|
ارسال به دوستان
کارگاه «زن و سینمای مقاومت» و «جهان سرمایهداری و سینمای مقاومت» به جشنواره هفدهم فیلم مقاومت رسید
پای درس مقاومت در عسلویه
گروه فرهنگ و هنر: جشنواره مقاومت این روزها در دهکده گردشگری پازارگاد میزبان فیلمسازانی است که در این رویداد دور هم جمع شدهاند تا آینده سینمای مقاومت را بسازند، چرا که این جشنواره صرفا به منظور پخش فیلم و اهدای جوایز برگزیدگان برپا نشده است و چشمانداز درازمدتی را دنبال میکند.
از همان لحظات نخستین آشنایی اهالی جشنواره هفدهم در فرودگاه برای سفر به خلیجفارس، جرقه فعالیتهای مشترک هنرمندان این عرصه زده شد و این روزها دهکده گردشگری پازارگاد به دهکده جهانی سینماگران مقاومت تبدیل شده است.
آنچه در این رویداد مهم فرهنگی و هنری بیش از هر چیز خودنمایی میکند، آشنایی و گسترش روابط میان سینماگران نوپا با پیشکسوتان سینما آن هم در حوزه مقاومت است. دهکده گردشگری این روزها دانشگاه سینمای مقاومت شده است و شرکتکنندگان آن هر یک دانشجویانی تشنه تجربه و یادگیری هستند که آیندهای درخشان دارند.
* دهکده جهانی فیلم مقاومت در گام هفدهم
جشنواره هفدهم فیلم مقاومت در حالی کار خود را دنبال میکند که اهالی آن در دهکدهای دور هم جمع شدهاند و به تبادل تجربه و دانش با یکدیگر و اساتید مدعو جشنواره میپردازند.
آنچه در این رویداد مهم فرهنگی - هنری بیش از هر چیز خودنمایی میکند، آشنایی و گسترش روابط میان سینماگران نوپا با پیشکسوتان سینما آن هم در حوزه مقاومت است. دهکده گردشگری این روزها دانشگاه سینمای مقاومت شده است و شرکتکنندگان آن هر یک دانشجویانی تشنه تجربه و یادگیری هستند که آیندهای درخشان دارند.
جشنواره مقاومت همزمان با اکران آثار این رویداد در سینماهای سراسر کشور، کارگاههای آموزشی خود را در بخشهای مختلف با حضور سینماگران پیشکسوت حوزه مقاومت آغاز کرد. در این کارگاهها چهرههای نامآشنای بسیاری حضور پیدا کرده و میکنند که بخش مهمی از تاریخ سینمای مقاومت و دفاعمقدس کشور را میسازند.
از محسن یوسفی، کارگردان و فیلمنامهنویس که مستند «بلتا» را ساخته گرفته تا چهرههایی مثل انسیه شاهحسینی، نخستین زن رزمنده ایرانی که با موضوع جنگ ایران و عراق فیلم ساخته است و محمدرضا اسلاملو، فارغالتحصیل رشته تلویزیون و سینما از دانشکده ارتباطات دانشگاه تگزاس که پس از فارغالتحصیلی به ایران بازگشته و در حوزه دفاعمقدس و مقاومت دست به کار شده، در این دهکده آموزشی سینمای مقاومت دور هم جمع شدهاند تا فیلمسازان جشنواره را از دانش و تجربههای خود آگاه کنند.
محسن یوسفی در این کارگاهها با موضوع «تدوین روی کاغذ» از سینماگران استقبال کرد و مهدی میرغیاثی با موضوع «فیلم تکنفره» ذهن آنها را به چالش کشید که چگونه میتوان از حداقلها برای ساخت یک اثر خوب و مانا استفاده مطلوب کرد.
