|
رشد ۲ هزار واحدی شاخص بورس
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با ۲ هزار و ۲۹۸ واحد افزایش در ارتفاع یک میلیون و ۵۴۸ هزار واحدی ایستاد.
همچنین شاخص هموزن با هزار و ۹۲۶ واحد افزایش به ۴۸۲ هزار و ۷۷۹ واحد و شاخص قیمت با هزار و ۱۴۲ واحد رشد به ۲۸۶ هزار و ۴۰۷ واحد رسید. دیروز در معاملات بورس تهران همچنین بیش از 7 میلیارد و ۶۲۴ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۰ هزار و ۶۴۶ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
وزارت امور خارجه: بزودی پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا نهایی میشود
ایران - اوراسیا نزدتر از همیشه
* پیشنویس سند همکاریهای ایران در زمینههای بانکی، حملونقل و انرژی آماده شد/ * رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران: تجارت آزاد با اوراسیا فرصتی برای خنثیسازی تحریمهاست
گروه اقتصادی: اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) یک اتحادیه اقتصادی میاندولتی است که اعضای آن بیشتر کشورهای شمال منطقه اوراسیا در شرق اروپا هستند و شامل 5 کشور بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان که در راستای تقویت همکاریهای اقتصادی و تسهیل مراودات تجاری میان این کشورها شکل گرفته است. معاهده تشکیل این اتحادیه ۲۹ مه ۲۰۱۴ (سال 93) توسط بلاروس، قزاقستان و روسیه امضا و از ابتدای سال ۲۰۱۵ عملا اجرایی شد. با شروع به کار دولت سیزدهم و اتخاذ راهبردهای متفاوت اقتصادی - سیاسی، همکاری با کشورهای منطقه و پیوستن به گروههای اقتصادی همچون بریکس (BRICS) و همکاری شانگهای و ارتباط گرفتن با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در دستور کار دولت قرار گرفته است. بر این اساس روز گذشته نشست دیپلماسی ایران و اوراسیا در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی برگزار شد که نویددهنده تجارت آزاد و ارتباط بیش از پیش ایران با کشورهای عضو این اتحادیه اقتصادی در زمینههای بانکی، حملونقل و انرژی است. طبق آمارهای منتشره، حجم تجارت ایران - اوراسیا در ماههای گذشته از 5 میلیارد دلار گذشت و گفتههای رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در هفتههای اخیر از هدفگذاری برای افزایش 10 میلیارد دلاری تجارت کشورمان با این اتحادیه خبر میدهد.
به گزارش «وطن امروز»، مدیرکل دفتر همکاریهای اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: پیشنویس سند همکاریهای ایران در زمینههای بانکی، حملونقل و انرژی مبادله شده و در دست بررسی است.
سیدجلالالدین علویسبزواری دیروز در نشست دیپلماسی ایران و اوراسیا در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی بیان داشت: همکاریهای ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا نباید صرفا تجاری باشد. بر همین اساس پیشنویس سند همکاریهای ایران در زمینههای بانکی، حملونقل و انرژی نیز مبادله شده و در دست بررسی است.
مدیرکل دفتر همکاریهای اقتصادی وزارت امور خارجه افزود: بزودی پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا نهایی میشود؛ بنابراین همکاریهای ما با کشورهای عضو اوراسیا نباید محدود به تجارت باشد که ما این موضوع را به اطلاع اعضا رساندهایم.
وی ادامه داد: در این ارتباط پیشنویسی مبادله شده و در دست بررسی است که شامل همکاریهای حملونقل، انرژی و بانکی نیز میشود. موضوعات حملونقل و انرژی در اولویت دیپلماسی اقتصادی هستند و در مرحله بعد امنیت غذایی مورد توجه قرار دارد.
علوی تصریح کرد: تجارت آزاد با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا دستاورد بزرگی به حساب میآید، بنابراین مناسبات نهادینه شده ۲ طرف باید برای تجارت آزاد افزایش یابد. وی با بیان اینکه سفارتهای کشورهای عضو اتحادیههای اقتصادی اوراسیا همکاریهای اقتصادی مناسبی در ایران داشتهاند، یادآور شد: در حال حاضر عضویت دائم ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا در دستور کار نیست؛ در این زمینه ما نیز تقاضایی از اتحادیه اوراسیا نداشتهایم، بلکه عضویت ناظر را در دستور کار داریم.
