|
استراحت شاخص بورس در نیمه ارتفاع 1.6 میلیون واحد
شاخص بورس در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه با افت ۲ هزار واحدی روبهرو شد. در جریان دادوستدهای دیروز بازار سرمایه بیش از 13 میلیارد و 686 میلیون سهم و حقتقدم به ارزش بالغ بر 8 هزار و 564 میلیارد تومان در بیش از 558 هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت 2 هزار و 816 واحدی در ارتفاع یک میلیون و 656 هزار و 600 واحد قرار گرفت.
ارسال به دوستان
اخبار
عرضه خودروهای وارداتی از هفته آینده
سخنگوی وزارت صمت گفت: ثبتنام از متقاضیان خرید خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه فروش خودرو انجام خواهد شد. امید قالیباف با اشاره به ثبت سفارش ۸۵ هزار دستگاه خودرو توسط شرکتهای واردکننده اظهار داشت: شرایط و جزئیات ثبتنام به صورت اطلاعیه و نشست خبری طی روزهای آتی اطلاعرسانی خواهد شد. مشاور وزیر صمت راهاندازی سامانه یکپارچه فروش خودرو و عرضه خودروهای وارداتی در این سامانه را در راستای اجرای مصوبه اخیر دولت درباره روشهای جایگزین عرضه در بورس کالا دانست و بیان داشت: سامانه یکپارچه فروش خودرو کاملا نظارتپذیر و شفاف است و ظرفیت عرضه خودروهای داخلی نیز برای این سامانه پیشبینی شده است. سخنگوی وزارت صمت افزود: متقاضیان خرید خودروهای وارداتی باید نصف مبلغ خودرو را در حساب خود داشته باشند.
***
صادرات طلا به ١٢٠ میلیون دلار رسید
مدیر کل صنایع خلاق وزارت صمت از راهاندازی شهرکهای صنعتی طلا در کشور در آینده نزدیک خبر داد. میرهادی سیدی، مشاور امور بینالملل و توافقهای تجاری سازمان توسعه و تجارت در نشست فعالان طلا و جواهر کشور با اشاره به امتیازات موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا اظهار داشت: اخیرا موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا انجام شد که یکی از موضوعات مطرحشده در این موافقتنامه آنی است که تعرفه گمرکی تمام محصولات و مصنوعات طلا و فلزات و سنگهای گرانبها در ۵ کشور عضو این موافقتنامه صفر خواهد بود. همچنین در این نشست علیرضا یاوری، معاون روابط بینالملل اتاق ایران با بیان اینکه در حال حاضر خرید و فروش فلزات گرانبها از جمله طلا برای دولت ایران تحریم است اما این تحریمها مشمول بخش خصوصی ایران نمیشود، گفت: یک بانک ایرانی مجوز اختصاصی از اوفک برای برخی معافیتهای تحریم دریافت کرده و امروز وجوه مربوط به سازمان ملل متحد UN از طریق این بانک رد و بدل میشود و سفارتها هم از طریق این بانک نقل و انتقال مالی دارند. همچنین در این نشست محمدرضا زارع، مدیر کل صنایع خلاق وزارت صمت از راهاندازی شهرکهای صنعتی طلا در کشور در آینده نزدیک خبر داد و گفت: راهاندازی شهرک صنعتی طلا در برخی استانها مراحل نهایی را پشت سر گذاشته و این قول را میدهیم در استان تهران هم بزودی این موضوع به نتیجه برسد و اقدامات خوبی هم در استان تهران برای راهاندازی شهرک طلا انجام شده است. وی افزود: شناسنامهدار کردن مصنوعات و محصولات فلزات و سنگهای گرانبها در دست اجراست و به دنبال این هستیم که به طور رسمی محصولات فلزات طلا را سنددار کنیم. همچنین طلا مینایی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان با انتقاد از ممنوعیت صادرات طلا در سالهای گذشته تاکید کرد: در حالی که در سال ٩١ و ٩٢ صادرات طلای ایران به اوج خود و به رقم ٨٠٠ میلیون دلار رسید اما متاسفانه با تصمیمات خلاف قانون، صادرات آن متوقف شد، همچنین با تحریمهای بینالمللی پس از سال ٩٢ تا امسال میزان صادرات طلای ایران به صفر رسید. وی ادامه داد: امسال با اتخاذ تهمیداتی در کمیسیون مقرراتزدایی برخی موانع برای صادرات برداشته شد و امسال میزان صادرات طلا پس از سالها توقف، به ١٢٠ میلیون دلار رسید.
