|
اخبار
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت میرزاحسین کریمی
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت شاعر شیرینسخن آقای میرزاحسین کریمی را تسلیت گفتند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری متن پیام حضرت آیتالله العظمی خامنهای به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
جناب حجتالاسلام آقای آلهاشم دام بقائه
تسلیت اینجانب را به مناسبت درگذشت شاعر شیرینسخن و طنزپرداز مرحوم آقای میرزاحسین کریمی رحمهاللهعلیه به جامعه هنری آذربایجان و مردم عزیز مراغه و بالخصوص به بازماندگان محترم ایشان ابلاغ فرمایید. مغفرت الهی را برای آن مرحوم مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۲۴ بهمن ۱۴۰۱
***
دریادار سیاری:
سامانه ایرانی باور ۳۷۳ برابر با اس ۴۰۰ روسهاست
امیر دریادار حبیبالله سیاری، معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی گفت: زمان جنگ ما در سامانه پدافند هوایی فقط سامانه موشکی زمین به هوای هاگ و توپ ۲۳ میلیمتری داشتیم اما امروز در رزمایشهایی که برگزار میکنیم، واقعا نمیدانیم از کدام سامانه پدافندی استفاده کنیم، چون سامانههای پدافندی متعددی داریم که کاملا هم بومی هستند. برای مثال سامانه باور ۳۷۳ برابر با اس ۴۰۰ روسهاست. وی سپس با اشاره به ساخت ناوشکن افزود: ساخت ناوشکن یکی از دستاوردهای ارتش در اتکا به توانمندیهای داخلی است و این موضوعی نیست که خیلی از کشورهای دنیا بتوانند آن را انجام دهند، زیرا فقط چند کشور میتوانند چنین تولیداتی داشته باشند. از سوی دیگر در زمان قبل از انقلاب و حتی در دوران دفاعمقدس، ما فاقد زیردریایی بودیم ولی امروز از توانمندی ساخت زیردریایی برخورداریم. دریادار سیاری با اشاره به قدرت پهپادی کشورمان خاطرنشان کرد: در زمینه ساخت پهپاد هم ارتش جمهوری اسلامی ایران بهترین پهپادها را با بهرهگیری از بهروزترین فناوریها تولید میکند و در بحث جنگهای الکترونیک نیز ارتش پیشرفتهای بسیاری کرده است. علاوه بر این انواع مهمات هوشمند و نقطهزن با قدرت انفجاری زیاد را تولید میکند و این هم زمانی میسر شد که به غیر از بهرهمندی از نخبگان ارتش، با جامعه دانشگاهی نخبگان کشور ارتباط برقرار کردیم و از دانش آنها استفادههای لازم را بردیم.
***
سردار شریف:
هیچ قدرتی جرأت کوچکترین اقدامی علیه ایران اسلامی را ندارد
سردار رمضان شریف، سخنگو و مسؤول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی گفت: دشمن تاکنون هر کار که میتوانسته انجام داده و از هیچ اقدامی علیه ملت ایران دریغ نکرده است، دشمن با تحریک و سازماندهی گروهکها در ابتدای انقلاب، دهها شهر کردستان را اشغال کرده بود که ملت ما برای بازپسگیری شهرهای کردستان ۵ هزار شهید تقدیم کرد. وی با بیان اینکه گروهکهای تجزیهطلب مجددا از خواب بیدار شده و سودای کنترل شهرهای کردستان و سیستانوبلوچستان و ضربه زدن به امنیت کشور را در سر میپرورانند، افزود: گروهکهای ضدانقلاب علیه مردمان این سرزمین از هیچ جنایتی فروگذار نکردند، مریم رجوی فکر میکند مردم ما جنایت منافقین را فراموش کردهاند، آنان ۱۷ هزار نفر از مردم و مسؤولان کشور را به خاک و خون کشیدند و در حین جنگ تحمیلی در آغوش حزب بعث قرار گرفتند و در صف خائنان به ملت و کشور خود و با کمک صدام دهها جوان این سرزمین را به خاک و خون کشیدند. وی با اشاره به قدرت بازدارندگی کشور گفت: به فضل الهی و به برکت تدابیر حکیمانه رهبر انقلاب و تلاش شبانهروزی فرزندان شما امروز به مرحلهای از قدرت دفاعی و نظامی دست یافتهایم که نه آمریکاییها و نه