|
ارسال به دوستان
اخبار
کتابشهر به شهرستان زابل رسید
شعبه زابل کتابشهر ایران روز پنجشنبه ۱۱ بهمنماه با حضور تعدادی از مسؤولان محلی در این شهرستان افتتاح میشود. به گزارش «وطن امروز»، شعبه زابل کتابشهر ایران روز پنجشنبه ۱۱ اسفند ماه با حضور تعدادی از مسؤولان محلی در این شهرستان افتتاح میشود. در این مراسم علاوه بر مراسم افتتاحیه کتابشهر، کتاب «بلند بالا» نوشته ملیحه نیکبخت، نویسنده زاهدانی کتاب (خاطرات شهید عباسعلی خمری ده سوخته) حضور دارد و این کتاب در مراسم افتتاحیه رونمایی میشود. کتابشهر زابل در خیابان نیمروز (بیرجندیهای سابق) روبهروی نیمروز 5 واقع شده از روز پنجشنبه شهروندان زابل میتوانند با حضور در کتابشهر شهر خود از خدمات متنوع فرهنگی این فروشگاه بهرهمند شوند.
***
«ققنوس» روحالامین تقدیم به روح آتشنشان شهید
حسن روحالامین جدیدترین نقاشی خود را با عنوان «ققنوس» به روح بلند فرمانده شجاع شهید قریبرضا دارابی تقدیم کرد. به گزارش «وطن امروز»، حسن روحالامین، هنرمند نقاش متعهد و انقلابی که به مناسبتهای مختلف اثر خلق میکند، این بار پس از شهادت قریبرضا دارابی، آتشنشان از خود گذشته، اثری با عنوان «ققنوس» تقدیم روح او کرد. بر این اساس، مراسم تشییع آتشنشان شهید قریبرضا دارابی که در حادثه آتشسوزی ساختمان اداری در خیابان بهار به مقام پرفیض شهادت نائل آمد، ساعت ۸:۳۰ صبح دیروز دوشنبه هشتم اسفند ماه با انجام تشریفات از سوی اداره مرکزی سازمان آتشنشانی تهران در خیابان آزادی خیابان میمنت برگزار و پیکر او در امامزاده علیاکبر، محله چیذر به خاک سپرده شد.
***
پیادهروی فرهنگی افراد طیف اوتیسم
اولین مسابقه پیادهروی فرهنگی افراد طیف اوتیسم همزمان با میلاد حضرت ولیعصر(عج) چهارشنبه ۱۷ اسفند از ساعت ۱۰ در بوستان ولایت برگزار میشود. این پیادهروی سراسری که با حضور خانوادهها و بچههای طیف خفیف و شدید اوتیسم برگزار میشود، به صورت همایش - مسابقه است و در پایان مسیر پیادهروی بوستان ولایت، به ۲۴ نفر از بچههای اوتیسم جوایزی تعلق خواهد گرفت. مسابقه پیادهروی اوتیسم ویژه کودکان زیر ۶ سال، ۶ تا ۱۲ سال، ۱۲ تا ۱۶ سال و بالای ۱۶ سال است و هدف این همایش سراسری ارتقای شناخت اجتماعی خانوادهها و آشنایی آنها با توان و استعدادهای کودکان اوتیسمی است.
