|
پس از دیدار اخیر مکرون با شیجینپینگ رئیسجمهور اوکراین در تماس با رئیسجمهور چین خواستار میانجیگری پکن برای پایان جنگ شد
دست به دامن رفیقِ پوتین
*زلنسکی: گفتوگوی معناداری با شی جینپینگ داشتم سفیر جدید اوکراین در چین منصوب میشود/ * شی: نماینده ویژهای را به کییف و سایر کشورها برای رایزنی بهمنظور حلوفصل بحران اوکراین میفرستم
گروه بینالملل: رئیسجمهور اوکراین در توئیتی از گفتوگوی «مفید» با رئیسجمهور چین خبر داد. زلنسکی در توئیت خود بعد از گفتوگو با شیجینپینگ، همچنین از انتصاب سفیر اوکراین در چین خبر داد. او در این توئیت اعلام کرد: تماس تلفنی طولانی و مفیدی با شی جینپینگ داشتم. معتقدم این تماس و همچنین انتصاب سفیر اوکراین در چین، انگیزه محکمی به توسعه روابط دوجانبه ما خواهد داد. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت خارجه چین هم اعلام کرد رئیسجمهور این کشور به ابتکار طرف اوکراینی با زلنسکی به صورت تلفنی گفتوگو کرد. طبق این گزارش، رئیسجمهور چین در این تماس تاکید کرد مذاکره تنها راه برونرفت از بحران اوکراین است، همچنین نیاز به ادامه گفتوگو بین مسکو و کییف و برقراری آتشبس را مورد تاکید قرار داد. به نوشته اسپوتنیک، رئیسجمهور چین گفت که «بدون توجه به شرایط بینالمللی، پکن آماده همکاری با کییف است» و افزود: نماینده ویژهای را به کییف و سایر کشورها برای رایزنی به منظور حلوفصل بحران اوکراین میفرستد. رئیسجمهور چین همچنین به همتای اوکراینی خود گفت که تحولات اوکراین بر اوضاع بینالمللی تاثیر گذاشته است. وزارت خارجه چین اخیرا هم اعلام کرد پکن آماده تلاشها در راستای ایجاد صلح در اوکراین بوده و امیدوار است طرفهای درگیری در این زمینه همکاری کنند. چین پیشتر هم طرح صلحی را برای بحران اوکراین ارائه کرد که مورد استقبال کشورهای غربی قرار نگرفت. در این طرح آمده است: همه طرفها باید عقلانیت و خویشتنداری از خود نشان دهند، از دامن زدن به تنشها و اتخاذ اقدامات در جهت تشدید درگیریها و خارج شدن اوضاع از کنترل جلوگیری و به تماس بین روسیه و اوکراین و از سرگیری گفتوگوهای مستقیم و کاهش تنش تدریجی کمک کنند. چین در سند پیشنهادی خود اعلام کرد مذاکره تنها راهحل بحران اوکراین است و همه تلاشها برای حل مسالمتآمیز بحران باید مورد تشویق و حمایت قرار بگیرد. بنا بر اعلام وزارت خارجه چین، پکن اصرار دارد که به منافع و نگرانیهای امنیتی مشروع همه کشورها توجه کند. این نخستین گفتوگوی رئیسجمهور چین با زلنسکی از زمان آغاز جنگ اوکراین در بیش از یک سال گذشته است. پیشتر رئیسجمهور اوکراین در مصاحبه با یک رسانه آمریکایی از شیجینپینگ برای سفر به کییف دعوت کرده بود.
بعد از سفر مکرون به چین و ارائه طرح از سوی پکن برای پایان جنگ در اوکراین، حالا زلنسکی مجبور شده است در تماس تلفنی با شیجینپینگ از او بخواهد برای پایان جنگ در اوکراین میانجیگری کند. رئیسجمهور چین دیروز پس از نخستین گفتوگوی تلفنی با همتای اوکراینی خود اعلام کرد چین خواهان برقراری هر چه سریعتر آتشبس در اوکراین است. رئیسجمهور چین تاکید کرد این کشور بدون توجه به شرایط بینالمللی آماده همکاری با اوکراین است. شیجینپینگ یادآور شد در این راستا قصد دارد نماینده ویژه خود را به اوکراین و سایر کشورها اعزام کند تا به تلاشها برای حل و فصل مسالمتآمیز بحران در اوکراین بیفزاید. دیروز شبکه تلویزیونی دولتی چین (CCTV) از برقراری تماس تلفنی بین شیجینپینگ و ولودیمیر زلنسکی خبر داد. چین پیش از این طرحی چندبندی را برای حل بحران اوکراین ارائه کرد.
به رغم مخالفتهای اخیر سران آمریکا و اروپا با «طرح ۱۲ مادهای صلح چین» برای بحران اوکراین، کاخ الیزه (مقر رسمی و دفتر ریاستجمهوری فرانسه) پیشتر، قبل از ورود مکرون به پکن در بیانیهای اعلام کرد جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در گفتوگویی تلفنی توافق کردند برای پایاندادن به جنگ اوکراین با چین وارد تعامل شوند.
***
واکنش آمریکا به تماس رؤسای جمهور چین و اوکراین
کاخ سفید به نخستین گفتوگوی تلفنی میان روسایجمهور چین و اوکراین از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در این کشور واکنش نشان داد. کاخ سفید دیروز اعلام کرد آمریکا از تماس «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین با «شیجینپینگ» رئیسجمهور چین استقبال میکند. با این حال در بیانیه کاخ سفید آمده است هنوز مشخص نیست آیا این اقدام به روند صلح در اوکراین کمک میکند یا خیر. ادعاهای کاخ سفید درباره برقراری صلح در اوکراین در حالی مطرح میشود که سیل ارسال تسلیحات نظامی به این کشور اروپایی متوقف نمیشود.
