|
نخستین سفر امیرعبداللهیان به آمریکای لاتین
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از سفر به موریتانی و دیدار و گفتوگو با مقامات این کشور، در نخستین سفرش به آمریکای لاتین، راهی نیکاراگوئه شد و بعد از آن هم قرار است به ونزوئلا برود. حسین امیرعبداللهیان در نخستین سفرش به آمریکای لاتین راهی ماناگوآ پایتخت نیکاراگوئه شد تا با مقامات عالیرتبه این کشور دیدار و گفتوگو کند. امیرعبداللهیان در ادامه هم برای دیدار و گفتوگو با مقامات ونزوئلا به کاراکاس میرود.
ارسال به دوستان
اعترافات ناخواسته مدیر تحقیق و توسعه بخش mRNA شرکت فایزر، مهندسی ویروس کرونا توسط این شرکت داروسازی آمریکایی را برملا ساخت
راز کثیف فایزر
واکر: شنیدهام دانشمندان فایزر در حال بهینهسازی فرآیند جهش ویروس «کووید- 19» هستند
گروه بینالملل: اعتراف وحشتناک شرکت آمریکایی داروسازی فایزر به مهندسی سویههای جدید ویروس «کووید-19»، درک ما از جهان مدرن را کاملا به هم میریزد؛ دنیایی که در آن شاهد همهگیری ویروس دروغ و منفعتطلبی ورای ویروسهای مرگبار بیولوژیک هستیم. دنیایی که در آن تحت حکومت ابرشرکتها، مقولههایی مثل شفافیت، آگاهی، سلامتی، امنیت و رفاه، به نقیض خود تبدیل شدهاند.
از نخستین روزهای آنچه جهانگیری کرونا خوانده میشود، رسانههای شرکتی غرب و دنبالهروهای بینالمللی و بومی آنها، روایتی یکدست از آغاز همهگیری به خورد افکار عمومی میدادند که گویی ویروس «کووید-19» یک گونه طبیعی بوده که از خفاشها یا دیگر جانوران به فروش گذاشته شده در بازار پرندگان و ماکیان شهر ووهان چین به گونه انسان و از آنجا به نقاط دیگر جهان سرایت کرده است. جالب اینکه تنها سند این روایت، اطلاعیهها و آمارهای خود دولت چین بود، یعنی نخستین دولتی که کارزار عمومی مبارزه با همهگیری کرونا را در نخستین روزهای زمستان سال 2020 آغاز کرد؛ تقریبا یک ماه قبل از اتحادیه اروپایی و ۲ ماه قبل از ایالاتمتحده. به بیان بهتر، دولتی که بیش از بقیه به فکر سلامت عمومی جامعهاش بود، از طرف دستگاه رسانهای سلطه به عنوان مقصر اصلی شیوع کرونا قلمداد شد و دولتهای غربی مثل آمریکای ترامپ که دست روی دست گذاشته و به امید نظریه ایمنی گلهای نشسته بودند، تحت هیچ شرایطی مظنون قلمداد نمیشدند.
افشاگرانی در سطح مسؤول مرکز ملی کنترل بیماریهای همهگیر فرانسه نیز که رد نخستین سویههای ویروس «کووید-19» را تا آزمایشگاههای سلطنتی کانادا و بریتانیا تعقیب کرده بودند به راحتی بایکوت رسانهای شدند. در نهایت اما شکافهای سیاسی درون غرب و انگیزههای انسانی خاص، کار خود را کرد و حقیقت را برملا ساخت. تنها چند روز پس از درز اعترافات خصوصی مدیر ارشد بخش تحقیق و توسعه راهبردی «فایزر» مبنی بر مهندسی موتاسیون ویروس کووید در آزمایشگاههای این غول داروسازی و زیستفناوری آمریکایی، این شرکت مجبور شد به طور مقدماتی مسؤولیت برخی اقدامات غیرمسؤولانهاش در خلال همهگیری کرونا را بپذیرد.