***
سازمان سینمایی سوره انیمیشنهای «بادآباد» و «خواب دزد» را میسازد
انیمیشنهای «بادآباد» و «خواب دزد» 2 طرح نهایی چهارمین دوره پرتاب انیمیشن «رویازی» توسط سازمان سینمایی سوره برای سرمایهگذاری انتخاب شدند. به گزارش «وطن امروز»، ۲ طرح «بادآباد» و «خواب دزد» که در چهارمین دوره رویداد پرتاب انیمیشن «رویازی» به مرحله نهایی رسیده بودند، توسط این سازمان برای سرمایهگذاری انتخاب شدند. روایت «بادآباد» داستان شخصیت نوجوانی به نام «بادبد» از شهری ساخته شده از باد است که آرزو دارد ناخدای شهرشان، «بادآباد» شود و به دنبال این آرزو مسائل و داستانهای مختلفی برای او و دوستانش پیش میآید. سازمان سینمایی سوره سرمایهگذاری مشارکتی 50 درصدی در این طرح خواهد داشت. «خواب دزد» درباره دختربچهای است که در مقابله با یک غریبه که خواب و رویای مردم شهر را میخرد و به آنها طلا میدهد، وارد ماجراها و داستانهای مختلفی میشود. سازمان سینمایی سوره سرمایهگذاری مشارکتی 70 درصدی در این طرح خواهد داشت. چهارمین رویداد پرتاب انیمیشن «رویازی» با شعار «رویاهاتو زندگی کن» با تلاش مرکز انیمیشن سوره پس از برگزاری دورههای آموزشی و کارگاهی 12 آبانماه سال جاری در سالن سوره حوزه هنری به ایستگاه پایانی خود رسید. در این رویداد 12 گروه به مرحله نهایی راه یافتند. طرحهای راهیافته به مرحله نهایی با ارائه طرح در مقابل سرمایهگذاران، فعالان و مسؤولان حوزه انیمیشن ایران، شانس خود را برای جذب سرمایهگذار امتحان کردند. مرکز انیمیشن سوره، به همت سازمان سینمایی سوره حوزه هنری، هر سال این رویداد را با محوریت «پیوند ایده و سرمایه» برگزار میکند.
***
«رستگاری» دهنمکی به رمضان ۱۴۰۲ میرسد؟
سریال ماورایی مسعود دهنمکی با نام «رستگاری» که از سوی برخی رسانهها به عنوان گزینه پخش در رمضان ۱۴۰۲ از آن یاد میشد، این روزها در مرحله پیشتولید است و قطعا پخش آن به رمضان پیش رو که با نوروز نیز مصادف است، نمیرسد. با توجه به موضوعی که سریال مسعود دهنمکی داشت (ژانر ماورایی)، پیشبینی میشد این سریال برای رمضان ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده باشد اما براساس پیگیریها از چند تن از عوامل این سریال، در حال حاضر سریال «رستگاری» در مرحله پیشتولید قرار دارد.هر چند به گفته سازندگان «رستگاری»، از ابتدا هم بنا نبوده این مجموعه به پخش در ماه رمضان ۱۴۰۲ برسد و بر این اساس، اگر بنا بر تولید به موقع باشد، میتواند جزو گزینههای پخش برای رمضان ۱۴۰۳ به حساب آید. متن سریال ۳۰ قسمتی «رستگاری» که در گونه ماورایی و به تهیهکنندگی و کارگردانی مسعود دهنمکی در حال پیشتولید است، توسط حسن وارسته نوشته شده است. نام وارسته در نگارش سریالهایی چون «پایتخت»، «دودکش»، «علیالبدل»، «دیوار به دیوار» و «بچه مهندس» به چشم میخورد و حالا طراحی و سرپرستی فیلمنامه سریال ماورایی «رستگاری» به کارگردانی مسعود دهنمکی را عهدهدار شده است. دهنمکی پیشتر عنوان کرده بود، ترجیح میدهد فعلا با مدیوم تلویزیون حرف بزند. سریال «آزادی مشروط» او نیز به تازگی از تلویزیون پخش شد. این سریال ۳۰ قسمتی با محوریت طنز درباره فعالیت گروههای جهادی، کادر درمان و پرستاران در ایام کرونا بود؛ سریالی که به گفته مسعود دهنمکی فرمول آزمون پس دادهای از مانیفست کارهایش محسوب میشود.
ارسال به دوستان
نخستین یادواره شهدای رسانه محور مقاومت در تهران آغاز به کار کرد
روایت راویان مقاومت
محمدعلی میرزایی، خبرنگار: در نخستین یادواره شهدای رسانه محور مقاومت با عنوان «راویان مقاومت»، جمعی از خانواده شهدای رسانههای کشورهای محور مقاومت، مدیران رسانهای از کشورهای عراق، لبنان، سوریه، یمن، فلسطین و افغانستان و مدیران بنیاد شهید و برخی وزرای رسانهای از کشورهای خارجی حضور دارند.