هیچ قدرت دیگری جرأت کوچکترین اقدامی علیه این کشور، ملت، منافع و دوستداران آن را ندارند. سخنگوی سپاه بیان کرد: بزرگترین نیاز در کشورهای دنیای امروز امنیت آنها است و با سربلندی و افتخار اعلام میکنیم در حوزه دفاع از جغرافیای این سرزمین و مردممان کوچکترین نیازی به دشمن نداریم. سردار شریف با اشاره به اینکه اراده مسؤولان و مردم ما مستحکمتر از چیزی است که دشمنان فکر میکنند، بیان داشت: دشمنان ما امروز به خس و خاشاک آویزان شده، از پهلوی غارتگر گرفته تا منافقین خلق که هزاران نفر از مردم ایران را کشتهاند و گروهکهای تجزیهطلب کردستان و اشراری که در سیستانوبلوچستان هستند، متصل شدهاند. سخنگوی سپاه افزود: زیرساختهای کشور به فضل الهی به گونهای طراحی شده است که دشمن قادر نیست علیه این انقلاب کاری کند؛ مقام معظم رهبری به مسؤولان کشور فرمودند: مگس روی زخم مینشیند، زخمها را التیام ببخشید و ما همان طور که آمریکاییها و صهیونیستها را دشمنان انقلاب اسلامی میدانیم، فقر، بیکاری و مشکل معیشتی را هم دشمنان انقلاب اسلامی میدانیم. وی تاکید کرد: مسؤولان عزیز در هر پست و مقام و جناحی که هستید بدانید و آگاه باشید که این ملت بر شما نظارت میکند و خدا نکند که شما در آزمون ملت سربلند نشوید. سردار شریف در پایان گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی در آزمون ملت رأی آورد و خیل جمعیت میلیونیای که برای تشییع شهید سلیمانی در نقاط مختلف کشور گرد هم آمده بودند، بهرغم تبلیغات زیاد و سنگینی که دشمنان علیه حاجقاسم میکردند، گواه این مطلب است.
ارسال به دوستان
ابلاغ ۲ قانون مصوب مجلس به دولت
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، طی ۲ نامه جداگانه به حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، قانون اصلاح ماده ۵ قانون بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی و قانون اصلاح بند «ب» ماده ۳۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده را ابلاغ کرد.
ارسال به دوستان
چگونه هجمه به انقلاب اسلامی و آشوبآفرینیهای ماههای گذشته حضور گستردهتر مردم در راهپیمایی 22 بهمن امسال را رقم زد
ناگهان بهمن!
محمد سلحشور: «و سرانجام همزمان با رسوایی ضدانقلاب خارجنشین که در مسیر مزدوری دولتهای غربی حاضر به نشستن در کنار تروریستها و تجزیهطلبان شدند، خیابانهای ایران بار دیگر اقیانوسی از مردم را با چشمان خود دید و چهلوچهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به شکل ماندگاری از سوی مردم جشن گرفته شد». این مطلع میتواند حسن ختام روایت این روزهای ایران باشد که بعدها شاید در کتابهای تاریخی به رشته تحریر درآید. با این حال فارغ از آنکه سند شدن این برگ از تاریخ با چه تعابیر و کلماتی انجام شود، نمیتوان چشم بر این واقعیت بست که 22 بهمن 1401 به یکی از نقاط عطف سیاسی ایران تبدیل شد؛ راهپیمایی ماندگار و باشکوهی که حتی از سوی خوشبینترین ناظران بیرونی نیز در چنین سطح و گسترهای پیشبینی نمیشد. گذر 5 ماه دشوار بر کشور و تحمیل یک جنگ ترکیبی به ایرانی که روزهای سختی را از سر میگذراند با یک حضور مثالزدنی و معنادار در هویتیترین مناسبت ملی ایرانیان همراه شد. افزایش درصد شرکتکنندگان در راهپیمایی 22 بهمن حامل پیامی به نیروهای داخل کشور و جریانات خارج کشور بود؛ افزایشی که در شرایطی سخت محقق شد و دور از انتظار بسیاری از بازیگران سیاسی بود. بر همین اساس پرسش از چرایی افزایش استقبال از این راهپیمایی را باید پرسشی تعیینکننده در شناخت سپهر سیاسی کشور و مناسبات میان مردم و نظام جمهوری اسلامی دانست.