مدیرکل دفتر همکاریهای اقتصادی وزارت امور خارجه همچنین با بیان اینکه ایجاد کریدور بینالمللی هم در میان اعضای اتحادیه در حال بررسی است، افزود: صادرکنندگان کشورهای عضو اتحادیه میتوانند از مسیرهای خشکی و دریای خزر به بازارهای ایران و دیگر کشورها دسترسی داشته باشند. از مسیر ایران میتوان به ترکیه، خلیجفارس و هندوستان دسترسی داشت، بنابراین توافقی چندجانبه است که همه کشورها از جمله ایران از آن نفع خواهند برد.
وی با اشاره به بحران انرژی موجود در جهان گفت: با همکاری کشورهای عضو این اتحادیه میتوان امنیت انرژی را در دنیا تامین کرد و با توجه به همکاریهایی که تولیدکنندگان عضو این اتحادیه دارند، میتوانیم از بحرانهای جهانی عبور کنیم.
* تجارت آزاد با اوراسیا فرصتی برای خنثیسازی تحریمهاست
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز در نشست دیپلماسی ایران و اوراسیا در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی گفت: تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا فرصتی برای خنثیسازی تحریمها ایجاد کرده است.
مسعود خوانساری در این نشست با بیان اینکه منطقه اوراسیا ویژگیهای منحصر به فرد خاص خود را دارد و نقطه اتصال آسیا به اروپا به حساب میآید، اظهار داشت: تجارت ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال ۲۰۲۲ بیش از ۵میلیارد دلار بوده که رشد قابل توجهی داشته و امیدواریم این روند کماکان افزایش یابد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران درباره تجارت آزاد ایران و اوراسیا افزود: تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا فرصتی برای خنثیسازی تحریمها ایجاد کرده است.
وی گفت: بخشهای حملونقل، انتقال پول، تعیین مقررات یکپارچه در استانداردهای مشترک قرنطینهای و ضوابط استاندارد مشترک کشورها از جمله موارد مورد تقاضای بخش خصوصی ایران با عضویت در این اتحادیه است.
خوانساری تاکید کرد: با امضای توافق تجارت آزاد با این اتحادیه برای نخستین بار مرزهای اوراسیا تا خلیجفارس گسترش یافته و فرصت بینظیری برای همکاری همهجانبه این کشورها ایجاد شده است.
ارسال به دوستان
فعالیت بیش از ۸ میلیون نفر در بخش صنعت کشور
رکورد اشتغال صنعت شکسته شد
مرکز آمار ایران تعداد شاغلان در کشور را در ۳ گروه کشاورزی، خدمات و صنعت، تهیه و منتشر میکند. بر اساس جدیدترین گزارش مرکز آمار، پاییز امسال بالاترین رکورد تعداد شاغلان کشور در گروه صنعت ثبت شد.
به گزارش «وطن امروز» به نقل از مرکز آمار، در پاییز 1401 میزان اشتغال در بخش صنعت با 166 هزار نفر افزایش به رقم بیسابقه 8 میلیون و 329 هزار نفر رسید، همچنین میزان اشتغال در بخش خدمات با 553 هزار نفر رشد، رکورد 12 میلیون و 290 هزار نفر را ثبت کرد.
بررسی آمار نیروی کار در فصل پاییز که توسط مرکز آمار ایران منتشر شده است، نشان میدهد میزان اشتغال در این فصل نسبت به فصل مشابه سال قبل 535 هزار نفر افزایش یافته و به 24 میلیون و 70 هزار نفر رسیده است و با وجود افزایش 0.1 درصدی نرخ مشارکت اقتصادی، نرخ بیکاری به رقم بیسابقه 8.2 درصد کاهش یافته است.
میزان اشتغال کشور در پاییز 1401 بیش از 757 هزار نفر بیشتر از پاییز سال 1396، یعنی سال قبل از تحریمها بوده است.
