراغ سبز قاهره
«عزت سعد» مدیر اجرایی شورای امور خارج مصر گفت روابط قاهره- تهران با توجه به یک سری مسائل مورد اختلاف در حال حاضر طبیعی نیست و میانجیگری عراق که پس از اجلاس «بغداد ۲» در اردن از آن سخن به میان آمد، ممکن است زمینه را برای آغاز رایزنیها میان ۲ طرف مهیا کند.
عزت سعد، شامگاه دوشنبه در گفتوگو با خبرگزاری «اسپوتنیک» اظهار داشت: «مسائل مورد اختلاف بسیاری میان قاهره و تهران وجود دارد که برخی از آنها مربوط به روابط ویژه ایران و سازمان اخوان[المسلمین] است. با این حال، یک مؤلفه مهم سیاست خارجی مصر همکاری و سیاست باز در قبال همگان و همچنین حلوفصل نزاعهای بینالمللی با تکیه بر شیوههای مسالمتآمیز است».
مدیر اجرایی شورای امور خارجه مصر در ادامه اضافه کرد: «در سایه سازوکاری که سیاست خارجی مصر بر آن متکی است، به گمان من، مصر پذیرفته که با ترکیه در ارتباط با برخی مسائل مورد اختلاف مذاکراتی انجام دهد، بهرغم آنکه روابط ۲ طرف در سالهای گذشته سرد بوده است. ممکن است همین مساله در ارتباط با روابط با ایران نیز صورت بگیرد».
سعد درباره اینکه آیا بغداد قصد دارد مشابه نقشی را که برای نزدیککردن دیدگاههای تهران و ریاض انجام داد، در ارتباط با ایران و مصر نیز ایفا کند، گفت: «ممکن است عراق همان نقش نزدیککننده دیدگاهها را که در ارتباط با عربستان سعودی انجام داد، ایفا کند. از آن تجربه عراق میتوان عملا بهره گرفت. بغداد با روابط ویژهای که با ایران دارد، قادر است نقش میانجی را در نزدیک کردن دیدگاههای قاهره و تهران ایفا کند. از طرف دیگر، تحولات مثبت بسیاری در روابط عراق و مصر وجود دارد که نمیتوان آن را نادیده گرفت».
ارسال به دوستان
فایننشال تایمز: جمهوریخواهان مجلس نمایندگان نمیخواهند به کییف چک سفید بدهند
زلنسکی در سرازیری کنگره
نشریه انگلیسی «فایننشال تایمز» گزارش داد حمایت آمریکا از اوکراین احتمالا پس از اینکه حزب جمهوریخواه آمریکا کنترل مجلس نمایندگان را در ماه ژانویه به دست گیرد، تحت نظارت و بررسی بیشتری قرار خواهد گرفت. طبق این گزارش، برخی اعضای این حزب نمیخواهند به کییف چک سفید بدهند. این نشریه در گزارشی مخالفت محافظهکاران آمریکا را در بحبوحه افزایش حمایتی که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در سفر به واشنگتن به دست آورد، برجسته کرد. مارجوری تیلور گرین، عضو مجلس نمایندگان در سخنرانی زلنسکی در کنگره شرکت نکرد، در حالی که مت گیتز و لورن بوبرت از ایستادن و دست زدن بعد از سخنرانی وی امتناع کردند. به گزارش راشاتودی به نقل از فایننشال تایمز، هر ۳ نفر منتقد سیاست جو بایدن و تعهد «حمایت از اوکراین تا زمان لازم» در مقابله با روسیه هستند. آنها به کمبود نظارت بر کمکها اشاره میکنند و معتقدند واشنگتن اولویتهای مهمتری مثل مقابله با چین و حفاظت از مرزهای جنوبی آمریکا در بحبوحه بحران مهاجرت دارد. پیشتر کوین مککارتی که قرار است رئیس مجلس نمایندگان آتی شود، کییف و حامیانش را در ماه