|
دستگیری مردی که بایدن را به مرگ تهدید کرد
وزارت دادگستری آمریکا از دستگیری مردی به اتهام تهدید به مرگ رئیسجمهور این کشور خبر داد. به گزارش سیانان، رابرت برکا 30ساله اهل میشیگان، پس از تهدید مقامات مزبور در یوتیوب توسط افبیآی به اتهام در اختیار داشتن سلاحهای غیرقانونی دستگیر شده است. او در پیامش گفته بود: «من میخواهم این دموکراتها و بایدن را که مستحق مرگ هستند، بکشم».
ارسال به دوستان
تصمیم پارلمان آفریقای جنوبی برای کاهش سطح روابط دیپلماتیک با تلآویو، خشم کابینه رژیم صهیونیستی را برانگیخت
دومین ضرب شست آفریقا به اسرائیل
پیش از این اتحادیه آفریقا عضویت رژیم صهیونیستی را معلق کرده بود
به دنبال تصمیم آفریقای جنوبی برای کاهش سطح روابط دیپلماتیک خود با تلآویو، خشم بر کابینه رژیم صهیونیستی به ریاست بنیامین نتانیاهو حاکم شد و وزارت خارجه این رژیم تصمیم پارلمان آفریقای جنوبی را شرمآور خواند.
به نوشته روزنامه عربی۲۱، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در بیانیهای اقدام پارلمان آفریقای جنوبی در تصویب پیشنویس طرحی برای کاهش سطح روابط دیپلماتیک خود با تلآویو را محکوم کرد و آن را تصمیمی شرمآور خواند.
این بیانیه نشاندهنده میزان خشم و غافلگیری رژیم صهیونیستی از این تصمیم است. اتحادیه صهیونیستی در آفریقای جنوبی نیز این تصمیم را محکوم کرد و مدعی شد «دولت حزب کنگره ملی آفریقا سیاست خارجی را تعیین کرده که به دنبال برقراری روابط دوستانه با حاکمیتهای دیکتاتور است و همزمان میزبان رزمایشهای دریایی با روسیه، مسؤول جنایات جنگی وحشتناک در اوکراین است».
حزب آزادی ملی در آفریقای جنوبی با توجه به اقدامات مستمر رژیم صهیونیستی در نقض حقوق ملت فلسطین، پیشنویس طرحی را برای کاهش سطح دیپلماتیک سفارت کشورش در اراضی اشغالی ارائه کرد.
حزب ملی سوسیال آفریقای جنوبی در بیانیهای این اقدام را ستود و تاکید کرد این طرح از سوی نلسون ماندلا، رهبر فقید مبارزه با آپارتاید در آفریقای جنوبی حمایت میشد و او تاکید داشت آزادی ما بدون آزادی فلسطینیها کامل نمیشود.
این حزب در ادامه بیانیه خود با اشاره به تعلیق عضویت رژیم صهیونیستی به عنوان عضو ناظر در جمع اتحادیه آفریقا تاکید کرد: اسرائیل به اجلاس سران اتحادیه که هیاتش از آن اخراج شد، فراخوانده نشد.
آبا کلوندو، سخنگوی اتحادیه آفریقا با اشاره به اخراج هیات دیپلماتیک اسرائیلی از اجلاس اتحادیه آفریقا گفت: اتحادیه آفریقا خواستار دعوت از نماینده اسرائیل برای شرکت در افتتاحیه اجلاس نشد و با آن موافقت نکرد و به شکل مناسبی از اجلاس اخراج شد. کلوندو افزود: جایگاه اسرائیل در اتحادیه آفریقا هنوز در حال بررسی از سوی کمیته روسای کشورها است.
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در پی این اخراج اعلام کرد: «ما این اتفاق را جدی میگیریم و متاسفیم که اتحادیه آفریقا از سوی چند کشور افراطی همانند الجزایر و آفریقای جنوبی گروگان گرفته شده است».