همچنین انسیه شاهحسینی در کارگاهی با عنوان «زن و سینمای مقاومت» به جلوههای مهم و سازنده چهره زن در حوزه مقاومت و نقش پررنگ آن در ادامه راه شهدا پرداخت و محمدرضا اسلاملو در کارگاهی با عنوان «جهان سرمایهداری و سینمای مقاومت» به ابعاد تازهای از توان رسانه برای دستگیری اذهان دشمن اشاره کرد و نمونههایی از آن را که در قالب مستند ساخته شده است، برای شرکتکنندگان پخش کرد. کارگاههای «فلسفه و معنای مقاومت» با حضور دکتر مهدی ناظمی، «تفاوتهای تهیهکنندگی در سینما و سریال» با حضور محمدرضا شفیعی و کارگاه «مبانی بصری گرافیک» با حضور علیرضا پورشکوری از دیگر کارگاههایی است که تاکنون در جشنواره هفدهم مقاومت برگزار شده است.
همچنین اسفندیار شهیدی در این دهکده آموزشی فیلم مقاومت در جمعی عمومی به بررسی جنبههای گوناگون جشنواره و فیلم مقاومت پرداخت و آن را بررسی کرد. قرار است سینماگران جشنواره از شهیدی در ادامه این کارگاههای آموزشی بیشتر بهره ببرند.
این کارگاههای آموزشی که با برنامهریزی و مدیریت مهدی ناظمی، مشاور علمی جشنواره برگزار میشود، دارای ابعاد و شیوههای گوناگونی است که تنها به نشستهای معمول کارگاهی با سخنرانیهای حوصله سر بر همیشگی ختم نمیشود و ضمن اکران نمونههای مختلفی از آثار سینمای مقاومت، فیلم کوتاه و مستند، برنامههای میدانی را تجربه میکند. از نمونه برنامههای میدانی این کارگاهها میتوان به بازدید سینماگران از ارتفاعات مشرف به پالایشگاههای خلیجفاس اشاره کرد. در این بازدید که با حضور جمعی از سینماگران راهیافته به مرحله نهایی جشنواره در کنار اعضای ستادی و اساتید مدعو برگزار شد، سینماگران با ابعاد تازهای از صنعت نفت کشور که با مقاومت و ایستادگی و تکیه بر دانش و توان بومی ساخته شده است، آشنا شدند و به موقعیتها و سوژههای مناسبی دست یافتند که میتواند دستمایه ساخت آثار سینمایی جشنواره در سالهای آتی شود.
یکی دیگر از جاذبههای این جشنواره حضور و رفت و آمد سینماگران خارجی است که گاه زبان فارسی را میفهمند و امکان برقراری ارتباط با ایرانیهای جشنواره را دارند. این میهمانان خارجی در برنامههای گوناگون جشنواره حضوری فعال دارند و کنش و واکنشهای قابل توجهی از خود نشان میدهند. دیدار هنرمندانی از سراسر دنیا که در حوزه مقاومت فعالیت دارند، میتواند نقطه آغازی بر ساخت و تولید آثاری مشترک برای جشنواره در سالهای آینده شود. ضمن اینکه در این دیدارها دریچههای تازهای از مقاومت به روی سینماگران باز میشود، چرا که در هر کشور و در هر نقطه جغرافیایی دنیا هر کدام به نوعی مقاومت و ایستادگی دارند.
همچنین اگر گشتی در دهکده بزنیم، با گعدههای خودجوشی از فیلمسازان جوان روبهرو میشویم که در حاشیه کارگاهها شکل گرفته و تلاش میکنند حداکثر استفاده علمی از فرصت پیش آمده جشنواره را ببرند. هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت تاکنون علاوه بر پخش فیلمهای مستند و کوتاه منتخب جشنواره، فیلم سینمایی «شماره 10» را اکران کرده است که این فیلم با حضور محمدتقی فهیم نقد و بررسی شد. اختتامیه هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت فردا ۱۷ اسفند برگزار میشود.