همچنین پاییز امسال اشتغال در بخش صنعت با 2 درصد افزایش نسبت به فصل مشابه سال قبل به 8 میلیون و 329 هزار نفر بالغ شده است. این میزان اشتغال در بخش صنعت 666 هزار نفر بیشتر از میزان اشتغال در بخش صنعت در سال 1396 است.
به این ترتیب تعداد افراد شاغل در بخش صنعت به بالاترین رقم در طول تاریخ بخش صنعت کشور رسیده است.
در بخش خدمات نیز میزان اشتغال با 552 هزار نفر رشد نسبت به پاییز سال گذشته به 12 میلیون و 290 هزار نفر افزایش یافته است؛ هیچگاه اقتصاد ایران در بخش خدمات این تعداد فرصت شغلی نداشته است.
افزایش 535 هزار نفر خالص اشتغال در پاییز سال 1401 در شرایطی محقق شده است که به دلیل کاهش حجم بارشها در این فصل، تعداد افراد شاغل در بخش کشاورزی 183 هزار نفر نسبت به فصل مشابه سال قبل کمتر شده و همچنین سهم اشتغال ناقص از کل اشتغال کشور از 10.6 درصد به 9.5 درصد کاهش یافته است.
پاییز 1401 تعداد مردان شاغل 20 میلیون و 337 هزار نفر و تعداد زنان شاغل 3 میلیون و 733 هزار نفر بوده است. نرخ بیکاری مردان با 0.6 درصد کاهش به 7 درصد و نرخ بیکاری زنان با 1.5 درصد کاهش 14.2 درصد محاسبه شده است.
همچنین نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله از 23.6 درصد به 19.2 درصد و نرخ بیکاری 15 تا 35 سالهها از 16.1 درصد به 14.8 درصد کاهش یافته است.
ارسال به دوستان
رویترز: هزینه اروپا برای بحران انرژی نزدیک به 800 میلیارد یورو است
یارانه انرژی در اتحادیه اروپایی
گزارش دیروز رویترز به نقل از اندیشکده بروگل نشان میدهد دولتهای اروپایی برای کمک به خانوارها در پرداخت هزینه قبوض انرژی خود 800 میلیارد یورو یارانه پرداخت کردهاند.
به گزارش «وطن امروز»، رویترز در این گزارش آورده است: «صورتحساب کشورهای اروپایی برای محافظت از خانوارها و شرکتها در برابر افزایش هزینههای انرژی به 800 میلیارد یورو رسیده است و محققان از این کشورها خواستند در هزینههای خود برای مقابله با بحران انرژی هدفمندتر باشند.
بر اساس تحلیل اندیشکده بروگل، کشورهای اتحادیه اروپایی اکنون 681 میلیارد یورو را برای جلوگیری از تاثیرات بیشتر بحران انرژی در نظر گرفتهاند. رقم جدید 792 میلیارد یورو با رقم قبلی که 706 میلیارد یورو در آخرین ارزیابی بروگل در ماه نوامبر بود مقایسه میشود، زیرا کشورها در زمستان به مواجهه با پیامدهای ناشی از قطع شدن بیشتر گاز خود به اروپا در سال 2022 توسط روسیه ادامه میدهند».
رویترز در این گزارش ادامه میدهد :«آلمان با اختصاص 270 میلیارد یورو در صدر جدول هزینهها قرار گرفت، مبلغی که همه کشورهای دیگر را تحتالشعاع قرار داده است. بریتانیا، ایتالیا و فرانسه در رتبههای بعدی قرار دارند، اگرچه همگی کمتر از 150 میلیارد یورو هزینه کردند. در این رابطه اکثر کشورهای اتحادیه اروپایی بخشی از آن را خرج کردند.
بر اساس سرانه، لوکزامبورگ، دانمارک و آلمان بیشترین هزینه را داشتند. هزینههایی که کشورها برای بحران انرژی در نظر گرفتهاند اکنون با صندوق ۷۵۰ میلیارد یورویی اتحادیه اروپایی برای بهبود «کووید-۱۹» برابری میکند. بهروزرسانی هزینههای انرژی در حالی انجام میشود که کشورها درباره پیشنهادات اتحادیه اروپایی برای کاهش بیشتر قوانین کمکهای دولتی برای پروژههای فناوری سبز بحث میکنند، زیرا اروپا به دنبال رقابت با یارانهها در ایالات متحده و چین است.
