|
اخبار
سفر دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان به ایران
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان امروز به منظور دیدار با مقامات ایرانی به تهران سفر میکند. به گزارش آرمن پرس، دفتر آرمن گریگوریان، دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان اعلام کرد وی قرار است امروز نهم آوریل عازم تهران شود. وی در جریان این سفر با علی شمخانی، دبیر شورای امنیت ملی ایران دیدار خواهد کرد.
***
دستیار ویژه پوتین امروز با شمخانی دیدار میکند
ایگور لویتین، دستیار ویژه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه که شامگاه جمعه وارد تهران شد، امروز یکشنبه با دریابان علی شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی دیدار و گفتوگو خواهد کرد. محور گفتوگوهای دستیار ویژه پوتین با شمخانی، بررسی روند اجراییسازی پروژههای اقتصادی مشترک میان 2 کشور بویژه سرعت دادن به آغاز عملیات اجرایی تکمیل دالان شمال- جنوب خواهد بود.
در سفر دیماه گذشته لویتین به ایران 2 کشور توافق کردند بخش باقیمانده از دالان راهبردی شمال - جنوب که قطعه رشت به آستارا است با سرمایهگذاری مستقیم روسیه احداث شود.
***
لایحه ارتقای امنیت زنان امروز به صحن مجلس میرود
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی از بررسی کلیات لایحه «پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس خبر داد. محسن پیرهادی روز گذشته با اعلام اینکه کلیات لایحه «پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» در نشست علنی فردا (امروز یکشنبه) به رای گذاشته میشود به خبرنگاران گفت: پیشبینی میشود اکثریت مجلس با هدف تعیینتکلیف این لایحه و رفع تبعیض و ظلم از زنان به کلیات لایحه رای مثبت دهند و رفع اشکالات آن را به بررسیهای دقیق و کارشناسانه جزئیات در کمیسیون واگذار کنند. نایبرئیس فراکسیون انقلاب در مجلس یازدهم در ادامه گفت: بر مبنای بررسیهایی که انجام شده ضرورت اصلاح برخی نکات این لایحه بر اساس موازین شرعی و انقلابی کاملا حس میشود و اشکالاتی به برخی از بندهای این لایحه وجود دارد و مستلزم رفع و ابهامزدایی است اما چارچوب کلی آن قابل دفاع و مثبت است. پیرهادی با تاکید بر اینکه کلیات لایحه در جهت رسیدن به یک قانون مترقی در حوزه زنان و خانواده است، یادآور شد: تلاش ما تصویب کلیات این لایحه است هرچند برخی موارد آن نیازمند اصلاحیه و ورود کارشناسانه جدی بر اساس قانون اساسی و تعالیم اسلامی درباره جایگاه زنان در محیط خانواده و جامعه است.
وی ورود به حوزه زنان و خانواده و حفظ کرامت زن در برخی موارد از جامعه زنان را همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری دانست و یادآور شد: ایشان بارها به موضوع پیشگیری از سوء رفتار علیه زنان و اعمال قدرتهای جاهلانه مرد به او اشاره و در ادوار گذشته نیز بر لزوم حمایت قانونی از زنان در محیط خانواده تاکید کردهاند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قاطبه نمایندگان در تصویب کلیات این لایحه عزم جدی دارند، افزود: ایجاد سامانه یکپارچه ارائه خدمات به زنان آسیبدیده، حمایت حقوقی از زنان فاقد شناسنامه و سایر اسناد هویتی، اصلاح مقررات مربوط به صدور گذرنامه برای زنان و تسهیل امور زنان در قوهقضائیه از جمله خروجیهای اساسی لایحه مذکور در صورت موافقت اکثریت مجلس با آن خواهد بود.
پیرهادی با اشاره به فرآیند تدوین «پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» گفت: فرآیند آن در مجلس دهم آغاز شد و پس از رفتوآمدهای بسیار میان مجلس و قوهقضائیه و دولت، سرانجام دولت دوازدهم این لایحه را اواخر سال ۹۹ به مجلس ارجاع داد و از آن زمان تاکنون در کمیسیون اجتماعی در حال بررسی است.
