|
صعود ۱۸ هزار واحدی شاخص بورس
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز (سهشنبه ۱۸ بهمنماه) با ۱۸ هزار و ۶۵۲ واحد افزایش در ارتفاع یک میلیون و ۵۵۶ هزار واحدی ایستاد. همچنین شاخص هموزن با 8 هزار و ۲۱۰ واحد افزایش به ۴۸۴ هزار و ۴۶۰ واحد و شاخص قیمت با 4 هزار و ۸۷۴ واحد رشد به ۲۸۷ هزار و ۶۵۱ واحد رسید. دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از ۸ میلیارد و ۲۴۳ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۷ هزار و ۶۳۷ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
اختلاف نظر وزارت اقتصاد و شورای رقابت درباره نحوه عرضه خودرو همزمان با رشد قیمتها در بازار آزاد
دور درجای عرضه خودرو
دیوان عدالت بازیگر جدید ساماندهی بازار خودرو میشود؟
گروه اقتصادی: مصیبت سردرگمی مسؤولان و سیاستگذاران درباره نحوه عرضه خودروهای داخلی را باید به دیگر مصائب خودروهای داخلی مانند کیفیت پایین و قیمت بالای آنها اضافه کنیم. این طور که پیداست نه وزارت اقتصاد و نه شورای رقابت نمیخواهند به یک جمعبندی درست و در راستای منافع مردم درباره عرضه خودرو برسند و ترجیح میدهند بهوسیله رسانههای اقماری خود دیدگاههای متناقضی را بیان کنند؛ رفتاری که منفعت آن صرفا برای دلالان و سوداگران بازار خودرو است.
به گزارش «وطنامروز»، چند روز پیش به صورت رسمی شورای رقابت اعلام کرد مخالف عرضه خودرو در بورس است و خودروهای داخلی باید در سامانه یکپارچه به فروش برسند. این در حالی بود که طی یک سال گذشته بخشی از خودروهای داخلی در بورس و بخشی دیگر به صورت قرعهکشی متمرکز عرضه شده بودند.
عرضه خودرو در بورس باعث شده بود تا حدودی ناکارآمدی خودروسازان و سازمان بورس با بهبود شاخص و کشف قیمت بالاتر نرخ کارخانه خودروهای داخلی پوشش داده شود و در این میان مردم نیز توانستند در شرایط بهتر اما گرانتری نسبت به قیمت کارخانه به خودروی مورد نظر خود دست یابند اما اساسا شورای رقابت از کجا توانست این روش عرضه را متوقف کند، آن طور که امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت در گفتوگو با یکی از رسانهها تشریح کرده است از آبان ۱۴۰۰ تا آذر ۱۴۰۱ بنا بر مصوبه سران قوا، وزارت صمت عهدهدار قیمتگذاری و تنظیم بازار بوده و در این بازه زمانی مدلهای مختلفی وارد بورس شده است.
وی در این باره گفته است: «تمام قیمتهایی که در بورس کالا کشف شد از بازار آزاد کمتر بود، منتها از قیمت کارخانه بالاتر بود. بورس کالا قیمت را بین کارخانه و بازار تنظیم کرد. به این موضوع باید توجه داشت که در بازار آزاد شاهد قیمتسازی بودیم، یعنی قیمتهایی مطرح میشد که هیچ عمقی نداشت، به نظر من نتیجه مثبتی از بورس کالا گرفتیم». قالیباف در پاسخ به این سوال که پس از این دوره یکساله مسؤولیت بازار چه میشود؟ اظهار کرد: «از دیماه بازیگر سوم البته تعیینکننده یعنی شورای رقابت وارد تنظیمگری بازار خودرو شد. پیش از مصوبه سران ۳ قوه هم همین شورا عهدهدار قیمتگذاری و تنظیمگری بود».
* تنظیمگری وظیفه شورای رقابت است
با این تفاسیر طبق قانون، شورای رقابت وظیفه تنظیمگری بازار خودرو را برعهده دارد اما در این بین نظر وزارت اقتصاد چیز دیگری است؛ سیداحسان خاندوزی در روزهای اخیر بارها گفته است نظر شورای رقابت را قبول ندارد و باید عرضهها در بورس ادامه داشته باشد. البته مشخص نیست دقیقا چه قدرت قانونی به خاندوزی اجازه چنین اظهارنظرهایی را داده است.