این یادواره که با مشارکت بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان صداوسیما و اتحادیه رادیو و تلویزیونهای کشورهای اسلامی تدارک دیده شده، با حضور شخصیتهای فرهنگی رسانهای کشورهای محور مقاومت که رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت نمیشناسند دیروز آغاز به کار کرد.
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که یکی از حاضران در این یادواره بود، در سخنانی بیان کرد: در روزهای ابتدایی ماه شعبان و در حالی که طراوت روز بعثت نبی مکرم اسلام در همه ممالک اسلامی حس میشود و در ایام ولادت سالار شهیدان امام حسین(ع) که مظهر ایثار و شهادت است و برادر جوانمردانشان که مظهر وفا، ادب و جوانمردی هستند و امام سجاد(ع) که مظهر آزادگی و معنویت است، برگزاری این یادواره با معنویت شهدای مقاومت و شهدای رسانه مقاومت، این ارزشها را پیوند میدهد. باید از برادرانمان در بنیاد شهید، صداوسیما و اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی که کار رسانهای بزرگی کردند تشکر کرد. شهادت خودش یک کار رسانهای است، چرا که شهید با شهادتش حق بودن و ارزشمند بودن مسیر را اثبات میکند. نفس شهادت بیانگر حرکت باصلابت و ارزشمند در مسیر حقیقی است. به عنوان فرزندان معنوی رسولالله(ص) برابر تعبیری که رهبر انقلاب در عید مبعث داشتند، شهدای عالیمقام ما یک ذخیره هستند که به نبیمکرم بازمیگردد. شهدا اثبات کردند جزو تابعین پیامبر هستند که در ارزشهای خود مقاومت کردند و با فداکاری تا آخرین لحظه زندگی رفتند. آنها تفسیرکننده واقعی آیات قرآن هستند. وقتی شهدا در فضای رسانه بروز مییابند، یک ارزش مضاعف شکل میگیرد.
* در جنگ ترکیبی، رسانه جزو اصلیترین سلاحها بود
وی بیان کرد: ویژگیهای ارزشمند شهدا بسیار است و با سلاح دوربین خود ارزشها را به عالم معرفی کردند. ما در کربلا بالاترین ارزشهای بشری را داشتیم. اگر انتقال این حماسهها توسط حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) اتفاق نمیافتاد، ارزشهای بزرگ نهفته میماند. بنابراین شهدای رسانه ادامهدهنده راه این بزرگان هستند. آنها در برابر صهیونیست جهانی، این ارزشها را عملیاتی کردند. ما و شما در عصری زندگی میکنیم که واژه مقاومت جزو برجستهترین واژهها در مجتمع اسلامی و غیراسلامی محسوب میشود. شهدای عرصه مقاومت و رسانههایی که همراه آنها بودند، توانستهاند جلوههای زیبای مقاومت را منعکس کنند و تمام جهان حتی دشمنان اسلام در مقابل مقاومت سر تسلیم فرود میآورند.
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران افزود: آمریکا و امپریالیسم جهانی و رژیم صهیونیستی برای دنیا تعریف کرده بودند که هر کس پول و سلاح بیشتر دارد، در جنگها پیروز واقعی است. آنها در دنیا جنگ راه میانداختند تا سلاح بفروشند و اینگونه عنوان میکردند که تجهیزات نظامی است که سرنوشت را تعیین میکند اما حالا میگویند این مقاومت است که سرنوشت را در نبردها معین میکند و این محصول فداکاری مردان مقاوم جبهه مقاومت و انعکاس درست رسانهای آن است.
وی ادامه داد: در جنگ ترکیبی اخیر، رسانه جزو اصلیترین سلاحها بود اما امروز جبهه مقاومت و رسانه مقاومت بهرغم همه محدودیتهایی که داشته، با تلاش هر روزه ظرفیت خود را افزایش داده است، البته باید این مسیر استمرار داشته باشد. امروز رسانه توانسته است خوب ایستادگی کردن بر سر ارزشها را به جامعه نشان بدهد. شما خانواده شهدا بدانید که پرچم شهدای رسانه برافراشته است. محصولات رسانهای که شهدای شما تولید کردهاند، در سراسر جهان شهیدساز است و ارزشهای انسانهای عالی مقام را نهادینه میکند. رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: این فرهنگ در دوره معاصر با رهبری بنیانگذار انقلاب و با پیروزی انقلاب اسلامی به نجات دنیای کنونی انجامید. این غیر قابل انکار است که زندگی بر مبنای الهیات به همان فرهنگ ایثار، شهادت و انقلاب اسلامی متعالی منجر میشود و اکنون نیز به عنوان موتور پیشران با جان و دل مردم کشورهای اسلامی عجین شده است.
