|
ارسال به دوستان
اخبار
همکاریهای مشترک ایران و سوریه در عرصه سینمای مقاومت
هنرمندان و فیلمسازان جمهوری اسلامی ایران و سوریه در بستر هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت همکاری خواهند کرد.
به گزارش روابط عمومی هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، یک هیأت عالیرتبه هنری و رسانهای از کشور سوریه به ریاست دکتر احمد ضوا، دستیار وزیر فرهنگ سوریه با حضور در ایران با سیدمحمد حسینی، مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، دکتر جلال غفاری قدیر، دبیر هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، احمدرضا درویش نویسنده و کارگردان سرشناس سینمای ایران و دکتر محمدعلی مومنیها، دبیر بخش بینالملل جشنواره دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار که در شهرک سینمایی انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد، طرفین نسبت به همکاریهای مشترک در عرصه تولیدات سینمایی، فیلمهای مستند، کوتاه، سریال و... که بیانگر مسائل مشترک منطقه و خاورمیانه و محور مقاومت اسلامی است به گفتوگو و تبادلنظر پرداختند. در این دیدار دکتر احمد ضوا بر اهمیت تولید فیلمها و سریالهای مشترک بین ۲ کشور تاکید کرد و گفت: بیان واقعیت کشور و مردم سوریه در جریان جنگ تروریستی که هدف آن محو هویت و نابودی تمدن سوریه بود یک ضرورت است و صنعت فیلمسازی، نقشی هدفمند در انتقال تصویر واقعی از آنچه در سوریه میگذرد و پیامدهای مختلف ناشی از اقدامات قهری غرب علیه مردم سوریه و در مواجهه و تقابل با رسانههای گمراهکننده غربی دارد.
در ادامه این دیدار سیدمحمد حسینی، مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس گفت: درباره تولیدات سینمایی در قالبهای تولید فیلمهای کوتاه، بلند و مستند بویژه در حوزه مقاومت، تجارب و ظرفیتهای خوبی وجود دارد که میتوان با تجمیع ظرفیتها و بهره بردن از امکانات ۲ کشور تولیدات مناسب و استانداردی را در حوزه سینمای مقاومت تولید کرد. در این دیدار دکتر جلال غفاریقدیر، دبیر هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت نیز با بیان اینکه به طور ویژه از هنرمندان سوری برای شرکت در جشنواره فیلم مقاومت که سال آینده در تهران برگزار میشود دعوت میشود، گفت: جشنواره فیلم مقاومت به عنوان یک جریان مستمر و پویای فرهنگی-هنری در جهان اسلام مطرح است و ظرفیتهایی که در این دیدار ایجاد شده است میتواند منشأ ثمرات و برکات بسیار خوبی برای فیلمسازان ایرانی و سوری باشد. ما در این جشنواره آمادگی کامل داریم تا از تمام ظرفیتهای مشترک در جهت تقویت ابعاد بینالمللی و تولیدات جهانی سینمایی با موضوع مقاومت حمایت کنیم.
در بخشی از این دیدار هیأت سوری از لوکیشن مختلف فیلمها و سریالهای تاریخی ساختهشده و در حال تولید در شهرک سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح بازدید کردند.
هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح در بخشهای اصلی، دفاع مقدس، نسل روایت، روایت قلم، نقد و پژوهش و جهان بدون اسرائیل اسفندماه سال جاری در خلیجفارس برگزار خواهد شد و علاقهمندان میتوانند تا ۲۳بهمن ۱۴۰۱ آثار خود را از طریق تارنمای جشنواره به نشانی www.iranmff.com ارسال کنند.