اکتبر با بیان اینکه هیچ چک سفیدی برای اوکراین تحت اکثریت جمهوریخواه وجود نخواهد داشت، شوکه کرد. طبق گزارش راشا تودی، سفر اخیر زلنسکی به واشنگتن در حالی انجام شد که کنگره درباره یک لایحه 1.7 تریلیون دلاری هزینههای همهجانبه بحث کرد که در آن تقریباً ۴۵ میلیارد دلار به طور مستقیم یا غیرمستقیم به اوکراین ارتباط داشت. آمریکا بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار برای پاسخش به بحران اوکراین در سال جاری اختصاص داده است. زلنسکی در سخنرانیاش این کمک را نه خیریه، بلکه «سرمایهگذاری در دموکراسی» توصیف کرد. این کمکها در حالی است که روسیه درباره پمپاژ تسلیحات و پول به اوکراین هشدار داده و گفته این اقدام در قصدش برای از بین بردن آنچه تهدید علیه امنیت ملی خود میداند، تغییری ایجاد نمیکند. ارسال به دوستان
دور دنیا
۵۷ قربانی درپی کولاک بیسابقه در ایالات متحده آمریکا یخ زد
به گفته مقامهای آمریکایی، بوران و کولاک بیسابقه در ایالات متحده دست کم ۵۷ قربانی از جمله ۲۷ نفر در شهر «ایری» در غرب ایالت نیویورک داشته است. به گزارش شبکه آمریکایی «انبیسینیوز»، «مارک پولونکارز» مدیر اجرایی این شهر در کنفرانسی خبری گفت انتظار میرود تعداد تلفات توفان هیولایی با توجه به ادامه بارش برف در این شهر و غیرقابل عبور شدن بسیاری از راهها از جمله در بسیاری از مناطق بافلو، افزایش یابد. عصر دوشنبه (۲۶ دسامبر) بایرون براون شهردار «بافلو» گفت که دستکم ۱۸ نفر در این شهر جان خود را از دست دادهاند. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا دوشنبه اعلام وضع اضطراری برای نیویورک را تایید کرد که به آژانس مدیریت اضطراری فدرال اجازه میدهد تلاشهای امدادرسانی در مناطق متاثر را هماهنگ کند. به گفته شهردار بافلو، کولاک و تگرگ ۲۰ هزار مشترک را بدون برق گذاشته بود اما تا عصر دوشنبه (به وقت محلی) این تعداد به کمتر از ۱۰ هزار نفر رسید.
***
کنعانی:
عادیسازی روابط با اسرائیل کمکی به امنیت منطقه نمیکند
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره عادیسازی روابط برخی کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی با بیان اینکه موضع ما در قبال رژیم صهیونیستی و هویت نامشروع و غیرقانونی آن روشن است، گفت: معتقدیم توسعه مناسبات و عادیسازی روابط کشورهای عربی و اسلامی با این رژیم کمکی به ثبات و امنیت در منطقه نمیکند و کمکی هم به احقاق حقوق ملت فلسطین نخواهد کرد. نخستین متقاضی از کشورهای عربی و اسلامی ملت فلسطین است و انتظار دارند دولتهای عربی و اسلامی با تمام قوا از حقوق حقه این ملت حمایت کنند. وی خاطرنشان کرد: ملتهای منطقه هم نشان دادهاند که از عادیسازی روابط برخی از دولتهای عربی و اسلامی با رژیم صهیونیستی استقبال نکرده و آن را قبول ندارند و دیدگاههای خودشان را در حوزههای مختلف نشان دادهاند. برجستهترین حوزهای که تنفر ملتهای منطقه از رژیم صهیونیستی بود در زمان برگزاری جامجهانی در قطر بود.
