|
آغاز به کار رسمی سفیر جدید ایران در کابل
حسن کاظمیقمی به طور رسمی مأموریت خود را به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل آغاز کرد. نماینده ویژه رئیسجمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان با حفظ سمت به طور رسمی فعالیت خود را به عنوان سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در کابل آغاز کرد. سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل در اطلاعیهای نوشت: کاظمیقمی امروز (دیروز شنبه یکم بهمنماه) وارد کابل شده و رسما ماموریت خویش را به عنوان سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در کابل آغاز کرده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
بورل: روسیه تا آخرین نفس میجنگد
مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی گفت غرب باید به ارسال سلاح به کییف ادامه دهد و به کسانی که فکر میکنند روسیه شکست خورده یا ضعیف عمل میکند، هشدار داد مسکو سابقه پیروزی در جنگهای طولانی را دارد. به گزارش راشا تودی، «جوزپ بورل» در سخنرانی روز جمعه خود در مادرید گفت «روسیه کشور بزرگی است، ملت بزرگی که عادت دارد تا آخر بجنگد و سپس بهبود یابد» و در ادامه به حمله ۱۸۱۲ توسط ناپلئون بناپارت، امپراتوری فرانسه و حمله ۱۹۴۱ توسط آدولف هیتلر آلمان به عنوان نمونههای تاریخی این اشاره کرد.
بورل افزود: «بیهوده است فکر کنیم روسیه در جنگ شکست خورده یا ارتش این کشور ناتوان است». او مدعی شد فعلا مسکو «در جنگ شکست خورده اما هنوز قدرت زیادی دارد و میتواند به این جنگ ادامه دهد». به همین دلیل، او گفت: «اکنون زمان آن فرا رسیده است که به تجهیز اوکراین به ابزارهای مادی و نظامی لازم برای جنگی که باید انجام شود، ادامه دهیم». او این را نهتنها یک «جنگ تدافعی» توصیف کرد، بلکه گفت این کار به اوکراین اجازه میدهد «ابتکار عمل را در دست بگیرد و جبههها را فتح کند و از آغاز یک حمله جدید، بسیار قدرتمند و خونین روسیه در چند ماه جلوگیری کند». بر اساس برآوردهای روسیه، ایالاتمتحده و متحدانش در سال ۲۰۲۲ تقریباً ۱۰۰ میلیارد دلار تسلیحات، مهمات و تدارکات برای ارتش اوکراین ارسال کردند. بهرغم این تلاش بیسابقه، بورل روز جمعه همچنان اصرار داشت غرب طرف مناقشه نیست و اتحادیه اروپایی هر کاری که میتوانست برای جلوگیری از آن انجام داد. رهبران سابق آلمان و فرانسه اما علناً اعتراف کردند که توافقات مینسک با میانجیگری اروپا ترفندی برای خرید زمان به نفع اوکراین بهمنظور آماده شدن برای جنگ بوده است. بورل در سالن تئاتر اصلی مادرید سخنرانی کرد، جایی که جایزه انجمن اقتصاد جدید ۲۰۲۲ به او اهدا شد. یکی از مجریان، خاویر سولانا، سلف بورل در پست اتحادیه اروپا و دبیرکل ناتو در سال ۱۹۹۹ بود، زمانی که این بلوک تحت رهبری ایالاتمتحده جنگی را علیه یوگسلاوی سابق آغاز کرد.