نایبرئیس فراکسیون انقلاب با اشاره به ایرادات و اشکالاتی که در لایحه وجود دارد، گفت: از جمله ایرادات اینکه رویکرد حقوقی و تنبیهی غالب در لایحه ممکن است به استحکام نهاد خانواده آسیب بزند، بر همین اساس مجلس یازدهم با علم و توجه به اینکه بیشتر سوء رفتارها علیه زنان در حوزه خانواده رخ میدهد، در تلاش است با رویکردی ترمیمی و اصلاحی دامنه خدمات مورد نیاز برای حمایت از زنان آسیبدیده یا در معرض آسیب را افزایش دهد و تبعات مداخله در این زمینه را برای نهاد خانواده به حداقل ممکن برساند.
وی تاکید کرد: ارتقای امنیت روانی زنان در محیط خانواده، ارتقای حمایت قضایی و کیفری از زنان آسیبدیده، مهارتافزایی و توانمندسازی اقتصادی زنان آسیبدیده، امکان مداخله مددکاران یا دفاتر امور زنان دادگستریها در زمانی که احتمال خطر تشدیدالوقوع برای زنان وجود دارد، پیشگیری از سوءرفتار علیه زنان، حمایت از امنیت روانی زنان در مواجهه با مخاطرات فضای مجازی و... از جمله اهداف و نقاط قوت لایحه مذکور است.
***
شماره جدید خط حزبالله منتشر شد
شماره سیصدوهشتادوهفتم هفتهنامه خط حزبالله با عنوان «یک شب، بهتر از هزار ماه...» منتشر شد. خط حزبالله به مناسبت فرارسیدن شبهای پربرکت قدر، مروری بر بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره اهمیت شبهای قدر و چگونگی بهرهمندی بیشتر از فرصت معنوی این شبها داشته است. سخن هفته خط حزبالله، با عنوان«بسیج همه امکانات برای بهبود زندگی مردم» نگاهی به الزامات و ثمرات تحقق شعار سال ۱۴۰۲ «مهار تورم و رشد تولید» داشته است. شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر سید شهیدان اهل قلم، شهید سیدمرتضی آوینی تقدیم میشود.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور به خوزستان میرود
معاون اجرایی رئیسجمهور خبر داد رئیسجمهور اوایل اردیبهشت به خوزستان سفر میکند. محسن منصوری اظهار کرد: رئیسجمهور در چهارمین سفر استانی خود در دور دوم سفرها اوایل اردیبهشت به خوزستان سفر میکند. وی ادامه داد: در این سفر برخی طرحهای مهم نفتی و پالایشگاهی به بهرهبرداری میرسد.
ارسال به دوستان
یک سال پس از جوسازی غربگرایان در موضوع ناتوی عربی و تشکیل ائتلاف منطقهای علیه ایران؛ روابط تهران با کشورهای عربی بدون توافق با آمریکا در حال بهبود است
تنشزدایی بدون آمریکا
گروه سیاسی: مناسبات جهانی با سرعت بالایی در حال تغییر است. مجموعه حوادثی که در چهار گوشه جهان در حال رخ دادن است نشان از جابهجاییهای جدی در تقسیم قدرت جهانی و به تبع آن بیاعتبار شدن گزارههایی دارد که سالها به عنوان حقایق تخلفناپذیر مورد تاکید قرار میگرفتند. به گزارش «وطن امروز»، شاید مسیر آینده جهان را نتوان با قطعیت پیشبینی کرد اما میتوان بر تغییر مناسبات پساجنگ سردی جهان تاکید داشت. در این میان جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یکی از اهرمهای اصلی قدرت در غرب آسیا میتواند به عنوان بازیگری کلیدی در روند تحولات، جایگاه خود را بیش از پیش ترمیم کرده و ارتقا دهد. برخلاف روایتی که جریان غربگرا در سالهای اخیر بارها بر آن تاکید داشته است، تهران بدون توافق با واشنگتن هم توانسته مناسبات جدیدی را میان خود و همسایگانش تعریف کند. فارغ از اینکه مسیر توافق شکل گرفته در چین تا کجا میتواند منشأ اثر باشد، اصل این توافق نشان از بیاعتباری کلیشههای ذهنی غربگرایان در توصیف جهان پیرامونی دارد. اصلاحطلبان و غربگرایان در حالی با استناد به نقشه موهوم «ناتوی عربی» و استناد به «توافق آبراهام» مدعی بودند عدم پذیرش زیادهخواهیهای آمریکا از سوی ایران باعث انزوای کشورمان در منطقه خواهد شد که حالا بدون توافق با آمریکا نیز از «ناتوی عربی» حتی شبحی نمانده و رژیم صهیونیستی موقعیت خود را متزلزلتر از