|
رهبران کشورهای مسلمان وحدت امت اسلامی را محقق کنند
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در پیامی به مهدی المشاط رئیس شورای عالی سیاسی یمن ضمن تبریک به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان گفت: رمضان ماه عبادت، تزکیه، خودآموزی و آزادی از امور دنیوی است. برای کشور یمن، مسلمانان و کسانی که در راه حق قدم بر میدارند، آرزوی رشد و توسعه دارم. وی تاکید کرد: رهبران کشورهای اسلامی باید در این ماه مبارک با تکیه بر تعالیم قرآن و پایبندی به معنویتهای این ماه پرخیر و برکت، وحدت و یکپارچگی امت اسلامی را محقق کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
رمزگشایی از دلایل حمله اخیر رژیم صهیونیستی در سوریه
صبح دوازدهم فروردین رژیم جنایتکار صهیونیستی با حمله به حومه دمشق سوریه، ۲ نفر از مستشاران نظامی ایران را به شهادت رساند. «میلاد حیدری» و «مقداد مهقانی» ۲ نفر از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودند که در این حمله به شهادت رسیدند. حالا با گذشت ۳ روز، نورنیوز، رسانه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در خبری اختصاصی اعلام کرد: «حمله منفعلانه رژیم صهیونیستی به اماکنی در سوریه که منجر به شهادت افتخارآمیز ۲ مستشار نظامی ایران شد، پشت پردههایی دارد که به بیثباتی لجامگسیخته در سرزمینهای اشغالی و برخی ادعاها درباره انفجار چهارراه مجدو در اسفند سال گذشته در تلآویو مربوط است».
اواخر اسفند سال گذشته بود که یک انفجاری در «مجدو» واقع در شمال فلسطین اشغالی رخ داد. در پی این انفجار تلآویو بیش از 30 ساعت مانع انتشار اخبار درباره آن شد و پس از آن تنها خبرهایی با جزئیات محدود، درباره آن در رسانههای صهیونیستی منتشر شد. با این حال برخی گمانهزنیها حاکی از آن بود که انفجار چهارراه مجدو یکی از مقامات عالیرتبه نظامی رژیم صهیونیستی را مورد هدف قرار داده بود.
***
معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی منصوب شد
رئیس مجلس شورای اسلامی در حکمی علیرضا شریفی برزگر را به عنوان معاون اجرایی مجلس منصوب کرد.
محمدباقر قالیباف در این حکم که روز دوشنبه منتشر شد، خطاب به شریفی برزگر نوشته است: انتظار میرود در چارچوب سیاستهای کلی نظام قانونگذاری ابلاغی رهبر معظم انقلاب و با رویکردهای تحولی و تاکید بر کارآمدسازی، شفافسازی، هوشمندسازی و مردمیسازی، نسبت به ساماندهی هرچه بیشتر حوزههای اداری و مالی مجلس اعم از توسعه و ارتقای کیفی زیرساختهای آن مبتنیبر فناوریهای نوین؛ ارتقا و بهرهوری نیروی انسانی، شفافسازی و انضباط مالی، بهرهبرداری سریعتر طرح توسعه مجلس و خدمترسانی به نمایندگان محترم و کارکنان خدوم، برنامهریزی و اقدام کنید. شریفی پیش از این مسؤولیتهای جانشین حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی، مدیرکل فرهنگی و روابط عمومی و مدیرمسؤولی خبرگزاری خانه ملت را برعهده داشت. پیش از این علی محمدقلیها معاونت اجرایی مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت که اسفندماه سال گذشته از این مسؤولیت استعفا کرد. وی از ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ معاونت اجرایی مجلس را برعهده داشت.
***
ادعای وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره نقش ایران در منطقه
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی تلاش ایران برای استقرار نظامی در برخی کشورهای منطقه شد. به گزارش ایسنا، یوآف گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در بازدید از نظامیان این رژیم در کرانه باختری با نادیده گرفتن اقدامات خرابکارانه و تروریستی این رژیم علیه ایران گفت: ما اجازه نخواهیم داد ایران و حزبالله به ما آسیبی برسانند. او با تکرار ادعاهای رژیم اسرائیل علیه نقش ایران در منطقه گفت: تمام جبهههای ما آماده هستند. ایرانیها در حال گسترش دسترسیشان به (کرانه باختری) و غزه و در تلاش برای رسیدن به استقرار نظامی در سوریه و لبنان هستند. ادعای گالانت درباره تلاش ایران برای حضور مستقل نظامی در کشورهای منطقه در حالی مطرح میشود که مقامات ایران تاکید کردهاند با فعالیتهای نظامی مداخلهجویانه در منطقه که ناقض امنیت و استقلال کشورها باشد، مخالفند. حضور نظامیان ایران در سوریه نیز تنها به شکل مستشاری و با درخواست دولت رسمی سوریه برای مبارزه با تروریسم و کمک به تامین امنیت این کشور انجام شده است. گالانت در حالی مدعی تلاش ایران برای استقرار نظامی در منطقه است که اصلیترین متحد آن، آمریکا، دهههاست با حضور نظامی در منطقه و دامن زدن به رقابت تسلیحاتی میان کشورهای آن، امنیت و ثبات منطقه را تهدید میکند.
