|
اخبار
معجزه آسیایی در حال شکل گرفتن است
رئیس مجلس با بیان اینکه شاهد تحقق معجزه آسیایی هستیم، گفت: نیازمند یک نظم بینالمللی جدید و عادلانه هستیم که آسیا سرچشمه آن باشد.
محمدباقر قالیباف در افتتاحیه سیزدهمین نشست مجمع عمومی مجالس آسیایی به میزبانی ترکیه گفت: در حال حاضر جهان در حال سپری کردن دورهای پرچالش است؛ چالشهایی که تنها مربوط به یک کشور، یک منطقه یا یک قاره نیستند، بلکه همه انسانها را در هر کجای کره زمین تحت تاثیر قرار میدهند. چالشهایی همچون تغییرات آب و هوایی، بیماریهای همهگیر، تروریسم، اشغالگری و تجاوزگری قدرتهای امپریالیستی، نقض حقوق بشر و مهاجرت. وضعیت امروز جهان به گونهای است که همه ما باید برای حل این چالشها احساس مسؤولیت کرده و با همکاری یکدیگر برای ساختن آیندهای مشترک تلاش کنیم. انسانیت برای عبور از چالشهای حال و آینده مسیری جز همبستگی و همکاری در پیش ندارد.
وی بیان کرد: امروزه آسیا به جایگاهی در جهان دست یافته است که میتواند نقش جدی و مهمی برای حل مشکلات جهانی ایفا کند. در سالهای اخیر، آسیا از رشد و توسعه بالایی برخوردار بوده که این واقعیت در حال محقق ساختن «معجزه آسیایی» است. رئیس مجلس در این اجلاس آسیایی گفت: ما نیازمند تحقق یک نظم بینالمللی جدید و عادلانه هستیم که آسیا الهامبخش و سرچشمه اصلی آن باشد. در این راستا مهم است که به ایده چندجانبهگرایی، به عنوان یک الگوی همکاری آسیایی متعهد بمانیم. در این راستا متعهد ماندن به اصول اساسی مانند احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها، حمایت از عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر، احترام به حق انتخاب مستقل ملتها و مخالفت موثر با یکجانبهگرایی و اشغالگری ضرورت دارد. قالیباف اظهار داشت: ما ملتهای آسیایی چنانچه در این برهه حساس از تاریخ به وظایف خود بهدرستی عمل کنیم، تاثیر اقدامات ما به جغرافیای این قاره کهن محدود نشده و جهان را دستخوش تغییرات مثبتی خواهد ساخت که ارمغان آن برای دنیا، صلح، امنیت و رفاه خواهد بود. برای تحقق این مهم، ما باید به نیازهای مبرم تمام کشورهای آسیایی توجه کافی مبذول داشته و همکاریهای عملی در زمینههای کلیدی مانند کاهش فقر، امنیت غذایی، تأمین مالی توسعه متوازن و صنعتی شدن را با هم به پیش ببریم تا بدین ترتیب به توسعه برابر و عادلانه برای همه ملل آسیایی نایل شویم.
قالیباف در ادامه سخنرانی در مجمع عمومی مجالس آسیایی تاکید کرد: آقای رئیس! این روزها سالگرد ترور ناجوانمردانه سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس قهرمان بینالمللی مبارزه با تروریسم و یاران ایثارگر ایشان در فرودگاه بغداد توسط اشغالگران آمریکایی است. شهید سلیمانی وجود خویش را صرف خدمت خالصانه به امنیت منطقهای و جهانی کرد و اقدامات موثری در مقابله با تروریسم بینالمللی و گروههای تکفیری انجام داد. وی بیان کرد: بیتردید اقدام جنایتکارانه رئیسجمهور وقت آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی، مصداق بارز و قطعی «تروریسم دولتی» است. ترامپ، و تمام همدستان و معاونانش در این اقدام ضدبشری، در قبال این جنایت بزرگ «مسؤولیت قطعی بینالمللی» داشته و باید در مقابل محاکم صالحه مربوطه و وجدان بشری مسؤول و پاسخگو شوند.
