|
اخراج سفیر استونی از روسیه
تارنمای رادیو و تلویزیون استونی دیروز خبر داد وزارت خارجه روسیه با احضار سفیر این کشور به وی مهلت داده تا ۷ فوریه (۱۸ بهمن) مسکو را ترک کند. سفارت استونی ۶ کارمند دارد و سفیر آن، مارگوس لایدر (Margus Laidre) از سال ۲۰۱۸ در این سمت مشغول کار است.
ارسال به دوستان
وزرای خارجه اتحادیه اروپایی پیشنهاد پرهزینه پارلمان اروپا برای قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی را تصویب نکردند
فرار از بروکسل به وین
بورل: نمیتوانید بگویید سپاه را تروریست میدانم چون این گروه را دوست ندارم
گروه سیاست خارجی: بالاخره روز موعود برای بررسی قطعنامه پیشنهادی پارلمان اروپا علیه ایران و تحریم برخی نهادها و افراد داخل کشور رسید اما طبق پیشبینیها، شورای اتحادیه اروپایی بحث و بررسی برای قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست تروریستی را در دستور کار قرار نداد؛ پیامی که به نظر میرسد حاوی نکات فراوانی از جمله روابط بین ایران و اروپا و مذاکرات هستهای است. روز گذشته صفحه توئیتر ریاست شورای اتحادیه اروپایی در پیامی اعلام کرد وزرای خارجه اتحادیه اروپایی بسته تحریمی جدیدی علیه ایران تصویب کردند. رئیس سوئدی شورای اتحادیه اروپایی عصر دیروز در جریان برگزاری نشست شورای روابط خارجی اروپا در بروکسل، در صفحه توئیترش نوشت: امروز وزیران بسته تحریمی جدیدی علیه ایران در نظر گرفتند که به ادعای آنها افراد سرکوبگر را هدف قرار میدهد. در این پیام آمده است: اتحادیه اروپایی اعمال بیرحمانه و نامتناسب قدرت و خشونت از سوی مقامات ایرانی علیه شرکتکنندگان در اعتراضات مسالمتجویانه را قویا محکوم میکند. برخی منابع مطلع هفته گذشته به رویترز گفته بودند وزرای خارجه اتحادیه اروپایی قصد دارند ۳۷ فرد را در نشستشان به فهرست تحریمهای این نهاد اروپایی بیفزایند. این تحریمها در صورتی اعمال شد که پارلمان اروپا پنجشنبه هفته گذشته قطعنامهای علیه سپاه تصویب کرد. این قطعنامه غیرالزامآور بود و باید برای طی مراحل اجرایی در شورای اتحادیه اروپایی که روز گذشته برگزار شد، تصویب میشد. بلافاصله بعد از تصویب این قطعنامه، ایران اعلام کرد پاسخی قاطع به این موضوع در صورت تصویب نهایی خواهد داد. بعد از تصویب قطعنامه پارلمان اروپا، امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه با بورل، معاون هماهنگکننده سیاست خارجی اتحادیه اروپایی گفتوگو کرد. امیرعبداللهیان گفت: متاسفانه ما امروز (پنجشنبه گذشته) شاهد صدور پیشنویس یک قطعنامه احساسی، تند و غیرحرفهای از سوی پارلمان اروپا بودیم که در تعارض با عقلانیت سیاسی و مدنیت است. وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: «ما بارها گفتهایم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقشی مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه، بویژه در مبارزه با تروریسم داشته و دارد. اقدام پارلمان اروپا در اتهام تروریستی خواندن این نهاد امنیتآفرین، به نوعی شلیک به پای خود اروپاست. وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به واکنش قانونی و قوی مجلس شورای اسلامی ایران، به اعضای پارلمان اروپا هشدار داد که به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشت و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیردوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد. در هر صورت پاسخ و واکنش، متقابل خواهد بود.
نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپایی نیز در این گفتوگوی تلفنی ضمن ابراز خرسندی از دیپلماسی در حال انجام در موضوع توافق هستهای گفت: من به تلاشهای خود برای نیل به توافق ادامه میدهم. بورل افزود: من از شنیدن اخبار همکاری آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران و خوشبینیها در این مسیر خرسند هستم. بورل افزود: من هم موافقم که در پیشنویس پارلمان اروپا احساسات و نگرانی غالب است. جوزپ بورل در ادامه افزود: «اگرچه پارلمان اروپا یک نهاد کاملا مستقل است اما این قطعنامه فاقد ظرفیت اجرایی است و صرفا بازتابدهنده نگرانیهای اروپا است». از طرفی دیگر، رایزنیهای دیپلماسی بین ایران و اروپا ادامه پیدا کرد. اروپاییها هفته گذشته به مصوبه تعلیق برجام که توسط جناح راست افراطی پارلمان اروپا ارائه شده بود رای ندادند. این موضوع نشان میدهد پارلمان اروپا قصد انتحار سیاسی ندارد و فعلاً قصد دارد ایران را با قطعنامههای تحریمی تحت فشار بگذارد؛ فشاری که بیشتر برای امتیازگیری از ایران است. وزیر امور خارجه ایران در گفتوگویی اعلام کرد آمریکاییها زودتر از اروپا فهمیدند اغتشاشات در ایران به بنبست رسیده است و پیامهایی برای آغاز و احیای مذاکرات دادند. روز گذشته اروپا پیام جدی ایران درباره تحریم تروریستی سپاه را دریافت کرد و این موضوع در دستورکار اتحادیه اروپایی قرار نگرفت. قبل از جلسه بورل تقریباً خیال همه را برای عدم بررسی این موضوع راحت کرد. مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی پیش از آغاز نشست شورای روابط خارجی اروپا، به سوالی درباره تصمیم اتحادیه اروپایی در زمینه موضوع تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران ایران پاسخ داد. جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی روز گذشته پیش از آغاز نشست شورای روابط خارجی اتحادیه اروپایی، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمانهای تروریستی این نهاد اروپایی گفت: نظرات جالب توجهی در این باره وجود دارد و موضوعی است که نمیتوان بدون تصمیمی حقوقی، کاری درباره آن کرد. نمیتوانیم بگوییم ما شما را تروریست میدانیم، چون از شما خوشمان نمیآید. بورل در ادامه گفت: در این نشست درباره اعمال تحریمهای جدید علیه ایران در چارچوب دستور کار قانونی در زمینه حقوق بشر گفتوگو خواهد شد. او تصریح کرد: درباره موضوع تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران باز هم میگویم این کار زمانی انجامپذیر است که دستگاه قانونی یکی از کشورهای عضو، حکمی حقوقی در این زمینه صادر کند. باید محکومیتی عینی و منسجم انجام شود، سپس در سطح اتحادیه اروپایی بررسی میکنیم.
همچنین وزیر خارجه آلمان هم اعلام کرد قرار گرفتن سپاه پاسداران در لیست تروریستی نیاز به بحثهای بیشتری دارد.
جلسه اتحادیه اروپایی دیروز مهمان ویژه دیگری هم داشت. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جلسه شورای اتحادیه اروپایی حضور پیدا کرد. الکساندر شلنبرگ، وزیر خارجه اتریش در توییتی اعلام کرد رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دعوت وی در جلسه وزرای خارجه اتحادیه اروپایی در بروکسل حاضر بود. وی گفت که با حضور آقای گروسی درباره برنامه هستهای ایران صحبت شد. وی افزود: «باید از مسابقه تسلیحات هستهای در آن منطقه ممانعت کنیم»، البته وزیر خارجه اتریش اعلام کرد که در جلسه با آقای گروسی درباره اوکراین نیز بحث شده است. «لارنس نورمن» خبرنگار نشریه وال استریت ژورنال مستقر در بروکسل درباره محتوای بسته تحریمی روز گذشته اتحادیه اروپایی نوشت: «۳۷ نهاد و شخص تحریم شدند که هفته قبل نیز گزارش شد. جزئیات بیشتر