|
اخبار
انتشار فراخوان ششمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران
فراخوان ششمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران منتشر شد. ششمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران در راستای سیاستهای تحولی دولت سیزدهم و با هدف تقویت فضای تحقیق و پژوهش در حوزه سینمای ایران، همزمان با هفته پژوهش، نیمه دوم آذر ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد. بدین منظور از تمام استادان، دانشجویان، سینماگران و پژوهشگران حوزه سینما دعوت میشود با ارسال آثار خود در این رویداد ملی شرکت کنند. «سینما؛ امیدآفرینی و اعتمادسازی»، «سینما؛ دین، انقلاب و دفاع مقدس»، «سینما؛ اقتصاد، اشتغال و کارآفرینی»، «سینما؛ صنعت، تکنولوژی، زیرساخت و فناوری»، «سینما؛ مخاطب، خانواده و سبک زندگی ایرانی- اسلامی»، «سینما؛ عزت، اقتدار و هویت ملی» و «سینما؛ آیندهنگری، راهبردها، تمدن نوین اسلامی» از محورهای پژوهشی به شمار میرود.
***
برگزاری دورههای آموزشی «مدیریت رسانه» و «مهارت ارزیابی محتوا»
سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی با همکاری دانشگاه صدا و سیما اقدام به برگزاری دورههای آموزشی «مدیریت رسانه» و «مهارت ارزیابی محتوا» میکند. به منظور ارائه خدمات توانمندسازی و ارتقای سطح دانش و مهارت فعالان حوزه صوت و تصویر فراگیر، ساترا با همکاری دانشگاه صدا و سیما، اقدام به برگزاری دورههای آموزشی «مدیریت رسانه» و «مهارت ارزیابی محتوا» میکند. این دورهها ویژه مدیران رسانهها و نمایندگان محتوایی رسانههای صوت و تصویر فراگیر دارای مجوز است که از تاریخ ۲۹ خرداد لغایت ۱۷ مرداد۱۴۰۲ بهصورت ترکیبی (حضوری- مجازی) برگزار میشود و در پایان دوره، به دانشپذیرانی که موفق به کسب نمره لازم در ارزشیابی شوند، مدرک معتبر از دانشگاه صداوسیما و مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعطا میشود.
***
مهران مدیری در تدارک ساخت «ساعت ۶ صبح»
مهران مدیری برای فیلمی با نام «ساعت ۶ صبح» متقاضی دریافت پروانه ساخت شده است. به گزارش ایسنا، آخرین فیلمی که مدیری در سینما کارگردانی کرده، «ساعت ۵ عصر» بود که سال ۱۳۹۵ ساخته شد. او در این سالها بیشتر در عرصه بازیگری مشغول بود و تجربههای متفاوتی را از جمله بازی در سریال نمایش خانگی «خاتون» و فیلم سینمایی «خائنکشی» به کارگردانی مسعود کیمیایی پشت سر گذاشت. اواخر سال گذشته در سایت سازمان سینمایی، پروندهای در بخش نوبتهای دریافت پروانه ساخت برای فیلمی به نام «بنبست» به کارگردانی مهران مدیری و تهیهکنندگی علی اوجی ثبت شده بود و چند روز قبل درخواست دیگری به تهیهکنندگی و کارگردانی خود مدیری برای ساخت فیلم «ساعت ۶ صبح» ثبت شده است. مدیری در سالهای گذشته در فیلمهای سینمایی «رحمان ۱۴۰۰» منوچهر هادی، «ما همه با هم هستیم» کمال تبریزی، «درخت گردو»ی محمدحسین مهدویان و «خائنکشی» مسعود کیمیایی بازی کرده است.
ارسال به دوستان
سانسور واقعیت توسط مدعیان مبارزه با سانسور!