***
EP-E3، پرنده جاسوسی که به ایران نرسید
روز ۱۳ فروردین یک هواپیمای EP-E3 آمریکایی پس از دریافت اخطار از سوی پدافند هوایی کشورمان در محدوده دریای عمان، مسیر خود را تغییر داد و از آسمان کشورمان دور شد. براساس اعلام ارتش، این هواپیما از لحظه پرواز در رصد کامل شبکه یکپارچه پدافند هوایی قرار داشت و قبل از رسیدن به منطقه شناسایی پدافند هوایی و به دور از آبهای سرزمینی توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی اخطار دریافت و اقدام به اصلاح مسیر خود کرد و در کل مدت پرواز نیز در رصد کامل شبکه یکپارچه پدافند هوایی قرار داشت. EP-E3 یک هواپیمای شناسایی و جاسوسی بوده که به انواع سامانههای جمعآوری داده، سیگنال، جنگ الکترونیک و سامانههای شنود مجهز است. نمونه اولیه این هواپیما سال ۱۹۶۹ توسط کمپانی لاکهید در آمریکا ساخته و در سالهای بعد این هواپیمای جاسوسی بهروز شده است. طول این هواپیما ۳۵ متر، ارتفاع آن ۱۰ متر و طول بالهای آن حدود ۳۰ متر است. سرعت EP-E3 به ۴۱۱ نات (۱۸۵۲ کیلومتر در ساعت) و سقف پروازی آن به ۸ هزار و ۵۰۰ متر میرسد. EP-E3 قادر است بیش از ۱۲ ساعت پرواز کند. این هواپیمای ۴موتوره که در پایگاههای آمریکا در اقیانوس هند، اطلس و آرام مستقر است، ۲۴ خدمه و افسر دارد.
ارسال به دوستان
رئیس دستگاه قضا با اشاره به برخی مسائل ضد فرهنگی که اخیرا در جامعه شاهد آن هستیم و منافی ارزشهای اسلامی است، تأکید کرد
عزم جزم برای برخورد با ناهنجاریها
گروه سیاسی: رئیس دستگاه قضا روز گذشته در نشست شورای عالی قوهقضائیه به تبیین و تشریح نحوه مقابله و مواجهه با جنگ ترکیبی دشمن و فتنههایی که در این راستا صورت میگیرد تا در میان صف واحد ملت ایران شکاف و رخنه ایجاد کنند، پرداخت و مشخصا از «هوشمندی و عدم غفلت»، «حرکت با برنامه و تدبیر»، «اقدامات به موقع و متناسب ایجابی و سلبی» و مهمتر از همه «جامع نگری» در این مبحث سخن گفت.
