|
سرقت اطلاعات شخصی ۳۷ میلیون مشترک تلفن همراه در آمریکا
منابع خبری گزارش دادهاند هکرها به دادههای حدود 37 میلیون مشترک شرکت «تیموبایل» که یکی از اپراتورهای تلفن همراه آمریکاست دست پیدا کردهاند. شرکت مذکور این خبر را پنجشنبه بعد از بسته شدن بازار سهام اعلام کرد.
ارسال به دوستان
پارلمان اروپا در قطعنامهای غیر الزامآور سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد؛ با این وجود به بند تعلیق برجام رأی نداد
حماقت و درماندگی
* رویترز: اتحادیه اروپایی دوشنبه قصد ندارد سپاه را در لیست تحریم قرار دهد/ * بورل: این قطعنامه فاقد ظرفیت اجرایی است و صرفا بازتابدهنده نگرانیهای اروپاست
گروه بینالملل: پارلمان اروپا پنجشنبه گذشته در اقدامی مداخلهجویانه، قطعنامهای ضدایرانی با عنوان «پاسخ به اعتراضات و اعدامها در ایران» را به تصویب رساند. متمم پیشنهادی مربوط به درج سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای اصطلاحا تروریستی اتحادیه اروپایی که چهارشنبه پس از رایگیری به این قطعنامه اضافه شده بود نیز در قالب این قطعنامه به تصویب رسید. قطعنامه مذکور علاوه بر این شامل بندهای دیگری است که خواستار تحریم رئیسجمهور و دادستان کل ایران است.
چهارشنبه هفته قبل پارلمان اروپا متممی را تصویب کرد که بر اساس آن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست موسوم به تروریسم و برخی نهادهای ایرانی هم در لیست سیاه تحریم قرار گرفتند؛ موضوعی که باید توسط شورای اتحادیه اروپایی تأیید شود تا توان اجرایی داشته باشد. درخواست برای اضافه شدن این متمم به متن یک قطعنامه کلیتر علیه ایران با ۵۹۸ رأی مثبت مورد توافق اعضای پارلمان اروپا قرار گرفت. قطعنامه کلیتر که «پاسخ اتحادیه اروپایی به تظاهراتها و اعدامها در ایران» نام گرفته است نیز پنجشنبه گذشته به رأی گذاشته و تصویب شد. این تقاضای پارلمان اروپا بدون اجماع تصویب شد و باید در شورای اروپا بررسی و درباره آن تصمیمگیری شود.
مفاد این قطعنامه ماهیت پیشنهادی دارد و شورای اروپا باید تصمیم نهایی را درباره اجرایی شدن آن بگیرد. مصوبات شورای اروپا عموماً با رأی حداقل 15 کشور که دستکم 65 درصد جمعیت اروپا را نمایندگی میکنند تصویب میشود اما در موارد حساس نظیر موضوعات سیاست خارجی، شورای اروپا عموماً بر اساس اجماع تمام اعضا تصمیمگیری میکند. چارلی ویمرز، یکی از اعضای پارلمان اروپا در توئیتی نوشت: پارلمان اروپا به درخواست برای وارد کردن نام سپاه پاسداران جمهوری اسلامی به لیست گروههای تروریستی توسط این اتحادیه و اعضایش رای داد. او گفت که نمایندگان پارلمان اروپا به اصلاحیهای برای گزارش سالانه اجرای سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپایی (CFSP) رای دادهاند که بر اساس آن، از اعضای این اتحادیه خواسته شده سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپایی قرار دهند. این در حالی است که تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب شده و تصمیم نهایی را شورای اروپا میگیرد. شورای اروپا هم درباره مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت تصمیمگیری میکند. در واقع قطعنامه پارلمان اروپا سندی غیرالزامآور است و نمیتواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند. بنا بر اعلام بیبیسی، این اصلاحیه توسط فراکسیون «محافظهکاران و اصلاحطلبان اروپا» که یک فراکسیون راست میانه محسوب میشود، پیشنهاد شده بود. در نسخه اصلی گزارش سالانه اجرای سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپایی که توسط دیوید مکآلیستر، رئیس کمیته روابط خارجی اتحادیه اروپایی تهیه شده، «سرکوب خشن معترضان در ایران توسط سپاه پاسداران» محکوم شده بود. در اصلاحیه پیشنهادی این بخش از گزارش، متن قبلی حفظ شده اما درخواست اضافه شدن نام سپاه پاسداران به فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپایی گنجانده شده است. البته هنوز این قطعنامه علیه ایران قابلیت اجرایی ندارد و باید در شورای اتحادیه اروپایی مورد تصویب قرار گیرد. البته به نظر میرسد فعلا اروپاییها قصد اقدام عجولانه درباره تعلیق برجام و تروریست خواندن سپاه را ندارند. در همین راستا چارلی ویمرز، نماینده سوئدی پارلمان اروپا پنجشنبه گذشته در توئیتی اعلام کرد: پارلمان اروپا به تعلیق مذاکرات برجامی رای منفی داد. هنوز مسیر زیادی باقی است تا اعضای پارلمان اروپا مرگ مذاکرات برجامی بیثمر را اعلام کنند. همچنین هانا نیومن، یک عضو پارلمان اروپا عصر دیروز با انتشار یک پیام توئیتری از تصویب قطعنامه ضدایرانی در جلسه روز پنجشنبه پارلمان اروپا خبر داد. از سوی دیگر خبرگزاری رویترز خبر داد تحریم علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در چهارمین بسته تحریمی این اتحادیه نخواهد بود. ۲ منبع مطلع به خبرگزاری رویترز اطلاع دادند اتحادیه اروپایی روز دوشنبه 37 تحریم را علیه اشخاص و نهادهای ایرانی اعمال خواهد کرد اما سپاه پاسداران بخشی از این تحریمها نخواهد بود. یک دیپلمات اتحادیه اروپایی افزود: در حال حاضر سپاه پاسداران - به عنوان یک سازمان - هدف تحریمها قرار نخواهد گرفت. وی در این باره گفت: اگر بخواهیم این کار را انجام دهیم، باید از لحاظ قانونی استوار باشد و در حال حاضر در این باره گفتوگوهایی انجام گرفته است اما تا روز دوشنبه به نتیجه نمیرسد.
همچنین وزارت خارجه آلمان روز جمعه ضمن اشاره به اینکه ایده قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست «سازمانهای تروریستی» اتحادیه اروپا منتفی نیست، موانع حقوقی در این مسیر را یادآوری کرد. «کریستوفر برگر» سخنگوی وزارت خارجه آلمان در یک نشست خبری در برلین گفت: «موضع ما این است که چنین اقدامی از لحاظ سیاسی با عقل جور در میآید و وزیر خارجهمان چندین بار این موضوع را مورد تأکید قرار داده است». وی اضافه کرد: «با وجود این ما همیشه این را خاطرنشان کردهایم که قرار گرفتن در فهرست تروریستی اتحادیه اروپایی نه فقط با موانع سیاسی، بلکه با موانع حقوقی روبهرو است».
یک مقام ارشد اتحادیه اروپایی نیز به خبرنگار والاستریتژورنال گفت قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای موسوم به «تروریستی» پیشنهاد خوبی نیست. «لاورنس نورمن» خبرنگار والاستریتژورنال به نقل از این مقام ارشد اتحادیه اروپا که اشارهای به نام او نشده نوشت: «فکر میکنم ایده خوبی نیست، چون باعث میشود شما نتوانید به مسائل دیگر بپردازید».