***
توهین به مقدسات ادیان الهی
به هیچوجه قابل پذیرش نیست
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بیانیهای اقدام موهن نشریه مبتذل فرانسوی به مرجعیت دینی و اسلامی را محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است: «جهان امروز دلزده از ابتذال و خسته از نگاه حیوانی به انسانهاست، جهان امروز تشنه احترام به نوع بشر و شیفته آگاهی و معنویت است؛ نور تابان معرفت و حقیقتجویی دین اسلام مرز نمیشناسد و تمام هراس و دلواپسی دنیای مادیگرای غرب از آگاهی و درک مردم آزاده جهان از حقایق اسلام ناب محمدی است که سالها توسط این کشورها مورد سانسور خبری و دیکتاتوری رسانهای امپراتوری زر و زور و تزویر قرار گرفته است. وزارت دفاع ضمن محکومیت شدید این اقدام تاسفبار و منزجرکننده خواهان برخورد جدی و قاطع دستگاههای متولی و محکومیت این اقدام توسط انسانهای آزاده و ادیان الهی، مجامع و گروههای حقوق بشری و نهادهای مذهبی با این موضوع است، چرا که توهین به مقدسات ادیان الهی به هیچوجه قابل پذیرش نیست و در تمام مکاتب و مذاهب امری ناپسند و نکوهیده است که وجدانهای بیدار و آگاه هرگز آن را برنمیتابند».
***
غفلت در بخش فرهنگ پیامدهای جبران ناپذیری دارد
معاون اول رئیسجمهور گفت: توجه جدی به مسائل فرهنگی - پژوهشی در برنامه هفتم ضروری است و غفلت در بخش فرهنگ پیامدهای جبران ناپذیری دارد. محمد مخبر در چهاردهمین جلسه ستاد هماهنگی و راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور با تاکید بر اهمیت موضوع تحقیق و پژوهش تصریح کرد: متأسفانه به موضوع پژوهش آنطور که باید توجه نشده و دستاوردهای موجود نیز حاصل همت، عزم، دلسوزی و غیرت دانشمندان کشور بوده که لازم است در برنامه هفتم توسعه کشور سهم بیشتری در بودجه تحقیق و پژوهش لحاظ شود به طوری که هیچ دستگاهی نتواند از زیر بار آن شانه خالی کند.
ارسال به دوستان
دشمن ما آرام نیست ولی ما او را آرام میکنیم
سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم بزرگداشت سردار شهید کاظمی با اشاره به اینکه اتفاقات چند ماه اخیر در کشور یک جنگ جهانی بود و زنان و جوانان ما به دشمنان پاسخهای غیرتمندانه دادند، گفت: دشمن ما آرام نیست ولی ما او را آرام میکنیم. ارمغان حضور دشمن در هر جایی فقر، اسارت، درماندگی و فلاکت است و این نقشهای است که دشمن برای امت اسلام کشیده است.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار جمعی از مردم قم تبلیغات را رأس نقشههای دشمنان علیه ایران دانسته و بر تبیین مبتکرانه و نوآورانه حقایق در مواجهه با این ترفند تأکید کردند
جهاد روشنگری
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی روز گذشته در سالروز قیام تاریخی مردم قم در ۱۹ دیماه ۱۳۵۶، در دیدار جمعی از مردم این شهر حوادث تحولآفرین تاریخ را دربردارنده تجربیات بزرگ درسآموز یا متضمن یک سنت الهی خواندند و با اشاره به نجات ایران از پنجه غارتگر و خونین آمریکا با پیروزی انقلاب اسلامی، گفتند: پس از دستور کارتر در ۴۳ سال قبل برای سرنگونی جمهوری اسلامی، آمریکاییها از هر وسیلهای بویژه تبلیغات و پروپاگاندا برای تحقق این هدف استفاده کردهاند اما همچنان که در این اغتشاشات هم مشخص شد، ناکام ماندهاند و ملت بزرگ ایران و مسؤولان کشور به فضل الهی، با همت به کارهای بزرگ و تحولی، به رفع نقاط ضعف و شتاب بیشتر در مسیر تحقق اهداف و خواستهها ادامه میدهند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله العظمی خامنهای زنده نگه داشتن و درسآموزی از حادثه عظیم ۱۹ دی ۵۶ قم را ضروری برشمردند و گفتند: نهضت عظیمی که به پرچمداری مردم مؤمن و انقلابی قم در سراسر کشور آغاز شد، سرنگونی رژیم دیکتاتوری، بیرون کشیدن ایران از هاضمه غرب و احیای هویت تاریخی و اسلامی کشور را دنبال میکرد، چرا که ایران زمان پهلوی زیر دست و پای فرهنگ غلط و تسلط سیاسی- نظامی آمریکاییها له شده بود. ایشان کتمان یا کمرنگ کردن ایامالله و حوادث تاریخی را راهبرد جریان باطل دانستند و افزودند: برخلاف قرآن که همه را به یاد و ذکر ایامالله و حوادث عظیم فرامیخواند، جریان باطل میخواهد از نورافشانی و هدایتبخشی اینگونه ایام جلوگیری کند که تلاش برای کمرنگ کردن یا کتمان روزهایی مانند ۲۲ بهمن، ۲۹ بهمن، ۱۹ دی، ۹ دی، تشییع شهید سلیمانی و تشییع شهید حججی، نمونههای این تلاش است.