امیرحسین قاضی زادههاشمی ادامه داد: در دوران کنونی با گسترش رسانهها و سیطره غرب بر ابزار رسانه به عنوان یک عامل مهم و تعیینکننده در هدایت افکار عمومی، ساخت روایت صحیح حقیقی از رخدادها و رساندن آن به جامعه جهانی دارای اولویت و اهمیت بسیاری است. در این شرایط باید از ظرفیت تمام رسانهها، شبکههای اجتماعی بویژه رسانه ملی برای نهادینهسازی ارزشها و مؤلفههای فرهنگی ایثار و شهادت به عنوان فرهنگی غنی و عزتبخش در جامعه استفاده کرد.
وی افزود: امروز تمام رسانهها لازم است بر گسترش محتوای غنی فرهنگ ایثار و شهادت تاکید ویژهای داشته باشند و با استفاده از کارشناسان و با برنامهریزی جامع همراه با پشتیبانی سایر دستگاهها بویژه دستگاههای مرتبط با نشر ایثار و فرهنگ و شهادت، با نگاهی فراملی اقدام کنند، چرا که نسل کنونی و فردای جوامع نیازمند آشنایی با شهدا و فرهنگ ایثار و شهادت جهت الگوگیری در عرصههای فردی و اجتماعی هستند. رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: فرهنگ شهادت در همه جوانب فردی و فرهنگی به عنوان یک فرهنگ تاثیرگذار، آثار بسیاری در اصلاح نابسامانیهای جامعه دارد. فرهنگ شهادت و ایثار نقش موثری در حاکمان زمانه نیز دارد. باید از تمام رسانهها و شبکههای اجتماعی و رسانه ملی به عنوان یک فرهنگساز غنی استفاده کرد و همه رسانهها باید با پشتیبانی سایر دستگاهها با نگاهی فراملی در انتقال فرهنگ شهادت و ایثار نقش ایفا کنند.
همچنین رئیس رسانه ملی در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بیان کرد: چند ماه قبل از شهادت سردار رشید حاجقاسم سلیمانی، خدمت ایشان عرض کردم شهدای برونمرزی صداوسیما مستحق برگزاری یادواره و جلسه تکریم هستند. قبل از اینکه جمله من تمام شود، گفتند چون اسم شهید را آوردی من میآیم اما به دلیل اینکه یک ماموریت برای ایشان پیش آمد توفیق پیدا نشد. رسانه ملی از روز پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 160 تن شهید تقدیم انقلاب کرده است. بر خود واجب میدانم در راس شهدای رسانه ملی از سیدالشهدای اهل قلم مرتضی آوینی یاد کنم، همچنین حاج نادر طالبزاده که در بین اصحاب رسانه در محور مقاومت نامی آشناست.
پیمان جبلی افزود: در جنگ سخت، دشمن به دنبال از بین بردن امکانات ما و نابود کردن خطوط مقدم، استفاده از سلاحهای جنگی برای بمباران مواضع ما و در نهایت وادار کردن ما به عقبنشینی از یک موضع به موضع عقبتر است. در جنگ نرم دشمن از سلاح جنگی و بمباران استفاده نمیکند، بلکه به دنبال تغییر دادن جهات و مواضع فکری ما است؛ به دنبال تحریف واقعیت و گمراه کردن ما است. وی با اشاره به اینکه شهدای رسانه مقاومت هم در جبهه سخت و هم در جبهه نرم با دشمن جنگیدند، گفت: اجر شهدای رسانههای مقاومت ۲ برابر است، چرا که هم در عرصه جهاد تبیین برای مقابله با توطئههای نرم دشمن و هم در جنگ سخت در مقابل دشمن قدار کودککش بویژه رژیم صهیونیستی جنگیدهاند.
