|
افت ۸۴۵ واحدی شاخص بورس
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با ۸۴۵ واحد کاهش در ارتفاع یک میلیون و ۸۱۶ هزار واحدی ایستاد، همچنین شاخص هموزن با ۳ هزار و ۶۰۷ واحد افزایش به ۵۴۹ هزار و ۲۶۴ واحد و شاخص قیمت با ۲ هزار و ۱۳۷ واحد رشد به ۳۲۵ هزار و ۳۵۴ واحد رسید. دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از ۱۴ میلیارد و ۸۷۹ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۶۵۹ هزار و ۴۸۸ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
دلار در بازار غیررسمی وارد کانال 44 هزار تومان شد
برگریزان دلار!
ریزشهای مستمر نرخ دلار، خرید و فروش را در بازار غیررسمی متوقف کرد
گروه اقتصادی: در نخستین روز چهارمین هفته اسفند قیمت دلار در بازار غیررسمی با یک عقبنشینی تاریخی نسبت به پنجشنبه هفته گذشته قریب به 5 هزار تومان ارزان و و وارد کانال 44 هزار تومان شد. به گزارش «وطن امروز»، دیروز با شدت یافتن کاهش قیمتها از اواسط ظهر دیگر صرافیها دست از خرید و فروش کشیدند. آنها از صبح چند بار نرخ تابلوهای خود را تغییر داده بودند و در نهایت زمانی که قیمت دلار وارد کانال 45 هزار تومان شد، ترجیح دادند دست از خرید و فروش بکشند. موضوع قابل توجه این بود که دلالان و فعالان غیررسمی بازار ارز که در نوسان دیماه ارز نقش بسزایی داشتند، برای ادامه فعالیت خود در بازار، قیمتهای خود را به صرافیها نزدیک کردند. البته اکثر آنها خریدار بودند و اساسا کمتر کسی دیروز برای خرید دلار جهت سرمایهگذاری یا حفظ ارزش دارایی به میدان فردوسی و دیگر مراکز خرید و فروش ارز رفته بود.
* ایران - عربستان؛ علیه دلار
اینطور که پیداست اصلیترین اتفاقات 48 ساعت گذشته بازار ارز توافق ایران و عربستان در پکن بوده است. خبر این توافق با وجود اینکه روز جمعه و تعطیل بازار ارز منتشر شد اما توانست حدود هزار تومان در کانالهای فردایی کاهش قیمت را رقم بزند. روز جمعه مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در توئیتی نوشته بود: «هرچه دلار ذخیره کردید بریزید بازار، یکی از توافقات پکن سرازیر شدن درهم از طرف امارات است که از یکشنبه کلید میخورد».
* دلار زیر 40 هزار تومان میشود!
همچنین همزمان با کاهش قیمت دلار در بازار غیررسمی کامران سلطانیزاده، عضو شورای عالی کانون صرافان گفت: «دیروز شنبه برخلاف روزهای گذشته در مقابل صرافیها صفی برای خرید دلار نبود و دلار با ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری نداشت».
وی تاکید کرد: «در ادامه کاهش قیمت ارز که از هفته گذشته شروع شده، پس از توافق با عربستان شدت کاهش نرخ ارز در بازار شدت بیشتری یافته است و پیشبینی میشود این رود ادامهدار خواهد بود و دلار به زیر 40 هزار تومان هم خواهد آمد». سلطانیزاده گفت: «به مردم توصیه میکنم توجه داشته باشند که کانالهای تلگرامی به صورت کاذب نرخهای دلار را بالا نگه میدارند تا از این طریق جلوی ضرر بیشتر دلالان را بگیرند و دلار خود را با نرخهای بالا بفروشند». عضو شورایعالی کانون صرافان تاکید کرد: «نرخهایی که در کانالهای تلگرامی اعلام میشود معمولا هزار تا ۲ هزار تومان بالاتر در حال نرخسازی است».
* دلار در مرکز مبادله به 41 هزار تومان رسید
روز گذشته به دنبال کاهش قیمت در بازار غیررسمی، قیمتها در مرکز مبادله هم کاهشی شدند. بنا بر این گزارش، قیمت هر اسکناس دلار دیروز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با کاهش هزار و ۲۱۰ تومانی نسبت به روز کاری گذشته (پنجشنبه گذشته) به ۴۱ هزار و ۲۳۶ تومان و نرخ حواله دلار به ۳۷ هزار و ۴۸۷ تومان رسید. هر اسکناس یورو نیز ۴۳ هزار و ۹۴۶ تومان و بهای حواله یورو ۳۹ هزار و ۹۵۱ تومان شد. همچنین هر اسکناس درهم ۱۱ هزار و ۲۲۸ تومان و هر حواله درهم ۱۰ هزار و ۲۰۷ تومان کشف قیمت شد.
