|
پاپ فرانسیس خواستار از سرگیری مذاکرات هستهای شد
رهبر کاتولیکهای جهان خواستار از سرگیری مذاکرات هستهای ایران شد. به گزارش شبکه قطری الجزیره، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان در اظهاراتی گفت برای جلوگیری از بروز جنگ در منطقه خواستار از سرگیری مذاکرات هستهای ایران هستیم. پیش از این یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرده بود دولت بایدن چندین روش ارتباطی غیررسمی با ایران را برای طرح مسائل متعدد بین ۲ کشور حفظ کرده است.
ارسال به دوستان
گزارش وبگاه نیروی دریایی آمریکا و نشریه نشنال اینترست درباره ارتقای توانمندی ایران در حوزههای رزم دریایی و هوایی
آب و هوای مساعد قدرت نظامی ایران
نشریه آمریکایی نشنال اینترست: بعد از اسرائیل در خاورمیانه تنها ایران به جنگندههای نسل پنجم مجهز خواهد بود
گروه بینالملل: پیشرفتهای نظامی ایران که کارشناسان از آن به عنوان تغییر و ارتقای جایگاه ایران در نظام بینالملل یاد میکنند در رصد روزانه مراکز، اندیشکدهها و رسانههای غربی قرار گرفته است.
وبگاه نیروی دریایی آمریکا بتازگی در گزارشی بر موفقیت ایران در تبدیل کشتیهای تجاری به ناو هواپیمابر با قابلیت حمل پهپاد و بالگرد تمرکز کرده است. وبگاه نیروی دریایی آمریکا اخیرا عکسهایی از «کشتی شهید مهدوی» متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در یک اسکله شناور در «مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران» در بندرعباس نزدیک تنگه هرمز نشان داد.
کشتی شهید مهدوی دستکم از سال ۲۰۲۲ در این اسکله شناور بوده و از یک کشتی تجاری به یک ناو هواپیمابر تبدیل شده است که میتواند پهپادها و بالگردهای بدون سرنشین را در خود جای دهد. در تصویر جدید، عرشه این کشتی تجاری برای نصب عرشه فرود برداشته شده است.
این وبگاه نوشت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی دریایی ایران تاکنون بسیاری از کشتیهای باری را به کشتی رزمی تبدیل کردهاند. یک تحلیلگر امور نظامی به این وبگاه گفت: «جهان باید به این موضوع نگاه کند که ایران چگونه قصد دارد از کشتیهای تجاری و نفتکشها برای افزایش قابلیتهای حملات دوربرد خود استفاده کند».
این وبگاه نوشت شاید شناخته شدهترین کشتی تجاری تبدیل شده، «مکران» نفتکش سابق باشد که ایران آن را به یک کشتی جنگی تبدیل کرد. سال گذشته، مکران و ناوچه سهند نیروی دریایی ایران به مدت ۴ ماه در اقیانوس اطلس مستقر شدند و تا شمال دریای بالتیک سفر کردند. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نیز چندی قبل در این زمینه گزارشی منتشر کرد. کارشناس اندیشکده واشنگتن به این خبرگزاری گفت: «ایرانیها به فراسوی خلیجفارس و دریای سرخ و شمال اقیانوس هند نگاه میکنند».
نشریه آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی نوشت خرید هواپیمای «سوخو35» روسی و دیگر سامانههای پدافندی پیشرفته روسی (اس400) از سوی ایران ریسک حمله به برنامه هستهای این کشور را بالا میبرد. در این گزارش آمده است: ایران با استفاده از اتکای فزاینده روسیه به تسلیحات ارزانقیمت ایرانی در جنگ اوکراین، اکنون قرار است دهها فروند هواپیمای «سوخو35» روسیه را خریداری کند. در حالی که برخی ارزیابهای غربی تمایل دارند این خرید را کماهمیت جلوه دهند و ادعا کنند این اقدام به طور جدی توازن نیروی هوایی در خلیجفارس را تغییر نمیدهد اما «سوخو35» روسی ظرفیت بیسابقهای به کنترل تهران بر حریم هوایی ایران خواهد داد. چنین تلاشی برای توسعه قابلیتها بویژه در زمانی که ایران در حال نزدیکتر شدن به قابلیت تولید بمب اتم است، خطرناکتر است.