***
در پنجمین روز تئاتر فجر چه گذشت؟
دیروز در پنجمین روز چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، ۷ نمایش در بخش صحنهای و ۳ نمایش در بخش خیابانی جشنواره به اجرا درآمد. تالار وحدت همچون روز چهارم میزبان نمایش «ایرانیان» به نویسندگی و کارگردانی رضا صابری از مشهد بود. اصغر خلیلی نمایش «کرنر زیر درختان بلوط» از ایلام را در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه برد. سالن چهارسوی تئاتر شهر پذیرای نمایش «در و گبر و یک قرص نان» به نویسندگی داود فتحعلیبیگی بود. سالن قشقایی این مجموعه نیز پذیرای نمایش «هی میخوابم خوابتو میبینم» به نویسندگی محمود خرمآبادی و کارگردانی داوود پارسا از گچساران بود. مرکز تئاتر مولوی نمایش «لابیرنت» به نویسندگی و کارگردانی پدرام رحمانی از ارومیه به اجرا در آمد. نمایش «شاه اسماعیل» به نویسندگی علی حسنزاده و کارگردانی غریب منوچهری از پارسآباد در سالن ناظرزاده کرمانی روی صحنه رفت. تالار حافظ نیز با نمایش «هفت شبانهروز» به نویسندگی آرش رضایی و کارگردانی مشترک فروزان حسینی و مهدی روزبهانی از کرج به میزبانی خود از جشنواره تئاتر فجر ادامه داد. روز چهارشنبه در بخش تئاتر خیابانی جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، رهگذران پایتخت، نمایشهای «هدیه حاجقاسم برای دخترم» به نویسندگی و کارگردانی کاظم ارجمندنیا از بوشهر، «راه بیپایان» به نویسندگی و کارگردانی حشمتالله زارعی از اراک و «سردار بیسر» به نویسندگی سعید ذبیحی و کارگردانی علی زیستی از کرمانشاه را به نظاره نشستند.
***
گشایش جشنواره هنرهای تجسمی فجر
پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از فردا با نمایش آثار منتخب هنرمندان به طور رسمی فعالیت خود را آغاز میکند. از ساعت ۱۷ روز جمعه ۷ بهمن در این جشنواره در ۲ بخش «طوبای زرین» و «قلهها» مجموعا ۴۴۰ اثر از ۲۷۴ هنرمند در رشتههای مختلف تصویرسازی، حجم، خوشنویسی، طراحی گرافیک، عکاسی، کارتون و کاریکاتور، نقاشی و نگارگری روی دیوار خواهد رفت. نمایش آثار تا ۲۸ بهمن ادامه خواهد داشت. علاقهمندان جهت بازدید از این نمایشگاه میتوانند همهروزه (جز روزهای ۱۵ و ۲۲ بهمن) از ساعت ۱۰ الی ۱۸ به خیابان ولیعصر(عج)، نرسیده به خیابان طالقانی، فرهنگستان هنر، موسسه فرهنگی - هنری صبا مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از ادامه دسترسی مخاطبان جهانی به ۱۴ شبکه برونمرزی صدا و سیما به واسطه جایگزینی ماهوارههای اروپایی با ماهوارههای روسی و منطقهای
صدای ایران پیچیده در گوش جهان
گروه فرهنگ وهنر: به رغم جنگ ترکیبی ماههای گذشته محور سلطه علیه انقلاب اسلامی که بویژه شامل تلاش برای انسداد شبکههای تلویزیونی برونمرزی ایران نیز میشود اما فعالیت این شبکهها با وجود تحریمها و کارشکنیهای غربی متوقف نشده است. رئیس رسانه ملی دیروز در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران مژده داد که به رغم تحریم شبکههای بینالمللی کشورمان در مجموعه ماهوارههای اروپایی اما شبکههای پرس تیوی و العالم با ماهوارههای غیراروپایی در حال فعالیت هستند. ماه گذشته بود که شرکت ماهوارهای فرانسوی یوتلست، چند هفته پس از اعمال تحریمهای اتحادیه اروپایی علیه شبکه خبری انگلیسیزبان پرس تیوی، پخش آن را قطع کرد. این شبکه به عنوان پرچمدار بینالمللی شبکههای برونمرزی سیما در سالهای اخیر به بهانههای واهی هدف دستگاه رسانهای سلطه بویژه از طرف شرکتهای ارائهدهنده خدمات ماهوارهای بوده است.
پیمان جبلی، رئیس صداوسیما که خود سابقه معاونت برونمرزی را دارد، روز چهارشنبه درباره تحریمهای اخیر شبکههای برونمرزی سیما گفت: «از آنجایی که ما سالهای سال با موضوع تحریم دست به گریبان هستیم، این موضوع جدیدی برای ما نیست. اقداماتی هم که برای مقابله با تحریم باید انجام شود در ۲ سطح است؛ نخست سطح پیگیریهای حقوقی و اجرایی که دستگاههای مسؤول باید آن را انجام دهند و ما هم آن را دنبال میکنیم. سطح دوم یعنی تولید محتوا و انتشار محتوا که ما در حوزه تولید محتوا و انتشار آن با چالشهای فراوانی روبهرو هستیم».