ارسال به دوستان
«محفل» طلوعی روشن و پرامید
هادی مؤمنیان: سالهاست برنامههای سحر و افطار ماه مبارک رمضان از جایگاه ویژهای برخوردار است. احسان علیخانی با ماه عسل، نظر بخش زیادی از مخاطبان را به شبکه ۳ جلب کرد. موفقیت برنامه ماه عسل، شبکههای دیگر را هم بر آن داشت تا برنامههای گفتوگومحوری با حضور میهمانانی از جنس مردم تولید کنند. با پایان ماه عسل و آغاز «عصر جدید» علیخانی، چند سالی برنامههای افطار تلویزیون کمفروغ و تکراری بود و کمتر کسی فکر میکرد بالاخره یک شبکه بتواند از دور تکرار برنامههای ماه عسلی که هیچکدام هم به پای نسخه اصلی نمیرسید، بیرون بیاید. برنامه «محفل» آغازی دوباره برای یک درخشش است؛ برنامهای با محوریت قرآن مجید که از شبکه قرآن پخش نشد بلکه شبکه ۳ با مخاطبانی عمومیتر، میزبان آن بوده است. نزدیکترین برنامه به محفل، مسابقه استعدادیابی «اسراء» است که تاکنون 10 دوره متوالی از شبکه قرآن پخش شده است. اسراء هم به واسطه اجرای پرهیجان و مفرح سیدوحید مرتضوی و ارتباط خوب داوران - که همگی از قاریان برجسته قرآن هستند - با شرکتکنندگان، طرفداران زیادی دارد، البته توجه به این نکته لازم است که محفل یک مسابقه نیست و همانطور که از نامش برمیآید یک محفل قرآنی با حالی خوب است. محفل با کنار هم قرار دادن رضوان درویش سوری، حسنین الحلو عراقی، احمد ابوالقاسمی، حامد شاکرنژاد و حاج آقا قاسمیان، جمعی صمیمی را ترتیب داده که قرآن میخوانند و درباره آن صحبت میکنند و با هم خاطره تعریف میکنند و میخندند. اگرچه حضور رسالت بوذری به عنوان مجری کمرنگ است اما همین مساله باعث بیشتر دیده شدن قاریان میشود.
* نوآوری و دقت در ساخت و اجرا
محفل با برنامههای دیگر که تاکنون درباره قرآن ساخته شدهاند متفاوت است و به روشنی گامی در جهت همنشینی بیشتر اقشار مختلف جامعه با قرآن و هنر قرائت و همینطور حفظ قرآن برداشته است. همانطور که هاشمیگلپایگانی (تهیهکننده برنامه) هم درباره هدف اصلی برنامه اینچنین گفته است: «هدف تیم سازنده از ابتدای تولید این بود که چه کنیم مردم به قرآن نزدیک شوند؟ ولو به قدر یک قدم در افراد و اقشار مختلف تاثیر بگذارد و حال مردم با قرآن خوب شود». این برنامه شامل بخشهای مختلفی است که مکمل یکدیگرند. در یک بخش قاریان پیشکسوت میهمان برنامهاند و آیاتی تلاوت میکنند و قاریان میزبان با سرخوشی و حلاوت، قرائت را ادامه میدهند و میهمان را تشویق میکنند. حتی جنس تشویقها هم به واسطه حضور ۲ عرب زبان، متفاوت و جذاب است.
در بخش دیگری از برنامه یک حافظ قرآن میهمان برنامه است که حافظهاش بیننده را شگفتزده میکند و در بخش دیگر شخصی که به واسطهای ارتباطی با قرآن دارد (یا تازه مسلمان شده است یا مدرس است یا...) دعوت میشود. اجرای گروههای تواشیح و همآوایی هم از جذابیتهای دیگر این برنامه است تا جایی که گروه همآوایی «الغدیر» ترجمه فارسی اسماالحسنی را برای نخستین بار در این برنامه اجرا کرد. این برنامه با دقتی مثالزدنی به بحث قرائت میپردازد و گفتوگوهایی که بین میهمان و میزبانان انجام میشود، یک فضای آموزشی جذاب به وجود میآورد و از طرف دیگر باعث آشنایی مردم با گنجینهای از حافظان و قاریان کلام خدا در داخل ایران میشود.
* ایجاد فضایی گرم و دلنشین با قرآن
بدون شک مهمترین موفقیت برنامه محفل، ایجاد فضایی شاد و به دور از هرگونه خشک و جدی بودن برای ارائه قرآن است. به نظر میرسد تا پیش از آغاز محفل مردم با این وجه از قاریان و حافظان قرآن آشنا نشده بودند، یا کمتر با آن روبهرو بودند و از طرف دیگر در کنار هم قرار گرفتن مسلمانان شیعه و سنی و به تصویر کشیدن رابطه خوب و برادرانه آنها، پیام اتحاد و برادری بین مسلمانان را به گوش میرساند؛ چنانکه تهیهکننده ویژهبرنامه محفل نیز گفته است: «ما یک حرف مبنایی داریم و آن هم این نکته است که قرآن زبان مشترک تمام مسلمانان جهان است. این نکته را همه قبول داریم. پس میتوان قرآن کریم را به عنوان یک زبان مشترک بین مسلمانان جهان قرار داد که اگر روی آن تاکید داشته باشیم، اتحاد مسلمانان را به وجود میآورد». محفل سراسر بهجت و شادی است حتی آنجا که چشمان مخاطب نمناک میشود هم، اشک، اشک فرحبخشی است که نتیجه پرکشیدن دلها به سوی کربلا و نجف و مشهد است و دل را سبک میکند یا گاهی تذکری که حاج آقا قاسمیان از دل آیات تلاوت شده بیرون میکشد، دلها را میلرزاند. قرآن کتابی باطراوت و زنده است و چه خوب که بتوان بستری مناسب برای ارائهاش انتخاب کرد. به نظر میرسد محفل تا به اینجا در دل مخاطب جا باز کرده است و نظر برخی اساتید و چهرههای شاخص قرآنی را نیز جلب کرده است و آنان در نامهای خطاب به پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما از تلاشهای رسانه ملی در ماه مبارک رمضان امسال برای تولید برنامه قرآنی محفل تقدیر کردند. امید است با اتصال هر چه بیشتر به منبع لایزال کلام الهی، شاهد نسخههای مترقیتر آن در سالهای آینده باشیم.
ارسال به دوستان
استقبال مخبر از نخستوزیر قزاقستان
گروه سیاسی: روز گذشته علیخان اسماعیلاف، نخستوزیر قزاقستان در صدر یک هیات عالیرتبه دیپلماتیک وارد تهران شد و مورد استقبال محمد مخبر، معاول اول رئیسجمهور قرار گرفت. در همین رابطه، مخبر و اسماعیلاف درباره مهمترین مسائل منطقهای و بینالمللی همچنین راهکارهای گسترش همهجانبه روابط و سایر موضوعات مورد علاقه طرفین گفتوگو و رایزنی کردند.
