|
اخبار
دولت مقابله با بیثباتی در بازار ارز را وظیفه خود میداند
رئیس جمهور درباره افزایش نرخ ارز حتی در روزهای تعطیل گفت: جهشهای ناگهانی قیمت ارتباطی به مؤلفههای بازار و تجارت ندارد و صرفا نتیجه انتظار تورمی و تلاش برای ایجاد تلاطم و التهاب در عرصه اقتصاد است که از خارج کشور ایجاد میشود و متاسفانه برخی هم در داخل در آتش آن میدمند.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در دیدار نمایندگان ولیفقیه و ائمه جمعه مراکز استانها، تحقق گفتمان انقلاب یعنی اجرای ارزشها و برقراری عدالت اسلامی را پیام و خواست مردم در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری دانست و اظهار داشت: دولت مردمی در ابتدای کار خود با ۲ مساله مواجه بود، یکی انتظار دلدادگان به انقلاب اسلامی برای تحقق آرمانهای انقلاب و دیگری شرایط خاصی که کشور داشت.
رئیسجمهور در تشریح شرایط خاص کشور به گزارشهای منابع رسمی از شاخصهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور در دهه ۹۰ اشاره کرد و گفت: کاهش مجموع نرخ رشد کشور به حدود ۰,۴ درصد، کاهش شدید فروش نفت و بازگشت درآمدهای آن، کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی، داغدار شدن روزانه حدود ۷۰۰ خانواده به دلیل شیوع کرونا و امثال آن از جمله مصادیق مشکلات پیشروی دولت مردمی در آغاز فعالیت بود که دولت سیزدهم با عزم به حل این مشکلات شروع به کار کرد.
رئیسی با اشاره به افزایش قیمت ارز حتی در روزهای تعطیل که هیچ کسبوکار و تجارتی جریان ندارد، افزود: معلوم میشود که جهشهای ناگهانی قیمت ارتباطی به مولفههای بازار و تجارت ندارد و صرفا نتیجه انتظار تورمی و تلاش برای ایجاد تلاطم و التهاب در عرصه اقتصاد است که از خارج کشور ایجاد میشود و متاسفانه برخی نیز در داخل در آتش آن میدمند. وی تصریح کرد: البته دولت وظیفه خود میداند که در مقابل این التهابآفرینی ایستاده و تلاطمها را کنترل و آرامش و ثبات را بر بازار حاکم کند. رئیسی از آغاز طراحی و اجرای راهکارهای مؤثر برای مدیریت بازار ارز و کنترل و تثبیت آن خبر داد و افزود: دولت با تمام توان برای تداوم رشد اقتصادی کشور تلاش خواهد کرد.
***
ولایتی در تماس تلفنی با اسماعیل هنیه: پیروزی فلسطین بسیار نزدیک است
علیاکبر ولایتی روز یکشنبه در تماس تلفنی با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) پیروزیها و موفقیتهای میدانی مقاومت در مقابله با رژیم صهیونیستی را تبریک گفت و جایگاه مقاومت و مبارزان فلسطینی در میان امت اسلامی را بسیار مهم و ارزشمند برشمرد.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل با اشاره به برگزاری نشست امنیتی عقبه تصریح کرد: این نشست نشانه بحرانها و تنگناهای رژیم صهیونیستی است که تلاش میکند با برگزاری چنین نشستهایی، از این بحرانها خارج شود، هر چند این نشستها تاثیری بر اراده ملت فلسطین و مقاومت آنها ندارد، بلکه کشورها، گروهها و جنبشهای اسلامی که از فلسطین و مقاومت آن پشتیبانی میکنند، بویژه در محور مقاومت رو به افزایش
است.
رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز در این گفتوگو از دکتر ولایتی تشکر کرد و گفت: ما در مرحله جدیدی از رویارویی با اشغالگران صهیونیست هستیم و مقاومت، امروز مانند روحی در وجود جوانان فلسطینی که درخط مقدم دفاع امت از قدس و مقدسات فلسطین هستند، دمیده است و ما به یاری پروردگار یقین داریم.
