|
ساخت ۲۰۲ هزار واحد نهضت ملی مسکن در روستاها
مجید جودی، معاون بنیاد مسکن انقلاب از ساخت ۲۰۲ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در روستاها خبر داد و گفت: پیشرفت فیزیکی این پروژهها ۶۴ درصد است. در حال حاضر 202 هزار واحد روستایی طرح نهضت ملی مسکن در حال ساخت و میانگین پیشرفت فیزیکی واحدهای طرح نهضت ملی مسکن در روستاها 64 درصد است.
ارسال به دوستان
عرضه خودرو در بورس کالا باعث آرامش مقطعی بازار شد اما هنوز راه اصلی افزایش تولید است
بورس، مسکن بازار خودرو
تارا دندهای و پژو ۲۰۷ بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان ارزانتر از بازار آزاد در بورس کالا کشف قیمت شدند
گروه اقتصادی: در شرایطی که فاصله بین قیمت کارخانه و بازار آزاد خودرو بسیار بالا رفته است و از سوی دیگر خودروسازان ناتوان در پوشش دادن به تقاضای بازار هستند، برای اولین بار در دنیا راهکار عرضه خودرو در بورس در کشورمان اجرایی شد؛ این راهکار تاکنون توانسته است تا حدودی قیمتهای بازار را کاهشی کند اما باز هم مشتریان خودرو را با قیمت بالاتری از نرخ مصوب کارخانه میخرند.
به گزارش«وطن امروز»، یکشنبه ۱۰ هزار دستگاه خودرو در بورس کالا عرضه شد که در این معاملات شاهد افت شدید قیمتها نسبت به عرضههای قبلی و نیز بازار آزاد بودیم به طوری که تارا دستی ۲۰۰ میلیون تومان زیر قیمت بازار به دست مصرفکننده رسید.
آمارها حاکی است در همین مدت کوتاه که تیراژ پایینی از محصولات خودروسازها به رینگ بورس کالا ورود کرده، معادل ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان منافع بین مشتریان، سهامداران و دولت توزیع شده است.
* جزئیات معامله پژو ۲۰۷ دستی و شاهین
میانگین قیمت فروش هر دستگاه پژو ۲۰۷ دستی سفید که روز یکشنبه روی تابلوی معاملات بورس کالا رفت، 375.7 میلیون تومان بود. در حالی که پژو ۲۰۷ دستی سفید در عرضه یازدهم دی با میانگین قیمت ۴۰۰ میلیون تومان و در عرضه چهارم دی با میانگین قیمت ۴۱۰ میلیون تومان فروخته شده بود. در برابر عرضه ۴۰۰۰ دستگاه پژو ۲۰۷ دستی، ۶۶۸۳ دستگاه تقاضا شکل گرفت. کمترین قیمت مچ شده نیز هر دستگاه پژو ۲۰۷ دستی ۳۷۵.۷ میلیون تومان بود.
یکشنبه هفته جاری ۴۰۰۰ دستگاه شاهین در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت. با تداوم و افزایش عرضه خودرو در بورس کالا، شاهین در معاملات روز یکشنبه با همان قیمت پایه (قیمت کارخانه) ۳۰۴ میلیون تومان به فروش رسید. شاهین در عرضه قبلی (۳۰ آذر) با قیمت میانگین ۳۴۶.۸۹۷ میلیون تومان فروخته شده بود. طبق آمار، در برابر عرضه ۴۰۰۰ دستگاه شاهین، ۱۵۴۲ تقاضا شکل گرفت که این موضوع باعث شد شاهین با قیمت پایه به فروش رود. کمترین قیمت مچ شده هم همان قیمت پایه بود.
البته قیمت تمام شده پژو ۲۰۷ دستی سفید در بورس کالا به علاوه ۱۳ درصد مالیات بر ارزش افزوده و 4.371 میلیون تومان هزینههای جانبی و کارمزد است. قیمت تمام شده شاهین در بورس کالا نیز به علاوه ۱۲ درصد مالیات بر ارزش افزوده و 4.371 میلیون تومان هزینههای جانبی و کارمزد است.