نشنال اینترست در ادامه مینویسد: مهمتر از آن، مبادله جاهطلبانه جنگندههای «سوخو35» روسیه در ازای پهپادهای ایرانی و احتمالا موشکهای بالستیک، محاسبات تلخی را برای غرب نشان میدهد. در واقع با این تحول جدید، مبادلات نظامی معاصر تهران و مسکو از یک قسمت جدید ژئوپلیتیک پردهبرداری کرده است. واشنگتن و متحدانش اکنون بیش از هر زمان دیگری با محوری تهاجمی و متخاصم روبهرو هستند.
این گزارش میافزاید: با توجه به زرادخانه جنگندههای منسوخ تهران و حریم هوایی بسیار بزرگ این کشور، «سوخو35» صید بسیار سودآوری برای ایران است. این هواپیما یک جنگنده برتر نسل 4.5 روسی است که نسبت رانش به وزن بهتری نسبت به جنگنده قبلی خود، یعنی «سوخو27» دارد.
نشنالاینترست با برشمردن خصوصیات جنگنده سوخوی روسی مینویسد: این جنگنده قادر به انجام مانورهای کنترل شده است. این هواپیما از چابکی قدرتمند و حداکثر سرعت 2.25 ماخ برخوردار است. به طور کلی، ما درباره یک هواپیمای واقعاً تهدیدآمیز صحبت میکنیم، بویژه وقتی صحبت از جنگ هوایی با برد بصری باشد. در حالی که با خرید «سوخو35» تهران به تنهایی موازنه نظامی خاورمیانه را زیر و رو نمیکند اما قطعا حریم هوایی ایران را به مکانی مخربتر برای عملیات تبدیل خواهد کرد. این تغییر بالقوه به موازنه نظامی ایران و کشورهای عرب خلیجفارس و همچنین کارت حمله پیشگیرانه اسرائیل مربوط میشود.
این رسانه آمریکایی ادامه میدهد: جز اسرائیل، متحدان واشنگتن در خاورمیانه از هواپیماهای تاکتیکی رادارگریز نسل پنجم استفاده نمیکنند. یک چیز واضح است. هیچ متخصصی نمیتواند ادعای برتری مطلق به نفع جنگندههای غربی در برابر جدیدترین فلانکرها داشته باشد. این محاسبه نظامی به خودی خود یک مشکل است، زیرا درست مانند نیروهای مسلح ایالاتمتحده، متحدان واشنگتن در منطقه بدون برخورداری از برتری فناوری دفاعی بلامنازع، وارد هیچ درگیری مسلحانهای نشدهاند.
نشنالاینترست همچنین نوشته است: خبر بد این است که تحویل برنامهریزی شده «سوخو35» ممکن است فقط نوک کوه یخ باشد. به طور فرضی، موشکهای ضدکشتی روسی و سامانههای استراتژیک SAM، قابلیتهای حیاتی را در اختیار ایران قرار میدهند. برخی فناوریهای موتور موشک باقیمانده از دوران شوروی حتی میتوانند به ایران در توسعه موشکهای بالستیک قارهپیما (ICBM) مناسب برای حمل محمولههای هستهای استراتژیک کمک کنند. ژئوپلیتیک چالشی جدید و بسیار پویاست. تهران و مسکو یک مسیر لجستیک نظامی از دریای خزر تا کانال دون- ولگا و دریای آزوف ایجاد کردهاند. تکثیر پهپادهای ایرانی اکنون یک چالش در سمت شرق برای ناتو است. به همین ترتیب، جنگندههای پیشرفته روسیه بزودی از آسمان ایران محافظت خواهند کرد و برتری هوایی را به تهران خواهند داد.
گفتنی است چندی پیش نیز «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، مدعی شد ایران و روسیه به دنبال تولید و همکاری مشترک در زمینه تولید تسلیحات هستند و گفت واشنگتن تلاش میکند مانع این کار شود.
