|
دلار در مرکز مبادله ۴۱۷۵۹ تومان
قیمت اسکناس دلار روز گذشته در بازار مبادله ارز و طلا به ۴۱,۷۵۹ تومان رسید و دلار حواله نیز ۳۶,۳۱۲ تومان قیمتگذاری شد. این در حالی است که قیمت ارز در بازار آزاد با رقمی نزدیک به ۵۴ هزار تومان به فروش میرسد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ ابزارهای دولت برای مدیریت بازار ارز در سال آینده
دلار راهحل دارد؟
تعمیق معاملات در مرکز مبادله، افزایش درآمدهای ارزی با توسعه تفاهمهای بینالمللی، پیمانهای پولی چندجانبه و پیادهسازی قانون مالیات بر سوداگری سیگنال کند شدن روند رشد قیمت ارز در سال آینده را میدهد
گروه اقتصادی: روند رشد قیمت دلار در بازار آزاد در روزهای اخیر غیرمنطقی است. بانک مرکزی با این استدلال که این نرخها غیر واقعی است، برای کنترل بازار اقدام به ایجاد «مرکز مبادله ارز و طلای ایران» کرد؛ مرکزی که در آن تمام نیازهای واقعی ارز تامین میشود و میتوان امیدوار بود با تعمیق این بازار در بلندمدت شاهد کاهش قیمت ارز باشیم. نکته قابل توجه اینجاست که هم اکنون عنان قیمت دیگر کالاها به دست همین نرخهای موهوم افتاده و مردم از این بابت تحت فشار هستند. با این تفاسیر چشمانداز دلار در سال آینده با ثبات است. البته در کنار مرکز مبادله باید به مسائل دیگری مانند افزایش درآمدهای ارزی با اجرایی شدن و توسعه تفاهمهای بینالمللی، اجرایی کردن پیمانهای پولی چندجانبه و پیادهسازی قانون مالیات بر سوداگری اشاره کرد. در صورتی که دولت در این 3 موضوع به توفیق برسد، سرعتگیرهای مناسب و بلندمدتی برای نرخ دلار ایجاد خواهد کرد.
* تأثیر انتظارات بر موج افزایش نرخ ارز
مطالعات اقتصادی و تجربیات داخلی و جهانی نشان میدهد افزایش قیمت در یک بازار به صورت دامنهدار، جریان خودافزا و صعودی را به وجود میآورد، زیرا استمرار روند صعودی قیمت، طیف بیشتری از افراد را متوجه آن بازار کرده و آنها را متوجه امکان کسب سود از این بازار میکند. در صورتی که بازار مذکور، بازاری باشد که بهای سایر کالاها و خدمات را تحت تاثیر قرار دهد، این جریان خودافزا، تشدید خواهد شد. اوضاع این روزهای بازار ارز ایران اینگونه است. از شهریور که ناآرامیهایی در سطح کشور به وجود آمد، بازار ارز از حالت ثبات به سمت التهاب رفت و با ادامهدار شدن این التهاب، تقاضای سوداگری و تقاضای ناشی از حفظ ارزش دارایی ورود وسیعتری به بازار ارز پیدا کرد؛ نتیجه تشدید ورود به بازار ارز، رشد بیشتر نرخ و تشدید انتظارات تورمی بود.
* چرا با وجود تراز تجاری مثبت، بهای ارز در ۴ ماه گذشته افزایش یافت؟
بررسی دقیقتر نشان میدهد اتفاقاتی که از اواخر شهریور آغاز و تا آذر امسال ادامه پیدا کرد، از عوامل بروز التهابات در بازار ارز بود. بعد خیابانی این التهابات در آذر به پایان رسید اما ابعاد بیرونی این تحولات که همان تشدید فشار بر ایران و تلاش آمریکا برای جلوگیری از نقل و انتقالات مالی ایران بود، ادامه یافت.
بعد از این وقایع تلاش دولتهای غربی برای تشدید فشار با تبلیغات رسانهای توأم شد تا انتظارات تورمی در داخل ایران افزایش یابد؛ در واقع دشمنان ایران وقتی نتوانستند از برنامه ناآرامیهای اجتماعی به نتیجه برسند، برنامه دیگری را در دستور کار قرار دادند که این برنامه، تلاش برای جلوگیری از سوآپ ارز برای ایران بود.
