|
خبر
افزایش ۲ برابری ذخایر «خون» کشور
مدیرعامل سازمان انتقال خون ضمن اعلام افزایش حدود 2 برابری ذخایر خونی در کشور، در عین حال از زمانبر شدن ساخت پالایشگاه خون توسط بخش خصوصی انتقاد کرد و گفت: متاسفانه بعد از حدود ۹ سال هنوز پالایشگاهی ساخته نشده و باید در این زمینه مطالبهگری شود. دکتر مصطفی جمالی، در نشستی خبری درباره شاخصهای اهدای خون در کشور گفت: اهدای خون کمی بیش از ۹ درصد افزایش یافته و ذخایر خون و فرآورده کمی بیش از ۲ برابر افزایش یافته و به حدود ۸ روز رسیده است اما آنچه مهم است بحث ذخایر خون و فرآورده بوده است که همیشه در این زمینه مشکل داشتیم، بویژه در استانی مانند سیستانوبلوچستان که همیشه در وضعیت قرمز بوده است اما الان دیگر هیچ بیماری درباره خون و فرآورده مشکلی ندارد.
ارسال به دوستان
نگاه
ضرورت فرهنگسازی و ارائه راهحل برای ترغیب برخی بیماران به درمان
برخی بیماریها باعث میشود بیمار به دلیل کتمان آن دچار افسردگی، استرس و انزوا شود، در حالی که درباره این موضوع باید با آگاهیبخشی فرهنگسازی شود تا بیمار برای علاج بیماری خود به پزشک مراجعه کند و یا راههای پیشگیری از آن را آنگونه که مسالهای برای خود و اطرافیانش ایجاد نکند در پیش گیرد. به طور مثال بیاختیاری ادرار یکی از بیماریها است که هماکنون حدود 2 میلیون ایرانی به این بیماری مبتلا هستند؛ البته زنان 4 برابر مردان به این عارضه دچار میشوند. این یک هشدار جدی برای همه ما است تا توجه بیشتری به این چالش سلامتی داشته باشیم، زیرا با وجود نرخ بالای این عارضه در جامعه، امروز به دلیل شرم از شرایط موجود منزوی و بعضا خانهنشین شده یا کمتر آب مصرف میکنند. از گفتوگو درباره آن امتناع میشود. بنابراین بهتر است با آگاهی و دانش کافی برای یافتن راهحل اقدام کنیم و کنار این افراد باشیم که از این بیماری رنج میبرند. طبق تحقیقات انجام شده، شیوع این عارضه در جهان بالاتر از شیوع بیماریهایی مانند پارکینسون و آلزایمر و تقریبا برابر با شیوع بیماری دیابت است. با وجود این، بر اساس تحقیقات انجامشده در کشور، تقریبا یکسال و نیم زمان میبرد تا فرد پس از نخستین مواجهه با این عارضه، به پزشک مراجعه کند. این موضوع آنگونه که باید در خانوادهها جدی گرفته نمیشود و حتی بدتر از آن، فرد از بیان دچار شدن به چنین بیماریای حتی به نزدیکترین عزیزان خود نیز شرمگین است در حالی که براحتی میتواند از پوشینههایی بهداشتی کیفی استفاده کند که هم خود و هم اطرافیان را آزار ندهد. در حال حاضر فقط ۱۱ درصد از جمعیت مبتلا به این عارضه از پوشینهها بزرگسالان استفاده میکنند. بیاختیاری ادرار گرچه در همه سنین میتواند رخ دهد اما با افزایش سن و امکان دچار شدن به بیماریهای رایج دوران میانسالی و سالمندی، احتمال بالاتری برای وقوع دارد. با توجه به رشد بالای جمعیت سالمندان در کشور، انتظار میرود سالانه ایرانیها بیش از پیش با این چالش روبهرو شوند. این عارضه اما راههایی برای درمان دارد که البته هیچ یک از آنها قطعی نیست. ورزشهای ویژه را میتوان با مشورت پزشک برای پیشگیری و کمک درمانی استفاده کرد، داروهایی نیز هست که با تجویز پزشک میتوان مصرف کرد اما باید دانست که این داروها پاسخ یکسانی به همه افراد نمیدهد و درمان قطعی برای همه نیست. عمل جراحی نیز یکی دیگر از راههای درمان این بیماری است اما امکان برگشت عارضه، عدم درمان یا حتی تشدید آن نیز وجود دارد. طبق گفته کارشناسان به محض مواجهه با نخستین نشانههای بیاختیاری ادرار، این موضوع باید با نزدیکان مطرح شود و حتما برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید.
ارسال به دوستان
تعداد مددجویان پشتنوبتی برای دریافت مستمری به صفر رسید
سخنگوی دولت از به صفر رسیدن تعداد مددجویان پشت نوبتی برای دریافت مستمری خبر داد. علی بهادریجهرمی، در توئیتی اعلام کرد: پس از سالها، تعداد مددجویان پشتنوبتی برای دریافت مستمری به صفر رسید. وی همچنین نوشت: طی 2 سال گذشته ۳۸۱ هزار و ۸۳۶ مددجوی سازمان بهزیستی که چند سال منتظر حمایت بودند، وارد چرخه حمایتی شدند.