اسدالله رمضانزاده: از ابتدا مشخص بود سفر فصیل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی به تهران، چندان به مذاق اصلاحطلبان و کسانی که مروج سیاهنمایی در قبال سیاست خارجی غیرغربگرایانه ایران هستند خوش نمیآید! زمانی که عادیسازی روابط تهران - ریاض اعلام شد، بسیاری از رسانههای اصلاحطلب آدرس توافق دوجانبه طرفین در سال 1381 را مخابره کردند و برخی دیگر، نسبت به اینکه چینیها به میانجی و واسطه ماجرا تبدیل شده بودند زمین را به آسمان دوختند! البته باید به این دسته از افراد حق داد و بر آنها خرده نگرفت! قرار بود توافق هستهای سال 2015 میلادی به معجزه سیاست خارجی ایران، نماد گذار از دیپلماسی غربزدایانه و در نهایت، مزیتی جذاب برای آشتی خودخواسته کشورهای معارض منطقهای و فرامنطقهای با تهران تبدیل شود. مدعیان دانستن زبان گفتوگو با دنیا، زمانی به خود آمدند که دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا با یک امضای ساده کاخ آرزوهای آنها را ویران کرد و دبیرکل سازمان ملل که قرار بود در برابر نقض عهد واشنگتن سینه سپر کند نیز تنها یک جمله را بر زبان آورد: متاسفم!
دستورالعمل رسانهای - تبلیغاتی - حزبی جریانات مخالف دیپلماسی عزتمندانه در برهه کنونی کاملا مشخص است. آنها بر هر چیزی تمرکز میکنند جز اصل احیای روابط تهران - ریاض و چرایی چرخش رفتاری سعودیها. کارگزاران و اصلاحطلبان به گونهای ماجرا را تفسیر میکنند که گویا در عرض یک یا ۲ روز، بن سلمان و مقامات آلسعود با مراجعه به وجدانهای پاک(!) خود تصمیم گرفتهاند با ایران آشتی کرده و گذشته تلخی که در منطقه و در تقابل مطلق با تهران ایجاد کردهاند را به فراموشی بسپارند اما آیا این روایتگری ناقص از ماجرا صحیح است؟!
1- سال 2018 میلادی، زمانی که خبر مسرتبخش در هم شکستن خلافت تروریستهای تکفیری در حوزه شامات اعلام شد، سعودیها سرمایهگذاری طولانیمدت خود جهت سقوط حکومتهای سوریه و عراق را شکست خورده دیدند. فراتر از آن، منظومه راهبردی - منطقهای طراحی شده توسط سعودیها بر مبنای تقویت گفتمان سازش، تحت تاثیر پیروزی بزرگ پیروان مکتب مقاومت در هم شکست. متعاقبا انصارالله، ارتش و نیروهای مردمی یمن حماسه عظیمی را در مواجهه با ائتلاف متجاوز سعودی - اماراتی خلق کردند و جنگی را که به قول مقامات آمریکایی قرار بود در عرض 2 هفته پایان یابد، به یکی از بزرگترین پاشنهآشیلهای ریاض و حامیان غربی و صهیونیستی نسلکشی ملت مظلوم یمن تبدیل کردند. آنچه سعودیها را پای میز مذاکره با ایران و توافق با کشورمان کشاند، نه نظریه ساختارگرایی کنت والتز بود و نه نگرش پستمدرن و روشنفکرانه نسبت به جهان امروز! سعودیها شکست خود را در میدان لمس کردند و از دیپلماسی به عنوان تنها راهکار باقیمانده جهت کاهش هزینهها و تبعات این موضوع استفاده کردند. بدیهی است جمهوری اسلامی ایران نیز از این روند استقبال کرد، زیرا اساسا در قاموس سیاست خارجی و دیپلماسی منطقهای ما، جنگ در صورتی موضوعیت مییابد که بازیگری بخواهد پای خود را از حد خویش در تقابل با ملت و نظام مقدس ما فراتر ببرد. در غیر این صورت، زمانی که بازیگری نسبت به رفتارهای پرهزینه و راهبردهای پرتنش خود در قبال کشورمان آگاه شود و بخواهد از مسیر نادرستی که در پیش گرفته بازگردد، قطعا تهران راه را بر این بازگشت و تصمیم نخواهد بست، حتی اگر از سر استیصال باشد. 2- آری! منتقدان سیاست خارجی عزتمندانه حق