|
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حقوق بشر
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد سهشنبه قطعنامه پیشنهادی انگلیس و ایسلند علیه وضعیت حقوق بشر در ایران را تصویب کرد. گفتنی است در جلسه دیروز، کوبا، چین و آفریقای جنوبی در حمایت از ایران سخن گفته و درباره استفاده ابزاری و سیاسی از حقوق بشر هشدار دادند. کشورهایی که به قطعنامه ضدایرانی رأی دادند عمدتا کشورهای غربی بودند و کشورهای درحال توسعه، رأی منفی و ممتنع دادند.
ارسال به دوستان
دیروز اولین جلسه دادگاه ترامپ برگزار شد؛ نیویورک آبستن آشوب
دارو دستههای نیویورکی
برخی نمایندگان جمهوریخواه گفتهاند برای شرکت در اعتراضات به نیویورک میروند
گروه بینالملل: دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا و چهره پیشتاز نامزدهای جمهوریخواه در انتخابات ۲۰۲۴ این کشور که با اتهاماتی از جمله پرداخت حقالسکوت به یک بازیگر فیلمهای غیراخلاقی مواجه است، روز گذشته جهت حضور در دادگاه وارد شهر نیویورک شد.
به گزارش رویترز، اداره پلیس نیویورک تدابیر امنیتی در این شهر اتخاذ کرده و شهردار نیویورک هم از اعتراضات احتمالی «آشوبگران» در این شهر خبر داده است. پیشتر اعلام شده بود دونالد ترامپ قرار است سهشنبه در دادگاه ناحیه منهتن نیویورک در حضور دادستان پاسخگو شود و احتمال میرود پیش از حضورش در محضر قاضی و تفهیم اتهامش، مراحل مربوط به انگشتنگاری از او انجام شود. دونالد ترامپ ۷۶ ساله نخستین رئیسجمهور تاریخ ایالات متحده آمریکاست که با اتهامات کیفری مواجه است.
اواخر روز دوشنبه یاهو نیوز گزارش داد رئیسجمهوری سابق آمریکا در دادگاه با ۳۴ فقره جرم برای «دستکاری سوابق تجاری» مواجه خواهد شد. این سرویس خبری به نقل از یک منبع آگاه نوشت که هیچکدام از اتهامات علیه ترامپ، جرائمی نیستند که مجازاتشان کمتر از یک سال زندان باشد.
هواپیمای ترامپ که به رنگ قرمز، سفید و آبی است و نوشتهای به اسم خودش و پرچم آمریکا روی آن قرار دارد، پس از سه و نیم ساعت پرواز از «پالم بیچ» در نزدیکی منزلش در فلوریدا وارد فرودگاه «لاگواردیا» در منطقه کویینز نیویورک شد.
وی که کتوشلواری آبی و کرواتی قرمز رنگ به تن داشت، به تنهایی از پلههای هواپیمایش پایین آمد و به «برج ترامپ» در منهتن رفت؛ جایی که رئیسجمهوری سابق آمریکا برای مردم دست تکان داد و بدون هیچ اظهار نظری از مقابل آنها رد شد.
۲ منبع آگاه به این موضوع گفتند: ترامپ برای تقویت تیم حقوقی خود، «تاد بلانچ» وکیل برجسته و دادستان فدرال سابق را برای دفاع از خود استخدام کرده است. وکلای ترامپ مخالفت خود را با هرگونه فیلمبرداری، عکاسی و پوشش رادیویی ابراز کرده و طی درخواستی به دادگاه گفتند که چنین چیزی «فضای تقریبا سیرکمانندی را که در این پرونده شکل گرفته، تشدید میکند و از شأن و منزلت دادگاه میکاهد».
قاضی «خوان مرکان» دوشنبه دستور داد ۵ عکاس پیش از شروع تفهیم اتهام به مدت چند دقیقه عکسبرداری کنند.
پس از آنکه هفته گذشته اتهامات علیه دونالد ترامپ مشخص شد، «کارزار ترامپ» ۷ میلیون دلار را طی ۳ روز جمعآوری و در عین حال در اظهار نظری اعلام کرد: کشور ما سقوط کرده است اما ما میتوانیم و خواهیم توانست آمریکا را در سال ۲۰۲۴ نجات دهیم.