سایت روزنامه تایمز رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد حزب حاکم در آفریقای جنوبی دسامبر ۲۰۱۷ تصمیم گرفت از دولت بخواهد فورا سطح سفارت کشورش در اراضی اشغالی را کاهش دهد. حزب کنگره ملی آفریقا در ژوهانسبورگ نیز در همین مقطع زمانی تصمیم گرفت سفارت واقع در «رمات گان» را به یک دفتر هماهنگی تبدیل کند. در متن این حکم آمده است: برای اعلام جدی حمایتمان از ملت مظلوم فلسطین، کنگره ملی آفریقا به اتفاق آرا تصمیم گرفت از دولت بخواهد بدون هیچ پیششرطی، وضعیت سفارت خود در اراضی اشغالی را به دفتر هماهنگی تنزل دهد.
هیات رژیم صهیونیستی چندی پیش بهصورت پنهان وارد نشست اتحادیه آفریقا شد اما نیروهای امنیتی اتحادیه آفریقا پس از آنکه متوجه شدند هیات تلآویو بدون دعوت در نشست حضور پیدا کرده، نمایندگان رژیم صهیونیستی را بیرون کردند، سپس هیات صهیونیستی مدعی شد برای حضور در جلسه افتتاحیه نشست اتحادیه آفریقا دعوت داشته اما با این حال نتوانستند این ادعای خود را اثبات کنند و در نتیجه از نشست بیرون انداخته شدند.
رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا سال ۲۰۲۱ رژیم صهیونیستی را به صورت یکجانبه به عنوان عضو ناظر این اتحادیه معرفی کرد که این اقدام با مخالفت شدید چند کشور آفریقایی از جمله الجزایر مواجه شد. پس از اعتراض کشورهای آفریقایی، اتحادیه آفریقا فوریه سال گذشته میلادی تصمیم عضویت تلآویو در اتحادیه آفریقا را به تعویق انداخت.
اتحادیه آفریقا در جریان سیوپنجمین نشست خود که در آدیس آبابا برگزار شد، پیشنهاد کرد عضویت تلآویو در این اتحادیه به تعویق بیفتد تا کمیتهای متشکل از ۷ رئیسجمهور این مساله را بررسی کنند.
رژیم صهیونیستی البته در نخستین واکنش خود به اخراج دیپلمات ارشدش از نشست اتحادیه آفریقا، ایران را به دست داشتن در این اقدام متهم کرد. خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: تلآویو بشدت اقدام انجامشده در اخراج فرستادهاش به نشست اتحادیه آفریقا را که در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی برگزار شده است محکوم و ایران دشمن اصلی خود را به تدارک این اقدام با کمک الجزایر و آفریقای جنوبی متهم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی این حادثه را خطرناک توصیف و ادعا کرد: فرستاده ویژه (رژیم) اسرائیل یکی از اعضای ناظر بوده و کارت مربوط به ورود به جلسه را هم در اختیار داشت. او مدعی شد: بسیار ناراحتکننده است که ببینیم اتحادیه آفریقا در گروگان تعداد کوچکی از کشورهای افراطی مانند الجزایر و آفریقای جنوبی قرار دارد که توسط ایران هدایت میشوند.
«لایر هیر» سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به اخراج هیأت صهیونیستی از نشست اتحادیه آفریقا، ایران را متهم کرد. او مدعی شد «بار- لی» دیپلمات صهیونیست اخراجشده از اتحادیه آفریقا ناظر رسمی مامورشده از سوی تلآویو بوده که کارت ورود با خود به همراه داشته است.
سخنگوی کمیسیون اتحادیه آفریقا در پاسخ به توئیت فعالان فضای مجازی و خبرنگاران به ادعای تلآویو واکنش نشان داد و تأکید کرد: «برعکس... اتحادیه آفریقا نه مجوز داده و نه برای فردی که از حضور در نشست اتحادیه آفریقا بیرون انداخته شد، دعوتی فرستاده بود». سخنگوی کمیسیون اتحادیه آفریقا همچنین اشاره کرد که درخواست رژیم صهیونیستی برای حضور در اتحادیه آفریقا به عنوان عضو ناظر هنوز تایید نشده و در حال بررسی است.