هنوز منتشر نشده است». همانطور که از اظهارات «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و برخی گزارشهای منابع غربی که در روزهای قبل منتشر شده بود برمیآمد، تا این لحظه هیچ خبری درباره قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در آنچه اروپاییها فهرست تروریستی میخوانند، منتشر نشده است. ایران پیشتر هشدار داده بود در صورت هرگونه اقدام اتحادیه اروپایی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پاسخی متناسب به این اقدام خواهد داد. اظهارات بورل از سوی برخی ناظران عقبنشینی اتحادیه اروپایی دستکم در مقطع فعلی از قطعنامه نسنجیده و ضدایرانی پارلمان اروپا تلقی شده است که وزیر خارجه ایران آن را به شلیک به پای اروپا تشبیه کرده بود. اما هنوز اروپاییها با سردمداری انگلیس، آلمان و فرانسه علیه ایران فعالیت میکنند. از سویی پیامهای مذاکره از طرف آمریکا به ایران داده میشود و از طرف دیگر تحریمها علیه تهران را تشدید میکنند. به نظر میرسد دور باطل اروپا مانند نعل وارونه عمل میکند و تنها برای نمایش و شوآف علیه ایران است. روز گذشته هم وزیر امور خارجه ایران دوباره به این موضوع واکنش نشان داد. وی با بیان اینکه شاهد طرح قطعنامهای غیرالزامآور در پارلمان اروپا هستیم، گفت: از حدود ۲ ماه پیش همزمان با تحریکات خارجی و دامن زدن به اغتشاشات در داخل ایران توسط مداخلهگران و سوءاستفاده مداخلهگران خارجی از عواطف مردم در فوت یک دختر ایرانی، موضوع قرار دادن سپاه پاسداران در لیست به اصصلاح تروریستی اتحادیه اروپایی مطرح شد. در گفتوگو با بورل، مقامات کشورهای اروپایی و رایزنیهای یکایک سفرای ما در اروپا و سازمان ملل به اتحادیه اروپایی هشدار جدی داده شد اگر درباره نهاد مهم حاکمیتی ایران که نقش مهمی در سالهای گذشته بویژه در حوزه مبارزه با تروریسم و داعش در منطقه داشته است و این نقش همچنان ادامه دارد، بخواهند اقدامی انجام دهند پاسخ ایران قوی، موثر و متقابل خواهد بود. وزیر خارجه بیان کرد: مجموعه تلاشهای دیپلماتیک به این منجر شد که در حوزه اروپا در پایینترین سطح در پارلمان اروپایی احساسات تند و اظهارات شتابزده برخی نمایندگان پارلمان را شاهد باشیم؛ قطعنامهای که از منطق و چارچوبهای حقوق بینالملل و منشور ملل متحد قویا فاصله دارد. امیرعبداللهیان افزود: بهرغم اینکه آقای بورل تصریح میکند در اتحادیه اروپایی ایدهای برای قرار دادن سپاه پاسداران در لیست به اصطلاح تروریستی اروپا وجود ندارد ولی دیروز در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی شاهد بودم فضای مجلس بسیار ملتهب است و آنها به سمت تصمیماتی قوی و بازدارنده حرکت میکنند.
* در قبال هرگونه تصمیم دیگر اتحادیه اروپایی پاسخ متقابل و موثر داده خواهد شد
وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همه طرفهای اروپایی را دعوت میکند از اظهارات احساسی و رفتار به دور از عقلانیت فاصله بگیرند. به آقای بورل در آخرین تماسم در هفته گذشته تأکید کردم امیدوارم در عرصه دیپلماسی و سیاست خارجی برخی از کشورهای اروپایی عقلانیت حاکم شود و سیاست خارجی در ۲ طرف اتحادیه اروپایی و اروپا مجبور به پرداخت هزینههای سنگینتر نشود. آنچه امروز در اظهارات آقای بورل شاهد بودیم حاکی از این است که اتحادیه اروپایی به سمت گامهای پرهزینه حرکت نکند. به اتحادیه اروپایی اعلام کردیم صرفنظر از مداخلات برخی کشورهای اروپایی و غربی و دمیدنشان بر اغتشاشات و تشویق آشوبگران در ایران، جمهوری اسلامی ایران مذاکره، گفتوگو و تعامل سازنده اتحادیه اروپایی و ایران را بهترین گزینه میداند ولی در قبال هرگونه تصمیم دیگر اتحادیه اروپایی پاسخ متقابل و موثر داده خواهد شد.