یک مقام رسمی دادگاه اظهار کرد جلسه تفهیم اتهام قرار است سهشنبه (روز گذشته) ساعت ۱۴:۱۵ به وقت محلی آغاز شود. سپس الوین براگ، دادستان ناحیهای منهتن نیویورک در یک کنفرانس خبری شرکت خواهد کرد. دفتر ترامپ هم اعلام کرده رئیسجمهوری سابق آمریکا در نهایت به فلوریدا بازخواهد گشت و ساعت ۲۰:۱۵ به وقت محلی در مارئهلاگو سخنرانی خواهد کرد.
هفته گذشته هیات منصفه دادگاهی در منهتن به اتهام حقالسکوتی که ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ به یک بازیگر فیلمهای غیراخلاقی پرداخت کرده، علیه او اعلام جرم کرد. گفته میشود ترامپ در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ این زن را تهدید کرده بود که رابطه غیراخلاقیاش با او را فاش نکند و در اسناد مالی، حقالسکوتی که به او پرداخت کرده را ذیل حقوق وکیل خود نوشته تا ردی از ماهیت واقعی این تراکنش باقی نماند.
ترامپ خود این پرونده را به عنوان «شکار موهومات» توصیف میکند و در عین حال حامیان ارشدش از جمله «مارجوری تیلور گرین» نماینده جمهوریخواه جورجیا میگویند برای شرکت در اعتراضات به نیویورک میروند.
در هفتههای اخیر که موضوع رسیدگی قضایی به اتهامهای ترامپ بیش از هر زمان دیگری داغ شده بود، ترامپ بارها تاکید کرد کیفرخواست صادرشده علیه او اقدامی سیاسی از جانب مخالفانش بهحساب میآید که قصد دارند کارزارش برای انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴ را ملغی کنند و مانع راهیابی مجددش به کاخ سفید شوند.
به گزارش روزنامه نیویورکتایمز، وکلای ترامپ بر این باورند که چند روز آینده روزهای حیاتی و سرنوشتسازی برای موکلشان به حساب میآید و پافشاری ترامپ بر بیان اظهارات خارج از عرف سیاسی باعث میشود نتیجه رسیدگی به این پرونده به نفع او تمام نشود.
برخی شواهد نشان که میدهد ترامپ هشدار تیم حقوقیاش را پذیرفته است. برای مثال، دو روز قبل ترامپ در حساب کاربریاش در شبکه اجتماعی «سوشال تروث» مقالهای را به اشتراک گذاشت که تصویر آن طعنهای تحریکآمیز به الوین براگ، دادستان پرونده بود؛ مقالهای که رئیسجمهوری سابق آمریکا کمی پس از به اشتراک گذاشتنش، آن را از حساب کاربری خود حذف کرد.
برخی بر این باورند که بسیار احتمال دارد ترامپ نه تنها در صحن دادگاه، بلکه در سخنرانی روز سهشنبه خود نیز از اظهارات تحریکآمیز خودداری کند.
اریک آدامز، شهردار دموکرات شهر نیویورک نیز در اظهاراتی اعلام کرد نیویورک در آستانه ورود رئیسجمهوری سابق به این شهر با هیچ مشکل یا تهدیدی مواجه نیست و اوضاع شهر بر روال همیشگیاش جریان دارد؛ هرچند آخرین اخبار نشان میدهد پلیس نیویورک دستکم یک نفر را نزدیک محل برگزاری دادگاه روز سهشنبه بازداشت کرده است.
کارزار انتخاباتی ترامپ پیشتر اعلام کرده بود رئیسجمهوری پیشین آمریکا زمان زیادی در نیویورک نخواهد ماند و پس از پایان جلسه دادگاه روز سهشنبه، این شهر را به مقصد «مارئهلاگو»، محل اقامت خود در ایالت فلوریدا ترک خواهد کرد تا در همان روز برای جمعیتی از حامیانش سخنرانی کند.
با وجود اینکه برخی کارشناسان حقوقی در ایالاتمتحده اعلام کردهاند به احتمال زیاد دادگاه حکم به سکوت رسانهای ترامپ میدهد و اجازه نمیدهد او جزئیات پرونده را برای رسانهها فاش کند اما او تصمیم دارد در بازگشت به خانه در فلوریدا در جمع خبرنگاران صحبتهای مهمی را بعد از دادگاه بیان کند. او پیش از این نیز اعلام کرده بود برگزاری این دادگاه و بیان این اتهامات با «انگیزه سیاسی» انجام شده و برای این طراحی شده است تا جنبش «آمریکا را دوباره باعظمت سازیم» را از مسیر خود منحرف سازد. او هفته گذشته گفته بود: «این (دادگاه) مزاحمت سیاسی و دخالت در انتخابات در بالاترین سطح خود در طول تاریخ است».