کربی همچنین اواخر آذر در جریان یک نشست مجازی از کاخ سفید به خبرنگاران گفت: فدراسیون روسیه در حال ارتقای روابط خود با ایران به سطح یک «مشارکت دفاعی تمامعیار» است. سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا مدعی شد: این مسأله حائز اهمیت است که روشن شود این مشارکت دفاعی بین تهران و مسکو نه فقط برای اوکراین که برای همسایگان ایران در منطقه هم یک تهدید ارزیابی میشود. کربی افزود: ایالات متحده این اطلاعات را در اختیار کشورهای منطقه خاورمیانه و شرکای خود در سرتاسر جهان قرار داده است. او همچنین مدعی شد روسیه و ایران در حال بررسی راهاندازی خط مونتاژ پهپاد در روسیه برای جنگ اوکراین هستند و این در حالی است که روسیه استفاده از جنگنده «سوخو 35» را به خلبانهای ایرانی آموزش میدهد و احتمالا ایران سال جاری میلادی این جنگنده را دریافت خواهد کرد. سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اضافه کرد: این جنگندهها به طرز چشمگیری قدرت نیروی هوایی ایران را در مقایسه با همسایگان منطقهای آن افزایش خواهد داد.
ارسال به دوستان
سفیر آمریکا در سرزمینهای اشغالی: واشنگتن همچنان دنبال برجام است
بایدن دنبال توافق با ایران
گروه سیاست خارجی: دولت بایدن در حال ارسال پالسهای شفافتری از خواست خود مبنی بر ادامه مذاکرات هستهای است. مقامات آمریکایی با وجود اتخاذ مواضعی از این دست که برجام اولویت کاخ سفید نیست و از دسترس خارج است حالا تاکید میکنند ارتباطات خود را با تهران هر چند از طریق کانالهای غیررسمی حفظ کردهاند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از باز بودن مسیرهای ارتباطی با ایران و تمرکز بر موضوع اغتشاشات و همکاری نظامی تهران و مسکو خبر داد. وزارت خارجه آمریکا تایید کرد این وزارتخانه مسیرهای ارتباطی پشت پرده با ایران را درباره موضوعات مختلف حفظ کرده و بر اغتشاشات و همکاری نظامی ایران و روسیه تمرکز دارد.
به نوشته شماره یکشنبه روزنامه «یدیعوت آحارانوت»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به روزنامه «اسرائیل هیوم» گفت: «ما راههایی برای ارتباط با ایران درباره موضوعات نگرانکننده مانند موضوع آزادی شهروندان آمریکایی که بهطور غیرقانونی در ایران بازداشت شدهاند، داریم اما قصد نداریم جزئیات آن را بیان کنیم».
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد بازگشت به برجام در این مرحله مهم نیست. این مقام آمریکایی اظهار داشت: «برجام کانون نگرانیهای ما نیست. ما از ماه سپتامبر بر دفاع از آزادیهای اساسی مردم ایران و علیه تعمیق مشارکت نظامی ایران با روسیه تمرکز کردهایم».
گفتههای این مقام آمریکایی به این معناست که دولت آمریکا توافق را فراموش نکرده است؛ حداقل تبادلات ارتباطی در «بک چنل» آمریکایی- استفاده از کانالهای غیررسمی ارتباطی به جای کانالهای عادی و رسمی برای مذاکره- این را نشان میدهد.
این در حالی است که «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران اخیرا اظهار داشته بود که آمریکا پیامی درباره توافق هستهای از طریق واسطهها به تهران ارسال کرده است. وزیر امور خارجه ایران گفت: مقامهای آمریکایی رفتار دوگانه دارند و از یک سو پشت پرده برای رسیدن به توافق عجول هستند و از سوی دیگر در رسانهها صحبتهای دیگری را مطرح میکنند. امیرعبداللهیان همچنین گفت: «ما اجازه نمیدهیم آنها با برخی پیامها به آشوب و اغتشاشات در ایران دامن بزنند و همزمان خواستار مذاکرات با ایران هم باشند. آمریکاییها در تبادل پیامها حتی تعجیل دارند که هر چه زودتر به نقطه توافق برسیم. اینگونه رفتار دوگانه آمریکا جدید نیست اما تاریخ مصرف چنین سیاستهایی گذشته است».
