|
تشکیل 5 شهرستان جدید در دولت تصویب شد
سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور با اشاره به مصوبات روز گذشته هیأت دولت گفت: در جلسه هیأت دولت تشکیل ۵ شهرستان جدید تصویب شد. وی ادامه داد: بر همین اساس سیدون از باغملک در خوزستان جدا و یک شهرستان جدید خواهد شد. معمولان در استان لرستان، زارچ در یزد، بام و صفیآباد در نیشابور و میان جلگه هم شهرستانهای دیگری هستند که تشکیل آنها در دولت تصویب شد.
ارسال به دوستان
اخبار
ستاد کل نیروهای مسلح:
ملت ایران همچنان پای انقلاب، دین و تمامیت ارضی خود محکم ایستادهاند
همزمان با چهلوچهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ستاد کل نیروهای مسلح در بیانیهای با گرامیداشت فرارسیدن دهه مبارک فجر نوشت: انقلاب اسلامی به پشتوانه حمایتهای بیدریغ ملت غیور و همیشه در صحنه ایران اسلامی، توطئههای گوناگون دشمنان را با سربلندی پشت سر گذاشته و امروز در اوج اقتدار و عزت در منطقه و جهان است. این بیانیه افزود: دهه فجر آغازگر طلوعی خجسته در ایران اسلامی است که پایههای نظام استبدادی شاهنشاهی در بهمن سال ۱۳۵۷ با هدایت رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و خیزش عظیم مردم، برای همیشه فروریخت و فصل جدیدی از حیات ملت ایران اسلامی در پرتو عزت، آزادی و استقلال آغاز شد. ستاد کل نیروهای مسلح عنوان کرد: انقلاب اسلامی ایران به عنوان اصیلترین و مردمیترین انقلاب قرن، موجب به چالش کشیدن ایدئولوژیهای مادی و منشأ تحولات بزرگی بویژه در جهان اسلام شد. امام خمینی (ره)، با تمسک به اسلام و در مخالفت با وابستگی به غرب، قراردادهای استعماری و کاپیتولاسیون، عظمت تاریخی ایران را احیا کرد. ایشان کلید و رمز عزت و استقلال ایرانیان را اسلام یافت و بر آن پای فشرد و ملت ایران یکپارچه از اهداف و آرمانهایش حمایت کردند. این بیانیه تصریح کرد: ایران اسلامی از ابتدای انقلاب تاکنون فراز و فرودهای گوناگونی را در حوزههای مختلف پشت سر گذاشته و با راهبری امامین انقلاب و حضور و مشارکت همیشگی مردم متعهد به ارزشها و آرمانهای انقلاب، امروز توانسته بیش از هر زمان دیگری جایگاه تاثیرگذار و تعیینکننده خود در عرصه تحولات منطقهای و فرامنطقهای را تحکیم بخشد و با پیام الهامبخش و عزتآفرین خود موجب حرکت عدالتخواهی و آزادیخواهی ملتهای ستمدیده و مظلوم جهان شود. ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: امسال در شرایطی ملت بزرگ ایران به استقبال جشنهای فجر انقلاب اسلامی میروند که ایران اسلامی در چند ماه اخیر با یک جنگ ترکیبی همهجانبه با طراحی و هدایت آمریکا، رژیمصهیونیستی و همراهی برخی کشورهای اروپایی و منطقه، گروهکهای تروریستی و استخدام همه امکانات اطلاعاتی، رسانهای و عملیاتی روبهرو بود. دشمنان با بهرهگیری از شیوههای مختلف فرهنگی، رسانهای، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و با هدف براندازی نظام جمهوری اسلامی نسبت به ایجاد اغتشاش و آشوب، فرسایشی کردن ناامنی در کشور، دوقطبی کردن جامعه، ایجاد نارضایتی عمومی، جلوگیری از پیشرفت جمهوری اسلامی ایران و ناامید ساختن مردم نسبت به آینده اقدام کردند اما این روند تخریبی پس از عدم همراهی مردم با اغتشاشگران، بر خلاف انتظار دشمن، خیلی زود روشن کرد که ملت ایران بهرغم همه خباثتهای دشمنان، همچنان پای انقلاب، دین و تمامیت ارضی خود محکم ایستادهاند.
