|
اخبار
جلسه فوقالعاده در باشگاه اینتر برای اخراج اینزاگی
بعد از باخت غافلگیرکننده اینتر برابر مونتزا جلسه فوقالعادهای در این باشگاه برگزار و درباره ادامه همکاری با سیمونه اینزاگی تصمیمگیری شد. به گزارش فوتبال ایتالیا، نراتزوری شنبه در سنسیرو شب خوبی نداشت و مقابل مونتزا با تک گل دقیقه ۷۸ لوکا کالدیرولا شکست خورد. این شکست چهارمین شکست اینتر در ۵ بازی اخیرش در سری آ بود و آنها را در شرایط سختی قرار داد، زیرا رقابت برای کسب سهمیه لیگ قهرمانان اروپا همچنان حساس دنبال میشود. فشارها روی اینزاگی ادامه دارد و تنها پیروزی اینتر مقابل بنفیکا در مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا در بازی رفت به کمک او آمده است و باعث شده فعلا اخراج نشود. از سویی اینتریها همچنان در رقابت برای قهرمانی در جام حذفی ایتالیا هستند و در بازی رفت نیمهنهایی برابر یوونتوس به تساوی یک - یک رسیدند. تعدادی از مدیران اینتر پس از شکست مقابل مونتزا با اینزاگی جلسهای طولانی داشتند. استیون ژانگ، بپه ماروتا، پیرو آوسیلیو، داریو باسین و الساندرو آنتونلو بعد از دیدار با مونتزا با این مربی جلسه داشتند و ظاهرا به او اولتیماتوم دادند تا اینتر بتواند شرایط خود را برای ادامه فصل بهتر کند. باخت به مونتزا و همچنین بازی حساس لیگ قهرمانان اروپا با بنفیکا در این جلسه مورد بحث قرار گرفت. اینزاگی تا ساعتها بعد از این دیدار سنسیرو را ترک نکرد و در ورزشگاه بود. باشگاه اینتر اعلام کرد برنامه این است که با وجود ناامیدی هواداران، کار با اینزاگی ادامه داشته باشد اما آینده او به بازی برگشت مقابل بنفیکا و کسب رتبه چهارم در سری آ مرتبط است. اینتریها دوست ندارند در صورت ناکامی در لیگ قهرمانان، سهمیه نگیرند. اینتر در دیدار رفت برابر بنفیکا در یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا با 2 گل در پرتغال به پیروزی رسید.
***
شمسآذر قزوین به لیگ برتر فوتبال صعود کرد
تیم فوتبال شمسآذر قزوین با پیروزی برابر حریف خود، جواز حضور در لیگ برتر را کسب کرد. به گزارش ایسنا، در ادامه هفته بیستونهم لیگ یک فوتبال ایران، در مهمترین بازی هفته، تیم فوتبال شمسآذر قزوین موفق شد با برتری ۳ بر صفر برابر ونپارس در فاصله ۳ هفته مانده به پایان لیگ یک، به لیگ برتر فوتبال ایران صعود کند. شمسآذر با این پیروزی ۵۸ امتیازی شد و با فاصله ۱۲ امتیازی با تیم سوم و همچنین کسب نتایج بهتر در دیدارهای رو در رو برابر سایپا و فجرسپاسی، صعودش را به لیگ برتر مسجل کرد. در دیگر دیدارهای مهم، استقلال خوزستان در تالش با نتیجه یک بر صفر مغلوب چوکا شد و رقابت برای صعود را جذابتر کرد. سایپا دیگر تیم مدعی صعود با همین نتیجه خلیجفارس ماهشهر را برد و فجرسپاسی نتوانست خوشه طلایی را شکست دهد و با تساوی یک - یک برابر این تیم متوقف شد. در جدول، شمسآذر قزوین با ۵۸ امتیاز صدرنشین است و استقلال خوزستان با ۴۷، سایپا با ۴۶ و فجرسپاسی با ۴۳ و یک بازی کمتر در ردههای دوم تا چهارم هستند.
ارسال به دوستان
نگاهی به مشی نظری و عملی مرحوم دکتر عماد افروغ به بهانه پیام تسلیت رهبر انقلاب برای درگذشت وی
الگوی عماد
حجتالاسلام دکتر سیدمحمدحسین هاشمیان: دکتر افروغ یک پروژه نظری در عرصه علم داشت و پروژهای را در فضای کنشگری اجتماعی - سیاسی پیگیری میکرد. در حوزه نظر یک استاد جامعهشناسی بود که شاید مهمترین ویژگی ایشان تلاش برای بنا گذاشتن دانش جامعهشناسی مبتنی بر اسلام و مبانی اسلامی و مشخصا مبتنی بر قرآن کریم و نهج البلاغه بود. در این مسیر و رهگذر، دغدغه ایشان درباره فلسفه صدرایی این بود که باید از ظرفیت فلسفه اسلامی استفاده کرد. نمیگفت حکمت متعالیه «صدرالمتالهین» ظرفیت اول و آخر برای اسلامیسازی جامعهشناسی است، بلکه اعتقاد داشت یکی از مهمترین ظرفیتهای فلسفی در اختیار ماست که میتوانیم با تکیه بر آن در مقابل مبانی فلسفی مدرن جامعهشناسی که در تعارض با مبانی ماست قد علم کنیم. ایشان معتقد بود همان زمانی که «رنه دکارت» فیلسوف فرانسوی که به یک معنا پدر اندیشه مدرن در اروپاست، مبنای امانیستی فلسفه مدرن را با جمله معروف «میاندیشم، پس هستم» بنا میگذاشت، در همان زمان در شرق دنیا ملاصدرا فلسفه وجودی مبتنی بر حکمت متعالیه را بنا گذاشت؛ فلسفهای که کاملا دغدغهاش مبتنی بر اصالت وجود و دیدن وجود
حقتعالی در قالب امری مشکک در همه عالم است. اعتقاد ایشان این بود که این دستگاه فلسفی ظرفیت این را دارد که بتواند چالشهای نظری جامعهشناسی و علوم اجتماعی ما را پاسخ دهد.