وقایع سیاسی عمدتا از منظر شرایط پیشینی و احتمالات پسینی سنجیده میشوند. به عبارت سادهتر انسان به عنوان یک بازیگر سیاسی عمدتا با نگاه و قضاوتی که از گذشته تجربهشده دارد و محاسبه احتمالاتی که در آینده ممکن است تجربه کند، دست به اقدام سیاسی میزند. در چنین فضایی البته انگیزههای شخصی، باورهای فردی و شرایط محیطی نیز نقش مهمی در اتخاذ تصمیم از سوی بازیگران دارد اما قاعده عام تصمیمگیری افراد و عمل سیاسیشان مربوط به نسبتسنجی میان شرایط پیشینی و احتمالات پسینی است. میل به ثبات یا تغییر، حمایت یا برائت و حتی کنشگری و انفعال نسبت مستقیم با این نسبتسنجی دارد.
با در نظر گرفتن این فرض ابتداییترین سوالی که مطرح میشود این است: چرا در شرایطی که مشکلات عدیده معیشتی و مدیریتی زندگی روزمره را برای کسر بزرگی از جامعه دشوار کرده باز هم استقبال از راهپیمایی 22 بهمن که یک تجدید عهد با آرمانهای انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است افزایش پیدا کرده؟ آیا جامعهای که در 5 ماه گذشته شاهد سنگینترین بمباران تبلیغاتی و نزاعهای سیاسی و اجتماعی بوده نباید نسبت به حضور در این راهپیمایی مردد یا کمانگیزه شود؟ اگر چنین است پس چرا خیابانهای ایران در 22 بهمن 1401 شاهد جمعیت بیشتری نسبت به ادوار پیشین بود؟ و در نهایت این خروش میلیونی در دفاع از چه تجربه پیشینی و مقاومت مقابل چه احتمال پسینیای تحقق پیدا کرد؟
* انقلاب اسلامی، تجربهای جمعی که قداست دارد
مناسبت زمانی 22 بهمن، سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 است. پس بزرگداشت این روز پیش از هر چیز تمجید از این مناسبت و محترم شمردن تجربه هویتبخشی است که مردم ایران کسب کردهاند. اکثر جمعیت حاضر در این راهپیمایی نهتنها روز پیروزی انقلاب اسلامی را در خاطر ندارند که بسیاری از آنها دههها پس از پیروزی انقلاب چشم به جهان گشودهاند. با این حال با بزرگداشت این روز، خود را شریک این تجربه به حساب میآورند. پس حضور دهها میلیونی مردم در خیابانها را ابتدای امر باید محترم شمردن این مناسبت دانست. با این حال افزایش محسوس حضور مردم در خیابانها نشاندهنده آن است که حمله به اصل این انقلاب شکوهمند در ماههای گذشته باعث شده افرادی که خود را کمتر مقید به بزرگداشت این روز میدانستند این بار با جدیت بیشتری وفاداری خود به انقلاب اسلامی را عینیت ببخشند. در دهههای گذشته نیز همواره وقتی هجمهها به اصل انقلاب افزایش پیدا میکرد اثری مستقیم بر حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن میگذاشت. قاعدهای که امسال نیز بر آن استثنایی وارد نشد و پس از ماهها حمله به اصل انقلاب اسلامی، جمعیت بیشتری برای پاسداری از این روز به خیابان آمد.