بعد از تصویب قطعنامه ضدایرانی در پارلمان اروپا، وزیر امور خارجه ایران و مسؤول هماهنگکننده سیاست خارجی اتحادیه اروپایی با یکدیگر گفتوگو کردند. در این گفتوگوی تلفنی حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن انتقاد شدید نسبت به رویکرد احساسی پارلمان اروپا، آن را رفتاری نسنجیده و نادرست دانست. امیرعبداللهیان افزود: متاسفانه ما امروز شاهد صدور پیشنویس یک قطعنامه احساسی، تند و غیرحرفهای از سوی پارلمان اروپا بودیم که در تعارض با عقلانیت سیاسی و مدنیت است. وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: ما بارها گفتهایم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تأمین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه، بویژه در مبارزه با تروریسم داشته و دارد. امیرعبداللهیان افزود: اقدام پارلمان اروپا در اتهام تروریستی خواندن این نهاد امنیتآفرین، به نوعی شلیک به پای خود اروپاست. وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به واکنش قانونی و قوی مجلس شورای اسلامی ایران، به پارلمان اروپا هشدار داد که به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کند. رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه خاطرنشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشت و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیردوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد. در هر صورت پاسخ و واکنش، متقابل خواهد بود. نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپایی نیز در این گفتوگوی تلفنی ضمن ابراز خرسندی از دیپلماسی در حال انجام در موضوع توافق هستهای، گفت: من به تلاشهای خود برای نیل به توافق ادامه میدهم. جوزپ بورل افزود: من از شنیدن اخبار همکاری آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران و خوشبینیها در این مسیر خرسند هستم. بورل با اشاره به وضعیت اوکراین گفت: در پی گفتوگوهای اخیرمان در اردن، به اوکراین گفتم که برگزاری نشست مشترک فنی ۲ کشور مهم است. بورل افزود: من هم موافقم که در پیشنویس پارلمان اروپا احساسات و نگرانی غالب است. وی در ادامه افزود: «اگرچه پارلمان اروپا یک نهاد کاملا مستقل است اما این قطعنامه فاقد ظرفیت اجرایی است و صرفا بازتابدهنده نگرانیهای اروپاست». آمریکا هم به این قطعنامه ضدایرانی پارلمان اروپا واکنش نشان داده است. ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این زمینه گفت: «ما از قطعنامه پارلمان اروپا درباره سپاه مطلع هستیم و موضع ایالاتمتحده درباره سپاه مشخص بوده است». رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم در پاسخ به سوالی درباره این قطعنامه موضعی ملایم اتخاذ کرد. وی گفت: «بهطور قطع، وقتی شما این موضوع را با موضوعات دیگر همچون حقوق بشر در ایران مقایسه میکنید که البته در حوزه وظایف من نیست، نگرانیهایی داریم؛ چرا که ممکن است علیه راهحلهای سیاسی ما عمل کند. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی افزود: «انتظار من این است که شاهد تعاملات بیشتر ایران با آژانس باشم. این روابط در ماههای اخیر دشواریهایی داشته و ما پاسخهای مورد نظر خود را از ایران دریافت نکردهایم». با توجه به موضعگیری بورل و گروسی و از طرف دیگر خبر رویترز که اعلام کرد این قطعنامه در شورای اتحادیه اروپایی این هفته بررسی نخواهد داشت، در مجموع میتوان حدس زد که این قطعنامه بیشتر برای نمایش و شوآف حقوقبشری یا امتیازگیری از ایران در ادامه مذاکرات احیای برجام خواهد بود.
ارسال به دوستان
رئیس حزب شاس بعد از رد صلاحیت توسط دادگاه برای تصدی وزارت امور داخلی هشدار داد از ائتلاف سیاسی با نتانیاهو خارج خواهد شد
کابینه فاشیستها به سوی انحلال
