|
شکست اولین مأموریت فضایی انگلیس
آخرین سرخطهای خبری «بیبیسی» حاکی از آن است اولین ماموریت پرتاب ماهواره بریتانیا با شکست پایان یافته است. یک جمبوجت شرکت آمریکایی «ویرجین اوربیت» تلاش کرد موشک ماهوارهبری را به فراز اقیانوس اطلس پرتاب کند که موشک مشتعل شد و سقوط کرد. «ملیسا تورپ» رئیس تاسیسات فضایی انگلیس گفت در این لحظه گریه کرده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
بحران معیشتی و مخالفت عمومی با دولت محافظهکار، بخت حزب کارگر را زنده کرده است
اعتصابات انگلیس ادامه دارد
شکست مذاکرات دولت سوناک با اتحادیههای تجاری و سندیکاهای کارگری بریتانیا به معنای ادامه روند گسترده اعتصابات در جزیره بویژه در بخش حساس حملونقل در بحرانیترین فصل سال خواهد بود.
در حالی که انگلیس با افزایش بیسابقه نرخ تورم طی 40 سال اخیر مواجه است، کارکنان بخشهای مختلف از جمله پرستاران، رانندگان آمبولانس و کارکنان بخش اورژانس و کارکنان بخش ریلی تاکنون اعتصابهای گستردهای را برگزار کردهاند. در حالی که حتی پادشاه جدید نیز در پیام کریسمس خود به وضع بد معیشتی اعتراف کرده بود اما روزنامه آلمانی دیسایت چند روز پیش درباره اوضاع انگلیس نوشت: «هرکسی که امیدوار بود نخستوزیر ریشی سوناک در سخنرانی سال نوی خود پاسخ روشنی به اعتصابات گسترده در انگلیس بدهد، ناامید شده است».
در حالی که کارکنان بخشهای مختلف در اعتراض به دستمزد کم و شرایط کاری سخت، در پی افزایش چشمگیر نرخ تورم، خواهان افزایش حقوق و مزایای خود هستند، دولت معتقد است افزایش دستمزدها و منطبق کردن آن با نرخ تورم تنها منجر به افزایش قیمتها و بالاتر رفتن نرخ بهره و افزایش بیشتر نرخ اجارهبها خواهد شد.
جی ام بی، مهمترین اتحادیه رانندگان بریتانیا موسوم به سندیکای «گاراژ سریع» دیروز در بیانیهای اعلام کرد پس از آنکه مذاکرات با استیو بارکلی، وزیر بهداشت به عنوان نماینده کابینه سوناک برای رسیدن به دستاوردی مهم به منظور پاسخ به درخواست افزایش دستمزدها با شکست مواجه شد، بیش از 100 هزار راننده آمبولانس از چهارشنبه بار دیگر اعتصاب برنامهریزیشده خود را آغاز خواهند کرد. علاوه بر این قرار است معلمان نیز اعتصاب کنند.
مقامات اتحادیه آموزش با وزیر آموزشوپرورش و وزیر بهداشت نیز با نمایندگان اتحادیه پرستاری و وزیر حملونقل نیز با مقامات اتحادیههای تجاری دیدار و گفتوگو داشتهاند.
به گزارش روزنامه آلمانی زوددویچه سایتونگ، بریتانیا در زمستان امسال بزرگترین موج اعتصابات از دهه 1980 را تجربه میکند. پرستاران، کارکنان پست و راهآهن، مرزبانان و امدادگران وارد عمل شدهاند. آنها خواهان دستمزدهای بالاتر برای کنترل افزایش هزینه زندگی هستند. نرخ تورم در بریتانیا حدود 10 درصد است.
هنوز پایانی برای این مناقشات کاری و اعتصابها در نظر گرفته نشده است. در ماه جاری (ژانویه) روزی نبوده که اعتصابی اعلام نشده باشد. بسیاری از مردم انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی به یک اندازه دولت لندن به ریاست یک محافظهکار هندیتبار را مسؤول هرجومرج، بویژه در سامانه خدمات بهداشت ملی میدانند. تنها واکنش سوناک این بوده که یکی از وزرا را مامور کنترل اعتصابها کند.