***
رئیس سابق موساد: برای ویران کردن اسرائیل به ایرانیها نیاز ندارید
رئیس سابق موساد هشدار داد اسرائیل با خطر فاجعهبار و بیسابقه روبهرو است. تامیر پاردو در گفتوگو با کانال 12 رژیم صهیونیستی هشدار داد: «اسرائیل در رابطه با تفکیک داخلی که به دلیل طرح کابینه نتانیاهو برای تضعیف سیستم قضایی و تبدیل به دیکتاتوری اتفاق افتاد، به وضعیت بسیار خطرناکی رسیده است».
این مقام صهیونیست افزود: من 70 سال دارم، هرگز تصور نمیکردم به این نقطه برسیم، این بزرگترین خطر وجودی از زمان تشکیل است. این مقام سابق اطلاعاتی گفت: اسرائیل برای نابودی به بمب اتم نیازی ندارد، اسرائیل تصمیم گرفته است روش خودتخریبی را تجربه کند.
پاردو در این باره گفت: فاجعهای در حال رخ دادن است، فاجعهای در راه است. این ماه من 70 ساله هستم و اگر یک یا ۲ یا ۳ سال پیش کسی به من میگفت این تصویر امروز دولت است، میگفتم متوهمی، دولت اسرائیل هرگز به این نقطه نخواهد رسید. غیرممکن است، برای ما اتفاق نمیافتد و حالا به بزرگترین خطر وجودی که از زمان اسرائیل داشتهایم، رسیدهایم. وی میافزاید: دشمنان روی حصار نیستند، ایرانیها هنوز بمبی پرتاب نکردهاند، برای ویران کردن اسرائیل به ایرانیها نیاز ندارید، میتوانید این کار را خودتان بسیار ماهرانه انجام دهید. اسرائیل در حال تجزیه است، برای من شرمآور است که در آن سرمایهگذاری کنم. وی افزود: روز بعد از سوگند دولت، نخستوزیر نتانیاهو گفت: اولویت اول رسیدگی به مساله ایران، اولویت دوم، رسیدگی به هزینههای زندگی و ساختوساز، بحران مسکن و اولویت سوم، گسترش پیمان آبراهام است اما از آن زمان، هر چه میشنویم از اصلاحات قانونی است، نه از ایران و نه موارد دیگر چیزی نمیشنویم.
ارسال به دوستان
توافق ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط با استقبال جهانی بهویژه از سوی کشورهای عربی و مسلمان و همچنین اتحادیه اروپایی مواجه شد
همه راضی جز آمریکا و اسرائیل
گروه سیاست خارجی: واکنشهای منطقهای و فرامنطقهای به از سرگیری روابط ایران و عربستان سعودی همچنان ادامه دارد.
در سطح منطقه، تقریبا تمام بازیگران مهم غرب آسیا از احیای روابط تهران- ریاض استقبال کردند. بر این اساس در گفتوگوی تلفنی وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان، «بدر السید البوسعیدی» ضمن ابراز خرسندی از توافق شکل گرفته بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، مراتب تبریک خود و دولت عمان را به وزیر امور خارجه کشورمان اعلام کرد. حسین امیرعبداللهیان نیز از تلاشهای قبلی عمان در زمینه حصول توافق بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی تشکر و قدردانی کرد. در این گفتوگوی تلفنی وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و عمان آخرین وضعیت گفتوگوها برای لغو تحریمها را نیز مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند.
وزارت خارجه سوریه هم با استقبال از توافق عربستان و ایران برای از سرگیری روابط دیپلماتیک تاکید کرد این گام مهم منجر به تقویت امنیت و ثبات در منطقه و گسترش همکاریها خواهد شد. وزارت خارجه سوریه از تلاشهای صادقانه چین در این زمینه نیز قدردانی کرد. دمشق افزود این اقدام در راستای منافع مردم ۲ کشور و تمام منطقه خواهد بود.