وی در این باره گفته است: «اگرچه شورای رقابت وظیفه تشخیص انحصار در بازارها را دارد اما جزئیاتی که در دستورالعمل این شورا اعلام شد، مباحث کاملی نبود و این دستورالعمل میتوانست کمککنندهتر به اقتصاد کشور باشد». وی افزود: دولت در حال رایزنی با مراجع قانونی همچون مجلس است تا مشابه رویهای که کمیسیون تلفیق مجلس درباره عرضه خودروها در بورس کالا تصویب کرد، به عنوان رویکرد قانونی در دستور کار قرار گیرد.
* کار به دیوان عدالت اداری میکشد؟
اعضای شورای عالی بورس در اظهارنظرهای خود از جلسه فوری برای حمایت از عرضه خودرو در بورس کالا گفتند.
محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس در این باره گفته است: «در ماده ۱۸ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی دولت مکلف شده تمام کالاهای عرضهشده در بورس را از نظام دستوری قیمتگذاری خارج کند، لذا این دستورالعمل شورای رقابت مصداق قیمتگذاری دستوری و جلوگیری از رقابت سالم در بازار سرمایه و بازار خودرو است. با توجه به این دستورالعمل، به دنبال تهیه طرح استفساریه و رأی از مجلس هستیم مبنی بر اینکه «آیا خودروهای تولید داخل و مونتاژی مشمول دستورالعمل و مصوبه شورای رقابت میشود یا خیر؟، در صورت لزوم این موضوع مجددا در شورای عالی بورس مورد بحث قرار میگیرد. علاوه بر این، در واکنش به این تصمیم شورای رقابت، از طرف شورای عالی بورس به دیوان عدالت اداری شکایت میکنیم».
علیزاده به صراحت گفته است اگر شورای رقابت دست از این اقدامات برندارد در دیوان عدالت اداری کار را پیش خواهد برد. حال باید دید دعوای شورای رقابت با شورای عالی بورس به کجا میرسد و آیا شخص رئیسجمهور به این موضوع ورود میکند یا خیر؟
* روزگار خوش دلالی
در چنین شرایطی هر روز بر قیمت خودروهای بیکیفیت داخلی افزوده میشود. دلالان و سوداگران بهترین استفاده را از لج و لجبازی بین وزارت اقتصاد و شورای رقابت میبرند و دود این سیاستها به چشم مردمی میرود که هر روز با دیدن افزایش قیمتهای عجیب خودرو شوکه میشوند.
* بورس بد، قرعهکشی بدتر
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ۲۳ دیماه در نامهای به سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن تقاضای اقدامی مناسب برای از بین بردن ابهامات عرضه و فروش خودرو در بورس کالا، گزارش مختصری از عرضههای انجامشده خودرو در بورس کالا ارائه داد.
در این نامه آمده است: «تاکنون تنها ۳ هزار و ٦٠٠ دستگاه انواع خودرو در بورس کالا معامله شده و رانتی بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان از بین رفته است، در حالی که این تعداد خودرو درصد بسیار کمی از کل تولید خودرو در کشور است که نسبت آن به کل تولید رانت بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان را در این بازار نشان میدهد. علاوه بر حذف رانت، واقعی شدن تقاضا، رشد قیمت سهام خودروسازان و تاثیر آن بر بازار سرمایه (به عنوان نمونه قیمت سهام ایرانخودرو در تاریخ ۲۰ تیرماه تا تاریخ ۲۰ دیماه با عرضه خودرو در بورس کالا از ۱۹۰ تومان به ۳۴۸ تومان رسیده که رشد حدود ۷۵ درصد را ثبت کرده است!)، بازگشت اعتماد مردم به سرمایهگذاری، افزایش درآمد مالیاتی دولت، تزریق نقدینگی به خودروسازان برای اجرای طرحهای توسعه پیشرو، تحویل خودرو در موعد تحویل توسط خودروسازان، جذب نقدینگی از جامعه، عدم نیاز خودروسازان به دریافت وام از سیستم بانکی و به دنبال آن کاهش اثر این بخش در خلق نقدینگی و... از مواردی است که تاکنون با موفقیت مورد تجربه قرار گرفته و نیازمند این است تا زمان مناسب اجرای این طرح در بورس کالا ادامه یابد».