* ۳ اقدام مهم برای مدیریت بازار ارز
بانک مرکزی در این مدت اقداماتی را برای کنترل نرخ ارز در دستور کار خود قرار داده که از مهمترین آنها رایزنی با ۳ کشور همسایه برای تقویت مبادلات مالی بود. علاوه بر این در سفر اخیر رئیسجمهور و مدیران ارشد دولت سیزدهم به چین هم موضوع تسهیل نقل و انتقالات مالی یکی از محورهای گفتوگو بوده است.
اقدام دوم، اصلاح نرخ سود بانکی بود. نرخ سود بانکی با هدف ایجاد انگیزه بیشتر برای نگهداری سپردههای مدتدار و کاهش ورود نقدینگی به بازار ارز و طلا بود، هر چند که میزان افزایش نرخ سود نسبت به نرخ تورم و تغییرات قیمت در بازار داراییها قابل توجه نبود اما مطالعات نشان میدهد افزایش قابل توجه نرخ سود تبعات دیگری برای نظام بانکی و تولید کشور خواهد داشت، بنابراین افزایش نرخ سود در حدود ممکن انجام شده است.
اقدام سوم، راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلا بود. این مرکز سهشنبه سوم اسفند 1401 راهاندازی شد. به اعتقاد برخی کارشناسان، راهاندازی مرکز مبادله ارز میتواند تاثیر قابل توجهی در مدیریت بازار ارز و کاهش التهابات ایفا کند.
* طراحی ساختار مرکز مبادله ارز و طلا به سبک مرکز مبادلات ارزی
ساختار طراحیشده برای مرکز مبادله ارز و طلا به گونهای است که همه نیازهای ارزی در آن مرکز تامین شود. این نیازها هم بخش خدمات و هم بخش حواله را در بر میگیرد، در گام اول 63 نوع مصارف بخش خدمات در این بازار پاسخ داده میشود که درواقع این 63 مورد، همه تقاضاهای واقعی ارز را پوشش میدهد؛ در این 63 مورد، پرداخت ارز برای 39 مورد سقفی تعیین نشده است. برای 10 مورد دیگر هم میزان پرداخت به اندازه صورتحساب یا پیشفاکتور تعیین میشود.
مرکز مبادله ارز و طلا همانند مرکز مبادلات ارزی سالهای 91 و 92 طراحی شده است، به طوری که همه دستگاههای تاییدکننده ارز مورد نیاز مانند وزارت بهداشت، وزارت علوم، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، صداوسیما، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت راه و شهرسازی، صندوق ضمانت صادرات، سازمان حج و زیارت، وزارت امور خارجه و دیگر دستگاهها نماینده در این مرکز دارند و درخواستهایی که به هریک از این دستگاهها مربوط میشود، بررسی و در صورت تکمیل بودن و مطابقت مدارک، مورد تایید قرار گرفته و به بانک مرکزی برای تخصیص ارز ارجاع داده میشود.
در این ساختار، ارز مورد نیاز متقاضی برای مصارف مشخصشده پرداخت میشود و دیگر ارزی برای سوداگری و سفتهبازی داده نمیشود.
* تجربه مرکز مبادلات ارزی در مدیریت بازار ارز
اولین تجربه جدی جمهوری اسلامی ایران در حوزه تحریمهای مالی اواخر سال 90 آغاز شد و دولت وقت شروع به تزریق گسترده ارز به بازار کرد اما این تزریقها مانع از افزایش بهای ارز نشد، رشد قیمتها ادامه داشت تا اینکه در مهر 1391 مرکز مبادلات ارز ایران راهاندازی شد، این مرکز در کنار برنامه تعیین اولویتهای کالایی برای واردات، توانست بتدریج ثبات نسبی در بازار ارز ایجاد کند؛ ثبات در حالی به دست آمد که بانک مرکزی هیچ ارزی را خارج از مرکز مبادلات ارزی به بازار آزاد عرضه نکرد.
