|
اخبار
«داستان فاطمه» در کتابستان
کتاب «داستان فاطمه» نوشته علیرضا نظریخرم توسط انتشارات کتابستان چاپ و روانه بازار نشر شد. به گزارش مهر، کتاب «داستان فاطمه(س)» به قلم علیرضا نظریخرم بهتازگی همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) توسط انتشارات کتابستان منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب دومین اثر نویسنده آن است که پیش از این، اثر داستان «بریدهبریده» را در همین سبک به نگارش درآورده است. مولف اثر پیشرو تلاش کرده دور از خیالپردازیهای داستانی با غور در منابع کهن شیعه و سنی خط روایتی از آفرینش حضرت زهرا سلاماللهعلیها و ادوار گوناگون زندگی ایشان به دست دهد و ختم روایت خود را به بیان مقام آخرتی صدیقه طاهره سلاماللهعلیها زینت داده است. استناد کتاب به منابع سده نخست تا قرن هشتم هجری که معتبرترین منابع است، کتاب را به مرتبت پژوهشی تاریخی رسانده است؛ گزارشهایی نیز از عالمان و مورخان اهل تسنن از چندوچون سیره فاطمی در این روایت به تضمین آمده است. داستان فاطمه نه با زبانی تاریخی به طرز تاریخنگاران کهن که با بیانی متفاوت و زبانی محاورهای، روایتی مستند از زندگانی سامان داده است که کجاندیشان بدعهد آن را برساختهای تاریخی دانستهاند. این کتاب در ۳۷۲ صفحه با قیمت ۱۶۰ هزار تومان عرضه شده است.
***
90 درصد مردم فوتبال را از تلویزیون تماشا کردند
طبق نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی 89.7 درصد فوتبالدوستان از طریق تلویزیون پیگیر مسابقات جامجهانی فوتبال 2022 قطر بودهاند. به گزارش فارس، طبق آخرین نظرسنجی مرکز تحقیقات صداوسیما 82.1 درصد عملکرد صداوسیما را در زمینه کیفیت تصویر، 81.8 درصد در زمینه کیفیت صدا و 69.5 درصد در زمینه تسلط گزارشگران در حد زیاد، موفق دانستهاند و به طور کلی 71 درصد از پخش مسابقات از صداوسیما در حد زیاد راضی بودهاند. بنا بر همین گزارش، برنامههای جام 2022 از شبکه 3 با 38.2 درصد و جام 22 از شبکه ورزش با 10.8 درصد، پربینندهترین ویژهبرنامههای فوتبالی بودهاند. نکته حائز اهمیت اینکه 30.5 درصد نیز از تلوبیون برای دیدن مسابقات فوتبال و بازپخش آن استفاده کردهاند. دیدار ایران - آمریکا با 77.8 درصد بیننده، پربینندهترین بازی و بازی با ولز و انگلیس به ترتیب با 67.8 درصد و 64.5 درصد در ردههای بعدی میزان بینندگان بازیهای تیم ملی کشورمان در جامجهانی 2022 قطر بودهاند. جالب اینکه پربینندهترین بازی ایران در جامجهانی پیشین، دیدار با پرتغال بود که 73.7 درصد بیننده داشت و دیدارهای ایران با اسپانیا و مراکش به ترتیب 70.8 و 69.8 درصد بیننده داشت.
***
نقد «زخم روی زخم» در مشهد
کتاب «زخم روی زخم» نوشته محمود جوانبخت، امروز ساعت ١٧ در حوزه هنری خراسان رضوی نقد میشود. به گزارش فارس، کتاب «زخم روی زخم» که روایتی است از مقاومت ترکمانان شیعه عراق در برابر داعش، در حوزه هنری خراسان رضوی (مشهد) نقد میشود. در کتاب «زخم روی زخم» نویسنده که برای ساخت فیلم مستند در زمان جنگ با داعش بارها به عراق سفر کرده، ماجرای حمله داعش به مناطق ترکماننشین و مقاومت و نبرد شیعیان ترکمان را پیش روی مخاطب خود قرار میدهد. جلسه نقد و بررسی کتاب زخم روی زخم به همت دفتر آفرینشهای ادبی حوزه هنری خراسان رضوی و با حضور نویسنده و جمعی از اهالی قلم و منتقدان مشهد در روز چهارشنبه هفتم دیماه ساعت ١٧ در محل حوزه هنری این شهر برگزار خواهد شد.