او که خود جزو شخصیتهایی است که اخیرا در فهرست تحریمهای مغرضانه وزارت خزانهداری آمریکا و اتحادیه اروپایی قرار گرفتهاند، با تاکید بر اینکه پخش ماهوارهای شبکههای برونمرزی ایران در عرصه جهانی متوقف نشده، گفت: «پس از تحریم شبکههای بینالمللی ما در ماهوارههای اروپایی، تلاش کردیم با ماهوارههای غیراروپایی ارتباطات خوبی ایجاد کنیم. برخی شبکههای اصلی مانند العالم، پرس تیوی و دیگر شبکهها همان منطقه را ولی با ماهوارههای غیراروپایی پوشش میدهند و کار ما متوقف نشده است».
جبلی همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که چرا گاهی اوقات مصاحبههایش از صداوسیما پخش نمیشود، گفت: «چون من رئیس صداوسیما هستم!».
او پاییز گذشته پس از اعلام خبر تحریم شبکههایی مثل پرس تیوی توسط آمریکا و اتحادیه اروپایی گفته بود: «بار اول نیست که غرب خلاف ادعای آزادی بیان که دارد و آن را به عنوان یک امتیاز مطرح میکند، عمل میکند. شبکه پرس تیوی با وجود اینکه رقبایش از پشتیبانی بسیاری برخوردار هستند و در یک عرصه نابرابر رقابت میکند اما با این وضعیت حضور حداقلیاش را بهلحاظ امکاناتی نمیتوانند تحمل کنند. شبکههای برونمرزی ایران چون تجربه و آمادگی لازم را دارند، حتما از این وضعیت عبور خواهند کرد».
با این حال به دنبال اظهارات امیدبخش دیروز جبلی، مسؤولان شبکه پرس تیوی با تایید این خبر به از سرگیری پخش ماهوارهای جهانی تمام شبکههای برونمرزی اشاره کردند.
احمد علیاکبری، مدیر بخش ارتباطات و همکاریهای بینالمللی شبکه پرس تیوی در این باره به «وطنامروز» گفت: «همکاری فعال و مستمر با ماهوارههای متعدد بینالمللی و منطقهای برای ادامه پخش شبکه پرس تیوی در جریان است و در ماههای آتی نه فقط این شبکه بلکه هر 14 شبکه برونمرزی صداوسیما شامل العالم، جام جم 1، 2 و 3، هیسپان تیوی (به زبان اسپانیولی)، هوسا تیوی (به زبان آفریقایی هوسایی)، الکوثر و سحر طی ماههای آتی مشکلی برای پخش جهانی نخواهند داشت».
یکی از مشکلات دیگر پخش شبکههای برونمرزی صداوسیما پس از تحریم، اجاره فرکانس 11105 ماهواره غیر اروپایی یامال برای پخش آزمایشی و دور زدن تحریمهای ماهوارههای اروپایی بود که اعلام شد موقتا قطع و حذف شده است. ظاهرا همکاری با این ماهواره نیز قطع شده اما چندین ماهواره دیگر جایگزین
شدهاند.
محمدرضا احمدی، مدیر فنی شبکه پرس تیوی درباره جزئیات ماهوارههایی که توسط صداوسیما جایگزین ماهوارههای تحریمی غیر اروپایی شدهاند به «وطنامروز» میگوید: «مهمترین آنها ماهوارههای روسی و منطقه پیرامون ما هستند که به خاطر شرایط تحریم بهتر است به نام آنها اشارهای نکنیم. مهم این است که این همکاری ماهوارهای جدید باعث شده شبکههای برونمرزی ما درست برای مخاطبان همان مناطقی از جهان که پیش از تحریمهای غربی پخش میشد، قابل دسترس باشد یعنی خاورمیانه، اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی و آفریقا».