هر زمان دیگری میبیند. تیرماه سال گذشته بود که «وطن امروز» در گزارشی با عنوان «مشت پوچ ناتوی عربی» به بررسی زوایا و احتمالات این ایده صهیونیستی پرداخته و نوشته بود: «با تمام موانع و چالشهایی که بر سر طرحهای ضد ایرانی وجود دارد و شکلگیری کارآمد آن را به غیرممکن نزدیک کرده، تلاش دائمی ایران به منظور آشکارسازی هرچه بیشتر ۲ نکته لازم است: امنیت منطقه جز با همگرایی تمام کشورهای منطقه میسر نخواهد شد و نکته مهمتر اینکه رژیمی که موجودیتش از تنشآفرینی در منطقه ارتزاق میکند، صلاحیت زعامت سازوکار امنیتی در منطقه را ندارد. این امر در ۳ بخش سیاسی، اقتصادی و امنیتی میتواند دنبال شود. بخش سیاسی دنبال کردن ایدهای است که طی یک سال گذشته تحت عنوان سیاست همسایگی در جریان بوده است که شاید یکی از نتایج آن رشد 96 درصدی صادرات ایران به کشورهای همسایه طی 8 ماه نخست دولت سیزدهم است. مورد دیگر تمرکز بر دیپلماسی راهها و فعالسازی ظرفیتهای ترانزینی است که برای ایران ابزار خنثیسازی مهمی در برابر هر برنامهای است که به دنبال انزوای سیاسی - اقتصادی ایران در منطقه است که حتی در شرایط تحریمی هم کارایی خود را دارد و مورد آخر، مقابلهبهمثل با رژیم اشغالگر صهیونیستی و کشاندن قلمرو تنش به درون مرزهای اشغالی است. فعالیتهای اخیر محور مقاومت همزمان با تکاپوهای منطقهای، میتواند در همین راستا باشد».
با این اوصاف مجموعه تحولات منطقه در یک سال گذشته همگان را به این اجماع نظر رساند که ائتلاف علیه ایران (حتی بدون توافق با آمریکا) باعث شکست دستهجمعی مؤتلفانش خواهد شد؛ مسالهای که به موازات شکست ایده «ناتوی عربی» در روند عادیسازی روابط دولتهای عربی با رژیم صهیونیستی نیز هویدا شد تا جایی که یائیر لاپید، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی در واکنش به توافق ایران و عربستان برای از سرگیری روابط تاکید کرد این توافق شکستی تمامعیار برای رژیم صهیونیستی است. وی گفت با این توافق دیوار دفاعی منطقهای که علیه ایران ساختیم ویران شد. بر مبنای این مباحث، تغییر مناسبات دولتهای عربی با ایران را میتوان شاهد مثالی دیگر بر ورود به عصری جدید از واقعیتهای منطقهای و جهانی دانست.
***
پایان صفکشی کشورهای عربی برای عادیسازی روابط با صهیونیستها
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه افول آمریکا غیرقابل بازگشت است و هر آنچه دشمنان در تصور داشتند از هم گسست و متلاشی شد، گفت: گسستگی جبهه دشمن در مواجهه با انقلاب اسلامی به حدی است که امروز حتی آمریکا هم نمیتواند از رژیم اشغالگر و موقت صهیونیستی دفاع کند و صف کشورهای عربی برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی نیز به انتها رسیده است. سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی در جمع فرماندهان، مسؤولان، مدیران و کارکنان ستاد فرماندهی کل سپاه حجم و شعاع قدرت انقلاب و نظام اسلامی را جهانی توصیف و خاطرنشان کرد: امروز جمهوری اسلامی از فتنههای دشمن با آرامش و اطمینان عبور کرده است و حرکت به سوی سازندگی هرگز متوقف نشد و این برای سپاه پاسداران به عنوان فرزندان معنوی انقلاب و ملت شریف ایران بسیار افتخارآمیز است. وی با تاکید بر اینکه افول آمریکا غیرقابل بازگشت است و هر آنچه دشمنان در تصور داشتند از هم گسست و متلاشی شد، افزود: گسستگی جبهه دشمن در مواجهه با انقلاب اسلامی به حدی است که امروز حتی آمریکا هم نمیتواند از رژیم اشغالگر و موقت صهیونیستی دفاع کند و صف کشورهای عربی برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی نیز به انتها رسیده است. سردار سلامی تصریح کرد: با هدایتهای الهی و برخلاف آمال و آرزوهای دشمن، صحنه به زیبایی تغییر کرد و امیدهای دشمنان به یأس و یأس مومنان همه تبدیل به امید شد.