اسماعیل هنیه اضافه کرد: ما نشست امنیتی اردن را پیگیری میکنیم و میدانیم انتفاضه موجود در کرانه باختری، بحران و تنگنایی برای دشمن به وجود آورده است که نمیتواند با آن مقابله کند.
وی افزود: دهها گردان مبارز هم اکنون در مناطق مختلف کرانه باختری با اشغالگران مبارزه میکنند، به همین خاطر دولت آمریکا با اعمال فشار بر برخی طرفها، برای نجات دشمن صهیونیستی شتافته است.
هنیه تصریح کرد: نتایج این نشست، تاثیری بر مقاومت ندارد و مقاومت، اقدام و پایداری ادامه خواهد یافت و ما بخوبی میدانیم دشمن در بحرانی راهبردی قرار گرفته است که چنین نشستهایی آن را نجات نخواهد داد.
***
معاون قوه قضائیه: اخذ انواع تعهد از مشمولان عفو صحت ندارد
معاون قضایی قوهقضائیه گفت: بر اساس شرایط عفو و ابلاغ معاونت قضایی قوهقضائیه به دادگستری استانها، اظهار ندامت و پشیمانی از سوی افراد کفایت میکند و موضوع اخذ انواع تعهد از متهمان و محکومان اغتشاشات به هیچ وجه صحت ندارد.
حجت الاسلاموالمسلمین رحیمی گفت: این ادعا که عفو حتما باید بعد از صدور حکم قطعی اعمال شود موضوعیت ندارد و براساس اختیارات قانونی، مقام معظم رهبری میتوانند فردی را که به عنوان متهم در مرحله تحقیقات و دادسرا قرار دارد نیز مورد عفو قرار داده و در واقع پرونده او را مختومه اعلام کنند و به این ترتیب شخص دیگر به دادسرا احضار نشده و مورد تعقیب قضایی قرار نمیگیرد. ولی فقیه با اختیارات قانونی و شرعی میتواند عفو را در هر مرحله از پرونده قضایی اعمال کند. در رابطه با سوالات مطرحشده درباره اخذ تعهد از مشمولان عفو نیز، همان طور که پیشتر از سوی مرکز رسانه قوهقضائیه، تشریح شده بود، معاون قضایی قوهقضائیه تاکید کرد، براساس شرایط عفو و ابلاغ معاونت قضایی قوهقضائیه به دادگستری استانها، اظهار ندامت و پشیمانی از سوی افراد کفایت میکند و موضوع اخذ انواع تعهد از متهمان و محکومان اغتشاشات به هیچ وجه صحت ندارد.
ارسال به دوستان
هر کشوری علیه امنیت ما با رژیم صهیونیستی همکاری کند، هزینهاش را خواهد پرداخت
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص) تاکید کرد: هر کشوری با رژیم صهیونیستی برای تهدید امنیت ملی ایران همکاری کند، هزینه اقدامات خود را خواهد پرداخت. سردار سرلشکر غلامعلی رشید ادامه داد: نیروهای مسلح قدرتمند ما مبدا تجاوز و تمام مراکز و پایگاههای هماهنگ و کمککننده را در مسیر و فضای استفادهشده برای عبور، مورد تهاجم کوبنده و آماج حملات خود قرار خواهند داد.
ارسال به دوستان
عیان شدن پشتوانه مردمی جمهوری اسلامی در برابر ابتذال و وادادگی ضدانقلاب در حوادث چند ماه گذشته حامل چه پیامی برای داخل و خارج از مرزها بود؟
انقلاب بیبدیل
محمد سلحشور: فاصله واقعیت تا مجاز تحولات سیاسی ایران حالا از حد استانداردش عبور کرده است. این مسالهای است که در ماههای گذشته بارها باعث تعجب و سرخوردگی جریانهای ضدانقلاب نیز شد. واقعیت این است که تغییر نظم رسانهای دنیا و برجسته شدن شبکههای اجتماعی که در ظاهر امر نشاندهنده عمومی شدن رسانههاست، فضا را برای خطای محاسباتی بسیاری از تحلیلگران فراهم کرده است؛ خطای محاسباتیای که گاه آنقدر در دنیای هشتگها و فراخوانهای مجازی غرق میشود که واقعیات مقابل چشم خود را نمیبیند. ایران در 6 ماه گذشته روزهای سخت و دشواری را از سر گذراند؛ روزهایی که شبح براندازی بر سر عدهای سنگینی میکرد و آنها را به این باور رسانده بود که درخت تنومند انقلاب اسلامی با بادهای خزانی در آستانه خمیدن و نهایتا شکستن قرار گرفته است. با این حال آنچه کمتر به چشم میآمد سرمایه عظیم اجتماعی نظام جمهوری اسلامی و طیف گسترده حامیان و وفاداران انقلاب اسلامی بود، چنانکه راهپیمایی 22 بهمن نیز به یکی از ماندگارترین جلوههای حضور مردم تبدیل شد. سخن گفتن از چیستی و چرایی این وفاداری هرچند مسالهای مهم و حیاتی است اما فرصتی مجزا میطلبد.