***
ایروان: اقدامات ایران باعث کاهش تنش در قفقاز شد
«واهان کاستانیان» معاون وزیر خارجه ارمنستان در مصاحبه با المانیتور گفت اقدامات و اظهارات ایران به جلوگیری از وخامت بیشتر اوضاع بین ایروان و باکو در درگیریهای مرزی سپتامبر ۲۰۲۲ بین دو طرف کمک کرد. او در این مصاحبه توضیح داد: «اطلاعاتی داشتیم که جمهوری آذربایجان سپتامبر گذشته هنگام حمله به ارمنستان، در حال آمادگی برای حملات بزرگتر بود. اقدامات و اظهارات ایران به جلوگیری از وخامت بیشتر آن وضعیت کمک کرد». معاون وزیر خارجه ارمنستان همچنین گفت دستیابی به تسلیحات ایرانی در دستور کار ایروان نیست. او درباره اهداف باکو هم به ۳ موضوع اشاره کرد: «پاکسازی قومی منطقه قرهباغ کوهستانی، ایجاد تنش نظامی گسترده در منطقه و بالاخره سوق دادن طرف ارمنستانی به ایجاد کریدور فراسرزمینی». درگیریهای مرزی ۲ جمهوری آذربایجان و ارمنستان در سپتامبر ۲۰۲۲ باعث کشته شدن دهها سرباز از دو طرف شد و هر یک طرف دیگری را مقصر آن میداند. رئیسجمهور باکو اخیراً درگیریهای سپتامبر را غیرقابل اجتناب توصیف کرد.
***
خلق متهم خیالی جدید از سوی ضد انقلاب
بعد از رسوایی رسانههای ضد انقلاب در پرونده جعلی حسن فیروزی، این بار سوژهای قدیمی مجددا مطرح شده است که بر اساس آن یک زن اهل بوکان به نام شهلا عبدی به اعدام محکوم شده است. یک بررسی ساده اینترنتی نشان میدهد این سوژه نیز خیالی بوده و فردی به این نام نهتنها حکم اعدام دریافت نکرده است، بلکه بازداشت و زندانی نیز نشده است. بررسیها نشان میدهد پیشتر نیز چنین ادعایی مطرح شده بود و رسانههای ضد انقلاب نیز وجود چنین فردی را تکذیب کرده بودند. بر اساس خبری که در یک رسانه ضدانقلاب در مردادماه امسال در واکنش به خبر فوق منتشر شد، تصویر منتسب به این زن، به یک محکوم دیگر تعلق داشته که سال ۱۴۰۰ از زندان آزاد شده است(!) پیگیریها از مقامات قضایی استان نیز این موضوع را تایید میکند. ناصر عتباتی، رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی در رابطه با ادعاهای مطرح شده درباره صدور حکم اعدام برای زنی به نام شهلا عبدی گفت: طبق پیگیریها در استان آذربایجان غربی هیچ محکوم یا زندانیای به نام شهلا عبدی وجود ندارد. رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی تاکید کرد: تاکنون هیچ حکم اعدامی در ارتباط با پروندههای اغتشاشات در استان صادر نشده است. ضد انقلاب در خبرسازی جعلی و دروغ در رابطه با ادعای بدرفتاری با متهمان و محکومان سابقه طولانی دارد. در کنار پرونده خیالی حسن فیروزی که اخیرا افشا شد، باید به مواردی مانند ادعای دروغ تجاوز به آرمیتا در زندان کرج یا دروغ شکسته شدن پاهای حسین رونقی در بازداشت اشاره کرد که انتشار فیلم وی در بیمارستان مشخص کرد ادعاهای مطرحشده درباره این فرد دروغی بیش نبوده است. ماجرای ساختگی صورت خونی و آسیبدیدگی محمد نوریزاد پس از آزادی نیز یکی دیگر از این موارد است که با انتشار فیلم اصلی مشخص شد این فرد با همان لباس اما بدون عصا و البته قبراق و سرحال وارد منزل میشود و نزدیکانش را در آغوش میگیرد!