ارسال به دوستان
سخنگوی اقتصادی دولت: ۵۰ درصد عایدی مولدسازی صرف پروژههای عمرانی میشود
تأمین مالی توسعه
سخنگوی اقتصادی دولت روز گذشته در نشست خبری به موارد مختلف از جمله طرح مولدسازی، اشتغال صنایع، دستورالعمل خودرویی شورای رقابت، عرضه خودرو در بورس کالا، ارز ترجیحی و نوسانات ارز، برنامه دولت برای کمک به مناطق زلزلهزده خوی و آغاز فاز دوم طرح هوشمندسازی یارانه نان پرداخت.
به گزارش«وطن امروز»، سیداحسان خاندوزی گفت: طی ماه جاری به تدریج شناورسازی سهمیه آرد نانواییها نیز به اجرا درخواهد آمد. یعنی محدودیت سهمیه آرد هر نانوایی برداشته میشود و هر نانوا معادل هر نانی که به مردم عرضه میکند آرد میگیرد.
خاندوزی ادامه داد: هیچگونه محدودیتی برای خرید نان مردم ایجاد نخواهد شد و میزان یارانه نان هم از ۷۰ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه امسال به ۱۰۵ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه سال آینده افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه عوامل متعددی در افزایش اشتغال تاثیرگذار است، اظهار کرد: تسهیل مجوزهای کسبوکار در این زمینه موثر است و با اصرار دولت برای تسهیل این امر، امیدواریم اصلاح نظام اداری و اجرایی کشور ادامه یابد.
* مولدسازی در برنامههای دولت
سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به پرسشی درباره ابهامات طرح مولدسازی تصریح کرد: مولدسازی اساس تدبیری است که در بسیاری از کشورها از دهههای گذشته برای اینکه بتوانند داراییهای غیرموثر خود را به داراییهای زنده و مولد بدل کنند، در نظر داشتهاند. ما هم در کشورمان حتی حکم قانونی الزام به مولدسازی را داشتیم. در قوانین بودجه سنواتی، رقمی به عنوان عدد مولدسازی وجود داشت. مثلا سال ۹۹ معادل ۸۰۰۰ میلیارد تومان برای مولدسازی مصوب قانون بودجه بود اما عملکرد مولدسازی فقط ۵۴ میلیون تومان بود، یا درباره فروش اموال مازاد دولت در سال ۱۳۹۹ معادل ۴۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که عملکرد دستگاههای اجرایی ۷۰۰ میلیارد تومان بود.
خاندوزی یادآور شد: دولت آسیبشناسی انجام داد که چرا نمیتوانیم مثل بسیاری از کشورها برخلاف اینکه کشور قدرتمندی هستیم و داراییهای زیادی داریم، از داراییهای متروکه و امثال آن استفاده کنیم، در حالی که از این دارایی میتوان برای پیشبرد پروژههای عمرانی کشور استفاده کرد.
سخنگوی اقتصادی دولت تاکید کرد: مساله مصونیت، قدری با سوءتفاهم مواجه شده است و کماطلاعی در این زمینه وجود دارد. اگر هم نقدی وجود دارد نقد دلسوزانه و کارشناسی و تخصصی باید باشد.
وی گفت: حتما در جایی که تخلف و فساد وجود داشته باشد در فرآیند مولدسازی داراییها، هیچ احدی مصونیت ندارد اما آنجا که تصمیمات کارشناسی انجام میشود به جهت اینکه پروژههای نیمهکارهای وجود دارد و پیمانکارانی که حاضرند در ازای طلبهای سالهای گذشته، یک دارایی را بگیرند و پروژه جدید را شروع کنند اما به پرداخت بخشی از طلب خود از دولت نیاز دارند، این مصونیت در چارچوب آییننامه اجرای تصمیمات رسمی و مصوب وجود دارد و هر فردی از مجریان اگر فساد یا تخلفی انجام دهد، مصونیتی برایش وجود ندارد.