نخستین یادواره شهدای رسانه محور مقاومت با عنوان «راویان مقاومت»، روز گذشته با حضور مقامات عالیرتبه داخلی و خارجی و خانواده شهدای رسانه از ایران، عراق، یمن، سوریه، افغانستان، فلسطین و لبنان در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما آغاز به کار کرد.
ارسال به دوستان
صدور ۱۱۷ پروانه ساخت سینمایی در یک سال گذشته
توجه ویژه به سازندگان انیمیشن
گروه فرهنگ و هنر: بر اساس گزارش عملکرد یکساله معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، شورای پروانه ساخت سازمان سینمایی در یک سال گذشته مجوز ۱۱۷ عنوان اثر با موضوعات مختلف را صادر کرده است. به گزارش «وطن امروز»، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی ضمن ارائه گزارش عملکرد یکساله شورای پروانه ساخت سینمایی گفت: همزمان با شروع به کار این شورا در آذرماه سال ۱۴۰۰ تا ۱۲ بهمن ۱۴۰۱، پروانه ساخت ۱۱۷ فیلم سینمایی صادر شده است که از این تعداد ۱۵ فیلم کمدی، ۱۶ فیلم در حوزه دفاعمقدس، ۹ فیلم در حوزه پلیسی - معمایی، ۱۶ فیلم در حوزه خانواده، ۶ فیلم در حوزه تاریخی، ۶ فیلم در حوزه ورزشی، ۷ فیلم در حوزه کودک و نوجوان، ۶ فیلم در حوزه اخلاقی و تربیتی، ۴ فیلم در حوزه روانشناسی، ۳ فیلم در حوزه فلسفی، ۲۵ فیلم در حوزه اجتماعی، ۳ فیلم با موضوع گروهک منافقین و یک فیلم نیز در حوزه انقلاب اسلامی بوده است.
حبیب ایلبیگی با اشاره به توجه شورا به تنوع مضامین فیلمنامهها در صدور پروانه ساخت و برگزاری جلسات متعدد با سازندگان این آثار افزود: اغلب آثار راهیافته به چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، در این دوره پروانه ساخت گرفتهاند. اگر چه بخشی از فیلمهای دارای مجوز، به جشنواره نرسیدند، با این وجود در اکران آثار، تنوع مضامین را بیشتر خواهیم دید. همچنین در این دوره تلاش شده از تلخی، سیاهی و فیلمهای ناامیدکننده پرهیز شود.
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با توضیح اینکه توجه به سلیقه و نیازهای مخاطب، بخشی از دغدغه شورای پروانه ساخت فیلم است، ادامه داد: فیلمهای کمدی در بین مخاطبان، همیشه با استقبال زیادی روبهرو بوده است، بر این اساس شورای پروانه ساخت به منظور تامین جدول اکران ۱۲ پروانه ساخت فیلم کمدی را صادر کرده است. فیلم کمدی «بخارست» از جمله فیلمهایی است که پروانه ساخت آن در همین دوره صادر شده و تاکنون اکران موفقی داشته است.
وی درباره ملاحظاتی که برای صدور پروانه ساخت آثار کمدی در نظر گرفته میشود، عنوان کرد: یکی از مواردی که در شورای پروانه ساخت به آن توجه میشود قابلیت تماشای محصول نهایی برای همه اعضای خانواده، بدون محدودیت سنی است. همچنین توجه به رعایت خط قرمزها در نکات طنز و دیگر موارد موجود در فیلم از دیگر اصول این شورا است تا آثار از ظرفیت مخاطبپذیری بیشتر برخوردار شوند.