ارسال به دوستان
فعالیت هستهای جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز بر استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای تأکید داشته و در این رابطه به تراز جهانی در زمینه تولید رادیوداروها رسیده است
اتم برای دارو
گروه سیاسی: به دنبال دستیابی محققان کشور و راهاندازی یک زنجیره کامل غنیسازی در تاسیات هستهای نطنز از سال 1386، 20 فروردین ماه روز جشن هستهای نامگذاری شد و در پی تصویب آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی، این روز در تقویم رسمی ایرانیان «روز ملی فناوری هستهای» اعلام شد. جمهوری اسلامی از همان شروع فعالیتهای هستهای خود به استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای رو آورده و با حسن نیت بارها ثابت کرده است هدفی جز استفاده صلحآمیز و صنعتی از این انرژی ندارد. ایران از همان ابتدا داوطلبانه عضو پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) شد. در گزارشهای متعدد آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز به فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران اشاره شده است.
همراهی و حمایت مردم از صنعت هستهای باعث شده تا ایران انرژی هستهای را حق مسلم خود بداند و حتی با وجود خرابکاریها و شهادت دانشمندان هستهای، ثابتقدمتر در این حوزه گام بردارد. در همین ارتباط روزنامه اسرائیلی اورشلیم پست با استناد به یک نظرسنجی بیان داشت که «با وجود تحریمها ایرانیان از برنامه هستهای کشورشان حمایت میکنند» و طبق این نظرسنجی در برابر این پرسش که آیا ایران باید به توسعه فعالیتهای هستهای ادامه دهد یا خیر، 63 درصد پاسخ مثبت و 17 درصد پاسخ منفی دادهاند و 19 درصد هم از پاسخ به این پرسش خودداری کردهاند.
عمده فعالیتهای علمی سازمان انرژی اتمی ایران در صنعت هستهای عبارتند از: طراحی، احداث و بهرهبرداری از نیروگاههای هستهای قدرت، تولید برق، شیرین کردن آب شور، استفاده از صنعت هستهای در محیطزیست، کاربرد لیزر در پزشکی و صنعت، چرخه سوخت هستهای، احداث و بهرهبرداری از رآکتورهای تحقیقاتی و فعالیتهای تحقیقاتی با هدف توسعه کاربرد پرتوها در صنعت، کشاورزی و پزشکی.
محمد اسلامی، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه هفته گذشته تهران با بیان اینکه ایران به تراز جهانی در زمینه تولید رادیوداروها رسیده است، اعلام کرد: «با وجود مزاحمتهای دشمنان و تحریمهای سنگین و همهجانبهای که علیه کشورمان اعمال شده است، توانستهایم به لطف الهی در مسیر پیشرفت قرار گیریم و اکنون به معنای واقعی کلمه و به شکل حقیقی در زمینه تولید رادیودارو به تراز جهانی دست یافتهایم و امروز این پیشرفت یک واقعیت است». رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: ۲۰۶ مرکز پرتو پزشکی در سطح کشور از رادیوداروهای تولید داخل استفاده میکنند و سالانه حدود یک میلیون بیمار تحت درمان با این داروها قرار دارند.
رادیودارو جزو داروهایی است که با یک ماده رادیواکتیو و ایزوتوپ، نشاندار و ساخته میشود و در تشخیص و درمان بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد. کارکرد رادیوداروها بدین شکل است: ورود رادیودارو به درون بدن، هدایت آن به عضو مورد نظر و باقی ماندن رادیودارو برای یک مدت زمان معین در آن محل و انتشار پرتو از آن.