***
کشته شدن نظامی سابق آمریکا در اوکراین
نیروی دریای آمریکا تایید کرد یکی از اعضای نیروهای ویژهاش در شرق اوکراین کشته شده است. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری راشا تودی، یکی از مقامات نیروی دریایی آمریکا که خواست نامش فاش نشود، به خبرنگاران گفت: دنیل سوئیفت، اپراتور جنگ ویژه نیروی دریایی آمریکا ۱۸ ژانویه سال جاری میلادی بر اثر جراحتهایی که در درگیری با نیروهای روس متحمل شده بود، جان باخت. وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای بدون اشاره به نام سوئیفت اعلام کرد: ما میتوانیم مرگ اخیر یک شهروند آمریکایی را که در اوکراین مبارزه میکرد، تایید کنیم. ما با خانوادهاش در تماس هستیم و تمامی کمکهای کنسولی ممکن را ارائه میدهیم. به دلیل احترام به حریم خصوصی این خانواده در این دوران سخت، از ارائه اطلاعات بیشتر معذوریم. بر اساس گزارش مجله تایمز، سابقه خدمت سوئیفت نشان میدهد این تفنگدار دریایی ساکن اورگان در سال ۲۰۰۵ میلادی داوطلب خدمت سربازی شد و به خاطر شرکت در جنگهای عراق و افغانستان مدالهایی دریافت کرده بود. نام وی در مارس ۲۰۱۹ میلادی به عنوان غایب بدون مرخصی ثبت شد. دستکم 8 تبعه آمریکایی طی سال گذشته در جنگ اوکراین کشته شدند. آمریکا، انگلیس و دیگر نیروهای ویژه ناتو از پیش از تشدید درگیریهای در فوریه سال ۲۰۲۲ میلادی در اوکراین فعالیت داشتند. رسانههای فرانسوی آوریل ۲۰۲۲ میلادی درباره حضور اپراتورهای ویژه انگلیس و آمریکایی شهادت دادند. این موضوع دسامبر سال گذشته نیز توسط ژنرال رابرت ماگووان، کماندوی سابق تفنگداران دریایی سلطنتی تایید شد. این در حالی است که واشنگتن همچنان تاکید دارد آمریکا یکی از طرفین جنگ اوکراین نیست، گرچه میلیاردها دلار کمک مالی و تجهیزات نظامی برای اوکراین فراهم کرده و علنا متعهد به حمایت از کییف تا زمان پیروزی بر روسیه شده است.
***
پوتین برنامهای برای دیدار با گروسی ندارد
سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرد رئیسجمهوری روسیه برنامهای فوری برای دیدار با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی ندارد. به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، دیمیتری پسکوف در پاسخ به سوالی درباره زمان دیدار ولادیمیر پوتین و رافائل گروسی اظهار داشت: در حال حاضر رئیسجمهور هیچ برنامهای برای تماسهای خود در این زمینه ندارد. هم دیپلماتها و هم شرکت ملی هستهای روسیه (روساتم) و دیگر آژانسهای مرتبط به تعامل و ارتباط خود با گروسی ادامه میدهند. صبح دیروز رافائل گروسی گفته بود در روزها و هفتههای آینده به رایزنیهای فشرده خود با روسیه و اوکراین درباره حفاظت فیزیکی و هستهای از نیروگاه هستهای «زاپوروژی» اوکراین ادامه خواهد داد. آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم روز جمعه (30 دیماه) اعلام کرد وضعیت نیروگاههای هستهای «خملنیتسکی» و دیگر نیروگاههای هستهای اوکراین را که کارشناسان آژانس پیشتر در آنجا مستقر شدهاند، رصد خواهد کرد.
سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه ماه دسامبر گفته بود که کییف به دنبال ایجاد خطر یک فاجعه اتمی با ادامه گلولهباران عمدی نیروگاه «زاپوروژی» است. آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم بارها بر ضرورت ایجاد منطقه امن در نزدیکی تاسیسات هستهای اوکراین تاکید کرده است. نیروگاه هستهای زاپوروژی که در ساحل سمت چپ رودخانه دنیپر قرار دارد، بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا از نظر تعداد واحد و خروجی است. این منطقه در حال حاضر تحت کنترل نیروهای روسیه قرار دارد. روسیه و اوکراین یکدیگر را مسؤول گلولهباران این نیروگاه میدانند.
ارسال به دوستان
شورای وزیران اتحادیه اروپایی با مصوبه پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران چه میکند؟
سرگیجه اروپا
برخی گزارشها از اختلاف نظر در اتحادیه اروپایی درباره مصوبه پارلمان حکایت دارد
گروه سیاست خارجی: واکنشها به اقدام پارلمان اروپا در تصویب قطعنامه ضدایرانی قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی این اتحادیه همچنان در کانون اخبار سیاست خارجی جهان قرار دارد.