حضور ناخوانده و غیرمتعارف مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جلسه کاری وزرای خارجه اتحادیه اروپایی در واقع تاکیدی بر این گزاره است که بروکسل در جلسه روز گذشته خود، نقشه وین را روی میز گذاشته است؛ چه اینکه پارلمان اروپا حتی در همان مصوبه پرهزینه اما غیرالزامآور خود در اضافه کردن سپاه به سازمانهای تروریستی، به بند تعلیق برجام که خواستار خاتمه دادن به مذاکرات هستهای ایران و 1+4 میشد، رای نداد.
از طرف دیگر با تهدید ضمنی روز یکشنبه تهران درباره احتمال تصمیماتی درباره ادامه عضویت ایران در معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای ((NPT و پاسخ متقابل به اقدام آشکارا خصومتآمیز اروپاییها، وزیر خارجه اتریش که کشورش میزبان مذاکرات هستهای است، رافائل گروسی را به جلسه روز گذشته شورای وزیران اروپا دعوت کرد و به احتمال زیاد بخش زیادی از این «صبحانه کاری» غیررسمی مدیرکل با وزرای اروپایی درباره برنامه هستهای ایران و بررسی تبعات منفی اقدام اروپاییها علیه سپاه پاسداران بر روند مذاکرات و گفتوگوهای فنی ایران و آژانس گذشته است، بویژه اینکه آژانس در همین مدت اخیر هم از نظر بازرسی از تاسیسات ایرانی در مضیقه بوده و چشمانش بینایی سابق را ندارد.
با همه اینها، تهران از ابتدا بازی غرب را خوانده بود. تمام اقدامات اروپاییها در بازه 3 ماهه گذشته برای اهرمسازی در برابر تهران و کسب امتیاز بیشتر در میز مذاکراتی است که شاید در آینده چیده شود.
ارسال به دوستان
اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مطالبات مالی تهران از سئول
به حساب کره رسیدگی میکنیم
گروه سیاست خارجی: اقدامات خارج از عرف دیپلماتیک سئول نسبت به تهران در محیط سیاسی کرهجنوبی موجب افزایش اعتراضات شده و علاوه بر آن، مواضع و مشی تحریکآمیز کرهایها موضوع بخشی از نشست هفتگی سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران با خبرنگاران را به خود اختصاص داد.
ناصر کنعانی درباره بدقولی مکرر مقامات کرهجنوبی در پرداخت بدهی خود به ایران و اظهارات ضدایرانی رئیسجمهور این کشور و شکایت ایران در مجامع بینالمللی برای استیفای حقوق ملت بیان کرد: مطالبات مالی ایران از کرهجنوبی حق قانونی ملت ایران است. موضوع این مطالبات و ضرورت پرداخت آن مرتبط با هیچ موضوع و پرونده دیگری نیست و دولت کره متعهد و مسؤول است که در چارچوب مناسبات دوجانبه حقوق قانونی ملت ایران را بدون هیچگونه قید و شرطی پرداخت کند.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: مذاکرات با دولت کره در کانالها و سطوح مختلف انجام شد و همچنان ادامه دارد. متاسفانه همکاری دولت کره در این ارتباط رضایتبخش نبوده و متاسفانه حتی در موارد غیرتحریمی هم که دولت کره میتوانست در آن زمینهها اقدام و بخشی از مطالبات ایران را پرداخت کند، اقدام شایسته و لازم را انجام نداده است. کنعانی ادامه داد: البته این کشور بخشی از التزامات مالی مربوط به حق عضویت ایران در سازمان ملل را از محل همان منابع پرداخت کرده است. همکاری دولت کره شایسته نبوده و انتظارات ایران به صورت جدی باقی است و انتظار داریم و این انتظار دولت و ملت ایران است که دولت کرهجنوبی در این ارتباط به مسؤولیتهای قانونی و تعهدات شناختهشده خود عمل کند. به گفته وی، ایران متناسب با روند همکاری دولت کرهجنوبی در این ارتباط از شیوههای متناسب و لازم در روند کار استفاده خواهد کرد.