این طرحها نگرانیهایی را در برخی پایتختهای اتحادیه اروپایی در پی داشته است که تشویق کمکهای دولتی بازار داخلی این اتحادیه را بیشتر متزلزل میکند. آلمان به خاطر بسته عظیم کمکهای انرژی خود که بسیار فراتر از توان پرداخت سایر کشورهای اتحادیه اروپایی است، با انتقاداتی مواجه شده است».
رویترز در آخر این گزارش آورده است: «اندیشکده بروگل اظهار کرد دولتها بیشترین حمایت خود را روی اقدامات غیرهدفمند برای محدود کردن قیمت خردهفروشی مصرفکنندگان برای انرژی متمرکز کردهاند؛ مانند کاهش مالیات ارزش افزوده بر بنزین یا سقف قیمت خردهفروشی برق. در این باره جیووانی سگاراواتی، تحلیلگر پژوهشی گفت: به جای اقدامات کاهش قیمت که عملا یارانه سوختهای فسیلی است، دولتها اکنون باید سیاستهای حمایت از درآمد بیشتر را با هدف قرار دادن دوپنجم پایین توزیع درآمد و بخشهای استراتژیک اقتصاد تقویت
کنند. به اعتقاد این اندیشکده، پویایی نیاز به تغییر دارد، زیرا کشورها برای حفظ چنین بودجه گستردهای از فضای مالی با کسری روبهرو هستند».
ارسال به دوستان
اخبار
ماهانه یک مولدسازی در سازمان اقتصادی کوثر
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر از برگزاری رویداد نمایشگاهی مسألهمحور با تأکید بر اقتصاد دانشبنیان از دوم تا پنجم اسفندماه و کلنگزنی ماهانه حداقل یک پروژه از طریق مولدسازی خبر داد. ناصر فخاری با اشاره به رویداد نمایشگاهی مسألهمحور این سازمان تصریح کرد: کوثر به عنوان یک مجموعه بزرگ در کشور که در حوزههای کشاورزی، صنعتی، ساختمانسازی و... فعالیت دارد، ظرفیت بزرگی برای نخبگان محسوب میشود تا از ایدههای آنها استفاده شود. بر این اساس از دوم تا پنجم اسفند به مدت ۴ روز رویداد نمایشگاهی مسألهمحور با تأکید بر اقتصاد دانشبنیان در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
* کلنگزنی ماهانه حداقل یک پروژه از طریق مولدسازی
فخاری ادامه داد: مولدسازی هم که امروز به عنوان بحث روز مطرح است، عملیات آن در سازمان اقتصادی کوثر از حدود ۱۵ ماه پیش آغاز شده است. اینکه ما اموال غیرمولد خود را ۴۰ سال است نگه داشتهایم و ارزش آنها با تورم چند برابر شده است روش درستی نیست، چرا که ما ملّاک نیستیم و این روش افتخار مدیریتی محسوب نمیشود، اگر ما این داراییهای غیرمولد را در تولید استفاده کنیم هنر مدیریت است. مولدسازی اولاً به این معناست که این اموال غیرمولد را به تولید برسانیم و ثانیاً با استفاده از آنها بتوانیم مسألهها را حل کنیم.
* رشد سود خالص سازمان اقتصادی کوثر در سال ۱۴۰۱
وی تصریح کرد: چند وقت پیش یک برداشت اشتباهی در شبکههای اجتماعی مطرح شد مبنی بر اینکه سازمان اقتصادی کوثر سال ۱۳۹۹ بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان و سال گذشته ۴۵۰ میلیارد تومان سود خالص داشته است. این عدد صحیح و علتش این است که در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۴۵۰ میلیارد تومان سهام فروخته شده که این موضوع در سال ۱۴۰۰ تکرار نشده است و آن عددی که اعلام شد سود عملیاتی نیست؛ سود عملیاتی سال سازمان اقتصادی کوثر در سال ۱۳۹۹ حدود ۲۰۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۵۰ میلیارد تومان بوده است. فخاری افزود: سود خالص عملیاتی سازمان اقتصادی کوثر (بدون در نظر گرفتن فروش سهام) در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان است و شرکتهای ما بین ۲ تا ۴ برابر رشد سودآوری داشتند که نشان میدهد همکاران من یک موفقیت بزرگ به دست آوردند.