رهبر انقلاب با اشاره به عکسالعمل سریع مردم مؤمن و بااخلاص قم در ۱۷ دیماه ۵۶، یعنی همان روز انتشار مقالهای سخیف و موهن نسبت به امام خمینی به دستور دربار پهلوی، گفتند: این حرکت در روز ۱۸ دیماه ادامه یافت و در ۱۹ دی به قیامی فراگیر تبدیل شد و قم پرافتخار نخستین پرچم انقلاب را برافراشت و مسیری نورانی در کشور بهوجود آورد. ایشان سرعت در احساس تکلیف، خطرپذیری در مقابل رژیم سنگدل و خونخوار طاغوت، و حرکت بهنگام و بدون تردید را از جمله ویژگیهای قیام ۱۹ دی مردم قم برشمردند و تأکید کردند: هر حرکتی که از این ویژگیها برخوردار باشد حتماً به اهداف مورد نظر میرسد. رهبر انقلاب، دفاعمقدس را نمونه درخشان نتیجه گرفتن ملت از احساس تکلیف، ورود بهنگام و به جان خریدن خطرات برشمردند و گفتند: صدام دیوانه با امکانات فراوان و پشتیبانی آمریکا، شوروی، ناتو و کشورهای مرتجع و با هدف تجزیه ایران حمله کرد اما ایران در این جنگ احزاب پیروز شد و آنها هیچ غلطی نتوانستند بکنند و حتی یک وجب از خاک کشور جدا نشد. حضرت آیتالله خامنهای پشتگرمی رژیم طاغوت به آمریکا را علت بیعقلی و جسارت در چاپ مقاله موهن علیه امام خمینی خواندند و گفتند: چند روز قبل از ۱۹ دی، کارتر در تهران در حالت مستی، ایران را جزیره ثبات نامیده بود اما این حمایت نتیجهای نداد، چرا که به فرموده قرآن، نتیجه اتکا به نیروی کفر چیزی جز شکست نیست. رهبر انقلاب با اشاره به نفوذ بسیار بالای آمریکا در رژیم پهلوی، مبارزه مردم با طاغوت را در واقع مبارزه با آمریکا خواندند و افزودند: علت تبعید امام در سال ۱۳۴۳، اعتراض ایشان به قانون کاپیتولاسیون بود که به آمریکایی در مقابل هر جنایتی در ایران مصونیت میداد و مردم در مقابل چنین نفوذی قیام کردند و ایران را نجات دادند که پایه دشمنی آمریکا با ملت شد. ایشان نکته مهم دیگر حادثه ۱۹ دی قم را جلوگیری از نفوذ افراد پرمدعا و بیریشه در مسیر نهضت اسلامی دانستند و خاطرنشان کردند: در مشروطه، نفوذ افراد ناباب موجب کج شدن راه نهضت به سمت سفارت انگلیس شد اما در انقلاب اسلامی به علت حضور پر رنگ شخصیتهای موجه دینی در میدان و پرچمداری علما در شهرهای مختلف و همراه کردن دلهای مردم با نهضت، همه حتی مخالفان و گروههای مختلف مانند کمونیستها، مرعوب حرکت عظیم مردمی و آن نهیبهای امام بزرگوار شدند که از نجف و در درس طلبگی خود دنیا را به لرزه میانداخت و ما هنوز حتی امام و عظمت آن شخصیت را نیز به درستی نشناختهایم.