آنچه این ایام در آستانه آخرین روزهای سال 1401 میتوان بر زبان آورد، اقرار به این واقعیت است که حالا دیگر خوشبینترین ضدانقلابها هم که به خیال خود امید به براندازی نظام جمهوری اسلامی داشتند دیگر امید خود را از دست دادهاند. شبح موهوم سقوط بار دیگر به مصاف واقعیت رفت و شکستخورده بازگشت اما این شکست میتواند حامل چه پیامهایی باشد؟ یافتن پاسخ این سوال میتواند چراغ راهنمای هر ناظری برای فهم واقعیتهای سیاسی و تاریخی ایران اسلامی باشد.
رهبر حکیم انقلاب در دیدار اخیرشان با اعضای مجلس خبرگان رهبری با گریز زدن به یکی از وقایع تاریخ معاصر، درباره باور موهوم سقوط ایران فرمودند: «یکی از چیزها مساله امیدآفرینی است، سیاستهای دشمن یأسآفرینی است. هر وقت یک بار به یک مناسبتی، مال امروز هم نیست، سال ۶۹ - در اردیبهشت ۶۹ هنوز یک سال از رحلت امام نگذشته بود- یک گروهی حالا اسم نمیآورم یک نامه درواقع سرگشادهای نوشتند به یکی از مسؤولان و همهاش همینطور یأسآفرینی، از جمله تعبیراتی که در آن نامه بود که من اینجا یادداشت کردم این است که میگویند «ملک و ملت به لبه وحشتناک ویرانی و نابودی رسیده است»! سال ۶۹ این آقایان به این نتیجه رسیده بودند که کشور به لبه ویرانی و نابودی رسیده؛ حالا دائما از این حرفها هست. حالا آن کسانی که خودشان، شخصیتشان، هویتشان در معرض نابودی و ویرانی است، آنها به هر کس نگاه میکنند اینجوری میبینند. برعکس کسانی که ذهنشان، دلشان پر از امید است همه چیز را امیدبخش میبینند». اشاره رهبر انقلاب به نامه برخی چهرههای فعال در نهضت آزادی و جبهه ملی را میتوان شاهد مثالی از داستان قدیمی در هشدار برای سقوط دانست؛ هشداری که البته در عمده موارد ماهیتی باجگیرانه داشته است به گونهای که افرادی با دادن این هشدار در نهایت خود را منجی شرایط معرفی کرده و تقاضا دارند با تفویض قدرت به آنها جلوی سقوط ایران گرفته شود، چنانکه در ماههای اخیر نیز ورشکستگان سیاسی که نقشی انکارناپذیر در شکلگیری بسیاری از بحرانهای معاصر داشتند تمام توان خود را گذاشتند تا با معرفی خود به عنوان منجی شرایط موجود، بار دیگر برای بازگشت به قدرت خیز بردارند. از سوی دیگر ضدانقلاب خارجنشین نیز اساسا موضوعیت یافتن خود را نیازمند زنده نگه داشتن و قریبالوقوع خواندن سقوط میداند. به بیان دیگر، اگر این توهم وجود نداشته باشد که نظام جمهوری اسلامی در آستانه شکست قرار گرفته است، مزدوران دولتهای غربی در خارج از کشور تبدیل به نیروهایی بلاموضوع میشوند. با تمام این اوصاف وقایع 6 ماه گذشته را از چند جهت دیگر میتوان عبرتآموز دانست.