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای اظهار داشت: در مقابله با جنگ ترکیبی دشمن و فتنهای که شیطانصفتان ایجاد میکنند تا اختلافات طبیعی و معمولی را تبدیل به تنازع و فضای کشور را ملتهب کنند، باید «جامعنگری» داشت و مسائل فرهنگی، روانی و امنیتی را توأمان مورد مداقه و لحاظ قرار داد. محسنیاژهای با اشاره به شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب، «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده است، بر ضرورت جهد و تلاش بیش از پیش همه دستگاههای کشور در به ثمر نشستن این مهم تاکید کرد و مساله اولویتدار کشور را «معیشت مردم» دانست و گفت: مسؤولان بخشهای مختلف قضایی در راستای تحقق شعار سال، هر آنچه میتوانند و منطبق با همه ظرفیتهای قانونی به بخشهای اجرایی کمک کنند و وظایف و مسؤولیتهای مستقیم خود را نیز در این راستا با نهایت جهد و اهتمام، انجام دهند.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به اینکه اولویت داشتن موضوع معیشت مردم بهمعنای غفلت از سایر موضوعات نیست، تصریح کرد: عمل به قانون در همه زمینهها و امور، هم یک وظیفه است و هم امری نافع است؛ فرد قانونگریز و هنجارشکن باید بداند که هم به دیگران ضرر میرساند و هم خودش متضرر میشود. محسنیاژهای در ادامه این جلسه، ضمن اشاره به برخی مسائل فرهنگی و ناهنجاریهای اجتماعی که سبب آزرده خاطر شدن مردم متدین ایران اسلامی میشود، به تشریح مصوبات متعدد و ماموریتهایی پرداخت که شورای عالی انقلاب فرهنگی در سالهای اخیر برای حدود ۳۰ دستگاه از جمله ۱۰ وزارتخانه، قوه قضائیه، صداوسیما، بسیج، نیروهای نظامی و انتظامی، حوزههای علمیه، ستاد امر به معروف و بخشهای دیگر، وظایف و تکالیفی را تعریف کرده است و در عمل به این مصوبات و مأموریتها، کمکاریهایی مشاهده میشود که باید برای جبران آنها، تلاش مضاعف از سوی دستگاههای مسؤول انجام شود. رئیس عدلیه ضمن تشریح 5 وظیفهای که در یکی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی برای قوهقضائیه در زمینه مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی تعریف شده است، گفت: همه دستگاههای موظف و مکلف در مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی باید از همه ظرفیتهای قانونی موجود برای مقابله و مواجهه با این ناهنجاریها بهره گیرند؛ وظایف و مسؤولیتهای فراجا، سایر ضابطان و دستگاه قضایی نیز در این مقوله وفق مواد قانونی موجود در قانون مجازات اسلامی، آیین دادرسی کیفری و دیگر مقررات، مشخص است و اهتمام بر اجرای این تکالیف قانونی مورد تاکید است. رئیس قوهقضائیه گفت: بسیاری از موارد ناظر بر ناهنجاریهای اجتماعی، باید در دادگاه مطرح و رسیدگی شوند اما دادسراها نیز نسبت به برخی از این امور، وظایف و تکالیفی برعهده دارند، بر همین اساس، بخشنامهای صادر خواهیم کرد تا مراجع قضایی ذیربط روشنتر و واضحتر به تکالیف خود در امر رسیدگی به پروندههای ناظر بر ناهنجاریهای اجتماعی اشراف و وقوف داشته باشند. وی اضافه کرد: مسؤولان قضایی در مراجع ذیصلاح در رسیدگی به پروندههای ناظر بر ناهنجاریهای اجتماعی، از افراد متخصص و خبره در این حوزه بهره گیرند و توجیهات لازم را به آنها برای چگونگی برخوردهای آنها داشته باشند تا در این مقوله، مطابق قانون عمل شود. محسنیاژهای با اشاره به اهتمام قوهقضائیه در راستای تدوین لایحهای در زمینه مقولات ناظر بر ناهنجاریهای اجتماعی گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس بر اساس مسؤولیت قانونی خود وفق آییننامه داخلی قوه مقننه، مبادرت به تدوین طرحی درباره مقولات ناظر بر ناهنجاریهای اجتماعی کرده است؛ دستگاه قضایی نیز برای تدوین لایحه یا کمک به قوام طرح مجلس در این باره آمادگی دارد و در همین جا به معاونت حقوقی قوهقضائیه دستور میدهم چنانچه طرح مزبور مجلس از دستور خارج یا مشخص شد به زودی قابل بررسی و تصویب نیست، در تدوین و طی مراحل قانونی ارسال لایحه قوهقضائیه در این زمینه، تسریع به عمل آورد.