آغازگر این افشاگری بزرگ یک گروه دستراستی حامی ترامپ و مخالف گلوبالیستهای احزاب جمهوریخواه و دموکرات و رسانههای جریان اصلی (شرکتی) است که پروژه «وریتاس» - در زبان لاتین به معنای حقیقت - را برای افشای نهادهای حکومتی آمریکا و ابرشرکتها به راه انداخته است. پروژه وریتاس به رهبری جان اوکیف، اقدام به شناسایی سوتزنها و افراد بانفوذ مایل به افشاگری در حوزه کاری خود در جامعه آمریکا کرده است. یکی از این افراد پروفسور جردن تریستان واکر، مدیر تحقیق و توسعه، عملیات راهبردی و برنامهریزی علمی mRNA در بزرگترین شرکت داروسازی جهان است.
واکر در ویدئویی که خبرنگار پروژه وریتاس به طور مخفی از او ضبط کرده است، جزئیاتی را درباره آزمایشهای تحقیق و توسعه فایزر روی mRNA ویروس کووید-19 و جهش دادن (موتاسیون) سویههای جدید این ویروس به منظور توسعه واکسنهای آینده فاش میکند. با اینکه او در همان ابتدای گفتوگوی خود، کماکان شهر ووهان چین را به عنوان نقطه آغاز شیوع ویروس کووید معرفی میکند اما تمام آنچه پس از آن درباره بیاحتیاطیها و قانونشکنیهای فایزر در انجام آزمایشهای مزبور فاش میسازد – از جمله ذخیره کردن حجم نامشخصی از سویههای تقویت شده ویروس- مصداق همان اتهامی است که این آمریکایی متوجه چینیها میکند. در ویدئوی منتشرشده، او به مصاحبهکننده میگوید: «به کسی نگو! قول بده به کسی نگویی. روشی که [آزمایش] میکنیم این است که ما ویروس را در میمونها قرار میدهیم و به طور متوالی باعث میشویم که یکدیگر را آلوده کنند و نمونههای سریالی را از آنها جمعآوری میکنیم... شما باید بسیار کنترلشده عمل کنید تا مطمئن شوید این ویروس [کووید] که جهش میدهید، چیزی ایجاد نمیکند که همه جا پخش شود».
وی سپس در تشریح این فرآیند توضیح میدهد: «آنچه من شنیدهام این است که آنها [دانشمندان فایزر] در حال بهینهسازی آن [فرآیند جهش کووید] هستند اما کند پیش میروند زیرا همه بسیار محتاط هستند. بدیهی است نمیخواهند آن را بیش از حد تسریع کنند. من فکر میکنم آنها فقط سعی میکنند این کار را به عنوان یک کار اکتشافی انجام دهند زیرا واضح است شما نمیخواهید تبلیغ کنید در حال کشف جهشهای (موتاسیونهای سلولی) آینده هستید».
نقطه اوج این ویدئوی جنجالی آنجاست که در پایان اعترافات ناخواسته واکر که در یک کافه انجام شده است، خبرنگار وریتاس فیلم آن را که مخفیانه ضبط شده به اون نشان میدهد و باعث برافروختگی و درگیری این مدیر فایزر با تیم خبری میشود.
در هر حال این مصاحبه نشان میدهد فایزر در انجام تحقیقات خود محدوده ریسک به خطر انداختن سلامتی انسانها، قوانین ایالاتمتحده و اصول اخلاقی در این زمینه را نقض کرده است. او در بخشی از مصاحبهاش صریحا میگوید: «یکی از چیزهایی که ما در حال بررسی آن هستیم این است که چرا خودمان آن (کووید) را جهش نمیدهیم تا بتوانیم واکسنهای جدید را پیشگیرانه طراحی و تولید کنیم. درست است؟ بنابراین باید این کار را انجام دهیم. اگر بخواهیم این کار را انجام دهیم، همانطور که میتوانید تصور کنید، خطر مشابهی وجود دارد. هیچکس نمیخواهد یک شرکت داروسازی داشته باشد که این ویروسهای لعنتی را دستکاری میکند».