حوادث ماههای اخیر را میتوان برنامهریزیشدهترین توطئه خیابانی برای ناامنسازی ایران از سوی دشمنان دانست؛ مسالهای که رهبر انقلاب از آن به عنوان یک جنگ ترکیبی یاد کردند. با این حال در این فضا نیز همگان شاهد این بودند که بدیلهای طرح شده برای نظام جمهوری اسلامی چقدر دونپایه و خطرناک هستند. میدان دادن به مبتذلترین چهرههای اپوزیسیون از یک سو و میدان دادن به گروههای تجزیهطلب از سوی دیگر، این واقعیت را عیان کرد که وزن براندازان چقدر است. این مساله بیش از همه برای فعالان سیاسی داخل کشور و گروههای معترضی که با ایران عناد ندارند واجد اهمیت است. آنها در ماههای گذشته با این واقعیت مواجه شدند که رویای عبور از جمهوری اسلامی چه سرانجام خطرناکی برای آنها و سرزمینشان خواهد داشت.
از سویی حماسه 22 بهمن 1401 و حضور معنادار مردم در یکی از مهمترین جشنهای انقلاب این واقعیت را برای دشمنان نمایان کرد که پایگاه مردمی قوی جمهوری اسلامی هیچ امکانی برای تحقق رویای براندازی آنها نمیگذارد.
ارسال به دوستان
اراک میزبان هفدهمین سفر استانی رئیس قوه قضائیه
تذکر قاضیالقضات درباره تجملات
گروه سیاسی: رئیس قوهقضائیه در هفدهمین سفر استانی خود روز گذشته میهمان استان مرکزی بود.
حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای در بدو ورود به این استان طی سخنانی در فرودگاه بینالمللی شهدای اراک، ضمن ابراز خرسندی از سفر به استان مرکزی، اظهار کرد: تجربه نشان داده حضور در میان مردم و ملاقات بدون واسطه با آنها و شنیدن مسائل و مشکلاتشان از نزدیک، با نشستن در اتاق و دریافت گزارشها متفاوت است.
رئیس قوهقضائیه در دیدار قضات و کارکنان قضایی استان مرکزی به همه مسؤولان امر تذکر داد هر مقدار که ممکن است از تشریفات و تجملات بکاهید؛ تشریفات و تجملات بویژه در این شرایط، زیان میرساند. هر چقدر بتوانیم از تجملات و تشریفات بکاهیم، امر پسندیدهای است. رئیس عدلیه در تذکری دیگر گفت: امنیت و تامین امنیت امری لازم است اما باید به مقدار ضرور، درباره آن اکتفا کرد. من مسؤول امنیت نیستم و نمیخواهم در کار دیگران دخالت کنم اما از فاصله فرودگاه تا استانداری استان مرکزی که محل برگزاری این جلسه است، بر مبنای مشاهدات من شاید نیازی نبود این مقدار از وقت نیروهای فراجا و امنیتی را بگیریم. محسنیاژهای بیان داشت: همه ما باید تلاش کنیم در هر مسؤولیتی که هستیم، وظیفه خود را بهدرستی انجام دهیم؛ مردم و مراجعان از ما انتظار برخورد خوب و تکریم را دارند. در برخی مواقع، اثر برخورد ما بسیار بیشتر از اثر رای صادرشده است. رئیس عدلیه بر اهمیت اجرای بهموقع احکام صادره توسط مرجع اجرای احکام تاکید کرد و گفت: مسؤولان قضایی ذیربط تمام پیگیریهای لازم را برای به موقع اجرا شدن آرای صادره انجام دهند و چنانکه حکمی قابلیت اجرا ندارد، دلیل عدم اجرا، ارائه شود. رئیس قوهقضائیه تاکید کرد: باید بررسی شود که چرا حکمی خلاف بیّن شرع صادر میشود؛ آرا و احکام صادره در محاکم و شعب قضایی باید کاملا متقن و مستدل باشند.