***
«پرواز با بالهای سوخته» در تئاتر شهر
نمایش «پرواز با بالهای سوخته» به کارگردانی محمد ستوده هفتم تا شانزدهم دیماه در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر پیش روی مخاطبان قرار میگیرد. به گزارش ایرنا، «پرواز با بالهای سوخته» به نویسندگی مهدی اکبری و کارگردانی محمد ستوده عنوان یکی از تازهترین آثار نمایشی تئاتر شهر است که از روز هفتم تا شانزدهم دیماه سال جاری در تالار قشقایی مجموعه تئاترشهر روی صحنه میرود.
در خلاصه داستان نمایش آمده است: تو محله خواجه خضر هیچ کس بدون اذن ما اجازه نفس کشیدن نداشت تا اینکه سروکله قاسم پیدا شد. اینکه میبینی دستپخت قاسمه... این اثر نمایشی یکی از نمایشهای برگزیده بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران بوده است. نمایش «پرواز با بالهای سوخته» از ۷ تا ۱۶ دی ساعت ۱۷:۳۰ با مدت زمان ۵۵ دقیقه و با قیمت بلیت ۸۰ هزار تومان در تالار قشقایی تئاتر شهر روی صحنه میرود.
***
بازیگر «اسکیپی» درگذشت
تونی بری بازیگر کهنهکار سینما و تلویزیون استرالیا که بسیاری او را با نقشآفرینی در سریال «اسکیپی» میشناختند، از دنیا رفت. به گزارش مهر به نقل از هالیوود ریپورتر، تونی بری، بازیگری که در فیلم «استرالیا» و سریال «اسکیپی» بازی کرده بود، در ۸۱ سالگی درگذشت. وی از بازیگران شناختهشده استرالیایی بود که نقشی طولانی در سریال درام «زمان زندگی ما» داشت. از نقشهای مهم و اخیر تلویزیونی وی نیز میتوان از درام «زمان زندگیهای ما» نام برد. وی سال ۲۰۱۳ در اواسط تولید سریال دچار بیماری شد و پای چپ خود را پس از یک دهه مبارزه با ملانوما از دست داد اما این موضوع او را متوقف نکرد و قطع عضو به سریال هم راه یافت و شخصیتی که بری نقشش را ایفا میکرد پس از تصادف پای خود را از دست داد و وی در دوران نقاهت دوباره جلوی دوربین رفت و دوباره راه رفتن را یاد گرفت.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
در دیدار هیأت سینمایی روسیه با رئیس سازمان سینمایی بر توسعه پروژههای مشترک تأکید شد
سینما میانبر پیشرفت است
گروه فرهنگ و هنر: هیات سینمایی روس که این روزها در ایران حضور دارد، در دیدار با رئیس سازمان سینمایی بر توسعه پروژه آکادمی اوراسیا تاکید کرد. به گزارش «وطن امروز»، رئیس سازمان سینمایی کشور دیروز با هیات سینمایی روسیه در محل سازمان سینمایی دیدار کرد. در این جلسه محمد خزاعی ضمن خوشآمدگویی به هیات روس، درباره تعاملات فرهنگی با این کشور گفت: روابط فرهنگی ایران و روسیه هر روز در حال گسترش است و مردم ایران شناخت خوبی از ادبیات داستانی و آثار نمایشی روسیه دارند و حتی در دانشگاههای معتبر ما این آثار جزو واحدهای درسی است و تدریس میشود. وی افزود: وظیفه ما است در حوزه سینما، ۲ کشور را به هم نزدیک کنیم، چرا که سینما تاثیرگذارترین زبان دنیا برای نزدیکی کشورها و ملتهاست و باید از این ظرفیت بهره لازم را ببریم. در این راستا، ایران هرگونه آمادگی همکاری را دارد. خزاعی با تاکید بر اینکه سینما و رسانه راهبردیترین ابزار در دیپلماسی عمومی و گسترش روابط ملتهاست، افزود: در سفر به مسکو به نتایج خوبی در وزارت فرهنگ روسیه رسیدهایم و در بخشهای مختلف از جمله برگزاری هفتههای فیلم روسیه، اکران و پخش فیلمهای ایرانی در روسیه، ایجاد دبیرخانه کارگروه فیلمسازان کشورهای عضو شانگهای و... نیز مذاکرات خوبی انجام شده است. وی ضمن اظهار امیدواری در اجرایی شدن مباحث مطرح شده، از پیگیری سازمان سینمایی نسبت به موضوعات مورد بحث در این مذاکرات خبر داد. خزاعی اظهار داشت: غرب به دنبال منزوی کردن سینمای ایران و روسیه است و امیدوارم با بهرهمندی از وجوه مشترک 2 کشور برای مطرح شدن در سطح بینالملل و تبدیل به مرجعیت فرهنگی سینمایی استفاده شود تا با تبادل تجارب بین ایران و کشورهای همسو به مرجعیت بزرگ سینمایی تبدیل شویم. در ادامه این دیدار والری ایوانوویچ تونکیخ، رئیس هیات اعزامی و معاون اتحادیه سینماگران روسیه با بیان اینکه ایران کشوری سرشار از دوستی، میهماننوازی و فرهنگ غنی است، گفت: گرمای میهماننوازی و استقبال را علاوه بر فضاهای غیررسمی در محیطهای رسمی و مذاکرات نیز احساس کردیم.