گروه بینالملل: منابع عبری گزارش دادند رئیس حزب «شاس» که قبلا به دلیل محکومیت جنایی سمت وزارت را از دست داده، به «بنیامین نتانیاهو» فشار میآورد تا او را به عنوان نخستوزیر جایگزین انتخاب کند و این امر باعث شده کابینه نتانیاهو یک قدم تا انحلال فاصله داشته باشد. «آریه درعی» رئیس حزب «شاس» که از متحدان «بنیامین نتانیاهو»در تشکیل کابینه فعلی رژیم صهیونیستی است، به یکی از چالشهای جدید نخستوزیر تلآویو تبدیل شده و به او فشار میآورد تا به عنوان نخستوزیر جایگزین منصوب شود. طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم» به نقل از «تایمز اسرائیل»، کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی اعلام کرده است درعی و نتانیاهو مذاکراتی را انجام دادهاند و در حال بررسی گام بعدی خود برای اعطای منصبی مهم به رئیس حزب شاس هستند. درعی در ابتدای تلاشهای نتانیاهو برای تشکیل کابینه، به عنوان وزیر بهداشت منصوب شده بود اما دادگاه به دلیل محکومیت جنایی درعی، این جایگاه را از او سلب کرد. حالا او بعد از ممنوعیت اشتغال در منصب وزارت، به نتانیاهو فشار میآورد تا به عنوان نخستوزیر جایگزین کابینه تلآویو منصوب شود. در این گزارش رسانههای عبری آمده است که نتانیاهو و درعی میخواهند برنامهای را قبل از استعفا یا برکناری رهبر حزب شاس طراحی کنند که این مجرم جنایی به نحوی قدرت بگیرد. این در حالی است که «گالی بهراو مایارا» دادستان کل سرزمینهای اشغالی خاطرنشان کرده بود اختلافات بین ۲ طرف بر سر بهترین راه هنوز وجود دارد. بر اساس گزارش رسانههای عبری، درعی خواستار منصوب شدن به عنوان نخستوزیر جایگزین شده و بر ادامه حضورش در کابینه امنیتی اصرار داشته است؛ در حالی که نتانیاهو راههای دیگری را از جمله ریاست کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) پیشنهاد کرده اما توسط درعی رد شده است. این در حالی است که پخش عمومی شبکه «کان» در گزارشی اعلام کرد نتانیاهو قصد دارد درعی را در آخر هفته برکنار کند و حالا باید جایگزینی برای او اعلام کند. درعی، رهبر شاس در انتخابات پارلمانی اسرائیل 11 کرسی کسب کرد و با این تعداد، رئیس ائتلاف دست راست افراطی توانست با 63 کرسی نخستوزیر شود. اما قوهقضائیه رژیم صهیونیستی حکم وزارت بهداشت و امور داخلی درعی را لغو کرد. حزب تندرو شاس که یکی از احزاب اصلی در کابینه ائتلافی نتانیاهو به حساب میآید، تهدید کرد در صورت مخالفت با انتصاب «آریه درعی» گزینه این حزب به عنوان وزیر امور داخلی، کابینه را منحل خواهد کرد. بر اساس این گزارش، وزیر رفاه کابینه جدید رژیم صهیونیستی از حزب شاس تاکید کرد که اگر دادگاه عالی رژیم صهیونیستی انتصاب درعی به عنوان وزیر امور داخلی را لغو کند، کابینه جدید قادر به ادامه فعالیت نخواهد بود. همچنین یکی دیگر از اعضای حزب شاس نیز گفته است بدون درعی کابینه جدید معنا نخواهد داشت و اگر او به عنوان وزیر امور داخلی انتخاب نشود، حتی نمیتوان تصور هم کرد که حزب شاس در کابینه نتانیاهو بماند. به همین علت نتانیاهو به منظور منصرف کردن سران حزب شاس از تصمیمشان به منظور خروج این حزب از کابینه ائتلافی و انحلال کنست به منزل آریه درعی روانه شد. به نظر میرسد اختلاف در کابینه نتانیاهو خیلی سریع بروز و ظهور کرده است. از سوی دیگر 100 هزار نفر از مخالفان دولت افراطی فعلی در شهرهای تلآویو و حیفا به خیابانها آمدند و علیه نتانیاهو و بن گویر تظاهرات کردند. مشکل کابینه فعلی اسرائیل یکی دو تا نیست. علاوه بر درعی، بن گویر هم مشکل این رژیم شده است. او بعد از انتصاب به عنوان وزیر امنیت داخلی این رژیم به مسجدالاقصی تعرض کرد که با مشکلات زیادی برای رژیم صهیونیستی همراه شد. بسیاری از کشورهای عربی و جهان از این موضوع بشدت انتقاد کردند. به نظر میرسد ائتلاف دست راست افراطی زیاد دوام نخواهد آورد یا اینکه به دورانی بسیار پرتنش ورود کرده است.
بر اساس تازهترین نتایج نظرسنجی، تنها 49 درصد صهیونیستها دیدگاه خوشبینانه درباره آینده این رژیم دارند، این در حالی است که نتایج همین نظرسنجی در سال 2012، حاکی از آن بود که 76 درصد ساکنان سرزمینهای اشغالی به آینده رژیم صهیونیستی خوشبین هستند.