قطعنامه غیرالزامآور پارلمان اروپا اما همچنان راه دشواری برای تحقق عملی دارد و آن طور که از خروجی رسانههای غربی و مواضع دولتمردان اروپایی پیداست، اجماعی درباره تصویب قطعنامه مشابهی در اتحادیه اروپایی وجود ندارد. به نظر میرسد اروپا در این مقطع نمیخواهد ریسک افزایش تنش با ایران را بالا برده و دست به انتحار بزند، ضمن اینکه موضوع برجام و نیاز غرب به احیای توافق و مهار پیشرفت هستهای ایران نیز به این قطعنامه پیوند خورده است، چه اینکه بند تعلیق برجام که به مذاکرات خاتمه میداد در مصوبه اخیر پارلمان اروپا رای نیاورد.
در چنین شرایطی وزارت خارجه آلمان جمعه شب اعلام کرد برای تصویب قطعنامه تروریستی خواندن سپاه موانع قانونی وجود دارد و یک دیپلمات اروپایی هم به وال استریت ژورنال گفت قرار دادن سپاه در فهرست سازمانهای به اصطلاح تروریستی ایده خوبی نیست.
پایگاه رسمی دولت آلمان، دویچهوله، ضمن بررسی چالشهای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریسم نوشت: این اقدام با دشواریهای بسیاری مواجه است. در تحلیل دویچهوله آمده است: تصمیم پارلمان اروپا در قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی این اتحادیه با دشواریهای زیادی همراه است. سپاه نهتنها مهمترین تشکیلات نظامی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از دولتهای عضو سازمان ملل است، بلکه حضور برجستهای در خاورمیانه نیز دارد. تروریستی اعلام کردن آن تبعات مهم نظامی، راهبردی، سیاسی و اقتصادی برای هر دو طرف دارد.
این رسانه آلمانی نوشت: تهدید به اقدام تلافیجویانه از سوی مقامات سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی، نخستین چالش اروپا است. اگر اتحادیه اروپایی سپاه را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد، آنگاه جمهوری اسلامی همه ارتشهای اروپایی را تروریست قلمداد کرده و دولتهای اروپایی را نیز حامی تروریسم به شمار خواهد آورد. بهصورت تلویحی نیز تهدید شده که برخورد متفاوتی در منطقه با اروپاییها خواهد شد.
دویچه وله میافزاید: اگر کشورهای اروپایی از انسجام بالایی برخوردار نباشند، بهصورت جداگانه، بهخصوص کشورهای کوچکتر اروپایی، در مقایسه با آمریکا آسیبپذیرتر هستند که این مسأله میتواند وضعیت را در مقایسه با آمریکا متفاوت کند. از سوی دیگر، اروپا روابط گستردهتر تجاری- فرهنگی با ایران دارد. این عامل در کنار افزایش ریسکهای امنیتی، چالشهای تصمیم یادشده را نمایان میسازد. در واقع تروریست اعلام کردن سپاه از سوی اروپاییها نیاز به بررسی همهجانبه دارد تا به قول جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی، از حالتی که «احساس نگرانی بر آن غالب باشد» خارج شود. رای نیاوردن پیشنهاد «تعلیق مذاکرات برجام» و رأی شکننده به تروریستی اعلام کردن سپاه، نشانههایی هستند که اتحادیه اروپایی در کوتاهمدت تصمیمی در اینباره نخواهد گرفت و به تشدید تحریمها و تعویق مذاکرات برجام ادامه میدهد. گفتنی است ۳۱۳ نفر از ۵۴۵ نماینده حاضر در پارلمان اروپا به اطلاق برچسب «تروریست» به سپاه رای مثبت دادند.