اعتقاد دوم دکتر افروغ مخصوصا با به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(ره) به عنوان یک حکیم صدرایی این بود که نه تنها این دستگاه میتواند چالشهای نظری را پاسخ دهد بلکه مرحوم امام به عنوان یک حکیم و فیلسوف صدرایی اثبات کرد این دستگاه میتواند تحولات انقلابی عظیمی را در سطح جامعه رقم بزند. به عبارت دیگر دستگاه حکمت متعالیه به عنوان دستگاه نظری که به تعبیر علامه فقید «حسنحسنزادهآملی» 3 مقوله قرآن، عرفان و برهان را با هم جمع کرده، میتواند سوالات نظری و مبانی نظری لازم برای اسلامیسازی جامعهشناسی را اولا مهیا کند و ثانیا میتواند مشکلات جامعه امروز ما را حل کند. کما اینکه امام(ره) این را نشان داد، بنابراین پروژه فکری و عملی مرحوم استاد دکتر افروغ این بود که بتواند اولا با تکیه بر مبانی حکمت اسلامی قدمهایی را در راستای اسلامیسازی علوم اجتماعی بردارد و ثانیا با تکیه بر همین مبانی بتواند نه تنها در قامت یک استاد جامعهشناس، محقق، نویسنده و پژوهشگر، بلکه در قامت یک روشنفکر انقلابی مسائل اجتماعی را اولا در این چارچوب و مبنا و از همین منظر تحلیل کند و ثانیا پیشنهاد برنامه و سیاست و خطمشی جهت حل این مسائل داشته باشد.
این هم باز نه در مقام اینکه فقط در گوشهای بنشیند و پیشنهاد بدهد و پیشنهادات و مطالبش را بنویسد، بلکه ایشان در ادوار مختلفی که در جریان مسیر پیش روی انقلاب اسلامی به حضورش نیاز بود، واقعا خالصا مخلصا به میدان آمد. برای مثال در مجلس هفتم و بعد از آن اتفاقات مجلس ششم، در آن مقطع حساس تاریخی ایشان نمایندگی مجلس را پذیرفت و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بود. در همان دوره خیلی جالب است که یکی از مهمترین مسائل امروز ما را در آن مقطع دکتر افروغ روی آن دست گذاشته بود. آن زمان که ایشان رئیس کمیسیون فرهنگی بود در بحث طرح جامع مد و لباس ورود خوبی داشت و با درایت و دوراندیشی مطرح کرد که اگر این مساله حل نشود تبدیل به یکی از بحرانهای اجتماعی، سیاسی و دینی جامعه ایران میشود. متأسفانه آن طرح بهرغم اینکه به اقتضای زمان خودش طرح خیلی خوب و پیشروانهای بود به سرانجام نرسید و مورد حمایت قرار نگرفت، منتها ایشان تکلیف خود میدانست که در این عرصه وارد شود. بعدها بنده توفیق داشتم در چند رساله دکترا همکار ایشان بودم. یک رساله دکترا را مجددا برای بهروزرسانی این بحث تحت عنوان «الگوی سیاستگذاری چرخه مد و لباس» در مقطع دکترای فرهنگ و ارتباطات، ایشان به عنوان استاد راهنما با یکی از دانشجویان در دانشگاه باقرالعلوم انجام و نشان داد همچنان این دغدغه را دارد.
بنابراین آقای افروغ یک استاد صرفا آکادمیک که دغدغهاش بحثهای نظری باشد، نبود، هر چند در این حوزه انصافا کمنظیر بود. به هر حال ایشان دهه 80 کتاب روششناسی علوم انسانی «اندرو سایر» را ترجمه میکند. اهل فن میدانند که این کتاب در حوزه فلسفه یک روش است و مبتنی بر پارادیم رئالیزم انتقادی نگاشته شده و کتاب سنگینی است ولی به هر حال آن دغدغه نظری و پروژه فکری ایشان باعث میشد اگر اثری را ببیند که آن اثر ولو در دنیای غرب نوشته شده و به صورتبندی مبانی نظری ما برای رسیدن به جامعهشناسی ایرانی و اسلامی میتواند کمک کند، روی آن کار کند. من از عمد مفهوم ایرانی را بهکار بردم، چون ایشان به مبنای فرهنگ ایرانی و ضرورت توجه به فرهنگ ایرانی برای صورتبندی به جامعهشناسی بومی هم پایبند بود و از این منظر خاطرم هست که حتی مورد هجمه قرار گرفته بود که چرا ایشان روی فرهنگ اصیل ایرانی تأکید میکند؛ فرهنگ ایرانیای که از دوره قبل از اسلام بوده و بعد با اسلام پالایش شده و خیلی از این مفاهیم اولیه با ورود اسلام به کمال خودش رسیده است. ایشان از این منظر چه بسا مورد نقد قرار میگرفت ولی انسان آزاداندیشی بود، بویژه در مقام پروژه نظری، دکتر افروغ انسان
آزاداندیشی بود و به هیچوجه مصلحتاندیشی نمیکرد و معتقد بود اندیشه و تفکر در راه است.
اواخر دی که برای عیادت به منزل ایشان رفتم، حال ایشان واقعا نامساعد بود ولی شگفتانگیز این بود که در همان حال نامساعد کتاب دست ایشان بود و با یک ذوق و شوقی مطالعه میکرد.
