|
هشدار اون درباره ایجاد ناتوی آسیایی توسط آمریکا
کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی در سخنرانی جنجالیاش به مناسبت آغاز سال جدید میلادی، هشدار داد آمریکا به بهانه تقویت همکاری با کرهجنوبی و ژاپن در حال ایجاد نسخه آسیایی ناتو است. او گفت: «آمریکا تحقق همکاری مثلثی با ژاپن و کرهجنوبی را در مقیاس کامل پیش میبرد و در عین حال سخت تلاش میکند یک بلوک نظامی جدید را به عنوان نسخه آسیایی ناتو به بهانه تقویت این اتحاد ایجاد کند».
ارسال به دوستان
رهبر کره شمالی پس از انجام 2 آزمایش موشک بالستیک در شب جشن اول ژانویه ظرف کمتر از یک شبانهروز توسط این کشور/ دستور ایجاد قدرت واکنش سریع هستهای علیه آمریکا و متحدانش در شرق آسیا را صادر کرد
آغاز سال 2023 با نمایش هستهای اون
گروه بینالملل: گرد و خاک موشکی کرهشمالی و نمایش قدرت رهبر جوانش در نخستین روز سال جدید میلادی میتواند نمادی از به چالش کشیده شدن قطعی هژمونی آمریکا در جهان تکقطبی در سال 2023 باشد.
به گزارش رویترز، کره شمالی سال نو میلادی را با پرتاب یک موشک بالستیک کوتاهبرد با قابلیت حمل کلاهک هستهای در ساعت ۲:۵۰ بامداد یکشنبه (به وقت محلی) آغاز کرد که واکنش حاکی از نگرانی همسایه جنوبیاش را به همراه داشت. نکته اینجاست که این دومین قدرتنمایی موشکی پیونگ یانگ در یک شبانهروز بود.
پیشتر کرهشمالی بامداد شنبه نیز ۳ فروند موشک بالستیک کوتاهبرد را از پایگاه چانگوا در جنوب پیونگیانگ شلیک کردکه پس از طی ۳۵۰ کیلومتر در آبهای دریای شرقی سقوط کردند.
این نمایش قدرت کرهشمالی توأم با سخنان صریح کیم جونگ اون به مناسبت آغاز سال 2023 با تاکید بر توسعه قابلیتهای موشکی این کشور برای حمله متقابل هستهای سریع – احتمالا علیه آمریکا – و اشاره به لزوم دستیابی پیونگ یانگ به یک«قدرت نظامی عظیم»، برای غرب و متحدان آسیایی و اقیانوسیهایاش کاملا هشداردهنده بود.
مردم ژاپن و کرهجنوبی که به شکل وسیعی مراسم تحویل سال میلادی را جشن میگیرند، شنبه شب و بامداد یکشنبه جشنهای ژانویه را همراه با نگرانی نسبت به تحرکات موشکی کره شمالی در فاصلهای نزدیک از خود برگزار کردند.
نخست ارتش کرهجنوبی بود که در بیانیه شنبه شب خود از فرود آمدن یک موشک کرهشمالی در دریای شمال (ژاپن) پس از طی ۴۰۰ کیلومتر مسافت خبر داد. سپس تنها خبرگزاری کرهشمالی (KCNA) به نقل از ستاد مشترک نیروهای مسلح این کشور، در بیانیههایی مختلف از شلیک ۲ موشک بالستیک به فاصله چند ساعت در شامگاه شنبه و بامداد یکشنبه خبر داد.
مرکز ایندوپاکام (فرماندهی هند و اقیانوسیه ارتش تروریست آمریکا) در واکنش به این اقدام اعلام کرد: «اگر چه پرتاب این موشک تهدیدی برای پرسنل یا خاک آمریکا یا متحدان واشنگتن ایجاد نکرد اما ماهیت ثباتزدای برنامه تسلیحاتی کره شمالی را نشان میدهد».
خبرگزاری رسمی کیودوی ژاپن نیز گزارش داد یاسوکازو هامادا، وزیر دفاع این کشور در پیامی رسمی به دولت کرهشمالی، نسبت به پرتاب این موشک اعتراض کرده است.