روند ریزشی قیمت دلار از 12 روز پیش شروع شده بود اما اعلام خبر توافق ایران و عربستان به آن سرعت داد. بنا بر این گزارش، از اواسط دی ماه روند صعودی قیمت دلار در بازار غیررسمی شروع و در روزهای ابتدایی ماه جاری حتی کانال 60 هزار تومان را هم لمس کرد. اصلیترین دلیل اعلام شده برای این جهش غیرمنطقی و غیراقتصادی تورم انتظاری و مسائل روانی عنوان شد؛ علتی که خود معلول ساختار دقیق و شفاف توزیع ارز در کشور است. در همین مقطع زمانی بانک مرکزی برای رفع این مشکل دست به چند اقدام اساسی زد.
* راهاندازی مرکز مبادله ارز
دوم اسفند ماه مرکزی تحت عنوان «مرکز مبادله ارز و طلای ایران» برای پاسخگویی به نیازهای واقعی ارزی توسط بانک مرکزی راهاندازی شد. فلسفه اصلی ایجاد این مرکز کاهش عمق بازار غیررسمی و میزان خرید و فروش دلالان بود؛ به این ترتیب بانک مرکزی خود به عنوان بازارساز ۶۳ سرفصل ارزی کشور را با قیمت تعادلی تامین کرد. این اتفاق باعث شد مراجعه مردم به دلالان و سوداگران کاهش پیدا کند و بازار غیررسمی و قاچاق ارز کوچک شود.
* عرضه ارز پتروشیمیها، فولادیها و شرکتهای معدنی در مرکز مبادله
از دیگر نکات مثبت راهاندازی مرکز مبادله جذاب شدن قیمت فروش ارز صادرکنندگان بود. تا پیش از این صادرکنندگان حوزه پتروشیمی، معدن و فولاد مجبور بودند بنا بر تصمیم بانک مرکزی ارز خود را ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بفروشند اما با راهاندازی مرکز مبادله، قیمت ارز حوالهای (مرتبط با صادرکنندگان) حدود ۱۰ هزار تومان افزایش یافت و آنها مجاب شدند ارز خود را در اختیار واردکنندگان و دیگر متقاضیان ارز بگذارند. بانک مرکزی همچنین به صرافان رسمی اجازه داد تا آنها هم بتوانند ارز پتروشیمیها را خرید و فروش کنند و این کار به رونق بیشتر معاملات ارزی و تامین بازار کمک دوچندانی کرد. البته در کنار صرافان، صرافیهای بانکها نیز در طرح جدید دولت فعال شدهاند و بانک مرکزی از ظرفیت آنها استفاده کرده است.
* اعطای اختیارات ویژه به بانک مرکزی
بدون شک یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار بر رونق مبادلات مرکز مبادله و تسهیل حکمرانی بانک مرکزی در بازار ارز، اختیارات ویژه شورای اقتصادی سران قوا برای پیشبرد سیاستهای بانک مرکزی بود. استقرار کمیته تخصیص ارز زیر نظر بانک مرکزی و ملزم کردن شرکتهای صادراتی بزرگ به عرضه ارزهای صادراتی خود در مرکز مبادله را میتوان مهمترین بخش از این اختیارات برشمرد.
سخنگوی اقتصادی دولت درباره الزام شرکتهای صادراتی به بازگشت ارز صادراتی به کشور گفت: «چند جلسه مهم بین بانک مرکزی با شرکتهای بزرگ پتروشیمی، فولادی و ایمیدرو برگزار شد و این شرکتها تعهد دادند ارز صادراتی خود را به کشور بازگردانند و در صورت تخلف، برخورد مدیریتی جدی از سوی وزارتخانه متولی با آنها انجام خواهد شد».
ارسال به دوستان
بهرهبرداری از ۷۲ طرح عمرانی حوزه راه و شهرسازی هرمزگان با اعتباری بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان با حضور بذرپاش
توسعه دریامحور
وزیر راه و شهرسازی: احداث شهرها و بنادر جدید در نوار ساحلی جنوب در دستور کار است
گروه اقتصادی: دیروز با حضور وزیر راه و شهرسازی در استان هرمزگان، ۲۵ کیلومتر بزرگراه نوار ساحلی جنوب کشور شامل۱۰ کیلومتر از بندرخمیر به بندرلنگه و ۱۵ کیلومتر از جاسک به بخش کاروان استان سیستانوبلوچستان به طور همزمان افتتاح و ساخت ۳۶ کیلومتر بزرگراه کهورستان - لار آغاز شد.