«تام نایدز» سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی نیز در مصاحبهای با یک رسانه کانادایی گفته که دولت «جو بایدن» هنوز خواستار توافق با ایران است و مذاکرات برجام را از میز کنار نگذاشته است. نایدز در مصاحبهای با پایگاه «تیبیان» درباره مذاکرات رفع تحریمهای وین و برخی ادعاها درباره اینکه بایدن پایان مذاکرات برجام را اعلام کرده، گفت: «هیچچیز برای همیشه از روی میز کنار نرفته است».
او با وجود این تصریح کرد که مذاکرات میان ایران، آمریکا و قدرتهای جهانی به بنبست برخورده است. او گفت بایدن برای تهران روشن کرده که تهران باید برخی شرایط معین برای احیای برجام را که توسط دولت اوباما تعیین شده بود برآورده کند. وی گفت: «این شروط نهتنها برآورده نشدهاند، بلکه مسائل بدتر هم شدهاند. بنابراین، نظر من این است که به هیچ وجه در فاصله نزدیکی برای توافق با ایران قرار نداریم».
این در حالی است که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز از احتمال وقوع توافق صحبت کرد. نتانیاهو هفته گذشته طی سخنرانی در نخستین جلسه کاری کابینه جدید تلآویو گفت این رژیم هر کاری برای جلوگیری از احیای توافق هستهای با ایران انجام میدهد. نتانیاهو اظهار داشت: با وجود حوادث داخلی ایران، هنوز احتمال بازگشت به توافق هستهای وجود دارد و ما تمام تلاش خود را برای جلوگیری از آن انجام خواهیم داد. وی در این باره ادعا کرد: «ما هر کاری انجام خواهیم داد تا از بازگشت به توافق بد هستهای جلوگیری کنیم. بر خلاف تصور عموم، توافق خطرناک هستهای لغو نشده است. من فکر میکنم این احتمال هنوز وجود دارد. ما این کار را خواهیم کرد». نتانیاهو با انتقاد از کابینه قبلی تلآویو به رهبری «نفتالی بنت» و «یائیر لاپید» نخستوزیران گردشی به دلیل عدم حفاظت از امنیت تلآویو، اظهار داشت: «برای جلوگیری از توافق هستهای به جهت حفظ امنیت خود، با قدرت عمل خواهیم کرد».
در همین حال مقامات دولت بایدن قصد دارند نخستین سفر خود به سرزمینهای اشغالی را پس از تشکیل کابینه جدید اسرائیل داشته باشند. قرار است پیش از پایان ماه ژانویه (ماه جاری میلادی) «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به طور جداگانه به فلسطین اشغالی سفر و با مقامهای رژیم صهیونیستی درباره برنامه هستهای ایران و ادامه مذاکرات گفتوگو کنند.
شبکه آی ۲۴ خبر داد قرار است وزیر خارجه آمریکا در پایان ماه جاری میلادی از فلسطین اشغالی دیدن کند تا دولت جو بایدن، «درک بهتری از دستور کار» کابینه فعلی این رژیم پیدا کند. طبق گزارشها، پیش از سفر بلینکن به تلآویو قرار است جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید 19 ژانویه (29 دی) از فلسطین اشغالی دیدن و با مقامهای رژیم صهیونیستی دیدار کند. بنا بر گزارش شبکه صهیونیستی «آی ۲۴»، یکی از دلایل سفر آتی وزیر خارجه آمریکا به تلآویو، نگرانی دولت جو بایدن درباره برخی اقدامات اعضای کابینه جدید این رژیم از قبیل هتک حرمت «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی به مسجدالاقصی است. به روایت این رسانه، یکی دیگر از اهداف سفر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت جو بایدن به تلآویو این است که مقدمات سفر ماه فوریه بنیامین نتانیاهو به واشنگتن را تدارک ببیند. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید قرار است پیش از بلینکن به تلآویو برود و در سفر 19 ژانویه خود با مقامهای ارشد صهیونیست شامل نتانیاهو و وزرای کابینه او دیدار کند. به گزارش این رسانه صهیونیست، «ایران، روابط با فلسطینیان و تلاشهای آنها برای کشاندن اسرائیل به دادگاه لاهه و جنگ در اوکراین»، محورهای رایزنی سالیوان و بلینکن طی دیدارها با مقامهای رژیم صهیونیستی خواهد بود.