موضع جنجالی و خارج از عرف رئیسجمهور کرهجنوبی در جریان سفر به امارات، در سئول انتقادهای زیادی را متوجه رئیسجمهور یون سوک یئول در تخریب دیپلماسی کرده است. در جدیدترین انتقادها، نمایندگان حزب حاکم کرهجنوبی گفتهاند: مردم بیشتر از بمب اتم نگران بمبهای حرفی رئیسجمهور کرهجنوبی هستند که حتی از بمب اتم هم ترسناکتر شده، چرا رئیسجمهور بیتاب است تا دشمنانمان را افزایش دهد؟
همچنین کو مین جانگ، نماینده حزب قدرت مردم کرهجنوبی در برنامهای تلویزیونی خطاب به رئیسجمهور گفت: مگر در مراسم میگساری بودید که اینطور درباره ایران صحبت کردید؟ این سیاستمدار کرهای افزود: لازم است ساختار مغز رئیسجمهور یون سوک یئول به طور کامل تغییر کند، چراکه رئیسجمهور در حال نشان دادن ظاهری غیرآماده از خود است. پیش از این هم رئیس حزب دموکرات کره اظهارات ضدایرانی یون را فاجعه دیپلماتیک خواند.
گفتنی است روزنامه کوریاتایمز چند روز قبل با اشاره به اظهارات نسنجیده رئیسجمهور کرهجنوبی علیه جمهوری اسلامی ایران نوشت: یون سوک یئول اگر کامل به روابط ۲ کشور لطمه وارد نکرده باشد، بشدت به آن آسیبزده است. رئیسجمهور کرهجنوبی در سفر اخیرش به امارات در اظهاراتی تفرقهافکنانه سعی کرد کابوس این کشور درباره کرهشمالی را به روابط ایران و امارات تعمیم دهد. او ایران را دشمن امارات و تهدیدی برای این کشور خطاب کرد. این روزنامه در گزارش خود نوشت: احزاب مخالف در کرهجنوبی میگویند دهان یون، بزرگترین خطر امنیتی است. این روزنامه ادامه داد: مشاوران دیپلماتیک یون مشغول پاکسازی گندهای رئیس خود هستند و نتوانستهاند وی را طوری حمایت کنند که بتواند با صراحت بیشتری حرف بزند. کوریاتایمز در پایان گزارش خود به رئیسجمهور کره توصیه کرد: یون باید قبل از هرگونه اظهارنظر دیپلماتیک، ۳ بار درباره آن فکر کند و قبل از آن به خاطر خودش، روابط با تهران را ترمیم کند.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور روسیه خواستار همکاری بیشتر سران کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد
قطبهای جدید جهان
رئیسجمهور روسیه در جمع سران کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا خطاب به آنان گفت: این اتحادیه پتانسیل تبدیل شدن به یکی از قطبهای جهان را دارد. «ولادیمیر پوتین» گفت: درک مشترک از سرنوشت تاریخی، تقویت جامعه فرهنگی و اجتماعی مردم کشورهای عضو اتحادیه، کلید موفقیت اتحادیه اقتصادی اوراسیا است. رئیسجمهور روسیه افزود: همگرایی نزدیک ما پاسخی شایسته به مشکلات جهانی مانند فقر، تغییرات آب و هوایی و کمبود منابع است که به دلیل همهگیری کرونا و اعمال تحریمهای غیرقانونی توسط تعدادی از کشورها تشدید شده است. وی ادامه داد: اتحادیه اقتصادی اوراسیا از همه فرصتها برخوردار است تا به یکی از قطبهای قدرتمند، مستقل و خودکفا در دنیای چندقطبی در حال ظهور تبدیل شود تا مرکز جذب همه کشورهای مستقلی باشد که ارزشهای ما را به اشتراک میگذارند. پوتین افزود: روسیه تمام تلاش خود را برای تعمیق بیشتر یکپارچگی در همه زمینهها در حوزههای سیاسی، اقتصادی، صنعتی، مالی و فناوری انجام خواهد داد. رئیسجمهور فدراسیون روسیه پیشنهاد داد از سال جاری تهیه اسناد برنامهریزی بلندمدت جدید آغاز شود که بردارهای اصلی همکاری و همگرایی را برای دوره 2030 و 2045 تعیین میکند. وی چند اولویت را برای این اتحادیه اعلام کرد که میتوان به توسعه توان فنی کشورهای عضو جامعه اقتصادی اوراسیا، دستیابی به استقلال واقعی و خودکفایی در این زمینه، فعالسازی تعامل در زمینه تحولات دیجیتال، کاهش خطرات اقتصادی که استفاده از ارزهای خارجی و سیستمهای پرداخت برای تجارت متقابل ایجاد میکند، همگرایی مقررات مالیاتی، معرفی روشهای پیشرفته اداره مالیات همچنین یکسانسازی رویههای گمرکی، تشکیل زیرساخت حملونقل و لجستیک جدید که به طور کامل با واقعیتهای اقتصادی مدرن مطابقت دارد و ایجاد همکاری متقابل سودمند و برابر اتحادیه با شرکای خارجی و انجمنهای بینالمللی اشاره کرد.