آمار و ارقام بهای ارز بعد از تاسیس مرکز مبادلات ارزی در نیمه دوم سال 91 نشان میدهد این مرکز نقش قابل توجهی در کنترل بهای ارز داشت، به طوری که یک سال پس از راهاندازی، بهای ارز فقط 15 درصد رشد کرد.
با توجه به ساختار طراحیشده و تجربه گذشته، باید نگاه میانمدت حداقل یکساله و بلندمدت چندساله به مرکز مبادله طلا و ارز داشت.
افزایش ۳۰ درصدی درآمدهای ارزی کشور در سال ۱۴۰۱ و پیشبینی رشد ۴۰ درصدی ورودی ارز در سال آینده
در ۱۰ ماهه سال جاری طبق اعلام بانک مرکزی ۶۰ میلیارد دلار ارز تامین شده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد رشد داشته است.
بررسیهای اولیه نشان میدهد سال آینده درآمدهای ارزی کشور حدود ۴۰ درصد افزایش خواهد داشت و با توجه به شکلگیری بازار مبادله ارز و تصویب کامل طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی در مجلس شورای اسلامی و تایید آن توسط شورای نگهبان در اوایل سال آینده، کاهش قابل توجه نوسانات ارزی و مدیریت بازار ارز، هدفی کاملا در دسترس خواهد بود.
* مالیات بر عایدی سرمایه در مراحل پایانی بررسی در مجلس
طرح مالیات بر سوداگری که پیش از این مالیات بر عایدی سرمایه نام داشت، به منظور جلوگیری از ورود تقاضای دلالی و سوادگرانه به بازار ارز، طلا، مسکن و خودرو تدوین شده است. از ۲۷ ماده این طرح، ۲۰ ماده به تصویب رسیده و ۷ ماده برای بررسی بیشتر به کمیسیون اقتصادی ارجاع داده شده است.
این ۷ ماده در کمیسیون اقتصادی مجددا بررسی و نهایی شده است اما به دلیل اینکه بودجه سال آینده در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفته است، به احتمال زیاد در اوایل سال آینده این مواد باقیمانده بررسی و تصویب خواهد شد. باتوجه به نیاز بررسی طرح در شورای نگهبان و رفت و برگشتهای احتمالی، به نظر میرسد اردیبهشت ۱۴۰۲، مالیات بر سوداگری (مالیات بر عایدی سرمایه) به قانون تبدیل خواهد شد.
حداکثر نرخ تعیینشده برای مالیات بر سوداگری و سفتهبازی ۳۵ درصد است که البته با پیشنهاد دولت و تصویب مجلس، افزایش این نرخ در سطوح بالاتر امکانپذیر است.
بنابراین، «توسعه و تقویت بازار مبادله ارز و طلا»، «افزایش بیشتر درآمدهای ارزی کشور در سال آینده با توجه به تفاهمات بینالمللی»، «برنامه دولت برای پیمانهای پولی چندجانبه» و «پیادهسازی قانون مالیات بر سوداگری و سفتهبازی از سال آینده»، چشمانداز روشن و مثبتی را در زمینه بازار ارز نشان میدهد و ابزارهای خوبی برای دولت و بانک مرکزی برای کنترل بهای ارز فراهم میکند و با بکارگیری پیمانهای پولی چندجانبه، شکسته شدن ارزش و آقایی دلار محقق میشود.
ارسال به دوستان
شروع ثبت نام ۱۰۰ هزار خودروی وارداتی در سامانه یکپارچه
ترمز خودرو کشیده میشود؟
با تزریق خودروهای وارداتی جدید میتوان امیدوار به سامانیافتن بازار بود
وزارت صنعت، معدن و تجارت از اضافه شدن ۵ بانک جدید به سامانه فروش خودروهای وارداتی خبر داد. وزارت صمت اعلام کرد: بانکهای کشاورزی، سپه، صنعت و معدن، رفاه و توسعه تعاون هم به سامانه فروش خودروهای وارداتی اضافه شدند. بر این اساس متقاضیان خرید خودروهای وارداتی میتوانند مبلغ 500 میلیون تومان را در حساب خود در این بانکها مسدود کنند. متقاضیان خودروهای وارداتی از شنبه 6 اسفندماه به مدت یک هفته فرصت دارند به سامانه یکپارچه تخصیص خودروهای وارداتی به آدرس
saleauto.ir مراجعه و پیشثبتنام خود را انجام دهند.