* حمایت عدلیه از فعالیت سالم اقتصادی
محسنیاژهای در نشست با تولیدکنندگان و کارآفرینان و فعالان شرکتهای دانشبنیان، طی سخنانی اظهار کرد: ما در قوهقضائیه به صورت مجدانه مصمم هستیم از فعالان اقتصادی و فعالیتهای سالم اقتصادی به صورت همهجانبه حمایت کنیم؛ بر همین اساس از شما فعالان اقتصادی برای ارائه راهحلهای مدنظر کمک میطلبیم.
رئیس قوهقضائیه در ادامه با اشاره به اهمیت مقوله شایستهسالاری و تخصصگرایی در انتصابات، گفت: باارزشترین سرمایه هر بخشی، نیروی انسانی آن بخش است؛ متاسفانه بعضا در مدیریت برخی دستگاهها برخی امور به افرادی سپرده میشود که با وجود آنکه انسانهای خوبی هستند اما کارآمدی لازم را ندارند؛ از سویی، گاهی نقطهضعفهایی در یک انسان شایسته و کارآمد پیدا میشود و حال سوال این است: آیا به واسطه این ضعفها باید این نیروی شایسته و کارآمد را از حیز انتفاع ساقط کرد؟ آیا این نیروی انسانی کارآمد و شایسته سرمایه ملی محسوب نمیشود؟ شایستهسالاری باید به معنای واقعی کلمه اتفاق بیفتد و صرف کلام و لفظ در این مقوله فایدهای ندارد. رئیس عدلیه ادامه داد: اگر یک انسان شایسته لغزشی کرد، باید در همان حد لغزش با او برخورد کرد و چنانچه این لغزش از جانب او جبران شد نیز باید این جبران مافات مورد لحاظ قرار گیرد؛ علیایحال باید درباره مقوله فوقالذکر و نگاه موجود در این رابطه یک تجدیدنظر صورت گیرد. ما خیلی از افراد شایسته را از اول تا حالا از دست دادهایم و اگر این نگاه تجدیدنظر انجام نشود، باز هم افراد شایستهای را از دست میدهیم؛ باید بررسی کنیم فردی که میخواهد مسؤولیتی را بپذیرد چه میزان توانایی و شایستگی دارد و آیا میتوان نقطهضعفهای احتمالی او را اصلاح کرد؟ محسنیاژهای در ادامه با اشاره به اهمیت اجرای تعهدات از جانب فرد و نهاد تعهددهنده، گفت: وفای به عهد از نظر اسلام، مقوله بسیار مهمی است. ما خیلی اوقات به تعهدات خود پایبند نیستیم؛ وقتی فردی وعدهای میدهد باید ببیند آیا شرایط و توانایی عمل به آن وعده را دارد یا خیر. ما باید در قبال وعدههایی که به مردم میدهیم صادق و پایبند و ملتزم باشیم و چنانچه این مهم تحقق یابد، شرایط متفاوت خواهد شد.
* فضای مجازی را نمیتوان یکبعدی دید و به ابعاد دیگر آن توجه نکرد
رئیس عدلیه در دیدار اقشار مختلف مردم استان مرکزی نیز با بیان اینکه مبارزه همهجانبه و بدون تبعیض با همه مظاهر فساد در دستور کار ما قرار دارد، گفت: ما در امر مقابله با فساد ۲ کار ویژه را در دستور کار داریم؛ نخست بررسی مصادیق موجود و دوم، مبارزه ریشهای با گلوگاهها و بسترها و سرچشمههای فسادزا. ما معتقدیم چنانچه صرفا به امر مقابله با مصادیق فساد اهتمام داشته باشیم و به بسترهای فسادزا اعتنا نکنیم، آن توفیق لازم در امر مقابله با فساد حاصل نمیشود. محسنیاژهای ضمن تاکید بر ضرورت جامعنگری در مواجهه با مسائل، گفت: مشکلات امروز کشور ما ناشی از توطئههای دشمنان، ضعف مدیریتها، ناهماهنگیها و عدم جامعنگری به مسائل است؛ در همین مقوله فضای مجازی، به یک بعد قضیه نگاه میکنیم و به ابعاد دیگر توجه نمیکنیم، پس موفق نمیشویم و جلو نمیرویم آنطور که میخواهیم. رئیس عدلیه در پایان بر استفاده حداکثری از ظرفیتهای مردمی در راستای حل و فصل دعاوی و همچنین تقویت ارتباط دستگاه قضا با دانشگاه، صنعت و صنوف مختلف تاکید کرد.