اتحادیه اوراسیا یک بلوک اقتصادی متشکل از 5 کشور ارمنستان، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و بلاروس است که با 183 میلیون نفر جمعیت فعال و تولید ناخالص داخلی هزار و 900 میلیارد دلار، دارای رتبه اول در تولید نفت، رتبه دوم در تولید گاز و رتبه چهارم در تولید برق است یکی از پررونقترین بازارهای سرمایهگذاری در جهان به شمار میآید. این بلوک اقتصادی ژانویه 2015 فعالیت خود را آغاز کرد. میزان تجارت اتحادیه اوراسیا با کشورهای جهان، بالغ بر 850 میلیارد دلار است. از این میزان 331 میلیارد دلار مربوط به واردات است. سهم ایران از این میزان حدود 2.5 میلیارد دلار است که یک میلیارد و 600 میلیون دلار واردات و 823 میلیون دلار آن صادرات است. دستکم 80 درصد صادرات اوراسیا به ایران، محصولات کشاورزی بویژه غلات و 68 درصد صادرات ایران به اوراسیا، محصولات کشاورزی بویژه میوه و خشکبار است. از دیگر مزایای همکاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، استفاده از امتیازات گمرکی خاصی است که این امکان را برای کشور فراهم میآورد تـا حجـم صـادرات خـود را بـه مقصد کشورهای اوراسیایی تا چند برابر افزایش دهد. بدون شک این همکاری فوایدی را برای کشورهای محصور در خشکی اطراف ایران نیز دارد، چراکه این فرصت را برای کشورمان فراهم میآورد تا به حلقه ارتباطی حیاتی تجاری منطقه تبدیل شود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا هم به تایوان میرود
یک رسانه آمریکایی به نقل از منابع آگاه نوشت پنتاگون برای سفر کوین مککارتی، رئیسجمهوریخواه جدید مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان در فصل بهار تدارک میبیند. پایگاه خبری پانچبولنیوز دیروز با استناد به گفتههای یک مقام که مستقیما در مذاکرات در پنتاگون دخیل است، نوشت: «پنتاگون در مراحل اولیه برنامهریزی تور سفرهای خارجی کوین مککارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به خارج شامل سفر به جزیره تایوان در اواسط سال جاری میلادی است». طبق این گزارش مقامات دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا انتظار دارند این سفر مککارتی به تایوان که تکرار سفر مشابهی از سوی نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا در ماه آگوست گذشته به این جزیره است، زمانی در فصل بهار آینده انجام شود.
***
اعلام آمادگی نخستوزیر ژاپن برای دیدار با کیم جونگ اون
«فومیو کیشیدا» نخستوزیر ژاپن، ضمن ابراز نگرانی درباره پرتابهای موشکی کرهشمالی، برای ملاقات با کیم جونگ اون، رئیس این کشور اعلام آمادگی کرد. وی اظهار کرد آماده است به صورت شخصی و بدون هیچگونه شرط اولیه با کیم جونگ اون دیدار و گفتوگو کند. کیشیدا در جریان یک سخنرانی در مجلس عوام این کشور گفت: ماهیت و تکرر غیرمنتظره پرتاب موشکهای بالستیک کرهشمالی، امری کاملا غیر قابل قبول است. من تمام عزم خود را جزم کردهام تا به صورت مستقیم و بدون هیچگونه پیششرطی با کیم جونگ اون ملاقات کنم. وی تصریح کرد: یکی دیگر از موضوعات مهم برای ما ربوده شدن شهروندان ژاپنی توسط سرویس اطلاعاتی کرهشمالی است که این امر یک معضل حقوق بشری جدی است. ما از تمام ظرفیتهای خود برای رسیدن به سریعترین سرعت بازگشت شهروندان ربوده شده، استفاده خواهیم کرد.