او سپس در مورد تعداد محدودی موارد مهندسی ویروس کرونا در لابراتوارهای فایزر صحبت کرد. واکر مشخص نکرده آیا تاریخ افزایش قدرت بیماریزایی کرونا - با ایجاد جهش در ویروسهای ناقل - توسط شرکت آمریکایی قبل از طراحی واکسنهای کذایی فایزر بوده یا بعد آن. این ویدئو در عرض ۵روز توسط 41 میلیون کاربر توئیتر مشاهده شد و در یوتیوب هم موجی بزرگ راه انداخت، به طوری که روابط عمومی شرکت فایزر سراسیمه تنها 48 ساعت بعد مجبور به پاسخگویی شد. در بیانیهای که این شرکت در تارنمای رسمی خود منتشر کرد، با اشاره به تمرین تقویت توانایی ویروس برای آلوده کردن انسانها و فرآیند انتخاب ویژگیهای مطلوب یک ویروس، توجیه کرد که این برنامه را «به عنوان کارکرد یا تحقیقات تکاملی برای تکثیر ویروس» هدایت نکرده است. با این حال، بزرگترین شرکت داروسازی جهان مجبور به این اعتراف شد که «پروتئینهای سنبله انواع جدید کروناویروس را با سویه اصلی ترکیب کرده تا واکسنهای خود را آزمایش کند، همچنین برای آزمایش «پاکسلووید» - داروی نوشیدنی ضد کرونای فایزر - جهشهایی در ویروس ایجاد کرده است». در ادامه این بیانیه آمده است: «در تعداد محدودی از موارد... چنین ویروسی ممکن است برای ارزیابی فعالیت ضد ویروسی در سلولها مهندسی شود».
جالب اینکه فایزر طوری تاکید میکند که این کارها در یک آزمایشگاه امن انجام شده که گویی صحبتهای فاششده از سوی مدیر بخش تحقیقات mRNA ظن نشت سلولهای جهشیافته کرونا از لابراتوارهای فایزر را در افکار عمومی ایجاد کرده است. فایزر در نهایت افکار عمومی جهان را با این ظن درباره تعارض منافع عظیمی برجا میگذارد که میان ذخیره غیرقانونی ویروسهای خطرناک توسط یک شرکت داروسازی و فروش گسترده واکسن برای سویههای همهگیری کرونا در آمریکا و دیگر کشورها ممکن است ارتباطی وجود داشته باشد؛ ابهامی که میتواند دولت آمریکا را هم به اندازه ابرشرکتهای این کشور در مظان اتهامات جدی قرار دهد.
ارسال به دوستان
آخرین نظرسنجی «گالوپ» نشان داد
دولت آمریکا، بزرگترین مسأله آمریکاییها
نتایج نظرسنجی گالوپ که دوشنبه این هفته منتشر شد، حکایت از آن دارد که آمریکاییها معتقدند مشکل اصلیشان دولت ایالاتمتحده است. بیش از یک پنجم (۲۱ درصد) شرکتکنندگان در این نظرسنجی، رهبری ضعیف را جدیترین مسأله امروز آمریکا خواندند که حتی از مشکلاتی مثل تورم ۱۵ درصد نیز فراتر رفته است. مهاجرت و اقتصاد به ترتیب با ۱۱ و ۱۰ درصد در جایگاههای بعدی قرار گرفتند. این در حالی است که در آخرین نظرسنجی گالوپ در پایان سال گذشته میلادی، اتفاق نظر شرکتکنندگان روی مسائل اقتصادی به عنوان بزرگترین مسأله روز آمریکا بود.