دارند اصل پیروزی منطقهای و سیاسی بزرگ کشورمان در عادیسازی روابط با ریاض را سانسور و تحریف کنند، زیرا در صورتی که این موضوع را بپذیرند، بر پیشفرض ذهنی ایدهآلگرایانه و متوهمانه خود مبنی بر تسلط دیپلماسی بر میدان و لزوم فدا کردن منافع ملی پای اخم و لبخند بازیگران غرب، مهر باطل زدهاند. رسانههایی که امروز بر اساس منافع ملی کشور باید نسبت به احراز قدرت منطقهای و سیاسی ایران افتخار کرده و گردش منطقهای و رفتاری سعودیها را در قالب آن مورد استناد و تفسیر قرار دهند، هرگونه آدرس انحرافی و غلطی را مخابره میکنند تا حتی برای چند صباح افکار عمومی را از تمرکز بر حقیقتی تحت عنوان «اصالت قدرت منطقهای و میدانی ایران» بازدارند. قطعا آدرسهای انحرافی و سانسورگریهای هدفمند مدعیان مبارزه با سانسور، در زمان حال و آینده از ذهن ملت ایران و دوستداران واقعی استقلال و عزت کشور نخواهد رفت.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
رویداد ملی نهضت با محوریت تبلیغات و اطلاعرسانی دینی امروز در حوزه هنری میزبان مخاطبان است
برای حال خوب مردم
علی مرادخانی: رویداد ملی نهضت همزمان با سالگرد تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی درصدد تقدیر و تجلیل افرادی است که در عرصه فعالیت و تخصص خودشان حال خوب مردم را در نظر گرفتند.
در این رویداد از 3 دسته افراد اهالی هنر و رسانه در عرصه خبر، هنرهای نمایشی و موسیقی و... تقدیر خواهد شد.
همچنین در بخش دیگری، مبلغان عرصه تبلیغ که مجاهدانه در عرصه جهاد تبیین کوشا بودند، تقدیر میشود.
نشر خوبیها دیگر بخش تقدیر این رویداد است و از افرادی که در یک سال اخیر برای حال خوب مردم گام برداشتند نیز تقدیر خواهد شد.
از یک چهره ملی به عنوان چهره ملی تبلیغ نیز قدردانی خواهد شد.
این مراسم هر سال با معرفی چهرههای مرتبط در سالروز تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی برگزار میشود.
محوریت برنامه روایت خوبیها در جامعه است؛ افرادی که برخلاف پمپاژ سنگین رسانهای شبکههای معاند پای کار کشور ایستادند و پرچمدار نهضت اسلام ناب محمدی هستند.
* جای فردوسی خالی!
وسط بد مخمصهای گیر کردهایم. فقط کافی است نگاهی کنید به چند خبر اخیری که در دنیای مجازی از زیر نگاهتان گذشته. ازدواج فلان آدم با بهمان آدم. نگاه کردن فلان سلبریتی به بهمان گالری و سالن زیبایی، رفتن فلان فوتبالیست به خاطر میلیاردها پول به بهمان کشور. میبینید؟ غرق شدهایم وسط تزویر و تظاهر و منفعت شخصی. حتی توی دور و بریهای خودمان هم آنهایی بیشتر لایک و کامنت و دنبالکننده دارند که تند و تیز حرف میزنند. نجابت و گذشت سکههای بیرونق دورانمان شدهاند و تندخویی و تظاهر مد روز.
تا اینجایش البته داستان کل دنیا بود. داستان ایران ما از این هم عجیبتر و پیچیدهتر است. رگبار دروغ و روایتهایی که برعکس واقعیت هستند، با کثرتی بیسابقه و سلاح بران بیاخلاقی و البته لشکرهای فیک مجازی که هر روز دارند لایک و کامنت به خورد ملت ما میدهند که بگویند ایران جای زندگی نیست و خراب آباد است. ایران را میگویند؛ ایران عزیز ما.
دستگاه تمدنیای که روز و شب دلار میبلعد که مردم ما را به جان هم بیندازد، محفل خانوادههای ما را آلوده به تشنج کدورت بحثهای سیاسی و «فلان کلیپ را دیدهای» کند و ما را خشمگین و مغموم کند، دستگاه تمدنیای که میخواهد ما را خسته کند، حوصلهمان را سر ببرد که لابد سر آخر بزنیم زیر میز.