پایگاه رسمی دولت آلمان در نهایت نوشت: از آنجا که پایه اولیه این تصمیمگیری، رای مثبت ۵۹۸ نماینده پارلمان بود، رای مثبت نهایی ۵۲ درصد کسانی که حاضر به طرح این موضوع برای بررسی در فهرست موضوعات قطعنامه شده بودند، نشاندهنده شکننده بودن این تصمیم میان سیاستمداران اروپایی است. میتوان انتظار داشت نرخ کاهش یادشده وقتی به وزارتخانهها و دولتهای اروپایی برسد، بیشتر هم شود. اگر اروپا بخواهد با نیروهای وابسته به سپاه همچون گروهی تروریستی برخورد عملی داشته باشد، آنگاه نهتنها ریسک برخورد نظامی افزایش مییابد، بلکه مواجهههای امنیتی نیز به شکل خطرناکی در داخل و خارج از اروپا افزایش پیدا میکند. سپاه در مقایسه با داعش و القاعده توانایی عملیات تخریبی بیشتری دارد، همچنین تلاشهای اروپا برای بهبود شرایط در عراق، سوریه، لبنان و یمن و کاهش موج مهاجرت به اروپا از خاورمیانه با تنگنای جدید و شدیدی مواجه میشود. این تنگنای جدید با توجه به حضور طالبان در افغانستان و رویکرد تهاجمی و توسعهطلبانه روسیه، هزینه بیشتری برای اروپا دارد. در این شرایط امکان افزایش همکاری نظامی جمهوری اسلامی با روسیه علیه ناتو و مناسبات راهبردی و ژئوپلیتیک اروپا نیز وجود دارد که به نوبه خود برای اروپا دردسرآفرین است. سپاه به دلیل رویهای که در پیش گرفته، در برابر فشارهای دولتهای غربی آسیبپذیری کمی دارد و قرار گرفتن در فهرست تروریستی اروپا تاثیر بازدارنده معناداری در موقعیت و عملکرد سپاه در داخل و خارج از ایران ندارد. در سطح منطقه نیز قدرت اصلی سپاه برخاسته از معادلات میدانی و موازنه قوا در داخل کشورهای لبنان، عراق، سوریه و یمن است. از لحاظ اقتصادی، تروریست اعلام شدن سپاه توسط اتحادیه اروپایی تفاوت زیادی در وضعیت موجود و چشمانداز پیش رو ایجاد نمیکند.
در همین حال سخنگوی اتحادیه اروپایی هم میگوید جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه همچنان به تعامل خود با مشارکتکنندگان در مذاکرات برجام از جمله ایران و آمریکا ادامه میدهد. پیتر استانو، سخنگوی اتحادیه اروپایی در گفتوگو با ایرنا در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا بحث درباره احتمال اعمال تحریم علیه ایران به معنای تغییر رویه اروپا درباره مذاکرات برجام است یا نه، گفت: موضوع برجام، فرآیندی مجزاست که نماینده عالی اتحادیه اروپایی در آن به عنوان هماهنگکننده عمل میکند و بین مشارکتکنندگان هماهنگیها را انجام میدهد. وی افزود: رویه مربوط به برجام توسط طرفها و مشارکتکنندگان تعیین میشود، نه توسط هماهنگکننده که نقش هماهنگی و تسهیل را برعهده دارد. از این نظر، نماینده عالی به تعامل خود با هریک از مشارکتکنندگان از جمله ایران و آمریکا ادامه میدهد. سخنگوی اتحادیه اروپایی درباره برخی گزارشهای رسانهای که گفتهاند اتحادیه اروپایی در جلسه روز دوشنبه - سوم بهمن - سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست تروریست قرار نخواهد داد، گفت: ما هیچگاه درباره گمانهزنیهای رسانهای درباره مباحث محرمانه بین کشورهای عضو اظهارنظر نمیکنیم. تصمیمها در زمینه تحریمها به صورت محرمانه مورد بحث قرار میگیرند و صرفا پس از تصویب اطلاعرسانی میشوند.