در حالی که اختلافات شدید نمایندگان ۲ حزب دموکرات و جمهوریخواه فضای هر ۲ مجلس کنگره را کاملا قطبی کرده اما ظاهرا مردم آمریکا روی این مسأله که دولت مستقر بزرگترین مشکل کشورشان است، وحدتی فراحزبی دارند. ۲۴ درصد جمهوریخواهان و مستقلهای متمایل به جمهوریخواهان معتقدند بیکفایتی دولت در صدر مسائل قرار دارد. تورم در ذهن هر ۲ حزب شماره ۲ بود. ۱۸ درصد جمهوریخواهان و ۱۱ درصد دموکراتها آن را مسأله اصلی عنوان کردند. تمرکز ۱۸ درصد دیگر از جمهوریخواهان بیشتر روی مهاجرت بود؛ موضوعی که برای دموکراتها در جای ششم قرار داشت.
در این نظرسنجی، ضریب اطمینان اقتصادی همچنان در پایینترین حد باقی بود و تنها ۲ درصد پاسخدهندگان شرایط را عالی توصیف کردند و ۱۵ درصد معتقدند خوب است. حدود نیمی از افراد (۴۵ درصد) فکر میکنند شرایط ضعیف است و ۷۲ درصد اوضاع را رو به بدتر شدن خواندند. تایید عملکرد رئیسجمهور و کنگره آمریکا به ترتیب با ۴۱ درصد و ۲۱ درصد ثابت ماند.
ارسال به دوستان
دیروز نیم میلیون کارگر، کارمند و معلم در سراسر بریتانیا دست از کار کشیدند
بزرگترین اعتصاب دهه اخیر انگلیس
گروه بینالملل: صدها هزار تن از کارگران، کارمندان و معلمان انگلیسی عصر دیروز در مناطق مختلف این کشور در بزرگترین اعتصابات یک دهه گذشته و در اعتراض به شرایط کاری و صنفی، دست به تظاهرات زدند. حدود ۵۰۰ هزار نفر از کارکنان، کارگران و معلمان انگلیسی دیروز با برگزاری تظاهرات در مناطق مختلف این کشور از جمله لندن، خواستار افزایش حقوق و دستمزد خود شدند.
اسکاینیوز گزارش داد در این تظاهرات، بیش از ۳۰۰ هزار معلم از انگلیس و ولز و ۷۰ هزار کارمند ۱۵۰ دانشگاه انگلیس حضور داشتند. همزمان با این اعتراضات «ریشی سوناک» نخستوزیر انگلیس اعلام کرد: «طی ۳۰ سال گذشته، ما بالاترین دستمزد را به معلمان پرداخت کردهایم».
منابع خبری میگویند این بزرگترین اعتراض در انگلیس از ۱۰ سال گذشته تاکنون محسوب میشود. با برگزاری تظاهرات، تمام مدارس این کشور تعطیل شدند. تظاهرات و اعتصاب دیروز بزرگترین مجموعه اعتصابات یک دهه اخیر در بریتانیا بود که معلمان مدارس و دستیاران کلاس درس، برخی از رانندگان اتوبوس و قطار، نگهبانان امنیتی، کارمندان دولت و کارکنان ۱۵۰ دانشگاه را شامل میشد.
سخنگوی نخستوزیر به خبرنگاران گفته گستردگی این اعتصابها همه چیز را برای مردمی که تلاش میکنند به زندگی روزمره خود ادامه دهند، بسیار دشوار میکند. تظاهرات روز گذشته تازهترین مورد از یکسری اعتصابات است که بخشهای مختلف بریتانیا را تحت تأثیر قرار داده است و هفته آینده با اعتصابهایی که توسط پرستاران، ماماها، خدمه آمبولانسها، فیزیوتراپها، کارگران راهآهن و کارکنان دانشگاه برنامهریزی شده است، ادامه خواهد یافت.