واقعا تفکر و اندیشه را در راه میدانست و هیچ لحظهای در این زندگی با برکت خود از اندیشیدن کوتاهی نکرد. این شهامت را داشت که اگر یک جایی در این مسیر اندیشهورزی خطایی میکرد به دانشجویان و همکارانش اعلام کند من اشتباه کردم و اینجا این برداشت درست است، کما اینکه خاطراتی از این ناحیه هم برخی اساتید و دانشجویان از ایشان دارند.
اما در ساحت دوم که ساحت پروژه روشنفکرانه آقای دکتر افروغ است و در پیام حضرت آقا به این هم به نوعی تصریح شده، این بود که واقعا وقتی ایشان وارد فضای سیاسی شد شاید جزو نوادری بود که دامن خود را به بازیهای سیاسی و حواشی سیاسی آلوده نکرد و واقعا دنبال این بود که آن اندیشهورزی و عقلانیت را در ساحت سیاست نشان دهد. افتخار ایشان این بود که در مکتب امیرالمومنین به عنوان یک شاگرد قلمداد شود، دغدغه عدالتورزی حضرت را در جامعه تعقیب کند و از این منظر بود که وارد سیاست شد نه به جهت عناوین و مطامع و منافع و رانتهایی که چه بسا ممکن است برای خیلیها وقتی وارد عرصه سیاسی میشوند و به مناصب سیاسی تکیه میکنند، جذاب باشد.
واقعا اینگونه نبود لذا وقتی هم از سیاست کنار آمد با کمترین حاشیه کنار آمد، برخی افراد هستند که وقتی وارد مناصب سیاسی میشوند و میخواهند از آن مناصب دل بکنند با کلی چالش دور میشوند، منتها دکتر افروغ اینطور نبود. وقتی از حوزه سیاست دوباره به دانشگاه برگشت بدون سر و صدا این اتفاق افتاد و حتی جالب این است که وقتی هم از دانشگاه با کملطفی بازنشسته شد هیچ لطمهای به روح بزرگ و سترگ ایشان وارد نشد و به مرام و مسلک خود پایبند بود.
یعنی در یک بازهای ایشان هم استاد دانشگاه بود (هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس بود) و هم نماینده مجلس اما در یک بازه زمانی اندک هر دو عنوان از او سلب شد، یعنی هم بازنشسته شد از دانشگاه و هم دیگر سمت سیاسی نداشت. بهعنوان یک استادی که بازنشسته است در دانشگاهها دعوت میشد ولی با این وجود هیچ لطمهای به شخصیت و مرام ایشان وارد نشد و نسبت به نظام بیانصافی نکرد. برخی افراد هستند که وقتی مورد کممهری و کملطفی قرار بگیرند دیگر زمین و زمان را به هم میدوزند و میخواهند به هر نحوی شده ثابت کنند جامعه و انقلاب به آنها مدیون است اما دکتر هرگز اینگونه نبود. خودش را وامدار انقلاب اسلامی میدانست، نه اینکه انقلاب اسلامی را به خاطر این مسائل وامدار خود بداند و نسبت به انقلاب تکدر پیدا کند و به این خاطر بود که به صورت مبنایی انقلاب اسلامی را پذیرفته بود و به انقلاب اعتقاد داشت.
در دیدار آخر به من گفت یکی از دانشجویان از من پرسید مهمترین کاری که امام خمینی کرد چه بود و امام اساسا چه کار اندیشهای کرده است؟ ایشان گفت در جواب این دانشجو گفتم امام اگر هیچ کاری نکرده بود جز اینکه نشان داد پیوند میان حکمت نظری و عملی شدنی است و اندیشههای اسلامی را در قالب یک ساختار سیاسی میتوان محقق کرد (کاری که در طول تاریخ متفکران ما نتوانسته بودند بکنند) مهمترین کار و دستاورد اندیشهورزانه را بهدست آورده بود.
حضرت امام بود که نشان داد این ظرفیت و پتانسیل در اسلام هست که بعد از 1400 سال بتواند یک ساختار سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را در عالم برپا کند.
میخواهم بگویم اعتقاد ایشان به انقلاب اسلامی، اعتقاد مبنایی بود، لذا رهبر حکیم انقلاب اسلامی برای ایشان با این مهر و عنایت پیام میدهند. کم نبودند اساتید بزرگ دانشگاهی که در حوزههای مختلف از جمله حوزههای علوم انسانی و اجتماعی مطرح بودند و از دنیا رفتند، اما چرا رهبر معظم انقلاب اسلامی برای ایشان پیام میدهند. پیام ایشان نکات مهمی دارد. حضرت آقا میخواهند اعلام کنند برخی افراد شاخص هستند و باید به ایشان توجه کرد و الگوی جوانان این کشور بشوند.
دکتر عماد افروغ الگوی خوبی برای جوانان متدین و اندیشهورز ما بود که در رشتههای مختلف علوم اجتماعی و انسانی در حال تحصیل هستند. دکتر چه در حیات علمیاش و چه در کنشگری اجتماعی و سیاسی به عنوان یک فرد دردمند و دغدغهمند مطرح بود. یکی از خلأهایی که ما امروز در فضای علمی کشور داریم همین است که خیلی از اساتید، دردمندی و دغدغهمندی جامعه امروز ایران را ندارند ولی دکتر اینگونه نبود. دکتر واقعا بدون هیچ چشمداشتی دغدغه عدالت اسلامی و مستضعفان را داشت و برای اینها حاضر بود از آبروی خودش مایه بگذارد و حتی در این راه مورد هجمه نیز قرار گرفت. در عرصه نظری از ملامت روشنفکران در این زمینه که چرا به قرآن و نهجالبلاغه میپردازی هراسی نداشت. خیلی از اساتید با نگاههای روشنفکرمآبانه از رویکرد اسلامی جامعهشناسی حمایت و استقبال نمیکنند ولی دکتر افروغ این مسیر را پیش گرفت. دکتر آزاداندیشانه، شجاعانه و عاقلانه پروژه اندیشهای خود را در حوزه فلسفه علوم اجتماعی و جامعهشناسی دینی و اسلامی پیش میبرد. این رویکرد خیلی حریت و شجاعت میخواهد و عشق ایشان به حضرت امیرالمومنین علیهالسلام باعث میشد این روحیه و شجاعت را در عرصههای علمی و عملی داشته باشد و بیحکمت هم نبود که در ایام شهادت مولای خود به وصال حقتعالی رسید.