درک مردم انگلیس هم از اعتصابات بسته به هر بخش متفاوت است. بر اساس بررسیها، اکثر بریتانیاییها از نگرانیهای مراقبان و پرستاران حمایت میکنند. از سوی دیگر، این واقعیت که مرزبانان و افسران پلیس کار را متوقف میکنند، با تأیید بسیار کمتری روبهرو میشود.
از نظر سیاسی، سوناک بیش از همه یک مشکل دارد: خدمات بهداشتی ملی با بودجه ناکافی سازمان اناچاس بهخصوص در فصل زمستان وضعیت گاه فاجعهبار نظام سلامت را نمایان میکند. رئیس انجمن متخصصان فوریتهای پزشکی بریتانیا، کالج سلطنتی پزشکی اورژانس (RCEM)، قبلاً هشدار داده است بهدلیل ظرفیت ضعیف عرضه در پزشکی اورژانس، ممکن است تا 500 نفر در هفته جان خود را از دست بدهند.
سوناک در سخنان خود به مناسبت شب سال نوی میلادی وعده داد که نرخ تورم را در سال 2023 به نصف کاهش میدهد، رشد اقتصادی را تقویت میکند و بدهیهای دولت را کاهش میدهد اما هیچ قولی درباره افزایش دستمزدها نداد.
چنین وضعی به سود بزرگترین رقیب حزب حاکم است و با گسترش اعتصابات و وضع بد معیشتی انتظار میرود انتخابات سال 2024 عرصه قدرتنمایی حزب کارگر تازه تجدید ساختار شده خواهد بود.
***
بایدن هم سند محرمانه نگاه میداشت
به گفته ریچارد ساوبر، مشاور ویژه و وکیل کاخ سفید، اسناد طبقهبندی شده (محرمانه) دوران معاونت ریاست جمهوری جو بایدن اخیرا در اندیشکده منسوب به او در واشنگتن کشف شده است. بدین ترتیب رئیسجمهور دموکرات نیز در وضعیتی شبیه دونالد ترامپ، رقیب جمهوریخواه خود قرار گرفت.
شبکه سیبیاس نیوز گزارش داد حدود ۱۰ سند در دفتر بایدن در «مرکز دیپلماسی و تعامل جهانی پن بایدن» پیدا شد و افزود مریک گارلند، دادستان کل ایالاتمتحده از دادستانی در شیکاگو خواسته تا این اسناد محرمانه را که توسط وکلای بایدن به آرشیو ملی عودت داده شد، بررسی کند.
بایدن از فضای این مرکز از اواسط ۲۰۱۷ تا شروع مبارزات انتخابات ریاستجمهوری خود در سال ۲۰۲۰ استفاده میکرد. ساوبر گفت کاخ سفید ضابطان کشف این اسناد آرشیو ملی را در جریان گذاشت و صبح روز بعد اسناد در اختیار آنها قرار گرفت. وی افزود این اسناد موضوع درخواست یا تحقیق قبلی از سوی آرشیو ملی نبوده است. او گفت که کاخ سفید با وزارت دادگستری و آرشیو ملی در این خصوص همکاری میکند.
به گزارش رویترز، وزارت دادگستری و آرشیو ملی آمریکا و این اندیشکده به درخواست اظهارنظر، پاسخ ندادند. ساوبر در اظهاراتش از تعداد اسناد محرمانه، محتوا و درجه محرمانگی آنها چیزی نگفت. به گزارش سیبیاس، آنها حاوی اسرار هستهای نیستند. بایدن از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ معاون باراک اوباما، چهل و چهارمین رئیسجمهور آمریکا بود و این اسناد مربوط به آن دوران است.
این وزارتخانه همچنین به طور جداگانه مشغول رسیدگی به کشف اسناد بسیار حساس محرمانهای است که دونالد ترامپ در ویلای شخصی خود در فلوریدا بعد از خروج از کاخ سفید نگهداری میکرد. ماموران افبیآی هشتم آگوست با مجوز دادگاه، ویلای ترامپ را مورد بازرسی قرار دادند و ۱۰۰ سند با برچسب محرمانه در بین هزاران مورد دیگر از ویلای او کشف و ضبط شد.