***
سومین کشتی حامل بار صادراتی ایران اردیبهشت ۱۴۰۲ به ونزوئلا میرود
کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران پس از راهاندازی خط منظم حمل بار صادراتی از ایران به ونزوئلا به صورت هر ۲ ماه یک بار، از اعزام سومین کشتی ایرانی حامل بار صادراتی در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ به این کشور خبر داد. آنطور که گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گزارش داده است، حمل منظم بار صادراتی به مقصد ونزوئلا که یکی از درخواستهای شرکتها و تجار ایرانی بوده، چند ماه است از سوی ناوگان ملی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران مورد توجه ویژه قرار گرفته و بر این اساس، خط منظم کشتیرانی از ایران به مقصد ونزوئلا به صورت هر ۲ ماه یک بار راهاندازی شده است. بر این اساس، خط مذکور با نرخهای کرایه رقابتی و برنامه سفر منظم، تاکنون ۲ سفر به انجام رسانده و شناور سوم نیز قرار است اواسط اردیبهشتماه سال ۱۴۰۲ به مقصد ونزوئلا اعزام شود. با وجود اطلاعرسانیهای انجامشده و طرح موضوع در رسانهها مبنی بر درخواست گسترده تجار و شرکتها برای حمل بار صادراتی به مقصد ونزوئلا، تاکنون به جز دو شرکت خودروساز، استقبال چندانی از خط مذکور نشده و از آنجا که هزینههای تردد شناورهای اقیانوسپیما در مسیر ایران و ونزوئلا بسیار بالاست، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از همه فعالان اقتصادی صادرکننده کالا به این کشور درخواست میکند نسبت به استفاده از این امکانات اقدام کنند.
***
واگذاری سهام دولت در 4 شرکت تا آخر سال
معاون واگذاری سهام و بنگاههای سازمان خصوصیسازی از واگذاری باقیمانده سهام دولت در 4 شرکت تا پایان سال جاری خبر داد. محمود قامت درباره واگذاری سهام دولت در شرکتهای فولاد مبارکه و پتروشیمی خلیجفارس گفت: بر اساس مصوبه هیات عالی واگذاری، دوشنبه اول اسفندماه 1401 قرار است باقی مانده سهام دولت در چهار شرکت به شکل بلوکی و از طریق بورس و فرابورس تا پایان سال جاری واگذار شود. وی افزود: بلوک 5.2 درصدی از باقیمانده سهام دولت در شرکت فولاد مبارکه به ارزش 38.7 هزار میلیارد تومان به نرخ پایه از طریق مزایده در بورس تهران، همچنین 6.2 درصد از باقی مانده سهام دولت در هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس به ارزش پایه حدود 60 هزار میلیارد تومان به شکل بلوکی از طریق بورس واگذار میشود. معاون سازمان خصوصیسازی تاکید کرد: واگذاری این سهام در قالب واگذاری سهم دولت در شرکتهای مشمول اجرای سیاستهای اصل 44 است که تا پایان سال انجام خواهد شد.
ارسال به دوستان
نگاهی به تعیین حداقل دستمزد 1402 کارگران
کارگران منتظرند
گروه اقتصادی: در حالی در روزهای اخیر نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولتی در حال چانهزنی برای تعیین حداقل دستمزد کارگران هستند که تجربه شیرین بهبود شاخصهای بازار کار پس از افزایش 57 درصدی حداقل دستمزد کارگران وجود دارد.
به گزارش «وطن امروز»، هر سال در بهمن و اسفند شورای عالی کار میزبان نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولتی برای تعیین حداقل دستمزد برای سال آتی است. در این شورا بر مبنای آخرین نرخ تورم و میزان هزینههای یک خانواده 3.3 نفره، میزان حداقل دستمزد تعیین میشود. با توجه به آمارهای رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار، میزان تورم در سال جاری حدود 50 درصد بوده اما تاکنون میزان سبد معیشت (هزینههای یک خانواده 3.3 نفره) تعیین نشده است. با مشخص شدن این ۲ نرخ، شورای عالی کار میتواند میزان افزایش حقوق را تعیین کند.