معلمان خواستار حقوق بیشتر هستند. در انگلستان و ولز، معلمان برای نخستینبار از سال ۲۰۱۶ به دلیل درخواست برای دستمزد بهتر دست به اعتصاب زدند. اتحادیه ملی آموزش (NEU) که اعتصابات معلمان را سازماندهی میکند، خواستار افزایش حقوق بالاتر از تورم شده است. اتحادیه میگوید با دورقمی شدن تورم در سال گذشته، معلمان از سال ۲۰۱۰ تاکنون شاهد کاهش ۲۳ درصدی حقوق واقعی بودهاند. اتحادیه خدمات عمومی و بازرگانی بریتانیا نیز میگوید ۱۰۰ هزار کارمند دولتی دیروز دست به اعتصاب زدند. بدتر شدن بحران هزینههای زندگی، با تورم نزدیک به ۱۱ درصد صدای همه را درآورده است.
همچنین حدود ۷۰ هزار کارمند در ۱۵۰ دانشگاه در سراسر بریتانیا در اعتراض به حقوق، شرایط کار و حق بازنشستگی در اعتصاب حضور داشتند. این نخستین اعتصاب از ۱۸ روز برنامهریزی شده است که اتحادیهها میگویند ۲.۵ میلیون دانشجو را در ماههای فوریه و مارس تحت تاثیر قرار خواهد داد. رؤسای دانشگاه پیشنهاد افزایش ۵ درصدی دستمزد را دادهاند اما اتحادیهها میگویند این پیشنهاد کافی نیست و انتظار دارند اعضا این پیشنهاد را رد کنند. اتحادیه دانشگاه و کالج بریتانیا همچنین میخواهد شاهد کاهش حقوق بازنشستگی و بازگرداندن مزایا باشد، زیرا آنها میگویند اعضا به طور متوسط ۳۵ درصد درآمد تضمین شده بازنشستگی آینده خود را از دست خواهند داد. گفتنی است اتحادیه کارکنان خدمات دولتی و تجاری انگلیس ۳ هفته قبل در فراخوانی اعلام کرد دست کم ۱۰۰ هزار کارمند دولتی در تاریخ اول فوریه (۱۲ بهمن) دست به اعتصاب خواهند زد.
در بخشی از این بیانیه آمده بود: طی این اعتصاب، کارکنان مطالبات خود را مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی حقوق، بررسی امنیت شغلی و شرایط تعدیل نیرو علیه تورم ۱۱ درصدی و بحران وخیم هزینههای زندگی مطرح خواهند کرد. همزمان با اینکه انگلیس با موجی از اعتراضات و اعتصابها از جمله اعتصاب پرستاران، کارمندان پست و اساتید دانشگاهها در بحبوحه بحران هزینههای زندگی دست و پنجه نرم میکند، دولت لندن چندی قبل اعلام کرد قرار است قانون ضد اعتصاب جدیدی را معرفی کند. این بحران به خاطر افزایش تورم و اوضاع بد اقتصادی به وجود آمده است.