***
بسمالله الرحمن الرحیم
درگذشت دانشمند فرزانه و انقلابی مرحوم آقای دکتر عماد افروغ رحمهاللهعلیه را به خاندان گرامی و دوستان و همکاران و شاگردان ایشان صمیمانه تسلیت عرض میکنم و صبوری و آرامش روحی برای آنان و رحمت و مغفرت الهی را برای آن مرحوم که در سحرگاه جمعه و قدر به لقاءالله پیوست، مسألت مینمایم. تلاشهای فکریاش مقبول حق و یادش گرامی باد.
سیدعلی خامنهای
۲۶ فروردین ۱۴۰۲
ارسال به دوستان
مجوز سازمان خصوصیسازی به استقلال
سازمان خصوصیسازی به باشگاه استقلال برای گرفتن تسهیلات کوتاه مدت از یکی از بانکها تأیید لازم را داد. آخرین تاییدیه جهت گرفتن تسهیلات کوتاهمدت باشگاه استقلال صبح دیروز با حضور فرشید سمیعی، معاون حقوقی این باشگاه در سازمان خصوصیسازی اخذ شد. به نظر میرسد با تایید سازمان خصوصیسازی، وزارت ورزش و جوانان و موافقت بانک مدنظر مشکلات مربوط به بدهیهای آندرهآ استراماچونی، لئاندرو پادوانی و الاهلی امارات بابت انتقال مهدی قائدی به پایان خواهد رسید.
ارسال به دوستان
استقلال با برد 6 گله و شگفتانگیز مقابل هوادار خودش را به داربی رساند
هر روز بهتر از دیروز
زهره فلاحزاده: استقلال شنبهشب در ورزشگاه آزادی توانست مقابل تیم هوادار به برتری پرگل ۶ بر یک برسد تا تیم ساپینتو نخستین تیم این فصل باشد که برد قاطع با اختلاف ۵ گل در میان مدعیان قهرمانی داشته است.
به صحبتهای ساپینتو اعتماد کنید
2 بازیکن گلزن این دیدار یعنی آرش رضاوند و سعید مهری، همان هافبکهایی که در ۲ سال گذشته هیچگاه نتوانستند به فرم ایدهآل برسند و مربیانی که از آنها بخوبی بازی نگرفتند، در تیم ساپینتو به ستاره مبدل شدهاند. این 2 بازیکن در دیدار با هوادار علاوه بر اینکه در گلزنی سهم داشتند، بازی خوبی را نیز به نمایش گذاشتند. حضور این ۲ بازیکن در ترکیب تیم آنقدر برای استقلال حیاتی شده که اگر در ترکیب آبیها نباشند، میانه زمین آنها دچار ضعف تاکتیکی میشود. غیر از مهری، ۲ بازیکن قرضی استقلال یعنی محمد محبی و مهدی قائدی نیز همچون بازیهای گذشته در این دیدار نقش پررنگی ایفا کردند؛ محبی ۲ گل و قائدی یک گل به ثمر رساندند. اینکه این بازیکنان بخوبی توانستهاند در تیم ساپینتو به موففیت برسند، نشان میدهد سرمربی پرتغالی آبیها کارش را به خوبی بلد است و میتوان با او به قهرمانی در لیگ برتر هم فکر کرد. ساپینتو زمانی که به استقلال آمد، از کسب ۴ جام در این فصل صحبت کرد؛ صحبتی که حتی باعث تمسخر او توسط خیلی از علاقهمندان به فوتبال شد اما استقلال او قهرمان سوپر جام شده و در لیگ برتر و جام حذفی هم شانس قهرمانی دارد. هر چند او خبر نداشت یک روزی مثل حالا آبیها به آسیا نخواهند رفت و تیم او به دلیل ناکارآمدی مدیرعامل وقت، از لیگ قهرمانان حذف میشود. پیش از ساپینتو، محبوبترین مربی خارجی استقلالیها آندرهآ استراماچونی بود که تحول عظیمی در تیمش ایجاد کرده بود اما حالا ساپینتو جای سرمربی ایتالیایی را گرفته و عجیب به دل هواداران نشسته است. البته او توسط هواداران رقیب هم مورد تشویق قرار گرفته و قرمزها هم او را مربی بادانشی میدانند که توانسته نتایج خیلی خوبی با استقلال کسب کند و حتی بازی چشمنواز، هجومی و زیبایی را ارائه دهد.
* سنگینترین شکست الهامی مقابل انگیزه بالای استقلالیها
این نخستین شکست سنگین ساکت الهامی، سرمربی هوادار بود که پرسپولیس را در هفته بیستم شکست داده و در دور رفت مقابل استقلال با یک گل مغلوب شده بود. در واقع تیم او راحت به باخت رضایت نمیدهد اما برابر استقلالی که پیش از داربی و مقابل دیدگان امیر قلعهنویی، سرمربی تیم ملی کوهی از انگیزه بود، کار بیش از حد سخت شده بود.