با حضور مهرداد بذرپاش نخستین طرح که ۲۵ کیلومتر نوار ساحلی جنوب کشور در هرمزگان است به بهرهبرداری رسید، همچنین ساخت ۳۶ کیلومتر بزرگراه کهورستان به لار آغاز شد. بنا بر این گزارش این طرح در مدت ۴۲ ماه و با اعتبار ۴۸۹ میلیارد تومان ساخته میشود. برای بهرهبرداری از 25 کیلومتر بزرگراه نوار ساحلی در هرمزگان ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
۲۵ کیلومتر نوار ساحلی جنوب کشور افتتاح شده در هرمزگان شامل۱۰ کیلومتر از بندرخمیر به بندرلنگه و ۱۵ کیلومتر از جاسک به بخش کاروان استان سیستانوبلوچستان است. احداث این مسافت از مسیر که در سال ۹۴ آغاز شده است در محور جاسک - کاروان ۲۶ دستگاه پل کوچک آبرو به طول ۲۵۰ متر و در مسیر بندرلنگه - بندرخمیر ۴۵ دستگاه پل به طول ۴۲۰ متر است.
افتتاح ۹۰۰ واحد مسکونی به ارزش هزار و ۱۶۷ میلیارد ریال و بهرهبرداری از ۳۳ طرح راهداری و راههای روستایی هرمزگان با اعتبار ۶ هزار و ۹۸۰ میلیارد ریال از دیگر طرحهای این روز بود که به دست وزیر راه و شهرسازی افتتاح میشود.
بهرهبرداری از ۱۰ طرح بندری و دریایی به ارزش 4 هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال برنامه دیگر مهرداد بذرپاش در سفر یکروزه به هرمزگان است.
* احداث شهرها و بنادر جدید در نوار ساحلی جنوب
وزیر راه و شهرسازی در جمع مسؤولان استان هرمزگان با اشاره به اینکه طرحهای در دستورکار این وزارتخانه با محوریت کریدور ساحلی جنوب کشور اجرایی میشود، گفت: در این زمینه میتوان به احداث شهرها و بندرهای جدید در نوار ساحلی جنوب کشور اشاره کرد.
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی روز گذشته پس از ورود به استان هرمزگان در حاشیه بهرهبرداری از طرحهای حوزه راه و شهرسازی هرمزگان گفت: کریدور ساحلی جنوب حدود هزار و ۸۰۰ کیلومتر طول دارد که از ۴ استان هرمزگان، سیستانوبلوچستان، بوشهر و خوزستان عبور میکند و هرمزگان بیشترین طول این مسیر را به خود اختصاص داده است.
بذرپاش افزود: امروز ۲۵ کیلومتر از کریدور ساحل جنوبی کشور در استان هرمزگان مورد بهرهبرداری قرار گرفت که هفته گذشته نیز ۲۵ کیلومتر از این مسیر در بوشهر به بهرهبرداری رسیده بود. وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: همچنین هفته آینده ۵۰ کیلومتر در سیستانوبلوچستان به بهرهبرداری میرسد و در مجموع تا پایان سالجاری صد کیلومتر از این مسیر افتتاح خواهد شد. بذرپاش اظهار امیدواری کرد: تا پایان دولت سیزدهم عملیات اجرایی احداث کریدور ساحل جنوبی کشور تکمیل شود که سهم بسزایی در ترانزیت کالا و افزایش زیرساختهای اقتصادی کشور خواهد داشت. وی درباره تکمیل زنجیره بزرگراهی کشور نیز بیان کرد: همچنین امروز عملیات اجرایی احداث ۳۶ کیلومتر از مسیر بندرعباس به لار آغاز شد که به استان فارس منتهی میشود و این مسیر هم سهم قابل توجهی در ترانزیت و حملونقل دارد و یکی از اصلیترین راههایی که سوخت به مرکز کشور منتقل میشود، از این مسیر میگذرد.
بهرهبرداری از ۷۲ طرح عمرانی حوزه راه و شهرسازی هرمزگان با اعتباری بالغ بر ۶ هزار و ۴۱۶ میلیارد تومان شنبه با حضور وزیر راه و شهرسازی، استاندار هرمزگان و جمعی از مسؤولان استانی آغاز شد.