این نظرسنجی که توسط «موسسه دموکراسی اسرائیل» انجام شده، نشان میدهد بیش از نیمی از اسرائیلیها (51 درصد) نسبت به آینده رژیم صهیونیستی بیمناک هستند که حاکی از کاهش شدید امیدواری نسبت به آینده رژیم صهیونیستی در میان ساکنان سرزمینهای اشغالی طی یک دهه گذشته است.
نتایج این تحقیق روز یکشنبه منتشر شد و دادههای آماری آن، اطلاعات جمعآوری شده از شهروندان صهیونیست را بین سالهای 2003 تا 2022 تحلیل کرد.
علاوه بر آن، نتایج این تحقیق حاکی از افت در اعتماد اسرائیلیها به 8 موسسه رژیم صهیونیستی است. ارتش، پلیس، ریاست، کابینه، کنست، احزاب سیاسی و دادگاه عالی رژیم صهیونیستی، 8 نهادی هستند که اعتماد ساکنان سرزمینهای اشغالی به آنها کاهش یافته است.
یکی از مهمترین دلایلی که باعث کاهش اعتماد صهیونیستها به نهادهای این رژیم شده، طرح اخیر وزیر دادگستری اسرائیل برای ایجاد اصلاحات در سیستم قضایی است.
این در حالی است که «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی یکشنبه ۱۵ژوئیه 2022 با اظهار نگرانی از تظاهرات صد هزار نفری ساکنان سرزمینهای اشغالی، نسبت به تبعات آن هشدار داده بود.
طبق گزارش پایگاه خبری «آی۲۴»، هرتزوگ به اقدامات و مواضع کابینه درباره اصلاحات سیستم قضایی رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده و تاکید کرده بود: «اختلاف بر سر اصلاحات دستگاه قضا، شهروندان را تکه تکه خواهد کرد».
رئیس رژیم صهیونیستی درباره تحولات در خیابانهای سرزمینهای اشغالی گفته بود: «ما در چنگال یک اختلافنظر بزرگ هستیم؛ این درگیری من را عمیقاً نگران میکند، همانطور که بسیاری را در سراسر اسرائیل نگران کرده است».
ارسال به دوستان
تفتیش جنسی کودکان در اسکاتلند
شورای شهر آبردین در اسکاتلند اقدام به برگزاری یک نظرسنجی درباره هویت جنسیتی از دانشآموزان 59 مدرسه کرده که توسط بسیاری از والدین شرمآور خوانده شده است.
این شورا توسط ائتلافی از حزب ملی اسکاتلند و لیبرال - دموکراتها اداره میشود.
به گزارش اسکاتلند دیلیمیل، در این نظرسنجی که ظاهراً بخشی از یک مطالعه جنسی و سلامتی است، از دانشآموزان حتی 8 ساله خواسته شده تا مشخص کنند مذکر، مونث، دوقطبی، فراجنسی یا موارد دیگر هستند.
منتقدان این نظرسنجی آن را یک نوع تفتیش جنسیتی و تلاشی آشکار برای تلقین دگرباشی جنسی به کودکان خردسالی برمیشمارند که حتی نمیدانند چه غذایی برای آنها مفید است.
داگلاس لومسدن، یکی از اعضای حزب محافظهکار پارلمان اسکاتلند و از رهبران سابق شورای شهر آبردین، به دیلی میل گفته است: این شرمآور است که شورا کودکان ۷ ساله را مجبور میکند به سؤالات مربوط به جنسیت خود پاسخ دهند.
او این اقدام را جزو همان برنامهای دانسته است که توسط مگی چاپمن، عضو حزب سبز پارلمان اسکاتلند دنبال میشود و چند روز قبل پیشنهاد داده بود به کودکان زیر ۸ سال اجازه داده شود بتوانند جنسیت خود را تغییر دهند.