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با توضیح اینکه در صدور پروانه ساخت توجه ویژهای به سازندگان آثار انیمیشن شده است، افزود: تلاش شده است محدودیتهایی که برای صدور پروانه ساخت وجود دارد، برای سازندگان آثار انیمیشن کمتر باشد. این در حالی است که اگر تهیهکننده یک اثر باید مورد تایید صنف تهیهکنندگان قرار گیرد یا کارگردانها باید از مسیر کارگردان اولیها عبور کنند، برای ساخت انیمیشن این محدودیتها وجود ندارد، اگرچه آثار قبلی فیلمساز و تهیهکننده انیمیشن توسط شورا بررسی میشود تا امکان صدور پروانه ساخت فراهم شود. سختگیریها در حوزه ساخت آثار انیمیشن کمتر است، چرا که انیمیشن در کشور ما نیاز به حمایت دارد تا زمینه را برای حضور فیلمسازان بیشتر در این حوزه فراهم کنیم و با ساخت آثار بیشتر به همان اندازه به کیفیت بهتری دست یابیم، کما اینکه در چند سال گذشته این شیوه برای بخش انیمیشن وجود داشته و ما شاهد نتایج پربار آن نیز بودهایم. خوشبختانه در سینمای ما انیمیشنهای خوب و پرمخاطب بسیاری ساخته میشود.
ایلبیگی با توضیح اینکه سرمایهگذاری در بخش انیمیشن سوددهی دارد، گفت: استانها نیز از پتانسیل بالا برای ساخت انیمیشن و جوانان فعال و کاربلدی برخوردارند که در حال تولید انیمیشن هستند. در حال حاضر سازندگان انیمیشن «بنیامین» در حال ساخت انیمیشن تازهای در شهر کاشان هستند و در شهر کرمان نیز این تیم به تولید «لوپتو» پرداخته و در حال آمادهسازی مقدمات کار بعدی خود هستند.
ارسال به دوستان
گمانهزنیها درباره فروش موزه سینما پایان یافت
سازمان سینمایی ما موزه سینماست
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی کشور، هرگونه گمانهزنی درباره فروش موزه سینما و فیلمخانه ملی ایران را مردود اعلام کرد. به گزارش «وطن امروز»، اصغر فارسی درباره گمانهزنیهای اخیر نسبت به فروش موزه سینما گفت: در پی مصوبه مولدسازی داراییهای دولت که ۲۱ آبانماه سال جاری به تصویب شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا رسید، فهرستی به منظور مولدسازی از اموال و داراییهای وزارت آموزشوپرورش شهر تهران منتشر شده که ذکر نام «باغ فردوس» در آن، شائبه و نگرانیهایی را برای اهالی سینما، پژوهشگران و علاقهمندان عرصه فرهنگ و هنر ایجاد کرده است. وی با بیان اینکه فروش ملک موزه سینما به هیچ وجه صحت ندارد، تصریح کرد: سند مالکیت تمام مساحت این ملک در ۲ بخش «موزه سینما» و «فیلمخانه ملی ایران» به نام سازمان سینمایی و امور سمعی - بصری است، مضافا اینکه در دولت سیزدهم موضوع حفظ مجموعه میراث فرهنگی سینمای ایران، توسعه فعالیتهای موزه سینما، تکمیل و تجهیز فیلمخانه ملی ایران به صورت ویژه در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.فارسی ادامه داد: بر اساس تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی کشور، پیگیری امور و لزوم حفظ و تکمیل این گنجینهها (موزه سینما و فیلمخانه ملی ایران) از جمله ماموریتهای جدی سازمان سینمایی است و این مراکز همچون نگینی در تاریخ سینمای ایران خواهد درخشید. معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی تصریح کرد: هرگونه اخبار و گمانهزنی پیرامون فروش این ۲ مجموعه کاملا مردود است و اساسا صحت ندارد.
ارسال به دوستان
حضور جمعی از هنرمندان سر مزار سلحشور
نگاه خاص به بخشهای استراتژ سریال حضرت موسی(ع)
همزمان با هفتمین سالگرد درگذشت هنرمند انقلابی مرحوم فرجالله سلحشور، جمعی از هنرمندان با حضور سر مزار وی واقع در امامزادگان سیدجعفر و حمیدهخاتون باغ فیض، یاد و خاطر این هنرمند قرآنی را گرامی داشتند. در این برنامه چهرههایی نظیر جواد شمقدری، حسین طلابیگی، سیداحمد میرعلایی، قربان محمدپور، احمد فراهانی، مهدی عظیمی، عطاءالله سلمانیان، علی غفاری، محمود گبرلو، اکبر حر، روحالله شمقدری و... به همراه خانواده مرحوم فرجالله سلحشور حضور داشتند.