ارسال به دوستان
راهاندازی سامانه معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی
سینمای ایران صاحب اطلاعاتی شد
گروه فرهنگ وهنر: سامانه معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی به آدرس https://apf.farhang.gov.ir/ با حضور رئیس سازمان سینمایی راهاندازی شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، آیین رونمایی از سامانه معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی با حضور رئیس سازمان سینمایی و جمعی از مدیران و معاونان سازمان، سهشنبه ۴بهمنماه در سازمان سینمایی برگزار شد.
در این مراسم محمد خزاعی با اشاره به لزوم بهرهمندی از سامانههای مرجع محور در حوزههای کلان سینما گفت: راهاندازی چنین سامانههایی میتواند منبعی غنی، کارآمد، بهروز و قابل دسترس برای عموم پژوهشگران حوزه سینما باشد که در نهایت به رشد، ارتقا و بهبود سینما کمک خواهد کرد. رئیس سازمان سینمایی با توضیح اینکه این سامانه میتواند به معرفی و شناخت هر چه بیشتر وجوه مختلف سینما از جمله شهرکهای سینمایی کمک کند، عنوان کرد: چنین سامانههایی باید به مرجعی مطمئن در شناخت و آشنایی هر چه بیشتر با حوزههای مختلف سینما و فیلمسازی تبدیل شوند.
قادر آشنا، معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی نیز با اشاره به اهمیت این سامانه برای خانواده سینما و علاقهمندان این حوزه گفت: بزرگترین ویژگی این سامانه، اقدام به معرفی آموزشگاههای مجاز است و از این پس خانوادهها میتوانند با مراجعه به این سامانه از مجاز یا غیرمجاز بودن آموزشگاههای آزاد سینمایی اطمینان حاصل کنند.
وی افزود: این سامانه جدید، متشکل از بخشهای مختلفی چون بانکهای اطلاعاتی بوده و با رویکرد «کاربرمحور» و «دادهمحور» شروع به کار کرده است.
آشنا ادامه داد: در بانک پژوهش کلیه پژوهشهای صورت گرفته در سازمان سینمایی از سال 1395 تاکنون بارگذاری و امکان بهرهبرداری دائم و رایگان از آن برای همه پژوهشگران حوزههای مرتبط با سینما فراهم شده است.
همچنین عنوان «بانک پژوهشگران»، رزومه و پژوهشهای انجام شده توسط پژوهشگران این حوزه را شامل و اطلاعات مربوط به آن برای درخواستکنندگان به نمایش گذاشته میشود.
معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی ادامه داد: ارائه آمار فروش سینمایی کشور در برهههای مختلف، از دیگر بخشهای این سامانه است که با اطلاعات بهروز شده و با ارائه آمارها به صورت ماهانه، سالانه و 10 ساله قابل دسترس و بهرهبرداری است.
علیرضا اسماعیلی مدیرکل حوزه ریاست سازمان سینمایی، محمدرضا فرجی مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت و فناوریهای سینمایی، سیدمهدی جوادی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، مهدی آذرپندار مدیرعامل سینمای جوانان ایران و محمد حمیدیمقدم مدیرعامل مرکز گسترش نیز در این مراسم حضور داشتند.
ارسال به دوستان
رونمایی پوستر جشنواره چهل و یکم سینمای فجر به دست جمال شورجه
24 فیلم در سودای سیمرغ
گروه فرهنگ و هنر: در فاصله یک هفته مانده به افتتاحیه چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، پوستر این جشنواره توسط یکی از شاخصترین کارگردانان سینمای انقلاب رونمایی شد.
دیروز جمال شورجه، خالق آثار سینمایی ماندگار دفاعمقدس و مقاومت چون «عملیات کرکوک»، «حماسه مجنون» و «33 روز»، به خاطر شرایط نامساعد جسمی خود را با صندلی چرخدار به مراسم مزبور رسانده بود؛ کسالتی که باعث شده این کارگردان برجسته 68 ساله هدایت پروژه تلویزیونی بزرگ حضرت موسی(ع) را به ابراهیم حاتمیکیا واگذار کند. به گفته مجتبی امینی، دبیر فجر چهلویکم، پوستر این دوره جشنواره طرحی از مسعود نجابتی است.