* ساپینتو مربی برتر نیمه
استقلال که در نیمه اول ۲ گل زد اما از سوی داور به دلیل اعلام آفساید هر ۲ گل رد شد و تمام ۶ گل این بازی را در نیمه دوم مسابقه به ثمر رساند. این یعنی ساپینتو مربی برتر نیمه است که در ۱۵ دقیقه استراحت بین 2 نیمه توانست بخوبی تاکتیکهای مدنظرش را به بازیکنانش دیکته کند. آبیها ۳ گل را در ۱۰ دقیقه پایانی بازی درون دروازه حریف جا دادند که گل آخر آنها توسط سیدحسین حسینی، دروازهبان تیم از روی نقطه پنالتی به تور هوادار نشست. هر چند ساکت الهامی اعتقاد داشت استقلالیها برای تحقیر تیم هوادار توپ را به حسینی سپردند تا ضربه پنالتی را بزند اما به هرحال نام دروازهبان استقلال هم در گلزنان لیگ
بیست و دوم قرار گرفت.
* خوشیمنی همیشگی استقلال با رفتن فتحاللهزاده
استقلالیها به خاطر دارند تیمشان سال ۸۷ در فصل هشتم لیگ برتر نتایج خوبی کسب نمیکرد تا اینکه علی فتحاللهزاده از مدیرعاملی استعفا کرد. درست یک روز پس از رفتن او استقلال در ورزشگاه آزادی با ۶ گل صنعت نفت آبادان را در هم کوبید و بردهای بعدی شکل گرفت؛ آبیها در آن فصل با امیر قلعهنویی به قهرمانی رسیدند. امسال باز هم تاریخ تکرار شد. استعفای علی فتحاللهزاده که هفته گذشته پیش از شروع دیدارهای این هفته رخ داد، منجر به برد ۶ گله آبیها شد؛ استعفایی که نهتنها در بیرون از زمین بلکه درون زمین هم به استقلال کمک کرده و به خوبی هم جواب داده است.
* وزیر ورزش: استقلال فرصت دارد و تا دقیقه 99 پیگیریم
وزیر ورزش و جوانان مدعی شد استقلال همچنان برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا شانس دارد. در شرایطی که گفته میشد استقلال برای دریافت مجوز آسیایی تا 11 فروردین فرصت داشته است مطالبات استراماچونی را پرداخت کند اما مسؤولان این باشگاه از جمله سیدحجت کریمی، سرپرست مدیرعاملی آبیها و فرشید سمیعی، معاون حقوقی این باشگاه، مدعی شدند آنها برای دریافت این مجوز همچنان فرصت دارند. حالا وزیر ورزش نیز مدعی شده باشگاه استقلال تا ۲۱ اردیبهشتماه سال جاری فرصت دارد با حل و فصل برخی پروندههای مالی، در لیگ قهرمانان آسیا حضور پیدا کند. سیدحمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان، در برنامه پاسخگویی برخط وزیر ورزش و جوانان، درباره وضعیت باشگاه استقلال گفت: استقلال تا 21 اردیبهشتماه فرصت دارد. بسته شدن پنجرهها مربوط به بدعهدی و اینگونه مسائل است. وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: فقط پرونده استراماچونی نیست و پروندههای دیگری همچون پادوانی و باشگاه الاهلی نیز هستند که مربوط به انتقال مهدی قائدی میشود و باید پیگیری شوند. وی افزود: الان سرخابیها جزو شرکتهای مشمول واگذاری شدهاند و قانون میگوید دولت دیگر نمیتواند کمک کند اما همه تلاش خود را میکنیم تا راهکاری پیدا کنیم که استقلال بماند. او در پایان گفت: ما بین هیچ تیمی فرق نمیگذاریم. به قول فوتبالیها تا دقیقه 99 پیگیر هستیم. ضمن اینکه تا 30 فروردین باید پول استراماچونی پرداخت شود. بعد از آن باید پرونده پادوانی و باشگاه الاهلی حل شود و بعد از یکی دو کار اداری، تلاش میکنیم هر دو باشگاه را در آسیا حفظ کنیم.
***
عجیبترین صدر جدول تاریخ لیگ برتر!
پیروزی پرگل استقلال برابر هوادار، جدول لیگ برتر را به شکلی بیسابقه درآورده است. هفته بیستوششم رقابتهای لیگ برتر، با پیروزی 3 تیم مدعی قهرمانی همراه شد تا رقابت در صدر جدول همچنان در نزدیکترین حالت ممکن دنبال شود. آبیهای تهران در این هفته از مسابقات هوادار را با 6 گل شکست دادند تا افزایش 5 گله تفاضل این تیم، صدر جدول ردهبندی را از چنگ سپاهان درآورد. با پیروزی 2 بر صفر سپاهان مقابل مس رفسنجان، در جدول ردهبندی همه چیز به حالت تساوی درآمد و استقلال و سپاهان، هر دو در امتیاز 55 و تفاضل گل 24 با هم برابر شدند. با این حال، تعداد گلهای زده بیشتر استقلال، این تیم را در صدر جدول ردهبندی قرار داده است؛ صدرنشینیای که البته در صورت پیروزی هر دو تیم در بازیهای پیش رو تا پایان فصل، به کار آبیها نخواهد آمد! ماجرا از این قرار است که با اعلام سازمان لیگ پیش از شروع رقابتها، در پایان این فصل، بازی رودررو تعیینکننده تکلیف صدر و قعر جدول در صورت امتیازات برابر خواهد بود و به این ترتیب سپاهان با دبل استقلال در نیم فصل اول و دوم، در صورت برابری امتیازات، فارغ از هر تفاضل گلی، قهرمان رقابتها خواهد شد؛ موضوعی که سهیل مهدی، رئیس کمیته برگزاری مسابقات سازمان لیگ بار دیگر در گفتوگو با ورزش 3 روی آن صحه گذاشت تا به این ترتیب یکی از عجیبترین شرایط تاریخ لیگ در جدول را شاهد باشیم. شناوری بازیها در طول فصل دلیلی است که سازمان لیگ برای تنظیم جدول بر اساس تفاضل گل تا پایان هفته بیست و نهم برمیشمرد اما به محض پایان بازیها، بازی رودررو، ملاک تعیین رتبه تیمهای صدرنشین و قعرنشین لیگ در صورت برخورداری از امتیازات برابر خواهد بود؛ موضوعی که باعث شده استقلال در حال حاضر صدرنشین لیگ باشد اما در صورت پیشرفت جدول به همین منوال، در انتهای فصل، قهرمانی نصیب طلاییپوشان شود.