* و ما کجاییم؟
مکانیک میانسال ما در شهر خمین وسط کارهایش با مردم درباره ظهور منجی حرف میزند و سعی میکند دروغهای رسانههای روباه پیر درباره نهضت خمینی کبیر را برملا کند. وسط آشوب «زن، زندگی، آزادی» بانوی هنرمند ما گروه تئاتر راه میاندازد که از صفر تا صدش را دخترهای جوان و نوجوان اداره میکنند و به نام صدیقه طاهره سلاماللهعلیها روی صحنه میدرخشد. دختر ما، دختر نازنین ایران ما که در خردسالی پدرش شهید بیصفتهای صهیونیست شده، حالا در برابر مدیرکل آژانس تزویر و ریای اتمی میایستد و از حق مردم کشورش میگوید و جلوی چشم لنز دوربینهای شرق و غرب عالم دروغهای مردم چشم بادامی را میزند توی صورتش. آخوند ما وسط زلزله دست به زانو میگیرد و شبی هزار پرس غذا وسط سرمای استخوانسوز خوی تقدیم مردم رنجدیده آن سامان میکند.
آخوند دیگر ما و افسر رسانهای و هنرمند ما وسط تلخترین و پرسوءتفاهمترین روزهای سینما و هنر این مملکت پرچم ایران به دست میگیرند که بیاییم و به جای گوش سپردن به بوقهای تبلیغاتی دشمن با همدیگر حرف بزنیم و سنگهایمان را وا بکنیم و کدورتها را کنار بگذاریم. زوج جوان ما با هم قرار میگذارند وسط این مشکلات رنجآور اقتصادی بخش مهمی از درآمدشان را بگذارند برای بیبضاعتها و کمبرخوردارها و جوان هنرمند ما توی روزگار لایک و فالوئر «آقامون جنتلمنه» از خانواده میخواند و پرچم خانواده را وسط این آشفتهبازار موسیقی میزند توی دل مردم. و هزار هزار از این روایتها و این قهرمانها و این حماسهها.
و شما حساب حال خراب دشمن را بکنید که این همه بریز و بپاش کند و سرآخر ببیند از ایران ما این خبرها بیرون میآید و من میگویم فردوسی جایش خیلی خالی است برای روایت آدمهای هم روزگار ما؛ برای روایت آدمهایی که توی این دنیای سخت از مرغزار تزویر عبور کردهاند، از چشمه حقیقت نوشیدهاند و به مصاف دیو سپید دروغ رفتهاند و اگر روزگار فردوسی یک رستم داشت، ایران امروز ما هزارهزار از اینها دارد.
من میگویم چند قرن دیگر مورخان موقع روایت تاریخ وقتی به ایران روزگار ما میرسند، کلاه از سر برمیدارند و با شکوه از مردم ما یاد میکنند؛ مردمی که وسط این جنگ نابرابر پای حق ایستادند و نخل کمر تا نکردند و خوش به حال ما که همنفس این مردم هستیم و مستأجرهای آخرالزمانی این جغرافیای مهرآفرین.
ارسال به دوستان
وزیر فرهنگ خبر داد
انتقال درآمد مالیاتی حوزه هنر به صندوق اعتباری هنر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: انتقال درآمدهای مالیاتی مربوط به حوزه فرهنگ به صندوق اعتباری هنر به منظور بهرهمندی همه اصحاب فرهنگ و هنر از این درآمدها و تقویت حمایت از هنرمندان در برنامه هفتم توسعه با ایجاد ساختاری حقوقی برای رسیدگی به تخلفات دارندگان مجوز از این وزارتخانه، 2 اقدام مهم دولت برای کاهش مشکلات هنرمندان است.