ارسال به دوستان
پسر پادشاه بریتانیا میگوید از بیم جانش از دست خاندان سلطنتی به آمریکا فرار کرده است
درس عبرت دایانا برای هری
پسر دوم پادشاه بریتانیا بار دیگر به افشاگری علیه خاندان سلطنتی خود پرداخت و آنها را به همدستی با مطبوعات زرد که آنها را «شیطان» خطاب میکند، متهم کرد و گفت پدرش درباره در افتادن با رسانهها به او هشدار داده بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «شاهزاده هری» پسر کوچک «چارلز سوم» پادشاه بریتانیا که پس از ازدواج با «مگان مارکل» آمریکایی و دردسرهای پس از آن، نهایتا از وظایف سلطنتی خود کنارهگیری کرد و راهی آمریکا شد، در یکسری مصاحبههای تلویزیونی جدید که یکشنبه منتشر شد، باز هم به خانواده خود تاخت.
هری به آیتیوی انگلیس گفت سال ۲۰۲۰ به همراه خانوادهاش از انگلیس عازم کالیفرنیا شد، چون نگران جانش بود. او میگوید دیگر پدرش چارلز سوم و برادر بزرگترش ویلیام را که اکنون وارث تاج و تخت پادشاهی بریتانیاست، نمیشناسد.
شاهزاده هری گفت: «بعد از سالها دروغهایی که درباره من و خانوادهام گفته شد، به نقطهای رسیدیم که درباره رابطه بین برخی اعضای خاص خانواده سلطنتی و مطبوعات زرد، آن اعضای خاص تصمیم میگیرند که برای بازسازی وجهه خودشان با این «شیطان» ارتباط برقرار کنند. لحظهای که این نوسازی روابط به ضرر دیگران، من و اعضای دیگر خانوادهام میرسد، اینجاست که من مرز ترسیم میکنم».
کتاب خاطرات هری تحت عنوان «اضافی» دردسر تازهای برای خاندان سلطنتی بریتانیا، آن هم در شرایطی که تنها ۴ ماه از مرگ الیزابت دوم، ملکه پیشین و جانشینی چارلز سوم میگذرد، ایجاد کرده است. مفسران میگویند که این کتاب، سلطنت بریتانیا را گرفتار بزرگترین بحران خود از روزهای دهه ۱۹۹۰ و طلاق چارلز از همسر اولش دایانا که مادر هری و ویلیام بود، میکند.
کاخ باکینگهام فعلا به این اتهامزنیهای هری واکنشی نشان نداده و به گفته منابع، بعید است که سلطنتیهای بریتانیا کتاب او را مطالعه کنند. در مصاحبه با آیتیوی، هری بار دیگر اتهاماتی را که او و مگان از زمان ترک وظایف سلطنتی میگفتند، تکرار کرد؛ اینکه «سلطنتیها و دستیاران آنها نهتنها نتوانستند از آنها در مقابل مطبوعات متخاصم و گاه نژادپرست محافظت کنند، بلکه مطالبی را درباره آنها از طریق منابع ناشناس به بیرون درز میدادند».
هری در صحبتهایی که نشان میداد شامل چارلز و کامیلا همسر دوم پدرش هم میشود، گفت: «غمانگیزترین بخش آن، این است که اعضای خاصی از خانواده من و افرادی که برای آنها کار میکنند، در این درگیری همدست هستند».
او به آیتیوی گفت که میخواست سازشی میان اعضای خانوادهاش برقرار شود اما آنها «اصلا علاقهای نشان ندادند» و این احساس را منتقل میکنند که بهتر است هری و مگان را «شریر و بدذات» نگاه دارند. هری افزود: «من واقعاً اعتقاد دارم و امیدوارم آشتی بین خانواده و ما، در کل جهان تأثیر مهمی داشته باشد. شاید این هدف دستنیافتنی و شاید سادهلوحانه باشد».
