|
ارزش افزوده معادن در حال بهرهبرداری 75.6 درصد رشد کرد
سال ١٤٠٠ معادن در حال بهرهبرداری کشور ۲ میلیارد و ۱۹۷ میلیون و ۵۴۶ هزار ریال ارزش افزوده ایجاد کردند که نسبت به سال قبل از آن ۷۵.۶ درصد افزایش نشان میدهد. سال ١٤٠٠ حدود ۴۸۵ هزار و ۵۷ تن مواد معدنی به ارزش ٢٧٥٠٢٤١ میلیارد ریال تولید شده که نسبت به سال قبل از نظر مقدار ٣٨٧٠٥ هزار تن و از نظر ارزش ١٢٥٦٥٤٦ میلیارد ریال، بهترتیب معادل ٨, ٧ درصد و 84.1 درصد افزایش داشته است.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از مگاپروژه پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی
ایرانیترین پالایشگاه
۷۰ درصد تجهیزات به کار رفته در ساخت پالایشگاه فاز ۱۴، تولید ایران است؛ این پالایشگاه با هدف تولید ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شهری و ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی در روز، همچنین سالانه یک میلیون تن گاز مایع الپیجی و یک میلیون تن اتان به منظور تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی اوایل اسفند به بهرهبرداری رسید
گروه اقتصادی: اوایل اسفند سال جاری با فرمان رئیسجمهور پالایشگاه فاز ۱۴ پارسجنوبی افتتاح شد. در واقع این پالایشگاه سیزدهمین و آخرین پالایشگاه میدان مشترک گازی پارسجنوبی به حساب میآید و لقب ایرانیترین پالایشگاه پارسجنوبی را به خود اختصاص داده است. احداث فاز 14 همزمان با اوجگیری تحریمها در سال 97 با تکیه بر توان داخلی و به دست توانمند مهندسان ایرانی اجرا شد و در ساخت آن نیز بالغ بر ۷۰ درصد تجهیزات بهکار رفته ساخت داخل هستند که در ساخت پالایشگاههای پارسجنوبی بینظیر به حساب میآید. برای ساخت این پالایشگاه شرکت ملی نفت ایران، 5.2 میلیارد دلار اعتبار تامین و پرداخت کرده است که این مقدار برای سکوهای دریایی، خطوط لوله و تاسیسات خشکی هزینه شده است. این پالایشگاه پارسجنوبی همچون دیگر طرحهای دو فازی پارس جنوبی پس از دریافت ۵۶ میلیون مترمکعب گاز ترش، روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز متان یا گاز شیرین به شبکه سراسری تزریق میکند، همچنین تولید روزانه ۷۷ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه یک میلیون تن اتان و یک میلیون تن الپیجی، حاصل پالایش گاز غنی استحصالشده از دریا در این پالایشگاه است.
به گزارش «وطن امروز»، یکی از چالشهای کشور و صنعت انرژی در آستانه فصل سرما تامین و توزیع سوخت زمستانی و در فصل گرما تامین گاز مورد نیاز صنایع مختلف همچون فولاد و سیمان است. این موضوع در سالهای اخیر با توجه به شرایط خاص کشور در تولید و مصرف سوخت بویژه گاز از یک سو و وعده دولت سیزدهم در گازرسانی از سوی دیگر، از حساسیت و اهمیت بیشتری برخوردار شد.
در سالهای اخیر میزان مصرف انرژی و سوخت چه در فصل سرما و چه فصل گرما به چالشی مزمن برای کشور تبدیل شده است؛ کشوری که بزرگترین ذخایر انرژی جهان را داراست ولی به دلیل ناکارآمدی مدیریت در طول یک دهه اخیر، ظرفیتهای تولیدی این بخش توسعه لازم را نداشته و عقبماندگی تولید، منجر به بروز این اختلالات در سطح کشور شده است. البته در کنار عدم سرمایهگذاریهای لازم در بخش زیرساختی، مصرف بیرویه انرژی در کشور بویژه گاز- که کنترل مصرف آن نیز به دلیل ماهیت این بخش سختتر است - این اختلالات را با آهنگی سریعتر مواجه کرده است.
