|
ادامه روند صعودی شاخص بورس
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات روز گذشته با ۱۰ هزار و ۲۵۸ واحد افزایش، در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۱۲ هزار واحدی ایستاد.
همچنین شاخص هموزن با ۱۱ هزار و ۳۵۲ واحد افزایش به ۶۸۷ هزار و ۸۹۸ واحد و شاخص قیمت با ۶ هزار و ۷۰۴ واحد رشد به ۴۰۶ هزار و ۲۶۵ واحد رسید. دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از ۲۰ میلیارد و ۳۳۰ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۳۲ هزار و ۵۹۰ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
سهم کشورهای گروه بریکس از تولید ناخالص داخلی جهانی از کشورهای گروه ۷ بیشتر شد
سبقت بریکس از جی ۷
31,5 درصد تولید جهان در اقتصادهای نوظهور
گروه اقتصادی: سهم ۵ کشور عضو گروه بریکس از اقتصاد جهانی از زمان تاسیس این گروه در سال ۲۰۰۹ تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۸ درصد افزایش یافته است. بر اساس آمار بانک جهانی از تولید ناخالص داخلی کشورها به قیمتهای جاری، سال ۲۰۰۹ که گروه اقتصادهای نوظهور جهان متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و سپس آفریقای جنوبی تشکیل شد و نام بریکس به خود گرفت، سهم این ۵ کشور از تولید ناخالص داخلی جهانی ۱۵,۹ درصد بود. در سال ۲۰۰۹ مجموع تولید ناخالص داخلی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی ۹۶۶۲ میلیارد دلار بود که در سال ۲۰۲۰ به ۲۰۶۴۶ میلیارد دلار رسید. بدین ترتیب، با همکاریهای این ۵ کشور در مسائل کلان اقتصادی جهان، بهتدریج سهم آنها از اقتصاد دنیا افزایش یافت و در سال ۲۰۲۰ به 24.4 درصد رسید. نتیجه یک تحقیق از سوی موسسه آکورن ماکروی انگلیس نشان میدهد مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهای گروه بریکس بیشتر از مجموع کشورهای گروه 7 است.
به گزارش «وطن امروز»، تحقیق این موسسه نشان میدهد کشورهای عضو گروه بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی 31.5 درصد تولید ناخالص داخلی جهان را در اختیار دارند و این در حالی است که 7 عضو کشور گروه 7 شامل کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و انگلیس که ادعای برتری اقتصادی نسبت به دیگر کشورهای جهان را دارند، در مجموع 30.7 درصد تولید ناخالص داخلی در جهان را از آن خود کردهاند.
کارشناسان میگویند از آنجا که انتظار میرود رشد اقتصادی چین و هند افزایش یابد و از طرفی کشورهای بیشتری عضو گروه بریکس شوند، شکاف بین تولید ناخالص داخلی بین این دو گروه بینالمللی افزایش خواهد یافت.
چند هفته پیش سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه اعلام کرد چند کشور از علاقمندی خود برای عضویت در گروه بریکس خبر دادهاند که از جمله آنها میتوان به آرژانتین، ایران، اندونزی، مصر، مکزیک، پاکستان، عربستان و برخی دیگر از کشورها اشاره کرد.
سال گذشته هم کشورهای عضو گروه بریکس پیشنهاد ایجاد یک ارز واحد را با هدف کنار گذاشتن دلار از مبادلات تجاری خود مطرح کردند.
همچنین چندی پیش از سوی صندوق بینالمللی پول نیز پیشبینی شده بود که سهم گروه بریکس از اقتصاد جهانی در سالهای آینده همچنان افزایشی خواهد بود و در سال ۲۰۲۷ به 28.9 درصد خواهد رسید.