ارسال به دوستان
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: دیپلماسی در قبال ایران نمرده است
آمریکا دوباره از مذاکره میگوید
گروه سیاست خارجی: در ادامه مواضع آمریکاییها درباره اینکه برجام هنوز نمرده است و مسیر دیپلماسی مسدود نشده است، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت دیپلماسی در قبال ایران نمرده است.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن در این باره گفت: ما معتقدیم که دیپلماسی همچنان موثرترین و بادوامترین روشی است که به وسیله آن میشود از دسترسی ایران به سلاح هستهای بهطور کامل جلوگیری کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا با تکرار ادعاهای مقامات این کشور در هفتهها و ماههای اخیر گفت: اما ایرانیها به صورت مکرر به یک توافق دیپلماتیک پشت کردهاند. از ماه سپتامبر تاکنون بازگشت به برجام در تمرکز آمریکا نبوده است. پرایس سپس اذعان کرد: ما با شرکای اسرائیلی مبنی بر اینکه نباید هیچ گزینهای را از روی میز حذف کنیم، موافقیم.
پرایس در پاسخ به پرسش خبرنگاری که خواستار تفسیر او از ویدئویی از اظهارات جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در جمع تعدادی از مخالفان جمهوری اسلامی ایران که میگوید برجام مرده اما او نمیتواند آن را اعلام کند، تاکید کرد: رئیسجمهور ابدا نگفت که دیپلماسی مرده است، بلکه به این امر اشاره میکند که ایرانیها فرصت بازگشت سریع به برجام را از بین بردهاند.
کارشناسان معتقدند شتاب برنامه هستهای ایران و همچنین نبود هیچ آلترناتیوی برای توافق هستهای یا به عبارتی نبود پلن B در دسترس برای دولت بایدن، آمریکا را در یک بنبست برای تحت فشار قرار دادن قرار داده است. کاخ سفید طی ماههای گذشته منتظر ماند تا از آشوبهای ایران یک اهرم فشار موثر بسازد.
سخنگوی وزارت خارجه ایالاتمتحده همچنین بار دیگر اذعان کرد خروج دونالد ترامپ (رئیسجمهور سابق) از توافق هستهای، بزرگترین اشتباه راهبردی سیاست خارجی واشنگتن طی سالهای اخیر محسوب میشود. پرایس با انتقاد از سیاستهای دولت ترامپ در قبال موضوع هستهای جمهوری اسلامی ایران و خروج از برجام تصریح کرد: «این دولت (جو بایدن)، تصمیم دولت قبلی درباره خروج از برجام را یکی از بزرگترین اشتباهات سیاست خارجی آمریکا در سالهای اخیر میداند».
وی در ادامه با تأکید بر تداوم سیاست فشار اقتصادی به ایران ادامه داد که دلیل آنکه ایالاتمتحده توانست با چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آلمان درباره برنامه هستهای ایران به توافق دیپلماتیک دست پیدا کند، این بود که با متحدان و شرکای خود در سراسر جهان برای اعمال فشار اقتصادی چشمگیر به ایران همکاری کرد.
سخنگوی وزارت خارجه ایالاتمتحده فشار اقتصادی علیه جمهوری اسلامی را عامل وادار کردن تهران به مذاکره با کشورهای مذکور دانست.
وی در این باره گفت: «آنچه در نهایت ایران را به میز مذاکره آورد، تغییر راهبردی ذهنیت این رژیم نبود، بلکه من فکر میکنم درک این موضوع بود که آنها تحت فشار اقتصادی شدید قرار گرفته بودند و برنامه هستهای آنها در آن زمان به جای آنکه برایشان یک دارایی راهبردی باشد، یک مسؤولیت راهبردی بود».
طبق این گزارش، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه ضمن انتقاد از سیاست یکجانبه «فشار حداکثری» دولت ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: «این اقدام به وضوح کارساز نبود. تاریخ به ما آموخته است فشار اقتصادی زمانی بیشترین کارآیی را دارد که در هماهنگی با دیگر شرکا و متحدان باشد، به همین دلیل است که ما برای همکاری با متحدان و شرکای اروپایی بویژه تروئیکای اروپا؛ آلمان، انگلیس و فرانسه ارزش قائل شدیم».