وی ادامه داد: ما هیاتی از اتحادیه سینماگران مردمی روسیه هستیم و ایده ما، ایجاد انجمن مشترک میان ایران و روسیه در زمینه سینماست که قدمهای نخست آن برداشته شده است. الکساندر سالامونوف، مقام ارشد اداره سینماگران روسیه نیز گفت: مذاکرات ما با هیات ایرانی مثمرثمر بوده و خوشبختانه برای نخستینبار که روزهای سینمای روسیه در ایران برگزار میشود.
وی افزود: 2 پروژه بینالمللی آکادمی سینمای اوراسیا و پروژه فرهنگی خزر بزرگترین برنامههای سینمایی روسیه است و در این زمینه اشتیاق بسیاری برای همکاری با ایران داریم. نخستینباری که ایده جشنواره اوراسیا و خزر مطرح شد، توانستهایم حمایت پوتین و دولتهای اوراسیا را جذب کنیم. سالامونوف با بیان اینکه مطمئن هستم اتفاقات خوبی در حوزه همکاریهای سینمایی شروع شده، اضافه کرد: برای تحقق چشمانداز سینمایی بالنده نیاز به کمک کشورهای حوزه خلیجفارس بویژه ایران داریم. مقام ارشد اداره سینماگران روسیه عنوان کرد: اساسنامه پروژه آکادمی اوراسیا در حال آمادهسازی است و برای ما مهم است که چه کسانی در این پروژه مشارکت میکنند. تاکید اصلی بر نزدیکی نگاه سینمایی کشورها به یکدیگر است و اندیشه آزادانهای را دنبال میکنیم. در این پروژه بخشهای متنوعی وجود دارد و جایزه آکادمی مهمترین بخش آن است. اگر از طرف ایرانی تمایلی وجود داشته باشد میخواهیم ایران در کمیته اجرایی همکاری مشترکی با ما داشته باشد.
وی اظهار داشت: دومین پروژه، برنامه فیلم خزر است و به دنبال نگاه مشترکی با ایران هستیم. این ایده زمانی مطرح شد که نمیدانستیم این ایده در ایران نیز مورد بحث است. نقطه مشترک این همایش، شرکت کشورهای حاشیه دریای خزر است و ما قصد برگزاری آن را روی دریای خزر داریم. تاکید کرد: این اهداف بزرگ است و احقاق آن نیاز به گامهای کوچک دارد که برگزاری روزهای سینمای روسیه در ایران نیز قدم کوچکی در این زمینه بوده است. مقام ارشد اداره سینماگران روسیه خاطرنشان کرد: ایجاد کارگروه مشترک میان ایران و روسیه به منظور برگزاری همایش خزر از جمله درخواستهای ما است؛ اگر چه همکاریها نباید محدود به فیلم باشد و حوزه انیمیشن نیز از این قضیه مستثنا نیست و لازم است جلسات کاری مفصل و کارگروهی برای آن تشکیل شود. وی خاطرنشان کرد: جشنوارههای فیلم روسیه و ایران از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نمایش فیلمهای روسیه در جشنواره فیلم فجر در اولویت قرار دارد. ما میتوانیم به فیلمسازان ایرانی کمک کنیم تا در جشنوارههای بیشتری در روسیه شرکت کنند و چنانکه آقای خزاعی به درستی گفتهاند: سینما بهترین و کوتاهترین راه برای پیشرفت است و مطمئنم روابط ما بهتر از قبل پیش رود.