ارسال به دوستان
نمایشگاه هنرهای تجسمی به کار خود پایان داد
معرفی نفرات برتر هنرهای تجسمی شاهد و ایثارگر
نمایشگاه هنرهای تجسمی هنرمندان شاهد و ایثارگر منطقه ۴ کشور با معرفی نفرات برتر در هر بخش به کار خود پایان داد. به گزارش «وطن امروز»، نمایشگاه هنرهای تجسمی هنرمندان شاهد و ایثارگر منطقه ۴ کشور که از شنبه ۱۳ اسفند در شیراز برپا شده بود دیروز دوشنبه ۱۵ اسفند با معرفی نفرات برتر در مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد.
در بخش عکس احمدرضا مداح، عکاس استان فارس خبرگزاری فارس به مقام نخست رسید و رضا غریبی و هاشم عرفانمنش نیز به ترتیب دوم و سوم شدند. در این بخش همچنین میلاد پناهی و مقداد دستنظر شایسته تقدیر شناخته شدند. مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگرن فارس گفت: در این نمایشگاه ۱۱۰ اثر در قالب خوشنویسی، عکاسی، نقاشی و نقاشیخط از ۶۵ هنرمند شاهد و ایثارگر استانهای فارس، کرمان، کهگیلویهوبویراحمد، بوشهر، هرمزگان، سیستانوبلوچستان به نمایش درآمده بود. ابراهیم بیانی افزود: بیش از هزار اثر به دبیرخانه این نمایشگاه ارسال شده که پس از داوری، ۱۱۰ اثر برای نمایش در این نمایشگاه انتخاب شد. در بخش عکس سعیدرضا رضوی به مقام نخست رسید و فربد قصرالدشتی و فاطمه مداح به ترتیب دوم و سوم شدند. در این مراسم به صورت نمادین از خانواده شهیدان صمد گلبنحقیقی، محسن پورعبدالله، حسینمحمد مرادپور و محمد مسرور از شهدای هنرمند استان فارس تقدیر شد.
ارسال به دوستان
مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانههای هرمزگان اعلام کرد
برگزاری جشنواره رسانههای خلیجفارس در سال آینده
مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانههای هرمزگان، زمان برگزاری هشتمین جشنواره استانی مطبوعات و رسانههای خلیجفارس را دهم اردیبهشتماه سال ۱۴۰۲ در بندرعباس اعلام کرد. علی اکسیر، مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانههای هرمزگان روز دوشنبه در این باره اظهار کرد: این جشنواره با همکاری معاونت مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان و با مشارکت خانه مطبوعات و رسانههای هرمزگان و با هدف ارتقای کیفی نشریات، جهاد تبیین و معرفی خدمات انقلاب اسلامی به صورت صریح و روشن به مردم، فرهنگسازی و توجه بیش از پیش به مسائل روز جامعه برگزار میشود. مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانههای هرمزگان، مهلت ثبتنام و ارسال آثار به جشنواره را تا ۱۵ فروردین سال آینده عنوان و بیان کرد: آثار ارسالی باید از ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ در یکی از رسانههای مکتوب، پایگاه خبری و نمایندگیهای رسانه سراسری در استان هرمزگان منتشر شده باشد. اکسیر یادآور شد: تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین، فرهنگسازی جهت اصلاح الگوی مصرف، روایت صحیح واقعیتها و پیشرفتهای متنوع استان هرمزگان در قالب جهاد تبیین، میهندوستی و انسجام ملی، خلیجفارس، وحدت و همدلی، رویدادهای ماندگار استان، کالابرگ الکترونیک و امیدآفرینی از موضوعات از محورهای این جشنواره است. وی گفت: بخش ویژه جشنواره نیز به موضوع فرزندآوری و جوانی جمعیت اختصاص دارد. ارسال به دوستان
قائممقام رئیس رسانه ملی:
دفاعمقدس را با نیروی مردمی اداره کردیم
قائممقام رئیس رسانه ملی گفت: باید فضایی را در رسانه ملی ایجاد کنیم که همیشه در عمق میدان و در میان مردم باشیم، در هر زمانی که اراده کنیم متناسب با امکانات و توان موجود تلاش کنیم و هر محله، مدرسه، مسجد و خانه، یک مرکز تولید محتوا و اعزام به جبهههای جنگ نرم شود.