امروز داروسازی هستهای از مهمترین تخصصها در حوزه تشخیص و درمان بیماریها است و در سالهای اخیر افزایش چشمگیری در میزان درخواست جهانی رادیوداروها به موازات افزایش وقوع بیماریهای قلبی، عصبی و سرطان شکل گرفته است، به نحوی که بازار رادیوداروها از 5 میلیارد دلار در سال 2010 به 8 میلیارد دلار (با نرخ رشد سالانه ۱۰ درصد) تا سال 2016 رسید. علت افزایش درخواستهای جهانی رادیوداروها را میتوان افزایش اثربخشی، پذیرفته شدن و کاربردی شدن تصویربرداری هیبریدی جهت تشخیص و تولید رادیوداروهای تشخیصی و درمانی جدید دانست. افزایش استفاده از رادیوداروهای درمانی به موازات رادیوداروهای تشخیصی نیز بسیار چشمگیر بوده است و پیشبینی میشود نرخ رشد سالانه این دسته از رادیوداروها تا سال 2030 حدود 30 درصد باشد.
استفاده از فناوری هستهای در تولید دارو از سالهای گذشته مورد توجه دانشمندان ایرانی قرار داشته است. سابقه تولید رادیوداروهای تولید ایران به اواسط دهه 60 بازمیگردد و امروز به 15 کشور مانند مصر، هند، پاکستان، عراق، لبنان، سوریه و برخی کشورهای اروپایی صادر میشود. قیمت هر دوز این دارو 15 هزار دلار است اما در داخل به صورت رایگان به بیماران ارائه میشود.
ایران در بخش طراحی، ساخت و عرضه تجهیزات خطوط تولید رادیوداروها نیز با استفاده از قابلیت طراحی - مهندسی توانسته است گامهای اساسی بردارد. همچنین برای نخستین بار سند جامع تحقیق و توسعه که بیش از ۲۰۰ پروژه برای دستیابی به فناوریهای نوظهور است توسط سازمان انرژی اتمی عملیاتی شده است.
ارسال به دوستان
43 سال دشمنی شکست خورده آمریکا با ایران
گروه سیاسی: در طول 45 سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد، جریان غربگرا همواره تلاش کرده با تحریف و روایت وارونه تاریخ، جمهوری اسلامی ایران را عامل و مقصر اصلی قطع ارتباط آمریکا با ایران معرفی کند اما بهرغم این تلاشها، تاریخ روایت دیگری از ماجرای روابط ۲ کشور ایران و آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی دارد. به گزارش «وطن امروز»، 43 سال قبل در چنین روزهایی بود که جیمی کارتر، رئیسجمهور وقت آمریکا با صدور فرمانی، دستور قطع رابطه ایالات متحده با جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد. هجدهم فروردین ۱۳۵۹ بود که جیمی کارتر طی دستوری، قطع روابط سیاسی و بازرگانی با جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد. جیمی کارتر پس از صدور فرمان قطع رابطه، در سخنانی اعلام کرد دیپلماتهای ایرانی 24 ساعت فرصت دارند خاک آمریکا را ترک کنند. کارتر در سخنان خود درباره قطع رابطه با ایران گفته بود: «مطالبات شاکیان آمریکایی و شرکتها، از اموال مسدودشده ایران در آمریکا برداشت خواهد شد و مسؤولیت بحران با شورای انقلاب ایران است که خود را پشت سر دانشجویان پنهان میکند. اگر گروگانها آزاد نشوند، تصمیمات شدیدتری علیه ایران اتخاذ خواهد شد و آمریکا با همپیمانان خود اقدامات مقتضی را به عمل خواهد آورد. هیچ ویزای جدید برای ایرانیان صادر نخواهد شد و کلیه ویزاهای صادرشده پس از بحران باطل است...». اما رئیسجمهور وقت آمریکا پیش از قطع رابطه با ایران، در چند مرحله اقدامات سیاسی و اقتصادی متعددی علیه جمهوری اسلامی ایران انجام داده بود. او 21 آبان 58 دستور قطع خرید نفت از ایران را صادر کرد، سپس در واکنش به گزارشهایی مبنی بر اینکه ایرانیها میخواهند سپردههای خود را از بانکهای آمریکایی خارج کنند، دستور توقیف همه داراییهای دولتی ایران را صادر کرد. دیوان عالی لندن نیز داراییهای ایران در انگلستان را توقیف کرد. در فرانسه نیز سپردههای مالی ایران دچار اشکال شد. دولت جمهوری اسلامی ایران متقابلا اعلام کرد از بازپرداخت وامهای خارجی خود سر باز میزند و شکایتی برای بازگرداندن 57 میلیارد دلار اموالی که شاه از ایران خارج کرده بود، به دادگاه عالی نیویورک تسلیم کرد.