رئیس قوهقضائیه در ادامه نشست دیروز، بار دیگر خطاب به همه مسؤولان قضایی در مراجع و مراکز مختلف تاکید کرد که در مواجهه با ارباب رجوع و مراجعان به دستگاه قضایی، حُسن برخورد داشته و به تکریم ارباب رجوع اهتمام ویژهای مبذول دارند و در انجام ماموریتهای خود و مواجهه با اصحاب پروندههای مورد رسیدگی، صبر و بردباری پیشه کنند. رئیس عدلیه خطاب به مسؤولان ذیربط قضایی تاکید کرد: تا آنجا که ممکن است و به روند تحقیقات خلل وارد نمیشود و بیم تبانی و فرار وجود ندارد، از بازداشت موقت متهمان و افراد خودداری کنید و در مواردی که ضروری نیست، قراری صادر نکنید که منتهی به بازداشت فرد شود، همچنین نسبت به صدور قرارهای متناسب نیز اهتمام داشته باشید. محسنیاژهای تصریح کرد: مسؤولان قضایی ذیربط در مواردی نیز که طبق مقررات و بررسی همه جوانب امر، اقدام به صدور دستور بازداشت متهم میکنند، نسبت به رعایت حقوق او اهتمام داشته باشند و بدانند که چنانچه حق او نادیده گرفته شود، این امر حقالناس محسوب میشود. وی همچنین خطاب به مسؤولان قضایی ذیربط بار دیگر تاکید کرد: در جریان رسیدگی به پروندهها، در مواردی که ضروری نیست، برای افراد محدودیتهایی نظیر ممنوعالخروجی و ممنوعالمعاملگی را در نظر نگیرند و چنانچه با بررسی همه جوانب امر و ضروریات موجود، این محدودیتها را اعمال کردند، موضوع را به اطلاع افراد برسانند و پس از رفع ضرورت، نسبت به رفع این محدودیتها نیز اقدام کنند. قاضیالقضات اظهار داشت: همچنین مسؤولان قضایی ذیربط توجه داشته باشند که در بازرسی از منازل و محل کار متهمان، اشیا و وسایل غیرضرور که در کشف جرم دخیل نیستند، ضبط نشوند و چنانچه وسایل اشخاص نیز ضبط شد، پس از رفع نیاز، بازگردانده شوند.
ارسال به دوستان
سخنگوی سپاه در اظهاراتی اعلام کرد در وضعیت مفقودالاثری حاج احمد تغییری ایجاد نشده است
ایستاده در غبار ابهام
گروه سیاسی: به نظر میرسد بعد از گذشت 41 سال از ماجرای ربوده شدن جاویدالاثر حاجاحمد متوسلیان و ۳ همراه ایشان توسط فالانژهای نزدیک به رژیم صهیونیستی در سال 1361 در کشور لبنان، هنوز اجماع نظر درباره اعلام قطعی شهادت یا زنده بودن وی وجود ندارد.
* ماجرای ربوده شدن
پس از عملیات بیتالمقدس، رژیم صهیونیستی به لبنان حمله کرد و بیروت از کشورهای اسلامی درخواست کمک کرد و شورای عالی دفاع کشورمان تصمیم گرفت حاجاحمد متوسلیان را به عنوان فرمانده تیپ محمدرسولالله به این کشور اعزام کند. 21 خرداد سال 61 نخستین گروه از رزمندگان ایرانی با یک هواپیمای باری نیروی هوایی ارتش، عازم سوریه شدند. متوسلیان پس از بررسی اولیه شرایط میدانی لبنان و سوریه به ایران بازگشت تا گزارشی به مسؤولان بدهد. پس از ارائه گزارش، امام خمینی(ره) فرمود اقدام اسرائیل در حمله به لبنان دسیسهای بود تا ایران را از مساله اصلیاش یعنی جنگ با صدام بازدارد و دستور بازگشت نیروهای ایرانی را صادر کردند. در ادامه تعداد زیادی از نیروهای تیپ 27 به ایران بازگشتند و تنها تعدادی از کادرها و فرماندهان باقی مانده بودند که متوسلیان در حال برنامهریزی برای بازگشت آنها بود. صبح روز دوشنبه 14 تیرماه سال 61، حاجاحمد متوسلیان تصمیم گرفت بههمراه سیدمحسن موسوی، کاردار سفارت ایران در لبنان، برای تهیه گزارش از وضعیت پیشروی نیروهای اسرائیلی و شیعیان لبنان عازم بیروت شود. در این سفر علاوه بر حاجاحمد و موسوی، تقی رستگارمقدم و کاظم اخوان (خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی) نیز او را همراهی میکردند.
سرانجام ساعت 12 ظهر 14 تیرماه 61، خودروی بنز سفارت ایران حامل فرمانده لشکر 27 محمد رسولالله(ص) در پست بازرسی برباره در 40 کیلومتری شمال بیروت توسط نیروهای فالانژ طرفدار اسرائیل متوقف شد و سرنشینان آن ربوده شدند.