کره شمالی سال گذشته میلادی (۲۰۲۲) حدود 40 آزمایش موشکی انجام داد و حتی موشک بالستیک قارهپیمای «هواسونگ-۱۷» را نیز شلیک کرد. سال 2022 کرهشمالی با ثبت رکورد سالانه، ۷۰ موشک بالستیک شلیک کرد. بر اساس گزارشهای غربی این شامل موشکهای بالستیک بینقارهای (ICBM) نیز میشود.
آغاز سال 2023 با شلیک موشکهای بالستیک جدید توسط کرهشمالی، ابعادی فراتر از قدرتنمایی معمول این کشور دارد. به زعم کارشناسان، این حرکت به منزله اعلام شکست تمام مانورهای دیپلماتیک دولتهای مختلف سئول و واشنگتن در سالهای اخیر برای عادیسازی روابط با پیونگ یانگ و تنشزدایی و حل سیاسی بحران شبهجزیره کره با چراغ سبز پکن بوده است. این یک پیام آشکار از سوی پیونگ یانگ و چه بسا پیامی مکتوم غیرمستقیم از سوی پکن و مسکو به متحدان آمریکا در آسیای شرقی باشد مبنی بر اینکه در صورت ادامه دادن به روند نظامیسازی منطقه آسیا-پاسیفیک با تهدید مستقیم نظامی هستهای مواجه خواهند شد. گفته میشود این کشور همچنین در حال برنامهریزی برای پرتاب قریبالوقوع نخستین ماهواره نظامی خود است.
* تنشآفرینی کرهجنوبی
نکته اینجاست که سئول نیز به نوبه خود به تنش نظامی در شبهجزیره کره دامن میزند. دوشنبه هفته گذشته، کرهشمالی ۵ پهپاد را به آسمان همسایه جنوبی فرستاد که کرهجنوبی با اعزام ۳ پهپاد به حریم هوایی همسایه شمالی پاسخ داد. وزیر دفاع کرهجنوبی (لی جونگ سوپ) در این باره به پارلمان گفته بود که رئیسجمهور این کشور به او دستور پاسخی قاطعانه داده، حتی اگر این به معنای خطر تشدید تنش باشد. درواقع تنشها بین ۲ همسایه از اواخر بهار امسال به اوج رسید، زمانی که یون سوک یول پس از ورود به کاخ آبی (ریاستجمهوری) سئول، سیاست «صلح از طریق قدرت» را اعلام کرد که مبتنی بر تقویت بیشتر روابط نظامی با آمریکا بود. اوایل پاییز (اواخر دسامبر) سئول از افزایش مانورهای مشترک با نیروهای پنتاگون خبر داد، در حالی که 20 رزمایش از این دست تنها برای نیمه اول سال 2023 برنامهریزی شده است. دیروز یون سوک یول، رئیسجمهور کرهجنوبی نسبت به ادامه اقدامات تحریکآمیز هستهای و موشکی کره شمالی هشدار داد و تاکید کرد که ارتش این کشور نیز باید به چنین اقداماتی با تلافی آشکار پاسخ دهد.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ، او در گفتوگوی مجازی با فرماندهان ارتش کرهجنوبی دستور داد که هرگونه اقدامات تحریکآمیز کرهشمالی را بدون شکست با عزمی استوار تلافی کنند. یون در عین حال هشدار داد که کرهشمالی ممکن است اقدامات تحریکآمیز خود را از راههای متعدد از جمله ابزارهای نامتقارن ادامه دهد، در حالی که برای پیشبرد تهدیدهای هستهای و موشکیاش تلاش میکند.