* بهرهبرداری ۸۰۰ واحد مسکونی
وزیر راه و شهرسازی در سفر به هرمزگان گفت: امروز طرحهای ویژه در حوزه بندری، راههای مواصلاتی، نهضت ملی مسکن و حوزه فرودگاهها به بهرهبرداری میرسد، همچنین به همت استاندار هرمزگان طرح نهضت ملی مسکن در این استان با پیشرفت خوبی همراه بوده است و امروز حدود ۸۰۰ واحد مسکونی این طرح به بهرهبرداری میرسد.
بذرپاش افزود: بندرگاه بندرخمیر تکمیل شده و در آستانه افتتاح است؛ همچنین چند بخش طرح توسعه بندر شهید رجایی نیز آماده شده و علاوه بر بازدید از این بندر مهم، شاهد افتتاح این بخشها نیز خواهیم بود. وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: چند سیستم کمکناوبری در فرودگاههای بندرلنگه و بندرعباس به ناوگان اضافه میشود که به امنیت پروازها کمک خواهد کرد. وی با اشاره به حوزه نهضت ملی مسکن در هرمزگان تصریح کرد: به همت استاندار هرمزگان اقدامات قابل توجهی انجام شده که امروز حدود ۸۰۰ واحد به بهرهبرداری میرسد. چند طرح توسعه نیز در حوزه مسکن داریم، الحاق زمین به محدوده خواهیم داشت و مشکلات حوزه مسکن استان با تشکیل شورای مسکن بررسی و برای آن تصمیمگیری میشود. بذرپاش با اعلام حدود هزار میلیارد تومان پروژه در حوزه راهداری بیان کرد: هرمزگان راههای اصلی و فرعی زیادی دارد که این اعتبار برای راههای روستایی، اصلاح و روکش معابر، رفع نقاط خطر و روشنایی راهها در نظر گرفته شده است.
* ۳۳ طرح راهداری و راه روستایی در هرمزگان افتتاح شد
۳۳ طرح راهداری و راه روستایی هرمزگان با اعتباری بیش از ۶ هزار و ۹۸۰ میلیارد ریال با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد. دیروز با حضور مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی، ۳۳ طرح راهداری و راه روستایی هرمزگان با اعتباری بالغ بر ۶ هزار و ۹۸۰ میلیارد ریال، افتتاح شد.
این طرحها شامل ۱۹ طرح روکش آسفالت و تعریض و بهسازی به طول ۲۲ کیلومتر و به ارزش ۵ هزار و ۲۱۹ میلیارد ریال و ۱۴ طرح احداث راه روستایی به طول ۴۲ کیلومتر و به ارزش هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال است.
* بندرگاه چندمنظوره خمیر به بهرهبرداری رسید
بهرهبرداری از بندرگاه چندمنظوره خمیر که دیروز با حضور بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و علیاکبر صفایی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی آغاز شد، در راستای وعده وزیر راه و شهرسازی درباره بهرهبرداری از طرحهای ویژه در حوزه بندری هرمزگان انجام شد.
بندرگاه خمیر به عنوان یکی از طرحهای مهم و راهبردی سازمان بنادر و دریانوردی با سرمایهگذاری هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال و با هدف تسهیل تجارت، رونق صادرات و واردات و ارتقای راندمان اقتصادی احداث شد. فرآیند پهلودهی نخستین شناور بارج یدکش با ظرفیت ۲ هزار تن حاوی هزار و ۸۰۰ تن سنگ گچ صادراتی از بندرگاه تازه تاسیس بندرخمیر به شکل آزمایشی نیز با رعایت تمامی الزامات ایمنی ۱۹ بهمنماه امسال با موفقیت انجام شد. این طرح با توجه به موقعیت معادن منطقه اثرگذاری زیادی در تخلیه و بارگیری موادمعدنی و فله و توسعه صادرات مواد معدنی دارد و همچنین موجب ایجاد اشتغال پایدار و رونق معیشت ساحلنشینان این منطقه میشود و برای ۷۰ نفر اشتغالزایی ایجاده کرده است.