ارسال به دوستان
تلاش برای رساندن «رکسانا» به جشنواره چهلویکم
ما همین یک جشنواره «فجر» را داریم
تهیهکننده فیلم سینمایی «رکسانا» به کارگردانی پرویز شهبازی ضمن اشاره به تکمیل فرم حضور این فیلم در جشنواره فیلم فجر، از تلاش همه عوامل برای رساندن فیلم به این رویداد خبر داد. به گزارش مهر، مسعود ردایی درباره پروژه در دست تهیهاش توضیح داد: فیلم «رکسانا» در حال حاضر روزهای پایانی تدوین را سپری میکند و بعد از آن هم برای مراحل اصلاح رنگ و دیگر کارهای فنی آماده خواهد شد. این تهیهکننده درباره وضعیت حضور فیلم در چهلویکمین جشنواره فیلم فجر هم گفت: فرم حضور در جشنواره را با امید به خدا پر کردهایم اما واقعاً نمیدانم فیلم از نظر فنی به جشنواره خواهد رسید یا خیر؟ تلاشمان این است فیلم را به جشنواره برسانیم اما با توجه به مسائل فنی که پیش رو داریم، این مساله کمی سخت است. ردایی با تأکید بر تلاش عوامل برای رساندن «رکسانا» به «فجر» گفت: بالاخره ما یک رویداد بینالمللی سینمایی در کشورمان داریم که میتواند در ارتقا و رشد سینمای ایران موثر باشد و آن هم همین جشنواره فیلم «فجر» است. ما بهعنوان گروهی از هنرمندان سینما باید به صورت فعال در این رویداد حضور داشته باشیم.
تهیهکننده سینما درباره فرآیند تولید «رکسانا» در سکوت خبری هم توضیح داد: ما برای این فیلم حدود ۳۲ روز پیشتولید داشتیم و بعد از آن حدود ۶۰ روز در شهریور و مهرماه همین امسال، درگیر مراحل تولید و فیلمبرداری بودیم. بخش عمده فیلم در تهران ضبط شده و حدود ۳۰ درصد آن هم در شمال کشور تصویربرداری شده است. با همکاری تکتک عوامل، فیلم تا این مرحله پیش رفته است و پرویز شهبازی در مقام کارگردان هم که همواره در زمینه تولید، دقتها و وسواسهای خاص خود را دارد، کار را بسیار خوب تا این مرحله هدایت کرده است. وی ادامه داد: اگر مخاطب فیلمها را نبیند، چرخه اقتصادی سینما از حرکت میایستد. متأسفانه فاصله مخاطبان از سینما در حال بیشتر شدن است و همه افراد، سازمانها و اصناف سینمایی که در این فرآیند دخیل هستند باید کمک کنیم این فاصله از بین برود. حتی سازمانها و نهادهایی مانند صداوسیما و شهرداریها هم باید در این زمینه همکاری کنند. ردایی در پایان با اظهار امیدواری برای رسیدن «رکسانا» به جشنواره فجر امسال، تأکید کرد: برخی فیلمسازان شاید به دلایلی نخواهد فیلم خود را به جشنواره برسانند یا حتی کار خود را نیمهتمام بگذارند که نظرشان هم برای خودشان محترم است اما من معتقدم که ما همین یک جشنواره «فجر» را داریم که میتواند کمکهای بسیار زیادی به ما بکند. این تنها جشنواره ملی و بینالمللی ماست که میتواند در این شرایط نامناسب به سینمای ما کمک کند و مردم و مخاطبان را هم بار دیگر به سمت سینما جذب کند.
ارسال به دوستان
پویش «سلام فاطمه(س)» ادامه دارد
همصدایی با آسمان
یکی از مدیران اجرایی پویش سرود «سلام فاطمه(س)» از استقبال دختران و پسران دبستانی از شهرهای مختلف کشور از این پویش در ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) سخن گفت. به گزارش مهر، محمد توسلی از مدیران اجرایی پروژه پویش سرود «سلام فاطمه(س)»، پیرامون این پروژه موسیقایی که به مناسبت ایام سوگواری شهادت حضرت زهرا توسط مرکز موسیقی مأوا صورت میگیرد، توضیح داد: بر اساس برنامهریزیهایی که طی روزهای گذشته در مرکز موسیقی مأوا صورت گرفته پویش سرود «سلام فاطمه(س)» همزمان با ایام سوگواری شهادت حضرت زهرا(س) راهاندازی شد.