* دستور اون برای ایجاد قدرت مضاعف هستهای
نمایش قدرت شب اول ژانویه توسط کرهشمالی ظاهرا تنها چند ساعت پس از بازدید روز شنبه رهبر آن از صنایع دفاعی بویژه شهر موشکی این کشور و تمجید ویژه او از تحویل 30 موشک چندگانه فوقبزرگ 600 میلیمتری به ارتش بود. دیروز در اولین روز سال جدید میلادی، خبرگزاری رسمی انکی، با انتشار گزارشی تصویری نوشت: «کیم جونگ اون رهبر کرهشمالی و دخترش اخیراً از دهها موشک بالستیک میانبرد در جایی که به نظر کارخانهای در نزدیکی پیونگ یانگ باشد، بازدید کردند». بر اساس تصاویر منتشره، اون و دخترش در کنار حداقل ۲۶ موشک میانبرد «هواسونگ-۱۲» که هنوز به صورت نهایی بستهبندی و نهایی نشده، در یک محوطه بزرگ که معلوم نیست کجاست، قدم میزنند. او در این بازدید، سامانه با قابلیت حمل اتمی را «سلاح تهاجمی اصلی» کشور توصیف کرد که میتواند با پرتابهای غافلگیرکننده و دقیق به هر نقطه از کرهجنوبی حمله کند. رهبر عالی کره شمالی دیروز نیز در نشست حزب کارگران کره (حزب حاکم کرهشمالی) ضمن انتقاد از تنشآفرینی کرهجنوبی اعلام کرد کشورش باید تعداد کلاهکهای هستهای خود را به طور تصاعدی افزایش دهد. به گفته او، تولید انبوه سلاحهای هستهای تاکتیکی اهمیت دارد. افزایش تصاعدی زرادخانه هستهای ما، جهتگیری اصلی راهبرد استراتژی دفاعی کره شمالی در سال 2023 خواهد بود. در این راستا او خواستار راهاندازی یک سامانه ICBM جدید با قابلیت حمله متقابل هستهای سریع شد. اون اعلام کرد که پیونگ یانگ برای دفاع از خود به «قدرت نظامی عظیم» نیاز دارد، زیرا واشنگتن و «دشمن بیتردید ما سئول» تلاش میکنند کره شمالی را با تجهیزات هستهای مستقر در خاک کرهجنوبی منزوی و خفه کنند. رهبر کرهشمالی با محکوم کردن اقدامات خصمانه آمریکا در سال گذشته میلادی گفت: «در سال ۲۰۲۲ ایالات متحده به طور مکرر ابزارهای مختلف حمله اتمی را در کرهجنوبی در سطح استقرار مداوم قرار داد و سطح فشار نظامی بر کرهشمالی را به حداکثر رساند. وضعیت فعلی مستلزم تلاش مضاعف برای تقویت قدرت نظامی غالب برای تضمین مستمر حاکمیت، امنیت و منافع اصلی کره شمالی در پاسخ به اقدامات نظامی هشداردهنده آمریکا و نیروهای خصمانهای است که کشور ما را هدف قرار میدهند».
او در نهایت هشدار داد: «ما اراده قاطع خود را برای پاسخ دادن به سلاح هستهای در برابر سلاح هستهای و رویارویی همهجانبه برای یک رویارویی همهجانبه اعلام کردهایم».
ارسال به دوستان
محتوای مذاکره رئیسجمهور اوکراین با نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره رأی منفی به قطعنامه علیه اسرائیل در سازمان ملل منتشر شد
وقتی زلنسکی نتانیاهو را میپیچاند
گروه بینالملل: پایگاه «آکسیوس» محتوای مذاکرات تلفنی نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس و رئیسجمهوری اوکراین را منتشر کرد. بر اساس این گزارش- که آکسیوس (اول ژانویه) آن را منتشر کرده- یک مقام اوکراینی خبر داده «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل جمعهشب در گفتوگوی تلفنی با «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهوری اوکراین، از او خواسته در مجمع عمومی سازمان ملل به قطعنامه درخواست از دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه درباره ماهیت اشغالگری اسرائیل رأی منفی بدهد. این مقام اوکراینی افزوده که زلنسکی از نتانیاهو پرسیده: در صورت رأی منفی اوکراین به این مصوبه، چه تغییری در سیاست اسرائیل در قبال تأمین سلاح برای اوکراین و تقویت توان دفاعی این کشور در برابر موشکهای بالستیک روسیه و پهپادها پیش خواهد آمد. بر اساس این گزارش، نتانیاهو هیچ تعهدی به زلنسکی نداده و به همین بسنده کرده که آماده بررسی خواستههای او در آینده است. این منبع مطلع تأکید کرده پاسخ نتانیاهو برای زلنسکی رضایتبخش نبوده و او نیز