* ایران؛ پدیده بریکس
شاید برخی تحلیلگران اقتصادی، عضویت ایران در بریکس را بر اساس مؤلفههای اقتصادی غیرمحتمل بدانند، چون شاخصهایی مثل ارزش و تنوع صادرات، تولید خالص یا ناخالص ملی و قدرت ارز ملی کشورمان فاصلهای بعید با آفریقای جنوبی، هند و برزیل دارد که در این زمینهها در رتبههای جهانی پایینتری در میان اعضای بریکس هستند اما آنچه برای رهبران اتحادیه اهمیت دارد، فقط اقتصاد نیست. هرچند ایران پتانسیلهای اقتصادی خوبی دارد و یک مخزن مهم انرژی و نیروی انسانی نیز هست اما جایگاه راهبردی کشورمان در منطقهای که چهارراه شرق و غرب و شمال و جنوب کره خاکی محسوب میشود و همینطور نقش ایدئولوژیک و ژئوپلیتیک جمهوری اسلامی در مقابله با سلطه غرب، از نگاه ائتلاف جدید، اهمیتی به مراتب بیشتر دارد. بر اساس نظریه گذار قدرت ارگانسکی، ایران از مؤلفههایی حیاتی برخوردار است که ظرفیت ما را برای تبدیل شدن به کشوری در سطح اعضای ارشد بریکس افزایش میدهد.
* چشمانداز 2050
جالب اینجاست که سرمایهداری غرب از قبل این تحول را به چشم یک تهدید توأم با فرصت رصد کرده بود. در حقیقت عنوان «بریک» ابداع ۲ دهه پیش «گلدمن ساکس» است؛ شرکت بانکداری و خدمات مالی چندملیتی که بزرگترین موسسه سرمایهگذاری خارجی در آمریکا محسوب میشود. محققان این موسسه به عنوان بازوی سرمایهگذاری بینالمللی کارتل صهیونیستی راکفلر، سال 2001 عنوان «بریک» را به مجموعهای از کشورهای با رشد اقتصادی سریعتر از غرب اطلاق و پیشبینی کردند آنها تا سال 2050 عمده اقتصاد جهانی را شکل خواهند داد. گلدمن ساکس هیچگاه توضیح نداد آیا این عنوان مخفف نام ۴ کشور برزیل، روسیه، هند و چین بوده یا خیر اما به نظر میرسد چنین بوده است، البته آمریکاییها که در آغاز قرن بیستویکم میلادی خود را در اوج قدرتشان در جهان تکقطبی میدیدند، در برآوردهای ۲ دهه پیش تصور میکردند میتوانند با ابزار سرمایهگذاری در کشورهای غیرغربی در حال رشد سریع، به آقایی خود در آینده ادامه دهند.
با آنکه اتحادیهای به نام بریک با حضور کشورهای نامبرده در سال 2009 اعلام موجودیت کرد و با پیوستن آفریقای جنوبی نام بریکس به خود گرفت اما آمریکاییها این موضوع را چندان جدی تلقی نکرده و در سال 2015 متعاقب کند شدن موقت رشد اقتصادهای نوظهور بر اثر رکود جهانی 2008 و افت قیمت نفت، گلدمن ساکس پرونده پیشبینی بریک 2050 را مختومه اعلام کرد. گذشت زمان اما چهرهای دیگر از نظریه بریک رو کرد. در کمتر از یک دهه حالا بریکس خود را مهمترین بدیل نظم جهانی معرفی کرده که حتی میتواند تا 2050 نظام نوینی در جهان چندقطبی بر پایه چندجانبهگرایی پدید آورد.
* اینک چندجانبه گرایی
از سال 2009 که سران برزیل، روسیه، هند و چین گرد هم آمده و مجموعـه اولیه بریـک را -پیش از آنکه آفریقای جنوبی در سال 2010 به آنها ملحق شود- بهوجود آوردند، سایر کشورها را برای ایجاد یک نظم جهانی دموکراتیکتر، چندقطبیتر و مبتنی بـر قواعد بینالمللی، مسؤولیتپذیری، همکاری و عملکرد هماهنگ و نیز تصمیمگیری مشترک، به نفع تمام ملـتها، فراخواندنـد. جالب اینکه هیچیک از تغییرات سیاسی داخلی و تغییر روندهای بینالمللی در 13 سال اخیر نتوانسته چشمانداز رهبران فعلی 5 کشور عضو بریکس را نسبت به برپایی این اتحادیه تغییر دهد.