وی افزود: در این چارچوب بر اساس اطلاعیهای که مرکز موسیقی مأوا درباره این موضوع منتشر کرده بود، علاقهمندان برای شرکت در این پویش میتوانستند ویدئوهای مربوط به همخوانی سرود «سلام فاطمه(س)» را که چندی پیش با صدای محمدحسین پویانفر از ذاکران اهلبیت(ع) در دسترس مخاطبان قرار گرفت در فضای مجازی به صفحه «همصدای آسمان» ارسال کنند. وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: پویش «سلام فاطمه» ویژه دختران و پسران دبستانی با حضور محمدحسین پویانفر چند روز گذشته در آستان امامزاده جعفر(ع) یزد با حضور فرزند شهید محمدخانی برگزار و با استقبال مردم یزد همراه شد.
این در حالی است که مرکز مأوا در گذشته پویشهای متعددی در حوزه کودک و نوجوانان مثل عزیزم حسین(ع) و هدیه اسباببازی را اجرا کرده و بناست پویش «سلام فاطمه(س)» را هم تا روز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) ادامه دهد و در این روز جشن بزرگی در تهران برگزار کند. بر همین اساس بنا داریم تا در ایام ولادت حضرت زهرا(س) نیز محتوای جدیدی با کلیدواژه «سلام فاطمه(س)» در اختیار مدارس و خانوادهها قرار دهیم تا در جشن بزرگ روز ولادت توسط نوجوانان همخوانی کنند.
ارسال به دوستان
اجلاس بینالمللی نخبگان منابر شیعه بهمن ماه در مشهد برگزار میشود
حضور نخبگان از 60 کشور جهان
دبیر مجمع جهانی حضرت علیاصغر علیهالسلام گفت: اجلاس بینالمللی نخبگان منابر شیعه با حضور ۸۰۰ نفر از اساتید دانشگاه، نخبگان، هنرمندان و محققان 5 بهمنماه در حرم امام رضا علیهالسلام برگزار میشود و در آن از تحقیقات پیرامون پیراهن سیدالشهدا(ع) رونمایی میشود. داوود منافیپور در این نشست خبری با طرح این سوال که ما به عنوان شیعه چه نمادی داریم؟ گفت: امروز تمام مکتبها میدانند که نماد در نشان دادن یک چیز مهم است. مسیحیت با نماد صلیب تمام مفاهیم خود را منتقل میکند. امروز تمام کمپانیهای بزرگ تجاری هم با یک نمادی، برند خود را نشان میدهند اما ما شیعیان بویژه درباره واقعه عاشورا نمادی نداریم؛ مکتبی که نماد نداشته باشد منفعل است. وی با اشاره به اینکه اجلاس بینالمللی نخبگان منابر شیعه از نظر موضوع، اهداف و شرکتکنندگان بینظیر است، گفت: در این اجلاس قرار است از یک تحقیقات درباره نماد بزرگ و قوی و تا به حال پنهان شده برای بصیرت شیعه و تمام مسلمانان و همه ملل رونمایی شود تا شرایط بروز اسلام اهلبیت(ع) فراهم شود. منافیپور با اشاره به اینکه باید از کربلا نیروهای حیاتبخش خارج کنیم و در اختیار مردم، نخبگان، منابر شیعه و آزادیخواهان قرار دهیم افزود: در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است باید شیعه قبل از ظهور حیات خود را از عاشورا و کربلا بگیرد. وی در پایان گفت: این اجلاس بینالمللی با حضور ۸۰۰ نفر از اساتید دانشگاه، نخبگان، هنرمندان و اهل فن پنجم بهمنماه همزمان با روز شهادت امام هادی(ع) در حرم امام رضا(ع) در مشهد برگزار میشود. این اجلاس از ۳ کارگروه شامل خطبا، محققان، اساتید دانشگاه، نخبگان حوزه هنر و شعر و همچنین نخبگان بینالملل تشکیل خواهد شد. در مجموع ۱۵۰ میهمان خارجی از ۶۰ کشور جهان به صورت حضوری و مجازی در این اجلاس شرکت میکنند. دبیر مجمع جهانی حضرت علیاصغر(ع) تصریح کرد: سایتی به نشانی mavadat.ir طراحی شده و بناست از طریق این سایت فراخوان تولید مقاله و آثار هنری در این باره اعلام شود. ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|