* امضای ۵ یادداشتتفاهم و یک توافقنامه همکاری میان ایران و قزاقستان
۵ یادداشت تفاهم و یک توافقنامه همکاری به منظور توسعه و تحکیم روابط و گسترش مناسبات میان جمهوری اسلامی ایران و قزاقستان به امضا رسید. مراسم امضای این اسناد میان ایران و قزاقستان در زمینههای ورزش، گمرک، مناطق آزاد، جوانان و گردشگری عصر دیروز پس از پایان مذاکرات مشترک هیاتهای عالیرتبه ۲ کشور با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور و علیخان اسماعیلاف، نخستوزیر قزاقستان برگزار شد. در این مراسم یادداشت تفاهم همکاری در زمینه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از سوی سرپرست وزارت جهاد کشاورزی ایران به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای ۲ کشور و وزیر صنعت و توسعه زیرساخت جمهوری قزاقستان به امضا رسید. همچنین یادداشت تفاهم متقابل همکاری در زمینه ورزش و یادداشت تفاهم همکاری در زمینه جوانان میان وزارت ورزش و جوانان ایران با وزارت فرهنگ و ورزش جمهوری قزاقستان از سوی معاون توسعه و منابع وزارت ورزش و سفیر قزاقستان در ایران امضا شد. یادداشت تفاهم همکاریهای گردشگری نیز میان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران و وزارت فرهنگ و ورزش جمهوری قزاقستان از سوی معاون وزارت میراث ایران و سفیر قزاقستان در ایران به امضا رسید، همچنین رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران و سفیر قزاقستان در ایران نیز یادداشت تفاهم همکاری در امور آموزش کارکنان میان گمرک ایران با وزارت دارایی قزاقستان امضا کردند. توافقنامه همکاری میان ۲ شرکت ایرانی و قزاقستانی نیز از سوی مدیران عامل این ۲ شرکت به امضا رسید.
* ارتقای ارتباطات منطقهای جزو راهبردهای جدی دولت است
معاون اول رئیسجمهور دیروز در نشست خبری مشترک با نخستوزیر قزاقستان ضمن خیرمقدم به وی و هیات همراه گفت: ارتقای ارتباطات منطقهای و همسایگان جزو راهبردهای جدی دولت مردمی است. محمد مخبر افزود: قزاقستان جزو همسایگان بسیار خوب ایران است، تا جایی که روابط سیاسی ما در سطح خوبی است و سه بار روسای جمهور ۲ کشور با هم ملاقات داشتند. معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: مناسبات اقتصادی ما بهرغم اینکه حدود 20 درصد افزایش یافته و به بیش از 500 میلیون دلار رسیده است اما با توجه به روابط سیاسی ۲ کشور متناسب نیست ولی تصمیم گرفته شد این عدد به 3 میلیارد دلار برسد. تصمیم گرفتیم نقشه راه موقتی بهسرعت تدوین شود تا به این سطح از مناسبات اقتصادی برسیم. مخبر با بیان اینکه بحثهای بسیار مفصلی در زمینههای نفت و استخراج نفت و نیز اتصال شبکه برق ۲ کشور مطرح شد، گفت: بحث ترانزیت دانشبنیانها و فعال شدن گردشگری نیز از توافقاتی بود که انجام شد. وی اضافه کرد: فعال شدن خطوط هوایی و تشکیل شرکت مشترک کشتیرانی از دیگر توافقاتی بود که انجام شد. معاون اول رئیسجمهور تأکید کرد: استفاده از ظرفیتهای منطقهای مثل شانگهای و... و توافقنامههای چندجانبه برای تقویت مسأله ترانزیت از دیگر موضوعاتی بود که درباره آن بحث و توافقات کلی انجام شد. یکی دیگر از مسائل، توافق برای ایجاد بستر فعال شدن بخش خصوصی ۲ کشور است. مخبر خاطرنشان کرد: پیمان پولی بین ۲ کشور ایران و قزاقستان و استفاده از ارزهای ملی ۲ کشور از دیگر مسائلی بود که در آن توافق نسبی بین ۲ کشور حاصل شد و برای تمام این توافقات مجری مشخص شد.
ارسال به دوستان
ضربه سنگین دینداران به نقشههای شوم
دکتر محمدحسن آصفری*: ملت ایران یک ریشه بزرگ و تاریخی در مسائل دینی دارد و برای مصلحت و دین خود همه رقم هزینه کرده و میکند. در این ماه مبارکی که پشت سر گذاشتیم به واسطه حضور پرشور مردم در مراسمهای مختلف، صحنههای زیبایی را مشاهده کردیم و در حقیقت مردم ایران با این حضور، پیام دینی و انقلابی خود را به دنیا مخابره کردند.
به عنوان مثال نماز عید فطر از اعتقادات و مبانی اسلام نشأت گرفته و حضورهای باشکوه و صفهای بههم پیوسته، نشان جوهره تدین و دینداری در مردم ایران است. صحنههای پرشوری که در حرم رضوی و جای جای ایران دیدیم نشان میدهد اساس و جوهره مردم ایران دین و علاقهمندی به خدا و اهل بیت علیهمالسلام است.
همچنین یادگارهای گرانبهای ملت ایران در ساخت عتبات عالیات، حرم امام حسین(ع)، حرم امام علی(ع)، مشهدالرضا(ع) و سایر ائمه اطهار(ع) نشان این است که مردم ایران عرق و علاقه وافری به دین اسلام و اهل بیت دارند.
کمی به عقب برگردیم؛ اعتقادات مردم به مبانی دین اسلام سبب شد جنگ ۸ ساله ما به پیروزی برسد و اگر اعتقاد به مبانی دینی وجود نداشت، هیچ بعید نبود در جنگ تحمیلی شکست بخوریم.
حماسههای حضور و عملکردهای مردم ایران هر یک به نوعی نشان میدهد چگونه محاسبات و معادلات دشمنان قسم خورده ایران اسلامی برای دور کردن ملت ایران از دین و مذهب به خطا رفته است، لذا باید این حضور را پتانسیل و فرصت ارزشمندی تلقی کرد و قطعا حفظ این سرمایه معنوی از وظایف متصدیان امور است.
باید به این نکته توجه داشت که دشمن توطئه، تهاجم و شبیخون فرهنگی علیه کشورمان را در پیش گرفته و آنچه سبب شده این توطئهها و شبیخونها به نتیجه نرسد، اعتقادات راسخ ملت به مبانی دینی و اصول دین و مبانی اسلام و قرآن و اهل بیت(ع) است.
در چنین شرایطی وظیفه همه وعاظ، رسانهها، هنرمندان، نویسندگان، فیلمبرداران و کارگردانان این است که مبانی دینی را مستحکمتر و قویتر کنند.