* جزئیات معامله تارا دستی و پژو ۲۰۷ اتوماتیک
قیمت تارا دستی سفید در بورس کالا با کاهش قابل توجهی روبهرو شد. روز یکشنبه ۲۰۰۰ دستگاه تارا دستی سفید با قیمت میانگین هر دستگاه 351.2 میلیون تومان فروخته شد. این در حالی است که تارا دستی در عرضه ۲۳ آذر با قیمت میانگین 405.39 میلیون تومان فروخته شده بود. در برابر عرضه ۲۰۰۰ تارا دستی، تقاضای ۲۵۲۲ دستگاه شکل گرفت که در نهایت با تنها 36.95 درصد رقابت فروخته شد. کمترین قیمت مچ شده برای تارا دستی نیز 350.5 میلیون تومان ثبت شد.
البته قیمت تمام شده تارا دستی سفید در بورس کالا به علاوه ۱۳ درصد مالیات بر ارزش افزوده و 4.371 میلیون تومان هزینههای جانبی و کارمزد است.
در نوبت پایانی عرضه روز یکشنبه بورس کالا، قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک سفید هم با کاهش قابل توجهی روبهرو شد. هر دستگاه پژو ۲۰۷ اتوماتیک سفید با میانگین قیمت 433.5 میلیون تومان در معاملات تالار خودرو فروخته شد. این خودرو ۲۶ آذر امسال با میانگین 480.51 میلیون تومان فروخته شد. در برابر عرضه ۲۰۰۰ دستگاه پژو ۲۰۷ اتوماتیک، تقاضای۲۵۴۱ دستگاه شکل گرفت که همان میزان عرضه فروخته شد. کمترین قیمت مچ شده برای هر دستگاه 433.5 میلیون تومان بود.
قیمت تمام شده پژو ۲۰۷ اتوماتیک سفید در بورس کالا به علاوه 13 درصد مالیات بر ارزش افزوده و 4.371 میلیون تومان هزینههای جانبی و کارمزد است.
* قیمتگذاری دستوری موجب کنترل قیمتها نمیشود
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودروی دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: عرضه خودرو در بورس کالا مانع رانتخواری میشود اما حال که فضا برای افزایش تولید فراهم است باید به رفع مشکلات موجود پرداخت. امیرحسن کاکایی در تحلیل خود از عرضه خودروها در بورس کالا، افزود: در شرایط فعلی و با وجود فضای ابهام و همچنین برخی تنشها در اقتصاد، باید این شیوه فروش خودرو را با سایر روشهای موجود یعنی قیمتگذاری دستوری (شیوه قرعهکشی) و فروش در بازار آزاد تحلیل کرد.
وی بیان کرد: امروز به این اطمینان رسیدهایم که قیمتگذاری دستوری موجب کنترل قیمتها در بازار نمیشود و افرادی که میگویند باید به این شیوه بازگردیم، سخت در اشتباهند.
کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: درباره عرضه با قیمتهای نزدیک به حاشیه بازار که در دهه ۷۰ نیز تجربه شد، امروز قاطبه افراد و حتی سیاسیون با آن مخالفند، زیرا آن را شیوهای شفاف نمیدانند.
وی به شیوه عرضه در بورس اشاره کرد که در حقیقت اختراع ایرانیهاست و گفت: قیمت خودرو در بورس کالا در مکانیسمی کاملاً شفاف کشف میشود و حتی میتوان مشخص کرد چه کسانی در طرحهای فروش شرکت کنند.
* خریداران واقعی در بورس خرید میکنند
کاکایی یادآور شد: در شیوه قرعهکشی، برخی افراد فقط به نوشتن نام خود بسنده میکردند و اگر قرعه به نامشان میافتاد به دنبال فراهم کردن پول لازم میرفتند اما برای خریداری خودرو از بورس افراد باید پول داشته باشند و بر این اساس خریداران واقعی ورود میکنند. وی اضافه کرد: همچنین در مقایسه با شیوه قیمتگذاری دستوری، رانت توزیع نمیشود که مردم برای آن صف بکشند؛ بنابراین بازار به تعادل نزدیک خواهد شد و مابهالتفاوت قیمتی با بازار نیز میتواند از سوی خودروساز در تولید بیشتر بهکار گرفته شود.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودروی دانشگاه علم و صنعت ایران اظهار داشت: حدود ۵ ماه گذشته که عرضه خودرو در بورس آغاز شده، شاهد کاهش قیمت خودروها نسبت به نرخهای بازاری بودیم بهطوری که هایما اس۷ ایرانخودرو با قیمت پایه خریداری شد. وی گفت: در خودروهای نسبتاً ارزانتری که وارد بورس شد نیز شاهد بودیم بورس کالا موجب افزایش قیمت نشد، هرچند در همین هفتههای گذشته شاهد التهابات ارزی و افزایش نگرانیهای اقتصادی نسبت به آینده و در نتیجه افزایش تقاضا برای خرید خودرو بودیم. کاکایی با تاکید بر اینکه بورس کالا قرار نیست همه مشکلات قیمتی و بازار خودرو را حل کند، خاطرنشان کرد: امروز بهطور قطع میتوان گفت عرضه خودرو در بورس کالا جلوی رانتخواری را خواهد گرفت اما این لزوماً به معنای حذف کامل دلالان یا کاهش قیمتها نیست.