***
وزیر خارجه سوئد در گفتوگو با امیر عبداللهیان: قطعنامه پارلمان اروپا الزامآور نیست
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزیر خارجه سوئد در گفتوگوی تلفنی درباره مسائل مورد علاقه دوجانبه و بینالمللی تبادل نظر کردند. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتوگو ضمن انتقاد شدید از موضع غیرسازنده پارلمان اروپا در قبال سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ابراز امیدواری کرد در دوره ریاست سوئد بر اتحادیه اروپایی، روابط این اتحادیه و جمهوری اسلامی ایران در مسیر سازنده ادامه یابد. وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: اقدامات مخرب پارلمان اروپا در قبال سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خلاف منشور ملل متحد است. رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش سازندهای در مبارزه با گروه تروریستی داعش در عراق، سوریه و منطقه غرب آسیا داشته و با نابودی داعش، پایتختهای اروپایی را از شر حملات این گروه تروریستی نجات داد، بنابراین اروپاییها مدیون مجاهدتهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مسیر مبارزه با تروریسم هستند. امیرعبداللهیان با اشاره به لزوم گسترش دامنه رایزنیها میان تهران و استکهلم، خاطرنشان کرد: نباید اجازه داد روابط تاریخی ۲ کشور توسط برخی افراد برخوردار از منافع شخصی و تروریستی تحت تاثیر قرار بگیرد. توبیاس بیلستروم، وزیر خارجه سوئد نیز در این گفتوگوی تلفنی، بر اهتمام کشورش در دوره ریاست بر اتحادیه اروپایی برای گسترش گفتوگوها میان این اتحادیه و ایران تاکید کرد. بیلستروم درباره قطعنامه اخیر پارلمان اروپا تصریح کرد که این قطعنامه غیرالزامآور است. وزیر خارجه سوئد همچنین با اشاره به اهمیت رایزنیهای کنسولی میان ۲ کشور ابراز امیدواری کرد همکاریها در این حوزه نیز تداوم یابد. در این گفتوگوی تلفنی سایر موضوعات از جمله تحولات اوکراین هم بررسی شد.
ارسال به دوستان
مقام ارشد اطلاعاتی پیشین اسرائیل در شورای آتلانتیک از شکست مجدد سیاستهای آتی نتانیاهو علیه ایران نوشت
در سنگلاخ ماجراجویی
گروه بینالملل: مقام ارشد اطلاعاتی پیشین اسرائیل ضمن تشریح سیاست نتانیاهو در قبال تهران، نوشت: انتظار میرود نخستوزیر اسرائیل بار دیگر در مقابله با ایران ناکام بماند.
دنی سیترینوویچ، در مقالهای که در شورای آتلانتیک به چاپ رسید، نوشت: «از گفتار و کردار نتانیاهو چنین برمیآید که وی روش خود را در پرونده ایران تغییر نداده است. نتانیاهو قصد دارد با هرگونه توافق هستهای با تهران مخالفت کند و همچنان تاکید دارد اسرائیل در ناکار کردن طرحهای هستهای ایران، تردید نخواهد کرد».
مقام ارشد اطلاعاتی پیشین اسرائیل مینویسد: «به نظر میرسد نتانیاهو عمدتا بر تحکیم پیوندهای خود با ایالات متحده، قدرتهای منطقهای و بسیج جهانی برای افزایش فشارهای سیاسی و اقتصادی بر تهران تمرکز کند. با این حال، آنچه تا چند سال پیش برای نتانیاهو کار دشواری بود، اکنون در فضای جاری بینالمللی به دلایل گوناگون تقریبا ناممکن است».
وی ادامه میدهد: «بزرگترین مشکل امروز نتانیاهو، این واقعیت است که در زمان دشواری برای به صف کردن دولت بایدن قرار دارد. هرچند ۲ طرف در مقابله با تهدید ایران، همراه به نظر میرسند و بایدن هم پیش از این عهد بسته به عنوان آخرین امکان، در حمله به ایران تردید نخواهد کرد اما شکاف میان اسرائیل و آمریکا در این زمینه همچنان عمیق است. ایران اکنون در کانون برنامههای دولت آمریکا قرار ندارد. برای دولت آمریکا، جنگ اوکراین و افزایش تهدید چین، مسائلی فوریتر در قیاس با ایران هستند».
این مقاله همچنین توضیح میدهد: «از رفتار دولت بایدن اینطور فهمیده میشود که بهرغم اعتراضات در ایران و کمک تهران به روسیه در جنگ اوکراین، فشار بیشتر میتواند تعادل و موازنهای را که با تهران فراهم شده، برهم بزند و هرگونه اقبال برای یک حل و فصل در آینده را از میان ببرد. این عامل، کار نتانیاهو و تیمش را برای متقاعد کردن هر کسی در واشنگتن درباره درستی روش خود، دشوار میسازد».
سیترینوویچ ادامه میدهد: «حتی در شرایطی که مقامهای ارشد دولت بایدن درک میکنند اکنون فرصتهای بازگشت به برجام کمرنگ شده، به نظر میرسد میفهمند هیچ جایگزینی هم برای یک چارچوب سیاسی وجود ندارد. این در تناقض کامل با سیاست نتانیاهو است که هرگونه گفتوگو با تهران را رد میکند. حتی اگر دولت بایدن تصمیم بگیرد فشار بر ایران را افزایش دهد، این کار را با هدف بازگشت به توافق انجام میدهد و نه از میان بردن هر فرصتی برای گفتوگو».