مسؤولان نیز نباید اجازه دهند رفتارها و اقداماتی یا مزاحمتها و مشکلاتی به اسم دین برای مردم ایجاد شود به گونهای که اعتقادات و مبانی دینی و مذهبی مردم نشانه گرفته شود و در نهایت سبب دینزدایی در میان مردم شود، بلکه باید از این فرصت در راستای مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمن بهره گرفته شود.
مساله مهم دیگر این است که با توجه به اینکه دین اسلام نسبت به فقر و محرومیت نگاه سلبی دارد، میتوان از پتانسیل دینداری جامعه ایران در جهت «محرومیتزدایی» و «ریشهکن کردن فقر» بهترین استفاده را برد. مسؤولان در این عرصه نیز باید به بهترین وجه به وظایف خود عمل کنند تا جامعهای به دور از فقر، محرومیت و شکاف طبقاتی را شاهد باشیم.
* نایبرئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس
ارسال به دوستان
علیرضا فغانی: در داربی 100 یک پنالتی به نفع استقلال گرفته نشده است
فغان از این داوری
به نظر میرسد نظر کارشناس برنامه میز داوری طرفداری درباره پنالتی سوخته استقلال در داربی درست بوده است. علیرضا فغانی هم تایید کرد یک پنالتی در داربی برای استقلال گرفته نشده است. به گزارش طرفداری، در داربی 100 در اواسط نیمه اول ضربه مهدی قائدی به دست گولسیانی مدافع پرسپولیس برخورد کرد که بازیکنان استقلال بشدت معتقد به خطای پنالتی بودند اما پیام حیدری صحنه را ادامه بازی اعلام کرد.
در این بین تعداد زیادی از کارشناس داوری معتقد بودند چون ابتدا توپ به پا و بعد به دست مدافع پرسپولیس برخورد کرده بود، این صحنه پنالتی نیست اما حسین عسگری، کارشناس رسانه طرفداری نظر متفاوتی داشت. او اعلام کرد در قانون سال 2023 دیگر چنین چیزی معنا ندارد و اگر دست به بدن حجم بدهد، داور باید پنالتی اعلام کند. حالا اما صفحه زندگی با فوتبال در اینستاگرام پست مصاحبه حسین عسگری با رسانه طرفداری را برای علیرضا فغانی، بهروزترین داور حال حاضر فوتبال ایران ارسال کرده که او هم حق را به عسگری داده و تایید کرده یک پنالتی در داربی 100 به نفع استقلال گرفته نشده است. بیتردید اگر داور آن پنالتی را برای استقلال در نیمه اول میگرفت، ممکن بود سرنوشت داربی عوض شود و شاید آبیها این بازی را با شکست به پایان نمیبردند. لازم به ذکر است حسین عسگری با استناد به کتاب هیات بینالمللی فوتبال برای قوانین داوری سال 23/2022 مدعی است صحنه مشکوک محوطه جریمه پرسپولیس هند پنالتی به سود استقلال بود و گولسیانی با حجم دادن به بدنش مرتکب خطای هند شده است.
ارسال به دوستان
در اقدامی مسلحانه آیتالله عباسعلی سلیمانی عضو مجلس خبرگان مورد سوء قصد قرار گرفت
شهادت روحانی مردمی
گروه سیاسی: آیتالله عباسعلی سلیمانی، نماینده سابق ولیفقیه در استان سیستانوبلوچستان و عضو مجلس خبرگان رهبری روز گذشته در یکی از بانکهای شهر بابلسر مورد سوءقصد قرار گرفت و به شهادت رسید. آیتالله سلیمانی که در حال انجام امور بانکی در شعبه مرکزی بانک ملی بابلسر بود، توسط فردی هدف حمله قرار گرفت و همان لحظه جان خود را از دست داد. سرهنگ ساداتی، معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مازندران پیرامون جزئیات این حادثه از دستگیری فرد ضارب خبر داد و افزود: علت و انگیزه ضارب در دست بررسی بیشتر قرار دارد. وی تصریح کرد: حوالی ساعت 11 صبح روز چهارشنبه 6 اردیبهشتماه در پی کسب خبری از مرکز فوریتهای پلیسی 110 مبنی بر وقوع تیراندازی در یکی از بانکهای شهرستان بابلسر، موضوع در دستور کار ماموران انتظامی شهرستان قرار گرفت. ساداتی خاطرنشان کرد: ماموران انتظامی با حضور در محل حادثه در بررسیهای اولیه و تحقیق از شاهدان عینی حادثه دریافتند نگهبان مسلح بانک با استفاده از سلاح گرم اقدام به تیراندازی به سمت آیتالله عباسعلی سلیمانی کرده است. معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی مازندران اظهار داشت: در این حادثه آیتالله سلیمانی به دلیل شدت جراحات وارده ناشی از تیراندازی جان باخت.
* استاندار مازندران: حادثه امنیتی و تروریستی نبود
سیدمحمود حسینیپور، استاندار مازندران در گفتوگو با شبکه خبر، با اشاره به حادثه سوءقصد به آیتالله سلیمانی در بابلسر بیان کرد: از آنجایی که ضارب از افراد بومی منطقه است اقدامش ماهیت تروریستی ندارد و طبق اطلاعات موجود، ضارب شناخت دقیقی از آیتالله سلیمانی نداشته است و تاکنون اسنادی که نشان دهد این اقدام امنیتی و تروریستی باشد، به دست نیامده است. حسینیپور تاکید کرد: ضارب از عوامل شرکتهای انتظامی بوده است که کارهای خدماتی انتظامی بانکها را انجام میداده و هویت معلوم و مشخصی دارد. استاندار مازندران با رد هرگونه مشاجره و درگیری در بانک تأکید کرد: اسلحه مربوط به خود نگهبان بوده و از شخص دیگری نگرفته است.
* دستور دادستان کل کشور برای پیگیری حادثه
حجتالاسلاموالمسلمین محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور با ارسال نامهای خطاب به دادستان عمومی و انقلاب استان مازندران دستور پیگیری حادثه سوء قصد به آیتالله عباسعلی سلیمانی عضو مجلس خبرگان رهبری را صادر کرد. در نامه حجتالاسلاموالمسلمین منتظری آمده است: نظر به خبر منتشر شده درباره سوءقصد مسلحانه به آیتالله عباسعلی سلیمانی عضو مجلس خبرگان رهبری در یکی از بانکهای شهرستان بابلسر مقتضی است به قید تسریع و با هماهنگی دادستان حوزه قضایی مربوط و ضابطان امر موضوع از زوایای مختلف بررسی، پیگیری لازم انجام و نتیجه را گزارش کنید.