وی تاکید کرد: حال که با این شیوه فروش پول بیشتری به دست خودروسازان میرسد، باید موانع تولید آنها برطرف شود تا شاهد افزایش تولید خودرو و در نتیجه کاهش قیمت تمام شده باشیم.
* آینده تداوم عرضه خودرو در بورس چه خواهد بود؟
در این راستا، همایون دارابی،کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه عرضه خودرو در بستر بورس کالا اقدام مثبتی محسوب میشود، عنوان کرد شاهد تاثیر مثبت اقدام مذکور هم برای تولیدکننده و هم برای مصرفکننده هستیم. از طرف دیگر سود دلالان و رانتی که توزیع میشد قطع میشود و میتواند به صنعت خودرو و مردم کمک کند. نباید فراموش کنیم که چند سال قبل، زمانی که فولاد در بورس کالا عرضه شد، ایران یک واردکننده فولاد بود اما اکنون با وجود تحریمها و مشکلات به مدد بورس کالا و عرضه محصولات فولادی در بستر این بورس به یک صادرکننده قوی فولاد در آسیا تبدیل شدهایم.
وی ادامه داد: درباره خودرو هم این اتفاق خواهد افتاد. اگر خودروساز بتواند دست دلال و رانتجویان را از فروش خود قطع کند، میتواند بدهی بانکی خود را پرداخت کند، زیان ۱۱۰ هزار میلیاردی خود را پوشش دهد، صنعت قطعهسازی را با سفارش قطعات بیشتر راه بیندازد، میتواند کارگران و سهامداران را راضی نگه دارد، با تولید بیشتر و ارزانتر قیمت واقعی خودرو را در بازار کاهش دهد و در نهایت میتواند حتی در بازار منطقه اقدام به صادرات قطعه و خودرو کند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، اگر کل محصولات شرکتهای خودروسازی در بورس کالا عرضه شود، تا چند سال آینده شاهد اتفاقی خواهیم بود که در صنعت فولاد رخ داد.
***
۲۱ هزار خودروی وارداتی در بورس کالا پذیرش شد
بورس کالای ایران از پذیرش ۲۱ هزار و ۱۴۰ دستگاه خودروی وارداتی از سوی شرکتهای چانگان و کیا خبر داد. مدیریت پذیرش بورس کالای ایران اعلام کرد پذیرش ۲۱ هزار و ۱۴۰ دستگاه خودروی وارداتی از سوی شرکتهای چانگان و کیا پس از بررسی مدارک و مستندات در یکصد و چهل و هشتمین جلسه هیات پذیرش کالا و اوراق بهادار مبتنی بر کالا در تاریخ ۱۱ آذر تصویب شد، به این ترتیب ۱۹ هزار خودروی سواری چانگان متعلق به چانگان چین که عرضهکننده آن سایپا است، راهی بورس کالا میشود. همچنین شرکت بازرگانی کوشا خودرو نگین ۵۰۰ دستگاه خودروی سواری KIA CERATO، ۵۰۰ دستگاه خودروی سواریKIA SPORTAGE ، ۵۰۰ دستگاه خودروی سواری KIA K5، ۲۰۰ دستگاه خودروی سواری KIA CEED، ۱۰۰ دستگاه خودروی سواری KIA PICANTO، ۱۰۰ دستگاه خودروی سواری KIA PEGAS، ۱۰۰ دستگاه خودروی سواری KIA RIO، ۷۰ دستگاه خودروی سواری KIA SONET و ۷۰ دستگاه خودروی سواری KIA SELTOS متعلق به شرکت KIA کرهجنوبی را در بورس کالا پذیرش کرده است.