انقلاب اسلامی به عنوان عالیترین تجربه ملی ایرانیان دارای ویژگی منحصربهفردی است که بهسختی در دیگر انقلابهای جهان میتوان رد آن را پیدا کرد. این انقلاب هرقدر تجربهای جمعی و ملی بوده، جلوهای از ارزشهای دینی مردم نیز به حساب آمده است. به همین خاطر با گذر زمان اصالت و موضوعیت خود را از دست نداده است. وجه هویتی این انقلاب عملا آن را به عنصری معنوی تبدیل کرده که نسلهای متمادی با آن پیوند هویتی پیدا کردهاند. به همین خاطر «22 بهمن استثنایی امسال» را باید یک پاسداری جمعی از این انقلاب به حساب آورد.
حمله بیسابقهای که در ماههای گذشته به ارزشهای دینی و مولفههای ملی ایرانیان شد لاجرم یک اجماع بر سر دفاع از اصل انقلاب که تبلور این ارزشها و مولفهها بوده به وجود آورد. رد این اجماع با به میدان آمدن کسر بزرگی از جمعیت حاضر در راهپیمایی 22 بهمن مشهود بود.
* پروژه ناامنسازی ایران و افزایش استقبال استانهای مرزی
حوادث تلخی که در 5 ماه گذشته بر کشور گذشت بیش از همه مولفه امنیت عمومی را به خطر انداخت. مردم شاهد این بودند که ضدانقلاب شکستخورده و برخی جریانهای تروریستی و تجزیهطلب چگونه در ماههای گذشته در پوشش آشوبهای خیابانی امنیت عمومی را تهدید میکردند. تفاوت جدی آشوبهای اخیر با تجربیات قبلی ضدانقلاب این بود که این بار ضدانقلاب صراحتا ترور را توجیه و خشونتآفرینی را تبلیغ میکند؛ مسألهای که پس از تجربه خرداد60 و ترورهای سازمان منافقین سابقه نداشت.
به خطر افتادن مولفه امنیت بهعنوان ابتداییترین شرط شکلگیری اجتماع انسانی در حالی بود که رسانههای ضدانقلاب در سالهای گذشته اهتمام خود را بر فعال کردن گسلهای قومی بویژه در مناطق مرزی گذاشته بودند. فعالیت جدی جریانهای تجزیهطلب نیز در این فضا مزید بر علت شد تا بسیاری از مردم نسبت به توطئه دشمنان حساس شوند. بر اساس آمارهای میدانی بیشترین درصد افزایش استقبال از راهپیمایی 22 بهمن به استانهای سیستانوبلوچستان و کردستان مربوط میشود؛ 2 استان مرزی که از قضا در این ماهها شاهد بیشترین درگیری و فعالیت ضدانقلاب بودند. چند روز پیش بود که عبدالله مهتدی رهبر گروهک تروریست کومله که بارها و به صراحت بر کارویژه تجزیه ایران تاکید کرده، در سیرک ضدانقلاب خارجنشین حاضر شد؛ حضوری که نشان از تایید این استراتژی از سوی دیگر گروههای برانداز دارد. در چنین فضایی احساس خطر جامعه نسبت به میدانداری چنین عناصر خطرناکی تبدیل به انگیزه مردم برای استقبال از راهپیمایی 22 بهمن شد و طبیعی است در این فضا استانهایی که بیشترین خطر را احساس میکردند افزایش بیشتری در میزان استقبالشان از این راهپیمایی بهوجود آید.
* دخالت خارجی و سناریوی لیبیزاسیون ایران
ماهیت تاریخی و تمدنی ایران و استقلالطلبی ایرانیان باعث شد حساسیت زیادی نسبت به دخالت بیگانگان در میان مردم ایران وجود داشته باشد. حوادث ماههای اخیر به شکل آشکاری یک پازل سیاسی برای فراهم کردن زمینه دخالت خارجی در امور داخلی ایران بود. ضدانقلاب نیز از ابتدای اغتشاشات بر افزایش تحریمها، حمله نظامی به ایران، ممانعت از حضور تیمهای ورزشی ایرانی در رقابتهای بینالمللی و مواردی از این دست پافشاری میکرد. حضور سرکرده گروهک تروریست منافقین در کنگره آمریکا و پارلمان کانادا و ایتالیا، دیدار رئیسجمهور فرانسه با مسیح علینژاد و برخی اقدامات سیاسی دیگر همچون دعوت از ضدانقلاب خارجنشین بهعنوان نماینده مردم در مجامع جهانی نشاندهنده طمع دولتهای غربی برای مهیا کردن شرایط دخالت خارجی در امور ایران بود؛ دخالتهایی که نتایج آن در سوریه، لیبی و افغانستان مقابل چشم جهانیان قرار گرفت.