ارسال به دوستان
رئیس دوما: مرکل و اولاند محاکمه نظامی شوند
رئیس دومای دولتی روسیه خواستار برپایی محاکمه نظامی بینالمللی مشابه دادگاه نورنبرگ برای سران نازی - پس از جنگ دوم جهانی - برای آنگلا مرکل صدراعظم سابق آلمان و فرانسوا اولاند رئیسجمهور پیشین فرانسه شد. ویاچسلاو ولودین این ۲ نفر را بر اساس حقوق بینالملل، مرتکب «جنایت علیه صلح» خوانده و گفته است: «اعترافات نماینده رژیم کییف و رهبران سابق آلمان و فرانسه باید به عنوان مدرک برای دادگاه نظامی بینالمللی مورد استفاده قرار گیرد. این رهبران برای شروع یک جنگ جهانی با عواقب غیر قابل پیشبینی نقشه کشیدند و مستحق مجازات برای جنایات خود هستند». مرکل در مصاحبهای با روزنامه دیزایت اعلام کرد توافقنامه مینسک را نه برای برقراری صلح در اوکراین، بلکه برای دادن زمان به ارتش اوکراین به منظور آمادگی در جنگ آینده با روسیه امضا کرده است و اولاند هم در مصاحبهای با روزنامه ایندیپندنت کییف همین حرفها را تایید کرد. توافقنامه مینسک (پایتخت بلاروس) به دنبال آغاز نسلکشی روستباران توسط دولت غربگرای اوکراین با حضور رهبران روسیه، فرانسه و آلمان به عنوان میانجی صلح در این کشور شرق اروپا منعقد شد اما ۲ میانجی اروپای غربی و دیگر همراهانشان در ناتو هیچگاه از آن حمایت نکردند. این کارشکنی نهتنها باعث طولانی شدن جنگ داخلی اوکراین به مدت 8 سال و کشته شدن حداقل 20 هزار شهروند شد، بلکه به جنگ امروز میان این کشور و روسیه انجامید. ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
دور دنیا
پوتین: جنگ اوکراین تکرار جنگ دوم جهانی است
رئیسجمهور روسیه اعلام کرد این کشور در عملیات ویژه نظامی خود در اوکراین، به واقع در حال نبرد با چند کشور و نه یک کشور است. ولادیمیر پوتین دیروز در جمع کهنهسربازان این کشور اعلام کرد در نبرد بزرگ میهنی، ملیتهای چند کشور در برابر روسیه در حال نبرد هستند. وی در این نشست که به مناسبت هشتادمین سالگرد لغو محاصره لنینگراد برگزار شد، تاکید کرد جنگ اوکراین شاهد حضور بسیاری از ملیتها علیه روسیه است. پوتین با اشاره به دوران گذشته یادآور شد همیشه به همین منوال بوده است. کافی است کتاب جنگ و صلح تولستوی را بخوانید تا ببینید چگونه ملیتهای مختلف اروپا در جنگ سال ۱۸۱۲ علیه روسیه گرد هم آمدند. به گفته رئیسجمهور روسیه، جنگ کنونی با اوکراین در واقع تکرار نسخه جنگ دوم جهانی در فاصله سالهای ۱۹۴۱ تا ۱۹۴۵ است، آنجا که هیتلر تمام اروپا را به کنترل خود درآورد. پوتین همچنین یادآور شد در زمان محاصره لنینگراد جنایات زیادی از سوی نمایندگانی از تمام کشورهای اروپایی رخ داد. البته این جنایات تنها در جبهه لنینگراد اتفاق نیفتاد، بلکه در تمام جبههها رخ داد. پوتین ۲۴ فوریه ۲۰۲۲(۵ اسفند ۱۴۰۰) بنا به درخواست جمهوریهای دونباس برای رهانیدن آنها از ظلم رژیم کییف، فرمان آغاز عملیات نظامی در اوکراین را صادر کرد. از آن زمان تاکنون، غرب و آمریکا ضمن اعمال تحریمهای گسترده علیه مسکو، از ارسال کمکهای نظامی و غیرنظامی به اوکراین دریغ نکردهاند. با این حال، مسکو همواره تاکید کرده این کار صرفاً به طولانی شدن جنگ دامن زده و در نتیجه نهایی آن تاثیری نخواهد گذاشت.