ارسال به دوستان
وزیر جهاد کشاورزی خبر داد
رشد ۱۷ درصدی تولیدات کشاورزی در سال جدید زراعی
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امسال تولید برنج بدون استفاده از سم انجام شده است، گفت: تولیدات بخش کشاورزی در دولت سیزدهم ۱۷ درصد رشد داشته است. سیدجواد ساداتینژاد افزود: امیدواریم مجوز نمایشگاهها بر اساس قانون تمرکز به وزارت جهاد کشاورزی محول شود تا این رویدادها در بعد بینالمللی، ملی و استانی برگزار شود. وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سال زراعی گذشته سال خوبی بود و تولید در ابعاد مختلف ۱۷درصد افزایش یافت، تصریح کرد: در بخش باغی، شیلات و دام روند تولید در کشور صعودی بوده است. وی گفت: در کشاورزی قراردادی از یکمیلیون و ۲۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت عبور کردیم و سال آینده وسعت بیشتری را در این بخش خواهیم داشت. ساداتینژاد بیان کرد: در بخش صدور اسناد کشاورزی ۷۰۰ درصد رشد داشتیم که اتفاق خوبی در این بخش بوده است. تلاش داریم تا پایان دولت سیزدهم کشاورزان دارای سند تکبرگ شوند. وزیر جهاد کشاورزی افزود: مشکلات صادرات نیز در قرارگاه امنیت غذایی روزهای چهارشنبه هر هفته بررسی میشود، در بخش صادرات به پاکستان، افغانستان، عراق، روسیه و چین موانع صادراتی را برطرف کردیم و با رشد خوبی روبهرو هستیم. وی با بیان اینکه در بخش سرمایهگذاری ۴۵ درصد از محل تبصره ۱۸ در دولت سیزدهم رشد داشتیم، اظهار داشت: این رقم از ۴ هزار میلیارد تومان به ۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. ساداتینژاد بیان کرد: سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص ملی ۱۱.۷ درصد است که باید این رقم در سرمایهگذاری این بخش به همین رقم برسد. وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بخش کشاورزی جذاب است و از سرمایهگذاران میخواهیم به این بخش توجه ویژهای داشته باشند. وی با بیان اینکه در حوزه نهادهها به دنبال افزایش کیفیت هستیم، افزود: در دولت سیزدهم به دنبال تولید سالم، ارزان و ایرانی هستیم و این شعار هر ایرانی است. ساداتینژاد اظهار داشت: در حوزه سلامت دغدغه کیفیت سموم و کود را داریم. امیدوارم شرکتهای تولیدکننده داخلی از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان استفاده کنند. به گفته وزیر جهاد کشاورزی، بهتازگی ظرفیتی در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی درباره برند سلامت تهیه شده که امیدواریم شرکتهای تولیدکننده از این برند استفاده کنند. وی تصریح کرد: در بخش برنج موقعیت خوبی شکل گرفته است بهطوری که از سم شیمیایی استفاده نمیشود، همچنین به دنبال ترویج این رویه در سایر محصولات کشاورزی هستیم. ساداتینژاد با اشاره به اینکه باید از شرکتهای دانشبنیان حمایت شود، گفت: درخواست ما رفع موانع کشاورزی است که یک سال است در مجلس تصویب شده و همچنین بند «ت» تبصره ۸ درباره تهاتر بخش کشاورزی است که باید اجرایی شود. وی بر این باور است که امورات باید به تشکلها واگذار شود. ارسال به دوستان
از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون محقق شد
خروج ۲ هزار واحد صنعتی از رکود
معاون صنایع، ماشینآلات و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با تلاش تولیدکنندگان و صنعتگران از آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون بیش از 2 هزار واحد صنعتی از رکود خارج شده است.
سیدمحمد موسوی دیروز در مراسم «تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان تهران در سال 1400»، اظهار داشت: رشد صنعت زمانی که دولت سیزدهم آغاز به کار کرد منفی بود و همه میگفتند که اگر FATF را تعیینتکلیف نکنیم برای این کشور هیچ اتفاقی نمیافتد اما اکنون شاهد اتفاقات خوبی هستیم.
معاون صنایع، ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت افزود: با توجه به اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم و تلاش تولیدکنندگان و صنعتگران از آغاز به کار دولت تاکنون بیش از 2 هزار واحد صنعتی از رکود خارج شده است که یکی از این شرکتها شرکت هپکو با هزار نفر کارگر و توان تولید بیش از 2200 ماشینآلات صنعتی و معدنی است.