این بندر چندمنظوره دارای 4 پست اسکله و ۱۷ هکتار مساحت پسکرانه با کاربری تجاری و مواد فله بوده و ساخت اسکله به منظور پهلوگیری بارج ۵ هزار تنی و لنجهای ۲۰۰ و ۴۰۰ تنی را از دیگر اهداف این طرح بندری است. بندر خمیر با دارا بودن ۲۹ معدن فعال و نزدیکی به صنایع مهمی همچون کارخانههای سیمان هرمزگان، گچ خمیر و شهرکهای صنعتی، مستعدترین منطقه از نظر موادمعدنی در استان محسوب میشود و ظرفیت بالایی برای صادرات مصالح ساختمانی به کشورهای حاشیه خلیجفارس که نیازمند مصالح و مواد اولیه ساختمانی هستند، دارد. تنها بندری که در استان هرمزگان مجوز پیلهوری دارد و از ظرفیتهای مهم بندری و دریایی در حوزه صادرات موادمعدنی استان هرمزگان به شمار میرود، بندرگاه چندمنظوره خمیر است.
* اهمیت اقتصاد دریا
مهرداد بذرپاش در مراسم افتتاح رمپ فلزی شناور بندر خمیر اعلام کرد اقتصاد دریا در اولویت برنامههای این وزارتخانه است و آمادگی کامل داریم پروژهها را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: زنجیره اصلی ما حملونقل ترکیبی است.
وی گفت: وقتی اولویت کار ما اقتصاد دریا میشود، طبیعتا تمام بخشهای زنجیره برای ما مهم است. زنجیره اصلی ما حملونقل ترکیبی است و فعالان حوزه حملونقل ترکیبی بیشترین اثر را در توسعه فعالیت بندرگاهی دارند.
وی افزود: در فرصتی که برای توسعه ظرفیت بندری فراهم است، شرکتها کمک کنند، چرا که هم سوددهی بالاتری دارد و هم به مردم کمک میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
امضای قراردادها و تفاهمنامههای جدید نفتی با شرکـتهای چینی
وزیر نفت گفت: پروژههای مختلفی با چینیها تعریف کردهایم و در این زمینه قراردادها و توافقنامههای خوبی با شرکتهای بزرگ چینی داشتهایم که در آینده اطلاعرسانی خواهد شد. جواد اوجی، وزیر نفت در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی پروژه خط انتقال 16 اینچ تربتجام در جمع خبرنگاران اظهار داشت: 2 خط لوله به سمت شمال شرق کشور احداث خواهد شد و با تکمیل فاز 2 ذخیرهسازی شوریجه که از سال گذشته آغاز شده و انجام اقدامات زیربنایی به صورت کوتاهمدت و میانمدت، چالشی برای سالهای آتی در گازرسانی پایدار به شمال شرق کشور نخواهیم داشت. وی افزود: زمستان سختی را پشت سر گذاشتیم اما با اقدامات مجموعه صنعت نفت بدون قطعی برق و گاز و با کمترین چالش از زمستان عبور کردیم.
اوجی درباره زمان بهرهبرداری از فاز 11 پارس جنوبی گفت: در فاز 11 طی 20 سال گذشته هیچ اقدام عملی صورت نگرفته بود اما در دولت سیزدهم با تمرکز بر توسعه این فاز مرزی میدان مشترک پارس جنوبی، اقدامات عملیاتی با جابهجایی سکوی فاز 12 و حفر چاه در موقعیت فاز 11 انجام شد و طی یک تا 2 ماه آینده شاهد بهرهبرداری از این فاز خواهیم بود.
***
اعلام لیست نوبت متقاضیان خودروهای داخلی در فروردین
مدیرکل دفتر صنایع خودرویی وزارت صنعت، معدن و تجارت از افزایش ۴۰ درصدی تولید خودرو در سال جاری خبر داد و با تشریح جزئیات طرح یکپارچه عرضه خودرو اعلام کرد: مرحله اول طرح بزرگ عرضه یکپارچه خودروهای داخلی بر مبنای لیست نوبتدهی از شنبه آغاز شد.
عبدالله توکلیلاهیجانی با اشاره به رشد تولید خودرو اظهار داشت: از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ هر سال کمتر از یک میلیون دستگاه (۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار دستگاه) خودرو تولید میشد که ۲۰ درصد آن هم خودروهای ناقص بود اما امسال از بحران کاهش تولید خودرو عبور کردیم.