همچنین جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیهای تاکید کرد از توافق ایران و عربستان برای احیای روابط استقبال میکند و این توافق گامی مهم در مسیر درست است. مصر نیز دستیابی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی به توافقی برای از سرگیری روابط دیپلماتیک میان ۲ کشور را ستود و از دستیابی به چنین توافقی استقبال کرد. به گزارش اسپوتنیک، احمد فهمی، سخنگوی رسمی ریاست جمهوری مصر در بیانیهای گفت: مصر این گام مهم و جهتگیری عربستان سعودی برای رفع تنش در روابط منطقهای را میستاید. وی افزود: این اقدام عربستان و ایران تاییدی بر اتکای آنها به اصول و اهداف منشور ملل متحد در زمینه احترام به حاکمیت کشورها، عدم مداخله در امور داخلی، تحکیم مفاهیم حسن همجواری و ارتقای امنیت و ثبات در منطقه است.
وزارت خارجه تونس نیز در بیانیهای اعلام کرد از توافق ایران و عربستان برای از سرگیری روابط استقبال میکند. در این بیانیه آمده است: امیدواریم این توافق منجر به تقویت ثبات در منطقه شود.
عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات هم در واکنش به توافق ایران و عربستان گفت: بازگشت روابط تهران و ریاض گامی مهم در راستای ثبات و شکوفایی در منطقه است.
در سطح جهانی نیز احیای روابط ایران و عربستان با میانجیگری چین با واکنشهای گستردهای روبهرو شده است. در این راستا عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین که در مذاکرات ایران و عربستان حضور داشته، توافق ایران و عربستان برای عادیسازی روابط را یک پیروزی برای صلح توصیف کرد. وانگ یی، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست، رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین خاطرنشان کرد مذاکرات موفقیتآمیز ایران و عربستان یک پیروزی برای گفتوگو و صلح است.
وانگ اظهار داشت: این یک پیروزی برای گفتوگو و یک پیروزی برای صلح است و خبرهای خوب مهمی را در زمان آشفتگیهای فراوان در جهان ارائه میدهد. چین به عنوان یک میانجی قابل اعتماد و با حسننیت، صادقانه وظایف خود را به عنوان میزبان انجام داد. وانگ در ادامه تاکید کرد: پکن به ایفای نقش سازنده در رسیدگی به مسائل حساس در جهان ادامه و مسؤولیت خود را به عنوان یک کشور بزرگ نشان خواهد داد. جهان فقط به مساله اوکراین محدود نمیشود.
اتحادیه اروپایی نیز شنبه با انتشار بیانیهای از توافق عادیسازی روابط ایران و عربستان و برقراری مجدد روابط دیپلماتیک میان ۲ کشور استقبال و خاطرنشان کرد این اتحادیه منتظر اجرای آن است.
در ادامه این بیانیه با تاکید بر اینکه «اتحادیه اروپایی تلاشهای دیپلماتیک منجر به این گام مهم را تقدیر میکند» آمده است: از آنجا که هم عربستان سعودی و هم ایران برای امنیت منطقه محوری هستند، از سرگیری روابط دوجانبه آنها میتواند به ثبات کل منطقه کمک کند. اتحادیه اروپایی همچنین در بیانیه خود افزود: ارتقای صلح و ثبات و دستیابی به تنشزدایی در خاورمیانه از اولویتهای کلیدی اتحادیه اروپایی است. اتحادیه اروپایی همچنان آماده تعامل با همه بازیگران در منطقه با رویکردی تدریجی و فراگیر و با شفافیت کامل است.
وزارت خارجه فرانسه هم پس از اعلام ایران و عربستان برای بهبود روابط میان ۲ کشور، بیانیهای منتشر و از توافق تهران و ریاض که با میانجیگری چین انجام شد، استقبال کرد.