هیچ وعدهای درباره رأی دادن علیه این مصوبه نداده است و بعدتر از سفیر اوکراین در سازمان ملل خواسته در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل برای رأیگیری درباره این مصوبه حاضر نشود. زلنسکی پیش از این با انتشار توئیتی اعلام کرد در گفتوگوی تلفنی با نتانیاهو «همکاریهای دوجانبه در بخش امنیتی و همکاری در محافل بینالمللی» را بررسی کرده است. کابینه سابق اسرائیل از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین با توجه به روابط نزدیک با روسیه، به حمایت زبانی و کمکهای به اصطلاح انساندوستانه به اوکراین بسنده کرد و حاضر به ارسال سلاح به اوکراین نشد. با بر سر کار آمدن بنیامین نتانیاهو که روابط بسیار دوستانهای با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه دارد، به نظر میآید اسرائیل همین سیاست را حفظ کند. ماه گذشته، نتانیاهو در مصاحبه با یک نشریه داخلی سیاست کابینه «یائیر لاپید» در قبال بحران اوکراین را «واقعبینانه» خوانده بود. نخستوزیر اسرائیل شنبهشب طی اظهاراتی این مصوبه مجمع عمومی سازمان ملل را «رذیلانه» خواند و گفت: «ملت یهود در سرزمین خود و در پایتخت ابدی خود اشغالگر نیست». وی افزود که هیچ مصوبهای در سازمان ملل نمیتواند این واقعیت تاریخی(!) را تغییر دهد و تأکید کرد چنین مصوبهای برای اسرائیل الزامآور نخواهد بود. مجمع عمومی سازمان ملل روز گذشته پیشنهاد فلسطین را تصویب کرد که از دادگاه بینالمللی خواسته شود درباره مناطق تحت اشغال اسرائیل در فلسطین نظر قانونی خود را بیان کند. این مصوبه با تأیید 87 کشور و رأی منفی 26 کشور و رأی ممتنع 53 کشور به تصویب رسید. همه کشورهای عربی از جمله کشورهایی که با اسرائیل روابط رسمی برقرار کردهاند به این مصوبه رأی مثبت دادند.
اسرائیل از زمان شروع جنگ اوکراین موضعی متناقض در قبال این جنگ اتخاذ کرده است. در اوایل جنگ بنت، نخستوزیر اسبق این رژیم سعی کرد بین مسکو و کییف میانجیگری کند. در دوران لاپید هم اسرائیل بیشتر طرف اوکراینیها را گرفت که به سردترین دوران روابط روسیه و اسرائیل منجر شد. به نظر میرسد با روی کار آمدن نتانیاهو دوباره روابط روسیه و رژیم صهیونیستی دستخوش تحولاتی شود.
ارسال به دوستان
جهان 2023 از نگاه نشریه نشنال اینترست
دنیا دو قطبیتر خواهد شد
گروه بینالملل: پایگاه آمریکایی «نشنال اینترست» با توجه به پایان سال ۲۰۲۲ میلادی در گزارشی به شرح مهمترین مسائل و مشکلات سال جدید میلادی پرداخت. پژوهشگران این گزارش مدعی هستند با تکیه بر تجربه چندین ساله خود در پیشبینی مخاطرات و روندهای جهانی در شورای اطلاعات ملی جامعه اطلاعاتی ایالات متحده که وظیفه ارائه تحلیلها و بینشهای بلندمدت به رهبران این کشور را دارد، بزرگترین خطرات برای جهان در سال ۲۰۲۳ را فهرست کردهاند. برخی اقتصاددانان پیشبینی میکنند بحران بدهی، کشورهای با درآمد پایین و متوسط همچون سریلانکا و پاکستان را دچار مشکل خواهد کرد. کاهش توجهها به تعهدات اقلیمی هم در سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت، ضمن آنکه به دلیل تنشهای فزاینده در مساله تایوان و همچنین تحریم ایالات متحده بر صادرات تراشهها و نیمههادیهای پیشرفته، اختلافات پکن و واشنگتن تشدید خواهد شد.
وقوع بحرانهای چندگانه ناشی از جنگ اوکراین نیز یکی از خطرات در سال آینده برآورد شده است. این خطرات شامل یک درگیری مداوم و بنبست در ادامه مسیر میشود. تشدید تنش در صورتی رخ خواهد داد که ایالات متحده و ناتو در پاسخ به بمباران پوتین، تسلیحات پیشرفته بیشتری به کییف بفرستند یا اینکه در صورت تلاش کییف برای تصرف کریمه، روسیه از بمب اتم استفاده کند. دلسردی اوکراین از اروپا به دلیل شکاف میان ایالات متحده و اتحادیه اروپایی بر سر کمیت و کیفیت کمکهای نظامی به کییف از دیگر بحرانها خواهد بود.