نخستین نشست تخصصی معاونان سیمای مراکز استانها روزهای سهشنبه، چهارشنبه و پنجشنبه (9، 10 و 11 اسفند جاری) به میزبانی صداوسیمای مرکز اصفهان برگزار شد. در این نشست مسلم رحیمی، قائممقام معاونت امور استانها گفت: سند تحول سیمای استانها باید بر محور عدالتگستری که مورد تاکید مقام معظم رهبری است و در همین نشست تخصصی، جمعبندی و اعلام شود. رحیمی ادامه داد: دقت در شناخت حوزه ماموریت معاونتها در مراکز استانها که وابسته به شناخت زیستبوم محل ماموریت بوده، شناخت سختافزارها و نرمافزارها، تهیه بانک اطلاعاتی از افراد شناختهشده و نخبه در هر حوزه در شهر و روستای محل ماموریت، استفاده از مزیتهای استانی برای برقراری اتحاد ملی، ارتباط با استانهای دیگر و تعامل داشتن با مراکز استانهای همجوار، انگیزه دادن به نیروها و استفاده از افراد تازه نفس و متخصص، نظارت کامل بر چرخه تولید، تامین و پخش و در نهایت پرورش ایدههای جشنوارهای از جمله مواردی است که باید در سند تحول سیمای استانها مدنظر قرار گیرد.
در ادامه این نشست یوسف افشارنیا، مدیرکل صداوسیمای مرکز اصفهان گفت: صداوسیما با رویکرد تحولی در تولید و انعکاس رسانهای، توانست بار دیگر وحدت و یکپارچگی مردم در راهپیمایی 22 بهمن ۱۴۰۱ را به همه جهان ثابت کند و برگ زرین دیگری بر افتخارات نظام جمهوری اسلامی بیفزاید که این اقدام هوشمندانه رسانه ملی، مورد تمجید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت. افشارنیا افزود: این نشست تخصصی، فرصت طلایی برای تعامل بیشتر معاونان سیمای مراکز است که قرار است سیاستهای مختلف برنامهسازی در سال 1402 را برای تولید محتوای هرچه بهتر و برنامهریزی مورد بررسی قرار دهد.
در دومین روز این نشست محمدباقر اعلمی، مدیرکل سیمای استانها نیز با بیان اهمیت برنامهریزی در سال پیش رو درباره برنامهریزی محتوایی گفت: تحول در سازوکار و تحول در محتوا از مهمترین موارد گفتوگوی این نشست است.
در آخرین روز از این نشست، نیز وحید جلیلی، قائممقام رئیس رسانه ملی در امور فرهنگی گفت: همه نکات برجسته این شهر و استان باید یادآوری و تازهگردانی شود تا از ذهن و دل مردم دور نشود. تمام دنیا، جنگ را با نیروی حرفهای و کلاسیک اداره میکنند اما ما در دوران دفاعمقدس جنگ را با نیروی مردمی اداره کردیم.
* مردمسالاری دینی یک مدل جدید را به جهان ارائه کرد
جلیلی با بیان اینکه ما امروز درگیر جنگ فرهنگ و تمدن واقعی هستیم، تصریح کرد: وجود و ماهیت دفاعمقدس بدون بسیج نیروها و حضور گسترده، وسیع و دائمی مردم قابل تصور نبود و در جنگ فرهنگی نیز باید بتوانیم سازوکارهایی برای حضور گسترده مردمی طراحی و اجرا کنیم. در حوزه سیاسی ما توانستیم نظامی را پایهریزی کنیم که با همه نظامهای موجود در دنیا فرق میکرد؛ مردمسالاری دینی در جمهوری اسلامی یک مدل جدید را به جهان ارائه کرد و نهادهای مختلف مردمسالاری شکل گرفت.
جلیلی افزود: ما در حوزه فرهنگی نیز قابلیتهای زیادی داریم و صداوسیما با ماهیت قرارگاهی خود باید بتواند فضایی را فراهم کند که استعدادهای موجود در جامعه، شور و شوقی که برای مشارکت مردم و نخبگان وجود دارد از بین نرود.