شاهزاده هری ۳۸ ساله همچنین در مصاحبه دیگری با برنامه ۶۰ دقیقه سیبیاس که یکشنبه منتشر شد، گفت برای ترمیم این جدایی و گسیختگی، توپ در زمین خانواده او است. هری گفت: «همه اینها با حرفهای روزانه علیه همسرم و گفتن دروغها، تا جایی که من و همسرم مجبور به فرار از کشورمان... (هری سخنش را اصلاح کرد) کشورم شدیم، آغاز شد. امید داشتم که اقدامات حقوقی متعدد علیه روزنامهها به تغییر رسانهها کمک کند. این کانون بسیاری از مشکلات در سراسر بریتانیاست. پدرم به من گفت که احتمالا این یک مأموریت ناممکن و انتحاری است که برای تغییر دادن مطبوعات تلاش کنیم».
او درباره همسر خودش گفت: این واقعیت است که مگان آمریکایی است، یک بازیگر زن، مطلقه، سیاهپوست دورگه با یک مادر سیاهپوست و این اوضاع را متفاوت میکرد. اینها فقط ۴ کلیشه معمولی بودند که به مطبوعات بریتانیا دیوانهوار خوراک میدادند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
سوناک به دنبال افزایش قدرت پلیس برای سرکوب اعتراضات مدنی
نخستوزیر انگلیس قصد دارد به بهانه جلوگیری از اختلال در زندگی روزمره مردم، با ارائه طرحی قدرت پلیس را برای سرکوب اعتراضات مدنی بیشتر کند. به گزارش ایرنا، ریشی سوناک عنوان کرد که این طرح ظرف هفتههای آینده به مجلس ارائه خواهد شد. طرح یادشده علاوه بر قانونی است که پارسال برای افزایش قدرت پلیس این کشور تصویب شد. سوناک در یادداشتی برای تارنمای متعلق به حزب حاکم محافظهکار نوشت پلیس به اختیارات بیشتری نیاز دارد تا به اعتراضاتی که به گفته او نظم جامعه را مختل میکند، پایان دهد. وی مدعی شد: اعتراض مسالمتآمیز یک سنت دموکراتیک است اما این نباید با حقوق دیگران برای ادامه زندگی آزادانه در تضاد باشد. وی افزود: ما به دنبال این بودهایم که چگونه میتوانیم قوانین خود را تقویت و شفافیت لازم را برای پلیس فراهم کنیم تا از اختلالات جدی جلوگیری کند. نخستوزیر انگلیس ادعا کرد: ما نمیتوانیم شاهد اعتراضاتی باشیم که توسط یک اقلیت کوچک انجام میشود و زندگی اکثریت سختکوش را مختل میکند. این درست نیست و ما آن را متوقف خواهیم کرد. در همین حال یک سخنگوی دفتر نخستوزیری تایید کرد که قدرت پلیس بر اساس طرح جدید بیشتر خواهد شد تا با ناآرامیها برخورد شود. وی به خبرنگاران گفت: ما میخواهیم که پلیس از اختیارات لازم برخوردار باشد تا هنگامی که زندگی عادی مردم مختل میشود، وارد عمل شود. او ادعا کرد که تاکتیک معترضان در پی افزایش قدرت پلیس طبق قانونی که سال گذشته تصویب شد تغییر کرده و در این زمینه به وضع قوانین جدید نیاز است. قانون «پلیس، جرائم، محکومیت و دادگاهها» آوریل سال گذشته تصویب شد تا پلیس هرگونه تجمع مسالمتآمیزی را سرکوب کرده و افراد خاطی را به ۳ ماه حبس یا ۲۵۰۰ پوند جریمه نقدی محکوم کند. این قانون در حال حاضر اختیاراتی را به پلیس میدهد که با مجامع عمومی و راهپیماییهایی که به خشونت کشیده میشود، برخورد کند؛ همچنین برخی محدودیتها را برای تظاهرات مسالمتآمیز در نظر گرفته است. قانون وظایف پلیس که منتقدان آن را «لایحه سرکوب» میخوانند از یک سو موجب افزایش قابل توجه و بیسابقه اختیارات نیروی پلیس در اعمال محدودیت یا تحمیل محدودیتهای ناروا در زمینههای اعتراض صلحآمیز میشود و از سوی دیگر موجبات جرمانگاری هر گونه سلب آسایش عمومی و تعیین محکومیت تا ۱۰ سال حبس برای موارد معمول به وقوع پیوسته در اعتراضات مسالمتآمیز را فراهم میکند.