این ادعای پرایس در حالی عنوان میشود که دولت بایدن نهتنها هیچ تغییری در سیاست فشار حداکثری علیه ایران اعمال نکرده، بلکه تشدید این کارزار حتی باعث انتقاد کارشناسان و ناظران آمریکایی و غربی شده است. پرایس در ادامه بر تلاش ایالاتمتحده برای تشدید فشارها به جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد و گفت: «با این حال همچنین با دیگر متحدان و شرکای اروپایی دیگر در سراسر جهان همکاری خواهیم کرد تا شاهد باشیم تا زمان تغییر رویکرد ایران، این رژیم، محکومیتها و حتی به طور مهمتر فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک سایر نقاط جهان را حس خواهد کرد و با آن مواجه خواهد بود».
این در حالی است که یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم از باز بودن مسیرهای ارتباطی با ایران خبر داده بود. این مقام آمریکایی تایید کرد این وزارتخانه مسیرهای ارتباطی پشت پرده با ایران را درباره موضوعات مختلف حفظ کرده است. این دیپلمات آمریکایی به روزنامه «اسرائیل هیوم» گفت: «ما راههایی برای ارتباط با ایران درباره موضوعات نگرانکننده مانند موضوع آزادی شهروندان آمریکایی که بهطور غیرقانونی در ایران بازداشت شدهاند، داریم اما قصد نداریم جزئیات آن را بیان کنیم».
همچنین «تام نایدز» سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی در مصاحبهای با یک رسانه کانادایی گفته که دولت «جو بایدن» هنوز خواستار توافق با ایران است و مذاکرات برجام را از میز کنار نگذاشته است. نایدز در مصاحبهای با پایگاه «تیبیان» درباره مذاکرات رفع تحریمهای وین و برخی ادعاها درباره اینکه بایدن پایان مذاکرات برجام را اعلام کرده، گفت: «هیچچیز برای همیشه از روی میز کنار نرفته است».
علاوه بر این دیپلمات دولت بایدن، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز از احتمال وقوع توافق صحبت کرده است. نتانیاهو هفته گذشته طی سخنرانی در نخستین جلسه کاری کابینه جدید تلآویو گفت این رژیم هر کاری برای جلوگیری از احیای توافق هستهای با ایران انجام میدهد. نتانیاهو اظهار داشت: با وجود حوادث داخلی ایران، هنوز احتمال بازگشت به توافق هستهای وجود دارد و ما تمام تلاش خود را برای جلوگیری از آن انجام خواهیم داد. وی در این باره ادعا کرد: «ما هر کاری انجام خواهیم داد تا از بازگشت به توافق بد هستهای جلوگیری کنیم. برخلاف تصور عموم، توافق خطرناک هستهای لغو نشده است. من فکر میکنم این احتمال هنوز وجود دارد. ما این کار را خواهیم کرد».
مقامات دولت بایدن همچنین قصد دارند نخستین سفر خود به سرزمینهای اشغالی را پس از تشکیل کابینه جدید اسرائیل داشته باشند. قرار است پیش از پایان ماه ژانویه (ماه جاری میلادی) «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به طور جداگانه به فلسطین اشغالی سفر و با مقامهای رژیم صهیونیستی درباره برنامه هستهای ایران و ادامه مذاکرات گفتوگو کنند. شبکه آی ۲۴ خبر داد قرار است وزیر خارجه آمریکا در پایان ماه جاری میلادی از فلسطین اشغالی دیدن کند تا دولت جو بایدن، «درک بهتری از دستور کار» کابینه فعلی این رژیم پیدا کند.
گفتنی است پس از مواضع ضد و نقیض از سوی مقامات دولت بایدن مبنی بر مرگ برجام و از اولویت خارج شدن توافق هستهای از دستور کار سیاست خارجی کاخ سفید، وزیر خارجه این کشور گفت تنها راه برای رویارویی با ایران مسیر مذاکره و دیپلماسی است. آنتونی بلینکن اول دیماه گفت دیپلماسی مسیر مورد ترجیح در قبال ایران است. بلینکن همچنین گفت: «تلاشهای دیپلماتیک برای توافق با ایران و اطمینان از پایبندی این کشور به توافق هستهای را، ادامه خواهیم داد». اظهارات بلینکن در حالی مطرح شد که پیش از این مواضع، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در گفتوگو با شبکه الجزیره گفته بود مذاکره با ایران فعلا در دستور کار دولت جو بایدن نیست. وی گفت: «مذاکرات هستهای با ایران در دستور کار قرار ندارد و ما بر چگونگی تعامل نظام ایران با مردمش متمرکز شدهایم». «جان کربی» در گفتوگو با شبکه الجزیره به مسائل مختلفی از جمله مذاکرات رفع تحریمها پرداخت.