در این میان فقط روسیه به رهبری پوتین است که تقریبا هنوز با همان کادر رهبری قبلی به کارش ادامه میدهد، در حالی که در 13 سال اخیر در چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی شاهد تغییر جناح حاکم و حتی تغییر نسل در رأس نظامهای سیاسیشان بودهایم.
ارسال به دوستان
رشد اقتصادی ایران در سال 2023 از نگاه با جهانی
گروه اقتصادی: شاخص رشد اقتصادی ایران متغیری است که در طول دهه 90 به طور میانگین صفر بوده و به عبارتی از این دهه به عنوان دهه از دست رفته یاد میشود. در این راستا یکی از کارویژههای دولت سیزدهم از ابتدا، هموار کردن مسیر رشد اقتصادیای بوده است. رشد اقتصادی که از سوی بانک مرکزی برای سال اخیر محاسبه شده به قیمت پایه سال ۱۳۹۵ به رقم 5.3 درصد با نفت و 4.5 درصد بدون نفت بوده است. به گزارش «وطن امروز»، بانک جهانی در جدیدترین برآورد خود اعلام کرد رشد اقتصادی ایران در سال جاری میلادی به 2 درصد میرسد که کمترین کاهش در میان 18 کشور منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) به شمار میرود. بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود «خاورمیانه و شمال آفریقا» به بررسی وضعیت اقتصادی این منطقه پرداخته است. بر اساس این گزارش، رشد اقتصادی ایران در سال جاری میلادی 2 درصد پیشبینی شده است.
برآوردهای این نهاد بینالمللی نشان داد رشد اقتصادی ایران در سال گذشته میلادی 2.7 درصد بوده است.
اگرچه رشد اقتصادی ایران بر اساس این برآوردها کاهش مییابد اما وضعیت ایران در میان کشورهای این منطقه بهترین وضعیت است و ایران کمترین کاهش رشد اقتصادی منطقه منا را دارد. در حالی که برآورد بانک جهانی، رشد اقتصادی منطقه منا در سال 2022 را 5.8 درصد برآورد کرده بود اما در این گزارش پیشبینی کرده است این رقم سال جاری میلادی تقریبا نصف شود و به 3 درصد کاهش یابد.
عربستان و کویت بیشترین افت رشد اقتصادی را در سال 2023 خواهند داشت. رشد اقتصادی این کشور در سال 2023 تقریبا به یکسوم کاهش خواهد یافت.
رشد اقتصادی عربستان از 8.7 درصد در سال 2022 به 2.7 درصد در سال 2023 و رشد اقتصادی کویت از 7.9 درصد به 2.7 درصد در همین سال خواهد رسید، این در حالی است که تنها کشورهایی که در این منطقه در سال 2023 افزایش رشد اقتصادی خواهند داشت، مراکش، جیبوتی و لبنان هستند.
ارسال به دوستان
بلومبرگ: اقتصاد جهان در 5 سال آینده به ضعیفترین رشد 30 سال اخیر میرسد
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد رشد اقتصاد جهان طی ۵ سال آینده ضعیفترین رشد اقتصادی از سال 1990 خواهد بود. آنطور که بلومبرگ گزارش داده است، کریستالینا جورجیوا، مدیر صندوق بینالمللی پول، انتظارات این صندوق برای رشد اقتصاد جهانی طی ۵ سال آینده را ضعیفترین میزان در ۳ دهه گذشته توصیف کرده است. از این رو صندوق بینالمللی پول از کشورها خواسته است از شکاف اقتصادی ناشی از تنشهای ژئوپلیتیکی اجتناب کنند و گامهایی برای افزایش بهرهوری بردارند. کریستالینا در یک سخنرانی در واشنگتن گفت: صندوق بینالمللی پول انتظار دارد اقتصاد جهانی در 5 سال آینده با توجه به نرخهای بهره بالا حدود ۳ درصد رشد کند که پایینترین نرخ رشد در میانمدت از سال ۱۹۹۰ و کمتر از میانگین ۵ ساله 3.8 درصد در ۲ دهه گذشته است. مدیر صندوق بینالمللی پول انتظار دارد تولید ناخالص جهانی در طول سال ۲۰۲۳ کمتر از ۳ درصد رشد کند، این رشدی است که با پیشبینیهای صندوق در ماه ژانویه مطابقت دارد، زیرا انتظار نرخ رشد 2.9 درصدی را مطرح کرده بود. کریستالینا تاکید کرد اختلافات تجاری بلندمدت از جمله محدودیت در مهاجرت، جریان سرمایه و همکاری بینالمللی، میتواند تولید ناخالص داخلی جهانی را تا ۷ درصد معادل مجموع تولید سالانه آلمان و ژاپن کاهش دهد و توقف تجارت فناوری ممکن است منجر به از دست رفتن ۱۲ درصد از تولید ناخالص داخلی در برخی کشورها شود.
