|
اخبار
شهردار تهران:
2500 دستگاه اتوبوس تا پایان سال وارد ناوگان حمل ونقل عمومی میشود
شهردار تهران با اشاره به ورود 2500 دستگاه اتوبوس به پایتخت تا پایان سال جاری گفت: امسال بودجه خوبی برای حمل ونقل عمومی در نظر گرفتهایم. علیرضا زاکانی در گفتوگو با فارس، درباره توسعه حملونقل عمومی در تهران گفت: امسال بودجه خوبی برای حملونقل عمومی در نظر گرفتهایم. وی درباره خرید اتوبوس گفت: تعدادی اتوبوس خود شهرداری گرفته و بخشی هم دولت از قدرالسهم خود داده است. شهردار تهران به قراردادی که برای خرید 2000 دستگاه اتوبوس بسته شده اشاره کرد و گفت: قرار است تا پایان سال جاری هزار دستگاه اتوبوس تحویل داده شود و بحث واردات 1000 دستگاه اتوبوس را هم داریم. همچنین 500 دستگاه اتوبوس بازسازی میشود و در مجموع تا پایان سال 2500 دستگاه اتوبوس وارد ناوگان میشود. شهردار تهران درباره کمک دولت درباره توسعه حملونقل عمومی گفت: دولت پیگیر است و تسهیلاتی هم در این زمینه داده است. دولت هر چقدر به ما کمک کند، ممنون هستیم.
***
کشف ۴ میلیون کالای سلامتمحور غیرمجاز و تقلبی
مدیرکل دفتر بازرسی، رسیدگی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو از کشف 4 میلیون قلم کالای سلامتمحور غیرمجاز و تقلبی به ارزش حدودی ۱۸۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ خبر داد. علیرضا شریفی در همایش بازرسان معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور با اشاره به اینکه پیشگیری و مقابله با قاچاق کالاهای سلامتمحور از وظایف مهم سازمان غذا و دارو است، افزود: حوزه آموزش یکی از وظایف سازمان غذا و دارو برای پیشگیری از قاچاق و تقلب است که بر اساس سیاستهای بالادستی ابلاغ شده است و در این زمینه، ۱۳۶ هزار نفر سال ۱۴۰۱ آموزش دیدهاند. وی افزود: در حوزه مقابله با قاچاق و تقلب کالاهای سلامتمحور نیز سال گذشته ۳۰۰ هزار بازرسی در کل کشور انجام شد که منجر به کشف 4 میلیون قلم کالا به ارزش حدودی ۱۸۰ میلیارد تومان شده است.
***
ارائه گواهینامه یکروزه به ۱۳هزار موتوسیکلتسوار
رئیس پلیس راهور فراجا بر ضرورت ساماندهی حدود 7 میلیون موتوسیکلتسوار فاقد گواهینامه در کشور تاکید کرد. سردار سیدکمال هادیانفر با اشاره به مزایای کروکی الکترونیکی گفت: کروکی الکترونیکی اطلاعات زیادی از صحنه تصادف، علل تصادف، عامل تصادف، شرایط جوی، ایمنی وسیله نقلیه و حتی شرایط جاده به پلیس، خودروساز، وزارت راه و شهرداریها ارائه میدهد. وی در ادامه با بیان اینکه حدود 7 میلیون نفر موتورسوار در سطح کشور داریم که فاقد گواهینامه هستند، گفت: این افراد باید ساماندهی شوند تا اطلاعات راکب و وسیله نقلیه مشخص باشد. در اجرای پایلوت طرح اعطای گواهینامه یکروزه به موتورسواران فاقد گواهینامه، حدود ۱۳ هزار نفر از هموطنان موتوسیکلتسوار که فاقد گواهینامه بودند موفق به دریافت گواهینامه رانندگی موتوسیکلت شدند. وی درباره اهداف اجرای طرح گواهینامهدار کردن موتوسیکلتسواران فاقد گواهینامه، خاطرنشان کرد: گواهینامه دار شدن، بیمهدار شدن که در زمان حوادث مشکلات بیشتری به وجود نیاید، همچنین مشخص شدن هویت موتوسیکلتسواران که موجب میشود رفتار ترافیکی مناسبی نیز داشته باشند، از جمله اهداف این طرح است.