دموکراتها امید دارند برگزاری دادگاه و حکمی که احتمالا به ضرر ترامپ داده میشود، بتواند او را از برخی حقوقش به عنوان شهروند عادی ایالات متحده محروم سازد.
وکلای ترامپ در همین حال در گفتوگو با رسانهها با قاطعیت اعلام کردهاند اسنادی دارند که میتواند به راحتی حکم «مجرم نبودن» ترامپ را از این دادگاه بیرون بیاورد. در همین حال مشاوران تبلیغاتی او نیز اعلام کردهاند از این دادگاه برای بهبود موقعیت ترامپ در انتخابات 2024 استفاده خواهندکرد. آنها از هم اینک دادگاه نیویورک را یک «فریب سیاسی» میدانند و با استعاره «شکار جادوگر» از آن یاد میکنند؛ پدیدهای که از قرن 15 تا 18 میلادی در اروپا و آمریکا وجود داشت و افراد زیادی به اتهام واهی «جادوگر بودن» به آتش کشیده شده و کشته میشدند. دوقطبی سیاسی- اجتماعی موجود در جامعه فعلی آمریکا نیز بر سر این دادگاه شدیدتر شده است.
ارسال به دوستان
پیوستن رسمی فنلاند به ناتو با واکنش شدید روسیه مواجه شد
مسکو: اقدام متقابل انجام میدهیم
گروه بینالملل: پرچم فنلاند روز سهشنبه به عنوان سیویکمین عضو پیمان آتلانتیک شمالی طی تشریفاتی در مقر ناتو در بروکسل به اهتزاز درآمد.
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو طی سخنانی در جمع خبرنگاران گفت: پیوستن فنلاند به ناتو هم برای این کشور و هم برای این سازمان تحولی مناسب است. فنلاند دارای نیروهایی با ظرفیت بالاست و سالها دوشادوش اعضای ناتو کار کرده است.
وی افزود: عمیقا مفتخرم که عضویت کامل فنلاند را در ائتلافمان خوشامد بگویم. ما همچنین در انتظار پیوستن سوئد در اسرع وقت هستیم. دبیرکل ناتو ادعا کرد: پوتین میخواست درهای ناتو را ببندد اما ما نشان دادیم او در این ماموریت شکست خورده است. تهدید و ارعاب کار نمیکند و مرزهای ناتو گسترش یافته است.
همچنین رئیسجمهور فنلاند «سائولی نینیستو» طی بیانیهای گفت: هر کشوری امنیت خود را به حداکثر میرساند و فنلاند هم در همین چارچوب اقدام کرده است.
وی با بیان اینکه عضویت در ناتو موقعیت بینالمللی و فضای مانور ما را تقویت میکند، افزود: ما به عنوان یک شریک مدتهاست فعالانه در فعالیتهای ناتو شرکت کردهایم و در آینده در زمینه بازدارندگی و دفاع جمعی ناتو مشارکت خواهیم کرد. فنلاند و سوئد پارسال پس از حمله روسیه به اوکراین درخواست پیوستن به ناتو را مطرح کردند. فنلاند هزار و ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با روسیه دارد.
وزیر خارجه آمریکا هم در واکنش به پیوستن فنلاند به ناتو گفت: ناتو در یک لحظه تاریخی به سر میبرد، از عضویت فنلاند در این پیمان استقبال میکنیم. آنتونی بلینکن در ادامه گفت: بار دیگر بر حمایت خود از اوکراین و تلاش برای افزایش توانمندی ناتو تاکید میکنیم.
پیوستن فنلاند به ناتو، همزمان با هفتادوچهارمین سالگرد امضای پیمان آتلانتیک شمالی در ۴ آوریل ۱۹۴۹ اتفاق افتاد و نخستین گسترش مرزهای این ائتلاف دفاعی از زمان پیوستن مقدونیه شمالی در سال ۲۰۲۰ است.
پیوستن فنلاند به ناتو اما واکنش شدید روسیه را در پی داشته است. وزارت خارجه روسیه ضمن ابراز ناامیدی از تصمیم هلسینکی برای پیوستن رسمی به ائتلاف ناتو به رهبری آمریکا، بار دیگر اعلام کرد مسکو مجبور به انجام اقدامات تقابلی خواهد بود.