وی افزود: برآورد میشود تا پایان سال به تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه برسیم که افزایش تولید ۴۰ درصدی محقق خواهد شد و عملا تثبیت جریان تولید در کشور اتفاق افتاده است. مدیرکل دفتر صنایع خودرویی وزارت صمت گفت: با توجه به رشد مستمر تولید خودرو و با الگوبرداری از کشورهای موفق دنیا از دیروز طرح بزرگ عرضه یکپارچه خودروهای داخلی شروع شد که مرحله اول پیش ثبتنام متقاضیان است و با وکالتی کردن حساب شخصی خود به نفع سازمان حمایت که در آن مبلغ اعلام شده وجود دارد، میتوانند اقدام به ثبتنام کنند. توکلی لاهیجانی ادامه داد: از ۲۶ تا ۲۸ اسفندماه هم افرادی که حساب وکالتی با مبلغ اعلام شده ایجاد کردهاند، میتوانند در سایت اعلامشده اقدام به پیش ثبتنام به منظور قرارگیری در لیست نوبتدهی خودروی مدنظر خود کنند.
***
سقوط ۲ بانک آمریکا در ۴۸ ساعت
یک هفته سیاه برای سامانه مالی آمریکا رقم خورد، زیرا فقط در ۴۸ ساعت، بخش بانکی این کشور تحت تاثیر سقوط ۲ بانک بزرگ متزلزل شد: بانک سیلور گیت که به صنعت ارزهای دیجیتال خدمت میکرد و بانک سیلیکونولی که بانک استارتاپهای حوزه فناوری در منطقه سیلیکونولی واقع در ایالت کالیفرنیا بود.
به نقل از استریت، نگرانکنندهترین مساله این است که این بانکها به بخشهای رشد اقتصادی یعنی بخش فناوری و صنعت ارزهای دیجیتال خدماترسانی میکردند.
گروه مالی بانک سیلیکونولی (SIVB) که به استارتاپهای منطقه سیلیکونولی وام میداد، در ۱۰ مارس (۱۹ اسفند) ورشکست شد و به دامان شرکت فدرال بیمه سپردههای بانکی آمریکا (FDIC) سقوط کرد. شرکت یادشده کنترل این بانک را به دست گرفته و خاطره بحران مالی ۲۰۰۸ میلادی احیا شده است.
بنا بر اعلام شرکت فدرال بیمه سپردههای بانکی آمریکا، همه سپردهگذاران بیمهشده حداکثر تا صبح روز دوشنبه ۱۳ مارس ۲۰۲۳ میلادی (۲۲ اسفند) به سپردههای بیمهشده خود دسترسی کامل خواهند داشت. این شرکت هفته آینده به سپردهگذاران بیمهنشده پیشپرداخت سود سهام را پرداخت خواهد کرد. سپردهگذاران بیمهنشده برای باقیمانده مبلغ وجوه بیمهنشده خود، گواهی مصادره (receivership certificate) دریافت خواهند کرد.
***
صدور تمام مجوزهای کسبوکار از طریق درگاه ملی مجوزها
وزیر اقتصاد با اعلام اینکه ثبت درخواست برای دریافت تمام مجوزهای صنفی در درگاه ملی مجوزها امکانپذیر است، گفت: در صورت کامل بودن مدارک متقاضیان، مجوزهای این بخش فقط ظرف مدت ۳ روز از این طریق صادر میشود. سیداحسان خاندوزی درباره صدور مجوزهای صنفی اظهار داشت: با همکاری وزارت صمت و وزارت اقتصاد موفق شدیم یکی از تکالیف قانونی در تسهیل صدور مجوزها را اجرا کنیم تا همه پروانههای کسبوکار کشور بدون حضور شخص و کاغذ از طریق درگاه ملی کسبوکار دریافت و در صورتی که همه مدارک قانونی متقاضیان در این خصوص کامل باشد، ظرف ۳ روز پس از ثبت درخواست، پروانه کسبوکار صادر شود. وی درباره تاخیر یک ماهه در صدور مجوزهای صنفی از طریق درگاه ملی مجوزها نیز بیان کرد: استعلامهای متعددی برای صدور یک پروانه کسبوکار در رشتهها و اتحادیههای مختلف صنفی از طریق دستگاههای مختلف پاسخ داده میشد؛ از جمله گذراندن دوره خدمت سربازی، مکان راهاندازی کسبوکار و استعلامهای مربوط به احراز هویت اما از این جهت که ما باید قولی را به مردم میدادیم که قابل اجرا بود و سبب گرفتاری دوباره آنها در پیچ و خمهای اداری نمیشد، از این جهت لازم بود تمام این دستگاهها به شکل الکترونیکی بدون یک برگ کاغذ و مراجعه و حضور همه این استعلامها را صادر کنیم و باید رصد میکردیم و مطمئن میشدیم در نهایت مردم گرفتارتر نشوند که طی این مراحل فنی الکترونیکی استعلامها سبب شد این روند کمی طول بکشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|