آمریکا همچنین طی نامهای به شورای امنیت، جمهوری اسلامی ایران را متهم به توهین غیرقابل اغماض در زیر پاگذاشتن قواعد و مقررات بینالمللی کرد و خواستار محکومیت این اقدام توسط شورا و ایجاد محدودیتهای اقتصادی ضد ایران شد. در آن قطعنامه که 24 بهمن 1358 به شورا ارائه شده بود آمریکا خواستار اعمال تحریمهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی و قطع رابطه با ایران به دلیل تصرف سفارت آمریکا شده بود. این درخواست در کنفرانس کشورهای صنعتی غرب نیز مطرح شد اما رایزنیهای هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل، همچنین وتو شدن قطعنامه پیشنهادی آمریکا توسط اتحاد جماهیر شوروی، باعث شد دولت جیمی کارتر در اتخاذ تصمیم برای قطع مناسبات سیاسی و بازرگانی با ایران ناکام بماند.
17 روز پس از دستور کارتر مبنی بر قطع رابطه با ایران بود که آمریکا اقدام به عملیات نجات گروگانها موسوم به عملیات پنجه عقاب در خاک ایران کرد که در همان مرحله اول در صحرای طبس با شکست بزرگی روبهرو شد. بنا بر گزارش مرکز اسناد انقلاب اسلامی، شکست آمریکا در طبس، بزرگترین ضربه را بر حیثیت سیاسی آمریکا وارد کرد، به طوری که ایالاتمتحده نه تنها در صحنه جهانی تحقیر شد بلکه با بحران «حقارت ملی» نیز مواجه شد. ریچارد نیکسون رئیسجمهور سابق آمریکا معتقد بود: «ایالات متحده آمریکا با شکست در عملیات نجات گروگانهای آمریکایی، اکنون بسیار بیوجهه و شدیدا خوار و خفیف شده است». استیون آر. وایزمن نیز با اشاره به تحقیر ملی آمریکا گفته بود: «بیش از هر چیز دیگری آمریکاییها در ایران با سمبلی از عجز و ناتوانی خود روبهرو شدند، زیرا ملتی که بعد از ماجرای ویتنام و واترگیت با اشتیاق تمام میرفت اعتماد به نفس خود را بیابد، گرفتار کشمکش با یک فرهنگ مذهبی قدیمی شد. این ضربه دوبارهای بر احساس غرور و اعتماد به نفس آنان بود».
* واکنش امام خمینی به دستور کارتر
در پی تصمیم آمریکا به قطع رابطه با ایران، دفتر حضرت امام خمینی اعلام کرد «نظر امام درباره گروگانها عوض نشده و مثل گذشته سفارت و گروگانها تا تشکیل مجلس شورای اسلامی و تعیین سرنوشت آنها توسط وکلای مردم در دست دانشجویان باقی خواهند ماند» و از جانب دیگر امام خمینی(ره) خود بیانیه جداگانهای در این رابطه منتشر کردند. در بیانیه امام خمینی آمده بود: ملت شریف ایران، خبر قطع رابطه بین آمریکا و ایران را دریافت کردم. اگر کارتر در عمر خود یک کار کرده باشد که بتوان گفت به خیر و صلاح مظلوم است همین قطع رابطه است. رابطه بین یک ملت بپاخاسته برای رهایی خود از چنگال چپاولگران بینالمللی با یک چپاولگر عالمخوار همیشه به ضرر ملت مظلوم و به نفع چپاولگر است. ما این قطع رابطه را به فال نیک میگیریم چون این قطع رابطه دلیلی بر قطع امید دولت آمریکا از ایران است، ملت رزمنده ایران این طلیعه پیروزی نهایی را که قدرت سفاکی را وادار به قطع رابطه یعنی خاتمه دادن به چپاولگریها کرده اگر جشن بگیرد حق دارد. ما امیدواریم نابودی سرسپردگانی مثل سادات و صدام بزودی انجام گیرد و ملتهای شریف اسلامی به این انگلهای خائن آن کنند که ملت ما با محمدرضای خائن کرد و دنبال آن برای آزاد زیستن و به استقلال تمام رسیدن قطع روابط با ابرقدرتها بویژه آمریکا نمایند. من کرارا گوشزد کردهام که رابطه ما با امثال آمریکا رابطه