این وزارتخانه اعلام کرد: همانطور که بارها هشدار دادهایم، فدراسیون روسیه مجبور خواهد شد اقدامات تقابلی هم از نظر ماهیت فنی- نظامی و هم برای توقف تهدیدها علیه امنیت ملی خود که در ارتباط با ورود فنلاند به ناتو ایجاد میشود، انجام دهد.
به گزارش اسپوتنیک، این وزارتخانه افزود: به دلیل بیش از ۲ برابر شدن خط تماس مستقیم بین ناتو و مرزهای فدراسیون روسیه، تغییر اساسی در وضعیت منطقه شمال اروپا ایجاد شده که قبلا یکی از باثباتترین (مناطق) در جهان بود. همچنین روز گذشته سخنگوی ریاستجمهوری روسیه به عضویت رسمی فنلاند در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) واکنش نشان داد. دیمیتری پسکوف طی نشست خبری در کرملین با بیان اینکه فنلاند هرگز کشوری ضد روسیه نبوده، گفت اما گسترش ائتلاف ناتو، مسکو را مجبور به انجام اقدامات تقابلی میکند.
سخنگوی کرملین اظهار داشت: «ورود فنلاند به ناتو یک تشدید تنش دیگر است. روسیه از نزدیک استقرار تسلیحات ناتو در خاک فنلاند را زیر نظر خواهد داشت».
به گفته وی، گسترش ناتو روسیه را مجبور میکند اقداماتی را برای تضمین امنیت خود انجام دهد. سخنگوی کرملین معتقد است: «پیوستن فنلاند به ناتو وضعیت منطقه را بشدت تشدید میکند، گسترش ناتو تهدیدی برای امنیت روسیه و منافع ملی این کشور است و دقیقا این وضعیت ما را مجبور میکند اقدامات متقابل تاکتیکی و استراتژیک انجام دهیم».
پسکوف یادآور شد شرایط عضویت فنلاند در ناتو و ورود احتمالی اوکراین به این ائتلاف اساسا متفاوت است. وی توضیح داد: «فنلاند هرگز اقدامی علیه روسیه انجام نداده است. ما هرگز هیچ اختلافی با فنلاند نداشتیم ولی درباره اوکراین، وضعیت کاملا متضاد و بالقوه خطرناک است و همین واقعیت است که نیاز به انجام عملیات نظامی ویژه و دستیابی به اهداف آن را دیکته میکند».
بهگفته وی، روسیه قبل از اتخاذ اقدامات تلافیجویانه، آنچه را در فنلاند اتفاق میافتد، از نزدیک زیر نظر خواهد داشت.
سخنگوی کرملین همچنین تاکید کرد روابط با این کشور مسلما دستخوش تغییراتی خواهد شد، این امر نمیتواند بر ماهیت روابط دوجانبه با کشورهایی که به اعضای جدید اتحاد تبدیل میشوند، تاثیری نداشته باشد، چرا که پیمان آتلانتیک شمالی یک ساختار نظامی و غیردوستانه در قبال روسیه است.
ارسال به دوستان
نهاد اطلاعاتی رژیم صهیونیستی: توان راهبردی تلآویو دچار فرسایش شده است
اسرائیل میشکند
گروه بینالملل: تیپ تحقیقاتی بخش اطلاعات نظامی ارتش رژیم اسرائیل موسوم به «امان» در هشداری بیسابقه به سران سیاسی و مقامات امنیتی این رژیم، از فرسایش توان راهبردی این رژیم و قدرت مقابله و پاسخگویی آن به حملات نظامی دشمنان پرده برداشت.
روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» نوشت: قدرت بازدارندگی اسرائیل در برابر دشمنان دچار فرسایش شده و وضعیت راهبردی این رژیم بدتر از قبل شده است و با توجه به شرایط و تحولات تند داخلی و خارجی، بیم افول بیشتر آن نیز وجود دارد.
این نهاد نظامی رژیم صهیونیستی دلیل کاهش موقعیت راهبردی این رژیم را چند عامل دانسته که مهمترین آن، شکنندگی و ضعف رژیم صهیونیستی است که دشمنان این رژیم در جریان شکاف داخلی ناشی از لایحه جنجالبرانگیز اصلاحات قضایی، متوجه آن شدهاند.