***
برگزیدگان نخستین جشنواره «مدافعان اقتصاد مردمی» معرفی میشوند
با برگزاری مراسم اختتامیه نخستین جشنواره مدافعان اقتصاد مردمی، برگزیدگان این رویداد معرفی و تقدیر میشوند. در نشست خبری که دیروز به همین مناسبت و معرفی برگزیدگان برگزار شد، «سید رضا سجادی» رئیس جشنواره اظهار داشت: هدف اصلی این برنامه شناسایی مدیران موفق و تحولآفرین دولتی و واکاوی فعالیتهای آنان و استخراج معیارها و شاخصهای مطلوب است تا بر مبنای آن الگویی برای سایر مدیران تحولخواه ساخته شود. وی افزود: در این جشنواره باور داریم که ارائه این شاخصها گامی در مسیر تحقق اقتصاد مردمی و در نهایت سپردن امور به افرادی شایستهتر و پرتلاشتر خواهد بود. همچنین «مازیار عطاری» دبیر شورای سیاستگذاری این جشنواره نیز گفت: ماهیت این جشنواره کاملا مردمنهاد است، بهطوری که انجمن خیرین توسعه علم و فناوری ایران و بنیاد تدبیرگران توسعه فردا با سابقه بیش از ۲ دهه فعالیت اندیشگاهی در آن فعالیت دارند. وی افزود: نفرات برتر جشنواره ابتدا توسط کارآفرینان، اساتید دانشگاه و برخی نمایندگان مجلس معرفی شدند و در مراحل بعدی دبیرخانه جشنواره در زمینه انتخاب نفرات برگزیده پژوهشی مستقل انجام داد و در این مسیر از مشاوره و همکاری اندیشگاه سیاستگذاری ایران (سنا) بهرهمند شد. این جشنواره مردمی سیام بهمن در فرهنگسرای «اندیشه» تهران برگزار خواهد شد.
***
شایعه توقف تجارت ایران و عراق جنگ روانی است
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه صادرات به عراق بدون هیچگونه مانعی ادامه دارد، گفت: اخبار منتشرشده مبنی بر توقف یا اختلال در تجارت با این کشور صحت ندارد و فقط جنگ روانی برای ایجاد فضای نامناسب در روابط ۲ کشور است. یحیی آلاسحاق با بیان اینکه روابط ایران و عراق در زمینههای مختلف بسیار محکم است، اظهار داشت: ۲ کشور روابطی دوستانه فارغ از حضور دولتهای وقت با یکدیگر دارند و این رابطه محکم، امری حیاتی برای تهران و بغداد است. وی با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر اختلال و توقف در تجارت ۲ کشور تاکید کرد: چنین اخباری صحت ندارد و صادرات به عراق بدون هیچگونه مانعی ادامه دارد و حتی افزایش در مبادلات تجاری نیز پیشبینی میشود. آلاسحاق خاطرنشان کرد: با تحریمهای جدید بانکی از سوی آمریکا، نظارت بر بانکها و نقل و انتقالات این کشور در زمینه دلار افزایش یافته که محدودیتهایی را به دنبال داشته است. وی بیان کرد: عرضه دلار در بازار عراق کاهش یافته و قیمت آن افزایش داشته که این روند به تجارت این کشور لطمه وارد کرده است. وی تاکید کرد: در حال حاضر برخی صرافان عراقی در نقل و انتقالات تعلل کردهاند، زیرا انتظار میرفت بار دیگر نرخ دینار افزایشی باشد که این اتفاق رخ نداد و طی روزهای آینده مشکلات انتقال نیز رفع میشود. وی با تاکید بر اینکه روابط تجاری ایران و عراق محفوظ است، گفت: با ایجاد تعادل در نرخ دینار و دلار در عراق از سوی دولت این کشور، فضای نوسانی کاهش خواهد داشت و مشکلات رفع خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|