صندوق بینالمللی پول انتظار دارد تقریبا ۹۰ درصد اقتصادهای پیشرفته در سال ۲۰۲۳ شاهد کاهش رشد باشند، زیرا سیاستهای پولی سختگیرانه بر تقاضا تاثیر میگذارد و فعالیت اقتصادی در ایالاتمتحده و منطقه یورو را کاهش میدهد.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان برنامه و بودجه:
نه تنها خزانه را خالی تحویل گرفتیم، بلکه منفی بود
رئیس سازمان برنامه و بودجه از تحقق ۹۷ درصدی منابع و مصارف بودجه ۱۴۰۱ خبر داد و اعلام کرد سال گذشته ۳۱۲ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی پرداخت شد که تحقق ۱۲۰ درصدی داشت.
سیدمسعود میرکاظمی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران درباره عملکرد قانون بودجه ۱۴۰۱ اظهار داشت: دولت سیزدهم وضعیت مناسبی را تحویل نگرفت و از لحاظ اقتصادی شرایط خوبی نداشتیم و دولت با بدهی سنگین، کرونا و رشد اقتصادی پایین و تورم ۵۰ درصدی مواجه بود. وی با بیان اینکه دولت سیزدهم با ۵۳۲ هزار میلیارد تومان بدهی اوراق منتشر شده در سالهای گذشته مواجه بود، افزود: نرخ بیکاری کشور حدود ۱۶ درصد بود و از طرف دیگر بدهی به تامین اجتماعی و صندوق توسعه ملی وجود داشت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: دولت سیزدهم در آغاز به کار خود با ۶۰ هزار میلیارد تومان تعهد صادر شده مواجه بود که برای پرداخت آن پولی در خزانه نبود و دولت باید پرداخت میکرد.
میرکاظمی ادامه داد: ضریب جینی به بالای ۴۰ درصد رسیده بود و تورم بالای ۵۰ درصد بود. حتی برای پرداخت هزینهها با مشکل جدی مواجه بودیم و برای دولت قبل باورکردنی نبود که پرداختها انجام شود.
وی بیان کرد: دولت سیزدهم سال ۱۴۰۰ هر ماه بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان بابت اوراق فروخته شده پرداخت کرد؛ اینها در حالی است سال ۱۴۰۰ حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان برای بودجه عمرانی پرداخت شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه بودجه ۱۴۰۱ نخستین بودجه دولت سیزدهم بود، گفت: مجلس قانون بودجه سال گذشته را با کمترین تغییرات تصویب کرد و سقف بودجه ۲۰ هزار میلیارد تومان بالا برد که ۳۹۴ هزار میلیارد تومان شد و با کمترین مغایرت با لایحه دولت تصویب شد.
میرکاظمی با اعلام اینکه ۹۷ درصد منابع پیشبینیشده وصول شد، افزود: مصارف هم به همین میزان پرداخت شد.
* خزانه خالی نبود، بلکه منفی بود
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به ادعای محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی، با بیان اینکه این افراد بهتر است سکوت کنند، گفت: دولت قبل نهتنها خزانه را خالی تحویل داد، بلکه خزانه منفی بود و دولت سیزدهم در حال پرداخت بدهی و خرجهای دولت قبل است.
وی در ادامه افزود: واقعیت چیز دیگری میگوید و ایکاش خزانه صرفاً خالی بود؛ در حالی که اصلاً منفی بود. دولت اعتدال در 8 سال ۲۹۰۰ هزار میلیارد تومان مصرف کرده که بیش از ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه بالا آورده بود و اسناد آن وجود دارد. رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به بدهیهای دولت قبل به نظام بانکی و صندوق توسعه ملی گفت: ارقام این بدهیها وجود دارد و بهتر است مرداد ۹۲ را با مرداد ۱۴۰۰ مقایسه کنند که دولت را در چه شرایطی تحویل گرفتند و چگونه تحویل دادند.