رهبر انقلاب اسلامی، پیروزی انقلاب و نجات ایران از سلطه سنگین آمریکا را علت اصلی دشمنی این کشور با نظام اسلامی برشمردند و با اشاره به انتشار سندی طبقهبندی شده از یک مرکز معتبر آمریکایی مبنی بر دستور کارتر رئیسجمهور وقت آمریکا برای سرنگونی جمهوری اسلامی، آن هم فقط ۱۰ ماه پس از پیروزی انقلاب، گفتند: بر اساس این سند، کارتر به سازمان سیا دستور میدهد جمهوری اسلامی را سرنگون کند و نخستین راهبردی که برای سرنگونی ذکر کرده، استفاده از ابزار تبلیغات است. حضرت آیتالله خامنهای تلاش برای ضربه زدن به نظام اسلامی به وسیله مجموعهای از اقدامات اعم از تهدید، تحریم، جاسوسی، نفوذ، فشار حداکثری، ایجاد اتحادهای ضدایرانی، ایرانستیزی، اسلامستیزی و شیعهستیزی را تلاش مستمر آمریکاییها در طول ۴۳ سال گذشته خواندند و افزودند: در رأس همه این کارها، ضربه زدن به جمهوری اسلامی به وسیله تبلیغات بوده است. ایشان افزودند: البته معلوم است که دشمن موفق به عملی کردن نیت شوم خود نشده و جمهوری اسلامیِ امروز با ریشههای مستحکم خود در داخل و حتی منطقه، قابل مقایسه با روز اول نیست اما آن کارها به کشور ضربه زد و ما میتوانستیم جلوتر از نقطه کنونی باشیم. رهبر انقلاب، تمرکز توان کشور بر مقابله با جنگ تحمیلی ۸ ساله و همچنین مقابله با فشارها و تحریمها را موجب کند شدن پیشرفت کشور دانستند و خاطرنشان کردند: آن توان میتوانست به صورت کامل صرف سازندگی، پیشرفت و ریشهکنی فقر شود.
ایشان جبران و برطرف کردن کندیهای ناشی از دشمنیها را ممکن خواندند و افزودند: با کار بیشتر، ایمان و اعتقاد، و مجاهدت خستگیناپذیر و شبانهروزی میتوانیم در همه بخشها ضعفها را برطرف کنیم، همچنان که در حوزههای علمی، دفاعی و بخشهایی از تولید، کارها و جبرانهای خوبی انجام شده است. حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان به تحلیل هدف طراحان اغتشاشات اخیر پرداختند و گفتند: دست دشمن خارجی در این حوادث کاملاً عیان بود و اینکه تا گفته میشود دخالت دشمن خارجی، عدهای آن را انکار میکنند و میگویند این حوادث تقصیر شما است، صحیح نیست. ایشان با اشاره به نقشآفرینی آشکار و غیرقابل اغماض آمریکاییها و اروپاییها در حوادث اخیر، خاطرنشان کردند: مهمترین وسیله دشمن در این اغتشاشات کار تبلیغاتی و وسوسه از طریق فضای مجازی و رسانههای غربی، عربی و عبری بود. رهبر انقلاب اسلامی افزودند: عدهای اینطور وانمود میکردند که افراد حاضر در اغتشاشات مخالف ضعفهای مدیریتی و اقتصادی کشور هستند، در حالی که برعکس هدف آنها برطرف کردن ضعفها نبود، بلکه هدفشان از بین بردن نقاط قوت کشور بود.
ایشان در تبیین این مساله به هدف قرار دادن نقاط قوتی همچون امنیت کشور، متوقف کردن پیشرفت علمی از طریق به تعطیلی کشاندن مراکز تحصیلی و علمی، متوقف کردن رشد تولید داخلی و همچنین متوقف کردن مسائل در حال رونقگیری مانند گردشگری اشاره کردند و افزودند: البته در اینکه مشکل اقتصادی و معیشتی وجود دارد شکی نیست اما آیا این مشکل با آتش زدن سطل زباله و اغتشاش خیابانی حل میشود؟ بدون تردید این کارها خیانت است و دستگاههای مسؤول نیز با خیانت، برخورد جدی و عادلانه میکنند. ایشان در بخش پایانی سخنانشان به ۲ مساله دیگر نیز اشاره کردند. مساله اول تأکید مجدد بر «جهاد تبیین» بود که در این زمینه گفتند: در رأس نقشههای بدخواهان، تبلیغات و به قول خودشان پروپاگانداست که علاج آن، تبیین صحیح حقایق از زبانهای مختلف و با ابتکار و نوآوری است، چراکه راه برطرف کردن وسوسه تبلیغاتی اثرگذار بر ذهن جوان و نوجوان باتوم نیست، بلکه تبیین و روشنگری است.