به نوشته این روزنامه صهیونیستی به نقل از تیپ تحقیقاتی بخش اطلاعات نظامی ارتش رژیم اسرائیل، این درک در تک تک اجزای محور ضد صهیونیستی به رهبری ایران، قابل مشاهده است و نمونه آن سلسله نشستهایی است که سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان با مسؤولان جنبشهای حماس و جهاد اسلامی فلسطین جهت هماهنگی مواضع برگزار کرده است.
از نظر این رسانه صهیونیست، یک دلیل دیگر درباره ضعیف شدن رژیم اسرائیل وجود دارد و آن افزایش اختلاف و فاصله بین تلآویو و واشنگتن است که به نفع ایران تمام میشود، چرا که تهران بر این باور است رژیم اسرائیل بدون حمایت آمریکا قادر به آغاز جنگ علیه ایران یا به مراکز هستهای آن نخواهد بود.
به گزارش امان، تشکیلات خودگردان فلسطین نیز از جدایی میان واشنگتن و تلآویو سر ذوق آمده و تلاشهایش را برای استفاده از آن در سطح مجامع مختلف بینالمللی، از کمیتههای مختلف سازمان ملل گرفته تا دادگاه بینالمللی لاهه افزایش داده است.
دلیل دیگر از نظر نهاد نظامی امان درباره ضعیف شدن رژیم صهیونیستی این است که دور شدن آمریکا و رژیم اسرائیل از یکدیگر به طور مستقیم باعث «نزدیکی دوستان اسرائیل در منطقه به ایران» شده است و این امر با از سرگیری روابط میان تهران و ریاض و منامه و همچنین استقبال گرم از وزیر امور خارجه ایران در قاهره کاملا مشهود است. امان ریشه این افول چندبعدی رژیم صهیونیستی را کاهش قدرت بازدارندگی آن در برابر حملات دشمنان این رژیم و همچنین ضعیف شدن توان و قدرت دیپلماتیک و امنیتی آن در عرصه منطقهای و بینالمللی دانسته است. به گفته رسانههای صهیونیست، تحولات تند در عرصههای داخلی و خارجی رژیم صهیونیستی، این بیم را ایجاد کرده است که این افول قدرت به شکل شدیدتری ادامه یابد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
نشست فنی معاونان وزرای خارجه روسیه، ایران، سوریه و ترکیه
نشست فنی چهارجانبه معاونان وزرای خارجه روسیه، ایران، سوریه و ترکیه روزهای دوشنبه و سهشنبه برگزار شد و طرفها مواضع و دیدگاههای خود را شفاف و صریح بیان و توافق کردند رایزنیهای خود را ادامه دهند. 14 و 15 فروردین 1402، رایزنیهای چهارجانبه در سطح معاونان وزرای خارجه روسیه، ایران، سوریه و ترکیه در مسکو برگزار شد. طرفها موضوعات مربوط به آمادهسازی نشست آتی بین وزرای خارجه ۴ کشور را مورد بحث و بررسی قرار دادند. در این نشست 2 روزه هر کشور مواضع و دیدگاههای خود را شفاف و صریح بیان و طرفها توافق کردند رایزنیهای خود را ادامه دهند. پیش از این خبرگزاری رسمی سوریه در این باره بیان کرده بود هیات سوری به ریاست ایمن سوسان، معاون وزیر خارجه، در این نشست حضور دارد و روی ۳ نکته اصلی تمرکز خواهند کرد: لزوم پایان دادن به حضور غیرقانونی ترکیه در اراضی سوریه، عدم مداخله در امور داخلی سوریه و مبارزه با تروریسم در همه اشکال آن. در این نشستها علیاصغر خاجی مشاور ارشد وزیر امور خارجه ایران در امور سیاسی، میخائیل بوگدانف معاون وزیر خارجه روسیه، ایمن سوسان معاون وزیر خارجه سوریه و بوراک آکچابار معاون وزیر خارجه ترکیه حضور داشتند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز در این دیدارها حضور داشته است.