باور قلبی ایرانیان به استقلال ملی و ضدیت با هرگونه دخالت خارجی از دیگر عواملی بود که بسیاری از مردمی را که نسبت به شرایط موجود نیز معترض بودند به خیابان کشاند تا 22 بهمن 1401 تبدیل به یک مانور ملی در برابر سناریوی دخالت بیگانگان در کشورمان شود.
* اجماع ملی علیه جنگ اجتماعی
سناریوی گسترش نزاع سیاسی از سطح درگیری با دولت به سطح نزاع مردم علیه مردم در 10سال گذشته به انحای مختلف پیگیری شده است. سناریویی که در آن اقشار مختلف اجتماعی وارد نزاع و درگیری مستقیم با یکدیگر شده و سامان اجتماعی کشور را به سمت فروپاشی پیش ببرند. بهانه آشوبهای اخیر که حول شعارهایی درباره حقوق زنان شکل گرفت نیز بر همین اساس بود و تلاش میشد با غیریتسازی از مردم و قرار دادن آنها مقابل یکدیگر یک نزاع بیپایان اجتماعی را آغاز کنند.
جامعه ایران در سدههای مختلف با همه تکثر قومی و فرهنگیای که داشته همواره زیست مسالمتآمیزی را در رابطه میان مردم خود تجربه کرده است. مردم در ماههای گذشته اما شاهد به خطر افتادن این زیست مسالمتآمیز در سایه تحریکهای خارجی بودند. این مولفه نیز در تشویق بخشی از جامعه برای شرکت در راهپیمایی 22 بهمن موثر بود، بهگونهای که بیشترین توجهات نیز بر حضور طیفهای اجتماعی مختلف متمرکز شد. در این راهپیمایی اقشار مختلف جامعه با پوششهای مختلف حضور داشتند و همین تکثر نشاندهنده یک مقاومت ملی در برابر خواست خارجی برای نزاع مردم علیه مردم بود.
در نهایت میتوان به ادامهدار بودن مجموعه عواملی که 22 بهمن امسال را تبدیل به یک تجربه منحصر به فرد ملی کرد، اشاره داشت. با این حال میتوان پاسداری از تجربه جمعی انقلاب اسلامی را بهعنوان یک تجربه پیشینی و مقاومت مقابل ناامنسازی ایران، دخالت خارجی و فروپاشی سامان اجتماعی را بهعنوان احتمالهای پسینی تاثیرگذار بر این تصمیم شرکتکنندگان در راهپیمایی برشمرد.
ارسال به دوستان
آغاز سفر 3 روزه رئیسی به چین
فصل جدید روابط تهران - پکن
رئیس جمهور قبل از عزیمت به چین در دیدار با رهبر انقلاب گزارشی از برنامه کاری این سفر را به ایشان ارائه کرد
گروه سیاسی: روز گذشته حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان به پکن سفر کرد؛ سفری که از جهات مختلف میتوان از آن به عنوان یکی از مهمترین سفرهای دیپلماتیک چند سال اخیر یاد کرد. رئیسی در آستانه سفر به چین، روز گذشته با رهبر حکیم انقلاب اسلامی دیدار و گزارشی از برنامههای کاری این سفر و جلسات و ملاقاتهای در نظر گرفته شده ارائه کرد. حضرت آیتالله العظمی خامنهای نیز با ابراز خرسندی از برنامهریزیهای انجامگرفته، برای رئیسجمهور آرزوی موفقیت کردند. همچنین رئیسی پیش از عزیمت به این سفر، طی سخنانی در فرودگاه مهرآباد اظهار داشت: ما در سازمان همکاری شانگهای عضویت داریم و این عضویت، ما را به کشورهای منطقه و آسیا نزدیک میکند. با این عضویت، ارتباط ما با زیرساختهای منطقهای قطعی شده و زمینه خوبی برای ارتباط با کشورهای آسیا از جمله کشور بزرگ چین فراهم شده است. وی افزود: ما ارتباطات جهانی و بینالمللی خوبی داشته و با کشور چین در مقابله با یکجانبهگرایی و در جهت استقلال سیاسی مواضع مشترک داریم. این مواضع ما را کنار هم قرار داده تا همکاری خوبی با چین در حوزههای سیاسی، اقتصادی و مسائل مختلف در سطح منطقه و جهانی داشته باشیم. رئیسجمهور خاطرنشان کرد: در این سفر با رئیسجمهور چین و مسؤولان عالی این کشور دیدار میکنیم و همکاران من با همتایان خود ملاقاتها و نشستهایی خواهند داشت. امیدواریم این سفر برای توسعه روابط همهجانبه با چین موثر باشد و موجب ارتقای سطح روابط باشد، چرا که این خواست ۲ کشور است.