ارسال به دوستان
کمیسیون انتخابات پاکستان دیروز حکم بازداشت نخستوزیر پیشین و سران حزب تحریک انصاف را صادر کرد
عمران خان کشته نشد،حالا بازداشت میشود
کمیسیون انتخابات پاکستان دیروز حکم بازداشت «عمران خان» رئیس حزب تحریک انصاف و همچنین «فواد چودری» و «اسد عمر» از سران دیگر این حزب را به دلیل توهین به نهاد انتخاباتی صادر کرد.
کمیسیون انتخابات پاکستان در ماههای آگوست و سپتامبر سال گذشته به اتهام اظهارات توهینآمیز علیه این نهاد و سازمان نظارت بر انتخابات پاکستان، به عمران خان و اعضای ارشد حزب تحریک انصاف اخطار داده بود.
سران تحریک انصاف بارها کمیسیون انتخابات پاکستان را به حزبی بودن و وابسته بودن به حزب مسلملیگ (شاخه نواز) متهم کرده بودند. کمیسیون انتخابات پاکستان در جلسه قبلی خود هشدار داده بود غیبت سران تحریک انصاف برای حضور در جلسه بعدی در 17 ژانویه منجر به صدور حکم بازداشت خواهد شد.
در جریان جلسه دیروز، این کمیسیون درخواستهای سران تحریک انصاف را که به دنبال معافیت از حضور در کمیسیون بودند، رد و برای آنها حکم بازداشت صادر کرد اما حق استفاده از قرار وثیقه برای آنها را محفوظ دانست. عمر در واکنش به این تحولات، در توئیتی نوشت: کمیسیون انتخابات به جای انجام مسؤولیتهایش، دست به چنین اقداماتی زده است. وی گفت: آنها خودشان با برگزار نکردن انتخابات اسلامآباد در بیاحترامی به حکم دادگاه مجرم هستند.
چودری نیز در انتقاد به این تصمیم خاطرنشان کرد: این پرونده قرار بود 17 ژانویه رسیدگی شود اما امروز (دیروز 10 ژانویه) با نقض قوانین دراینباره تصمیمگیری شد. این حکم مغرضانه دیگری است که توسط اعضای کمیسیون انتخابات صادر شده است. کمیسیون انتخابات پاکستان اواخر مهر ماه نیز به اتهام فساد، صلاحیت عمران خان را برای عضویت در پارلمان این کشور رد کرده بود.
خان اواخر مهر توانست در انتخابات میاندورهای پارلمان پاکستان، اکثریت کرسیها را کسب کند. این پیروزی به منزله حمایت بیش از ۲۲۰ میلیون نفر از او است. فواد چودری در آن مقطع در توئیتی نوشت: من از دولت و این تشکیلات میخواهم به خواسته اکثریت مردم احترام گذاشته و به سرعت انتخاباتی دیگر برگزار کند. ما آماده گفتوگو درباره چارچوب انتخابات با دولت هستیم. این رأیگیری میاندورهای، پس از آن برگزار شد که تمام ۱۳۱ قانونگذار پارلمان پاکستان از حزب عمران خان در مجلس عوام این کشور آوریل در پی تغییر دولت استعفا کردند. کمیسیون انتخابات پاکستان نیز حزب نخستوزیر سابق این کشور را به دریافت منابع مالی غیرقانونی خارجی از آمریکا، استرالیا و امارات متهم کرد. حزب تحریک انصاف اما این اتهام را رد کرده است. همزمان آژانس عالی تحقیقات پاکستان نیز شکایتی را علیه عمران خان بابت دریافت این مبالغ غیرقانونی از یک گروه سرمایهگذاری خصوصی منحل شده مستقر در دوبی تنظیم کرد.