***
حضور ۷۵ هزار فلسطینی در مسجدالاقصی
روز جمعه ۷۵ هزار نمازگزار فلسطینی در شهر قدس اشغالی نماز جمعه را در مسجدالاقصی اقامه کردند. بر اساس گزارش منابع محلی، دهها هزار فلسطینی با وجود تدابیر سختگیرانه صهیونیستها، در مقابل دروازههای مسجدالاقصی و ورودیهای بخش قدیمی قدس اشغالی برای اقامه نماز جمعه تجمع کردند. اداره اوقاف اسلامی شهر قدس اشغالی اعلام کرد: حدود ۷۵ هزار نمازگزار فلسطینی از استانهای مختلف کرانه باختری، بیتالمقدس و مناطق اشغالی سال ۱۹۴۸ نماز جمعه را در مجاورت مسجدالاقصی اقامه کردند. به گفته منابع فلسطینی، نظامیان اشغالگر با استقرار در بسیاری از خیابانهای شهر قدس اشغالی و بخش قدیم آن، در مجاورت دروازههای مسجدالاقصی مستقر شدند و نمازگزاران را متوقف و مدارک شناسایی آنها را بررسی و از ورود بسیاری از آنها به داخل مسجد جلوگیری کردند. این خبر در حالی است که منابع رسانهای دیروز از درگیری فلسطینیها با نظامیان اشغالگر در حوالی منطقه «جبل صبیح» در شهر «بیتا» در جنوب نابلس خبر دادند. در این درگیریها دست کم ۲۶ فلسطینی زخمی شدند. منابع افزودند در نتیجه شلیک گاز اشکآور نظامیان اشغالگر به سوی شرکتکنندگان در مراسم کاشت درختان زیتون در جنوب الخلیل، دهها غیرنظامی دچار حالت خفگی شدند.
***
عربستان: با سوریه تعامل داریم
وزیر خارجه عربستان سعودی اعلام کرد کشورهای منطقه باید با یکدیگر جهت دستیابی به راهکار سیاسی برای جنگ سوریه که از ۱۲ سال قبل در این کشور ادامه دارد، تلاش کنند. به گزارش ایسنا، فیصل بنفرحان، وزیر خارجه عربستان در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ در داووس گفت: ما با شرکایمان جهت دستیابی به روشی به منظور تعامل با دولت در دمشق به نحوی که تحرکات ملموس را به سمت یک راهکار سیاسی پیش ببرد، کار میکنیم. بنفرحان عنوان داشت: این امر تلاشهایی را میطلبد. وزیر خارجه عربستان همچنین گفت: باید کشور فلسطین قبل از برقراری روابط دیپلماتیک میان ریاض و تلآویو تشکیل شود. وی افزود: ما همواره گفتهایم بر این باوریم عادیسازی با اسرائیل مسألهای است که تا حد زیادی به نفع منطقه است.
***
کنایه سنگین اکونومیست به اردوغان
مجله اکونومیست که از پرتیراژترین رسانههای انگلیس به شمار میرود، در شماره اخیر خود در انتقاد از حکمرانی «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه و پیروزیهای مکررش در انتخاباتهای این کشور، تصویری از او در لباس تاریخی حاکمان عثمانی را با عنوان «دموکرات یا سلطان؟» منتشر کرد. این در حالی است که پیشتر، اردوغان تعامل با مجله اکونومیست را به خاطر انتقاد روزنامهنگاران آن از سیاستهایش در ترکیه لغو کرده بود. پایگاه خبری العین در این باره گزارش داده بود: دولت اردوغان نام ۱۶۷ روزنامهنگار را در لیست انتظار و بررسی خود قرار داد؛ امری که باعث میشود ترکیه به یکی از بزرگترین زندانهای روزنامهنگاران در جهان طی سالهای اخیر تبدیل شود. رئیس مرکز ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه از جلد مجله اکونومیست درباره رئیسجمهور این کشور شدیداً انتقاد کرده و آن را «تبلیغات گستاخانه» خواند. این مجله پیشتر هم تصویر خود از ترکیه را بر اساس جهل فکری کسلکننده و تکراریاش، آن هم به طور عمدی با گفتن این جمله که «دوباره شروع کردهاند»، به نمایش گذاشته بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|