ارسال به دوستان
بررسی دلایل ناکامی تیم ملی کشتی آزاد ایران در مسابقات قهرمانی آسیا
زنگ خطر
علی هنرمنش: ناکامی تیم ملی کشتی آزاد ایران در سیوششمین دوره رقابتهای قهرمانی آسیا دلایل مختلف و متعددی داشت. کسب یک مدال طلا در ۱۰ وزن برای تیمی که مدعی شماره یک قهرمانی قاره کهن است و با ترکیبی از کشتیگیران جوان و با تجربه راهی آستانه قزاقستان شده بود، زنگ خطر را برای این تیم و فدراسیون کشتی به صدا درآورد تا با تدبیر و مدیریت بهتر تیم ملی کشتی آزاد ایران برای حضور در مسابقات جهانی و المپیک آماده شود.
* نقطه مثبت تیم ملی کشتی آزاد
تیم ملی کشتی آزاد ایران در شرایطی راهی مسابقات قهرمانی آسیا شد که یکی از موارد چالشی سالهای اخیر کشتی جایش را به روالی عدالتمحور و قانونمدار داده بود و ملیپوشان از مسیر حضور در چرخه انتخابی دوبنده تیم ملی را بر تن کردند تا اتفاقی مثبت و قابل دفاع رقم بخورد و کشتیگیرانی که شایسته بودند به عضویت تیم ملی درآیند.
* ترکیبی از جوانان و باتجربهها
با اینکه برخی عنوان کردهاند تیم ملی کشتی آزاد ایران با ترکیبی جوان و کمتجربه راهی مسابقات قهرمانی آسیا شده بود اما بررسی سوابق کشتیگیران اعزامی نشان میدهد اکثر ملیپوشان از تجربه کافی حضور در میادین بینالمللی برخوردار بودند و شاید ۳ ملیپوش از این تجربه بیبهره بودند. در اکثر اوزان ملیپوشان ایران سابقه حضور در رویدادهای مهم بینالمللی از جمله المپیک را داشتند اما عملکرد آنها با سوابقشان همخوانی نداشت.
* راه رفتن کشتیگیران روی زانو
عملکرد برخی کشتیگیران نشان داد آنها برای حضور در این رویداد آمادگی بدنی و جسمانی استانداردی نداشتند و چند ملیپوش در وقت دوم و ثانیههای پایانی مبارزه روی زانو راه میرفتند و توان لازم برای رسیدن به امتیاز را نداشتند. این وضعیت جسمانی که طبیعتا کادر فنی و سرمربی تیم ملی باید درباره آن توضیح دهند، باعث شد کشتیگیران ایران برخی مبارزات برده را با باخت عوض کنند.
* ملیپوشانی که طراوت «کشتی» نداشتند
یکی دیگر از مواردی که در عملکرد ملیپوشان کشتی آزاد مشخص و نمایان بود، «کرختی» و «بیحالی» آنها روی تشک بود که طراوت و شادابی کشتیگیری که میخواهد ببرد و مدال بگیرد را نداشتند. اکثر ملیپوشان ایران رمق جنگیدن و میل به پیروزی را نشان ندادند و به نظر میرسید از نظر روحی و جسمی آماده نیستند. حالا یا حریفان و مسابقات را دستکم گرفته بودند یا نوع تمرینات و آمادهسازیشان برای حضور در این رویداد مشکل داشت.
* زنگ خطر به صدا درآمد
کشتی آزاد ایران مدعی شماره یک همه ادوار گذشته قهرمانی آسیا بوده و بیشتر از تمام رقبایش در قاره کهن جام قهرمانی را بالای سر برده است اما نمایشی که ملیپوشان کشورمان در آستانه قزاقستان داشتند و سکوی اول را به میزبان، آن هم با اختلاف امتیاز بسیار زیاد واگذار کردند، زنگ خطر را برای کشتی ایران به صدا درآورد تا مسؤولان فدراسیون و کادر فنی تیم ملی برای رویدادهای آینده به فکر راه چاره باشند.