خاندوزی با بیان اینکه تلاش کردیم بخش اعظم مسائل را از کانال شفافیت پیش ببریم و امور پیش چشم ۸۵ میلیون ایرانی باشد، گفت: هیاتی تشکیل شده که دادستان کل کشور، نماینده قوهقضائیه و نماینده نظارتی مجلس هم در آن حضور دارند، چراکه در این زمینه سوءتفاهمی به وجود آمده است.
خاندوزی ادامه داد: در موضوع ۵۰ درصد هزینه جاری، آییننامه مولدسازی نشان میدهد باید حداقل ۵۰ درصد فروش اموال صرف پروژههای عمرانی و ۱۰۰ درصد تهاترها صرف پروژههای عمرانی شود، همچنین ۱۰۰ درصد مواردی که به حوزه بهداشت و درمان و آموزش کشور مربوط است باید صرف پروژههای عمرانی در این زمینه شود.
وی افزود: دولت در لایحه بودجه حتی برای اجازه ۵۰ درصدی خود پیشنهادی را به مجلس ارائه کرده که برای سال ۱۴۰۲ تمام مواردی که به فروش میرسد صرف پروژههای عمرانی شود و امیدواریم در این زمینه مجلس هم همکاری کند تا حجم بزرگی از پروژههای نیمهکاره کشور به سرانجام برسد.
سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا هیاتی که با اختیارات ویژه برای مولدسازی تعیینشده تخصص کافی در این زمینه دارد یا خیر؟ اظهار کرد: آنچه در ماده ۲ آییننامه اجرایی مولدسازی مصوب شده این است که حتما فرآیندها که توسط دبیرخانه پیمایش میشود، از سوی تعدادی تیم کارشناسان رسمی انجام شود تا نه فقط نظر یک نفر در این زمینه در نظر گرفته شود، بلکه تیمی از کارشناسان ارزیابی و قیمتگذاری را انجام میدهند و اینطور نیست که هیات ۷ نفره خودشان بنشینند و قیمت زمین را تعیین کنند.
خاندوزی افزود: میانگین قیمتهای کارشناسی تیمهای یادشده مدنظر هیات ۷ نفره قرار میگیرد و خروجی هیات هم بیش از آنکه در عمل منجر به واگذاری نهایی و رد و بدل کردن اسناد رسمی شود از طریق مکانیسم شفافیت به اطلاع همه مردم میرسد. سامانه مربوط به گردش کار هیات و مصوبات و شفافیت اطلاعات ۲۲ بهمن رسما رونمایی میشود.
وی افزود: مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا نشانگر تغییر اساسی و بنیادی است که کشور بر ریل گذشته ادامه ندهد و باز دوباره صرفا یک عدد مولدسازی اعلام میکردیم، در حالی که میدانستیم به جهت ناکارآمدی مدیریتی خودمان در قیمتگذاری و مواردی از این دست دوباره نتایج سالهای قبل تکرار میشود.
خاندوزی ادامه داد: ما با این آسیبشناسی این طرح جدید مولدسازی را پیش گرفتهایم و امیدواریم با کمک فعالان اقتصادی و کارشناسان این طرح به نتایج مورد انتظار منجر شود.
سخنگوی اقتصادی دولت یادآور شد: بر خلاف گذشته که فقط یک راه برای مولدسازی وجود داشت امروز میتوان از روشهای متعددی از جمله اجاره دادن، پیمان مدیریت و از طریق نهادها و ابزارهای بازار سرمایه و حتی خود صندوق املاک و مستغلات مولدسازی را انجام دهیم.
* دستورالعمل شورای رقابت درباره خودرو کامل نبود
سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه جزئیات دستورالعمل خودرویی شورای رقابت کامل نبود، اظهار کرد: این جزئیات میتوانست بهتر و کمککنندهتر به وضعیت اقتصادی کشور باشد. اکنون در حال رایزنی با مراجع قانونی هستیم.