* سبد معیشت کمتر از 13 میلیون تومان نیست
میزان سبد معیشت در سال 1400 برای تعیین حداقل دستمزد سال 1401 قریب به 9 میلیون تومان تعیین شده بود. این رقم تاثیر قابل توجهی بر میزان حداقل دستمزد گذاشت و باعث شد این موضوع نسبت به سال گذشته قریب به 57 درصد رشد کند.
محمدرضا تاجیک، یکی از نمایندگان کارگران در شورای عالی کار در رابطه با میزان سبد معیشت سال گفته است: برای سال آینده با توجه به تورم، برآوردها نشان میدهد رقم سبد معیشتی کارگران نباید کمتر از ۱۳ میلیون تومان باشد، البته برخی اظهارنظرهای متناقض نیز در این رابطه مطرح میشود. وی ادامه داد: متاسفانه رقم تعیینی سبد معیشت عددی نیست که به عنوان دستمزد به کارگران پرداخت میکنیم و از سوی دیگر حقوق کارگران همیشه یک سال نسبت به تورم عقبتر است، دلیل هم آن است که حداقل دستمزد بر اساس تورم سال گذشته تعیین میشود. تاجیک بیان کرد: عددی که در کمیته دستمزد به آن میرسیم، با توجه به تورم تاثیرگذار در زندگی کارگران، نباید زیر ۱۳ میلیون تومان باشد.
همچنین نماینده دیگر کارگران در شورای عالی کار در رابطه با میزان افزایش دستمزد کارگران در سال 1402 گفته است: درآمد کارگران با توجه به نرخ تورم و رشد قیمت کالاهای پرمصرف دیگر جوابگوی هزینه زندگی آنها نیست و بعید به نظر میرسد رشد دستمزد کارگران برای سال آینده کمتر از ۵۰ درصد باشد.
علی خدایی در تشریح آخرین توافقات انجامشده در این شورا گفت: چانهزنیها برای تعیین حداقل مزد سال ۱۴۰۲ ادامه دارد؛ به عقیده من اگر میزان افزایش دستمزد کارگران برای سال آینده با این حجم تورم کمتر از ۵۰ درصد باشد جفا به قشر زحمتکش کارگر است.
سال 1401 در حالی آغاز شد که 15 میلیون کارگر به دلیل افزایش واقعی دستمزد پایه به میزان 57 درصد، تحویل سالجاری را کنار خانوادههایشان سپری کردند. امسال هم دولت سیزدهم با همان رویه سال گذشته - که مبتنی بر عدالتمحوری و بهبود معیشت کمدرآمدهاست - بر تعیین دستمزد واقعی متناسب با نرخ تورم و سبد معیشت بر اساس بند 2 ماده 41 قانون کار برای سال آینده اصرار دارد. در همین ارتباط، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معیشت کارگران را دغدغه محوری وزارتخانه اعلام کرده و در این باره به بند 2 ماده 41 قانون کار اشاره کرده است؛ بندی که میگوید دستمزد کارگر باید متناسب با معیشت خانوار کارگری در کنار نرخ تورم تعیین شود.
* افزایش دستمزد، بیکاری به بار نیاورد
تعدیل نیروی کار با وجود افزایش 57 درصدی حداقل دستمزد در سال جاری به حداقل رسید که نشانی آن کاهش آمار نرخ مقرریبگیران بیمه بیکاری در سال جاری به مقدار بیش از 24 درصد بوده است. حتی میزان تعدیل نیروی کارگری در واحدهای تولیدی در 9 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از ۶۰ درصد کاهش یافته
است.
آنطور که علیحسین رعیتیفرد، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میگوید: پیش از اعمال افزایش ۵۷ درصدی حقوق، کارگران حاضر نبودند با دستمزد پایین در کارخانهها و واحدهای تولیدی کار کنند و ترجیح میدادند به مشاغل دیگر در فضای مجاز روی آورند تا درآمد بیشتری داشته باشند که این اتفاق به ضرر بخش تولید بود. طبق گفته رعیتیفرد، بررسیها در شورایعالی کار نشان میدهد سهم دستمزد در افزایش تولید کمتر از ۱۰ درصد است. یکی از دغدغههای اصلی جامعه کارگری تنظیم روابط بین کارگر و کارفرماست که در این زمینه باید امنیت شغلی، معیشت و مسکن کارگران مورد توجه ویژه قرار گیرد.