وی با بیان اینکه موتور اقتصاد کشور به حرکت درآمده است، گفت: تجارت خارجی کشور تا 10 دیماه امسال از مرز 88 میلیارد دلار عبور کرد که این مساله حاصل زحمات شما صادرکنندگان است. موسوی بیان داشت: صادرات غیرنفتی دیماه امسال از رقم 43 میلیارد دلار گذشته است، ضمن اینکه تا پایان سال صادرات غیرنفتی و صادرات برق نیز به آن اضافه میشود، لذا ما در حال پیوستن به باشگاه کشورهای تجارت خارجی 100 میلیارد دلاری هستیم.
وی افزود: موتور اقتصادی کشور راه افتاده است و پتانسیلها شکوفا شدهاند که همه اینها نتیجه تلاش فعالان اقتصادی است، لذا امروز شاهد 122 درصد افزایش تولید ماشینآلات معدنی بودهایم و 50 درصد نیز تولید تراکتور در کشور افزایش یافته است.
موسوی افزود: بازار تجهیزات پزشکی کشور نیز 2.7 میلیارد دلاری است که 1.2 میلیارد دلار آن را شرکتهای ایرانی تولید میکنند اما در این بخش فقط 20 میلیون دلار صادرات میشود، لذا پتانسیل صادرات وجود دارد اما مشکل در ریلگذاری است.
معاون وزیر صمت با اشاره به لزوم تقسیم کار ملی بیان داشت: عمده مسائل ما در حوزه گمرک، بانک و رفع تعهدات ارزی است که حل مسائل مربوط به این کار نیازمند تقسیم کار ملی است.
وی افزود: یکهفتم کل صنعت کشور در تهران مستقر و بیش از 10 هزار واحد صنعتی فعال در استان تهران موجود است و تقریبا صادرات این بخش نیز 3 میلیارد دلار است.
معاون صنایع، ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت بیان داشت: در سال زراعی جدید فقط 25 هزار نفر درخواست تراکتور داشتهاند، در حالی که بیش از 30 هزار تراکتور تولید میکنیم و لذا 5 هزار تراکتور را میتوانیم صادر کنیم.
وی افزود: حرکت به سمت تولید کالاهای پیچیده با فناوری پیچیده نیز از برنامههای ما است.
ارسال به دوستان
اخبار
تعطیلی شعب متخلف بانکی
به دلیل عدم رعایت نرخ سود سپرده
برخی شعب بانکی متخلف در زمینه عدم رعایت نرخ سود سپردهها تعطیل شدند. بر اساس بازرسیهای میدانی بانک مرکزی و با مسجل شدن تخلف برخی از شعب بانکی درباره عدم رعایت نرخ سود سپردهها، اقدامات لازم درباره تعطیلی آنها انجام شد. گفتنی است بازرسیهای میدانی بانک مرکزی از شعب بانکی در زمینه رعایت ضوابط این بانک درباره نرخ سود سپردههای بانکی از روز گذشته آغاز و اقدامات تنبیهی لازم درباره بانکها و شعبههای متخلف از جمله عزل رؤسای شعب متخلف به اجرا درآمد. بازرسیهای میدانی بانک مرکزی از شعبههای شبکه بانکی در تهران و استانهای مختلف در قبال لزوم رعایت نرخ سود سپردههای بانکی، در روزهای آینده نیز ادامه دارد.
گفتنی است طبق مصوبه بانک مرکزی سود سپردههای سالانه تا سقف ۲۰ درصد مجاز است و بیش از آن تخلف محسوب میشود.
بانک مرکزی ۱۳ دیماه سال جاری در بخشنامهای خطاب به شبکه بانکی با تاکید بر، لزوم پایبندی بانکها درباره نرخ مصوب سپردههای بانکی از اعمال اقدمات تنبیهی برای بانکها و مؤسسات اعتباری متخلف خبر داد و تاکید کرد ضمن ابلاغ اخطار و تذکر به بانکها و مؤسسات اعتباری ناقض نرخهای سود موصوف و برخورد با آنها از طریق هیأت انتظامی بانکها، اقدامات زیر درباره بانکها و مؤسسات اعتباری متخلف نیز در دستور کار این بانک قرار میگیرد:
- تعطیلی یا غیرفعال کردن شناسه اختصاصی شعب متخلف
- مدنظر قرار دادن تخلفات مذکور به عنوان تخلفات حائز اهمیت در تصمیمگیری برای صدور تأییدیه صلاحیت مدیران بانکها و مؤسسات اعتباری
- بازنگری در حدود رشد مجاز مقرر در ضوابط ناظر بر کنترل مقداری ترازنامه
- بازنگری در تعداد شعبه و باجه
- مدنظر قرار دادن تخلفات موصوف در بررسیهای مربوط به صدور مجوزهای موردنیاز بانکو مؤسسه اعتباری از جمله مجوزهای برگزاری مجامع، افزایش سرمایه، ارائه خدمات ارزی و...