* بهانه امکانات و رسیدگی وجود ندارد
فدراسیون کشتی را میتوان در بین فدراسیونهای ایران بهترین و کاملترین فدراسیون از نظر امکانات و تجهیزات دانست؛ فدراسیونی که در سالهای گذشته وضعیت مناسبی از این حیث نداشت اما علیرضا دبیر از زمان حضورش به عنوان رئیس، تحولی بزرگ در زیرساختها و امکانات ایجاد کرد و فدراسیون را به مکانی استاندارد با تمام امکانات برای یک ورزشکار تبدیل کرد و هیچ کشتیگیری نمیتواند نبود امکانات و رسیدگی را بهانه ناکامیاش قرار دهد. در همه تیمهای ورزشی سرمربی نقش اول و اصلی است. مدیریت و درایت و تدبیر او قبل و حین مسابقات کلید موفقیت یا ناکامی یک ورزشکار است. او است که باید در حساسترین و تاثیرگذارترین شرایط بهترین تصمیم را بگیرد و با دانش خود ورزشکار را به سمت موفقیت هدایت کند؛ کاری که باید پژمان درستکار در تیم ملی کشتی آزاد ایران میکرد اما یا نکرد یا بدرستی وظیفهاش را انجام نداد. برخی ملیپوشان ایران درست زمانی که نیاز به تدبیر و مدیریت کادر فنی و سرمربی خود داشتند، سردرگم و بیبرنامه بودند و با اشتباهاتی که در ثانیههای پایانی مبارزه داشتند، نتیجه را از دست دادند. حتی برخی ملیپوشان کشتی برده را در ثانیههای پایانی با باخت عوض کردند و در شرایطی که باید با راهنمایی سرمربی کشتی را مدیریت میکردند تا ثانیههای آخر هم بگذرد اما با بیتدبیری قافیه را به حریف واگذار کردند و بازنده شدند. پژمان درستکار که انرژی و رمق لازم را از او در این مسابقات ندیدیم، باید برای آینده خودش و تیم ملی کشتی آزاد ایران فکر تازهای کند. او باید بیشتر باشد و بیشتر برای «بهتر» شدن ملیپوشان وقت بگذارد و سر بزنگاهها به داد کشتیگیر برسد تا دیگر شاهد رقم خوردن چنین اتفاقاتی در تیم ملی نباشیم.
ارسال به دوستان
نفسهای آخر رژیم جعلی
دکتر سیدمصطفــی خوشچشم: در پی حملات دورهای رژیم موقت صهیونیستی به سوریه، این حملات در روزهای گذشته با تواتر بیشتری انجام شده که در پس آن اهداف چندگانهای قرار دارد. اساسا رژیم صهیونیستی مدتهاست به بمباران غیرقانونی سوریه میپردازد، چرا که منع بینالمللی و واکنش جدی بینالمللی بویژه در سازمان ملل نسبت به این اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی انجام نمیشود، بنابراین این رژیم گستاختر شده است.
اما هدف این رژیم این است که از توازن قدرت جلوگیری کند. مدتهاست سوریها به فکر این هستند که با استفاده از دستاوردهای پدافندی جمهوری اسلامی ایران، شبکه پدافندی خود را تقویت کنند و واضح است با توجه به سیستمهای بسیار پیشرفته و دقیق ایرانی از جمله سوم خرداد و دیگر سیستمها مانند باور 373 و نظایر آن، در صورتی که چنین شبکه یکپارچه پدافندی در سوریه ایجاد شود، رژیم صهیونیستی توان و جرأت حملات مشابه اخیر به این کشور را نخواهد داشت و این یعنی کاهش توان هوایی رژیم صهیونیستی و از دست دادن برتری هوایی موجود خود که از آن برای اینگونه اقدامات خصمانه استفاده میکند، بنابراین برای جلوگیری از ایجاد این توازن و تضعیف قدرت هوایی اسرائیل، رژیم صهیونیستی سعی میکند حملاتی را نسبت به بخشهایی از سوریه داشته باشد که در همین چارچوب میتوان به حملات اخیر اشاره کرد. البته رژیم صهیونیستی با اطلاع کامل از پیامدهای بسیار وخیمی که به شهادت رساندن نیروهای نظامی ایرانی در سوریه میتواند برای این رژیم داشته باشد، معمولا سعی در پرهیز از حملات مستقیم اینگونه به مراکزی که نیروها و مستشاران نظامی ایرانی در آنها حضور دارند، دارد، چراکه بخوبی واقف است هرگونه صدمه جانی به نیروهای جمهوری اسلامی ایران و متحدان آن بیپاسخ نمیماند، کما اینکه به شهادت گزارشهایی که رسانههای اسرائیلی منتشر کردند، چند ماه پس از ترور شهید پروفسور فخریزاده، همتای او در اسرائیل به نام آوی هار ایوان، در قلب اراضی اشغالی کشته شد و همینطور 2 سال پیش، پس از خرابکاری در مجموعه غنیسازی نطنز، بزرگترین مرکز تولید موشکهای بالستیک رژیم صهیونیستی که تولیدکننده انواع موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی و سلاحهای کشتار جمعی و همینطور موشکهای ماهوارهبر و انواع سیستمهای موشکی گوناگون است، دچار انفجار مهیبی شد که به گزارش رسانههای اسرائیلی از مایلها دورتر ابر قارچگونه آن بر فراز این صنایع دیده میشد.