***
گرانترین روز اقتصاد جزیره
طبق برآوردهای انجام شده، اعتصاب نیم میلیون نفری مشاغل عمومی در انگلیس روز چهارشنبه ۶۸ میلیون پوند به اقتصاد این کشور زیان زد. پژوهشکده اقتصادی CEBR که این پیشبینی را مطرح کرده است، میگوید این خسارت علاوه بر زیان ناشی از غیبت کارکنانی است که نمیتوانند دورکاری کار کنند و این مسأله ۲۶ میلیون پوند دیگر به اقتصاد کشور ضرر میزند. این در حالی است که به گفته کارشناسان، رقم واقعی خسارت ناشی از اعتصاب دیروز با در نظر گرفتن سایر مولفهها بیشتر از برآورد ارائه شده است. سخنگوی CEBR میگوید چهارشنبه پرهزینهترین روز در کل دوره 8 ماهه اعتصابات اخیر به شمار میرود. رکود اقتصادی، تورم مهارنشدنی، کمبود انرژی و مشکلات معیشتی همه و همه مردم انگلیس را از رفاه همیشگی خود محروم کرده و به اعتراض واداشته است و در نتیجه اهمالکاری دولت، بیش از نیم میلیون نفر از مشاغل عمومی دیروز در اقدامی هماهنگ و کمسابقه دست به اعتصاب زدند. در حرکت اعتراضی دیروز که یک چالش بزرگ برای دولت محافظهکار ریشی سوناک به شمار میرود، معلمان، کارکنان دانشگاهها، رانندگان قطار، کارمندان دولت و بسیاری دیگر از مشاغل در تداوم اعتراض به افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی و مشکلات عمیق مالی دست از کار کشیدند. آخرین اعتراض تاریخساز مشاغل عمومی به سال ۲۰۱۱ برمیگردد که حدود ۳ میلیون نفر در اعتراض به اصلاحات نظام بازنشستگی کشور دست از کار کشیدند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
اسلامی: باید اهداف و برنامه سفر گروسی به تهران مشخص باشد
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت اینکه با وجود بازرسیهای گسترده از ایران باز هم احساس نگرانی میکنند، نشان میدهد دشمنان ایران ادبیات و عملیات تخریبی را علیه ما دنبال میکنند اما ما از اینها تاثیر نمیگیریم. به گزارش ایسنا، محمد اسلامی در حاشیه جلسه هیات دولت در رابطه با زمان سفر گروسی به ایران اظهار کرد: این سفر نیازمند تدوین و محتواست و باید اهداف و برنامه این سفر مشخص باشد. خود ایشان اعلام کرده چنین سفری دارد و این سفر بعد از اجلاس سری که با وزرای شورای اروپا و در پارلمان اروپایی داشتند، بیان شد. وی درباره بازنگری در سطح امنیت تاسیسات هستهای با تاکید بر اینکه به لحاظ امنیتی و حفاظتی نظام پدافندی خوبی داریم، گفت: پوشش پدافند هوایی کشور قدرتمند است و سازمان هم تمهیداتی دارد و دشمن همواره ناکام مانده و خواهد ماند. رئیس سازمان انرژی اتمی درباره تغییر سطح غنیسازی در ایران تصریح کرد: ما طبق قانون اقدام راهبردی کار میکنیم و خود آنها هم مقید به قانون هستند و قانون ما هم در چارچوب پادمان است. ما عضو انپیتی هستیم و به آن پایبندیم. وی درباره اجلاس شورای حکام گفت: نفوذ صهیونیستی و دشمنی علیه ایران باید خاتمه یابد و همین طور که در چند روز اخیر دیدید جبههشان را تغییر دادند؛ اول گفتند تمرکزمان روی ایران و تحولات سیاسی است اما بعدا اعلام کردند برنامهای برای تغییر رژیم ایران نداریم. این اقدامات آنها نشاندهنده دشمنی است. اسلامی در پاسخ به اینکه اقدامی کردهایم که تا اجلاس بعدی شورای حکام به سوالات آژانس پاسخ داده شود؟ گفت: همه اینها پاسخ داده شده است و هیچ مورد بدون پاسخی وجود ندارد، پاسخها را تفصیلی دادیم. ما دعوت کردیم و آمدند و باز هم از آنها دعوت میکنیم بیایند و پاسخها را بشنوند اما این مسأله وقتی حل میشود که آنها اراده کنند که باور کنند.