***
توافق ایران - عربستان، صهیونیستها را به جان هم انداخت
توافق ایران و عربستان اما مقامات صهیونیست را به جان هم انداخته است. پس از مواضع روز جمعه لاپید و بنت، نخستوزیران سابق رژیم صهیونیستی مبنی بر شکست تمامعیار اسرائیل از این توافق و مقصر قلمداد کردن نتانیاهو، وزیر اسبق دارایی رژیم صهیونیستی هم در سخنانی در پی توافق جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دیپلماتیک، بشدت از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم انتقاد کرد و خواستار استعفای وی شد.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، «آویگدور لیبرمن» در این باره گفت: از سرگیری روابط ایران و عربستان شکست کاملی برای نتانیاهو (ملقب به بیبی) است و این شکست تنها به نام خود او ثبت میشود. وی گفت: او (نتانیاهو) ما را به به جایی رسانده است که تاکنون شاهد آن نبودهایم، این از سرگیری روابط عواقب بدی برای امنیت «اسرائیل» به همراه خواهد داشت. لیبرمن در ادامه تاکید کرد: نتانیاهو باید مسؤولیت خود را بپذیرد و استعفا کند.
در همین حال، یک مقام بلندپایه در کابینه نتانیاهو مسؤولیت این شکست را به گردن کابینه چرخشی قبلی نفتالی بنت و یائیر لاپید انداخت و گفت: توافق عربستان و ایران با روی کار آمدن کابینه بنت - لاپید و به دلیل ضعف اسرائیل و آمریکا آغاز شد. در مقابل، دفتر لاپید به سخنان این مقام بلندپایه در کابینه نتانیاهو در قالب بیانیهای پاسخ داد و گفت: زمانی که افراطیترین کابینه اسرائیل تشکیل شد، همه چیز متوقف و برای سعودیها مشخص شد نتانیاهو ضعیف است و آمریکاییها از گوش کردن به حرف او دست برداشتند و احتمالا ذهن نتانیاهو دچار تشویش شده است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور روسیه سفید با دستور کار توسعه همهجانبه روابط به ایران میآید
لوکاشنکو در تهران
باسابقهترین رهبر سیاسی دنیا امروز وارد تهران میشود. الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهور روسیه سفید برای دیداری رسمی و گفتوگو با مقامهای عالی رتبه ایران میهمان کشورمان خواهد بود.
اوایل اسفند بود که خبرگزاری بلتای بلاروس اعلام کرد رئیسجمهور این کشور در حال آمادهسازی مقدمات سفر رسمی به تهران است.
لوکاشنکو پیشتر در دیدار با «سعید یاری» سفیر ایران در مینسک این سفر را دیداری مهم خوانده بود که سطح روابط میان ۲ کشور را ارتقا خواهد داد.
دفتر ریاست جمهوری بلاروس روز جمعه در بیانیهای ضمن اعلام این مطلب نوشت: «لوکاشنکو ۲ روز در تهران اقامت خواهد داشت و طی آن با سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران دیدار و گفتوگو خواهد کرد».
این دو مقام شهریور گذشته در ازبکستان با یکدیگر دیدار و رایزنی کرده بودند. رئیسی در دیدار سمرقند با همتای بلاروسی با بیان اینکه نقشه راه ارتقای سطح همکاریهای تهران - مینسک آماده شده، از آمادگی ایران برای صادرات کالا و همکاریهای مشترک با بلاروس سخن گفته بود. به گفته وی، تسهیل مراودات پولی و بانکی میان ۲ کشور نیز مهم و ضروری ارزیابی شده بود.
همچنین در حاشیه شانزدهمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای در سمرقند، دولتهای تهران و مینسک به وزرای خارجه ۲ کشور ماموریت دادند برای تقویت و تعمیق مناسبات دوجانبه تلاش کنند.
متعاقب آن بود که «رومن گلاوچنکو»، نخستوزیر بلاروس در صدرهیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی به تهران آمد.
طبیعی است که مهمترین دستور کار سفر رئیسجمهور بلاروس توسعه همکاریهای همهجانبه و در رأس آنها مناسبات اقتصادی و تجاری ۲ کشور باشد.