تازهترین جلسه شورای هنر دوشنبه 29 خرداد با حضور محمدمهدی اسماعیلی رئیس شورای هنر، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدحسین ایمانی خوشخو دبیر شورای هنر و اعضای این شورا در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
وزیر فرهنگ در این نشست با اشاره به تصویب آییننامه بند «ه» تبصره 9 قانون بودجه در دولت گفت: بر اساس این آییننامه، کارگروهی تخصصی بر هزینهکرد عواید حاصل از یک درصد هزینههای شرکتها و بانکهای دولتی نظارت خواهد کرد؛ به این صورت که 50 درصد این عواید با تایید کارگروه هزینه میشود و 50 درصد دیگر در اختیار صندوق اعتباری هنر قرار میگیرد تا به طرحهای فرهنگی، هنری، رسانهای و قرآنی مصوب کارگروه اختصاص یابد.
اسماعیلی اظهار کرد: در موضوع بند «ل» ماده 139 لایحه قانون مالیاتهای مستقیم، با وجود افزایش سقف معافیتهای مالیاتی هنرمندان، مقرر شد درآمد مالیاتی حوزه هنر به صندوق اعتباری هنر منتقل شود تا عواید آن در اختیار همه اعضای صندوق قرار گیرد. وی افزود: نظارت بر کل هزینههای مسؤولیتهای اجتماعی، موضوع دیگری بود که در کمیسیون فرهنگی دولت به تصویب رسید و به زودی طبق لایحه تقدیمی دولت به مجلس در رابطه با قانون مالیاتهای مستقیم مطرح میشود تا به تقویت مدیریت فرهنگی - هنری در کشور کمک کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ارائه برنامه هفتم توسعه از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی گفت: از جمله بندهای مهم فرهنگی این برنامه میتوان به موضوع تصویب پیوست فرهنگی، تقویت حمایت از هنرمندان و شکلگیری کمیته بدوی و استیناف به عنوان یک ساختار حقوقی برای رسیدگی به تخلفات همه دارندگان مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد.
وزیر فرهنگ در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح دستاوردهای فرهنگی سفر رئیسجمهور به ونزوئلا اشاره و خاطرنشان کرد: در این سفر برنامه جامع 5 ساله فرهنگی به امضای دوطرف رسید. همچنین رایزنی فرهنگی ایران در ونزوئلا و برزیل بهزودی افتتاح میشود تا رد پای جمهوری اسلامی ایران در منطقه آمریکای جنوبی تقویت شود. هفته فرهنگی جمهوری اسلامی نیز آبان امسال همزمان با نمایشگاه کتاب ونزوئلا، در کاراکاس برگزار میشود.
اسماعیلی با اشاره به استقبال دولت ونزوئلا از مشارکت جمهوری اسلامی برای تولید کاغذ در این کشور اظهار کرد: در ونزوئلا 400 هزار هکتار زمین جنگلکاری شده و بهزودی با حضور کارشناسان ایرانی در این کشور تفاهمنامه عملیاتی کارخانه کاغذ نهایی میشود. وی همچنین به تفاهم ایران و ونزوئلا برای تولید فیلم سینمایی مشترک درباره انتقال سوخت از مسیر دریایی اشاره کرد و افزود: همزمان با پهلو گرفتن کشتیهای ایرانی در ونزوئلا و سوخترسانی به این کشور در دشوارترین شرایط، ونزوئلاییها جشن ملی برگزار کردند و دیوارنگارههای بزرگی را به این رخداد اختصاص دادند.
حجتالاسلام خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه با اشاره به احیای فعالیت شورای هنر در دولت مردمی گفت: شورای هنر از مهمترین شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در این دولت احیا شده است. وی با یادآوری تعامل مثبت میان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از اعضای شورای هنر خواست گزارش عملکرد و اولویتهای شورای هنر را در صحن شورای عالی ارائه کنند.
گفتنی است در جلسه شورای هنر، دستور «طرح جامع هنر تمدنساز»، «گزارش عملکرد صندوق اعتباری هنر» و «ضوابط تاسیس و نظارت بر آموزشگاههای آزاد هنری» مطرح شد و مورد بررسی اعضای شورا قرار گرفت.