با در نظر گرفتن این شرایط دولت سیزدهم برنامهای جدی جهت توسعه زیرساختها و افزایش ظرفیتهای پالایشی در دستور کار خود قرار داد. با توجه به آنکه برنامه طرح توسعه فاز ۱۱ با روی کار آمدن دولت سیزدهم جانی دوباره گرفت، نیاز بود ظرفیت پالایشی در میدان مشترک پارسجنوبی هرچه سریعتر توسعه یابد و با برنامهریزیهایی که انجام شد رکورد راهاندازی 3 ردیف شیرینسازی پالایشگاه فاز ۱۴ در یک سال ثبت شد.
این پالایشگاه در فاصله ۱۰۵ کیلومتری از بخش دریایی و در ساحل کنگان استان بوشهر واقع شده است و وظیفه شیرینسازی گاز ترش استحصالشده از سکوهای دریایی این فاز را به عهده دارد. برای ساخت این پالایشگاه در مساحت ۱۷۰ هکتار ۴۰ هزار تن سازه فلزی به کار رفته و ۶ هزار کیلومتر کابلاندازی انجام شده که این مقدار کابل برابر مسافت ایران تا کشور آلمان است. بتنریزی انجامشده برای این سازه عظیم نیز ۶ برابر سازه بتنی برج میلاد تهران و معادل ۳۶۰ هزار مترمکعب بوده است. البته پیش از راهاندازی این پالایشگاه، سکوهای دریایی این فاز با توجه به الزام برداشت گاز و جلوگیری از عدمالنفع تا سال ۱۳۹۸ تکمیل شده بود و روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز غنی از این فاز برداشت میشد و بر همین اساس از آن زمان تاکنون از این فاز به طور تجمیعی نزدیک ۶۲ میلیارد مترمکعب گاز برداشت شده بود.
این پالایشگاه پارسجنوبی همچون دیگر طرحهای ۲ فازی پارس جنوبی پس از دریافت ۵۶ میلیون مترمکعب گاز ترش، روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز متان یا گاز شیرین به شبکه سراسری تزریق میکند. همچنین تولید روزانه ۷۷ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه یک میلیون تن اتان و یک میلیون تن الپیجی، حاصل پالایش گاز غنی استحصالشده از دریا در این پالایشگاه است.
برای ساخت این پالایشگاه پارسجنوبی به فراخور عملیات تعداد نیروی انسانی به صورت متغیر مشغول فعالیت بودهاند اما در اوج عملیات حدود ۹ هزار نفر در این مگاپروژه فعالیت داشتهاند که انتظار میرود با بهرهبرداری و تکمیل عملیات توسعه تعداد نیروها به هزار و ۱۰۰ نفر برسد که میزان نیروی استاندارد برای راهبری پالایشگاههای مشابه به شمار میرود. این پالایشگاه در موضوع محیطزیستی نیز همه استانداردهای الزامی را رعایت کرده است.
* تکیه بر توان داخلی در ساخت پالایشگاه فاز ۱۴ پارسجنوبی
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با اشاره به اینکه این پالایشگاه در سالهای اوج تحریمها علیه صنعت نفت ایران ساخته شد، گفت: این موضوع اگرچه کار را دشوار کرد اما ورود پیمانکاران داخلی ساخت پالایشگاه را سرعت بخشید.
محمدمهدی توسلیپور در نشست خبری به مناسبت بهرهبرداری رسمی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی با اشاره به اینکه طرح توسعه فاز ۱۴ از جمله طرحهای ۳۵ ماهه بود، گفت: توسعه این فاز از سال ۸۹ آغاز شد اما بعد از مدت کوتاهی از شروع فعالیت، به دلیل محدودیت منابع مالی و توان پیمانکاران طرحها اولویتبندی شد.