میرکاظمی ادامه داد: در ۲۰ مردادماه ۱۴۰۰ که بنده سازمان برنامه و بودجه را تحویل گرفتم، ۵۳۲ هزار میلیارد سررسید اوراق مصرفشده دولت یازدهم و دوازدهم بود که فروخته بودند و تا ۴ سال آینده یعنی تا ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ باید اصل و سود این اوراق پرداخت شود.
وی تاکید: همه چیز روشن است و اعداد و ارقام وجود دارد و میتوانید به سایت بانک مرکزی مراجعه کنید و اعداد را ببینید. آقایان بیایند توضیح دهند که این ارقام کجاست که حداقل بدانیم جایی پولی وجود دارد. حتی زمانی که تحویل دادند ۵۴ هزار میلیارد تومان ظرفیت استقراض از بانک مرکزی (تنخواهگردان) بود که دولت قبل همه را مصرف کرده بود.
ارسال به دوستان
اخبار
افت 300 هزار تومانی سکه
قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید دیروز با ۳۰۰ هزار تومان کاهش نسبت به روز شنبه، در بازار تهران ۳۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان معامله شد.
هر قطعه سکه بهار آزادی طرح جدید بر اساس نرخ اعلامی اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران دیروز حدود ۳۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان دادوستد شد. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خرید و فروش شد. همچنین نیمسکه ۱۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت خورد. علاوه بر این، در بازار طلای تهران نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار ۲ میلیون و ۵۱۶ هزار تومان و قیمت هر مثقال طلا ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان اعلام شد. بهای هر انس طلا در بازارهای جهانی نیز ۲ هزار و ۷ دلار و ۸ سنت است.
***
قیمت جدید کارخانهای خودروها روی سایت خودروسازان
قیمت جدید کارخانهای محصولات ایرانخودرو و سایپا با متوسط افزایش ۲۹ درصدی اعلام شد.
محمدعلی تیموری، مدیرعامل شرکت سایپا روز گذشته با حضور در بخش خبری ساعت ۱۴ شبکه یک سیما به بیان قیمتهای جدید محصولات ۲ خودروساز بزرگ کشور پرداخت و افزود: آخرین بار آذرماه ۱۴۰۰ افزایش قیمت برای خودروها اعلام شده بود و از آن زمان تاکنون هیچ افزایش قیمتی برای نرخهای کارخانهای ایرانخودرو و سایپا اعمال نشده بود. وی بیان داشت: شورای رقابت و سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به عنوان دو تصمیمگیر و تصمیمساز برای تعیین قیمتهای خودروها هستند که حدود ۵ ماه پیش از عید فعالیت خود را برای تعیین قیمتهای جدید آغاز کردند.