لوکاشنکو را در این سفر، هیاتی عالی رتبه همراهی میکند. مقامهای ۲ کشور در دیدارها و مذاکرات خود درباره طرحهای صنعتی، کشاورزی و حملونقل تبادل نظر خواهند کرد.
یکی از ویژگیهای مهم این سفر توجه خاصی است که رئیسجمهور بلاروس به عنوان نزدیکترین متحد ولادیمیر پوتین به حل و فصل بحران اوکراین دارد.
لوکاشنکو حدود 10 روز پیش از سفر به تهران در پکن بود و با همتای چینی خود درباره مسیر مذاکره برای دستیابی به یک راهحل سیاسی برای مناقشه اوکراین صحبت کردند.
شی جین پینگ و لوکاشنکو در این ملاقات خواستار حفظ تمامیت ارضی ۲ کشور روسیه و اوکراین و پایان دادن به جنگ شدند. ۲ طرف همچنین درباره پیشنهاد صلح ۱۲ مادهای پکن بحث و گفتوگو کردند.
سفر لوکاشنکو به تهران همچنین از این حیث دارای اهمیت است که بلاروس متحد اصلی و شریک امنیتی و اقتصادی روسیه، یکی از اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا و دروازه ورود به اوراسیا محسوب میشود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
هامبورگ عرصه تروریسم صهیونیستی در اروپا
با مشخص شدن هویت ضارب حمله تروریستی شامگاه پنجشنبه گذشته در بندر هامبورگ آلمان، نگرانیهای جدی درباره تروریسم صهیونیستی در قاره سبز به وجود آمده است. پلیس آلمان اعلام کرد مهاجمی که پنجشنبه شب در محله آلستردورف در شمال مرکزی بندر هامبورگ ۷ نفر را به ضرب گلوله کشته است، یک مرد 35 ساله به نام «فیلیپ ف» و شناختهشده برای مراجع قانونی است. بر اساس این گزارش، او جزو اعضای فرقه «شاهدان یهوه» است که فرقه شبیه اوانجلیسم و زیرمجموعه صهیونیسم مسیحی است. عجیب آنکه پلیس هامبورگ پیش از وقوع تیراندازی مزبور خانه ضارب را بازرسی کرده اما دلیلی برای ضبط اسلحه او پیدا نکرده بود.
او که شهروند آلمان بوده و مجوز قانونی حمل اسلحه داشته، در جریان حادثه پنجشنبه شب از پنجره سالن مراسم شروع به تیراندازی به سمت جمعیت کرده و در نهایت نیز به خودش شلیک کرده است. در این تیراندازی ۸ نفر نیز زخمی شدند که در میان آنها یک زن باردار نیز حضور داشت و جنین او از دست رفت. به این ترتیب قربانیان این حمله ۴ مرد و ۲ زن و یک جنین دختر متولدنشده بودند. در میان مجروحان نیز یک شهروند اوگاندایی و یک شهروند اوکراینی دیده میشوند. «شاهدان یهوه» جنبشی است که سال ۱۸۷۰ میلادی در پیتزبورگ آمریکا و بر اساس قرائتی انحرافی از مسیحیت تاسیس شد که معتقدان به آن به اصول یهودی مسیحیت ارجاع دارند.