***
آمریکا میخواهد از شر اردوغان راحت شود
روزنامه الاخبار لبنان در تحلیلی نوشت: «به نظر میرسد واشنگتن مایل است رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه کنار برود؛ این سیاستی است که از زمان تلاش ناکام برای کودتا در ترکیه در ۶ سال پیش شدت گرفته و شکاف میان 2 طرف را در دوره ۳ دولت قبلی عمیق کرده است. واشنگتن همچنان با مجهز کردن آنکارا به جنگندههای «اف ۱۶» مخالفت میکند و میخواهد شروطش و در رأس آن برداشتن موانع برای پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو اجرا شود. همان زمان که مولود چاووشاوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه مذاکراتی در واشنگتن با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود دارد، تیر مجله اکونومیست انگلیس به سمت ترکیه پرتاب میشود. این مجله روی جلد چاپ اخیر خود، عنوان «ترکیه در آستانه دیکتاتوری اردوغان» را آورده است.
سفر هیأتی از کردهای سوریه به دمشق
منابع خبری کرد از سفر «بدران ژیا کرد» مسؤول روابط خارجی نهاد موسوم به «اداره خودمختاری شمال و شرق سوریه» (روژآوا) و هیأت همراه او به دمشق در روزهای گذشته خبر دادند. به نوشته وبگاه شبکه روداو، این هیأت با چند تن از مقامات دولتی سوریه که نامی از آنها برده نشده، دیدار کرده و طرفین درباره آخرین تحولات مناطق کردنشین، حضور نیروهای ترکیه، لزوم حفظ تمامیت ارضی سوریه و دیگر مسائل دوجانبه گفتوگو و رایزنی کردهاند. این سفر ۳ روز به طول انجامیده و 2 طرف درباره توافق کاهش تنش ۲۰۱۹ و حضور ارتش سوریه در مرز با ترکیه مذاکره کردهاند. برخی منابع روژآوا میگویند تفاهمات اولیه روی اصول اصلی همچون تمامیت ارضی و پرچم ملی حاصل شده است. به گفته این منابع کرد، فضای حاکم بر دیدار مثبت بوده است.
***
تداوم اعتراض به هتک حرمت قرآن در سوئد
طی 2 روز گذشته اعتراضات عمومی مردم ترکیه نسبت به هتک حرمت قرآن کریم که از سوی یک نژادپرست دانمارکی در سوئد انجام گرفت، ادامه داشته است. روز شنبه پلیس سوئد به پالودان، سیاستمدار و وکیل دانمارکی- سوئدی و رهبر حزب جریان راست افراطی دانمارکی (Stram Kurs) که سال 2017 تأسیس شده و تاکنون چندین بار اقدام به قرآنسوزی کرده، مجوز داد نسخهای از قرآن کریم را مقابل سفارت ترکیه بسوزاند. در همین ارتباط هزاران معترض در مقابل کنسولگری سوئد در استانبول شعار دادند: «مسلمانان کجا هستید که قرآن را آتش میزنند».
***
تدارک برگزاری تظاهرات در مراسم تاجگذاری چارلز
مخالفان نظام پادشاهی در بریتانیا اعلام کردند یک تظاهرات مسالمتآمیز را در جریان تاجگذاری پادشاه چارلز سوم در ماه مه تدارک دیدهاند. این مخالفان با اشاره به اینکه مراسم تاجگذاری پادشاه چارلز در بحران فعلی تورم فزاینده در این کشور، سیلی به صورت مردم است، اظهار کردند برای انجام یک تظاهرات مسالمتآمیز در روز تاجگذاری آمادگی کامل دارند. گروه مبارزان انتخاباتی «جمهوری» خاطرنشان کرد در تماس با پلیس لندن برای هماهنگی برگزاری این تظاهرات در میدان پارلمان است، زیرا این میدان مشرف بر کلیسای وستمینستر است که محل برگزاری مراسم تاجگذاری است. «گراهام اسمیت» مدیر اجرایی این گروه اظهار کرد. تاجگذاری و پادشاهی یک نظام وراثتی و دارای امتیازات مخصوص است؛ موضوعی که در جامعه مدرن امروز جایی ندارد. در بحران فزاینده افزایش نرخ تورم، برگزاری این مراسم سیلی به صورت مردمانی است که با این بحران دست به گریبانند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|