تیموری خاطرنشان کرد: این ۲ دستگاه، مبنای قیمتگذاریهای جدید را بر گزارش ۶ ماهه نخست حسابرسی ایرانخودرو و سایپا قرار دادند، همچنین در شیوه دومی که مورد استفاده قرار گرفت، ۳ خودروی خارجی که همتراز خودروهای ایرانی از نظر کیفیت و اندازه بودند مورد مقایسه قیمتی قرار گرفتند. وی گفت: متوسط افزایش قیمتی که برای خودروهای این ۲ خودروساز پس از ۱۸ ماه اعمال شده، نزدیک به ۲۹ درصد است به طوری که این افزایش در خودرویی نظیر شاهین سایپا ۱۸ درصد و در کوئیک دنده اتوماتیک ۱۷ درصد است. مدیرعامل سایپا ادامه داد: همچنین خودروهایی نظیر سمند، پژو ۲۰۶، تارا و پژو پارس گروه صنعتی ایرانخودرو افزایشی کمتر از ۲۹ درصد خواهند داشت. وی اظهار داشت: همه خودروهای داخلی که با نظر شورای رقابت، غیررقابتی تشخیص داده شدهاند در حیطه قیمتگذاریهای این شورا قرار گرفتهاند و نرخهای جدید امروز در سایت ۲ گروه خودروسازی بزرگ کشور بارگذاری خواهد شد. تیموری خاطرنشان کرد: خودرویی نظیر شاهین که قیمت کارخانهای ۳۰۴ میلیون تومانی دارد و با احتساب ۴۰ میلیون تومان عوارض به قیمت ۳۴۴ میلیون تومان عرضه میشد، اکنون با رشد ۱۸ درصدی در قیمت پایه مواجه میشود که کمی بیش از ۵۴ میلیون تومان خواهد بود که همچنان در مقایسه با قیمت بازاری حدود ۶۷۰ میلیون تومانی، تفاوتی چشمگیر خواهد داشت. وی تصریح کرد: میانگین افزایش قیمتی که در ابتدا شورای رقابت نظر داشت، بیش از ۴۰ درصد بود اما پس از مکاتبه معاون اول رئیسجمهوری، این نرخها دوباره پالایش شد. وی همچنین با اشاره به پیشفروشهای انجامشده تاکنون، تاکید کرد: مطابق قراردادهای منعقد شده بین خودروسازان و مشتریان، تحویل خودروها بر اساس قیمتهای روز در کارخانه خواهد بود و بر این اساس، مشتریان خودروها را به قیمت مصوب فعلی دریافت خواهند کرد.
***
اولین یارانه ۱۴۰۲ واریز شد
یارانه کمک معیشتی مرحله ۱۴۶ مربوط به فروردینماه ۱۴۰۲ به حساب سرپرستان خانوار مشمول یارانه در سراسر کشور واریز شد که از ساعت ۲۴ روز یکشنبه ۲۰ فروردین قابل برداشت شده است. بر اساس اعلام سازمان هدفمندسازی یارانهها، یارانه کمک معیشتی مرحله 146 بر اساس دهکبندی اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به حساب سرپرستان خانوار واریز و از ساعت 24 روز یکشنبه 20 فروردین ماه قابل برداشت شد. بر همین اساس، در صورتی که سرپرستان خانوار جزو دهکهای اول تا سوم هستند، مبلغ 400 هزار تومان بهازای هر نفر و در صورتی که جزو دهکهای چهارم تا نهم قرار دارند، مبلغ 300 هزار تومان بهازای هر نفر به حساب آنان واریز خواهد شد.
***
پیشبینی بحران سنگین در بازار املاک تجاری آمریکا
بانک مورگان استنلی آمریکا اعلام کرد پس از بحران بانکی شاهد یک بحران بزرگ در بازار املاک تجاری در آمریکا خواهیم بود. به نقل از راشاتودی، بانک مورگان استنلی آمریکا هشدار داده بزودی بازار املاک تجاری در آمریکا نیز سقوط خواهد کرد و این بحران بسیار بزرگتر از بحران مالی سال 2009-2008 خواهد بود. لیزا شالت، مدیر بخش سرمایهگذاری این بانک میگوید بازار با مشکلات جدی مواجه است و کارشناسان انتظار دارند شاهد سقوط 40 درصدی بازار املاک تجاری در آمریکا باشیم که بدتر از سال 2008 است. وی افزود: نیمی از وامهای پرداخت شده برای خرید املاک تجاری در آمریکا که معادل 2.9 تریلیون دلار است طی ۲ سال آینده شاهد افزایش بهره خواهند بود و حتی اگر بهرهها افزایش نیابد، وامهای جدید 3.5 تا 4 درصد نسبت به قبل گرانتر تمام خواهد شد. این هشدار در سایه بحران در نظام بانکی آمریکا و افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی این کشور با هدف کنترل تورم داده شده است. در کنار بالا رفتن نرخ بهره، بازار املاک تجاری در آمریکا با مشکل کاهش شدید تقاضا برای فضاهای اداری با گسترش دورکاری مواجه شده است. شالت میگوید: این چالشها نه تنها به بازار املاک تجاری آسیب خواهد زد بلکه تمام فعالیتهای تجاری مرتبط با این بازار را هم تحتالشعاع قرار خواهد داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|