خاندوزی افزود: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، سازوکار بورس کالا همچنان مورد استفاده قرار خواهد گرفت اما این مصوبه نیاز به تصویب در صحن مجلس دارد.
وی با بیان اینکه در ۴۵ روز گذشته (اول دیماه تا دیروز) حدود 6.2 میلیارد دلار عرضه ارز در سامانه نیما انجام شده است، اظهار کرد: از مبلغ مذکور 1.2 میلیارد دلار ارز حوزه نفتی، 1.7 میلیارد دلار ارز پتروشیمیها و 3.3 میلیارد دلار ارز صادرکنندگان است.
خاندوزی افزود: میانگین قیمت در مدت مذکور حدود ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است. در حوزه تامین اسکناس ارز هم در بازار متشکل ارزی بیش از ۳۲۰ میلیون دلار اسکناس برای مصارف دانشجویی، درمانی و خدماتی و امثال آن عرضه شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
افتتاح ۲ هزار و ۸۵۴ کیلومتر راه روستایی با حضور وزیر راه و شهرسازی
وزیر راه و شهرسازی در آیین بهرهبرداری از ۲۸۵۴ کیلومتر راه روستایی در سراسر کشور که از طریق ویدئوکنفرانس انجام شد، گفت: توسعه راه روستایی اولویت دولت است. به گزارش روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش با حضور در آیین افتتاح ۲۸۵۴ کیلومتر راه روستایی سراسر کشور که در سازمان راهداری و حملونقل جادهای برگزار شد، ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بیان داشت: کار کردن برای چنین جامعهای، سرمایهگذاری است که کانونهای هویتبخش و مرکز صدور نشاط و شادی در کشور خواهند بود. بذرپاش تاکید کرد: یکی از اولویتهای اساسی دولت، رسیدگی به روستاها بویژه در حوزه مسکن و احداث زیرساختهاست.
وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود، از تشکیل قرارگاه جهادی راه روستایی در وزارت راه و شهرسازی خبر داد و خطاب به گروههای مردمی جهادی گفت: دست یاری به سوی شما دراز میکنیم و از جوانان عزیز جهادی درخواست میکنیم به یاری این وزارتخانه بشتابند تا راههای باقیمانده روستایی هرچه سریعتر به پایان برسد. وی ادامه داد: اگر راه هموار و بهینه شود، بر اقتصاد روستا تاثیر مستقیم میگذارد و حتی برای سایر کارهای جهادی نیز موثر واقع خواهد شد. وزیر راه و شهرسازی ضمن خداقوت به همکاران راهداری در سراسر کشور از آنان خواست از هماکنون برای خدمترسانی حداکثری به مردم در ایام تعطیلات نوروز برنامهریزی مناسب را در دستور کار خود قرار دهند.
***
ادامه فروش ربع سکه در بورس تا یک هفته دیگر
مصطفی قمری وفا، سخنگوی بانک مرکزی اعلام کرد فروش ربع سکه در بورس کالا یک هفته دیگر (چهارشنبه، ۲۶ بهمنماه) تمدید شد. پس از افزایش قیمت سکه در ماههای گذشته بانک مرکزی برای تنظیم بازار، عرضه ربع سکه در بازار را در دستور کار خود قرار داد. در مرحله نخست ۵۰ هزار قطعه سکه با میانگین قیمت ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان عرضه شد و به فروش رفت. دومین مرحله عرضه ربع سکه در بورس 11 روز پیش آغاز شد و دیروز (سهشنبه، ۱۸ بهمنماه) روز پایانی عرضه مرحله دوم ربع سکه در بورس بود. بر اساس این گزارش، تا پایان روز نهم (روز دوشنبه) نزدیک به یک صد هزار ربع سکه (۹۵ هزار و ۵۳۷ قطعه) توسط متقاضیان خریداری شده بود. عرضه ربع سکه طلای بهار آزادی در بورس کالا در مرحله سوم بهصورت گواهی سپرده ناپیوسته و فرآیند کشف قیمت جدید در عرضه مربوط هم بهصورت ثبت سفارش دفتری با قیمتهای مختلف بود. در این مرحله تمام اشخاص حقیقی بالای ۱۸ سال دارای کد ملی میتوانند حداقل یک قطعه و حداکثر ۵ قطعه ربع سکه طلای بهار آزادی خریداری کنند، همچنین خریداران میتوانستند ۵ روز کاری بعد از خرید سکه در بورس کالا، به خزانه بانک رفاه مراجعه کنند و با ارائه اسناد مربوط به بورس، به صورت فیزیکی معادل سکههای خریداریشده را تحویل بگیرند.