ارسال به دوستان
در فرهنگسرای خانواده برگزار شد
محفل ادبی «کلمه - زندگی» با حضور زوجهای جوان
زوجهای شاعر در آستانه سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) در محفل ادبی «کلمه - زندگی» سرودههای خود را خواندند. محفل ادبی «کلمه - زندگی» دوشنبه 28 خرداد با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران و سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران با حضور علیرضا قزوه، سعیده حسینجانی، بهروز قزلباش، سودابه امینی، سیدوحید سمنانی، نوشین نامداری، محمدحسین مهدویان، عاطفه جوشقانیان، حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا زائری، سیدمحمد جواد شرافت و حسین پورقلی در فرهنگسرای خانواده برگزار شد.
در این محفل ادبی زوجهای شاعر درباره زندگی مشترکشان، چگونگی تولید اثر هنری، خاطرات زندگی مشترکشان و... برای حاضران صحبت کردند.
در بخش ابتدایی این محفل سیدمحمدجواد شرافت که اجرای این برنامه را بر عهده داشت، با بیان اینکه در آستانه سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) هستیم، گفت: این امر اتفاق مبارکی است که میتواند زندگی ما را پر از نور و سرور کند. امیدوارم خانواده و فرزندان ما زیر این نور الهی روزگار پرخیر و برکتی را سپری کنند.
در ادامه این مراسم شیوا مقدم، رئیس فرهنگسرای خانواده در سخنانی گفت: فرهنگسرای خانواده در راستای هویتی خود و اهداف هفدهگانه سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران به خانواده و تکریم آن میپردازد.
در حوزه بینالملل و ملی هر جامعهای که به دنبال توسعه است قبل از فکر کردن به خانواده به تکریم خانواده توجه دارد. در همه دیدگاههای روانشناسی عناصر تکریم خانواده مشترک است. نهاد خانواده فطری است، بنابراین این عناصر هم فطری هستند. یکی از موضوعاتی که معمولا در حوزه تحکیم خانواده به آن پرداخته میشود «ما بودن» و «ما شدن» بعد از ازدواج و دور شدن از منیتهاست. خانوادههایی که به «ما شدن» رسیدند در حوزه تکریم خانواده موفقتر هستند.
ارسال به دوستان
معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) خبر داد
برگزاری آیین مسلمیه در حرم حضرت عبدالعظیم(ع)
معاون امور علمی و فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: آیین عزاداری مسلمیه از یکشنبه چهارم تیر تا سهشنبه ششم تیرماه با حضور 200 هیات مذهبی در شهرری برگزار میشود.
حجتالاسلام محسن عرفاتی، معاون امور علمی و فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) دیروز در نشست خبری برگزاری برنامههای ایام مسلمیه در شهرری اظهار کرد: آیین عزاداری حضرت مسلم بن عقیل(ع) به مدت 3 شب، از روز یکشنبه چهارم تیرماه مصادف با شب شهادت امام محمدباقر(ع) تا سهشنبه ششم تیرماه مصادف با شب شهادت حضرت مسلم بن عقیل(ع) در حرم مطهر برگزار میشود.
معاون امور علمی و فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) افزود: آیین عزاداری مسلمیه پس از نماز مغرب و عشا شروع میشود و تا اذان صبح ادامه خواهد داشت که هیأتهای مذهبی و دستهجات از میدان شهرری به سمت حرم مطهر حرکت کرده و به عزاداری میپردازند.
حجتالاسلام عرفاتی با اشاره به برگزاری آیین معنوی دعای عرفه در حرم مطهر تصریح کرد: مراسم دعای روحبخش عرفه روز چهارشنبه هفتم تیرماه از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۹:۱۵ با حضور مردم مومن و ولایتمدار پایتخت، با سخنرانی حجتالاسلام قاضیعسکر و مرثیهسرایی مرتضی طاهری در آستان مقدس برگزار و از شبکه ۵ و رادیو تهران به صورت زنده پخش خواهد شد. معاون امور علمی و فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) افزود: اقامه نماز جمعه، جلسه سبک زندگی، مهارتهای زندگی، آموزش تربیت فرزندان، دعای توسل، آموزش نهجالبلاغه، کلاسهای آموزشی طرح تابستانی برای کودکان ۸ تا ۱۱ سال و نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ سال، برنامههای مختلف در حوزه قرآنی، کتابخوانی، آسماننما، نجوم و... از جمله برنامههایی است که در طول هفته در حرم مطهر برگزار میشود.