ارسال به دوستان
از شکلدهی به نهضت تا رهبری جمهوری اسلامی
امام قیام، امام نظام
محمد سلحشور: انقلاب شکوهمند اسلامی مردم ایران در سال 57 را با گذشت 44 سال کماکان میتوان زندهترین انقلاب جهان دانست؛ انقلابی که منبع معرفتی جدیدی برای مسلمانان و آزادگان جهان شد و کماکان به رغم گذر زمان و فراز و نشیبهای مختلف خصلت الهامبخشی خود را حفظ کرده است. امروز انقلاب اسلامی ایران و ارزشهای آن نه تنها موضوعیت خود را از دست نداده که گستره آن به فراتر از مرزهای جغرافیایی ایران نیز رسیده است. در این میان اما جلوه کانونی انقلاب اسلامی را جز در مکتب و شخصیت بنیانگذار آن؛ حضرت امام خمینی(ره) نمیتوان یافت. امام(ره) و مکتب نورانیشان شناسنامه انقلاب اسلامی است. امام خمینی(ره) به عنوان عارفی سالک که هدایت جامعه را وظیفهای دینی میدانستند و سیاست را نه تنها حجابی بر دیانت نمیدانستند، که وجهی جداییناپذیر از آن میپنداشتند، با قدم گذاشتن در مسیر پرمخاطرهای که از سال 1341 آغاز شد، رهبری مردمیترین و بزرگترین انقلاب معاصر را به عهده گرفتند. شناسایی مکتب بنیانگذار انقلاب و نقش ایشان در جلو رفتن مسیر مبارزات انقلابی مردم ایران ضرورتی محتوم برای هر انسان انقلابی است.
* رهبر انقلاب یا رهبر نظام؟
یکی از بحثهای فرعی و اشتباهی که در دهههای اخیر بارها تکرار شده است، تقلیل دادن جایگاه امام خمینی(ره) به رهبری در مسیر تغییرآفرینی یا ثباتآفرینی است. شخصیت امام(ره) بخوبی این واقعیت را ثابت میکند که ایشان همانقدر که رهبری والامقام برای یک انقلاب دشوار بودند، از تدبیر و دوراندیشی صحیحی برای استقرار نظام نیز برخوردار بودند. امام(ره) در عین حال که عمیقا به آرمانهای انقلابی و مسیر انقلاب باور داشتند، تشکیل حاکمیت و نظامسازی را تکمیل مسیری برای انقلاب میدانستند. ایشان به عنوان یک مرجع تقلید ضمن ایجاد اجماع در جامعه متدین ایران، نسخه دین را در عصر جدید و زمانی که بسیاری به دنبال نشان مرگ خدا میگشتند، برای جهان تجویز کردند.
با چنین نگاهی انقلاب اسلامی ایران در سال 57، همانگونه که شوک جهانی را نیز با خود به همراه آورد، به مثابه نخستین حرکت جدیدی شناخته شد که سعی داشت نه با در پیش گرفتن طریقه انزوای دیندارانه و نه رو آوردن به جنگ با مظاهر تکنولوژی، به دنبال احیای یک زیست دینی در عین به رسمیت شناختن امور حادثشده در بافت نوین جهان بگردد. گزاره و مفاهیم جدیدی همچون مردمسالاری، ملیت، حقوق بشر و... خود را در فضایی عرفی تثبیت کرده بودند و بهرغم وجود تجربههایی در تاریخ همچون حکومت پیامبر اسلام در مدینه و امیرالمومنین در کوفه، هیچکدام به شکل امروزی آن تعاریف جاافتادهای نداشتند.