***
مذاکرات با ایران؛ محور اصلی سفر وزیر خارجه عربستان به عراق
وزارت خارجه عراق در بیانیهای از سفر امروز وزیر خارجه عربستان به بغداد با محوریت بررسی ازسرگیری مذاکرات با ایران و پروندههای امنیتی و اقتصادی دیگر خبر داد. به گزارش ایرنا به نقل از شفق نیوز، در بیانیه وزارت خارجه عراق درباره سفر فیصل بنفرحان، وزیر خارجه عربستان به بغداد آمده است که وی در این سفر با فواد حسین، همتای عراقی خود دیدار و گفتوگو خواهد کرد. منابع مطلع در این باره گفتند بنفرحان در راس یک هیات بلند پایه سعودی به بغداد سفر میکند و طی آن دیدارهایی با مقامات عراقی خواهد داشت و با آنها درباره پروندههای سیاسی، اقتصادی و امنیتی، همچنین بررسی پرونده ازسرگیری مذاکرات عربستان و ایران تحت نظارت دولت عراق گفتوگو خواهد کرد.
وزیر خارجه عربستان طی سخنانی در حاشیه نشست اخیر مجمع داووس ۲۰۲۳ تحت عنوان «آینده روشن در میان چالشهای ژئوپولیتیک» گفته بود «ریاض در تلاش است راهی برای گفتوگو با ایران پیدا کند، چراکه گفتوگو بهترین راه برای کاهش اختلافها است». عراق تاکنون میزبان ۵ دور از مذاکرات بین ایران و عربستان بوده است.
***
پکن: ژاپن و ناتو دست از دامن زدن به تهدید چین بردارند
سخنگوی وزارت خارجه چین چهارشنبه گفت پکن امیدوار است ژاپن و ناتو از دامن زدن به مسأله تهدید چین و تحریک تقابل منطقهای دست بردارند و از آن اجتناب کنند. به گزارش اسپوتنیک، روز سهشنبه ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در نشست خبری با فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن گفت: رفتار چین برای توکیو و ائتلاف نظامی ناتو مایه نگرانی است و چین در حال افزایش چشمگیر نیروهای نظامی از جمله تسلیحات اتمی، ارعاب همسایگان و تهدید تایوان است. مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین نیز در یک نشست خبری گفت: چین همواره یک مدافع ثبات و صلح منطقه و بینالملل بوده و این برای همه مشخص است. امیدواریم طرفهای مرتبط به مسأله تهدید چین و تحریک تقابل منطقهای دامن نزنند. وی افزود: ژاپن باید قاطعانه به دنبال توسعه صلحآمیز باشد و از اقداماتی که تضعیفکننده اعتماد مشترک بین ۲ کشور است و به ثبات و صلح منطقهای آسیب میرساند، دوری کند. این دیپلمات چینی ادامه داد: ناتو نیز باید نقش خود را به عنوان حافظ امنیت اروپا حفظ کند و به یاد داشته باشد که منطقه آسیا - پاسیفیک محلی برای درگیریها و تنشهای ژئوپلیتیکی نیست. وی در ادامه گفت: ائتلاف نظامی ناتو باید به طور جدی بررسی کند که چه نقشی در حفظ امنیت اروپا ایفا کرده است. من میخواهم تاکید کنم که منطقه آسیا - اقیانوسیه میدان مبارزه ژئوپلیتیکی نیست و ذهنیت جنگ سرد و رویارویی بلوکی در اینجا مورد استقبال قرار نمیگیرد.
***
اذعان نتانیاهو به اقدامات خرابکارانه اسرائیل در ایران
نخستوزیر رژیم صهیونیستی به نقش این رژیم در برخی عملیاتهای خرابکارانه در ایران اذعان کرد. بنیامین نتانیاهو در گفتوگو با سیانان گفت: اسرائیل اقدامهایی علیه برخی تولیدات تسلیحاتی در ایران انجام داده است. او از تایید اینکه آیا اسرائیل در حمله پهپادی اخیر به یکی از تاسیسات نظامی در اصفهان نقش داشته است یا نه، خودداری کرد. نتانیاهو گفت: من هیچگاه درباره عملیاتهای ویژه صحبت نمیکنم. هر موقع انفجاری در خاورمیانه رخ میدهد، اسرائیل مقصر یا مسؤول آن دانسته میشود؛ گاهی ما [مسؤول] آن هستیم، گاهی هم نه.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|