وی ادامه داد: در بلوک مخزنی پارس جنوبی، فاز ۱۴ نزدیکترین فاز در دریا به ساحل ایران است، بنابراین اولویتبندی با توجه به فازهای مرزی انجام شد.
توسلیپور با اشاره به اینکه عدمالنفع ایجاب میکرد بخش فراساحل در اولویت باشد و با توجه به ظرفیت خالی پالایشی، ابتدا تولید گاز در دریا انجام شود، تاکید کرد: در سالهای ۹۷ و ۹۸ بخش فراساحل شامل ۴ سکوی دریایی و ۲ خط ۳۲ اینچ تکمیل شد و ساخت پالایشگاه از انتهای سال ۹۸ آغاز شد و ظرف ۳.۵ سال ۳ ردیف شیرینسازی از ۴ ردیف را در مدار تولید داریم و در ماههای آینده ردیف آخر نیز به بهرهبرداری میرسد.
وی گفت: ۵۶ میلیون متر مکعب گاز غنی در بخش فراساحل تولید میشود و ۵۰ میلیون متر مکعب گاز شیرین به خطوط سراسری تزریق میشود.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی افزود: تفاوتی فاز ۱۴ با سایر فازها داشت؛ اول اینکه این پالایشگاه برای نخستینبار به یک کنسرسیوم پر تعداد شامل ۸ عضو توسعه پیدا کرد.
وی ادامه داد: همچنین این پالایشگاه در زمان اوج تحریمها ساخته شد که این موضوع اگرچه کار را دشوار کرد اما ورود پیمانکاران داخلی به ساخت پالایشگاه را سرعت بخشید. همهگیری کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی کار را سخت کرد. مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با اشاره به اینکه این فاز ایرانیترین فاز پارس جنوبی است، گفت: در ابتدای کار توسعه پارس جنوبی در دهه ۷۰، حدود ۲۵ درصد تجهیزات ایرانی بود اما اکنون سهم ساخت داخل به بالای ۷۰ درصد رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه سیستم کنترل فازهای دیگر از خارج تامین میشد، افزود: در فاز ۱۴ این سیستم کنترل توسط یک شرکت دانشبنیان ساخته و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. وی تاکید کرد: پالایشگاه فاز ۱۴ بیش از ۷۰ درصد ساخت داخل است و امیدواریم ۳۰ درصد دیگری که نیاز به ساخت داخل دارد، در کشور ساخته شود و قطعات یدکی تجهیزات خارجی این پالایشگاه را در داخل پیگیری میکنیم.
توسلیپور در پاسخ به پرسش خبرنگار «وطن امروز» درباره چالشهای کارگری موجود در پارس جنوبی گفت: میزان حقوق معین شده برای کارگران با در نظر گرفتن تمام ضرایب، سنخیتی با سختی کار در پالایشگاهها و وضعیت آب و هوایی موجود ندارد و منجر به بروز مشکلاتی میشود. بحث رفت و آمد کارگران نیز از دیگر مسائلی است که با آنها مواجهیم. نگاه فرد مسؤول به قشر ضعیف بسیار اثرگذار است. در شروع دولت سیزدهم در سال 1400 تنها با هماهنگی شخص وزیر نفت، ظرف مدت یک هفته مشکلات حقوق و دستمزد کارگران حل شد و به محل کار بازگشتند. همچنین از سوی دیگر وضعیت استراحت کارگران تسهیل شده و به شیفت 20 روز کار و 10 روز استراحت تبدیل و وضعیت رفاهی کمپها اصلاح شد تا در برآیند این تصمیمات و اقدامات وضعیت کاری کارگران بهبود یابد.
* تولید ۲۴۱ میلیارد متر مکعب گاز از میدان مشترک پارسجنوبی
معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس گفت: ایران سال ۱۴۰۱ در مجموع ۲۴۱ میلیارد متر مکعب گاز از میدان مشترک پارس جنوبی تولید کرده است. سلمان خزایی در نشستی خبری به مناسبت بهرهبرداری رسمی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی با تاکید بر اینکه انرژی زیربنای اقتصاد هر کشوری است، افزود: انرژی در جامعه بشری زیربناییترین مقوله است.
معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس تاکید کرد: پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی دنیاست. با اتمام جنگ تحمیلی توسعه این میدان در ایران آغاز شد. خزایی با اشاره به اینکه روزانه ۷۰۰ هزار بشکه میعانات گازی از این میدان مشترک تولید میشود، ادامه داد: از این میزان ۴۵۰ هزار بشکه به پالایشگاه ستاره خلیجفارس برای تولید بنزین مورد نیاز کشور ارسال میشود. وی با بیان اینکه ۷۰۵ میلیون متر مکعب ظرفیت تولید گاز از پارس جنوبی است، افزود: تولید به دلیل غیربهینه بودن، همواره از مصرف عقب میماند.
ارسال به دوستان
همهچیز درباره «فکتورینگ» ابزار جدید تأمین مالی بنگاههای اقتصادی
تأمین مالی؛ بدون تورم
فکتورینگ یک شیوه تامین مالی مبتنی بر قرارداد است که در آن بنگاه اقتصادی حق دارد مطالبات خود را به یک نهاد مالی واگذار و خدماتی نظیر تامین مالی و مدیریت مطالبات دریافت کند؛ در این شرایط کارفرما ملزم میشود تعهدات خود را به جای بنگاه در وجه نهاد مالی پرداخت کند.
از معضلات دهه گذشته اقتصاد ایران که منجر به ورشکستگی بخش زیادی از بنگاههای اقتصادی کشور شد چالش تامین مالی و سرمایه در گردش بود به طوری که سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره آن چنین بیان میکند که در اقتصاد کشور بهطور مشخص از دهه ۹۰ دچار چالش تامین مالی شدیم و نظامهای سنتی تامین مالی کشور که در دهه ۸۰ بخشی از نیاز دولت را تامین میکرد، سکته کرد.
اغلب دولتها پس از روبهرو شدن با چنین چالشی از روش تامین مالی نفتی استفاده کردهاند که نتیجه آن وابستگی اقتصاد کشور به نفت شده است.
در دولت سیزدهم برای جلوگیری از وابستگی اقتصاد به نفت و غلبه بر چالش یک دهه گذشته اقدامات زیادی انجام شد. برای مثال تسهیل تامین مالی فعالان اقتصادی در دستور کار دولت قرار گرفت و رونمایی از سامانه ستاره، تامین مالی زنجیره تولید، اوراق گام، تامین مالی بورس، افزایش عرضه اولیه از طریق بازار سرمایه، ارزشگذاری دارایی نامشهود دستگاهها و گواهی سپرده قانونی از جمله اقداماتی بود که در این زمینه انجام شد.
حال دولت سیزدهم در ادامه روند غلبه بر چالش تامین مالی اقدام به راهاندازی یکی از ابزارهای نوین تامین مالی در کشور کرده است.
راهاندازی سامانه ثبت واگذاری مطالبات قراردادی (فکتورینگ) از ابزارهای نوین تامین مالی است که باید طبق قانون از سال ۹۸ به اجرا درمیآمد.
به طور کلی فکتورینگ یک شیوه تامین مالی مبتنی بر قراردادهاست که از طریق آن بنگاههای اقتصادی حسابهای دریافتنی خود را طی یک قرارداد به یک نهاد مالی واگذار میکنند؛ نهاد مالی نیز در مقابل خدماتی همچون پرداخت درصدی از مطالبات واگذارشده، مدیریت حسابهای دریافتنی، وصول حسابهای دریافتنی، پذیرش ریسک پرداخت حسابهای دریافتنی توسط کارفرما را به آنها اعطا میکند. فکتورینگ روشی مرسوم برای تامین مالی بنگاههای اقتصادی در دنیاست. بر اساس قانون وضعشده برای این سامانه در ایران، کارفرما حق ممانعت از اجرای فکتورینگ از سوی پیمانکار را ندارد و به تامین مالی پیمانکار کمک ویژهای میکند.