فقدان بنیاد نظری منسجم و نوپا بودن چنین مباحثی از یک سو و نبود تجربه مشترک برای انجام چنین کار ویژهای، باعث شد ایران پساانقلابی تبدیل به میدان جدیدی برای پیادهسازی الگویی شود که مشابه آن حتی در نهضتهای آزادیخواه معاصر نیز پیدا نبود. مرجعیت یافتن امام خمینی(ره) به عنوان رهبر و بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی برای پیشبرد این گام تمدنی جدید باعث شد ایشان تبدیل به قطب گفتمانی یک جریان دینی شود.
بر همین مبنا برای امام چه انقلاب و چه تاسیس نظام سیاسی، در نسبتی مستقیم با هدف هدایتگری جامعه بود. با این حال امام خمینی(ره) این هدایت را بدون مشارکت مردم ناکام و ناتمام میپنداشتند.
* مردمیسازی مبارزه
مبارزه علیه نظام سلطنتی در تاریخ معاصر ایران با 15خرداد 42 آغاز نشد اما همگان این روز را مبدا انقلاب شکوهمند اسلامی میدانند؛ نقطهای که یک مرجع تقلید شیعه میداندار مبارزه شد. رهبر حکیم انقلاب اسلامی در یکی از سخنرانیهایشان، کشاندن مبارزه به میان مردم را راز موفقیت بنیانگذار انقلاب خواندند و خاطرنشان کردند: «مبارزات با رژیم پهلوی، از دیرباز شروع شده بود؛ یعنی از دوره رضاخان و از سال ۱۳۱۴؛ البته قبلا مرحوم مدرس مبارزاتش را شروع کرده بود اما ایشان را به شهادت رساندند. سال ۱۳۱۴، نهضت بزرگ علما از مشهد شروع شد و مرحوم آیتالله قمی و عدهای از علما که با ایشان همراه بودند، مبارزه خود را شروع کردند. در اواخر دوره رضاخان، گروههای غیراسلامی تجمعهایی داشتند و مبارزاتی را شروع کردند. بعد در دهه 20 باز مبارزات حزبی و گروهی از یک طرف و نهضت علمایی و مردمی از طرف دیگر آغاز شد. در سالهای بعد هم همینطور بود و مبارزات زیادی شروع شد. البته همه این مبارزات هم تأثیراتی داشت اما هیچکدام از اینها قدرت بسیج تودهها را نداشت و نتوانست مبارزه را از جمعهای کوچک و خواص، به جمع عظیم مردم بکشاند. راز پیروزی امام هم این بود که توانست این هنر بزرگ و این معجزه بزرگ را انجام دهد و مبارزه را به سطح مردم بکشاند. اما علتش چه بود؟ البته برخی از این علل، به خصوصیات شخص امام بزرگوارمان بازمیگردد لیکن عمده علت، عبارت بود از اینکه امام در موضع یک روحانی والامقام و مورد اعتماد، از اسلام حرف میزدند. اسلام، باور عمومی مردم بود و هست. این، خاصیت حرکت دینی و خاصیت انگیزه دینی است».
اعتقاد و اعتماد مردم به امام خمینی(ره) و پذیرش ولایت ایشان در مسیر مبارزات انقلابی علیه نظام شاهنشاهی مهمترین عاملی بود که مبارزات مردم را با تمام دشواریهایی که در مسیر وجود داشت، به مقصد مورد نظرش رساند.
* رهبری نظام و الگوسازی از اسلام سیاسی
با پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 57 و تاسیس نظام جمهوری اسلامی پس از رفراندوم 12 فروردین 58، رهبری امام خمینی(ره) با گذار از کارویژه سلبی ساقط کردن طاغوت، به کارویژه ایجابی تشکیل حاکمیت دینی آن هم در عصر جدید رسید.