به گزارش «وطنامروز»، با روی کار آمدن دولت سیزدهم به ریاست رئیسی، ریل دیپلماسی کشور نیز از غربگرایی به سمت همکاری با کشورهای مستقل از غرب و آمریکا تغییر کرد. رئیسی سیاست خارجی خود را بر مبنای تعامل با کشورهای منطقه و همچنین کشورهای مخالف آمریکا پایهریزی کرده و تعاملات گسترده ایران با کشورهای همسایه، بهعلاوه روسیه و چین، شاهد مثال این موضوع است. اما چرا سفر رئیسی به چین و گسترش همکاریهای تهران- پکن را باید جزو مهمترین سفرهای دیپلماتیک چند سال اخیر دانست؟ در فضای کنونی که آمریکا و کشورهای اروپایی هر روز تحریمهای ضدایرانی خود را افزایش میدهند، گسترش ارتباط با کشوری مثل چین که خود را در مقابل آمریکا تعریف میکند، در راستای ایجاد یک بلوک ضدغربی و مقابله با تحریمهای آمریکا، اهمیت بالایی دارد. چنانکه روزنامه چینی گلوبالتایمز نیز در ارتباط با سفر رئیسجمهور کشورمان به پکن نوشت: سفر رئیسی به پکن، مشارکت راهبردی جامع ایران و چین را بیش از پیش اجرایی خواهد کرد و نشاندهنده عزم راسخ دولت رئیسی برای پیشبرد سیاست «نگاه به شرق» است. این روزنامه در ادامه نوشت: سیاست «نگاه به شرق» ایران به معنای گذار از سیاست موازنه منفی و ایجاد اتحاد با قدرتهای جهانی غیرغربی مانند روسیه و چین است که ساختارهای سیاسی مشابهی با ایران دارند. «ژو یونگ بیائو» مدیرعامل مرکز تحقیقاتی دانشگاه لانژو چین نیز به گلوبالتایمز گفت این سفر را میتوان مقدمهای برای یک تحول و پیشرفت بسیار مهم در روابط چین و ایران توصیف کرد. گلوبالتایمز مقاله خود را با این جمله ژو به پایان میبرد: «همکاری چین و ایران در چارچوب ابتکار یک کمربند - یک جاده و سازمان همکاری شانگهای، فضای بیشتری را برای همکاری چین و ایران فراهم میکند و میتوان پیشبینی کرد پس از این دیدار، روابط چین و ایران وارد مرحله جدید و بالاتری شود».
* اولین «سفر دولتی» به چین در ۲۰ سال گذشته
رضا زبیب، مدیرکل آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه کشورمان در ارتباط با سفر مهم رئیسی به پکن نوشت: در آداب بینالمللی تشریفات، ترتیب اهمیت سفرهای خارجی به ۳ شکل سفر کاری، رسمی یا دولتی است. سفر رئیسی نخستین سفر دولتی به چین در ۲ دهه گذشته است لذا با آداب کامل تشریفات انجام میشود که نشان دهنده توجه میزبان است.