ارسال به دوستان
در رویداد تئاتر صاحبدلان مطرح شد
تقویت همکاری هنری ایران و عراق
مدیر دانشکده تئاتر بصره عراق، در دومین نشست تخصصی دبیر رویداد تئاتر صاحبدلان با فعالان تئاتر قزوین و هنرمندان خارجی، از شور و شوق جوانان تئاتری کشورمان ابراز شگفتی کرد.
دوازدهمین دوره سراسری و نخستین دوره بینالملل رویداد تئاتر صاحبدلان، در پایان یکسال فعالیت، این روزها شاهد برگزاری آخرین بخش خود از 28 خرداد تا اول تیر در استان قزوین است.
برگزاری نشستهای محمود فرهنگ، دبیر تئاتر صاحبدلان با هنرمندان خارجی، بخشی از برنامههای این رویداد است که دومین جلسه آن، با حضور عبدالکریم عبود (مدرس و مدیر دانشکده تئاتر بصره)، هنرمندان ۲ گروه نمایشی میهمان از کشور عمان و فعالان تئاتر استان قزوین، (دوشنبه 29 خرداد) در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین برگزار شد.
* رسالت تئاتر صاحبدلان حمایت از هنرمندان جوان است
محمود فرهنگ در این نشست گفت: تفکر و تلاشی که در برگزاری رویداد تئاتر صاحبدلان وجود دارد، مبنی بر تولید نمایش بوده است نه رقابت. وی با شرحی از بخشهای مختلف رویداد صاحبدلان که در طول یک سال میزبان علاقهمندان بوده است، ادامه داد: «اجرای تعزیه، نمایشهای خیابانی، بخش نمایشنامهنویسی، نمایش رادیویی، وبینارهای بینالمللی و نمایشنامهخوانی بخشی از برنامههای این رویداد بوده است و اکنون نیز بخش بینالملل آن در قزوین در حال برگزاری است.
این هنرمند افزود: «امسال با همت دستاندرکاران این رویداد، بیش از ۱۰ نمایشنامه به زبانهای فرانسه و عربی ترجمه شده و بهزودی ترجمه انگلیسی آن نیز منتشر خواهد شد تا در اختیار هنرمندان سایر کشورها قرار بگیرد و به این واسطه راههای تعامل، همکاری و آشنایی با تئاتر دینی و معناگرا هموارتر شود.
فرهنگ گفت: «امیدواریم رویداد بینالمللی صاحبدلان بتواند باعث ایجاد تبادلات فرهنگی مدنظر ما شود. همچنین در نظر داریم از کارگردانهای جوان و موفق حمایت کنیم تا این رویداد هنری محلی برای رشد استعدادهایشان باشد.
* استقبال هنرمندان جوان شگفتآور بود
در ادامه این نشست، عبدالکریم عبود، مدرس تئاتر و مدیر دانشکده تئاتر بصره با بیان اینکه عمق تاریخی و فرهنگی ایرانیان بسیار قابل احترام است، گفت: «من برای برگزاری کارگاه «درهم تنیدگی فرهنگ تئاتر» در این رویداد حضور دارم. روز اول این برنامه با حضور 15 شرکتکننده برگزار شد و روز دوم این تعداد به 45 نفر رسید که برای من شور و شوق هنرمندان جوان و استقبال آنها بسیار لذتبخش و شگفتیآور بود.
مدرس عراقی تئاتر در پایان سخنانش با تاکید بر لزوم همکاری بیشتر بین کشورهای همسایه در زمینه هنرهای نمایشی گفت: «بهتازگی تفاهمنامهای برای گسترش همکاریهای هنرمندان بصره و خوزستان امضا شده است که امیدوارم به این واسطه بیشتر با تئاتر ایران آشنا شویم و به سمت تولید کارهای مشترک برویم.
گروههای نمایشی کشور عمان نیز در این نشست، به شرح کوتاهی از اجراهایی که روی صحنه خواهند برد، پرداختند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|