این همه داستان نبود و اواسط آبان کاروان نخستوزیر سابق پاکستان هدف حمله قرار گرفت که طی آن یک نفر کشته و شخص خان از هر ۲ پا زخمی شد. تیراندازی به کاروان عمران خان و تعدادی از حامیانش، در شمال شرق این کشور انجام شد. خان در حال سخنرانی برای هوادارانش در مراسمی در وزیرآباد بود که یک مرد مسلح به سمتش تیراندازی کرد و سپس عمران خان فوراً از محل حادثه بیرون برده شد. «رئوف حسن»، از معاونان برجسته خان تاکید کرد این یک تلاش برای قتل خان و ترورش بوده است. از سویی روزنامه داون پاکستان گزارش کرد یکی از اعضای حزب تحریک انصاف پاکستان در این حمله کشته شد. این ترور نافرجام از سوی «شهباز شریف» نخستوزیر و «عارف علوی» رئیسجمهوری پاکستان محکوم شد. شهباز شریف اعلام کرد به دولت ایالتی پنجاب برای انجام تحقیقات درباره این ترور نافرجام کمک میشود. همچنین سناتور «فیصل جاوید» که در حمله به کاروان عمران خان از ناحیه صورت مورد اصابت گلوله قرار گرفت، گفت یکی از فعالان حزب در جریان این حمله کشته و یک نفر دیگر هم بشدت مجروح شد. حزب متبوع عمران خان اما با انتشار بیانیهای نخستوزیر، وزیر کشور و یک مقام اطلاعاتی را به دست داشتن در این ترور متهم کرد و خواستار برکناری این ۳ مقام شد. در این بیانیه به نقل از خان آمده بود: «مطمئنم نخستوزیر شهباز شریف، ورنا صنعالله وزیر کشور و ژنرال فیصل پشت این ترور هستند». وی افزوده بود: «من از قبل اطلاعاتی دریافت کرده بودم که این اتفاق میافتد. این افراد باید از سمت خود برکنار شوند و اگر برکنار نشوند، اعتراضاتی شکل میگیرد». وزیر کشور پاکستان اما ضمن رد این اتهامات در بیانیهای گفت: عمران خان من، نخستوزیر و یک افسر ارشد را مقصر دانسته است، این در حالی است که این اتفاق در استانی رخ داد که حزب خان در آن قدرت دارد. خان مجددا طی یک افشاگری اعلام کرد نخستوزیر پاکستان و وزیر کشور طراح عملیات ترور او بودهاند. نخستوزیر سابق پاکستان با بیان اینکه یک روز پیش از سوءقصد از وجود نقشهای برای ترورش مطلع شده بود، افزود: 4 مسؤول پاکستانی نقشه ترور من را طراحی کرده و در راستای توجیه دینی آن برآمدند. وی تصریح کرد: نخستوزیر و وزیر کشور از جمله مسؤولانی بودند که عملیات ترور را طراحی کردند. به دنبال این اتفاقات، حامیان حزب تحریک انصاف در چندین شهر پاکستان تظاهرات برگزار کردند.
عمران خان چند ماه قبل از این اتفاق طی کودتای سیاسی در پارلمان از نخستوزیری کنار رفت. او چند روز قبل از برکناری، سفری به روسیه داشت که در اوج جنگ مسکو و کییف بود و واشنگتن نسبت به این سفر واکنش منفی زیادی داشت. خان در سفر به مسکو از تصمیم ولادیمیر پوتین در حمله به اوکراین حمایت کرد. وی اعلام کرده بود آمریکا بیشرمانه در امور داخلی پاکستان مداخله کرده و خواهان سازماندهی اعتراضات علیه این توطئهچینی شد. مقامات آمریکایی اتهامات نخستوزیر سابق پاکستان را رد کرده بودند. بوریس وولخونسکی، دانشیار انستیتوی کشورهای آسیا و آفریقا در دانشگاه دولتی مسکو معتقد است «روابط نزدیک پاکستان با چین در زمان عمران خان ادامه یافت و همین موضوع سبب شد آمریکا به خان بدبین شود و درصدد برکناری وی باشد». اسد عمر، دبیرکل حزب تحریک انصاف در بیانیه خود در اسلامآباد، پایتخت پاکستان تاکید کرد اراده ملت روشن است و به انتخابات زودهنگام اشاره کرد. عمران خان از زمانی که در آوریل گذشته برکنار شد، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|