در این مسیر، گفتمان انقلاب اسلامی که متاثر از اندیشه امام خمینی(ره) است، در عرصه عمل امکان ظهور پیدا کرد. وجه نظری این گفتمان انسان را در مسیری توحیدی و در راستای اعتلای روح و معنویت در نظر میگیرد و برخلاف اندیشه سکولار، برای انسان تعریفی محدود و لذتمحور قائل نیست. با این حال جمهوریت به عنوان ابزاری تعیینکننده برای رسمیت بخشیدن به مردم و خواستهایشان حضور فعالی دارد.
مدیریت امام خمینی(ره) نیز در این مسیر اهمیت قابل توجهی دارد. توطئههای متعدد ضدانقلاب، ترورهای سازمان منافقین، تحمیل جنگ 8 ساله به کشورمان و دهها مورد دشوار دیگر در آغاز تاسیس نظام جمهوری اسلامی میتوانست مسیر آغاز شده با انقلاب را در آغاز راه ناتمام بگذارد اما مدیریت منحصر به فرد امام(ره) که حاصل جمعی از تدبیر، شجاعت، عقلانیت، مردمداری، دوراندیشی، قاطعیت و مصلحتاندیشی بود، باعث شد مردم بزنگاههای دشواری را پشت سر بگذارند.
ارسال به دوستان
محمدباقر قالیباف در سخنرانی خود به مناسبت آغاز دهه فجر در حرم مطهر امام خمینی(ره) انقلاب اسلامی را عامل قویتر شدن ایران دانست
انقلاب هویتبخش
گروه سیاسی: محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنرانی خود به مناسبت فرارسیدن ۱۲ بهمنماه در حرم امام خمینی(ره) گفت: خدا را شاکریم که اهداف انقلاب اسلامی همچنان برای ما مشخص و روشن است و به سمت آنها حرکت میکنیم؛ استقلال، آزادی و عدالت اهدافی است که به دنبال آن هستیم و برای آن هزینهها دادهایم. انقلاب اسلامی بدون حضور مردم هیچ معنایی ندارد و اسلامی نیست؛ مردم اساس این انقلاب هستند و آنها هستند که در میدان هستند و احکام دینی را در جامعه دنبال و پیادهسازی میکنند. رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: یکی از شاخصهای مهمی که حضرت امام(ره) برای این انقلاب گذاشته بودند، مردمی بودن آن است. قدرت امروز ما در مقابل دشمنان تکیه بر ابزار نظامی و موشکهای قدرتمند ما نیست؛ بدون شک اینها بخشی از قدرت ما و مایه افتخار ما هستند، این قدرت را مردم در دوران دفاع مقدس تا به امروز توانستهاند تولید کنند اما بدانید که انقلاب ما در قلب یکایک مردم ما است و چون قلب مردم همراه انقلاب است، این انقلاب مستحکم و اسلامی به پیش خواهد رفت. وی افزود: امروز مردم ما از ما این مطالبه را دارند که همه اهداف انقلاب را متوازن پیش ببریم و به همان میزان که توجه به حوزه ظلمستیزی و استکبارستیزی داریم- که از شاخصهایی است که امام راحل آنها را تبیین کردند و اساس کار ما است- به همان میزان نیز به اقتصاد مردم و فرهنگ جامعه و مسائل اجتماعی جامعه نگاه کنیم. قالیباف تصریح کرد: اگر ما اهداف انقلاب را متوازن پیش نبریم و شکلی کاریکاتوری از آن بسازیم، خواسته انقلاب و مسیر درست نیست. وقتی بر مردم تاکید داریم حسنش این است که اگر اشتباهی کردیم، مردم ناظرند، میبینند و به ما تذکر میدهند؛ مردم میبینند و از ما نقد و انتقاد و اگر لازم شد اعتراض میکنند؛ اینها اساس انقلاب اسلامی و باورهای ما از انقلاب اسلامی است. قالیباف با تاکید بر اینکه از ۴۴ سال قبل نشان دادیم هر جا ایستادیم و مقاومت کردیم، توانستیم و به موفقیت رسیدیم، گفت: مقام معظم رهبری در مراسم سالگرد رحلت امام (ره) در تبیین مکتب امام فرمودند که ۳ شاخص مهم عقلانیت، معنویت و عدالت