ارسال به دوستان
درخواست معاون امور بینالملل قوهقضائیه برای تعقیب قضایی پرویز ثابتی
دستور محاکمه جلاد ساوا
گروه سیاسی: معاون امور بینالملل قوهقضائیه در نامهای به دادستان کل کشور، خواستار تعقیب قضایی پرویز ثابتی، رئیس ساواک تهران شد.
به گزارش «وطن امروز»، اواخر بهمنماه سال جاری بود که تصویری از پرویز ثابتی، جلاد ساواک و شکنجهگر این سازمان مخوف منتشر شد که نشان از حضور او در تجمع سلطنتطلبان در لسآنجلس آمریکا داشت. انتشار تصویر ثابتی، شکنجهگر مخوف و مشهور ساواک، باعث شد باطن متعفن سلطنتطلبانی که در ماههای گذشته با شعار مبارزه با دیکتاتوری و رسیدن به آزادی، علم مبارزه با جمهوری اسلامی ایران را برداشته بودند به نمایش گذاشته شود. انتشار تصویر جلاد ساواک در تجمع گروههای ضدایرانی در لسآنجلس باعث بیآبرویی اپوزیسیون ایران شد و واکنش منفی کاربران شبکههای اجتماعی را در پی داشت.
پرویز ثابتی یکی از مرموزترین چهرههای امنیتی تاریخ معاصر ایران به شمار میرود که در زمان رژیم شاه به عنوان رئیس اداره سوم ساواک و رئیس ساواک تهران منصوب شد. اختیارات او به قدری گسترده بود که چشم و گوش محمدرضا شاه لقب گرفت و وظیفه اصلی او حمایت از شاه از طریق کشف و ریشهکن کردن افرادی بود که با حکومت مخالف بودند.
وی در دوره فعالیت خود، بدترین شکنجهها و جنایتبارترین اقدامات را علیه مردم بیگناه ایران به کار گرفت. رونمایی از این جلاد بدنام در برنامههای ضدانقلاب و سلطنتطلبان باعث شد بار دیگر نام پرویز ثابتی در فضای سیاسی کشور برجسته شود. سیاهه طویل جنایات وی در شکنجه انقلابیون و آزادیخواهان چیزی نیست که به راحتی قابل انکار باشد. در همین زمینه برخی فعالان سیاسی لزوم پیگیری برای بازداشت و محاکمه این جلاد را مطرح کردند؛ مسالهای که همزمان با تلاش برای تحقق عدالت درباره این جانی، چالشی برای نشان دادن صداقت دولتهای غربی در صیانت از حقوق بشر به حساب میآید. مضاف بر این طرح شدن نام ساواک در مجامع حقوقی فرصتی برای بازخوانی همکاری دولتهای غربی با دستگاه سرکوب رژیم شاهنشاهی خواهد بود.
در همین زمینه روز گذشته معاونت امور بینالملل قوهقضائیه و ستاد حقوق بشر اعلام کرد کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوهقضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در نامهای به دادستان کل کشور، خواستار گردآوری مستندات جرائم ارتکاب یافته از سوی پرویز ثابتی و شناسایی قربانیان این جرائم و اقدامات لازم جهت طرح شکایت و تعقیب قضایی وی در پرتو مفاد قانون آیین دادرسی کیفری شد.
غریبآبادی تاکید کرد: ثابتی با سابقه سراسر ظالمانه و نفرتانگیز خود و ارتکاب جنایات و نقضهای فاحش حقوق بشری از جمله شکنجه مبارزان، انقلابیون و آزادیخواهان، پس از ۴۴ سال به بهانه آزادیخواهی در تجمعات سلطنتطلبان آمریکانشین ضدآزادی و ضدمردمسالاری که سعی در مطرح کردن او و سرپوش گذاشتن بر جنایاتش دارند، شرکت کرد. از این رو، این موضوع منجر به مطالبهگری افکار عمومی از دستگاه قضا شده است.