در ادامه این مراسم اسامی 24 فیلم سینمایی که امسال در بخش اصلی چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر به رقابت خواهند پرداخت اعلام شد. مجتبی امینی، دبیر جشنواره دیروز در برنامه زنده معرفی فیلمها و رونمایی از پوستر فجر سینمایی چهلویکم با ذکر اینکه «در جلسه روز گذشته جمعبندی نهایی هیات انتخاب این دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر درباره اسامی فیلمهای راه یافته به بخش سودای سیمرغ انجام شده است»، این آثار را معرفی کرد:
«آنها مرا دوست داشتند» به کارگردانی و تهیهکنندگی محمدرضا رحمانی
«آه سرد» به کارگردانی ناهید عزیزی و تهیهکنندگی سیدرضا محقق
«اتاقک گلی» به کارگردانی محمد عسکری و تهیهکنندگی داود صبوری
«استاد» به کارگردانی سیدعماد حسینی و تهیهکنندگی بهروز افخمی
«بعد از رفتن» به کارگردانی رضا نجاتی و تهیهکنندگی محمود بابایی
«بچه زرنگ» به کارگردانی هادی محمدیان و تهیهکنندگی بهنود نکویی
«پرونده باز است» به کارگردانی کیومرث پوراحمد و تهیهکنندگی علی قائممقامی
«جنگل پرتقال» به کارگردانی آرمان خوانساریان و تهیهکنندگی رسول صدرعاملی
«چرا گریه نمیکنی» به کارگردانی علیرضا معتمدی و تهیهکنندگی رضا محقق
«در آغوش درخت» به کارگردانی بابک خواجهپاشا و تهیهکنندگی محمدرضا مصباح
«روایت ناتمام سیما» به کارگردانی علیرضا صمدی و تهیهکنندگی سیدمجید رضابالا
«سرهنگ ثریا» به کارگردانی لیلی عاج و تهیهکنندگی جلیل شعبانی
«متروپل» به کارگردانی محمدعلی آهنگر و تهیهکنندگی سیدحامد حسینی
«شماره 10» به کارگردانی حمید زرگرنژاد و تهیهکنندگی ابراهیم اصغری
«عطرآلود» به کارگردانی هادی مقدمدوست و تهیهکنندگی یوسف منصوری
«غریب» به کارگردانی محمدحسین لطیفی و تهیهکنندگی حامد عنقا
«کت چرمی» به کارگردانی حسین میرزا محمدی و تهیهکنندگی کامران حجازی
«کاپیتان» به کارگردانی محمد حمزهای و تهیهکنندگی سیدصابر امامی
«گلهای باوارده» به کارگردانی مهرداد خوشبخت و تهیهکنندگی سعید سعدی
«وابل» به کارگردانی تورج اصلانی و تهیهکنندگی سپهر سیفی
«هایپاور» به کارگردانی هادی محمدپور و تهیهکنندگی مهدی عظیمی و اباذر جوکار
«هفت بهارنارنج» به کارگردانی فرشاد گلسفیدی و تهیهکنندگی محمد کمالیپور
«هوک» به کارگردانی حسین ریگی و تهیهکنندگی علی آشتیانیپور
«یادگار جنوب» به کارگردانی پدرام دوماری و حسین امیری و تهیهکنندگی مجتبی رشوند
همچنین اسامی فیلمهای سینمایی بخش رزرو که در صورت آماده شدن نسخه نهاییشان فیلم به بخش مسابقه جشنواره فجر اضافه خواهد شد به قرار زیر است:
«بهشت تبهکاران» به کارگردانی مسعود جعفریجوزانی و تهیهکنندگی فتحالله جعفریجوزانی
«اخت الرضا» به کارگردانی و تهیهکنندگی سیدمجتبی طباطبایی
«جان جانان» به کارگردانی شادی آفرینالهیاری و تهیهکنندگی حبیبالله یاری
«48 ساعت» به کارگردانی ابوذر حیدری و تهیهکنندگی حسین رضوی
اسامی فیلمهای مستند، فیلم کوتاه و بخش بینالملل در روزهای آتی اعلام خواهد شد. امسال 23 مرکز سینمایی در شهر تهران و 5 مرکز سینما در شهرهای تابعه استان تهران به عنوان سینماهای چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر انتخاب شدند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|