* دستور ویژه وزیر کشور به استاندار مازندران
احمد وحیدی، وزیر کشور نیز در تماس تلفنی با استاندار مازندران ضمن دریافت آخرین اطلاعات این حادثه، بر بررسی سریع و همهجانبه این موضوع تأکید و دستورات لازم را برای بررسی جامع و کامل ابعاد مختلف این حادثه تا دستیابی به نتیجه صادر کرد.
* رئیسجمهور شهادت آیتالله سلیمانی را تسلیت گفت
سیدابراهیم رئیسی در پیامی ضمن تسلیت شهادت آیتالله عباسعلی سلیمانی نماینده خبرگان رهبری در استان سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: لازم است نیروهای امنیتی و انتظامی هر چه سریعتر نسبت به علل وقوع حادثه و همچنین شناسایی انگیزه احتمالی عامل یا عاملان این اتفاق اقدام کنند.
متن پیام به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون؛ شهادت عالم ربانی آیتالله عباسعلی سلیمانی نماینده خبرگان رهبری در استان سیستانوبلوچستان در حادثه تیراندازی در بابلسر، موجب تأثر و تألم فراوان شد. اینجانب با ابراز همدردی، شهادت این روحانی ارجمند را به بیت مکرم و علمای اعلام و دانشگاهیان و مردم شهیدپرور استان مازندران تسلیت میگویم و از خداوند بزرگ برای آن مرحوم علو درجات و برای عموم بازماندگان ایشان صبر و سلامت مسألت دارم. لازم است نیروهای امنیتی و انتظامی هر چه سریعتر نسبت به علل وقوع حادثه و همچنین شناسایی انگیزه احتمالی عامل یا عاملان اقدام کنند.
* دستور اژهای برای بررسی زوایای سوءقصد به آیتالله سلیمانی
در پی سوءقصد به آیتالله «عباسعلی سلیمانی» نماینده مجلس خبرگان رهبری، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه به رئیس کل دادگستری استان مازندران دستور داد با دقت و سرعت همه زوایای این جنایت بررسی و نسبت به شناسایی، تشکیل پرونده و برخورد قانونی با عاملان و آمران احتمالی اقدام کنند.
* گوشهای از زندگینامه شهید سلیمانی
آیتالله سلیمانی سال 1326 در خانوادهای مذهبی در سوادکوه مازندران متولد شد. ایشان سال 1347 به حوزه علمیه قم رفته و در آنجا از محضر آیات عظام مشکینی، فاضل لنکرانی، ناصر مکارمشیرازی و عبدالله جوادیآملی بهره برد. از جمله مسؤولیتهای آیتالله سلیمانی میتوان به امامت جمعه بابلسر، امامت جمعه سیستانوبلوچستان، مسؤولیت نهاد رهبری در آموزش عالی مازندران و گلستان، تدریس در حوزه و دانشگاه، عضویت در هیات امنای دانشگاه سیستانوبلوچستان، عضویت در مجلس خبرگان رهبری، مسؤولیت هیات امنای دانشکده علوم قرآن زاهدان، نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاههای آزاد اسلامی گیلان، مازندران و گلستان اشاره کرد.
* ۳ روز عزای عمومی در مازندران
روحالله سلگی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران گفت: عصر روز پنجشنبه آیین وداع با پیکر مطهر آیتالله سلیمانی در استان برگزار خواهد شد و آیین تشییع و خاکسپاری نماینده فقید مجلس خبرگان رهبری نیز جمعه در قم برگزار میشود. وی افزود: با دستور استاندار مازندران روزهای هفتم، هشتم و نهم اردیبهشتماه در استان عزای عمومی اعلام شده است.
ارسال به دوستان
روز گذشته بذرپاش با نخستوزیر و وزیر حملونقل سوریه دیدار و گفتوگو کرد
تسهیل تجارت با سوریه
گروه اقتصادی: در جریان سفر وزیر راهوشهرسازی به سوریه، درباره کاهش تعرفه ورودی کالاهای ایرانی و به صفر رساندن آن، رفع موانع ترانزیتی، اعزام هفتهای هزار زائر به سوریه، فعالیت کشورمان در 3 منطقه آزاد تجاری سوریه و جابهجایی دریایی 10 میلیون تن کالا در سال توافق شد. مهرداد بذرپاش روز سهشنبه ۵ اردیبهشت در رأس هیاتی بلندپایه برای مذاکرات اقتصادی 2 روزه وارد سوریه شد. رئیس کمیسیون مشترک ایران و سوریه درباره این سفر گفت: مهمترین موضوعاتی که قرار است در کمیسیون مشترک دنبال کنیم، شامل اقتصاد دریامحور است. همچنین در بخش ریلی نیز اتحاد بین ایران، عراق و سوریه و احیا و توسعه خطوط ریلی در حوزههای ترانزیت باری و مسافری مدنظر است. بذرپاش اضافه کرد: این مسیر در گذشته بین 3 کشور بوده اما در طول سالیان قبل، به دلیل جنگها و مشکلاتی که بر سوریه تحمیل شده، برخی بخشهای خطوط ریلی از بین رفته که نیاز به ترمیم و بهسازی مجدد دارد و یکی از موضوعات جدی مورد بحث در این سفر است.
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته نشست اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و سوریه با حضور وزیران 2 کشور در شهر دمشق برگزار شد. شرکتکنندگان در نشست تجاری ایران و سوریه مشکلات پیش روی همکاریهای اقتصادی و تجاری بین تجار 2 کشور را در سایه تحریمهای ظالمانه تحمیل شده علیه 2 طرف و پیشنهاداتی که کار بخش خصوصی را تسهیل و سرمایهگذاری را تشویق میکند، بررسی کردند.
آنها همچنین مشارکت برای افزایش سطح روابط اقتصادی و تجاری بین 2 کشور را مورد بحث و بررسی قرار دادند. فهد درویش، رئیس اتاق بازرگانی سوریه و ایران در این نشست به طور مفصل مجموعهای از پیشنهادات را ارائه کرد که بر ضرورت فعالسازی توافقنامه تجارت آزاد بین سوریه و ایران و ایفای نقش بدون مانع آن، تلاش برای حل مشکل نقل و انتقال پول، تاسیس شرکتهای سرمایهگذاری در زمینه همکاریهای تجاری، صنعتی، بهداشتی، دارویی و کشاورزی و تشویق شرکتهای ساخت و ساز و عمرانی ایرانی برای کار در سوریه متمرکز بود.