* اهداف سفر رئیسی به چین
محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور در تشریح برنامههای سفر رئیسی به پکن اظهار داشت: این سفر یک سفر حاکمیتی و در بالاترین سطح سفرهای خارجی قلمداد میشود که به گفته مقامات چین، بیانگر اهمیت آن برای طرف چینی است. وی گفت: اهداف این سفر در ۲ حوزه اساسی اقتصادی و سیاسی - راهبردی قابل پیگیری است. جمشیدی در ادامه با تاکید بر اینکه رویکرد جمهوری اسلامی ایران در همگرایی اقتصادی با کشورها در قبال چین نیز دنبال میشود، اظهار داشت: در یک سال گذشته تلاش گستردهای شد تا بستر همکاریهای دوجانبه بر پایه برنامه جامع راهبردی ایران و چین عملیاتی شود.
معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور ادامه داد: این برنامه همکاری در ابتدای دولت سیزدهم یک توافق روی کاغذ بود اما با تلاشهای گستردهای که شد، اکنون میتوانیم مکانسیم عملیاتی کردن آن را به صورت واقعی اجرا کنیم و با طرف مقابل توافق کنیم. وی با یادآوری اینکه در سفر اخیر هیأت چینی به تهران مذاکرات گستردهای برای اجرای برنامه جامع همکاری ایران و چین انجام شد تا این توافق به شکل عینی و عملی درآید و قابلیت اجرایی داشته باشد، گفت: این کف خواستههای ما است و ما حتما در سفر پیشرو مطالب گستردهتر و اساسیتری را در حوزههای مختلف دنبال میکنیم. معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور با بیان اینکه این سفر در حوزه سیاسی نیز حائز اهمیت است، گفت: در مذاکرات خصوصی بین روسایجمهور ۲ کشور، حوزههای راهبردی و تحولات منطقهای و جهانی دنبال خواهد شد، زیرا ۲ طرف اعتقاد دارند جهان در حال یک تحول تاریخساز است و همکاری و هماهنگی کشورهای مستقل میتواند در شکلگیری تاریخ جدید بشریت نقشآفرین باشد و منافع ملتها را تأمین کند. جمشیدی تاکید کرد: ایران به عنوان قدرت موثر و مسلط بر منطقه که به صورت موفقیتآمیزی با تهدیدهای منطقهای اعم از اشغالگری و تروریسم مواجه بوده و پیروز شده است، حرفهای زیادی برای گفتن دارد و ما در موضوعات مختلف از مسائل افغانستان گرفته تا سوریه، یمن، عراق و... و همچنین درباره چشمانداز اقداماتی که سبب ناامن کردن نهتنها غرب آسیا، بلکه حتی شرق آسیا میشود، بحث میکنیم.
* تاکید ایران و چین بر چندجانبهگرایی و استقرار حکمرانی عادلانه جهانی
متن نوشتار «دوستان قدیمی بهترین شریکان برای آینده روشن هستند» به قلم حجتالاسلام رئیسی، روز گذشته در آستانه سفر رسمی وی به پکن، در روزنامه معروف و پرتیراژ «مردم» ارگان رسمی حزب حاکم چین منتشر شد. رئیسی با اشاره به اینکه ایران و چین، یکجانبهگرایی و توسل به اقدامات قهرآمیز از جمله تحریم ظالمانه را ریشه اصلی بحران و ایجاد ناامنی میدانند، بر ضرورت مساعی مشترک ۲ کشور در جهت دستیابی به چندجانبهگرایی واقعی و تحقق عدالت و انصاف بینالمللی و استقرار حکمرانی عادلانه جهانی تاکید کرد.
* تکمیل مراحل قانونی عضویت ایران در «سازمان شانگهای»
هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری خود با اصحاب رسانه گفت: لایحه دوفوریتی یادداشت تعهدات جمهوری اسلامی ایران در راستای کسب جایگاه دولت عضو در سازمان شانگهای در شورای نگهبان بررسی شد و مورد تأیید قرار گرفت. وی افزود: این آخرین بخش باقیمانده از الحاق ایران به سازمان شانگهای بود که خلاف شرع و قانون اساسی شناخته نشد. بر این اساس مراحل قانونی عضویت ایران در سازمان شانگهای به پایان رسید.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|