***
هراس آمریکا از افشای حقیقت درباره خرابکاری نورد استریم
سفارت روسیه در واشنگتن اعلام کرد کاخ سفید علاقهای به افشای حقیقت درباره انفجار در خط لوله گاز نورد استریم ندارد. به گزارش ایرنا، در بیانیه سفارت روسیه در آمریکا آمده است: رویدادهای هفتههای اخیر، از جمله تلاشهای متعدد ناشناس برای انتشار اطلاعات نادرست در رسانههای محلی، بار دیگر تایید میکند که کاخ سفید علاقهای به علنی کردن حقیقت تلخ درباره آغازگران و عاملان این اقدام خرابکارانه ندارد. روزنامه آمریکایی واشنگتنپست به تازگی گزارش داده است که مقامات غربی اعتراف کردهاند دولت لهستان یا اوکراین احتمالا عاملان خرابکاری در خط لوله نورد استریم هستند اما نه اروپا و نه ناتو حاضر به کشف حقیقت این حادثه نیستند.
سیمور هرش، روزنامهنگار آمریکایی ۱۹ بهمن سال ۱۴۰۱ گزارشی منتشر و اعلام کرد غواصان نیروی دریایی ایالات متحده مواد منفجره را برای از بین بردن خطوط لوله نورداستریم در جریان تمرینهای ناتو در تابستان ۲۰۲۲ کار گذاشته بودند. طبق گفته نروژ ۳ ماه بعد این بمبها فعال شدند.
در شهریور سال گذشته (سپتامبر ۲۰۲۲) انفجارهای زیر آب در ۳ رشته از ۴ رشته خطوط لوله زیرآبی نورد استریم ۱ و ۲ که برای انتقال سالانه ۱۱۰ میلیارد متر مکعب گاز روسیه به اروپا ساخته شده بودند، رخ داد. هرش گفت: تردید احتمالی آلمان در زمینه تامین سلاحهای بیشتر برای اوکراین به انگیزهای برای رئیسجمهوری آمریکا و تصمیم او برای دستور خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم تبدیل شد. وی تصریح کرد: «سابقه دیرینه نخبگان آمریکایی» در «ایجاد آشفتگی در روند فروش گاز و نفت روسیه به اروپای غربی» به این معنی است که تعحبآور نیست اگر بایدن به عمد امنیت انرژی متحد خود در ناتو را خراب کرده تا مسکو را تضعیف کند. وی در عین حال گفت مطمئن نیست که تصمیم بایدن ناشی از خشم بوده یا قصد داشته آلمان را تنبیه کند اما آنهایی که در بمبگذاری این خطوط لوله نقش داشتند یک جور فکر میکردند. صرفنظر از انگیزههای او (بایدن)، با توجه به اینکه جنگ نیابتی غرب علیه روسیه برای طبقه حاکم آمریکا «بهخوبی پیش نمیرفت»، رئیسجمهور آمریکا «در اواخر سپتامبر تصمیم گرفت مینها را در بستر دریا قرار دهد».
***
واکنش آمریکا به ادعای پیشنهاد توافق موقت با ایران
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعای مطرحشده در گزارش پایگاه خبری آکسیوس را درباره پیشنهاد جدید دولت آمریکا به ایران جهت احیای توافق هستهای رد کرد. به گزارش ایسنا، در پی ادعای مطرح شده در گزارش وبگاه خبری آکسیوس مبنی بر اینکه دولت آمریکا طی هفتههای گذشته پیشنهاد توافق موقت با ایران را با متحدان خود مطرح کرده است، یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی در این باره به بخش فارسی شبکه صدای آمریکا گفت: قرار نیست به جزئیات مکالمات دیپلماتیک بپردازیم یا به شایعاتی که بسیاری از آنها دروغ هستند پاسخ دهیم. واکنش این مقام وزارت خارجه آمریکا در پی این مطرح شده که پایگاه خبری آکسیوس در گزارشی به نقل از 10 مقام صهیونیستی، دیپلماتهای غربی و همچنین متخصصان مطلع آمریکایی نوشت دولت بایدن طرح توافق موقت با ایران را که موجب رفع برخی تحریمها در ازای توقف بخشهایی از برنامه هستهای ایران میشود با شرکای اروپایی و صهیونیستی خود مطرح کرده است. به گفته این منابع، دولت بایدن بررسی این طرح را در ماه ژانویه (دی - بهمن) آغاز و آن را در ماه فوریه (بهمن - اسفند) با اسرائیل و تروئیکای اروپایی مطرح کرده است. یک مقام صهیونیستی و همچنین یک دیپلمات غربی مدعی شدهاند ایران از گفتوگوهای آمریکا اطلاع دارد و تاکنون این ایده را رد کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|