***
اعتصاب کریسمسی پزشکان فرانسه
پزشکان عمومی فرانسه و همچنین پزشکان متخصص در بخش خصوصی از دوشنبه ۲۶ دسامبر تا دوم ژانویه (5 تا ۱۲ دی) دست به اعتصاب زدهاند و خواستار دستمزد دوبرابری برای پذیرش بیماران هستند. پزشکان فرانسوی از همکاران خود خواستهاند از دوشنبه دفاتر و مطبهای خود را ببندند و خواستار افزایش دستمزد پذیرش بیمار از ۲۵ یورو (۲۷ دلار) به ۵۰ یورو و همچنین شرایط کاری بهتر هستند. این دومین مورد چنین اعتراضی در یک ماه است، پیشتر هم اوایل دسامبر پزشکان در فرانسه دست به اعتصاب زده بودند. به گزارش اسپوتنیک، این اعتصاب را انجمن «پزشکان برای فردا» که در ماه سپتامبر برای جلب توجهات به کمبود پزشک در فرانسه و شرایط سختی که در آن فعالیت میکنند، ایجاد شد، سازماندهی کرد و تعدادی از اتحادیههای صنفی هم آن را همراهی کردند. طبق این گزارش، پزشکان فرانسوی از شلوغی بیمارستانها در میانه همهگیری آنفلوآنزا، کرونا و برونشیولیت در این کشور شکایت دارند. فلورنس لاپیکا، پزشک عمومی به شبکه فرانسوی BFMTV گفت: همهگیری وجود دارد اما بیماران مزمن هم هستند. امروز دیگر توانایی مدیریت بیماران خود را نداریم؛ چه نوزاد باشند، چه سالمند. فهرست کاملی برای وقت مشاوره داریم.
***
لاوروف:
واشنگتن مستقیماً رئیسجمهور روسیه را به قتل تهدید میکند
«سرگئی لاورف» وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفت اظهارات مقامهای ناشناس پنتاگون درباره «حمله تمامکننده» علیه روسیه در واقع حکایت از آن دارد که واشنگتن ترور ولادیمیر پوتین را رد نمیکند. لاوروف گفت: برخی مقامهای ناشناس پنتاگون در واقع تهدید به انجام حمله تمامکننده به کرملین کردند... آنچه درباره آن حرف میزنیم، تهدید به حذف فیزیکی رئیس دولت روسیه است. وی سپس هشدار داد: اگر واقعاً چنین ایدههایی توسط کسی پرورش یابد، این شخص باید به دقت درباره عواقب احتمالی چنین برنامههایی فکر کند. به نوشته الجزیره، او در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه «آمریکا و ناتو میخواهند روسیه را در میدان جنگ شکست دهند تا کشور ما را تضعیف و ویران کنند»، گفت: موتور اصلی درگیری در اوکراین، واشنگتن است که به دنبال دستیابی به بزرگترین دستاوردهاست. لاوروف اظهار داشت: واشنگتن به دنبال تخریب روابط سنتی بین روسیه و اروپا و تسلیم کردن رهبران اروپایی در مقابل خود است. به گفته وزیر خارجه روسیه، «برقراری ارتباط با دولت بایدن که هدف خود را تحمیل شکست استراتژیک به روسیه اعلام کرد، امکانپذیر نیست». وی هشدار داد: مسیر غرب خطرات درگیری مسلحانه مستقیم بین قدرتهای هستهای را به همراه دارد.
***
زلنسکی:
۹ میلیون اوکراینی هنوز از برق بیبهرهاند
بعد از دور جدید حملات موشکی و پهپادی روسیه به مناطق مختلف در اوکراین، مسؤولان کییف از تداوم خاموشی و قطعی برق در این کشور خبر دادند. «ولودیمر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین شامگاه دوشنبه گفت که هنوز حدود ۹ میلیون نفر از جمعیت این کشور از انرژی برق بیبهره هستند و خاموشیها همچنان ادامه دارد. جمعیت اوکراین قبل از شروع تهاجم نظامی روسیه حدود ۴۰ میلیون نفر بود. طبق گزارش سازمان ملل متحد، تاکنون حدود ۱۲ میلیون اوکراینی به دلیل جنگ این کشور را ترک کردهاند. بیشترین قطعی برق در مناطق «خارکیف»، «ژیتومیر»، «کییف» و «لویو» ثبت شده است. رئیسجمهور اوکراین -که با وجود از دست دادن ۲۰ درصد از خاک این کشور و متحمل شدن خسارات سنگین در جنگی که خود آتش آن را شعلهور کرد، هنوز تمایلی به مذاکره با روسیه ندارد- از مقامات محلی خواست ضمن خاموش کردن تابلوها و چراغهای فروشگاهها، در مصرف انرژی صرفهجویی کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|