محمد سامرالخلیل، وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه نیز این نشست را فرصتی مهم برای آگاهی از موانع توسعه روابط تجاری و سرمایهگذاری و نیز اطلاع از فضای قانونی دانست که در سایه تمایل مشترک 2 طرف برای بهبود روابط در 2 بخش دولتی و خصوصی، به تقویت همکاری بین 2 کشور کمک میکند.
وی گفت: کمیتهای در حال بررسی اصلاحیه برای کاهش عوارض گمرکی است و همچنین پیش نویس توافقنامه معامله با ارزهای محلی، مبادله کالا و ترانزیت و هر چیزی که روابط دوجانبه را به جلو میبرد، در حال بررسی است.
مهرداد بذرپاش، وزیر راهوشهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و سوریه نیز در این نشست اهمیت توسعه اقتصادی در همه زمینهها و تدوین طرحها و برنامههایی برای تسهیل این امر را تبیین کرد؛ بویژه که قراردادهای بسیاری بین 2 کشور امضا شده است.
* گفتوگوی ایران و سوریه در زمینه توسعه حملونقل
وزیر حملونقل سوریه و وزیر راهوشهرسازی جمهوری اسلامی ایران در دمشق، راههای توسعه همکاریهای دوجانبه در زمینه حملونقل جادهای، هوایی، دریایی و ریلی را بررسی کردند.
زهیر خزیم و مهرداد بذرپاش دیروز درباره پیگیری اجرای توافقنامههای موجود میان 2 کشور از طریق کمیته مشترک بحث و تبادل نظر کردند.
در این جلسه حملونقل ریلی میان ایران، عراق و سوریه از طریق راهآهن شلمچه – بصره تا بنادر سوریه و بالعکس مورد بحث و بررسی قرار گرفت و درباره تاسیس شرکتهای حملونقل مشترک و راهاندازی خطوط کشتیرانی میان بنادر 2 کشور بحث و تبادل و نظر شد.
2 طرف در این نشست بر اهمیت افزایش پروازها و خدمات به زائران و ضرورت راهاندازی مسیر ترانزیتی و باربری به عنوان شریان حیاتی اقتصاد برای مبادله کالا میان 2 کشور تاکید کردند.
وزیران حملونقل سوریه و راهوشهرسازی ایران همچنین هماهنگی دائمی برای مقابله با چالشها و تحریمهای ظالمانه و یکجانبه تحمیلی بر 2 کشور را ضروری دانستند.
* توافق ایران و سوریه برای جابهجایی دریایی ۱۰ میلیون تن کالا
وزیر حملونقل سوریه با اعلام افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر لاذقیه و طرطوس در سوریه، از برنامهریزی برای افزایش مبادلات و تردد دریایی ایران و سوریه تا ۱۰ میلیون تن کالا در سال خبر داد.
وزیر راهوشهرسازی کشورمان نیز با اشاره به دیدارهای فشرده روز گذشته هیات ایرانی با هیأت سوری به ریاست سامر خلیل، رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی سوریه، از توافق ۲ کشور برای ایجاد شرکت شهرهای صنعتی و تبادل مستقیم بین بانکی ۲ کشور خبر داد.
بذرپاش با اشاره به فعالیت در حوزه اقتصاد دریامحور بیان کرد: کالاها با کشتی کانتینری به کشور سوریه حمل میشود، از این رو مقرر شد با افزایش ظرفیت و ارسال منظم، این بخش نیز رونق بگیرد. در این دیدار با استقبال از گسترش تردد دریایی بین ایران و سوریه به لزوم تکمیل زیرساختهای بندری سوریه نیز اشاره کرد.
رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و سوریه از توافق بین ۲ کشور برای فعالسازی مناطق آزاد و کاهش تعرفه ترانزیت خبر داد.
همچنین در این دیدار زهیر خزیم، وزیر حملونقل سوریه تصریح کرد: سوریه از خرید کشتیهای جدید از شرکتهای ایرانی استقبال میکند و قراردادهایی با سازندگان کشتی منعقد کرده است.
وزیر حملونقل سوریه افزود: خدمات فنی و مهندسی در حوزه ریلی بویژه تعمیرات ناوگان راهآهن اکنون با حضور شرکتهای ایرانی در حال انجام است.
وی افزود: دریافت خدمات مهندسی در حوزه حملونقل هوایی نیز کمک شایانی به کشور سوریه کرده است و در آینده نیز با بهره گرفتن از تفاهمنامههای جدید به دنبال گسترش این فعالیتها هستیم.
* توافق تهران و دمشق برای اعزام سالانه۵۰ هزار زائر ایرانی به سوریه
وزیر راهوشهرسازی با اشاره به حضور هیات اقتصادی ایران در سوریه از اعزام سالانه ۵۰ هزار نفر به سفر زیارتی سوریه به عنوان نتیجه بخشی از گفتوگوهای طرفین در بخش گردشگری سیاحتی خبر داد.
مهرداد بذرپاش در گفتوگوی زنده تلویزیونی گفت: کمیسیون مشترک ایران و سوریه بزرگترین هیأت اقتصادی بوده که تاکنون از سوی کشور ایران به سوریه آمده است.
بذرپاش افزود: اهم مسائلی که در دستور کار بود نهایی شد که اصلیترین محور، رفع کاستیها و موانع فعالیت بخش خصوصی و تولیدی در کشور سوریه است و طی مذاکره با طرف سوری تلاش شد با آسیبشناسی، موانع موجود، بررسی و برطرف شود.
وی ادامه داد: کاهش تعرفه ورودی کالاها و به صفر رساندن آن مورد توافق طرفین قرار گرفت که فرصت مغتنمی برای فعالان اقتصادی و صادرات کالاست.
به گفته وزیر راهوشهرسازی، توافق شد سالی ۵۰ هزارنفر سالانه به سفر زیارتی سوریه مشرف شوند و در کنار آن گردشگری سیاحتی مورد توجه قرار گیرد. همچنین 3 منطقه آزاد تجاری سوریه مورد توافق قرار گرفت که ایران فعالیت خود را در این حوزه آغاز کند.
بذرپاش خاطرنشان کرد: فعالسازی کریدور ریلی ِمسافری میان 3 کشور ایران، عراق و سوریه که در گذشته برقرار بود، مجدداً برقرار میشود. فعالسازی راهآهن شلمچه - بصره نیز با کمک طرف عراقی در دستور کار است.