- عزل رؤسای شعبی که در رعایت ضوابط نرخهای سود مرتکب تخلف شدهاند از سوی بانک و مؤسسه اعتباری
شورای هماهنگی بانکها و کانون بانکهای خصوصی در اطلاعیهای مشترک بر لزوم رعایت نرخ سود قانونی از روز شنبه ۱۷ دیماه تاکید کردهاند.
بر اساس اعلام شورای هماهنگی بانکها و کانون بانکهای خصوصی و مؤسسات اعتباری، از شنبه 17 دی 1401 بازرسان بانکها و بانک مرکزی بر رعایت مفاد این اطلاعیه نظارت جدی به عمل خواهند آورد.
***
سهم ۷۰ درصدی زمین
در قیمت تمامشده مسکن تهران
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن با اشاره به سهم ۷۰درصدی زمین در قیمت تمامشده مسکن تهران، گفت: ۴۰ درصد جمعیت شهری و روستایی در بافتهای فرسوده زندگی میکنند.
ابوالفضل نوروزی با اشاره به افزایش شاخص طول دوره انتظار صاحبخانه شدن اظهار کرد: این شاخص که با ذخیره کردن یکسوم درآمد خانوار برای خرید مسکن معنا پیدا میکند، در ایران از 15 سال به 34سال رسیده در حالی که در بیشتر کشورهای دنیا زیر 10 سال است.
وی با یادآوری اینکه سکونت 40 درصد از جمعیت روستایی و شهری در بافت فرسوده معضلی اساسی است، از مستاجر بودن 50 درصد تهرانیها خبر داد و افزود: سهم زمین در قیمت تمامشده مسکن بالاست و به 60 درصد رسیده که این عدد در تهران به 70 درصد نیز میرسد، این در حالی است که در سایر کشورها این سهم 30 درصد است.
وی ادامه داد: مطابق آمارها نیاز به مسکن طی سالهای 1400 تا 1409 به غیر از مستأجران چنین برآورد شده است: با توجه به اینکه 24 میلیون دختر و پسر مجرد وجود دارد طی 10 سال آینده به 12 میلیون مسکن نیاز دارند، همچنین 8 میلیون مسکن به تخریب و نوسازی نیاز دارند و 1.4 میلیون کمبود مسکن در برابر تعداد خانواده وجود دارد.
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن، تعیین وضع مطلوب مسکن را با 6 شاخص کاهش طول دوره انتظار مسکن، کاهش سهم مسکن در سبد هزینه خانواده، کاهش نسبت خانوادههای مستأجر به کل خانواده، کاهش سهم جمعیت ساکن در واحدهای فرسوده شهری و روستایی از کل جمعیت، افزایش عمر مفید و کیفیت ساختمان و ارتقای کیفیت معماری مسکن متناسب با هویت ایرانی - اسلامی عنوان کرد.
نوروزی برنامه عملیاتی در مناطق مختلف کشور را 4 پروژه اصلی شامل روستاها و شهرهای زیر 25هزار نفر جمعیت، سایر شهرها، تهران و سواحل مکران دانست که باید به آنها وام مناسب تعلق گیرد، چرا که اگر این پروژه در روستاها عملیاتی نشود، مطالبه وام از سوی مردم به شهرها میرسد، بنابراین باید مهاجرت معکوس رقم بخورد که با مهیا بودن خدمات زیربنایی و روبنایی، رونق اقتصاد روستا و اشتغالزایی در روستاها همراه میشود.
وی با اشاره به لزوم محرکسازی در جهت مهاجرت معکوس خاطرنشان کرد: بسترسازی برای ایجاد خانههای مولد زیستی معیشتی در روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت ضرورت دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|