پیششرط ثبتنام سامانه، موجودی حساب بانکی متقاضی است که به طور علیالحساب 500 میلیون تومان تعیین شده است. بر این اساس متقاضیان خرید خودروهای وارداتی باید قبل از ثبتنام در سامانه، با مراجعه به شعب بانکهای منتخب (تجارت، ملت، صادرات، ملی و قرضالحسنه مهر ایران) فرم مسدودی 500 میلیون تومان برای خرید خودروهای خارجی را پر کنند. این پول درحساب شخصی متقاضی باقی میماند و مسدود میشود.
فرآیند عرضه خودروهای وارداتی شامل 3 مرحله است:
در مرحله اول ثبتنام خودرو انجام و پس از آن یک فهرست نوبتدهی منتشر میشود.
در مرحله دوم واردکننده نسبت به عرضه خودرو اقدام و افراد مطابق با نوبت خود میتوانند نسبت به خرید اقدام کنند.
در مرحله سوم با ارسال دعوتنامه توسط واردکنندگان، خودرو تحویل خریداران میشود.
* مرحله اول: نوبتدهی
در مرحله ثبتنام ابتدا باید یک حساب وکالتی توسط متقاضیان افتتاح و مبلغ 5 میلیارد ریال در حساب بانکی فرد نزد یکی از شعب بانکهای تجارت، ملت، صادرات، ملی و قرضالحسنه مهر ایران مسدود شود. (سایر بانکهای حائز شرایط پس از اتصال به سامانه معرفی خواهند شد.
متقاضیان باید برای ثبتنام شرایط زیر را داشته باشند:
- دارا بودن گواهینامه رانندگی برای متقاضیان خرید خودرو الزامی است.
- متقاضیانی که طی 48 ماه گذشته خرید خودرو از شرکتهای خودروسازی یا بورس کالا داشتهاند، امکان ثبتنام و خرید خودروی وارداتی ندارند.
- متقاضیانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند امکان ثبتنام و خرید خودرو ندارند. شایان ذکر است تا زمان تحویل خودروهای وارداتی، شرط نداشتن پلاک انتظامی فعال، بررسی میشود. همچنین افرادی که به صورت همزمان در بورس کالا یا سامانههای خرید شرکتهای خودروساز ثبتنام نمودهاند در صورت دریافت خودروی تولید داخل یا مونتاژی، تا قبل از عرضه خودروهای وارداتی باید از این طرح انصراف دهند. در صورت عدم انصراف، متقاضی با جریمه مندرج در قرارداد مواجه خواهد شد.
- انتقال امتیاز و حقوق ناشی از خرید خودرو، به اشخاص (حتی به صورت وکالتی) و فروش حواله خودرو به صورت وکالتی ممنوع است.
- امکان صلح خودروهای وارداتی وجود ندارد.
- امکان انتقال سند خودرو به مدت یک سال از زمان خرید وجود ندارد.
- امکان ثبتنام و خرید برای اشخاص حقوقی وجود ندارد.
- پس از پایان ثبتنام، نوبت تخصیص افراد دارای شرایط مذکور طبق قرعه مشخص میشود.
- با تعیین «نوبت»، متقاضیان میتوانند در عرضههای آتی خودروی وارداتی، نسبت به انتخاب نوع خودرو در سامانه اقدام کنند.
- وجه دریافتی که در زمان افتتاح حساب وکالتی جهت ثبتنام اولیه واریز میشود تا زمان تحویل خودرو باید در حساب مسدود باشد و در صورت برداشت، ثبتنام فرد ابطال میشود.
- امکان انصراف از معامله تا زمان انعقاد قرارداد نهایی با واردکننده خودرو از سوی خریدار در سامانه، بدون جریمه، وجود دارد. انصراف از معامله در صورت انعقاد قرارداد نهایی، مشمول پرداخت جریمهای معادل 5 درصد قیمت پایه به واردکننده میشود.