مقام ارشد اطلاعاتی پیشین اسرائیل در این مقاله با اشاره به پیشرفت دانش هستهای ایران متذکر میشود: «حتی اگر نتانیاهو بتواند مساله هستهای ایران را که در این سالها تشدید هم شده در صدر اولویت قرار دهد، روشن نیست بتواند پیشرفت تهران در این زمینه را به طور چشمگیری مختل کند. این وضعیت پرسشی را به میان میکشد: آیا ممکن است دانشی را که ایران به دست آورده از میان برد، حتی اگر نطنز و فردو همین فردا نابود شوند؟»
این مقاله همچنین تصریح میکند: «اگر هم نتانیاهو فکر میکند با بسیج قدرتهای منطقهای همچون عربستان میتواند فشار بر ایران را افزایش دهد، باید دوباره فکر کند. هرچند کشورهای عربی، ایران را به عنوان دشمن میبینند، با این حال ترجیح میدهند کانالهای گفتوگو و تجارت با تهران را باز نگه دارند، چراکه درک کردهاند این تنها راه کاهش تنش است. این کشورها از کشمکش نظامی منطقهای بسیار در هراسند و برایشان دشوار خواهد بود از چنین منازعهای به دلیل تاثیرش بر امنیت آنها، حمایت کنند».
وی در آخر مینویسد: «از هرچه بگذریم، روشن است که در سالهای اخیر در غیاب یک چارچوب سیاسی و بهرغم تهدیدهای همه طرفها، ایران تقریبا بیوقفه به برنامه غنیسازی خود ادامه داده است، آن هم به گونهای که تقریبا شانس هرگونه راهحل غیرسیاسی را از میان برده است. امکان پس راندن تهدید هستهای ایران در هر سناریویی بسیار نامحتمل است. همچنین بنا بر گزارشها، ایران از یک اجماع در حق خود برای غنیسازی برخوردار است، بنابراین در آینده قابل پیشبینی، ایران تحت هیچ سناریویی، تاسیسات غنیسازی خود را از کار نخواهد انداخت».
سیترینوویچ در آخر تاکید میکند که شکاف بهوجودآمده میان سیاستهای اسرائیل در قبال ایران با بقیه جهان، همچنین اختلاف نگاه در رویکرد بین جهان و نتانیاهو باعث میشود جهان وادار به امضای توافق با ایران شود: «از سال 2018، شکاف عظیم میان سیاست اسرائیل در قبال ایران با بقیه جهان بیشتر شده است. با این حال، پیش از آنکه اسرائیل از جهان ناامید شده و تصمیم بگیرد به تنهایی در برابر تهدید ایران بایستد، بهتر است در عناصر غیرواقعبینانه سیاست خود بازاندیشی کند تا آنها را به واقعیت نزدیکتر سازد. همچنین رویکرد نتانیاهو در حالی که جامعه جهانی به این نتیجه رسیده بهترین و چه بسا تنها گزینه، یک راهحل سیاسی است، میتواند در بهترین حالت، جهان را وادار کند به امضای یک توافق با ایران شتاب دهد و در بدترین حالت، به بیعملی روی آورد و اسرائیل را منزوی سازد».
ارسال به دوستان
انتقاد روزنامه کرهای از اظهارات نسنجیده رئیسجمهور این کشور در قبال ایران
سوک دهان گشاد
گروه سیاست خارجی: اظهارات نسنجیده اخیر «یون سوک یئول» رئیسجمهور کرهجنوبی در امارات عربی متحده و استفاده وی از لفظ «دشمن» برای خطاب قرار دادن ایران، همچنان واکنشهای منفی بویژه از سوی مقامهای کرهای و رسانههای این کشور را به همراه دارد.