بذرپاش ادامه داد: تبادل مستقیم بین بانکی 2 کشور مطرح شد، چرا که شبکه بانکی کشور تحت تحریمهای ظالمانه قرار دارد و 2 بانک عامل در دوطرف میتوانند تبادلات مالی مستقیم انجام دهند که فرصت خوبی برای تجار و فعالان اقتصادی است، همچنین تشکیل بانک مشترک و بیمه مشترک نیز در دستور کار قرار گرفت.
وزیر راهوشهرسازی همچنین به سرمایهگذاری در میادین نفتی و پالایشگاههای سوریه اشاره کرد که فرصتی برای سرمایهگذاری صنعت نفت ایران است و در این خصوص توافق برای ایجاد شرکت شهرهای صنعتی را برشمرد که فرصت مغتنمی است. وی با اشاره به فعالیت در حوزه اقتصاد دریا خاطرنشان کرد: کالاها با کشتی کانتینری به کشور سوریه حمل میشود و مقرر شد با افزایش ظرفیت و ارسال منظم، این بخش نیز رونق بگیرد.
بذرپاش با حائز اهمیت دانستن اپراتوری برخی بنادر، گفتههای خود را ادامه داد و افزود: مقرر شد یک بندر در اختیار طرف ایرانی قرار بگیرد که سرمایهگذاری در بستر بنادر کشورها فرصت بینظیری برای ما فراهم میکند.
وی در خاتمه تصریح کرد: در مجموع کشور سوریه بازار مناسبی برای کالاها و خدمات ایرانی است و الحمدلله با استقبال شایسته طرف سوری مواجه شدیم، رفع بسیاری از مشکلات مورد توافق و در دستور کار قرار گرفت و بر عملیاتی کردن موارد یادشده اهتمام ویژه داریم.
ارسال به دوستان
تأکید رئیسجمهور بر همکاری همه دستگاهها با فراجا برای تأمین امنیت پایدار در کشور
همبستگی ضامن امنیت
رئیسجمهور دیروز با حضور در جمع فرماندهان و رؤسای فراجا ضمن خداقوت و قدردانی از زحمات شبانهروزی آنها، به منظور حفظ آسایش مردم از پلیس خواست همواره در مقابله با اشرار، مجرمان، قانونشکنان و متجاوزان به مردم، مقتدرانه عمل کنند. رئیسی در همایش سراسری فرماندهان فراجا، این مجموعه را مجری قوانین مجلس، بازوی دولت در تأمین امنیت، آسایش و آرامش مردم و رفاه عمومی و ضابط قوهقضائیه دانست و بر تعامل همه دستگاهها با فراجا در تامین امنیت پایدار تاکید کرد. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی دیروز در بیست و ششمین همایش سراسری فرماندهان، معاونان، روسا و مدیران فراجا در سالن کوثر ستاد فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، با قدردانی از زحمات و تلاشهای مجموعه پلیس کشور، مجموعه فراجا را مجری قوانین مجلس، بازوی دولت در تأمین امنیت، آسایش و آرامش مردم و رفاه عمومی و ضابط قوهقضائیه دانست و بر تعامل و همافزایی همه دستگاهها با فراجا در تامین امنیت پایدار تاکید کرد. رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش «مهربانی، تدبیر و اقتدار» را ۳ ویژگی ضروری برای فراجا دانست و اظهار داشت: پلیس باید در برابر اشرار، مجرمان، قانونشکنان و متجاوزان به حقوق مردم، مقتدر و مدبرانه و با برنامه ظاهر شود و با مردم مهرورزی کند. رئیسی با اشاره به اهمیت مردمیسازی پلیس و مشارکت مردم در پیشبرد ماموریتهای نیروی انتظامی، رضایت الهی را در گرو خدمت خالصانه به مردم و جلب رضایت آنها دانست و تصریح کرد: اعتماد ارکان نظام و آحاد جامعه به فراجا سرمایه بزرگی است که ضرورت دارد فراجا برای افزایش این سرمایه بزرگ تلاش کند و اجازه ندهد این اعتبار و اعتماد کاسته شود. رئیسجمهور توجه به قانون و قانونگرایی را از ارکان اصلی و مورد اتفاق نظر و اجماع همگانی دانست و تصریح کرد: رمز موفقیت پلیس در انجام ماموریتهایش نیز توجه به اجرای قانون و قانونمداری است. وی در بخش دیگری از سخنانش پیشبینی و پیشگیری را از مسائل مهم در کاهش ناهنجاریهای اجتماعی برشمرد و اظهار داشت: پیشگیری از جرم یعنی شناسایی و مقابله با علل و عوامل وقوع جرم و این مهم فقط ماموریت نیروی انتظامی نیست، بلکه همه دستگاهها مکلف هستند بسترهای وقوع جرم را در حوزه ماموریتی خود شناسایی و برای رفع آنها اقدام کنند. رئیسجمهور ارزشهای موجود در آداب، سنن و فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی را از سرمایههای ارزشمند در مصونسازی جامعه در برابر جرائم و ناهنجاریها دانست و بر ایجاد ساختارها و سازوکارهای مناسب برای تقویت این ارزشها و ترویج سبک زندگی مبتنی بر فرهنگ اسلامی - ایرانی تاکید کرد. رئیسی از نیروی انتظامی به عنوان پیشگام انتظام و امنیت یاد کرد و اظهار داشت: دشمنان با آشوبآفرینی تلاش کردند فضای جامعه را ملتهب کنند اما ملت و نیروهای امنیتی و انتظامی با حضور هوشیارانه و مقتدر در صحنه آنها را ناکام گذاشتند؛ حفظ این هوشمندی برای تداوم خنثیسازی فتنهها و توطئهها ضروری است. وی اظهار داشت: امروز امنیت اجتماعی، اقتصادی و اخلاقی جامعه مورد تهدید دشمن قرار دارد و نیروی انتظامی در برابر این ناهنجاریها و کسانی که میخواهند ناامنی ایجاد کنند، نقش بازدارندگی دارد که لازمه و مقدمه این نقشآفرینی، صیانت از سلامت سازمانی است. رئیسجمهور با تاکید بر اهمیت «توجه به تحولگرایی در برنامهها و اقدامات» و «زمانشناسی» افزود: برخورد نیروی انتظامی با تخلفات درونسازمانی و برنتابیدن جزئیترین تخلفات، نهتنها موجب تضعیف پلیس نمیشود، بلکه سبب تقویت سازمان و افزایش اعتبار اجتماعی آن میشود. رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش حمایت دولت از نیروی انتظامی را مورد تأکید قرار داد و گفت: دولت وظیفه خود میداند از خدمتگزاران ملت که در خط مقدم صیانت از آزادیهای مشروع و حقوق حقه مردم، به تأمین امنیت و آسایش جامعه اشتغال دارند، حمایت کرده و مطالبات آنها را مورد توجه قرار دهد. رئیسی در ابتدای این نشست، ضمن دیدار با