***
هشدار گانتس درباره شکلگیری جنگ داخلی میان صهیونیستها
وزیر سابق جنگ رژیم صهیونیستی در سخنانی نخستوزیر جدید این رژیم را به سوق دادن صهیونیستها به سمت شکلگیری یک جنگ داخلی متهم کرد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، بنیگانتس وزیر سابق جنگ رژیم صهیونیستی و رئیس ائتلاف موسوم به «اردوگاه رسمی» در سخنانی در جریان نشست کنست (پارلمان رژیم اسرائیل) خطاب به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم گفت: اگر به راهی که در آن هستید ادامه دهید، مسؤولیت جنگ داخلی در جامعه اسرائیل بر دوش شما خواهد بود. من به واضحترین شکل میگویم شما شرم و ننگ را انتخاب کردید اما ما مبارزه عادلانه را انتخاب خواهیم کرد. اظهارات گانتس در واکنش به طرح جنجالی کابینه تندرو نتانیاهو برای اصلاح سیستم قضایی رژیم صهیونیستی بیان شد. نخستوزیر رژیم صهیونیستی یکشنبه درباره طرح اصلاح سیستم قضایی رژیم در جلسه هفتگی کابینه خود گفت: «ادعاها مبنی بر اینکه اصلاحات قضایی نشاندهنده پایان دموکراسی است، بیپایه و اساس است». وی مدعی شد: «این اصلاحات نشاندهنده اراده رأیدهندگان است... قانون توازن بین دستگاهها در ۲ دهه اخیر و در چند سال گذشته با سرعت بیشتری نقض شده است. این پدیده غیرعادی در هیچ جای جهان وجود ندارد».
***
مکرون:
پوتین آدم ناخوشایندی نیست
رئیسجمهور فرانسه تاکید کرد پارادوکس موجود درباره رئیسجمهور روسیه این است که وی شخصا مرد ناخوشایندی نیست. به گزارش ایسنا به نقل از دیلیتلگراف، امانوئل مکرون این اظهارات را روز شنبه در برنامه «ل رانکونتر دو پاپوتن»
(Les Rencontres du Papotin) که در آن خبرنگاران مبتلا به اوتیسم با افراد مشهور مصاحبه میکنند، مطرح کرد. مکرون در این مصاحبه که اواخر نوامبر ۲۰۲۲ ضبط شده، میگوید: در نگاه اول، وقتی شما با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دیدار میکنید، او مرد ناخوشایندی به نظر نمیرسد اما این تناقض و پارادوکسی را ایجاد میکند. مکرون مدتها حامی حفظ گفتوگو با پوتین از زمان حملهاش به اوکراین در اواخر فوریه ۲۰۲۲ بود. وی تابستان ۲۰۲۲ با اعلام اینکه دولتهای غربی نباید رئیسجمهور روسیه را تحقیر کنند، خشم کییف را برانگیخت. مکرون در این مصاحبه همچنین هدف پوتین برای حمله به اوکراین را به عنوان اقدامی برای غصب زمین توصیف کرد. وی گفت: به نظرم هیچ چیزی آغاز کردن یک جنگ را توجیه نمیکند. در اصل، پوتین این جنگ را برای بازپسگیری سرزمینها و گسترش محدوده روسیه به امپراتوری که زمانی وجود داشت، به راه انداخت. مکرون افزود: پوتین با این کار مسؤولیت بسیار سنگینی را در قبال خودش، مردم روسیه، مردم اوکراین و همه ما بر عهده گرفت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|