* باید همیشه در عمق میدان و در میان مردم باشیم
قائممقام فرهنگی صداوسیما تاکید کرد: باید فضایی را در رسانه ملی ایجاد کنیم که همیشه در عمق میدان و در میان مردم باشیم، در هر زمانی که اراده کنیم متناسب با امکانات و توان موجود تلاش کنیم و هر محله، مدرسه، مسجد و خانه، یک مرکز تولید محتوا و اعزام به جبهههای جنگ نرم شود. تحول در رسانه ملی یعنی اینکه صداوسیما باید به شکل قرارگاهی اداره شود. نباید اجازه دهیم بر اثر غفلت ما استعدادها حذف شوند.
جلیلی با اشاره به اینکه در صداوسیما فرصتهای حضور مردمی و نخبگانی را باید شناخت و از این ظرفیتها باید بخوبی استفاده کرد، گفت: مدیر فعال فرهنگی یعنی اینکه قابلیتها، سرمایهها و امکانات و دارایی خود را ببیند و از دشمن نترسد.
* تبدیل نقاط قوت به نقاط ضعف توسط دشمنان
جلیلی با ابراز تاسف از اینکه در سالهای گذشته رسانه ملی، نخبگان و دانشمندان را حذف و سلبریتیها را برجسته کرد، گفت: در کشور ما یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب، تشویق و فراهم کردن زیرساختهای رشد و پیشرفت برای بانوان در جامعه بوده است. از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون، بانوان جامعه رشد چشمگیری داشته و به مدارج عالی رسیدهاند اما متاسفانه با نپرداختن درست رسانه به این ویژگیها، دشمنان این نقاط قوت را به عنوان نقاط ضعف نشان میدهند.
ارسال به دوستان
اخبار
قیمت بلیت سینما در سال ۱۴۰۲ شناور میشود
مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی گفت: پس از بررسی پیشنهاد شورای صنفی نمایش درباره افزایش قیمت بلیت سینما، سازمان سینمایی با هدف حمایت همزمان از رونق سینما و تقویت استقبال مخاطب، با شناور شدن دائمی و هدفمند قیمت بلیت سینما در سال ۱۴۰۲ موافقت کرد. به گزارش «وطن امروز» روحالله سهرابی گفت: پس از بررسی پیشنهاد شورای صنفی نمایش درباره افزایش قیمت بلیت سینما، سازمان سینمایی با هدف حمایت همزمان از رونق سینما و تقویت استقبال مخاطب، با شناور شدن دائمی و هدفمند قیمت بلیت سینما در سال ۱۴۰۲ موافقت کرد.
وی ادامه داد: به این ترتیب قیمت بلیت سینما در سال جدید بر اساس درجه کیفی، موقعیت جغرافیایی قرارگیری سالن سینما و سانسهای مختلف تعیین و در اختیار متقاضی قرار خواهد گرفت. سهرابی افزود: در این مصوبه سقف مبلغ بلیت ۶۰ هزار تومان آن هم برای سینماهای مدرن همچون: کورش، ایرانمال، فرهنگ، چارسو، صبامال و... در نظر گرفته شده که البته درصد بسیار بیشتری از سالنها و سانسها با ارقام پایینتر یعنی تا ۲۰ هزار تومان به فروش میرسد. وی اظهار کرد: این شکل از مدیریت مالی اکران با ۲ هدف عمده حمایت از تولید و رونقبخشی به اکران و همچنین ملاحظه وضع معیشت مردم جهت خالی نماندن سبد فرهنگی، طراحی و تدوین شده است و با این تدبیر، اکثریت مخاطبان امکان دسترسی به بلیتهای ارزانقیمت در سانسهای مختلف را خواهند داشت و هیچ قشری از جامعه به دلیل وضعیت اقتصادی از دیدن آثار روی پرده محروم نخواهد ماند.