خانواده چند تن از شهدای فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، از ایشان تفقد کرد. پیش از سخنان رئیسجمهور، سردار سرتیپ پاسدار احمدرضا رادان، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با ارائه گزارشی از عملکرد فراجا در دوره مدیریت خود، اظهار داشت: نیروهای انتظامی کمر همت برای خدمت به مردم بستهاند و اطمینان میدهیم نیروی انتظامی تمام توان خود را جهت اجرای فرامین، رهنمودها و تدابیر فرمانده کل قوا و یاریرسانی به دولت و سایر قوا به کار خواهد بست. فرمانده نیروی انتظامی تأکید کرد: فراجا یار و یاور دولت در همه ماموریتهاست تا بتوانیم به اتفاق یکدیگر فرمایشات رهبر معظم انقلاب در جلب رضایت مردم و تأمین آسایش و امنیت آنها در راستای کسب رضایت الهی را تحقق بخشیم. همچنین در این نشست سردار بختیاری، رئیس مرکز مطالعات راهبری فراجا گزارشی از روند تدوین سند تحولی معماری نیروی انتظامی ارائه کرد. ارسال به دوستان
مراسم وداع با پیکر مطهر شهید جانی بت اوشانا در معراج شهدای تهران برگزار شد
وداع با فرزند ایران
مراسم وداع با پیکر مطهر شهید آشوری جانی بت اوشانا با حضور اقوام و همکیشان شهید و جمعی از مردم پایتخت در معراج شهدای تهران برگزار شد.
در این مراسم نماینده آشوریها دقایقی به سخنرانی پرداخت و گفت: امروز نظارهگر پایداری و حفظ انقلاب توسط مردممان هستیم.
وی ادامه داد: ما مدیون خون شهدایی هستیم که جان خود را فدا کردند و مدیون اشک مادرانی هستیم که چشم انتظار فرزندان خود بودند که به جنگ رفتند و برنگشتند.
پس از این سخنرانی یکی از روحانیون کلیسای آشوریها به خواندن دعای مخصوص آشوریها پرداخت و اقوام و مسیحیهای حاضر در مراسم با او همراهی کردند. همچنین یکی از مادحین اهل بیت (ع) دقایقی به ذکر مصیبت اهل بیت(ع) پرداخت و گفت ما هم میخواهیم به سبک خودمان برای جانی عزیز عزاداری کنیم.
مادر شهید مدافع حرم مجید قربانخانی نیز با در آغوش گرفتن پیکر شهید برایش لالایی خواند و گفت: من امروز جای مادر او هستم، روزی که مصادف است با آوردن پیکر پسرم از سوریه. فقط یک مادر میفهمد بغل کردن استخوانهای فرزند چقدر سخت است.
در ادامه این مراسم، گروههای موزیک ارتش جمهوری اسلامی برای پاسداشت این مراسم مارش نظامی نواختند. همچنین مادر شهید مدافع امنیت آرمان علیوردی نیز در این مراسم حضور داشت.
ارسال به دوستان
رشد ۴۵ درصدی تسهیلات پرداختی بانکها در سال ۱۴۰۱
سرمایه در گردش اولویت وامدهی
تسهیلات پرداختی بانکها در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۱ مبلغ 4 میلیون و ۴۴۸ هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان بوده است که در مقایسه با سال قبل از آن، به میزان یک میلیون و ۳۸۶ هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان معادل 45.3 درصد افزایش داشته است.
از کل تسهیلات پرداختی، مبلغ ۳ میلیون و ۷۶۲ هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان معادل 84.6 درصد به صاحبان کسبوکار (حقوقی و غیرحقوقی) و ۶۸۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان معادل 15.4 درصد به مصرفکنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است. جدول یک سهم بخشهای اقتصادی از تسهیلات پرداختی به صاحبان کسبوکار و همچنین سهم خانوار از کل تسهیلات پرداختی بانکها را نشان میدهد که بر اساس آن سهم تسهیلات پرداختی بانکها به صاحبان کسبوکار در بخش صنعت و معدن در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۱ مبلغ یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان معادل ۳۷ درصد بوده است.
* نوع تسهیلات پرداخت شده
در این قسمت هدف از دریافت تسهیلات توسط صاحبان کسبوکار و خانوار در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۱ مشخص شده است. سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در همه بخشهای اقتصادی مبلغ ۲ میلیون و ۷۴۲ هزار و ۳۹۰ میلیارد تومان معادل 72.9 درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسبوکار است، همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب خرید کالای شخصی توسط مصرفکننده نهایی (خانوار) مبلغ ۳۰۲ هزار و ۹۹۰ میلیارد تومان معادل 44.2 درصد از کل تسهیلات پرداختی به مصرفکنندگان نهایی (خانوار) است. همچنین سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۱ معادل ۹۹۳ هزار و ۶۴۰ میلیارد تومان بوده است که حاکی از تخصیص 36.2 درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه در گردش همه بخشهای اقتصادی (مبلغ ۲ میلیون و ۷۴۲ هزار و ۳۹۰ میلیارد تومان) است.
بر این اساس، از یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل 71.4 درصد آن (مبلغ ۹۹۳ هزار و ۶۴۰ میلیارد تومان) به تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است که بیانگر توجه و اولویتدهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانکها در سال ۱۴۰۱ است. بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۵۷ هزار و ۳۶ فقره تسهیلات به بخش صنعت و معدن با میانگین پرداختی هر فقره 54.2 میلیارد ریال پرداخت شده است. در ضمن در بخش خدمات تعداد یک میلیون و ۶۸۹ هزار و ۳۱۲ فقره تسهیلات با میانگین پرداخت هر فقره 8.9 میلیارد ریال پرداخت شده است. همچنین در بخش خانوار تعداد 8 میلیون و ۹۶۶ هزار و ۵۱۰ فقره تسهیلات با میانگین پرداخت هر فقره 8 دهم میلیارد ریال پرداخت شده است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|