***
بانک جامع اموال منقول راهاندازی میشود
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از راهاندازی بانک جامع اموال منقول با هدف هویتدار کردن و ثبت اموال باارزش جهت استفاده از امتیاز آنها بویژه در تأمین وثیقه در دادسراها و محاکم خبر داد. حسن بابایی با بیان اینکه هویتدار کردن اموال منقول مردم همچون طلا، فرش و سایر اموال با هدف ارزشگذاری و ثبت آنها، کمک زیادی به مردم در شرایط مختلف میکند، اظهار کرد: اموال منقول بعد از ثبت میتواند به عنوان وثیقههای با ارزش مشخص، به عنوان تأمین وثیقه در محاکم و دادسراها مورد بهرهبرداری قرار گیرد و علاوه بر کاهش سرقت، نقش مهمی نیز در کاهش جمعیت کیفری زندانها ایفا میکند.
ارسال به دوستان
سخنگوی پلیس: درخواست صدور گذرنامه، اینترنتی شد
سخنگوی پلیس از اینترنتی شدن امکان ثبتنام و تمدید گذرنامه خبر داد و گفت: متقاضیان با نصب نرمافزار «پلیس من»، میتوانند کمتر از یک هفته گذرنامه خود را در منزل دریافت کنند. سردار سعید منتظرالمهدی با بیان اینکه بعد از ثبت درخواست صدور یا تمدید گذرنامه افراد احراز هویت میشوند، گفت: پیشتر برای درخواست صدور یا تمدید گذرنامه نیاز بود افراد به دفاتر پلیس+10 مراجعه کنند که دیگر نیازی به مراجعه آنها نیست.
ارسال به دوستان
30 اثر ارزشمند تاریخی در دولت سیزدهم به ایران بازگردانده شد؛ رشد 55 درصدی ورود گردشگران به ایران طی 2 ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته
بازگشت آثار تاریخی
کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری در گفتوگو با «وطن امروز»: توسعه صنعت گردشگری میتواند در ارزآوری جایگزین صنعت نفت شود
ظرفیت کمنظیر و بعضا بینظیر جاذبههای گردشگری ایران از آثار باستانی و ابنیه کهن تاریخی تا طبیعت دلانگیز و چهارفصل در کنار تنوع زیستمحیطی همچنین فرهنگ و آداب و سنن رنگارنگ موجب شده است فقط در ۲ ماه نخست امسال ۸۵۰ هزار گردشگر وارد کشور شوند؛ آماری که نشان از رشد ۵۵ درصدی آن نسبت به سال گذشته دارد. طبق اظهارات وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آمار ورود گردشگران به کشور در دولت سیزدهم همچنان رو به افزایش است و خوشبختانه با اقداماتی که دولت بویژه در توسعه زیرساختها که نیاز اولیه گردشگران است، انجام داده، همچنان روند صعودی را شاهد هستیم. از طرفی اقدامات قابل توجهی هم برای بازگرداندن آثار تاریخی به کشور از طریق رایزنیهای دیپلماتیک انجام شده است تا موزههای کشور بیش از پیش مورد اقبال گردشگران قرار گیرد. این در حالی است که در مدت حدود ۲ سال از فعالیت دولت سیزدهم، ۳۰ اثر و سند تاریخی به کشور بازگردانده شده است. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در بازدید از سد تاریخی فریمان اظهار داشت: سنگنگاره ساسانی به کشور وارد و تحویل موزه ملی ایران شد که کار بزرگی بود. عزتالله ضرغامی ادامه داد: در دولت سیزدهم تلاش زیادی از سوی وزارت امور خارجه و میراث فرهنگی و نمایندگی وزارت امور خارجه در لندن انجام شد تا مجسمه سرباز ساسانی که دهه ۶۰ به صورت قاچاق خارج شده بود، بعد از پیگیری حقوقی بازگردد.