محمود گبرلو در این مراسم با بیان اینکه سلحشور از پیشکسوتان فعالیت هنری ارزشی در قبل و بعد از انقلاب بود، عنوان کرد: سلحشور از افرادی بود که پیام امام را مبنی بر اینکه ما با سینما مخالف نیستیم بلکه با فحشا مخالفیم بخوبی پیگیری کرد.
جواد شمقدری، رئیس پیشین سازمان سینمایی و کارگردان سینما نیز اظهار داشت: زندهیاد فرجالله سلحشور در همه عمرش تلاش کرد معارف الهی را با زبان هنر عرضه کند. او یک هنرمند مسجدی بود و کار هنریاش را از مسجد شروع کرد. سلحشور اوایل پیروزی انقلاب اسلامی بهرغم همه سختیها و دشواریها، تئاتر «ایوب» را روی صحنه برد؛ بنده به خاطر دارم برخی افراد در آن دوران کارهایی کردند که ایشان نتواند در حوزه هنری نمایش خود را اجرا کند و به همین علت وی مجبور شد کارش را به تالار مولوی ببرد. بعدها زندهیاد سلحشور در حسینیه حضرت امام خمینی(ره) نیز این کار را به اجرا برد که نقطه عطفی در زندگی هنریاش ایجاد کرد، چرا که این اثر با تایید حضرت آقا روبهرو و همین موضوع موجب شد تا بعدها این تئاتر بدل به سریال شود. شمقدری با بیان اینکه زندهیاد سلحشور در طول دوران کاریاش با بیمهریهای زیادی روبهرو بود، اظهار داشت: یادم میآید یک سال در جشنوارهای من داور بودم و زندهیاد سلحشور فیلمی را ارائه داده بود و بقیه داوران جز بنده او را مسخره میکردند و نمیخواستند فیلمش را ببینند، در واقع قصد داشتند ندیده فیلم را بزنند اما من مانع این اتفاق شدم. وی تاکید کرد: اخیرا شنیدهام به فضل الهی قرار است سریال «حضرت موسی(ع)» آغاز شود البته همواره مسؤولان و مدیران در رابطه با چنین تولیداتی کوتاهی میکنند و این بلیهای است که از اول انقلاب بشدت آن را شاهد بودیم و این جمع حاضر همه چوب عدم حمایت مسؤولان را خوردهاند، اما همه ما که امروز در هفتمین سالگرد رحلت این مرد بزرگ اینجا جمع شدهایم و میدانیم روح ایشان ناظر جمع ما است به او میگوییم تلاش میکنیم تا مسیرش را ادامه دهیم و به رغم کارشکنیها و عدم حمایتهایی که وجود دارد نمیگذاریم مسیر او بیتحرک باقی بماند. در ادامه این مراسم فرزند زندهیاد سلحشور نیز در سخنان کوتاهی اظهار داشت: پدر، تبلیغ دین را شاکله اصلی کارش میدانست و معتقد بود برای اینکه فایدهای داشته باشد باید در سینما برای دین کار کند. بنده نیز معتقدم وظیفه سینما این است و اگر جز این باشد راهش خطا است. در پایان این مراسم نیز سیداحمد میرعلایی، تهیهکننده سینما و مدیرعامل پیشین بنیاد سینمایی فارابی در سخنانی خطاب به حاضران گفت: اگر انسان به راهی که میرود اعتقاد داشته باشد خود حضرت حق قطعا پشتیبانیاش میکند. یکی از کسانی که به عینه در زندگی و کارش دیدم که همواره پشتیبانی میشد مرحوم سلحشور بود.
وی ادامه داد: او به کارهایی که انجام میداد به تمام معنا ایمان داشت. نکته اینجاست که اگر ایمان نباشد هیچ کاری به ثمر نمیرسد. باید برای کار قرآنی و دینی ایمان اولیه داشت. سریالی مثل «اصحاب کهف» یا «یوسف پیامبر(ع)» شاید از نظر امکانات آثار ضعیفی باشند اما توانستند به واسطه ایمان قلبی زندهیاد سلحشور برد جهانی پیدا کرده و در کل دنیا دیده شوند و مورد توجه قرار بگیرند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|