به گفته سیدمحمدهادی سبحانیان، معاون اقتصادی وزیر اقتصاد، ۱۴۰ هزار میلیارد تومان برای استفاده از فکتورینگ در قانون پیشبینی شده که در صورت استقبال بنگاهها قابل افزایش است، همچنین کارویژه این سامانه، رصد اطلاعات برای جلوگیری از تقلب و نظارت بر قراردادهاست و دخالتی در کنترل پروژه، پرداختی طرفین و سایر موارد ندارد.
* فکتورینگ معیار ارزیابی مدیران
وزیر امور اقتصادی و دارایی در آیین رونمایی از سامانه فکتورینگ قراردادهای خصوصی تصریح کرد از سال آینده، ارزیابی مدیران بانکها و سازمان بورس و اوراق بهادار بر مبنای عملکرد آنها درباره استفاده و توسعه ابزارهای نوین تامین مالی بخش غیردولتی صورت خواهد گرفت.
خاندوزی با بیان اینکه یکی از مهمترین کارویژههای وزارت اقتصاد، تامین مالی غیرنفتی دولت و تسهیل تامین مالی فعالان اقتصادی بخش غیردولتی است، گفت: جدا از اقدامات انجامشده درباره رفع وابستگی دولت به درآمد نفتی، وزارت اقتصاد از همان ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم، تلاش خود را بر این قرار داد که بتواند تا حد امکان، مشکل یک دهه گذشته کشور درباره تامین مالی را ترمیم کند.
ارزشگذاری داراییهای نامشهود موضوع دیگری بود که در این راستا مورد اشاره وزیر اقتصاد قرار گرفت و اینکه تلاشهای این وزارتخانه موجب شده است سازمان حسابرسی و سازمان بورس و اوراق بهادار، در قالب یک آییننامه مشترک، به بسیاری از شرکتهای دانشبنیان فاقد یک دارایی ملموس و چشمنواز اما برخوردار از انباشتی از داراییهای نامشهود، اجازه بدهند از این دانش و تجربه، به عنوان وثایق رسمی برای اخذ تسهیلات استفاده کنند.
وزیر اقتصاد ادامه داد: مجموعه موارد ذکرشده، سرفصلها و زنجیرههای به همپیوستهای است که همه به دنبال هم تامین مالی را برای بنگاههای داخل کشور تسهیل میکنند.
وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: به نظر من یکی از اقدامات مهم برای سال آینده این است که کمک کنیم استفاده از ابزارهای جدید تامین مالی به شکلی توسعه یابد تا مسیری را که بسیاری از کشورهای منطقه و همسایگان ما در دهههای گذشته طی کردهاند بتوانیم در دوره کوتاهتر طی کنیم، به شکلی که فعالان مختلف بخشهای مختلف صنعتی، معدنی، کشاورزی، حوزه خدمات، صادرکنندگان و پیمانکاران حوزههای انرژی کشور بدانند با یک جعبه ابزار متنوع از روشهای تامین مالی مواجه هستند که میتوانند به فراخور نیاز پروژههای خودشان از آن استفاده کنند.
* نقش تأمین مالی فکتورینگ در کنترل تورم
مدیرعامل سامانه سککوک گفت: استفاده از فکتورینگ در زنجیره اعتبار به جای تزریق نقدی، میتواند در کاهش تورم موثر باشد. فردوس باقری در حاشیه آیین رونمایی از سامانه فکتورینگ (ثبت واگذاری مطالبات قراردادی) گفت: یکی از ظرفیتهای مغفولمانده در حوزه تامین مالی بنگاهها فکتورینگ است. مساله اصلی فکتورینگ این است که ظرفیت قانونی لازم در گذشته وجود نداشت اما از سال ۱۳۹۸ که قانون مربوطه به تصویب رسید ظرفیت مناسبی برای تامین مالی مطالبات بنگاهها ایجاد شد.