وی گفت: آنچه در مرحله نخست برای ما اولویت دارد، این است که اشیایی را که به صورت غیرقانونی و قاچاق از کشور خارج شده بازگردانیم. ضرغامی ادامه داد: درباره سایر اشیای تاریخی ارزشمند که به صورت قانونی هم خارج شده باشد، در نشست سال گذشته کشورهای صاحب تمدن باستانی در عراق پیشنهاد دادیم همه کشورهای صاحب تمدن اسلامی بالاتفاق موضوع بازگشت اشیای تاریخی خود را به کشورشان پیگیری کنند و همه موافقت کردند و این موضوع به عنوان یک مصوبه اعلام شد. وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه کشور ما صاحب تمدن 7 هزار ساله است، گفت: هویت ما جزو شناختهشدهترین هویتهای بشری است و آنچه به عنوان میراث فرهنگی داریم؛ چه ملموس و ناملموس، متعلق به همه بشریت است. وی گفت: اینها باید در کشور خودمان نگهداری، ترویج و معرفی شود و فرصتی برای مردم دیگر کشورها شود تا از نزدیک اینها را ببینند و با فرهنگ و مردم ایران بیشتر آشنا شوند. ضرغامی افزود: اینها تاریخ ملتهاست که باید به جای اصلی خود بازگردد و هرکس میخواهد آنها را مشاهده کند به کشور اصلی سفر و آثار دیگر این کشورها را هم مشاهده کند. امروز کشورهای صاحب تمدنهای باستانی کاملا با این موضوع موافق هستند. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: امیدواریم کشورهای غربی که در رژیم پهلوی با استفاده از ضعف دولتهای غیرمردمی این اشیا را خارج کردهاند، در این زمینه همکاریهای لازم را داشته باشند.
وی یادآورشد: به رغم ادعاها و تبلیغاتی که در فضای مجازی تلاش میکنند این دولتها را ملی جلوه دهند، یکی از مصادیق ضدملی آنها اقداماتی بود که در زمینه خروج اشیای تاریخی شده است و این کار به صورت قانونی هم بوده و همین موضوع امروز کار ما را سخت کرده است. ضرغامی در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه فریمان به لحاظ بناهای تاریخی ملموس بسیار غنی و قابل توجه است، گفت: سد فریمان یکی از سازههای ارزشمند و میراث تاریخی از دوره تیموری است. درباره بعضی سازهها مثل نظام آبی شوشتر که ثبت جهانی شده، از همه جای دنیا برای الگوگیری از یک نظام تجمیع و توزیع آب که مهندسی بسیار پیشرفته دارد، میآیند و تماشا میکنند.
* توسعه صنعت گردشگری جایگزینی برای صنعت نفت
کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری در گفتوگو با خبرنگار «وطن امروز»، درباره اثرات مثبت بازگرداندن آثار ارزشمند تاریخی به کشور گفت: اقدامات دولت سیزدهم در حوزه گردشگری برای تسهیل امور ورود توریست به کشور، همچنین ارتباط با دنیا از طرق مختلف به گونهای است که میزان ورود گردشگران به کشور افزایش یافته است. از طرفی رایزنی برای بازگشت آثار گرانبهای ایران به کشور، اقدامی بینظیر در راستای حفظ و حراست از تاریخ و فرهنگ کشورمان است و این موضوع کمک شایانی به رونق موزهها و غنای فرهنگی کشور، همچنین رشد میزان ورود گردشگران به کشور میکند.
مرتضی خاکسار با بیان اینکه برای بازگشت آثار گرانبهای فرهنگی و تاریخی کشور باید هزینه کرد، افزود: بیترید هزینه برای رونق یافتن صنعت گردشگری، ارزآوری قابل توجهی را نصیب کشور میکند. صنعت توریسم در صورت توسعه میتواند جایگزین صنعت نفت شود.
وی خاطرنشان کرد: ایران در بخش گردشگری طبیعی و تاریخی جزو 10 کشور پرجاذبه دنیا و در بخش گردشگری فرهنگی و ابنیه باستانی جزو 9 کشور نخست جهان شاخته شده است که به نظر میرسد دولت و مجلس برای تقویت این بخش درآمدزا باید علاوه بر بهرهگیری از نظرات و راهکارهای اساتید و کارشناسان خبره این حوزه، فراکسیونها و کمیتههای تخصصی مجلس را در این بخش به جد فعال کنند تا نقاط ضعف برطرف و نقاط مثبت برجستهتر شود.
کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه اظهار داشت: توسعه صنعت گردشگری به عنوان سرمایهگذاری بلندمدت منجر به افزایش میزان تولید ناخالص ملی، اشتغالزایی، کاهش بیکاری و بزهکاریهای اجتماعی میشود که دولت سیزدهم در این مسیر با توجه به رشد میزان ورود توریست به کشور گامهای خوبی را برداشته است.