- متقاضیان دارای «نوبت خرید خودرو»، امکان ثبتنام و خرید خودروهای داخلی را ندارند.
- با افتتاح حساب وکالتی و ثبتنام اولیه در سامانه یکپارچه هیچ تعهدی مبنی بر تخصیص خودرو ایجاد نخواهد شد.
* مرحله دوم: تخصیص
در این مرحله واردکنندگان تعداد مشخصی خودرو را عرضه کرده و کسانی که نوبت بالاتری دارند امکان انتخاب خواهند داشت.
در صورتی که فرد دارای نوبت یکی از خودروهای عرضهشده را انتخاب نکند نوبت او حفظ شده و در عرضههای بعدی میتواند از نوبت خود استفاده کند.
پس از انعقاد قرارداد با خریدار، قیمت پایه خودرو هیچگونه تغییری نخواهد کرد و برآوردی از هزینههای مربوط به حملونقل، مالیات، عوارض و حقوق گمرکی، شمارهگذاری و سایر موارد به خریدار اعلام خواهد شد.
واردکننده خودرو متعهد به تحویل خودروهای فروختهشده است و در صورت تاخیر در تحویل خودرو باید ماهانه 7.5 درصد جریمه عدم تحویل در زمان مقرر را به خریدار پرداخت کند. در صورت تاخیر بیش از 3 ماه، واردکننده یا خریدار مجاز به ابطال قرارداد خرید خودرو بوده و در این شرایط، واردکننده علاوه بر پرداخت جریمه 5/7 درصد در ماه، مکلف به پرداخت 5 درصد جریمه فسخ قرارداد است.
* مرحله سوم: تحویل
پس از ورود خودرو به گمرک، واردکننده نسبت به ارسال دعوتنامه اقدام میکند و موظف است در صورت تکمیل وجه خریداران ظرف مدت حداکثر یک ماه خودرو را تحویل دهد. در این مرحله بخش دوم پرداخت وجه به حساب وکالتی تکمیل و به حساب گمرک یا دستگاههای ذینفع واریز میشود.
توضیح: وجه خودرو در 3 مرحله پرداخت میشود:
مرحله نخست: به صورت علیالحساب در زمان ثبتنام
مرحله دوم: در زمان عقد قرارداد (در مرحله تخصیص خودرو) شامل قیمت خودرو و هزینهها تا ورود خودرو به گمرک
مرحله سوم: در زمان تحویل خودرو شامل هزینههای مربوط به مالیات، عوارض و حقوقی گمرکی، شمارهگذاری و سایر موارد.
اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکتهای وارد کننده خودرو به عهد خود وفادار باشند و خودروهای وارداتی ظرف ۳ ماه آینده به بازار خودرو عرضه شوند، میتوان امیدوار بود روند افزایش قیمت خودروهای خارجی و به دنبال آن خودروهای داخلی متوقف شود.
کارشناسان عدم تطابق میزان عرضه و تقاضا را در بازار خودرو از اصلیترین عوامل افزایش در سالهای اخیر و بویژه بعد از سال ۹۷ (شروع ممنوعیت واردات) میدانند. بطورکلی کشور به صورت میانگین سالانه به ۱.۴ میلیون خودرو احتیاج دارد که با اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم تا حدودی به این رقم نزدیک شدهایم و این موضوع نوید آن را میدهد که بالاخره پس از سالها شاهد ثبات نسبی در بازار خودرو در سال آتی باشیم.