دیگر خطر جهانی، افزایش ناامنی غذایی است که مجموعهای از بحرانها را در آفریقا، آمریکای مرکزی و برخی نقاط دیگر جهان ایجاد خواهد کرد. همچنین نشنال اینترست احتمال وقوع بحران غذایی در جهان را زیاد ارزیابی کرده است. از سویی تشدید بحران بدهی کشورهای در حال توسعه از جمله خطرات بزرگ بیان شده است. برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) هشدار داده است ۵۴ کشور با درآمد کم و متوسط از مشکلات ناشی از بدهی فراوان در رنج هستند. همچنین فقر جهانی بیشتر و بهبود آموزشی کمتر میشود و کاهش توانایی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی در سال ۲۰۲۳ تجربه خواهد شد.
از سویی مارپیچ بدهی، جهان را درمینوردد. بدهی شرکتهای غیرمالی ۸۸ تریلیون دلار معادل ۹۸ درصد تولید ناخالص داخلی جهان است. بدهی ترکیبی دولتها، شرکتها و خانوارها نیز تا ۳ ماه سوم سال ۲۰۲۲ به ۲۹۰ تریلیون دلار افزایش یافته است.
تضعیف بیشتر همکاری بینالمللی برای مقابله با خطرات جهانی، از تغییرات آب و هوایی و بدهی کشورهای کمتر توسعهیافته (LDC) گرفته تا زبالههای فضایی نیز در حال تشدید است، زیرا رقابت فزاینده قدرتهای بزرگ، دستیابی به همکاری درباره مشکلات مشترک جهانی را دشوارتر میکند.
وخیمتر شدن تاثیرات تغییر آب و هوا از دیگر خطراتی است که باید سال 2023 منتظر آن بود. درخواست برای حذف تدریجی سوختهای فسیلی با مقاومت دولتهای تولیدکننده نفت روبهرو میشود. دانشمندان میگویند جهان بزودی به افزایش ۱.۵ تا ۲.۲ درجه سانتیگراد دمای کره زمین میرسد؛ مگر اینکه کشورها به کاهش ۴۳ درصدی در انتشار گازهای گلخانهای متعهد شوند. آب و هوای گرمتر به معنای خشکسالیها و سیلهای شدیدتر و همچنین تغییرات خطرناک در الگوهای بارندگی است که عملکرد کشاورزی را مختل خواهد کرد.
از سویی با وجود نشست ماه نوامبر روسای جمهوری چین و آمریکا، تشدید تنش این دو کشور در سال ۲۰۲۳ با احتمال زیاد مطرح است. پکن و واشنگتن هنوز اختلافات اساسی درباره تایوان، قوانین و استانداردهای فناوری، تجارت، حقوق بشر و تنشهای جغرافیایی در دریاهای چین جنوبی و شرقی دارند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
دور دنیا
عربستان در ردیف نخستین ناقضان حقوق بشر در جهان
دیدهبان حقوق بشر نام عربستان را در ردیف نخستین ناقضان حقوق بشر در جهان در سال ۲۰۲۲ قرار داد. به گزارش ایسنا به نقل از سعودی لیکس، دیدهبان حقوق بشر حادثه اعدام جمعی ۸۱ تن در عربستان را در لیست دوم ۱۰ نقض مهم حقوق بشر در جهان قرار داد. این سازمان اعلام کرد ۱۲ مارس ۲۰۲۲ مسؤولان عربستانی ۸۱ نفر را اعدام کردند که این بزرگترین اعدام جمعی از حدود چند سال پیش بود. این اعدامها در حالی صورت گرفت که عربستان وعده داده بود مجازات اعدام را کاهش دهد.
برخی خانوادهها اخبار مرگ عزیزانشان را بعد از اعدام و از طریق رسانهها دریافت کردند. محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال ۲۰۲۲ با بزرگترین جنایت اعدام در تاریخ عربستان و با حکمهای حبس طولانی بیش از هر زمان دیگری بر این کشور سلطه یافت و به عنوان یک انسان مستبد به خود مصونیت بخشید. محمد بن سلمان به خود سمت نخستوزیری داد و با این سمت آزادانه به نقض شدید حقوق بشر پرداخت.