ملت مظلوم با جهانخواران است. شما ای ملت عزیز که برای رضای خداوند متعال با بانگ الله اکبر بر دشمنان خود چیره شدید و آزادی و استقلال را به دست آوردید، با اتکا به خداوند تعالی و حفظ وحدت کلمه مهیا باشید برای رودررویی دشمنان اسلام و دشمنان مستضعفان، شما به خواست خدای تعالی پیروز هستید و بر مشکلات غلبه خواهید کرد، صدام که همچون شاه مخلوع چهره قبیح غیراسلامی و انسانی خود را نشان داده و به هدم اسلام و حوزه مقدسه نجف کمر بسته و با علمای اسلام بویژه حضرت آیتالله آقای سیدمحمدباقر صدر آن کند که رضاخان و محمدرضا پهلوی با علما و روحانیون و سایر طبقات کردند باید بداند که با این اعمال ضداسلامی گور خودش و رژیم تحمیلی و غیرانسانی و غیرقانونی بعث را با دست خود میکند. ملت شریف عراق شما اخلاف آنان هستید که انگلیس را از عراق راندند، به پا خیزید و قبل از آنکه این رژیم فاسد همه چیز شما را تباه کند دست جنایتکار او را از کشور اسلامی خود قطع کنید. ای عشایر فرات و دجله! همه با همه ملت اتحاد کنید و این ریشه فساد را قبل از آنکه فرصت از دست برود قلع و قمع نمایید و برای خدا دفاع از کشور اسلامی خود و از اسلام مقدس نمایید که خدا با شما است. ای ارتش عراق! اطاعت از این مخالف اسلام و قرآن نکنید و به ملت بگرایید و دست آمریکا را که از آستین صدام بیرون آمده است قطع کنید و بدانید اطاعت از این سفاک مخالفت با خدای متعال است و جزای آن عار و نار است. از خداوند متعال عظمت اسلام و مسلمین و کشور ایران را خواستارم، والسلام و علیکم و رحمهالله. روحالله الموسوی الخمینی/ 19 فروردین 1359».
* تسخیر لانه جاسوسی، نقطه عطف تاریخی
اقدامات ضدایرانی آمریکا پس از آن افزایش پیدا کرد که دانشجویان پیرو خط امام در واکنش به پذیرش شاه مخلوع توسط آمریکا، اقدام به تسخیر لانه جاسوسی این کشور در تهران کردند. البته پس از تسخیر سفارت آمریکا مشخص شد آمریکاییها در پوشش سفارت، اقدام به جاسوسی میکردند. سیزدهم آبانماه 58 نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی به حساب میآید. تسخیر سفارت آمریکا گرچه یک روزه اتفاق افتاد اما ریشه وقوعش را باید در سالها دشمنی آمریکا با مردم ایران جستوجو کرد که سفر شاه معزول ایران به آمریکا شاهد مثالی از آن بود. بیاعتمادی مردم ایران به آمریکاییها منجر به ایجاد نگرانی در جامعه انقلابی ایران نسبت به بروز خطرات احتمالی برای انقلاب اسلامی (خطراتی از جنس کودتای 28 مرداد) شد و دانشجویان در اعتراض به اقدام آمریکا و جلوگیری از کودتای احتمالی علیه انقلاب اسلامی، اقدام به تسخیر لانه جاسوسی کردند.
* 43 سال بعد...
حالا 43 سال از قطع رابطه رسمی آمریکا با ایران میگذرد. قطع ارتباطی که از نظر کارتر و آمریکا باید منجر به انزوای جمهوری اسلامی ایران در مجامع بینالمللی میشد و پشیمانی مردم ایران از انقلاب علیه محمدرضا پهلوی و کسب استقلال را رقم میزد اما نتیجهای که تا امروز رقم خورده، چیزی نبود که آمریکاییها انتظارش را میکشیدند. جمهوری اسلامی ایران بهرغم همه تحریمهای ظالمانهای که از سوی آمریکا و غرب اعمال میشود، تعامل و ارتباط با کشورهای همسایه و قدرتهای ضدغربی از جمله روسیه و چین را در دستور کار خود قرار داده و دولت سیزدهم در این مسیر موفق عمل کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|