وی افزود: فکتورینگ فصلی جدید و ابزاری پیشرو در حوزه تامین مالی بنگاهها در سطح دنیا است و امیدوارم در کشور ما نیز مثمرثمر واقع شود تا بنگاهها بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند. مدیرعامل سککوک ادامه داد: سال گذشته ظرفیت تامین مالی فکتورینگ در دنیا ۲۷۰۰ میلیارد دلار بوده است که متاسفانه بنگاههای ما سهمی از آن نداشتند. باقری یادآور شد: یکی از دستاوردهای مهم در حوزه فکتورینگ این است که حسابهای دریافتنی را میتوان بهعنوان پشتوانه تامین مالی یا مبنای تامین مالی در نظر گرفت. این رویکرد جدید ظرفیت بزرگی را پیش روی بنگاهها برای تامین مالی قرار میدهد. وی ادامه داد: این روش یکی از ابزارهایی است که میتواند به توسعه تامین مالی زنجیره تامین منجر شود و یکی از کارکردهای آن، فاصله گرفتن از ابزارهای تامین مالی نقدی و حرکت به سمت ابزارهای اعتباری است که میتواند به کاهش هزینههای تامین مالی بنگاهها کمک کند. این فعال اقتصادی تاکید کرد: این روش در جهتدهی منابع به سمت تولید واقعی و جلوگیری از انحراف منابع میتواند ابزار بسیار موثری باشد و اگر بتوان به جای تزریق نقدی این ابزار را در زنجیره اعتبار نیز حرکت داد، حتی میتواند در کاهش تورم در اقتصاد کشور نیز موثر باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
وزیر راه و شهرسازی ابلاغ کرد
آییننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین
وزیر راه و شهرسازی از ابلاغ آییننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین در حوزه حملونقل، مسکن و شهرسازی خبر داد و ایجاد سیستم حملونقل ایمن و کارآمد و توسعه شهر هوشمند ایرانی - اسلامی را از اهداف این آییننامه برشمرد. مهرداد بذرپاش در صفحه شخصی خود در فضای مجازی درباره آییننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین در حوزه حملونقل، مسکن و شهرسازی و اهداف آن نوشت: آییننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین در حوزه حملونقل و مسکن و شهرسازی که چند روز قبل مصوب دولت شده بود، ابلاغ شد. وزیر راه و شهرسازی افزود: مهمترین هدف این آییننامه حمایت از شرکتهای دانشبنیان برای فعالیتهای زیر است: ایجاد سیستم حملونقل یکپارچه، پاک، ایمن، سریع، کارآمد، هوشمند و نوآورانه در راستای افزایش سهم حملونقل همگانی و ایفای نقش موثر در ترانزیت و تجارت بینالمللی. وی دیگر هدف این آییننامه را حمایت از شرکتهای دانشبنیان برای افزایش چابکی و کارآمدی حاکمیت در بخش حملونقل و کاهش اثرات مخرب محیطزیستی و توسعه حملونقل عمومی سبز دانست. به گفته بذرپاش، بهینهسازی مصرف انرژی، تسریع در بازآفرینی بافت فرسوده، افزایش طول دوره بهرهبرداری ساختمان و توسعه شهر هوشمند ایرانی - اسلامی و شهر آینده از دیگر اهدافی است که در آییننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین در حوزه حملونقل، مسکن و شهرسازی دنبال میشود.
***
مرحله دوم سود سهام عدالت به حساب سهامداران واریز شد
دومین و آخرین مرحله واریز سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ شرکتها از روز پنجشنبه به حساب ۴۳ میلیون و ۸۶۴ هزار نفر سهامدار مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت واریز شد. دومین مرحله واریز سود سهام عدالت پنجشنبه از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به حساب 43 میلیون و 864 هزار نفر سهامداران مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت واریز شد. مجید عشقی، رئیس سازمان بورس در این باره گفت: سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود 452، 492 و 532 هزار تومان دارایی دارند، به ترتیب 613، 667 و 721 هزار تومان سود دریافت میکنند. وی گفت: همچنین به افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار دارند، مبلغ یک میلیون و 356 هزار تومان سود تعلق خواهد گرفت.