پایههای اساس مکتب حضرت امام است که باید آنها را مورد توجه قرار دهیم و اینها اساس کار ما در مسیر انقلاب باشند. رئیس مجلس با بیان اینکه «باید همیشه دشمن را تحت نظر داشته باشیم و او را بشناسیم و از طرحهای او آگاه باشیم»، اظهار کرد: این هرگز دلیل نمیشود که خودمان و اشکالات و ضعفهای خودمان را نبینیم و آسیبشناسی نکنیم. قالیباف در ادامه با تاکید بر اینکه امروز مکلفیم قدرت حل مسأله داشته باشیم و به معنای واقعی خادم و نوکر مردم در حل مشکلاتشان در عرصههای بویژه اقتصادی باشیم، گفت: اینها از وظایف ما است، چرا که از قضا دشمن ما به هوش است که بر بسترهای ضعف ما سوار شود و آسیب بزند کما اینکه در فتنههای اخیر دیدیم که در داخل و خارج چگونه بر ضعفهای ما سوار شدند و به دنبال آسیب زدن به انقلاب اسلامی بودند. وی عنوان کرد: انقلاب اسلامی توانست ایران ما را قویتر و عزیزتر بکند؛ انقلاب اسلامی هویت ایرانی ما را در دوران معاصر از همه زمانها قویتر، اثرگذارتر موثرتر کرد. رئیس قوه مقننه تاکید کرد: در دهه فجر باید همه تجربه ۴۴ سال گذشته را نگاه و نقاط قوت خود را قویتر و نقاط ضعفمان را برطرف کنیم و به صورت صریح و روشن از ایران عزیز و انقلاب اسلامی عزیزمان دفاع کنیم و به پیش برویم و مطمئن باشیم در حل مشکلات بویژه اقتصادی و اجتماعی باید همین مسیر را طی کنیم. ***
قانون الحاق ایران به شانگهای توسط قالیباف ابلاغ شد
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، طی نامهای به سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای را ابلاغ کرد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه 6 آذر با کلیات و جزئیات طرح الحاق ایران به سازمان شانگهای موافقت کردند. هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان نیز روز 8 بهمن از تایید اصلاحات طرح فوق توسط شورای نگهبان خبر داد.
ارسال به دوستان
جزئیات جدید منتشرشده از حمله ناموفق به مجتمع کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان از دستداشتن گروههای تروریستی کرد در این اقدام خرابکارانه حکایت دارد
تروریسم با لباس کولبری
گروه سیاسی: شامگاه هشتم بهمنماه (شنبه) بود که یکی از مجتمعهای کارگاهی وزارت دفاع مورد حمله ۳ فروند ریزپرنده انتحاری قرار گرفت اما خوشبختانه تمهیدات پدافندی اعمالی در این کارگاه منجر به انهدام یکی از آنها به وسیله پدافند هوایی و منهدم شدن ۲ فروند دیگر در تلههای پدافندی شد. در همین رابطه رسانه وابسته به شورای عالی امنیت ملی جزئیات جدیدی از این حمله خرابکارانه ارائه کرده است؛ جزئیاتی که بر نقش گروههای تروریستی تجزیهطلب در خرابکاری اخیر تأکید دارد. پایگاه خبری نورنیوز در این باره نوشت: قطعات ریزپرندههایی که در اقدام خرابکارانه چند روز پیش علیه مجتمع کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان مورد بهرهبرداری قرار گرفته بود به همراه مواد انفجاری، با مشارکت و هدایت گروههای ضدانقلاب کرد که در اقلیم کردستان عراق مستقر هستند وارد ایران شده است. بر اساس اطلاعات دریافت شده، این گروهها به سفارش سرویس امنیتی بیگانه پس از دریافت قطعات ریزپرندهها و مواد انفجاری، آنها را از یکی از مسیرهای صعبالعبور در شمال غرب وارد کشور کرده و به رابط سرویس در یکی از شهرهای مرزی تحویل دادهاند.