8 ساعت بعد نیز، مرکز تولید سوخت جامد موشکهای بالستیک رژیم صهیونیستی دچار آتشسوزی و انفجار شد. کشتیهای اسرائیلی در نبرد دریاییای که آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران به راه انداخته بودند، متقابلا دچار سانحه شدند که البته جمهوری اسلامی ایران هیچگاه مسؤولیت هیچ یک از این اقدامات را نپذیرفته اما این اعتراف رسانههای اسرائیلی است که هر بار ضربه به منافع یا نیروهای جمهوری اسلامی ایران با ضربهای به مراتب سختتر روبهرو شده در حدی که حالا مشخص نیست شروعکننده چه کسی است و کدام اقدام به تلافی انجام میشود، چرا که در دورهای از اینگونه اقدامات قرار داریم که در حقیقت اسرائیلیها بخوبی واقف به هزینههای چنین اقداماتی هستند، کما اینکه در چند روز گذشته اقداماتی علیه رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی انجام شده و این اقدامات ادامه هم خواهد داشت. آنچه مسلم است اسرائیل در ضعیفترین دورانش چه در درون و چه در تقابل بیرونی قرار دارد و در حقیقت به همین دلیل هم هست که ضربات پیاپی و ممتدی را از نیروهای مقاومت دریافت میکند، در حدی که به بیان فرمانده محترم سپاه قدس، سردار سرتیپ قاآنی هفتهای 50 عملیات فقط در کرانه باختری انجام میشود و این موضوع ماههاست جریان دارد. حال اگر عملیات در غزه و همچنین اراضی اشغالی را به آنها اضافه کنیم، گاه در برخی روزها بیش از 10عملیات ضدصهیونیستی در حال انجام است. علاوه بر این نتانیاهو دچار یک ضعف روزافزون در داخل، تقابل و ناآرامیها و مخالفتها و اعتراضات گسترده است. در عین حال وضعیت اقتصادی رژیم صهیونیستی هم مانند سابق نیست و چه در داخل و چه در تقابل بیرونی، ضعیفتر از هر زمان دیگری است؛ بنابراین رژیم صهیونیستی بخوبی میداند هزینه چنین اقداماتی تا چه حد میتواند پیامدهای وخیمی برای این رژیم داشته باشد اما با توجه به اینکه رژیم اشغالگر در داخل سرزمینهای اشغالی نیز دچار ضعف است بویژه که نخستوزیر رژیم صهیونیستی هماکنون نتانیاهو است، وی سابقهای طولانی در اهریمنسازیهای بیرونی و ایجاد نزاع و تنش بیرونی با ایران به منظور فرار از شکستهایش در صحنه داخلی دارد.
در تمام 2 دهه گذشته هر گاه نتانیاهو با مشکلات انتخاباتی یا شکست سیاسی یا خطر از دست دادن قدرت روبهرو شده است، بلافاصله نخست در کلام و سپس با انجام اقدامات ایذایی تلاش مفرطی میکند که دشمن بیرونی را برجسته کند تا ضعفهای درونی را بپوشاند و قدرت را حفظ کند و هماکنون هم که در ضعیفترین وضع خود قرار دارد، پیوسته از این تاکتیک استفاده میکند. البته نتانیاهو و اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی بخوبی میدانند که اینگونه اقدامات در یک بازه مشخص و سطح مشخص میتواند انجام شود و اگر از سطحی بگذرد، پیامدهای آن غیرقابل پیشبینی و برای نتانیاهو و رژیم صهیونیستی مرگبار خواهد بود.
رژیم صهیونیستی بخوبی میداند ایران آغازگر هیچ جنگی نیست و تلآویو هم توان راه انداختن جنگ نامحدود یا محدود با جمهوری اسلامی ایران را ندارد و بشدت از این موضوع در هراس است. بنابراین آنچه بهرغم همه لفاظیها و همه سفسطهها و گستاخیهای رژیم صهیونیستی در واقعیت نتانیاهو و دولت او به دنبال آن هستند، ایجاد یک تنش کلامی و سطحی از تنش نظامی و زد و خورد است تا ضعفهای داخلی خودشان را پوشش دهند. هدف دیگر رژیم صهیونیستی این است که با توجه به دیپلماسی موفق منطقهای جمهوری اسلامی ایران در کاهش تنش بویژه با عربستان که قطعا از سرعت نزدیک شدن ریاض به تلآویو خواهد کاست، با ایجاد تنشهای روزافزون در منطقه وضعیت را بحرانیتر کند تا در حقیقت فضا برای ادامه دیپلماسی منطقهای جمهوری اسلامی ایران تنگ شود. اقداماتی که این روزها در روابط اسرائیل و جمهوری باکو مشاهده میکنیم هم در همین چارچوب قابل بررسی است، بنابراین رژیم صهیونیستی به دلایل متعدد دست به چنین اقداماتی میزند. البته از آنجا که سوریه به مدت یک دهه دچار جنگ با تروریستهایی از 84 کشور بوده و هنوز هم در بخشهای شمال غرب این کشور در ادلب هزاران تروریست حضور دارند و هنوز سوریه با پیامدهای وخیم اقتصادی این جنگ دست به گریبان است، واضح است دمشق به هیچ عنوان به دنبال شروع یک مخاصمه و جنگ جدید نیست و به همین دلیل هم هست که اسرائیل جرأت انجام چنین اقداماتی را روی فضای سوریه دارد اما روی فضای لبنان و حزبالله لبنان چنین جرأتی برای رژیم صهیونیستی مشاهده نمیشود و بسیار هراس دارد از اینکه وارد هر گونه درگیری با حزبالله لبنان شود. البته کمکهای مستشاری جمهوری اسلامی ایران و همینطور کمکهای سختافزاری و نرمافزاری جمهوری اسلامی ایران به سوریه قطعا میتواند ایجاد یک سپر امن هوایی برای سوریه را در پی داشته باشد و اگر این مهم هر زمان اتفاق بیفتد ما شاهد یک توازن قوا در مرزهای اراضی اشغالی و سوریه خواهیم بود اما تا آن زمان آنچه بدیهی است اینکه اگر رژیم صهیونیستی در هر سطحی به محور مقاومت بویژه به جمهوری اسلامی ایران و منافع جمهوری اسلامی ایران صدمه بزند، در سطحی بالاتر از آن پاسخ خواهد گرفت. این یک استراتژی است که اخیرا به اجرا گذاشته شده است.
اگر قبلا رژیم صهیونیستی هر ضربهای که به محور مقاومت میزد ضربه متقابلی دریافت میکرد، حالا ضربات متقابل شدیدتری دریافت میکند و یکی از دلایل ضعف روزافزون صهیونیستها هم دقیقا اجرای همین استراتژی است که قطعا با پیشرفت زمان و ضعف هر چه بیشتر رژیم اشغالگر، ضربات متقابل جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت هم متعددتر و شدیدتر خواهد بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|