ارسال به دوستان
وزارت بازرگانی و صنعت هند: صادرات فرآوردههای نفتی ایران به هند ۴ برابر شد
تجارت 2.5 میلیارد دلاری ایران و هند
تجارت ایران و هند در سال ۲۰۲۲ با رشد ۴۸ درصدی به 2.5 میلیارد دلار رسید و واردات فرآوردههای نفتی ایران توسط هند در این سال ۴ برابر شد. وزارت بازرگانی و صنعت هند کل مبادلات تجاری این کشور با ایران در سال ۲۰۲۲ را ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار اعلام کرد. مبادلات تجاری ایران و هند در این دوره با رشد ۴۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. کل مبادلات تجاری 2 کشور در سال ۲۰۲۱، یک میلیارد و ۶۹۳ میلیون دلار اعلام شده بود. صادرات هند به ایران در ماههای ژانویه تا دسامبر ۲۰۲۲ رشد ۴۴ درصدی را تجربه کرد و به یک میلیارد و ۸۴۷ میلیون دلار رسید. هند سال میلادی قبل از آن یک میلیارد و ۲۸۴ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود. واردات هند از ایران نیز در سال ۲۰۲۲ رشد ۶۰ درصدی داشته و به ۶۵۳ میلیون دلار رسیده است. هند در مدت مشابه سال قبل از آن ۴۰۹ دلار کالا به ایران صادر کرده بود. بر اساس این گزارش، برنج مهمترین کالای صادراتی هند به ایران در سال ۲۰۲۲ بوده است به طوری که ۵۹ درصد کل صادرات هند به ایران در این سال مربوط به برنج بوده است. صادرات برنج هند به ایران در سال ۲۰۲۲ با رشد ۵۲ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شد و از ۷۱۹ میلیون دلار به یک میلیارد و ۹۸ میلیون دلار رسید. چای با ۸۶ میلیون دلار و شکر با ۷۹ میلیون دلار به ترتیب دومین و سومین کالای صادراتی هند به ایران بودهاند. همچنین فرآوردههای نفتی مهمترین کالای وارداتی هند از ایران در سال ۲۰۲۲ بوده و ۱۷۵ میلیون دلار فرآورده نفتی از ایران در این سال وارد شده است. واردات فرآوردههای نفتی ایران توسط هند در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل از آن ۴ برابر شده است. هند سال پیش از آن ۴۳ میلیون دلار از این کالا از ایران وارد کرده بود. مواد خام تولید رنگ با ۱۵۲ میلیون دلار و میوه با ۱۴۸ میلیون دلار به ترتیب دومین و سومین کالاهای وارداتی هند از ایران در سال ۲۰۲۲ بوده است. ارسال به دوستان
اخبار
شاخص، یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی شد صعود بیسابقه بورس در یک روز
بازار سرمایه دیروز صعودی بیسابقه را تجربه کرد به طوری که شاخص کل بورس با صعود ۸۲ هزار واحدی، وارد کانال یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد شد. همچنین شاخص کل بورس دیروز با ۸۲ هزار و ۱۸۸ واحد افزایش تا رقم یک میلیون و ۷۳۸ هزار واحد صعود کرد. شاخص کل با معیار هموزن نیز ۲۲ هزار و ۴۶۰ واحد افزایش یافت و در رقم ۵۲۵ هزار و ۶۶۳ واحد ایستاد. در این بازار ۵۵۹ هزار معامله به ارزش ۱۰۷ هزار و ۱۱۹ میلیارد ریال انجام شد. طی معاملات دیروز ۹۸ درصد نمادهای بورسی مثبت بود که از این میان فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و صنایع پتروشیمی خلیجفارس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
ورود فرابورس به کانال ۲۲ هزار واحد
در آن سوی بازار سرمایه، شاخص کل فرابورس هم با ۸۶۲ واحد افزایش، وارد کانال ۲۲ هزار واحدی شد و رقم ۲۲ هزار و ۲۰۸ واحد را ثبت کرد. معاملهگران بازار فرابورس ۴۸۶ هزار معامله انجام دادند که ۱۰۲ هزار و ۹۹۱ میلیارد ریال ارزش داشت. معادل ۸۷ درصد نمادهای فرابورس مثبت بودند که از میان آنها پلیمر آریاساسول، بیمه پاسارگاد و سنگ آهن گوهرزمین نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند. در حالی که دیروز بیشترین خروج پول حقیقی از صندوقها بود، بیشترین ورود پول حقیقی به گروههای شیمیایی و فلزات اساسی انجام شد.