نکته پایانی رهبر انقلاب، تأکید بر انجام شدن کارهای بزرگ و تحولی بود. حضرت آیتالله خامنهای، اصل انقلاب اسلامی را تحولی بزرگ و عبوردهنده کشور از گردنههای سخت خواندند و افزودند: در ادامه راه نیز در زمینههای مختلف همچون اقتصاد، فرهنگ، امنیت و علم نیازمند کارهای بزرگ و تحولی هستیم و این تحول مبتکرانه با وجود مسؤولان و جوانان پرتلاش در دانشگاهها و بخشهای دیگر، ممکن و شدنی است.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در سخنان اخیرشان به سندی اشاره کردند که طبق آن آمریکا به دنبال سرنگونی جمهوری اسلامی ایران بود؛ اشاره آیتالله خامنهای به کدام سند است؟
از به خط کردن اپوزیسیون تا طرحریزی عملیات نظامی
علی عوضخواه: تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به دست دانشجویان پیرو خط امام که در واکنش به پذیرش محمدرضا پهلوی شاه مخلوع ایران توسط این کشور انجام شد نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی به شمار میرود. اهمیت این اقدام به قدری بود که امام خمینی(ره) از آن به عنوان انقلاب دوم مردم ایران یاد کردند. اهمیت تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به دست دانشجویان به این خاطر است که در پی آن اسنادی از جاسوسخانه کشف شد که نشان از دشمنیهای متعدد آمریکا با مردم ایران داشت. تسخیر لانه جاسوسی به دست دانشجویان که حمایت قاطع مردم را نیز با خود به همراه داشتند، نشأت گرفته از سالها دشمنی ایالات متحده با ملت ایران بود که کودتای 28 مرداد 1332 مهر تاییدی بر این موضوع است. با این حال طی سالهای گذشته جریان غربگرا با حساب باز کردن روی سواد تاریخی پایین جامعه و روایت وارونه تاریخ، تلاش کرده تسخیر لانه جاسوسی را سرآغاز دشمنی آمریکا با ایران نشان دهد. حال آنکه آمریکاییها با اساس انقلاب اسلامی که مردم ایران را از استعمار غرب خارج کرده و استقلال و شرافتی را که ایرانیان دههها گم کرده بودند به آنها بازگردانده بود، سر دشمنی داشتند. این موضوعی است که رهبر حکیم انقلاب نیز در دیدار دیروزشان با مردم قم که به مناسبت سالروز قیام تاریخی مردم قم در نوزدهم دیماه 56 انجام گرفت، به آن اشاره کردند. مقام معظم رهبری در بخشی از این دیدار با اشاره به انتشار سندی طبقهبندی شده از یک مرکز معتبر آمریکایی مبنی بر دستور کارتر، رئیسجمهور وقت آمریکا برای سرنگونی جمهوری اسلامی، آن هم فقط ۱۰ ماه پس از پیروزی انقلاب، فرمودند: «بر اساس این سند، کارتر به سازمان سیا دستور میدهد که جمهوری اسلامی را سرنگون کند».
اما اشاره رهبر انقلاب به کدام سند است؟ جزئیات دستور کارتر برای سرنگونی جمهوری اسلامی چه بود؟
پس از پیروزی انقلاب اسلامی آمریکاییها طرحها و کودتاهای متعددی را به کار بستند تا انقلاب نوپای مردم ایران را در نطفه خفه کنند. براندازی و تغییر رژیم به نفع ایادی محمدرضا پهلوی هدف ایالات متحده بود که در روزهای پس از تسخیر لانه جاسوسی شدت گرفته بود. جلسه آذرماه ۱۳۵۸ کارتر با کمیته هماهنگی ویژه اطلاعات که ترنر (رئیس سازمان سیا)، برژینسکی (مشاور امنیت ملی رئیسجمهور)، هارولد براون (وزیر دفاع) و سایروس ونس (وزیر خارجه) اعضای آن به شمار میرفتند، یکی از جلسات آمریکاییها برای سرنگونی جمهوری اسلامی است که روز گذشته نیز رهبر انقلاب به آن اشاره کردند. بنا بر اسنادی که وزارت خارجه آمریکا در قالب کتاب منتشر کرده و در سایت آرشیو کاخ سفید موجود است، در جلسه مورد اشاره کمیته هماهنگی ویژه اطلاعات با حضور کارتر یک بسته پیشنهادی را درباره عملیات اطلاعاتی درباره ایران بررسی کرده