این گزارش حاکی است قطعات و مواد فوق در یک کارگاه مجهز با استفاده از نیروهای آموزشدیده مونتاژ و برای حمله خرابکارانه علیه مجتمع کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. مردادماه امسال نیز اعضای یک گروه تروریستی از عناصر ضدانقلاب کرد که از سوی سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی برای انفجار در تاسیسات صنعتی اصفهان سازماندهی شده بودند توسط وزارت اطلاعات دستگیر شدند. افراد دستگیر شده که برای انجام عملیات خرابکارانه از سوی عوامل موساد در یکی از کشورهای خارجی آموزش دیده بودند با انتقال تجهیزات و مواد انفجاری بسیار پیشرفته از طریق اقلیم کردستان عراق به کشورمان، قصد داشتند تاسیسات مهمی را در اصفهان منفجر کنند. گروهکهای تروریستی تجزیهطلب که در منطقه اقلیم کردستان مشغول فعالیت علیه ایران هستند، در جریان اغتشاشات ماههای گذشته از گردانندگان اصلی آشوبها بویژه در مناطق غرب و شمالغرب کشور بودند. همین موضوع باعث شد قرارگاه حمزه سیدالشهدا نیروی زمینی سپاه در چند نوبت با حملات موشکی و پهپادی مقر این گروهکهای تروریستی در اقلیم کردستان عراق را مورد هدف قرار دهد. علاوه بر این حملات، سپاه به همراه مسؤولان سیاسی کشورمان بارها به دولت عراق درباره فعالیتهای ضدایرانی این گروهکها هشدار داد که در نتیجه اقدامات سپاه و هشدارهای مقامات ایران به دولت عراق، محمد شیاع السودانی نخستوزیر عراق دستور تمهیدات کنترل و پاکسازی مرزهای این کشور با ایران را صادر کرد. استقرار ۲ تیپ مرزبانی، احداث پاسگاههای مرزی و همچنین مشارکت دادن پیشمرگههای کرد جهت تامین امنیت مرزها، از جمله اقداماتی بود که دولت عراق پس از دستور نخستوزیر این کشور انجام داد. اما به نظر میرسد اقدامات انجام شده توسط عراق کافی نبوده است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش از این به دولت عراق هشدار داده بود که در صورت عدم تامین و کنترل مرزهای اقلیم کردستان با ایران، حق برخورد با تروریستهای حاضر در این منطقه از عراق را برای خود محفوظ میدارد. این موضوعی بود که مقامات وزارت امور خارجه کشورمان نیز در مواضع خود نسبت به آن تأکید داشتند. حالا با توجه به اینکه اکنون مشخص شده است ریزپرندههایی که قرار بود در مجتمع کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان خرابکاری انجام دهند، از اقلیم کردستان عراق وارد کشور شدهاند، دور از انتظار نیست که قرارگاه حمزه سیدالشهدا نیروی زمینی سپاه حملات خود به مقر گروهکهای تروریست را دوباره از سر بگیرد.
دولت عراق اگرچه تاکنون قدمهای مثبتی برای کنترل مرزهای این کشور با ایران برداشته اما به نظر میرسد این اقدامات به اندازه کافی موثر نبوده است. از همین رو انتظاری که از طرف عراقی میرود این است که تمهیدات خود برای تامین امنیت مرزها را با جدیت و همت بیشتری پیگیری کند. خواسته ایران از عراق نه کمتر شدن فعالیتهای تروریستی و ضدایرانی گروهکهای تجزیهطلب، که پاکسازی کامل مرزهای عراق از وجود گروهکهای تروریستی مثل کومله و حزب دموکرات است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|