***
آغاز مجدد معاملات دلار و یورو در صرافیها
مرکز مبادله ارزی دیروز در اطلاعیهای از آغاز مجدد معاملات دلار و یورو در صرافیها برای تامین ارز خبر داد. در اطلاعیه مرکز مبادله ارزی آمده است: از امروز (۶ اسفندماه) معاملات دلار و یورو در مرکز مبادله ارز و طلای ایران مجددا آغاز میشود و کارگزاران میتوانند مازاد تقاضای مشتریان را از طریق خرید ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران بر اساس قیمت بازار تامین کنند. سازوکار معاملات بر اساس انجام حراج چند قیمتی توسط بازارگردان است، با این تفاوت که تعداد سفارش قابل ثبت در هر نماد و همچنین حجم خرید روزانه هر کارگزار بدون محدودیت است. معاملات از روز شنبه تا پنجشنبه (جز روزهای تعطیلی رسمی) از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۵ است. کارگزاران مکلفند ارزهای خریداری شده را تا پایان همان روز در سرفصل «تامین نیازهای ضروری» به فروش رسانند. با آغاز معاملات مجدد دلار و یورو در صرافیها، مردم میتوانند نسبت به تامین نیازهای ارزی خود از طریق صرافیها اقدام کنند.
***
جزئیات طرح فروش فوقالعاده شب عید اصناف
دبیرکل اتاق اصناف ایران گفت: طرح فروش فوقالعاده برای سهولت خرید برای همه مصرفکنندگان در همه استانها برگزار و نظارت ویژه بر حراج کالای پایان سال انجام خواهد شد. مجید شجاع گفت: هر ساله در روزهای پایانی سال طبق سنوات قبل طرحهای بازرسی و نظارت برای تنظیم بازار پایان سال اجرا میشود و امسال نیز حدود هزار و 500 بازرس در سراسر کشور به صورت دوشفیت فعال هستند و فعالیت بازرسان و طرحهای نظارتی از ابتدای اسفندماه شروع شده است. وی تصریح کرد: در بحث تامین کالاهای بازار پایان سال مشکل و کمبودی وجود ندارد و طرح فروش فوقالعاده براساس ظرفیت قانونی در سراسر کشور برگزار خواهد شد و تجربه برگزاری فروش فوقالعاده سالهای قبل نشان داده اجرای این طرح به مراتب موفقتر از برگزاری نمایشگاههای بهاره است. بنابراین علاقهمندان به شرکت در طرح فروش فوقالعاده میتوانند به اتحادیه مربوطه مراجعه و بر اساس ظرفیتهای موجود در این طرح شرکت کنند. دبیرکل اتاق اصناف ایران افزود: با توجه به نوسانات نرخ ارز و تحریمها و افزایش قیمتها، بازار با رکود همراه است و امیدوار هستیم اجرای طرحهای فروش فوقالعاده کمک موثری هم به مصرفکنندگان برای خرید با قیمت مناسب داشته باشد و هم رونقی برای فروش بازار و کسبه ایجاد کند.
***
وزارت ارتباطات: سیمکارت گردشگری درحد پیشنهاد بود
وزارت ارتباطات اعلام کرد اختصاص سیمکارتهای گردشگری برای خارجیها فعلا درحد پیشنهاد بوده و درباره آن هنوز تصمیمگیری نشده است. در روزهای اخیر خبرها و مطالبی با عنوان اختصاص سیمکارتهایی گردشگری برای دسترسی بهتر مسافران خارجی به برخی پلتفرمهای محدودشده در کشور مطرح شد. اخیرا وزیر ارتباطات با اعلام اینکه توریستها و گردشگران خارجی در سفر خود به ایران به خاطر فیلتر شدن برخی پلتفرمها با مشکلاتی همراه شدهاند، از طراحی یک سیمکارت خاص گردشگری برای این دسته از افراد خبر داد. وزیر ارتباطات در این باره اظهار داشت: «در نظر داریم با توجه به محدودیت استفاده از برخی پلتفرمها، برای گردشگران خارجی که به کشورمان سفر کردهاند سیمکارتهای خاصی را طراحی کنیم که این افراد بتوانند در مدت حضور خود در ایران راحتتر و بهتر از فضای مجازی استفاده کنند». اتفاقی که واکنشهای زیادی را پس از اعلام خبر طراحی این نوع سیمکارتهای خاص در فضای مجازی به دنبال داشت و کاربران از این موضوع انتقاد کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|