* سرلشکر سلامی: جاویدالاثر متوسلیان نخستین شهید ایرانی راه فتح قدس است
گفتنی است در روزهای اخیر برخی رسانههای غیر رسمی گزارش دادند سردار سرلشکر حسین سلامی، فرماندهکل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دیدارهای نوروزی با خانواده معظم شهیدان احمد متوسلیان، سعید و محمد طوقانی و مهدی ذاکرحسینی، امنیت، آرامش، پیشرفت و اقتدار امروز کشور را مدیون خون شهیدان دانست و گفت: همانطور که شهدا ستارگان درخشان آسمان افتخارات کشور و جامعه ما هستند. خانوادههای شهدا هم چشم و چراغ این جامعه هستند بر اساس ادعای این رسانهها وی خاطرنشان کرد: شهید جاویدالاثر حاجاحمد متوسلیان نخستین شهید ایرانی در راه فتح قدس است و فتحهای امروز جبهه مقاومت، محصول راهی است که او برای آزادی قدس شریف و رهایی مردم مظلوم فلسطین از یوغ سلطه و ستم اشغالگران صهیونیست و حامیان آنها باز کرد.
* سردار شریف: در وضعیت حاجاحمد و همراهانشان تغییری ایجاد نشده است
روابط عمومی سپاه به نقل از سردار رمضانشریف، سخنگو و مسؤول روابط عمومی کل سپاه اعلام کرد از سخنان فرمانده کل سپاه در تجلیل و تمجید از شخصیت «جاویدالاثر حاجاحمد متوسلیان» و نقش پیشتازانه او در گشودن راه فتح قدس و مسیر آزادی قدس شریف که در دیدار با خانواده معظم ایشان انجام شد، برداشت ناصواب شده است و برخی اشخاص و رسانهها تلقی شهادت قطعی حاجاحمد متوسلیان را داشتهاند. وی افزود: برای تنویر افکار عمومی اعلام میشود در وضعیت جاویدالاثر حاجاحمد متوسلیان و سرنوشت قطعی ایشان تاکنون تغییری حاصل نشده است و پرونده وی و همراهان «کاظم اخوان، تقی رستگارمقدم و سیدمحسن موسوی» که 14 تیرماه 1361 در منطقه «برباره» لبنان توسط نیروهای فالانژ ربوده شدهاند، همچنان مفتوح و توسط مراجع سیاسی و حقوقی کشور در حال پیگیری است. سردار شریف با ابراز امیدواری نسبت به روشن شدن هرچه سریعتر سرنوشت جاویدالاثر حاجاحمد متوسلیان و دیگر عزیزان همراه وی، تصریح کرد: عنوان جاویدالاثر یا شهید جاویدالاثر یک اصطلاح عرفی است و برای تکریم و تجلیل شماری از فرماندهان و رزمندگان اسلام در دفاعمقدس و جبهه مقاومت اسلامی بهکار میرود که از سرنوشت قطعی آنها (شهادت یا زنده بودن) اطلاعات موثقی در دست نیست.
* متوسلیان زنده است تا زمانی که آرمان قدس زنده است
سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز در یادداشتی در واکنش به اعلام شهادت حاجاحمد متوسلیان پس از ۴۱ سال نوشت: هرچند شنیدن خبر قطعی شهادت حاجاحمد برای همه علاقهمندان به او پایان تلخ سالها چشمانتظاری است اما بدونشک احمد متوسلیان زنده است مادامی که آرمان آزادی قدس شریف در جغرافیای ایران اسلامی و مقاومت زنده و تپنده است.
* روایتهایی از شهادت حاجاحمد
پیگیریهای زیادی توسط دولتهای مختلف در طول این سالها انجام شده است اما هنوز اطلاعات قطعی مبنی بر شهادت یا جاویدلاثر بودن حاجاحمد اعلام نشده است. برخی پژوهشگران و تاریخنگاران نیز معتقدند حاجاحمد متوسلیان به شهادت رسیده است. حمید داودآبادی، نویسنده دفاعمقدس میگوید: «بنده اسفند 97 در مراسمی خدمت سردار سلیمانی رسیدم و این اتفاق گرهگشای پرونده حاجاحمد بعد از 37 سال برای من بود. به حاجقاسم عرض کردم «بنده 25 سال روی پرونده حاجاحمد متوسلیان کار کردم»، حاجقاسم فرمودند «طی این تحقیقات به چه چیزی رسیدی؟» بنده عرض کردم که «حاجاحمد و همرزمانش همان روز شهید شدند» و حاجقاسم نیز تاکید فرمودند «بله! هر 4 نفر همان شب شهید شدند».