ارسال به دوستان
رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۱ آغاز شد
مانور هوایی در دوسوم آسمان ایران
گروه سیاسی: مرحله عملیاتی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۱ در منطقه عمومی شمال غرب، غرب و مرکز کشور از شب گذشته آغاز شد. امیر سرتیپ قادر رحیمزاده، فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) کشور گفت: با توکل بر خداوند بزرگ، بر اساس طرح ریزیهای انجام شده، مرحله نهایی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 1401، در حدود دوسوم آسمان کشور عزیزمان، یعنی در گسترهای بیش از یک میلیون کیلومتر مربع از دوشنبه شب آغاز شد. وی ادامه داد: یگانهای پهپادی و پدافند هوایی نیروی پدافند هوایی ارتش، یگانهای پدافند هوایی و هواپیماهای بدون سرنشین نیروی هوافضای سپاه، یگانهای پدافند هوایی و هواپیماهای با سرنشین و بدون سرنشین نیروی هوایی ارتش و نزدیک به ۲ هزار پست دیدهبانی از کلیه نیروهای ارتش، سپاه و فراجا، در یک سازماندهی منظم تحت فرماندهی عملیاتی فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) کشور و تحت کنترل عملیاتی مراکز فرماندهی و کنترل شبکه یکپارچه پدافند هوایی، با آمادگی کامل در این رزمایش شرکت میکنند. فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) کشور تصریح کرد: در رزمایش امسال، منطقه عمومی رزمایش، شبیهسازی نبوده و تمام یگانها با صدها سامانه مختلف پدافندی که تامین امنیت فضای کشور را در حال حاضر برعهده دارند، در سازمان رزم رزمایش قرار گرفتهاند. امیر سرتیپ رحیمزاده افزود: با برنامهریزی دقیق انجام شده، بیش از 100 فروند هواپیمای با سرنشین و بدون سرنشین، مطابق و متناسب با تهدیدات برآوردشده، با فرماندهی عملیاتی نیروی هوایی ارتش، در سمتها و لایههای ارتفاعی مختلف، در محیط جنگ الکترونیک و عموما در شب هنگام، مراکز حساس موجود در منطقه عمومی رزمایش، از جمله مراکز هستهای، نیروگاهها، مراکز نظامی و اقتصادی را مورد حمله قرار میدهند و عملکرد نیروهای حملهور و یگانهای پدافند هوایی، با دقت مورد ارزیابی قرار میگیرد. وی با اشاره به استفاده گسترده از سامانههای بومی در این رزمایش افزود: اکثر قریب به اتفاق سامانههای گسترش داده شده که در رزمایش شرکت میکنند بومی بوده و توسط متخصصان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و مراکز تحقیقاتی و جهاد خودکفایی نیروهای ارتش و سپاه با استفاده از مراکز دانشگاهی و شرکتهای دانشبنیان، تولید و در سازمان رزم نیروهای پدافند هوایی کشور قرار گرفتهاند. فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) کشور خاطرنشان کرد: در رزمایش امسال برای نخستین بار، فقط گوشهای از عملکرد لایه پنهان پدافند هوایی که برای جلوگیری از کشف و شناسایی محل استقرار، در آشیانهها و تونلهای زیرزمینی مستقر شده و در زمان نیاز، از محلهای خود خارج و پس از انجام عملیات مجددا در کوتاهترین زمان به محلهای پنهان خود جابهجا میشوند، به نمایش در خواهد آمد. امیر سرتیپ رحیمزاده ادامه داد: هرچند رزمایش پدافند هوایی مانند سایر رزمایشهای نیروهای مسلح، برابر برنامه تدوین شده، همه ساله انجام میشود ولی رزمایش امسال با این وسعت و با این حجم از سامانههای پدافند هوایی آشکار و پنهان، با هدف نشان دادن آمادگی کامل فرزندان مؤمن، انقلابی، پرتلاش و غیرتمند این ملت شریف در یگانهای پدافند هوایی برای تامین امنیت فضای کشور و مقابله با تهدیدات متصور و برای جلوگیری از اشتباهات محاسباتی دشمن انجام میپذیرد. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|