بانک مرکزی تاکید کرد: مبلغ ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده در قیمت کشفشده معاملات گواهی سپرده کالایی سکه طلای ربع بهارآزادی خزانه بانک رفاه، محاسبه شده است، لذا مبلغ دیگری با عنوان هزینه مالیات بر ارزش افزوده از متقاضیان اخذ نمیشود.
***
رونمایی از جایزه «کیفیت» محصولات جهان اسلام
جایزه کیفیت جهان اسلام دیروز با حضور غلامحسین اسماعیلی، رئیسدفتر رئیسجمهور در سازمان ملی استاندارد رونمایی شد. در این مراسم رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: مدل جایزه کیفیت جهان اسلام، ساختار مدیریتی است که موجب پیشرفت و بهسازی کیفیت واحدهای تولیدی و خدماتی در جهان اسلام میشود. مهدی اسلامپناه در مراسم رونمایی از این جایزه اظهار داشت: طرح شکلگیری جایزه ملی کیفیت ایران، سال 81 به تصویب رسید و 16سال نیز جایزه ملی کیفیت برگزار شده است اما در دولت سیزدهم با رویکرد تحولی در سازمان ملی استاندارد ایران، ضرورت تدوین مدلی بومی به منظور تحول در جایزه ملی کیفیت ایران تحت عنوان مدل کیفیت جهان اسلام نظام مقدس جمهوری اسلامی ایجاب کرد در این راستا تدوین مدل مبتنی بر دانش تخصصی روز و همچنین با تکیه بر مبانی فکری اسلامی و ارزشهای بنیادین انقلاب اسلامی و اسناد بالادستی نظام انجام شده و مبنای جایزه ملی کیفیت ایران قرار گیرد. رئیس سازمان ملی استاندارد افزود: مدل جایزه کیفیت جهان اسلام، ساختار مدیریتی است که با به کارگیری مبانی علمی تخصصی و دانشی و با تکیه بر اصول و مفاهیم اسلامی و توجه داشتن به ارزشهای بنیادین انقلاب اسلامی و سیستم خودارزیابی، موجبات پیشرفت و بهسازی کیفیت واحدهای تولیدی و خدماتی در جهان اسلام را فراهم خواهد کرد.
***
فاز 100 درصد ایرانی پارس جنوبی در آستانه بهرهبرداری
امید قالیباف با اشاره به سرمایهگذاری 5.2 میلیارد دلاری در پارس جنوبی گفت: فاز ۱۴ پارس جنوبی با طراحی، ساخت و اجرای ۱۰۰ درصد ایرانی توسط شرکتهای تابع وزارت صمت آماده بهرهبرداری شد. وی تاکید کرد: با بهرهبرداری از این فاز روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، ۲۹۰۰ تن LPG, گوگرد به میزان ۴۰۰ تن، ۷۷ هزار بشکه میعانات گازی و سالانه یک میلیون تن اتان برای خوراک واحدهای پتروشیمی تولید میشود. مشاور وزیر صمت افزود: ارزش افزوده محصولات فاز ۱۴ روزانه ۱۵ میلیون دلار است که با بهرهبرداری رسمی از این فاز در اواخر بهمن یا اوایل اسفند نصیب کشور میشود. قالیباف بیان داشت: طراحی و مهندسی، نصب و اجرا و راهاندازی فاز ۱۴ میدان گازی پارس جنوبی ۱۰۰ درصد ایرانی و با محوریت شرکتهای تابع وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده است که در مقایسه با داخلیسازی ۴۲ درصدی در فازهای ۴ و ۵ این میدان رشد توانمندی داخلی را نشان میدهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|