***
تیراندازی مرگبار در سوئد در نخستین روز سال نو
در نخستین روز سال ۲۰۲۳ میلادی تیراندازی مرگبار در حومه پایتخت سوئد خبرساز شد. منابع رسانهای از سوئد خبر دادند که پلیس این کشور از تلفات تیراندازی در منطقه «والینگبی» واقع در حومه استکهلم، پایتخت خبر داده است. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پلیس سوئد اعلام کرد در نتیجه این تیراندازی ۳ نفر زخمی شدند که جوانی ۲۰ ساله در نتیجه شدت جراحات وارده در بیمارستان جان خود را از دست داد. فیلمی در شبکههای اجتماعی دست به دست شده است که دقایقی بعد از وقوع تیراندازی و تلاش نیروهای امدادی برای کمک به مجروحان این تیراندازی را نشان میدهد. مقامهای سوئدی هنوز به جزئیات بیشتری درباره این تیراندازی، انگیزه و هویت ضارب یا ضاربان اشاره نکردند و مشخص نیست که کسی در این ارتباط بازداشت شده باشد.
***
نماینده پارلمان اروپا:
رسانههای جریان اصلی در اتحادیه اروپایی مستقل نیستند
نماینده ایرلندی پارلمان اروپا اعلام کرد رسانههای جریان اصلی در اتحادیه اروپایی مستقل نیستند.
میک والاس در سخنرانی خود در پارلمان اروپا، ادعاها درباره آزادی رسانه و خبرنگاران در کشورهای غربی را به چالش کشید و استانداردهای دوگانه آنها را زیر سوال برد.
او همچنین در چند رشته توئیتی نوشت: «اتحادیه اروپایی میگوید رسانههای آزاد مستقل برای هر دموکراسی حیاتی است اما رسانههای جریان اصلی در اتحادیه اروپایی مستقل نیستند. منافع مقرره، آنها را کنترل میکند. اتحادیه اروپایی میگوید یک روزنامهنگار نباید به خاطر انجام کارش مجازات شود اما جولیان آسانژ به دلیل افشای جنایات جنگی آمریکا و ناتو در زندان است. ما اینجا چه کاری برای حفاظت از جولیان آسانژ که بیش از ۴ سال است در زندان است و قبل از آن ۶ سال در سفارت اکوادور محبوس بود، انجام دادهایم؟ برای اینکه شاهد باشیم به آزادی رسیده و از زندان به دلیل گفتن حقیقت آزاد شده، چه کاری کردهایم؟»
آسانژ از سال ۲۰۱۹ در بازداشت به سر میبرد و انگلیسیها قرار است او را به آمریکا منتقل کنند. وی به دلیل انتشار اسناد محرمانه درباره عراق، افغانستان و گوانتانامو در آمریکا تحت تعقیب قرار گرفت و در صورت استرداد، در آنجا به تحمل ۱۷۵ سال زندان محکوم خواهد شد.
نماینده ایرلندی پارلمان اروپا که از نوادگان پدر استقلال اسکاتلند (سلتها) است در سخنرانی اخیر خود در این نهاد همچنین اشاره کرد پول هنگفت اغلب رسانههای اروپایی یا افرادی که نحوه شکل دادن به اخبار را دستورکار دارند کنترل میکند.
پیشتر، سخنگوی وزارت خارجه چین در انتقاد از همکاری آمریکا و انگلیس برای استرداد مؤسس سایت افشاگر ویکیلیکس به آمریکا، پرونده او را آیینه ریاکاری غرب درباره آزادی خواند.
***
انفجار نزدیک فرودگاه کابل
رسانههای محلی از وقوع یک انفجار در نزدیکی فرودگاه کابل، پایتخت افغانستان خبر دادند. به گزارش ایسنا، شبکه خبری الجزیره اعلام کرد در نتیجه این انفجار در ورودی فرودگاه نظامی در مرکز کابل، پایتخت افغانستان ۱۰ تن کشته و ۸ تن زخمی شدند. فرودگاه کابل نزدیک ساختمان وزارت کشور طالبان قرار دارد. عبدالنافی تاکور، سخنگوی وزارت کشور طالبان گفت: صبح امروز (یکشنبه) انفجاری در بیرون میدان هوایی نظامی کابل رخ داد که بر اثر آن تعدادی از شهروندان ما شهید و زخمی شدند. علت و عاملان این انفجار هنوز مشخص نشده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|