است. در این جلسه امنیتی، بحث روی شرح عملیاتی اهداف آمریکا در تماس با بازماندههای رژیم دیکتاتور پهلوی که پس از انقلاب اسلامی به گروههای مخالف جمهوری اسلامی تبدیل شده بودند، متمرکز بوده است. در این جلسه که با حضور مقامات آمریکایی یاد شده برگزار شده بود، اعضا توافق کردند تماسهایشان با گروههای مخالف انقلاب اسلامی میتواند به تشکیل یک جبهه گسترده و طرفدار غرب منتج شود که قادر به تشکیل یک دولت جایگزین در ایران باشد. در ادامه این جلسه ترنر، رئیس وقت سازمان جاسوسی آمریکا اعلام میکند او اطلاعاتی نیاز دارد تا بتواند به سوالاتی که بختیار از سازمان سیا میپرسد، پاسخ دهد. بنا بر اظهارات ترنر، سوالات بختیار از سیا از این قرار بوده است: آیا آمریکا به ارتباطگیری با اویسی فکر میکند؟ آیا بختیار باید با او ارتباط برقرار کند یا خیر؟ آیا شاه با اویسی در تماس است؟ نظر آمریکا درباره تیمسار انصاری چیست؟ آیا آمریکا برای کمک به بختیار در دریافت کمک مالی از سعودیها از طریق مصر آمادگی دارد؟ در بخش دیگری از این جلسه ضدایرانی سایروس ونس، وزیر خارجه کارتر میگوید که طرح آمریکا برای ارتباطگیری با گروههای سلطنتطلب مخالف جمهوری اسلامی گام بزرگی برای مقابله با ایران خواهد بود. در ادامه براون، وزیر دفاع نیز پیشنهاد میدهد آمریکا باید از اقداماتی حمایت کند که «میتواند» با براندازی جمهوری اسلامی یک دولت جایگزین را روی کار بیاورد. پس از برگزاری این جلسه و ارائه گزارش رسمی آن به کارتر، او در دستوری خطاب به ترنر (رئیس وقت سازمان سیا) مینویسد: «من عملیات زیر در یک کشور خارجی را برای امنیت ملی ایالات متحده مهم میدانم و به رئیس اطلاعات مرکزی (ترنر) یا نماینده او دستور میدهم مطابق ماده ۶۶۲ (قانون کمک خارجی مصوب سال ۱۹۶۱) این طرح را به کمیتههای مربوط در کنگره گزارش داده و در صورت لزوم، جلسات توجیهی ارائه دهد. محدوده: ایران، شرح: انجام عملیات تبلیغاتی و سیاسی و اقتصادی برای پشتیبانی از تاسیس یک رژیم مسؤول و دموکراتیک در ایران؛ برقراری تماس با رهبران اپوزیسیون ایرانی و دولتهای ذینفع با هدف حمایت از تعاملاتی که بتواند به ایجاد جبهه گسترده غربگرا و قادر به تشکیل یک دولت جایگزین، منجر شود». اما چند روز پیش از برگزاری این جلسه و دستور کارتر به سازمان سیا، برژینسکی مشاور امنیت ملی کارتر، در یادداشتی، با اشاره به محتوای صحبتهای کارتر در جلسات هفتگیاش در کاخ سفید، خطاب به او مینویسد: «بگذارید فقط موارد زیر را به بحثهای امروز صبح اضافه کنم، زیرا میدانم این موضوع ذهن شما را درگیر کرده است. ما باید اقدامات نظامی را در نظر بگیریم که به سقوط [امام]خمینی کمک میکند. بنابراین آزادی گروگانها را در نتیجه دستیابی به هدف دیگر که سقوط او (امام خمینی) باشد، تضمین میکنیم. من یک گروه بسیار کوچک و محکم تشکیل دادهام تا ببینم آیا میتوانیم به نحوی از اقدامات سیاسی پنهانی که برای ایجاد جایگزین برای [امام]خمینی طراحی شده است، استفاده کنیم». برژینسکی در ادامه یادداشت خود صراحتا اعلام میکند تلاشهای ضدایرانی آمریکا فراتر از تسخیر لانه جاسوسی بوده و براندازی جمهوری اسلامی را دنبال میکند. وی خطاب به کارتر مینویسد: «گزینههای نظامی ما اساساً نه تنبیهی و نه برای اعمال اهرم اقتصادی طراحی شدهاند، بلکه عمدتاً برای دستیابی به یک هدف سیاسی (براندازی جمهوری اسلامی) طراحی شدهاند». ارتباطگیری و تحریک صدام برای حمله نظامی به ایران از دیگر موضوعاتی است که در یادداشت برژینسکی به آن اشاره شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|