ارسال به دوستان
معاون اول قوه قضائیه: کیفرخواست متهمان پرونده مسمومیت الکلی استان البرز بزودی صادر میشود
برخورد بدون اغماض
قوه قضائیه: بدون هیچ اغماضی با برهمزنندگان امنیت سلامت مردم برخورد خواهد شد
متهمان پرونده مشروبات الکلی دستساز که اخیرا در کرج باعث مرگ 17 نفر و مسمومیت حدود 200 نفر شدند، بهزودی پای میز محاکمه میروند. در این زمینه 9 نفر که در تولید و توزیع مشروبات الکلی حاوی متانول دست داشتهاند، دستگیر شدهاند و باید در برابر قانون پاسخگو باشند.
در این باره معاون اول قوهقضائیه گفت: یکی از متهمان پرونده مسمومیت الکلی استان البرز در حال حاضر متواری است، البته به دنبال دستگیری این متهم هستیم. حجتالاسلاموالمسلمین محمد مصدق بیان کرد: یکی از برنامههای قوهقضائیه مبارزه جدی با کسانی است که امنیت مردم را به خطر میاندازند.
معاون اول قوهقضائیه تصریح کرد: امنیت میتواند مربوط به حوزههای اجتماعی، فرهنگی، بهداشت و سلامت مردم باشد که پرونده مسمومیت اخیر برخی شهروندان در استان البرز به دلیل مصرف مشروبات الکلی مربوط به حوزه امنیت بهداشت و سلامت مردم بوده و بسیار خطرناک است.
وی با بیان اینکه شاید افرادی که مرتکب این اقدام شدند توجهی به آن نداشته باشند که جان سایرین در خطر است، گفت: طبق آخرین گزارشی که دریافت کردم در جریان بررسی این پرونده ۹ نفر که تعدادی از آنها سرشبکه و تولیدکننده هستند دستگیر شدند اما متاسفانه ۱۷ نفر نیز فوت کردند.
حجتالاسلاموالمسلمین مصدق با اشاره به تلاش شبانهروزی همکاران قضایی در دادگستری کل استان البرز درباره این پرونده بیان کرد: یکی از متهمان در حال حاضر متواری است و به دنبال دستگیری این متهم هستیم.
وی افزود: با قید فوریت، پرونده به نتیجه خواهد رسید و کیفرخواست آن صادر خواهد شد و متهمان برای محاکمه به دادگاه خواهند رفت. معاون اول قوهقضائیه خطاب به کسانی که مرتکب این اقدام شدند، گفت: ممکن است این افراد برخی از رفتارهایی که مرتکب شدند، مشمول فساد گسترده باشد که این مهم مجازات بسیار سنگینی دارد.
حجتالاسلاموالمسلمین مصدق تاکید کرد: قوهقضائیه برنامه ویژهای برای برخورد با کسانی که امنیت سلامت مردم را به خطر میاندازند، دارد. بدون هیچ اغماضی با این افراد برخورد خواهد شد که این پرونده نیز جزو این موارد است.
* شمار مسمومان الکلی در حاجیآباد به ۲۵ نفر افزایش یافت
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: تعداد مراجعان مسمومیت با الکل متانول از روز ۳۱ خردادماه تاکنون به ۲۵ نفر رسیده که ۲۰ نفر در حاجیآباد و ۵ نفر از این افراد در بندرعباس بودهاند. دکتر محمود حسینپور در این باره افزود: افراد مسموم شده در رده سنی ۱۶ تا ۶۵ سال بوده و در حال حاضر ۱۳ نفر بعد از دریافت خدمات درمانی اولیه و رفع علائم خطر، ترخیص شده و ۱۱ نفر همچنان بستری هستند.
وی ادامه داد: حال ۴ نفر از آنها وخیم گزارش شده است. مصرف الکل آن هم الکل متانول میتواند عوارض جبرانناپذیری بر ارگانهای بدن بگذارد و در پارهای از موارد منجر به مرگ شود.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علومپزشکی هرمزگان از مردم خواست با آموزش صحیح درباره عوارض جبرانناپذیر مصرف الکل بویژه الکل دستساز، از سلامت خانواده، فرزندان و همنوعان خود محافظت کنند. گفتنی است، رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان یکم تیرماه از مسموم شدن ۱۱ نفر پس از مصرف مشروب الکلی دستساز، در حاجیآباد خبر داده بود که بتدریج در روزهای گذشته بر آمار آن افزوده شد. به گفته حسینپور، نخستین فرد با مسمومیت الکلی یک مرد ۳۵ ساله بود که با کاهش سطح هوشیاری ساعت ۱۳ بعدازظهر ۳۱ خرداد به بیمارستان فاطمهالزهرای حاجیآباد مراجعه کرد.