***
ثبت بیش از ۱۳۵ هزار تقاضای خودرو در سامانه یکپارچه فروش
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ثبت بیش از ۱۳۵ هزار تقاضای خرید خودرو در سامانه یکپارچه تا ساعت 12:30 دقیقه دیروز خبر داد.
امید قالیباف افزود: اکنون ثبتنام در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو بخوبی در حال انجام است، به طوری که به طور متوسط هر دقیقه ۶۰ نفر به ثبت سفارش خودرو میپردازند. وی از متقاضیان درخواست کرد ثبت تقاضای خود را مدیریت کنند، زیرا ممکن است برای ساعاتی فشار ترافیکی بر سامانه حاکم باشد و حتی با اختلالاتی همراه شود.
سخنگوی وزارت صمت خاطرنشان کرد: افرادی که نتوانستند حساب وکالتی باز کنند، برای سال ۱۴۰۲ و پس از اینکه ثبت درخواستها به انجام رسید، برنامه فروش هر خودرو و لیست انتظار و تقاضای آن مشخص شد، برای نوبت بعدی تقاضا برنامهریزی خواهد شد. قالیباف تاکید کرد بزودی سامانه یکپارچه تخصیص خودرو هوشمند میشود تا افراد بتوانند با پیشبینیهای مناسبی از سوی سامانه به انتخاب خودرو و حتی جابهجایی در لیست انتظار بپردازند.
***
میوه طرح تنظیم بازار در حال توزیع است
مدیر سازمان تعاون روستایی استان تهران گفت: توزیع میوه طرح تنظیم بازار تهران در استان تهران آغاز شده است. محمد لشکری در گفتوگوی تلویزیونی گفت: بنا بر تصمیمات کمیته راهبردی تنظیم بازار استان، سازمان میادین میوه و ترهبار تهران مسؤولیت توزیع میوه طرح تنظیم بازار (سیب درختی و پرتقال) را در میادین میوه و ترهبار کلانشهر تهران و شهرستان ری بر عهده دارد و توزیع شهرستانی که با نظارت سازمان تعاون روستایی استان تهران توسط بخش خصوصی ذخیره گردیده است با جانمایی غرفهها و هماهنگیهای لازم با مسؤولان شهرستانی از ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ آغاز شده است.
وی در ادامه افزود: سیب درختی و پرتقال سهمیه شهرستانهای استان به مقدار کافی ذخیره شده و طی نظارتهای صورت گرفته دارای کیفیت مطلوب بوده و برابر تصمیمات کمیته راهبردی تنظیم بازار استان، ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر از میانگین نرخ بازار عرضه میشود.
***
تأسیس ۳ شهرک صنعتی مشترک بین ایران و عراق
وزیر امور اقتصادی و دارایی از تاسیس و راهاندازی ۳شهرک صنعتی مشترک بین ایران و عراق در مرزهای مجاور استانهای میسان، بصره و واسط این کشور خبر داد. سیداحسان خاندوزی که پس از بازگشت از سفر ۳روزه خود به کشور عراق و در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه فکتورینگ قراردادهای خصوصی در محل وزارت اقتصاد با خبرنگاران سخن میگفت، اعلام کرد: از جمله توافقات به عمل آمده با مقامات عراقی، با توجه به توانایی بالای شرکتهای دانشبنیان و صنعتی کشور، به طور مشخص میتوان از اجرای پروژههای تولید مشترک محصولات با ارزش افزوده بالا، در ۳ نقطه مرزی ایران و عراق در استانهای «میسان»، «بصره» و «واسط» گفت که در هر ۳ نقطه بتوانیم شهرک صنعتی مشترک تاسیس کنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|