حالا به نظر میرسد دولت با توجه به رشد نرخ تورم و افزایش هزینههای سبد معیشت که گفته میشود به بیش از 13 میلیون تومان رسیده است، توصیهاش به عنوان یکی از اضلاع سهگانه شرکای اجتماعی در کمیته دستمزد شورای عالی کار، افزایش حداقل نرخ دستمزد باشد. درخواست نمایندگان جامعه کارگری از دولتها نیز همواره این بوده که دستمزد پایه بر اساس بند 2 ماده 41 و در جلسات سهجانبه کمیته دستمزد تعیین شود. البته دولت سیزدهم در نخستین سال کاریاش این درخواست را عملیاتی کرد و امسال نیز به این رویه ادامه خواهد داد.
در این میان البته باید به این نکته توجه داشت که وضعیت اقتصادی فشار زیادی روی کارفرما نیز اعمال میکند. بر همین اساس نگاه متعادل به موضوع افزایش دستمزد این است که هم نسبت به وضعیت معیشت کارگران و هم نسبت به ملاحظات کارفرما، یک تصمیم متعادل اتخاذ کرد.
بهترین اتفاق برای میزان حداقل دستمزد کارگران اجرای تمام و کمال قانون کار است؛ موضوعی که تا پیش از سال 1400 به آن توجهی نمیشد و شاهد افزایش حداقل دستمزد کارگران با نرخهایی پایینتر از نرخ تورم بودیم.
در صورت اجرایی شدن قانون کار، میتوان امیدوار بود اقبال به مشاغل رسمی که عمدتا تولیدی نیز هستند، افزایش یابد که به معنای افزایش تولید و پویایی کارگاههای تولیدی است.
از سوی دیگر افزایش منطقی دستمزد کارگران سطح تقاضای موثر در اقتصاد کشورمان را افزایش میدهد و از این جنبه هم میتوانیم امیدوار به رشد اقتصادی و تولید باشیم.
ارسال به دوستان
سقف سوختگیری با کارت سوخت اعمال شد
بنزین گران نمیشود
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: افزایش قیمت بنزین در دستور کار نیست و در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ نیز درباره افزایش قیمت بنزین چیزی نیامده است. جلیل سالاری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: موضوع تخصیص بنزین به خانوارهای فاقد خودرو، در لایحه دولت مطرح نشده و کمیسیون تلفیق بودجه آن را پیشنهاد داده که باید بعد از تصویب در کمیسیون در صحن مجلس نیز مطرح شود و بعد از تبدیل شدن به قانون، نحوه اجرای آن مشخص خواهد شد. وی افزود: اولویت استفاده از کارت سوخت شخصی برای دریافت بنزین در جایگاهها است و تمرکز بر این است که همه کارتهای سوخت باقی مانده را تا پایان سال به صاحبان خودرو تحویل دهیم. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون 32 میلیون کارت سوخت تحویل شده و مابقی نیز در حال تحویل است. وی ادامه داد: البته همچنان افرادی که کارت سوخت ندارند یا کارت خود را به همراه نیاوردهاند، میتوانند از کارت سوخت جایگاهها برای سوختگیری استفاده کنند. سالاری درباره قیمت بنزین گفت: افزایش قیمت بنزین در دستور کار نیست و در لایحه بودجه سال 1402 نیز درباره افزایش قیمت بنزین چیزی آورده نشده است. وی افزود: درباره تغییر در نظام سهمیهبندی بنزین نیز چیزی در دستور کار نیست و همچنان توزیع بنزین بر منوال گذشته انجام خواهد شد. معاون وزیر نفت در پاسخ به سوالی درباره اعمال سقف سوختگیری در هر نوبت با کارت سوخت در برخی شهرها گفت: سقفگذاری سوختگیری در هر نوبت با کارت سوخت در برخی نقاط بهدلیل مدیریت عرضه در ایام سرد سال است که بتوانیم بدون هیچ مشکل و وقفهای، در تمام جایگاههای عرضه سوخت، سوخترسانی را داشته باشیم. وی ادامه داد: محدودیتی در سوختگیری با کارت سوخت در تهران و کلانشهرها نداریم و قرار هم نیست محدودیتی اعمال شود. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه «روزانه 85 میلیون لیتر نفتگاز در بخش حملونقل کشور توزیع میشود و توقف عرضهای نداریم»، گفت: هنوز تصمیمی درباره اختصاص سهمیه بنزین نوروزی گرفته نشده است. وی افزود: نرمافزاری پیشبینی شده تا کارتهای جامانده در جایگاههای سوخت به دست مردم برسد؛ همچنین در بخش جایگاهها شرکتهای پشتیبان هماهنگی کردند تعمیرات کارتخوانها دچار مشکل نباشد و کارت را در اختیار جایگاهدار قرار دادهایم. سالاری با تاکید بر اینکه همواره مصرف بنزین در نوروز افزایش مییابد، گفت: امسال نوروز مصادف با ماه مبارک رمضان است و ممکن است تغییراتی در مصرف سوخت شاهد باشیم. وی ادامه داد: اکنون متوسط مصرف روزانه بنزین 103 تا 104 میلیون لیتر در روز است. معاون وزیر نفت با بیان اینکه «گاز مایع از طریق بورس عرضه میشود»، گفت: برای ساماندهی خودروهایی که به شکل غیرمجاز از گازمایع برای سوخت استفاده میکنند، برنامههایی داریم تا حداقل سوختگیری و مصرف این نوع خودروها، استاندارد و ایمن شود. ارسال به دوستان
نرخ دلار در مرکز مبادله 41.5 هزار تومان ماند
جای خالی مالیات بر سوداگری در سیاست ارزی
رئیسی: دستگاههای اجرایی از سیاستهای بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز و طلا حمایت کنند
گروه اقتصادی: با وجود اینکه کمتر از 5درصد سبد ارزی کشور مربوط به خرید و فروشهای غیررسمی است اما این بازار با نرخسازیهای واهی باعث التهاب در دیگر شاخصهای اقتصادی میشود. با راهاندازی مرکز مبادله ارز تا حدودی مرجعیت قیمتگذاری این بازار از بین رفت. به گزارش «وطن امروز»، در دومین روز فعالیت مرکز مبادله ارز و طلای ایران، قیمت هر اسکناس دلار ۴۱ هزار و ۵۴۹ تومان و نرخ حواله دلار ۳۶ هزار و ۱۳۰ تومان اعلام شد.
* تلاش دلالان برای حفظ مرجعیت قیمت بازار قاچاق
با وجود اینکه مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمام نیازهای واقعی ارز کشور را پوشش میدهد، سوداگران بازار ارز و دلالان هنوز به دنبال آن هستند که مرجعیت قیمت ارز را در اختیار خود حفظ کنند. در حال حاضر سهم معاملات غیررسمی و در راستای حفظ ارزش دارایی کمتر از 5 درصد است. با چنین عمق کمی نباید این موضوع روی شاخصهای کلان اقتصادی از جمله تورم تاثیر بگذارد. بخش قابل توجهی از سبد ارزی کشور مربوط به صنایع و شرکتهای صادراتی است که قیمت دلار در این زمینه قریب به 36 هزار تومان است و بخش دیگر بحثهای خدماتی مانند مسافرت به خارج از کشور و از این دست مسائل است که آن هم با رقم 41 هزار تومان در حال تامین است. در اصل نرخ 50 هزار تومانی که در فضای مجازی مطرح میشود که صرفا مربوط به 5 درصد سبد ارزی کشور است و نباید باعث تورم انتظاری شود. البته دولت هر چه زودتر باید جذابیت بازارهای غیرمولد مانند دلار و طلا را با طراحی مالیاتهای بازدارنده از بین ببرد. شاید گام اساسی در این رابطه مالیات بر عایدی سرمایه و حتی مالیات بر تراکنشهای مالی باشد.
* مالیات بر فعالیتهای سوداگرانه راهی برای نقره داغ کردن دلالان
افزایش نرخ ارز علاوه بر افرادی که درآمد ثابت دارند، افرادی را که به دنبال خرید ارز برای حفظ قدرت خرید خود هستند نیز با چالش مواجه میکند؛ در صورتی که قانون مالیات بر فعالیتهای سوداگرانه اجرایی شود، افرادی که به دنبال سوداگری هستند، باید بخش عمدهای از سود خود را به عنوان مالیات پرداخت کنند و به عبارتی نقرهداغ خواهند شد و به همین دلیل سراغ واسطهگری نمیآیند، همین مساله نیز منجر به کاهش تقاضای سفتهبازی در بازارهای ارز، طلا، سکه، خودرو و مسکن خواهد شد.