***
ورود استاد علی نصیریان به جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعضای شورای سیاستگذاری بیستویکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی را معرفی کرد. به گزارش «وطن امروز»، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای سیاستگذاری بیستویکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی یکشنبه چهاردهم اسفند طی احکام جداگانهای اعضای شورای سیاستگذاری این رویداد هنری را معرفی و منصوب کرد.
در این مراسم که با حضور محمود سالاری، کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی و رئیس جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی و احمد جولایی، دبیر بیستویکمین دوره این جشنواره برگزار شد، علی نصیریان، داوود فتحعلیبیگی، غلامرضا منتظری، حسن قنادیان، محمدباقر قهرمانی و هوشنگ جاوید به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری بیستویکمین جشنواره بینالمللی معرفی شدند. بیستویکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی سال آینده در تهران برگزار خواهد شد.
***
دومین جشنواره «نماهنگ فجر» به پایان رسید
علیرضا قزوه در آیین پایانی دومین جشنواره نماهنگ فجر بیان کرد حدود ۴۵۰ اثر درجه یک که قابلیت پخش در رسانه ملی را دارد نهایی شده است. به گزارش «وطن امروز»، آیین اختتامیه دومین جشنواره نماهنگ فجر ۱۴ اسفند در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد. پیمان جبلی، رئیس صداوسیما و جمعی از مسؤولان کشوری از میهمانان این مراسم بودند. علیرضا قزوه، دبیر مدیر دفتر شعر، موسیقی و سرود صداوسیما در این آیین در سخنانی بیان کرد: این دومین جشنواره است که بعد از ۴ سال برگزار میشود. نخستین جشنواره سال ۹۷ برگزار شد و حالا با یک وقفه دومین جشنواره به اختتامیه رسید. وی در توضیحاتی از آثار رسیده به جشنواره بیان کرد: امسال بیش از ۱۷۰۰ اثر به دبیرخانه رسید و دوستان در ۴۰۰ ساعت کار داوری و ارزیابی توانستند حدود ۴۵۰ اثر درجه یک که قابلیت پخش در رسانه ملی را دارد احصا کنند.
قزوه با اشاره به ظرفیت مادی و معنوی این آثار عنوان کرد: اگر میخواستیم این تعداد کار را بسازیم باید هزینهای حدود ۵۰ برابر بودجه جشنواره میپرداختیم. وی در پایان سخنانش به شهدای هستهای اشاره کرد که خانوادههایشان در این مراسم حضور دارند؛ آرمیتا رضایینژاد از جمله این میهمانان بود.
***
خزاعی به یاد ملاقلیپور درخت کاشت
همزمان با سالروز درگذشت زندهیاد رسول ملاقلیپور و مقارن با روز درختکاری، درخت یادبود این هنرمند فقید سینمای ایران توسط رئیس سازمان سینمایی در بنیاد سینمایی فارابی کاشته شد. به گزارش «وطن امروز»، محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی همزمان با سالروز درگذشت زندهیاد رسول ملاقلیپور درخت یادبودی را به نام این هنرمند متعهد سینمای انقلاب اسلامی در محوطه این بنیاد کاشت. بر اساس این گزارش، کاشت درخت به یاد هنرمندان فقید سینمای ایران در بنیاد سینمایی فارابی رسمی معمول است که هر ساله همزمان با روز درختکاری انجام میشود و امسال نیز همزمان با سالروز درگذشت زندهیاد رسول ملاقلیپور و مقارن با روز درختکاری، نهالی به یاد این هنرمند فقید کاشته شد. فرشته طائرپور، پرویز پورحسینی، خسرو سینایی، اکبر عالمی، کامبوزیا پرتوی، سیامک اطلسی، علی انصاریان، کریم اکبری مبارکه، علی سلیمانی، محمد ابوالحسنی، بیژن افشار و چنگیز جلیلوند از جمله هنرمندان فقیدی هستند که در سالهای اخیر درخت یادبود آنها در محوطه بنیاد سینمایی فارابی کاشته شده است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|