***
رئیسجمهور تونس خواهان ارتقای روابط با سوریه
ریاستجمهوری تونس اعلام کرد هیچ توجیهی برای نبود روابط بین این کشور و سوریه وجود ندارد. قیس سعید شامگاه جمعه در دیدار با «نبیل عمار»، وزیر خارجه این کشور از فقدان سفیر تونس در سوریه و بالعکس انتقاد و عمار را مکلف به تبادل سفیر با دمشق کرد. قیس همچنین گفت قصد دارد سطح روابط دیپلماتیک کشورش را با سوریه به سفیر ارتقا دهد. به گزارش روزنامه وطنا الیوم، قیس با بیان اینکه تونس نه در سایر کشورها دخالت میکند و نه دخالت در کشور خود را میپذیرد، گفت: «همچنان که در ابتدای قرن بیستم اعلام کردم، تونس تجزیه سوریه را نمیپذیرد». تونس از نخستین کشورهای عربی بود که اوایل سال 2012 سفیر سوریه را طرد کرد. از زمان آغاز بحران سوریه در سال 2011، تونس از جمله کشورهایی بود که تروریستها از آنجا برای جنگ در کنار گروههای مسلح تروریست در سوریه اعزام میشدند. این کشور عربی شمال آفریقا که بیش از 10 سال است روابط دیپلماتیک خود را با سوریه قطع کرده در سال 2017 روابط دیپلماتیک محدودش را احیا کرد و در پایان سال 2018 تردد هوایی بین ۲ کشور آغاز شد. اخیرا تلاشهایی به منظور بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب صورت گرفته است. ۲ هفته پیش هیاتی از روسای پارلمانهای عربی به ریاست محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق راهی دمشق شد و با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه دیدار و گفتوگو کرد.
***
ارمنستان: پیمان صلح با باکو بدون تضمین امنیتی ممنوع است
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان با اعلام اینکه کشورش بدون مذاکره درباره تضمینهای امنیتی برای قرهباغ کوهستانی، با جمهوری آذربایجان پیمان صلح امضا نخواهد کرد، عملا بر چشمانداز یکجانبه باکو درباره کریدور قفقاز جنوبی خط بطلان کشید. آرمن گریگوریان، دیروز در گفتوگو با رادیو اروپای آزاد گفت: «شکی نیست که توافقاتی برای حل مساله قرهباغ کوهستانی لازم است و برداشت ما و شرکای بینالمللی این است که در صورت پیشرفت در موضوع قرهباغ کوهستانی و در صورت وجود ضمانت، پیمان صلح میتواند نهایی شود. تضمین امنیت و حقوق ارامنه ساکن قره باغ از جمله شروط است». به گفته او چنین تضمینهایی باید شامل ایجاد منطقه غیرنظامی در اطراف قرهباغ یا حضور ناظران بینالمللی در سرزمینهای ارمنینشین باشد. دبیر شورای امنیت ارمنستان همچنین خاطرنشان کرد که باکو و ایروان تاکنون هیچ توافقی در این مورد نداشتهاند و تاکید کرد: «جمهوری آذربایجان علاقهای به مذاکره با حسننیت ندارد». این در حالی است که الهام علیاف، رئیسجمهور باکو در روزهای اخیر تلاش کرده بود به ارامنه ساکن در منطقه قرهباغ درباره زندگی بهتر در آینده اطمینان بدهد.
***
دانمارک تحریم تسلیحاتی عربستان را لغو کرد
وزیر خارجه دانمارک از پایان تحریم تسلیحاتی عربستان سعودی و امارات عربی متحده خبر داد؛ تحریمی که در رابطه با جنگ یمن و قتل جمال خاشقچی وضع شده بود. این در حالی است که لارس لوکه راسموسن، خود معترف است عربستان یک کشور مشکلدار از زاویه نگاه اتحادیه اروپایی است. او در مصاحبه اخیر خود با نشریه پولیتیکن خبر داد که دولت دانمارک طبق دکترین سیاست خارجی «واقعگرایی عملگرایانه» خود تصمیم گرفته این ممنوعیت تسلیحاتی علیه ریاض و ابوظبی را لغو کند. لوکه راسموسن معتقد است کشورش در این مورد باید همان موضعی را انتخاب کند که سایر کشورهای اروپایی در راستای منافعشان برگزیدهاند. دانمارک در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در راستای محکوم کردن قتل جمال خاشقچی روزنامهنگار منتقد عربستانی در کنسولگری ریاض در استانبول، همچنین جنگ یمن به رهبری ائتلاف عربستان سعودی و امارات عربی متحده، ممنوعیت صدور تسلیحات علیه این ۲ کشور را اعمال کرده بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|