* مرکز مبادله تقاضای واهی ارز را تعدیل میکند
معاون اسبق ارزی بانک مرکزی با اشاره به راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلا گفت: نرخسازی و بازارسازی بانک مرکزی تصمیم درستی است و میتواند حباب قیمت را از بین ببرد. سیدکمال سیدعلی اظهار کرد: آنچه مشخص است اینکه سرعت افزایش قیمت ارز در ماههای گذشته بالا بود و کاهش قیمت دلار در روز گذشته که نخستین روز راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلا بود طبیعی به نظر میرسد و اساسا این اتفاق باید رخ میداد. وی افزود: راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلا و مداخلهگری بانک مرکزی در بازار ارز باعث میشود حباب نرخ ارز از بین برود اما در ادامه بانک مرکزی باید به دنبال مدیریت تقاضا در بازار باشد. معاون اسبق ارزی بانک مرکزی گفت: تقاضاهای واهی با نرخ کشفشده در روز گذشته که ۴۱۵۴۹ تومان بود تعدیل میشود، چرا که در زمانی که نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بود تقاضاهای کاذب هم وجود داشت اما نگاه بانک مرکزی باید به ثبت سفارشها و اولویتبندی آن برای مدیریت تقاضا باشد. سیدعلی تاکید کرد: بانک مرکزی حتما باید بازارسازی کند و عرضه و تقاضا همیشه به گونهای است که تقاضا بر عرضه فزونی میکند اما بانک مرکزی با این تمهیدات میتواند چشمانداز بهتری را پیش روی خود ببیند، البته باید در ادامه ببینیم بازار ارز چگونه مدیریت خواهد شد.
* دولت مراقب قاچاق ارز باشد
همچنین وحید شقاقی شهری، اقتصاددان با اشاره به اقدام مثبت بانک مرکزی درباره راهاندازی مرکز مبادله طلا و ارز ایران گفت: دولت برای موفقیت این طرح باید مراقب قاچاق ارز باشد. شقاقی شهری درباره پیادهسازی مدل موفق روسیه جهت کنترل نرخ ارز در اقتصاد ایران بیان کرد: هر کشوری شرایط، ویژگیها و ساختارهای متفاوتی دارد، پس صرف کپیبرداری از نسخه موفق یک کشور الزاما موفقیتآمیز نخواهد بود، درواقع با اینکه روسیه هم تحریم شده اما شرایط، ابزار و ساختار اقتصادی آن با ایران متفاوت است. شقاقیشهری با اشاره به نکات مثبت سیاستهای جدید بانک مرکزی درباره راهاندازی مرکز مبادله طلا و ارز گفت: مدیریت جدید بانک مرکزی برخلاف برخی اقتصاددانها، اخیرا بازار آزاد ارز را پذیرفته است و به همین خاطر به دنبال مدیریت و مداخله در بازار آزاد ارز است تا بهنوعی به آن اجازه راهبری متغیرهای اقتصاد کلان کشور را ندهد. وی ادامه داد: راهاندازی مرکز مبادله ارزی به منظور کشف قیمت با مکانیسم بازار، امر مثبتی است. طبق اخباری که منتشر شده قرار است تمام نیازهای ارزی کشور در این بازار انجام شود و تلاش شده نرخ کشف شده در این مرکز مبادله ارزی کاملا منطبق با میزان عرضه و تقاضای اقتصاد ایران باشد و سرکوب قیمت صورت نگیرد تا افراد برای دریافت ارز مورد نیاز خود به این مرکز مراجعه کنند.
* دستور رئیسی به تمام دستگاههای دولتی
رئیسجمهور با اشاره به آغاز به کار مرکز مبادلات ارز و طلا از همه دستگاههای اجرایی خواست از سیاستهای بانک مرکزی در زمینه مدیریت بازار ارز و طلا، در راستای اعمال حکمرانی موثر دولت بر این بازار به شکل یکپارچه حمایت کنند. سیدابراهیم رئیسی صبح دیروز در جلسه هیات دولت با اشاره به گزارش ارائهشده درباره افزایش مصرف بنزین در ایام پایان سال و بویژه تعطیلات نوروزی، به وزارت نفت ماموریت داد ضمن تمهید پیشبینیهای لازم، طرحهای کارشناسیشده خود در راستای مدیریت و بهینهسازی مصرف را برای بررسی و تصویب به دولت ارائه کند. رئیسجمهور با اشاره به آغاز به کار مرکز مبادلات ارز و طلا، از همه دستگاههای اجرایی خواست از سیاستهای بانک مرکزی در زمینه مدیریت بازار ارز و طلا، در راستای اعمال حکمرانی موثر دولت بر این بازار به شکل یکپارچه حمایت کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|