وی ادامه داد: با توجه به وخامت حال بیمار فوری برای وی لوله تنفسی گذاشته و دیالیز شد. حسینپور اضافه کرد: همزمان مردی ۳۹ ساله به بیمارستان مراجعه کرد و در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد: لغو مجوز ۸۰۰ آموزشگاه متخلف و تشکیل پرونده تخلف برای ۱۰۲۴ مدرسه
شهریه مازاد مدارس به خانوادهها برگردانده میشود
وزارت آموزش و پرورش: شهریه دلاری در مدارس نداریم
خیلیها از رقم بالای پرداخت شهریه مدارس غیرانتقاعی گلهمندند و خواستار رسیدگی وزارت آموزشوپروش به این مساله هستند. به گفته رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش، برخی مدارس غیرانتفاعی تهرانی در دریافت شهریه تخلف داشتهاند.
احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزشوپرورش درباره تعیین شهریه مدارس غیردولتی برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ـ ۱۴۰۲ اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۵ و ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیردولتی، شورای نظارت مرکزی موظف است همه ساله الگوی تعیین شهریه را برای مراکز و مدارس غیردولتی در سراسر کشور اعلام کند. امسال هم با توجه به این قانون ما در سازمان مراکز و مدارس غیردولتی سعیمان بر این بود قالب الگوی شهریه منطقی و علمی و با همراهی موسسان و معلمان و اولیای دانشآموزان باشد و فرآیند 7 ماهه را طی کردیم و امسال به الگویی منطقی رسیدیم.
وی با بیان اینکه سرانه پرداختی معطوف به فضا، تجهیزات، امکانات و کیفیتبخشی آموزشی و پرورشی میشود که حدود ۱۵۰ شاخص وجود دارد، ادامه داد: این ابلاغیه ۲۲ فروردین امسال به تمام مدارس ابلاغ شد و از آن زمان تا به امروز که این کار را انجام دادیم و طی فرآیندی که در سراسر کشور انجام شد، موسسان مدارس با توجه به فرمول و الگوی منطقی و علمی ما که در سامانه بارگذاری شده بود، فرآیند شهریه را طی کرده و به عدد فعلی رسیدیم. موظف بودیم افزایش دستمزدها، افزایش اجارهبهای ساختمانها و میزان تورم در سال را در نظر بگیریم. سال گذشته شهریههای ضعیف زیر ۳ میلیون تومانی داشتیم که ترمیم شهریه برای این مدارس ضعیف انجام شد و عدد امروز از ۵ میلیون تا ۴۸ میلیون تومان است و حدود ۱۵ هزار مدرسه ما زیر ۲۰ میلیون شهریه میگیرند.
در بخش دیگر این برنامه محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در قانون اساسی ما آموزشوپرورش رایگان است و دولت موظف است در این راستا برنامهریزی کند تا هر کسی استعداد و مهارت و شایستگی و ارادهای برای رشد دارد شکوفا شود. اینکه هدف تشکیل مدارس غیرانتفاعی چه بوده و در جهت رقابت با مدارس عادی بوده است یا تبدیل به تهدیدی شده، خود یک موضوع حائز اهمیت است.
آصفری تاکید کرد: من این مبالغ ۵ تا ۴۸ میلیون تومان را قبول ندارم، چراکه برخی مدارس غیرانتفاعی تا ۷۰ میلیون تومان و بعضا ۱۰۰میلیون تومان از خانوادهها به بهانههای مختلف هزینه میگیرند؛ تحت عناوین مختلف آموزش یوگا، زبان، استخر و... هزینه دریافت میکنند. چند درصد اینها را آموزشوپرورش بررسی کرده است؟ اصلا آموزشوپرورش چقدر نیرو دارد؟ محمودزاده در پاسخ به این سخنان آصفری افزود: اینکه الگویی برای تعیین شهریهها به صورت علمی و منطقی باشد، بله به ریز وجود دارد. این مدارس دارای تعیین الگوی شهریه هستند و نظارت جدی بر این مدارس انجام میشود. این فرآیند کاملا طی میشود و هم سامانه ما پاسخگویی به این موضوع را دارد و هم هزار نفر نظارت جدی بر این مدارس دارند. برای ۱۰۲۴ مدرسه طی ۱۲ ماه گذشته پرونده در شورای نظارت استان تشکیل و رای صادر شده است. برای حدود ۸۰۰ آموزشگاه طی این ماهها که من حضور داشتم، مجوز لغو شده است. حتما نظارت جدی بر مدارس داشتیم.
وی همچنین درباره فرآیند نظارت بر مدارس توضیح داد: به صورت سرزده از مدارس غیردولتی استانهای مختلف بازدید داشتم. در بازدیدها رسیدم به اینکه برخی مدارس بیشتر از شهریهای که اعلام کردیم، گرفتهاند. اولا شهریه مازاد را باید به خانوادهها برمیگرداندند و ثانیا شهریه امسال آنها را کمتر افزایش دادیم. محمودزاده در پاسخ به این سوال که آیا مدرسهای شهریه دلاری میگیرد، گفت: در هیچ مدرسهای پرداخت دلاری اتفاق نمیافتد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|