روزنامه «کوریاتایمز» با تأکید بر لزوم تلاش سئول برای بهبود و ترمیم روابط با جمهوری اسلامی ایران گزارش کرد «تهران- نو» (خیابان تهران) در منطقه «گانگام» جنوب سئول تنها خیابان در کرهجنوبی است که به نام یک شهر خارجی نامگذاری شده است و از طرف دیگر، جمهوری اسلامی ایران نیز نام یکی از خیابانهای خود را در شهر تهران «سئول» نامگذاری کرده است. این رسانه کرهای با این مقدمه ادامه داد: روابط خواهرانه بین تهران و سئول نمایانگر نمونه موفق دیپلماسی عملگرایانه بین کره و ایران است.
کوریاتایمز سپس به اظهارات نسنجیده رئیسجمهور کرهجنوبی علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و نوشت یون سوک یئول اگر کامل به این روابط لطمه وارد نکرده باشد، بشدت به آن آسیب زده است. رئیسجمهور کرهجنوبی در سفر اخیرش به امارات در اظهاراتی تفرقهافکنانه سعی کرد کابوس این کشور درباره کرهشمالی را به روابط ایران و امارات تعمیم دهد. وی در یک گزافهگویی، ایران را دشمن امارات و تهدیدی برای این کشور خطاب کرد.
کوریاتایمز ادامه داد: ما نمیخواهیم دیگران فکر کنند یون قبل از عزیمت به جدیدترین سفر خارجی خود، فراموش کرده تکالیفش را انجام دهد. دانش پایهای وی از شرایط منطقهای شاید کاملاً اشتباه نباشد اما مبانی مهمتری وجود دارد که یک رهبر ملی باید آنها را بداند که میتوان آن را حس دیپلماتیک یا آداب ریاستجمهوری نامید اما هیچچیز بهتر از این ضربالمثل اوضاع را نشان نمیدهد: «حرف مرد همچون سندش معتبر است» که این درباره اظهارات رئیسجمهور صدق نمیکند.
یکی از مشاوران رئیسجمهور کرهجنوبی نیز آنطور که کوریاتایمز گزارش کرده، به طور محرمانه گفته بود «یون 99 درصد از مکالمات را در انحصار خود دارد». این در حالی است که رهبر یک کشور باید بیشتر گوش کند و کمتر حرف بزند.
روزنامه کرهای در ادامه توجیهات خود برای تلطیف فضای اظهارات ضدایرانی یون ادامه داد به نظر میرسد بسیاری از مردم کره هر زمان که رئیسجمهور به سفر خارجی میرود، مضطرب و نگران میشوند. بر اساس این گزارش، احزاب مخالف در کرهجنوبی میگویند دهان یون، «بزرگترین خطر امنیتی است».
این روزنامه سپس ادامه داد: مشاوران دیپلماتیک یون مشغول پاکسازی گندهای رئیس خود هستند و نتوانستهاند وی را طوری حمایت کنند که بتواند با صراحت بیشتری حرف بزند. ما میدانیم که رک بودن با رئیسجمهور سخت است اما آنها و همچنین خود رئیسجمهور باید به نفع کل ملت اقدام عمل بیشتری انجام دهند.
این گزارش با اشاره به اینکه برخی مقامهای دولت سئول به جای آنکه اوضاع را بهتر کنند، بحران را بیشتر میکنند، نوشت: حقیقت بر عکس است، رهبر حزب حاکم کرهجنوبی در کمیته اتحاد و امور خارجی مجمع ملی، وزارت خارجه کرهجنوبی را به طفرهروی متهم کرد و گفت: «مگر غیر این است که روابط امارات عربی متحده و ایران خوب نیست؟» و با این سؤال به آتش دامن زد.
کوریاتایمز نوشت: یون بدون گذراندن وقت در قوه مقننه یا مجریه به سمت شغل عالی ریاستجمهوری رسید و این هم به عنوان یک نقطه ضعف در اداره امور دولتی و هم بهانهای برای اشتباهات مکرر بوده است. با این حال، اشتباهات دیپلماتیک برخلاف اشتباهات داخلی، بسیار سخت قابل جبران است، زیرا همواره همتایانی وجود دارند.
کوریاتایمز در پایان گزارش خود اینگونه نتیجهگیری کرد: افراد نمیتوانند به سرعت عادات یا تصورات خود را تغییر دهند اما یون باید قبل از هرگونه اظهارنظر دیپلماتیک، ۳ بار درباره آن فکر کند و قبل از آن به خاطر خودش، روابط با تهران را ترمیم کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|