خاکسار در پایان گفت: از آنجا که ایران از ظرفیت فوقالعادهای در بخش گردشگری و میراث فرهنگی برخوردار است، بنابراین باید با تمرکز بر توسعه صنعت گردشگری، علاوه بر ارزآوری، به شکوفایی اقتصادی کشور کمک کرد.
ارسال به دوستان
فرمانده کل انتظامی کشور:
تعداد شهدای مرزبانی کادر بیشتر از سربازان است
فرمانده فراجا در پاسخ به اینکه در درگیریهای مرزی، سربازها بیشتر شهید میشوند یا نیروهای کادر رسمی اظهار کرد: بیشترین شهید سرباز مربوط به منطقه سیستان و بلوچستان است. از 20 شهید پلیس در 3 ماه اول سال 15 نفر کادر (نیروی رسمی پلیس) و 5 نفر وظیفه (سرباز) بودند. وی در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه تعداد بیشتر شهدای کادر نسبت به سربازان نشاندهنده آن است که دوستان کادر پلیس برای سربازها پدری میکنند، تصریح کرد: در مرز آموزشهای ویژه مرزبانی حاکم است و سربازان در پادگانهای جدا آموزشهای خاص مرزبانی و رزم میبینند. به گفته فرمانده انتظامی کل کشور سربازان مرزی آموزشدیده هستند و بدون مهارت و تخصص نیستند. وی گفت: من به شخصه به شهدای مرزبانی افتخار میکنم؛ این شهدا بویژه شهدای سرباز مرزبانی هر کاری که باید در دفاع از مرزهای کشور انجام میدادند بدرستی و کاملا مطابق آنچه که یک نیرو آموزش دیده است، انجام دادهاند. رادان با بیان اینکه رشادتهای مرزبانان در برجک «مزه سر» و دیگر مرزهای کشور یادآور خاطرات بسیجیهای زمان دفاع مقدس است، گفت: ما در تربیت نیروهای وظیفه (سربازان) به دنبال ایجاد عزم راسخ هستیم و عملکرد آنها در دفاع از کشور نشانگر همین موضوع است.
* رصد و مقابله با جرائم خشن از طریق هوش مصنوعی
فرمانده کل انتظامی کشور درباره استفاده از هوش مصنوعی در مقابله با جرائم توضیحاتی ارائه کرد. سردار احمدرضا رادان در گفتوگو با فارس، درباره مطالبات مردم مبنی بر استفاده از سامانههای هوشمند برای شناسایی و دستگیری مجرمان، زورگیران و سارقان همانند به کارگیری این سامانهها در شناسایی و احضار موارد کشف حجاب و بدپوششی گفت: موضوع هوشمندی و استفاده از وسایل هوشمند در انتظام و امنیت حوزه وسیعی دارد که این حوزه شامل همهگونه ناهنجاری، قانونشکنی و عملیات مجرمانه از پایینترین تا بالاترین حد است.
ارسال به دوستان
سازمان هواشناسی نسبت به وزش شدید باد و بروز گردوخاک در برخی نقاط کشور هشدار داد
رگبار پراکنده در ۵ استان
بارشهای تابستانی به صورت پراکنده در برخی نقاط کشور ادامه دارد، به طوری که سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده در چند استان خبر میدهد. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از رگبار پراکنده در ۵ استان و وزش شدید باد و خیزش گردوخاک همچنین انتقال گردوخاک از کشور همسایه خبر داد. صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: شنبه (امروز) با نفوذ جریانات به نسبت خنک شمالی از سوی دریای خزر در گیلان، مازندران، شرق اردبیل و برخی مناطق گلستان بارش باران رخ میدهد. به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا یکشنبه (فردا) در گیلان، مازندران و ارتفاعات گلستان بارش خفیف رخ میدهد. دوشنبه و سهشنبه (۱۲ و۱۳ تیر) در ارتفاعات البرز مرکزی رگبار پراکنده رخ میدهد و در سایر مناطق کشور جوی پایدار حاکم خواهد بود. وی تاکید کرد: هوای استانهای ساحلی دریای خزر و اردبیل طی روزهای شنبه و یکشنبه (امروز و فردا) بین ۳ تا ۵ درجه خنک میشود. ضیاییان گفت: وزش باد و گاهی باد شدید با احتمال خیزش گردوخاک طی 5 روز آینده پدیده غالب در شمال شرق، شرق و جنوب شرق کشور است. این وضعیت دوشنبه و سهشنبه تشدید میشود، همچنین طی 5 روز آینده در نوار غربی کشور نیز افزایش سرعت وزش باد و