عباس برقی از همرزمان احمد متوسلیان نیز معتقد است وی شهید شده است. او میگوید: «حاجاحمد روحیه عجیب و غریبی داشت؛ من اصلا نمیپذیرم ۴ نفر فالانژ توانسته باشند حاجاحمد را اسیر بگیرند. من احساس میکنم اینها آمدند دست حاجی را ببندند و اسیرش کنند و حاجی هم که تحمل ندارد با آنها درگیر شده و آنها هم به ایشان شلیک کردهاند».
ارسال به دوستان
نخستوزیر عراق برای چندمین بار در چند ماه اخیر:
فعالیت گروههای ضدایرانی در اقلیم کردستان غیرقانونی است
گروه سیاسی: محمد شیاع السودانی نخستوزیر عراق، در گفتوگوی تفصیلی با برنامه «المقابله» شبکه الجزیره به سوالات مختلف درباره مسائل داخلی و خارجی کشورش پاسخ داد.
وی در بخشی از این مصاحبه در پاسخ به سوالی درباره روابط بغداد و تهران، ایران را کشوری دانست که پس از سال ۲۰۰۳ از روند سیاسی عراق حمایت کرده و روابطش با همه طیفهای عراقی خوب است. السودانی وجود هرگونه مداخله و قیمومت ایرانیها در مراحل تشکیل دولت و مذاکرات دشوار آن را تکذیب کرد.
* فعالیت گروههای ضدایرانی در شمال عراق غیرقانونی است
وی همچنین درباره حضور گروههای مسلح مخالف ایران در خاک عراق گفت که این گروهها سالهاست به عنوان پناهنده در عراق حضور دارند و حضور آنها به عنوان افراد مسلح دارای اردوگاه نظامی و تحت آموزش نظامی یا ورودشان به خاک ایران و انجام اقدامات مسلحانه، طبق نص قانون اساسی عراق کاملا مردود است. وی در ادامه تاکید کرد؛ اینکه این گروهها برای انجام عملیات مسلحانه وارد خاک ایران شوند، سپس به خاک عراق بازگردند مشکلساز است، زیرا اولا قانون اساسی عراق اجازه انجام اقدامات خصمانه علیه کشورهای همسایه از خاک عراق را نمیدهد و ثانیاً، ما باید امنیت مرزهای خود را تأمین کنیم و معقول نیست مرزهای عراق برای انجام عملیات علیه کشورهای همسایه باز باشد. این مساله موجب میشود ایران در مقام پاسخ، علیه اردوگاههای نظامی در داخل خاک عراق عملیات انجام دهد. السودانی تاکید کرد: حمله به هر کشوری غیرقابل قبول است و ما اجازه استفاده از خاک عراق برای حمله به کشورهای همسایه را نمیدهیم، این امر منطبق بر قانون اساسی و یک تکلیف اخلاقی است و برای ما این امر کاملا جا افتاده است.
در چند ماه گذشته، این چندمین بار است که مقامات عراقی بر غیرقانونی بودن فعالیتهای ضدایرانی گروهکهای تجزیهطلب در خاک این کشور تاکید میکنند. اقلیم کردستان عراق به محلی برای فعالیت گروههای تجزیهطلبی مثل کومله و حزب دموکرات تبدیل شده است به طوری که در جریان اغتشاشات چند ماه گذشته نیز شاهد بودیم که حجم عمده آشوبهای مناطق غرب و شمالغرب کشور از سوی این گروهها طرحریزی میشد. از همین رو قرارگاه حمزه سیدالشهدا نیروی زمینی سپاه در چند نوبت مواضع این گروهها در اقلیم کردستان را مورد هدف موشکی و پهپادی قرار داد. علاوه بر این، سپاه و مقامات سیاسی کشورمان بارها به طرف عراقی هشدار دادند که اگر فعالیت این گروهها از خاک عراق علیه ایران ادامهدار باشد، ایران به حملات خود ادامه خواهد داد. همین موضوع باعث شد تا دولت عراق ضمن توافق با ایران برای پاکسازی مرزهایش از حضور تروریستها، تمهیداتی برای این کار در نظر بگیرد.
* اهمیت توافق تهران - ریاض
السودانی در ادامه به توافق اخیر تهران و ریاض مبنی بر از سرگیری روابط دیپلماتیک نیز اشاره و آن را مهم توصیف کرد و گفت: این توافق به ثبات منطقه کمک خواهد کرد. توسعه و رشد اقتصادی تنها میتواند در فضای همکاری بین کشورهای منطقه تحقق یابد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|