خیزش گردوخاک محلی یا انتقالی از سوی عراق دور از انتظار نیست. وی افزود: از بعد از ظهر شنبه تا دوشنبه در جنوب تهران، قم و شمال و شرق اصفهان نیز سرعت وزش باد افزایش یافته که در برخی از این مناطق با خیزش گردوخاک همراه خواهد بود. ضیاییان گفت: شرق دریای عمان در 5 روز آینده، دریای خزر شنبه و خلیج فارس از شنبه تا دوشنبه به نسبت مواج است. وی درباره وضعیت جوی تهران طی روزهای آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران شنبه (امروز) صاف تا کمی ابری است. در بعضی ساعتها وزش باد و بروز گردوخاک را شاهد هستیم. همچنین حداقل دما ۲۴ و حداکثر دما ۳۷ است. یکشنبه (فردا) نیز آسمان صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد همراه با غبار محلی با حداقل دمای ۲۴ و حداکثر دمای ۳۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. ضیاییان در پایان گفت: شنبه اهواز با دمای ۴۶ درجه سانتیگراد گرمترین و شهرکرد با دمای ۸ درجه سانتیگراد خنکترین مراکز استان کشور هستند. ارسال به دوستان
رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت:
۳۲۰ هزار خانواده صاحب فرزند سوم شدهاند
با اجرای طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، میزان فرزندآوری در کشور بویژه در خانوارهایی که بیش از یک فرزند دارند، افزایش یافته است. در این باره رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گفت: از ابتدای اجرای طرح جوانی جمعیت ۳۲۰ هزار خانواده صاحب فرزند سوم شدهاند.
امیرحسین بانکیپور در آیین اختصاص زمین به خانواده مشمول طرح جوانی جمعیت در دانشگاه پیامنور اردستان اظهار کرد: برای اهدای زمین در موضوع قانون جوانی جمعیت بسیار تلاش شده است. یکی از نخستین شهرهای کشور که توانستیم ثابت کنیم زمین زیاد وجود دارد، اردستان بود.
وی گفت: در قانون جوانی جمعیت تاکید کردیم زمین اهدا شود. رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده تصریح کرد: تفکر حاکم بر وزارت راه و شهرسازی در گذشته باعث شده بود ۵۰ سال احتکار زمین در کشور اتفاق بیفتد که اجرای قانون جوانی جمعیت این تفکر را شکست و زمین به واجدان شرایط اهدا میشود. بانکیپور با بیان اینکه در اهدای زمین به غیر از هزینه آمادهسازی، هیچگونه پولی نباید از خانوادهها دریافت شود، گفت: هزینه آمادهسازی زمینهای جوانی جمعیت طی ۱۰ سال که ۲ سال اول تنفس خواهد بود باید دریافت شود و غیر از این خلاف قانون خواهد
بود.
وی گفت: برآورد قیمت زمینهای اهدایی در طرح جوانی جمعیت بیش از یک میلیارد تومان است که از خانوادههایی که زمین دریافت میکنند، درخواست داریم فریب افراد سودجو را نخورند و زمین یا تسهیلات خود را واگذار نکنند. رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در مجلس با بیان اینکه طبق جدیدترین آمار از ابتدای اجرای طرح جوانی جمعیت ۳۲۰ هزار خانواده صاحب فرزند سوم شدند، خاطرنشان کرد: بتازگی مصوب شدعلاوه بر پرداخت ۹۰ میلیون تسهیلات، یک وام ۵۵۰ میلیونی دیگر برای ساخت زمینهای اهدایی پرداخت شود.
همچنین نماینده مردم اردستان در مجلس گفت: دولت و مجلس عزم جدی برای اجرای قانون جوانی جمعیت دارند و نخستین قدم در اجرای جوانی جمعیت را کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برداشت.
حجتالاسلام سیدصادق طباطبایینژاد با بیان اینکه اجرای درست قانون جوانی جمعیت مورد تایید رهبر انقلاب قرار گرفته است، گفت: یکی از دغدغههای اصلی کمیسیون فرهنگی مجلس اجرای قانون جوانی جمعیت است که امیدواریم همانطور که این قانون در اردستان به عنوان نخستین شهرستان اجرا شد، در دیگر استانهای کشور نیز اجرا شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|